Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- LordAthis: Mission: Imposible? - Együtt 1333 és 1600 MHz, ECC/Non-ECC
- bb0t: Ikea PAX gardrób és a pokol logisztikája
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- eBay-es kütyük kis pénzért
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D@reeo: Pi-hole és a Telekom Sagemcom F@st 5670 DNS beállítása
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
Aktív témák
-
maláj
addikt
válasz
Pityu.
üzenetére
múlt hét pénteken (asszem) felrobbant az utcában levő trafó (vagy minek nevezik azt a böszme nagy dobozt amiből az áramot kapjuk
) ergo aznap 20 perc alatt volt vagy 5 áramszünet (rákapcsoltak valami tartalék áramkörre de az + a terhelést nem bírta) utána 3-4 óránként még volt párszor akár pár perces akár csak pillanatnyi áramkimaradás is (annyira elég volt, hogy minden kikapcsoljon) de még működünk 
-
sir fg
aktív tag
válasz
Pityu.
üzenetére
Csak annyit ír magyarra fordítva, hogy enyhén töredezett a háttértár, ezért javasolja a töredezettségmentesítést. Remélem tudod, hogy SSD-nél arra semmi szükség, sőt, javasolt NEM töredezettségmentesíteni. Szóval semmi gond
.
Amúgy biztos klassz a motor (bár nem látni, és nem is értek hozzá), de inkább javaslom az Alt + PrintScreen billentyűkombinációt
. (Csak az aktív ablak képét rakja a vágólapra). -
Dragon27
senior tag
válasz
Pityu.
üzenetére
én így költöztetem a Firefoxot C :\Users\ Pityu vagy amit használsz\AppData\Roaming\Mozilla\Firefox , itt találsz profiles.ini megnyitod
pl. így átírod
[Profile0]
Name=default
IsRelative=0
Path=D:\mappa\ Pityu *ez bármi lehet *
_________________________________________________________________ -
Dragon27
senior tag
válasz
Pityu.
üzenetére
Firefox cache áthelyezés hdd-re (másikra) én így használom nem azért mert annyira féltem az ssd-t .Amikor csak HDD volt akkor is így tettem

Fájlok mentése én mindenképp a HDD-ra tenném ...
Próbáld ki áthelyezni HDD vagy akár egy pendrive-ra és összehasonlítod a sebességet ,...
HDD esetén a Firefox indítása kicsit lassabb de utána
felgyorsul 
engem nemzavar . (net. korlát)A memóriának van elég dolga .... /*szerintem gép indításkor új profil + jelszavak
-
Bodor
veterán
válasz
Pityu.
üzenetére
Szerintem ezt a firefox topikban tudják pontosan megmondani. Én csak a cache-t tettem ramdiskre, de azt sem SSD kímélés miatt, hanem azért, hogy gyorsabb legyen a böngésző. Én azt gondolom, hogy a profilból csak olvas a firefox.
(#40855) Whysperer: Szinte minden gépbe érdemes SSD-t rakni, a tiédbe biztosan, mert sokat gyorsít a lemezműveleteken. Szóval szerintem már most megveheted nyugodtan.
A kérdés az, hogy milyen alaplapba és milyen oprendszerhez lesz jelenleg. Ha az adataidnál szerepló Gigabyte GA-EP31-DS3L, akkor mehet az Agility 3, de ajánlom telepítés előtt ezt a cikket alaposan átolvasni. -
törölt tag
válasz
Pityu.
üzenetére
Én is ahogy visszaolvasgatok, -de nem csak itt- akkor látom, hogy megveszik sokan az SSD-t majd nem mernek rápakolni semmit, op rendszeren kívül semmi sincs szinte rajta. Akkor meg minek vette? Ezzel közelébe nem ér annak a teljesítménynek amit tudna, ha minden a dög lassú vinyón van.
Kiforrtak ezek már annyira, hogy lehessen használni félelem nélkül, ha a vinyókat nem is érik még utol, de már bőven túllépték azt a határt amin aggódni kéne.
-
törölt tag
válasz
Pityu.
üzenetére
A lapozó az ami pörög az meg mindenképp SSD-n van nálad, gondolom. Minimálisan csökkented csak vele az írások számát attól, ha átpakolod a progikat, mert azok javarészt olvasva vannak. Meg akkor minek vettél SSD-t? Azért, hogy kihasználd a sebességét, nem simogatni. Ha megdöglik, rohadjon meg, az elkövetkező 5 évben nem fog, addigra meg mindenképp másikat vennél és kaki árban leszek úgy is.
Bocs a kifejezésért, de ahogy egyre jobban elmélyülök a témában jövök rá, hogy ezek a felesleges aggodalmak annyira erőltetettek már...
-
válasz
Pityu.
üzenetére
"Már csak arra leszek kíváncsi hogyha felteszek valami vírusírtót hogyan regulázom meg"
Sehogy, de nincs is rá szükség, szóval ezen nem kell meditálnod. A mai SSD-ket ugyanúgy lehet használni(mindenféle SSD optimalizálás nélkül), mint a HDD-ket, mindössze 3 dolog van, amit célszerű beállítani/betartani
1. Időzített töredezettségmentesítés letiltása az SSD-n(mert SSD esetén teljesen értelmetlen)
2. Prefetch, szolgáltatás szinten történő tiltása(mert SSD esetén teljesen értelmetlen)
3. Megfelelő mennyiségű üres hely fenntartása az SSD-n vagy külön Over Provisioning alkalmazásaÉn nem kímélem az SSD-t(nem tudom mennyi volt eddig az írt adat, mert nem ad vissza ilyen infót az SSD), a klónozó tesztnek is szenvedő alanya volt, nap mint nap tesztelgetek rajta különböző szoftvereket, vagy újabb backup/restore/clone alkalmazásokat stb stb. [link]
rigo88
Ne a JMicron vezérlőre kösd az SSD-t, hanem az AMD-re(szürke SATA csatik a deszkán). Ha ez megvan, akkor meg ezt telepítsd fel (AMD Chipset) és minden rendben lesz. (Remélem legalább AHCI üzemmódban vannak(legyenek) az AMD sata portok)Ha elolvastad volna a bejegyzésem, akkor fel sem merülhetett volna ez a kérdés vaze.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
Bodor
veterán
válasz
Pityu.
üzenetére
Érdekes hogy csak az egy negatív dolgot sikerült kimazsoláznod az összes hozzászólás közül, és bemásolni ide. Az összes többi pozitív valahogy elkerülte a figyelmedet. Pl. A Diskeeper valóban a legjobb defragmenter, amit ma a piacon kapni lehet. Talán kevesen tudják, de már 1994-1995-ben a microsofttal karöltve dolgozták ki a windows beépített töredezettségmentesítőjét. Ebből az is következik, hogy a windowsba eleve beépített defragmenter is a diskeeper corporation alapjain nyugszik.
Én is ezeket tapasztaltam az I-FAAST-tal kapcsolatban és automatikus beállításon hagytam, és nem is kapcsolgatja.
És idézet a helyzetjelentésből: Verdikt
Állítsd be, majd felejtsd el. Ezt mondja a Diskeeper súgója. Mennyire állja meg ez a helyét? Hogy is mondjam… hmm… Tökéletesen! Egyszer nem futtattam semmilyen töredezettség-mentesítőt a használata közben, és lám milyen kifogástalan a fájlrendszerem egy külsős program szerint is! Jó dolog ezt tudni, hogy soha nem lehet töredezett a gépem, és soha nem kell odafigyelnem ilyenre, és mindig top teljesítménnyel vethetem bele magam a munkába.
Szóval : Egyszerűen kapcsold ki, vagy hagyd automatán az I-FAAST funkciót, és kész.
Én 3 éve használom, és ugyanúgy nagyon meg vagyok elégedve vele, mint az oldalon írják.
Egyébként ha beregisztrálsz az oldalra, biztosan találsz egy lite, "free" verziót is, nem kell letölteni trialosat.... -
dani3l
őstag
válasz
Pityu.
üzenetére
Elolvastad a szöveget, ami az altalad linkelt kepen van?
Mert az all benne, hogy a gyakran hasznalt adatokat a memoriaban tarolja, hogy ezzel csökkentse az olvasas/iras mennyiseget a merevlemezen.
Ebböl nekem az következik, hogy pont hogy kimeli a HDD-t (/SSD-t), ha be van kapcsolva..Szerk.: Gondolom igy egy-egy szeletet, amig nem keszül el teljesen, a memoriaban tarol es csak akkor irja a merevlemezre, ha kesz van. Ha kikapcsolod, akkor mindent egyböl oda ir.
#39457: Igen, szerintem nyugodtan hagyhatod ugy a pipakat.

-
-
-
törölt tag
válasz
Pityu.
üzenetére
Csak annyit amennyit itt leírtam: Agnitum Outpost Firewall Pro 7.0.x
Szabályvarázsló, Tanuló mód, majd Tiltómód, később már végig tiltómód mert a beállításokat ki exportáltam, így be importálhatom friss intallációt követően.
-
törölt tag
válasz
Pityu.
üzenetére
A kisebbik gépem: Nincs SSD, nincs UPS, van 3 GB RAM, és Pagefile.sys, Hiberfil.sys
Az utóbbi kicsit kisebb mint az előbbi.
Eleinte a Hibet-nem kapcsoltam ki, így emlékezetből tudom, hogy a Pagefile.sys 8 GB volt, a Hiberfile.sys pedig 6.8 körül, ez ugye úgy 14.8 -15 GB közötti értéket jelent egy 64 GB -os SSD-n ,ahol a formázott kapacitás kb 60 GB.
-
Balage76
senior tag
válasz
Pityu.
üzenetére
A 4 hónap 19 nap az összesített üzemideje, tehát ha a bekapcsolással eltöltött időket egymás után számolod, akkor összesen ennyi idő telt el az első bekapcsolástól kezdve. A 673 indításból illetve a 70% kontra 8 év hátralévő időből én kb 2 évesre saccolom.
Itt egy "ellenpélda", ezt kb március közepe óta használom, de éjjel nappal megy, ezért kevés számú indítás mellett majdnem 3 hónap az össz üzemidő.
-
fsb1000
nagyúr
válasz
Pityu.
üzenetére
Ezek túl nagy képek, légyszi használd a PH képfeltöltőét az automazikusan generál nézőképet, nem cseszi szét a fórumot.
----
Ja és ne aggódj már... ha nálam 2,5 éve megy XP alatt karbantartásnélkül az Intel X25, és jólvan.... egy mai SSD-nek sem lesz baja.
A mérete és ára miatt meg 2-3 év múlva úgyis lecseréled, addigra az 500GB alatti háttértárból az SSD olcsóbb lesz mint a HDD -
törölt tag
válasz
Pityu.
üzenetére
Kingstonnál pl kiírja, de ott meg throughput-ot nem

-
Core2duo6600
veterán
válasz
Pityu.
üzenetére
Semmi gond, mert ha beállítod Pl. a Firefoxnak, hogy 50 Mb a Cache, akkor annyit fog használni, ha letöltesz, akkor úgyis arra a drive szedi amit beállítottál, nem úgy mint az IE, ami elösször a tempbe vagy isten tudja hova, aztán átmásolja.
Nekem 50 Mb ra van réve, az SSD én, és semmi gondom.
Pedig szedek aztán mindenfélét. -
vazzz
őstag
válasz
Pityu.
üzenetére
A ramdiskhez nem igazán konyítok, de elvileg nem fogyhat el, csak ha túl kicsi méretet állítasz be neki, illetve napokig folyamatosan böngészel, a géped kikapcsolása nélkül. A ramdisk nevéből adódóan a ramból vesz el területet, ami ugye csak egy átmeneti tároló, a gép kikapcsolásakor a tartalma kiürül. Viszont a ramdrive-ot minden bekapcsoláskor fel kell építenie a rendszernek, ezért a bootidő lassul, kikapcsoláskor pedig lecsatolja a rendszerről, ez is időt vesz igénybe. Szerintem felesleges.
-
Bodor
veterán
válasz
Pityu.
üzenetére
Senki sem úgy jött a világra, de azért odafigyelünk egymás tapasztalataira, és hallgatunk arra, akinek több van.
Az átlagnál egy kicsit aggódósabb vagy , de Nincs gond !
A lényeg az, hogy hidd el nekünk végre már, hogy nem kell annyira félteni az SSD-t.
Tényleg próbálj meg örülni neki, hogy nem HDD kerreg a gépedben, és HASZNÁLD!Üdv
-
fsb1000
nagyúr
válasz
Pityu.
üzenetére
Nem ettől fog meghalni az SSD-d. Ha kibirja az első 2 hónapot akkor 2 évig is menni fog.
Nekem már a 3. alaplapot fogyasztja 4-5 OPrenccer újratelepítéssel, és csak most tervezgetem az X25 lecserélését, de mivel az Agility3 nem győzött meg nagyon, lehet marad még.Ha idegesít az indexelés kapcsold ki, én spec nem használom, de van akinek fontos funkció.
Ha kell valami TotalCommanderrel keresem, oszt jónapoot. -
bsh
addikt
válasz
Pityu.
üzenetére
milyen sitty-sutty bakker?
ha napi 100 gigát írsz rá, akkor is elmegy minimum 10 évig! nem az ilyen piszlicsáré hülyeségekkel kell foglalkozni, azért vettél ssd-t, hogy gyors legyen, nem? akkor használd és ne aggódjál. előbb fog tönkremenni az elektronika rajta, hidd el.
egyébként szemmel láthatóan fogalmad sincs mi az az indexelés, itt kérdezgeted, mit érdemes indexelni, tehát nyilván osse használtad, úgyhogy akkor tiltsd le a francba ha parázol miatta. -
vazzz
őstag
válasz
Pityu.
üzenetére
Igen, igen. Akkor belassul az egész hóbelebanc.

Ha meg nem helyezed át, akkor azonnal tönkremegy az ssd-d.
Ha meg kikapcsolod, és nem indexelsz, megbüntet a rendőr.
Nehéz döntés ez, ezen mindannyiunknak át kellett esni...
Én azt mondom, bonts fel egy hideg sört és sz@rj az egészre.
-
Maximum1
őstag
válasz
Pityu.
üzenetére
Én kikapcsolnám, nem hiszem hogy emlékeznél arra a képre amit keresel hogy DSC00165 a neve, így szépen végig fogod bogarászni azt a 35 albumot hogy melyikben van.
Bodor kolléga nem átlagos felhasználó így neki hasznos ez a ficsör.
Amúgy rendesen beindexelted magadat ide!![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
Bodor
veterán
válasz
Pityu.
üzenetére
Én elhiszem, hogy sokáig szeretnéd használni az SSD-t, de azért nem kellene ennyire görcsölni ezen az indexelésen. Készíts egy mappát, állítsd be az indexelésnél, hogy abban tárolja az indexeket, add meg neki hogy mit indexeljen, és kész.
Ha kész van vele, nézd meg , hogy mekkora a mappa , és annyit írt. Pár száz MB lesz max, de lehet jóval kevesebb, utána már alig változik a méret. Nem ettől fog szétesni a SSD-d, azt elhiheted nekem....
Azt nem értem, hogy minek kérdezel, ha nem bízol a tapasztaltabbak válaszában?
Ehh... -
radi8tor
MODERÁTOR
-
fsb1000
nagyúr
válasz
Pityu.
üzenetére
Amikor az SSD-k megjelentek és sikerült hozájutni 32GB-os Samsung SLC-khez akkor elterjedt nézet volt, hogy ki kell kapcsolni.
Azóta változtak a dolgok.... én már nem kapcsolom ki, sőt szinte HDD ként használom az SSD-ket.
Persze én is átraktam a Swap filet-t meg a böngésző cacht másik drive-ra (az egy régi samsung SSD) -
attilafree
csendes tag
válasz
Pityu.
üzenetére
Ha hybrid rendszered van, gyakran keresel, rengeteg kisebb méretű dokumentumot mozgatsz/töltesz/gyártasz akkor felgyorsíthatja a keresést. (olykor nagyon hasznos tud lenni)
Ha csak SSD-d van (pl.: notebookban), akkor szvsz. nem gyorsabb annyival az indexelt keresés, hogy inkább megérje bekapcsolva hagyni, minthogy megnöveld a meghajtó élettartamát akár csak napokkal is... (de ez csak az én véleményem, 3 év alatt csak akkor tudod tönkre tenni az SSD-t, ha erre megy ki a játék, normál körülmények között spórolás nélkül is elmegy ennyit)
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
Pityu.
üzenetére
Ha csak böngésző cache menne rá, akkor nem érdemes ramdisket csinálni.
Firefox alapból tud olyat, hogy RAM-ban tárolja a cache-t. -
fsb1000
nagyúr
válasz
Pityu.
üzenetére
Állandóan villogtatta a HD ledet valami és megnéztem mi csinálja.
A fő bűnös az outpost volt, loggolt meg ellenőrízgettet valamilyen fájlokat. Lehet hogy van beálítása amivel ez megszüntethető.. nem tudom. Nézd meg a gépeden, lehet az új verziók már nem csinálják
Azóta ESet Smart Security megy... az szép csöndben van.
Aktív témák
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Pánik a memóriapiacon
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- Cyberpunk 2077
- BestBuy topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Battlefield 6
- Gaming notebook topik
- OLED TV topic
- További aktív témák...
- 2db Sony 128GB Uhs-II/U3/V90 és 1db Kingston 256GB Uhs-II/C10/V90
- ÚJ! BONTATALAN! CRUCIAL MX500 2.5 SSD 1TB sata
- ÚJ! BONTATLAN! WD Western Digital My Passport Külső 1TB HDD
- 1TB Samsung 3,5"-os HDD-k (ár és állapot infók a leírásban)
- 1TB-os Western Digital 3,5-es HDD-k (állapot infók és árak a leírásban)
- Bomba ár! HP ProBook 650 G3 - i3-7GEN I 8GB I 128GB SSD I 15,6" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 256GB Red -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3627
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 Pro Max 128GB Pacific Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3938, 100% Akku
- Sound Blaster AE-7 (B-Stock)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 9 5900X 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
) ergo aznap 20 perc alatt volt vagy 5 áramszünet (rákapcsoltak valami tartalék áramkörre de az + a terhelést nem bírta) utána 3-4 óránként még volt párszor akár pár perces akár csak pillanatnyi áramkimaradás is (annyira elég volt, hogy minden kikapcsoljon) de még működünk 
(Április eleje óta, 104GB szabad)
felgyorsul

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

ha napi 100 gigát írsz rá, akkor is elmegy minimum 10 évig! nem az ilyen piszlicsáré hülyeségekkel kell foglalkozni, azért vettél ssd-t, hogy gyors legyen, nem? akkor használd és ne aggódjál. előbb fog tönkremenni az elektronika rajta, hidd el.