Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Krumple: [Xpenology] DSM 7.3 telepítése proxmox 9 alatt - GUIval
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Kalandor: „Ha engedtem volna a lelkiismeretemnek, az üzlet kevésbé lett volna jövedelmező”
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
Aktív témák
-
TeeJay
félisten
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
830-as tulajként lehet tudni valamit erről?
mit javítottak, mire jó, fel lehet-e tenni anélkül hogy elszállna bármi is az SSD-ről?
gondolom Magician kell hozzá
-
TeeJay
félisten
felesleges számolgatnotok szerintem

a legkisebb Samsung 830 64gigás is kihúzza szerintem 400-500TB-ig
vagy inkább 5000 újraírásig
szóval ha minden nap a teljes SSD-t újraírnád ami valljuk be rendszermeghajtónál elég nehéz móka...
akkor is van 5000 napod ami meg bő 13évne parázzatok, a vezérlő eldurranásának több az esélye szerintem mint hogy a flash ram elhull
128-256-512gigás méretben meg aztán főleg nincs para
ha a 256-os 6PB-nál jár akkor azt a 700-800TB-ot mire lecsökken 0%-ra a kondíció szerintem röhögve tudja teljesíteni
sosem fogja elérni ezt az emberha minden HDD-ből ki lehetne nyerni ezt az értéket hogy első indulástól kezdve mennyi adatírást végeztek
szerintem sokan meglepődnének milyen kis szám jönne ki pedig ugye a HDD-re sosem vigyázott senki hogy kevés írást kapjon
-
TeeJay
félisten
-
TeeJay
félisten
az a baj egy idő után már a gép nem tudja kihajtani az SSD-t
gondolok itt főleg a 4k értékekre
én szabályosan érzem hogy a notimban a 64-es Samsung 830 nem tud úgy pörögni
mint unokatesóm Dell Vosto-jában amiben egy 2,5GHz-es i5 volt az enyémben meg egy P6100-as Pentium...
hiába van 6GB RAM-om itt biza néha már a vas gyenge ahhoz hogy többet tudj kihozni az SSD-bőlsebaj majd a köv. laposba is jó lesz ez a Samsung SSD

-
TeeJay
félisten
válasz
pendre54
üzenetére
azt szokták mondani a legújabb csíkszélességgel gyártott flash chipek már csak kb. 3000 újraírást bírnak ki
a Samsung 830 még 27nm-en készült ott kb. 5000 újraírás van.tegyük fel 64gigás az SSD-d így ha tényleg 5000x lehet csak minden cellát teleírni
akkor bő 300TB után fog végleg olvashatóvá válni a drivede ha csak 3000x írható újra akkor is ~190TB mire elvileg lehalna
ha azt mondod naponta írsz rá 100GB-ot (ami szerintem nagyon komoly igénybevétel lenne főleg hogy 64gigás csak)
akkor is 1900nap mire megpusztul tehát még így is van bőven 5éved használni
ha csak napi pár GB-ot tudsz írni akkor meg kb. sosem fogod elérni azt hogy többé már ne lehessen újraírni...
nem kell parázni ezenja és ezek ugye elméleti értékek, külföldi SSD újraírós tesztekben a Samsung 830SSD-k kiválóan teljesíteni
sokkal több újraírást bírnak mint amit itt elméletileg kiszámoltam
-
TeeJay
félisten
ma néztem meg hogy a Win7 Ultimate SP1 Hu rendszerem minden számomra fontos programmal
és komplett win-office minden frissítéssel 22,3GB-ot foglal és ettől többet már nem is nagyon fog.
még majdnem 40GB-nyi hely marad az SSD-n szóval nem nagyon lesz kínozva
amit meg letöltök az mindig a 640-es HDD-re fog menni5napja van meg és eddig 66GB írást kapott amiben ugye benne van a rendszertelepítés meg frissítés meg minden. ha minden héten eljátszanám ezt és tegyük fel csak 3000x írható újra a drive
akkor is még lenne 3000x5napom
azt hiszem nincs miért aggódni

-
TeeJay
félisten
lehet hogy rosszul tudom de ha egy 64gigás SSD-t veszel amiből a 1000 vs. 1024 számítás miatt ~59GB látszik használhatónak akkor máris 5GB-nyi tartalék hely el van intézve.
a flash memóriából ugyanis ténylegesen 64GB-ot pakolnak rá ugyanúgy mint a rendszermemória is tényleges 8GB nem pedig 8GiB...csak a vinyógyártók számolnak 1000-el hogy könnyebb legyen nagyobbat hazudni rá...
így el tudnak adni egy 931GB-os vinyót 1TB-nak... -
TeeJay
félisten
tévedés!
kettő darab 830-as példányt vettem a héten mindkettő 100%-on indult
én nem egyből raktam be rendszer alá hanem bedobtam ODD-SSD rack-be notiba
hogy partíciózzam és bizony az első 10-20GB írásig 100%
utána megy át 99-re és már az enyém is azon van
gondolom mire eléri a 98-at 2013-at fogunk írni ilyen mértékkel ahogy én gyilkolom
-
TeeJay
félisten
válasz
bluobluo75
üzenetére
tedd fel helyette inkább a legújabb HDSentinel-t és azzal még előrébb is vagy mert minden vinyót kezel míg ez a progi csak a Samsung SSD-t
én is felraktam de semmi értelme mert már minek trükközni az oprendszerben
másrészt az említett HDSentinel is kiírja a fontos adatokat róla! -
TeeJay
félisten
egyedül egy 64GB-os 830 vs. 64GB-os 840Pro teszt érdekelne
és ott kiderülne hogy amennyivel drágább a 840Pro megéri-e a felárat főleg annak tudatában hogy elvileg abba a kisebb csíkszélességű flash miatt csökken az újraírhatóság száma.kvázi egy picit gyorsabb pörgősebb SSD-t kapsz drágábban de mellé kevesebb újraírhatóságot
vagy maradsz a picit lassabb jóval olcsóbb és még többször írható 830-nál.ezért nem is filóztam a héten, a 830 amíg gyártják 27nm-es flash-el addig bestbuy lesz akárhogy nézem
még mai napig sincs panasz rá, sehol nem látom hogy haldokolna sőt köszöni szépen
minden újraírhatósági tesztben a top-ban szerepel szóval nagyon ajánlható termék.
feltételezem a 840Pro széria is hasonlóan szép karriert fog befutni csak kell egy fél év neki hogy beálljon a megfelelő árra illetve kifusson alóla a 830a sima 840-es Samsung számomra felejtős, bár biztos vagyok benne hogy az is nagyszerű sikereket fog elérni de inkább csak a tényleg nagyon átlagos felhasználók között akik csak böngészni meg zenét hallgatni veszik a gépet.
aztán ne legyen igazam és a TLC Flash is bizonyítsa be amit anno az MLC-ről is felhoztak
hogy a sírás rívás ellenére nagyon is jól bírja
-
TeeJay
félisten
840 pro-hoz képest így is nagyon olcsó

azt nagyon drágán adják még pedig elvileg az olcsóbb flash miatt olcsóbban előállítható lenne
szerintem akkora a kereslet a Samsung SSD-k után hogy alig győzik
nekem sem volt kérdéses melyikből veszünk kapásból kettőt is
egy 64-es és egy 128-as és eddig nagyon állat a dolog, tuti semmi pénzért nem fogom eladni az én 64-es példányomat
-
TeeJay
félisten
miért ne kapna

Samsung 830 128GB árgép
héten vettem szerintem amíg a 840pro nem lesz elterjedt 830-at simán lehet majd kapnisőt ahogy nézem 840pro-ból még nincs is a beígért 64gigás
márpedig nem biztos hogy mindenkinek kell a 128... -
TeeJay
félisten
válasz
soultrapp
üzenetére
szerintem fel sem kell telepíteni...
az SSD állapotát a HDSentinel még jobban megmondja, az összes többire meg nincs szükség a programból.
1x kipróbáltam de nem volt már miért felrakni oprendszer újratelepítés utántényleg használni kell azt az SSD-t nem pedig hímes tojásként kezelni
a 64gigás 830 nem került 17ezerbe nekem 3év garival
bőségesen elférek 20GB-on Win7 Ultimate 64bit minden számomra szükséges programmal együtt
ilyen átlagos felhasználás esetén hamarabb fog elrohadni a fém burkolata minthogy a flash chip elérje a maximális újraírási értékét...
akinek meg 128-256gigás van az nem is értem hány PB-nyi adatot szeretne vele felírni
-
TeeJay
félisten
akkor szinte már semmi extra cuccot nem kell az oprendszeren állítani hogy SSD "barát" legyen?
a lapozófájlt kikapcsoltam mert 6GB RAM van a gépemben és nem érzem hogy szükség lenne rá
mást nem állítottam az SSD érdekében
mivel van külön notivinyó az ODD helyén rack-ben így értelem szerűen minden ami le lesz töltve oda fog menni
az SSD csakis arra van hogy futtassa az oprendszert és azt a pár programot amit én szoktam használni
-
TeeJay
félisten
hát konkrétan a pofám majdnem leesett mikor első bootolást nyomtam SSD-vel
és ahogy láttam hogy gyakorlatilag bármilyen programot indítok azonnal ott van máris megalapozta bennem azt hogy innentől kezdve rendszert csak SSD-re rakok
mind a kettő Samsung 830 notebook-ba lett véve (64 és 128GB) és legalább látom hogy ugyanabban a SATA2-es laposban a legújabb IntelRST driverrel mérve a kettő között csakis szekvenciális és 512k írásban van eltérés, a 4K és 4KQD32 szinte egyforma (4KQD32 írás a 128gigásnál majdnem 2x gyorsabb)
így láthatom hogy gyakorlatilag gyengébb teljesítményű notiba főleg SATA2 esetén semmi értelme rendszer alá megvenni a nagyobb (ezzel együtt gyorsabb) SSD-t mert 64GB is bőven sok számomra
és sebességben nem hoz semmi féle érezhető különbséget majd.szerintem most hosszú ideig el leszek vele sőt ha veszek új notit abba is fogom átrakni azonnal az ODD-SSD rack-el együtt amibe pedig tervezek majd venni egy 1TB-os notivinyót
apropó ha már itt tartok
az SSD-hez járó Samsung Magician progit felraktam de gyakorlatilag számomra a rendszer tuning fül kivételével nincs sok értelme mivel az elhasználódás mértékét a HDSentinel is tökéletesen jelzi ráadásul onnan is ki tudom olvasni az aktuális eddigi felírt adatmennyiséget.
az a 4 opció amit az oprendszer tuningra mutat annak van értelme ugye?
indexelés kikapcsolás/superfetch kikapcs/defrag kikapcs -
TeeJay
félisten
ma vásároltam két darab Samsung 830-as SSD-t
egyik 128GB-os másik 64GB-os
beraktam egy ODD-SSD rack-be az Acer Aspire 5742ZG notimba és SATA2-n ezt mértem64GB
128GB
feltettem előtte a legújabb Intel RST drivert
ezek megfelelő értékek ezek szerint? -
TeeJay
félisten
válasz
shteer
üzenetére
jól meg kellene agyalni a Dellnél azt aki ezt az elrendezést kitalálta...
főleg hogy manapság egyre többen cserélnek notebook-ban merevlemezt SSD-re
vagy a gyárilag adott kis merevlemezt nagyobbra...
totál hülyék ha azt hiszik majd minden ilyen cseréért szervizbe viszi a vevő a gépét... -
TeeJay
félisten
válasz
faresz5
üzenetére
ez minden notinál így van?
mert én vettem egy Raidsonic ICY-BOX-ot (IB-AC642)
és már be is van pakolva a notiba aztán én inkább abba tenném az SSD-t a vinyó meg maradjon a helyén ahol most van.
így nem fog bootolni az SSD-ről hiába van átállítva a boot sorrend bios-ban?
nekem Acer Aspire 5742ZG notim vanu.i.: megnéztem a videót, hát nem is bánom hogy a Dell 5110 notit eladtam amit nyertem
ha így kellett volna bele SSD-t rakni a hajamat tépem...
Acer-be 2 csavar meg egy kis pattintás és máris hozzá lehet férni a vinyóhoz
-
TeeJay
félisten
van valami infó már az új Samsung 840Pro SSD-ről?
állítólag az IFA-n mutatják be ha jól láttam a képet
http://sammyhub.com/wp-content/uploads/2012/09/series-840-ssd.jpg -
TeeJay
félisten
válasz
üzenetére
azért azt tegyük hozzá hogy a SATA III csak a lineáris írás és olvasásban korlátozza jelenleg a legfrissebb SSD-ket, a 4K értékhez még jó ideig szerintem elég lesz mert azt nehezebb 550+ MB/sec fölé növelni jelen pillanatban.
szóval én még nem temetném azt a csatlakozót főleg notebook fronton ahol még most fog igazán elterjedni és ott amúgy is nehezebb a gyengébb procikkal teljesen kihajtani a villámgyors SSD-ketnekem pl másfél éves az Acer notim és csak SATA II csati van benne de amint megvan a lé a kiszemelt Samsung SSD-re én is bővítek és szerintem úgyis évekig jól fog még menni a rendszer, nem fog majd vissza az hogy nem tudom 500MB-al írni olvasni lineárisan
-
TeeJay
félisten
válasz
üzenetére
és mikor jönnek a Toshiba és a Samsung új ToggleDDR NAND ramokkal szerelt SSD-i?
ha jól tudom most történt egy szép kis ugrás 20nm-re váltásnál és a sebesség is jócskán megugrott. bár még a Samsung-ról nem olvastam mit csinál 20nm-en de a Toshiba már nyomatja a 19nm-es ramokat és nagyon brutál sebességű SSD-t tolnak vele.gondolom jön még év végéig pár új vezérlő is OCZ és Samsung fronton is
és az új még gyorsabb flash ramokkal párosítva eszméletlen fejlődés lesz a mostani példányokhoz képest is -
TeeJay
félisten
én ilyenekkel nem foglalkozom, aki szereti magát sz*patni azzal hogy televágja a vinyót és jóval lassúbb a rendszer mint általában az meg is érdemli. (az a szebb ha az egész vinyó szanaszét van töredezve mert életében nem használt még defrag programot...)
aki úgy vesz SSD-t hogy fogalma sincs róla mit hogy kell vele
az szintén megérdemli ha telepakolja és idő előtt elhal minden cella
majd ha 1x elszáll a cucc tanul belőle addig nem
-
TeeJay
félisten
[link]
olvasd"Both flash types use a 25nm die package size. The technical term is ONFi 2.x (synchronous) and ONFi 1.0 (asynchronous). ONFi 2.x uses a central timing circuit and moves data on both the rise and fall of the signal wave. This is similar to double data rate random access memory (DDR RAM). ONFi 2.0 is capable of delivering speeds up to 133MB/s but ONFi 1.0 is limited to just 50MB/s. On paper it sounds like one is twice as fast as the other but due to the total SSD architecture the real world benefit is much less."
alapból csak az ONFI szabványban van aszinkron ha jól látom...
a toggle DDR NAND-od ki kellene hagyni ebből (Samsung és Toshiba) -
TeeJay
félisten
válasz
korcsi
üzenetére
a vezérlőben kétlem hogy nagy eltérés lenne, tehát az vagy megy x évig vagy meghal idő közben. a flash-ben lehet eltérés hogy melyik verziót mennyire sikerült jól legyártani
de gondolom mivel a Samsung mindent házon belül gyárt így elég kicsi lehet a szórás...
ha az egyik SSD kibírt x PB írást akkor a másik is ki fog bírni kb. annyitha durvábban számolok és a 64GB-os "csak" 400-500TB-ot bír
akkor is felesleges kímélni mert több évig menne sok száz GB napi írással
annyit meg egy rendszernek vásárolt SSD-vel nehéz produkálni főleg hogy 64gigásszerintem ha a merevlemezekből lehetne ilyen adatot kiolvasni, hogy első indítás óta mennyi adatot írtak meglepődnénk milyen kicsi számok jönnének ki, pedig azt ugye senki se kíméli...
-
TeeJay
félisten
válasz
korcsi
üzenetére
ha a 256GB-os Samsung 830 elvan 2,34PB (petabájt, 1PB = 1024 TB)
írás után, akkor ha a 64-es csak negyed ennyit bír még az is több mint 500-600TB
szerintem ha naponta 1TB-ot írna rá az ember ami 64gigás cuccra elég nehéz lenne, akkor is 2-3évig vígan húzná
ha meg gari idő alatt behal úgyis ott a garanciatényleg marhára féltik itt egyesek az SSD-t, de rájöttem biztos most megveszik és még 30év múlva is ezt szeretnék majd használni

-
TeeJay
félisten
válasz
korcsi
üzenetére
itt rögtön az első HSZ
[link]"The app fills the drive with random sized files ranging from 1KB up to 12MB in size.
More than 50% of the files are 128KB or smaller in size.
TRIM is active."ebből én arra következtetek hogy írtak valami kis progit ami folyamatosan teletölti a meghajtót random méretű fájlokkal (1KB és 12MB között) aminek több mint 50%-a 128KB vagy attól kisebb méretű
ezután gyilkolják hetekig hónapokig az SSD-t és nézi melyik hol halálozik el
vannak meglepő mérések
-
TeeJay
félisten
válasz
Buster17
üzenetére
vinyót sem szokás telepakolni...
SSD-t főleg nemha nem férsz el vegyél 64-128gigás SSD-t ott nincs gond
tegnap rajtam fel a notira frissen a Win7 SP1 Ultimate 64bit oprendszert
és minden számomra fontos programmal együtt 16GB az összes adat a rendszerpartíción
amiben benne van egy 4,5GB-os hiberfil.sys fájl is
tehát ha kinyomnám a hibernálást 12GB-on bőven elférnék64-es SSD bőven elég és a Samsung 830-at már 19ezer alatt meg lehet kapni

-
TeeJay
félisten
válasz
Neoteric
üzenetére
szerintem nézz szét itt is

http://hardverapro.hu/apro/samsung_ssd-k_keszletrol_es_rendelesre_3_ev_garanc/friss.htmlén tuti nem az Ipon-ból vennék ha van olcsóbban is

-
TeeJay
félisten
válasz
Core2duo6600
üzenetére
ha jól olvastam hamarosan mivel szűk lesz a SATA3 csatlakozó jönni fog valami SataExpress vagy mi és bizony akkor lesz értelme gyorsabb SSD-t faragni
na meg ugye nem otthoni géppel kell csak gondolkozni, bizony szerverekbe nincs olyan hogy "túl gyors"én örülök annak ha fejlődik mert már nagyon ráfért a gyorsulás a háttértárakra
-
TeeJay
félisten
Sandforce SSD teszt az új 19nm-es Toshiba flash ramokkal
elég brutál, még mindig lehet tovább gyorsítani az SSD-ket nem is kicsit
Kíváncsi vagyok a Samsung 840 mit tud majd ha kijön
-
TeeJay
félisten
válasz
fudi2002
üzenetére
mondjuk azt nem értem hogy lehet olyan gagyi vezérlőt gyártani ami meghal?
ha tudnak CPU-t GPU-t minden egyéb cuccra olyan vezérlőt legyártani amik akár 10évig is mennek gond nélkül akkor pont egy SSD vezérlője lenne az ami elhalálozik?
nem is 100fokos hőmérsékleten megy illetve ezek nem is kazánok meg nagy fogyasztású chip-ek, szóval illene legalább 10évet kibírni de minimum többet mint az SSD-ben a flash... -
TeeJay
félisten
nem létezik olyan teszt valahol a neten
hogy fognak pár azonos méretű SSD-t és vadul elkezdik napokig folyamatosan újraírni aztán melyik meddig bírja?
ilyen SATA3 sebességgel naponta rengetegszer át lehetne íratni minden cellát és kíváncsi lennék melyik mikor döglik megpl 200MB/sec sebességgel egy nap alatt 16875GB-nyi írást lehetne adni az SSD-nek
biztos hamar kiderülne melyik a kitartó cucc
-
TeeJay
félisten
válasz
Balage76
üzenetére
jelen pillanatban van az Acer notimban 2+1GB DDR3 RAM amit az 1gigás modul kukázásával egy 4gigás vásárlásával 6GB-ra szeretnék bővíteni
az tökéletesen elég lesza merevlemez pedig most egy 640-es WD Scorpio Blue amit átrakok egy Raidsonic IB-AC642-be és a helyére pedig minimum egy 64gigás Samsung 830-at terveztem venni.
jelenleg 20körül van ez az SSD de ha a 128gigás változat ilyen ütemben olcsósodik tényleg megéri még pár hónapig kibírni SSD nélkül és utána 2x ezer áron 128gigabájtot venni mert azzal a következő notebook-ban is bőven elleszek (jövőre szerintem veszek új notit már)mázlim van mert 1hete nyertem egy Dell Inspiron N5110 notebook-ot amit azonnal el is adok és az érte kapott pénzből lesz lehetőség a mostanit felbővíteni
így jött képbe az SSD
-
TeeJay
félisten
válasz
Balage76
üzenetére
mikor jön majd ki az újabb csíkszélességű NAND flash gyártás?
gondolom viszik lefelé 20nm vagy az alá de idén várható ebből újdonság vagy csak jövőre?
ha még az is bejönne a képbe akkor jövő ilyenkor már lehet a 256gigás is megfizethető lesz
persze 64GB is bőven elég de ha a jóslatod igaz lesz lehet várok karácsonyig és már 128gigásat fogok kapni ugyanannyi pénzért
RAM bővítést megcsinálom a notebook-ban SSD nélkül pedig kibírok még pár hónapot
-
TeeJay
félisten
válasz
attilafree
üzenetére
igen
a megbízható és szerintem minőségibb Samsung helyett vennél OCZ-t?
a Samsungba mindent a Samsung gyárt így ez az egyik legkomolyabb SSD míg az OCZ-be minden innen onnan van véve...
egyértelmű hogy a Samsung 830 a nyerő
-
TeeJay
félisten
válasz
attilafree
üzenetére
ha a 64gigás változatot vetted volna 20ezer körül
akkor meg befért volna az árba mellé egy Raidsonic ICY-BOX IB-AC642 is
[link]és akkor az ODD helyére mehet a notivinyó a keretbe és így van egy szupergyors rendszermeghajtód meg egy merevlemez is amin lehet tárolni dolgokat vagy millió játékot programot rátelepíteni.
az ODD meg külső USB2 házban bőven elfér mert ritkán használja az ember -
TeeJay
félisten
válasz
Zotya21
üzenetére
mi lenne ha nem a Seq adatokra csorogna a nyálad hanem a 4K értékeket néznéd?
úgy őszintén hova kell neked az 500MB/sec sebesség lineárisan és folyamatosan?
mert ugye tudod hogy ez az érték csak a lineáris adatátvitelre vonatkozik?netán 2 SSD-d van és egyikről a másikra ilyen sebességgel szeretnél másolgatni 10-20-30gigás fájlokat?
az SSD igazi előnye a 4K sebességben van ami rettentően nagy még a leggyorsabb merevlemezhez képest is

-
TeeJay
félisten
válasz
Klepti
üzenetére
szerintem meg vedd ki az ODD-t és vegyél egy Raidsonic ODD-SDD keretet plusz USB2 külső ODD házat kb. 8ezerért
így lesz príma SSD rendszermeghajtónak és a vinyóról sem kell lemondani
külső házba meg ott az ODD amit én jó ha havonta 1x használok...
én is ilyet veszek majd a notiba és már csak az SSD-t kell kinézni meg megvenni
Aktív témák
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Okos Otthon / Smart Home
- Gitáros topic
- Diablo IV
- Redmi Note 12 Pro - nem tolták túl
- Megyünk a CES-re! Mi várható?
- Cseresznyepiros és mokka barna Redmi Note 15-ök az újévre
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Gyúrósok ide!
- További aktív témák...
- Logitech G920 Kormány szett 6 hónap Garancia Beszámítás Házhozszállítás
- Xiaomi Redmi A5 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xiaomi Redmi Note 10 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! Honor 400 Lite, Honor 400, Honor 400 Pro
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro Max 256GB Blue Titanium -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen,MS4120
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest