2024. április 30., kedd

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Számtech rovat

Milyen SSD-t vegyek?

Hasznos információk és támpontok SSD vásárláshoz, felhasználói tapasztalatok alapján!Update 2016.05.16!

[ ÚJ TESZT ]

Távolabbi kilátások, végszó

Azt gondolom, hogy az ebben a cikkben leírt útmutatások nehezebben fognak elavulni, mint a konkrét ajánlás, bár azt is folyamatosan frissíteni fogom.
Valószínűnek tűnik, hogy a közeljövőben nem lesz drasztikus áresés, mert az ennek következtében megnövekvő keresletet képtelenek lennének a gyártók kiszolgálni.
Az eddigi árváltozások arra engednek következtetni, hogy a mostanival közel azonos árú, de magasabb szekvenciális olvasási/írási teljesítményekkel rendelkező, és nagyobb tárhelykapacitású SSD-ket fogunk majd a piacon látni.

Azt már tudjuk, hogy operációs rendszernek használva az SSD-t, valójában nincs szükségünk az ajánlott típusoknál tapasztalható gyorsabb szekvenciális olvasásra/írásra.

Bár ezt a tényt sok linkelt tesztben is bizonyítottnak vehetjük, álljon itt még egy friss teszt, amelyben a brutális 1500 MB/s-os olvasási és 1225 MB/s írási sebességgel rendelkező OCZ RevoDrive 3 X2 SSD PCI Express SSD sem hoz érezhető teljesítmény többletet az átlagfelhasználás terén a többi általam is ajánlott SSD-hez képest, melyek "papíron" csak harmadannyit, vagy még kevesebbet "tudnak" !

A kérdés az, hogy kell-e nekünk nagyobb tárhely, amíg háttértárnak sokkal megfelelőbb a jóval olcsóbb a HDD?

Kell-e az átlagfelhasználónak nagyobb SSD rendszer alá, mint mondjuk 128GB?

Meglátjuk…

Vajon merre halad az adattárolás technológiája? Erről összegyűjtöttem egy kis csokornyi információt ebben a hozzászólásomban.

Végszóként szeretnék egy jó tanácsot adni!

Mielőtt valaki teljesen belebonyolódik a dolgokba és hetekig bújná a teszteket, NE TEGYE!
Az ajánlott SSD-k bármelyike szinte azonos teljesítményt biztosít a valós felhasználás terén. Azok a felhasználók - beleértve magamat is - akik több fajta SSD-t is használtak már a gépükben, ugyanerről számolnak be. A nagy ugrás, a „WOW” érzés, csak a HDD-ről SSD-re történő váltáskor tapasztalható igazán. Érezhető különbség csak a régebbi, 4-5 évvel ezelőtti és a mostani SSD-k között van!

Jó vásárlást és örömteli, elégedett SSD használatot kívánok minden leendő tulajdonosnak!

A cikk megírásához javaslataikkal és kiegészítéseikkel hozzájárultak az alábbi Flash SSD topikbeli fórumtársak:

BiP, davidsz, Fire/SOUL/CD, h1ght3chzor, Mi5i, zetecR Zlin50, zoleeno1

Ezúton köszönöm Nekik!

Köszönöm szépen hogy elolvastad cikkemet!

A cikk frissítve: 2015.09.05.-én !

Üdvözlettel: Bodor Zoltán

Azóta történt

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.