Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Krumple: [Xpenology] DSM 7.3 telepítése proxmox 9 alatt - GUIval
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Kalandor: „Ha engedtem volna a lelkiismeretemnek, az üzlet kevésbé lett volna jövedelmező”
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
Aktív témák
-
jeni
félisten
válasz
lemusz
üzenetére
jó de inkább az újabb modellt vedd
a Samsung 830 64GB-t
-
jeni
félisten
válasz
bozsozso
üzenetére
ezek alapján ACHI módban telepíteni,és az SSD egységed ha sata II lapod van sosem kapsz olyan értéket amit a sata III lap produkál.
u.i.: sosem klónoznék új friss telepítés tedd fel rendesen ,megfelelő driverekkel.
érdemes megnézned az SSD -n milyen firm van rajta és az alaplapod BIOS frissíteni ha van mód rá.
-
jeni
félisten
válasz
kerekfej
üzenetére
kerekfej
(senior tag)Az OCZ VERTEX 3 ebben a programban ennyit tud (Sandforce vezérlős ugye). Csak kicsit tudsz optimalizálni rajta, így sokat nem változnak az ok az értékek.

inkább úgy fogalmazzuk úgy,hogy nem az OCZ-t kell emiatt szidni hanem az Asus lapja ami sata II-s és emiatt nem tudja az OCZ Vertex3 gyári megadott értékét elérni sebességben.
Tehát nem az OCZ tud ENNYIT hanem a SATA II vezérlés miatt van ami lassúbb a SATA III-nál.Nem mindegy mit írunk oda !
-
jeni
félisten
válasz
kerekfej
üzenetére
nekem a Corsair GT 120-s és az OCZ Vertex 3 120-s van és hibátlanok ja az is SF vezérlősek

nem minden SF vezérlős SSD rossz,tény többet hallani azok felől ez nem vitás.
bár van még egy nem SF(?) vezérlős az OCZ Petrol igaz azt pottom árért vettem,és az most szervizben van cserére(már eleve hibásként,sosem használtként vettem áron alul,de azt jogtiszta blokkal),ha lehet már nem OCZ-ként hozom ki a boltból,a teljes pénzt kérem majd vissza,vagy más gyártói SSD-t kérek majd helyette.
-
jeni
félisten
válasz
ablack
üzenetére
1.mindenképpen a az 0-s vagy az 1-s sata portba tedd az SSD-t.(egyes lapok másképpen számoznak.) vagyis a legkisebb első sata portba tedd.
2.ACHI módba tedd,nálam mindegyik ACHI módban van.
3.telepítésnél csak az SSD legyen rádugva.
4.igen lehet választani boot-ban,hogy melyikről induljon.-igen de akkor a win8 vagyis az SSD-ről indítva a korábbi HDD-n tárolt programok nem biztos,hogy fognak működni,legalábbis az akkor C meghajtóra tettekre biztosan nem .
5.igen látható az adataid,nekem két win7-tvolt a gépben az SSD-n és korábbi HDD-n. -
jeni
félisten
válasz
tomiee85
üzenetére
hello
kérdés melyik laptopba? mivel 2 féle méret van egy 9mm és egy 12,7mm.
az alábbi egy 12,7mm
nekem is van egy 12,7mm amit előre megvettem az apámnak de úgy tűnik nem lesz még egy SDD berakva,a meglévő HDD mellé. -
jeni
félisten
válasz
04ahgy
üzenetére
én tegnap előtt adtam le egy OCZ Petrolt,ami tök halott volt egy volt tulaj által neki se ment elsőre.
az OCZ memóriát illetően meg nekem sose volt gondom egy 1366-s Giga 58 lapban,mivel váltottam 1366-ról 1155-re,így tavaly eladtam.
Mai napig nem panaszkodtak még
jeleztem a boltnak,hogy nem szívesen fogadnám el a OCZ Petrolt cserébe ha vissza jönne egy új példány abból.
-
jeni
félisten
ma voltam a flahs.com boltban és állítólag a Petrolok azért purcannak el mert a BIOS az amik tönkre mennek benne.
-
jeni
félisten
-
jeni
félisten
-
jeni
félisten
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
a közkedvelt OCZ Petrol 128GB
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
sehogy sem látja a gép. sem satára sem külső házba kötve sem.volt valahol infó ha az SSD elromlik olyan szinten ,hogy van beépítve valami LED ezen is van belül és zölden ég. valami piros LED contol lámpára gondoltam ami jelzi a hibás működést.
az OCZ Tools progit is kipróbáltam vele,de ott sem látja. -
jeni
félisten
ez gyakorlatban milyen hibát jelent?
számítógép-kezelés/lemezkezelés:
mint USB eszköz van ott de semmi méret,semmi eszköz megnevezés,és azt kéri,hogy Az alaplemez állapota „Nem inicializált”,hiába megyek rá az engedélyezésre nem megy onnan tovább.
-
-
jeni
félisten
válasz
vendingo
üzenetére
Jelenleg egy V200-am van, amit szeretnék felszegelni a falra dísznek. (másra nem jó) van szögem és kalapácsom ha köllne éppen

Kingston +V200 120GB vagy a Samsung 830 128Gb Corsair GT 120Gb esetleg a OCZ Vertex 3 120Gb még a Vertex 4 120Gb na jó az Agility 3 120Gb
Az AData is jó csak annak a típus számát nem ismerem. -
jeni
félisten
válasz
alfstokes
üzenetére
tudom és tudjuk,hogy nem egy ajánlott a Petrol
a boltot nem érdekli a dolog,mikor már eladta portékát,csak akkor kapsz vissza az árából teljes összeget ha feltelepíted és elromlik,mert sanda gyanúm,hogy 15000 Ft felett se tudnád eladni. Bár én lehet,hogy kivasalnám a bolti eladóból a teljes blokkon szereplő összeget. Mivel nincs olyan termékük már és akkor a bolti árat kell vagyis az akkor vásárolt áron kell meg kapnod a pénzt.
kérdés azon az áron mit adnak ott majd? -
jeni
félisten
na erre én is gondoltam kiváncsi lennék rá egy P4-s vagy Pentium dual magos gépben mit tudna,vagy inkább lap függő a dolog vagyis a rajta levő chip készlettől függ a dolog a procinak már semmi köze?
kár,hogy egy laptopban ez nem megoldható
PCI-e vagy a régebbi PCI csatisra gondoltál?
-
jeni
félisten
válasz
alfstokes
üzenetére
Inkább várd meg,hogy elromoljon,jobban jársz úgy anyagilag,mintha ár alatt adnád el.
Amúgy az enyémet sem látta elsőre,csak azután,hogy formatáltam a cuccot.Igazán látta a gépem,BIOS-ban szerepelt,hogy ott van de írta,hogy particionálni kell.Így egybe formatálás volt. -
jeni
félisten
230000 Ft-ért már nem érné megvenni,mert akkor ott a OCZ Vertex 3 pont most annyiért megkapod.
Nem hinném ,hogy oda adná 170000 Ft-ért,mivel a bolt aranyárban méri az OCZ-t.Agility 3 120GB tökéletes lenne neked jó cucc. Én se mertem megvenni a 60Gb ketyerét,inkább egy 120-s vettem. A 90-s meg nem éri megvenni.
-
jeni
félisten
válasz
bluobluo75
üzenetére
szabvány a keret méret,márkától függetlenül.
-
jeni
félisten
szerintem ne vegyél SSD-t ha "Rohadt smucig állat vagyok"-mondod magadról !
ha gond a 23000 Ft OCZ Vertex 3 120 GB-ra főleg egy sata 3-s lapod van és egy sata 2 -s SSD-t akarsz venni ! - és egy 18000 Ft-s 120Gb szeretnél venni és már nyavalyogsz egy 60Gb SSD-re,hogy milyen drága az már!
Amúgy az OCZ Vertex 3 nagyon jó cuuc és adnak mellé egy lefogató keretet.
de elég a 60GB ha mást nem telepítesz rá és nem tartasz attól,hogy betelik majd.Ha vettél egy jó lapot 30000 Ft-ért akkor ha kevés a pénzed miért nem vettél egy 15000 Ft-os lapot inkább,akkor nem volt gond a 30000 Ft-s lap megvétele?
furcsa két lábú állat vagy,mondom én.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
de a te döntésed mit és milyet veszel? -
jeni
félisten
válasz
alfstokes
üzenetére
szia
eladni,ha nem tudsz megbékélni vele. tönkretenni,hogy gyári hibás legyen nem nagyon tudod,hacsak firmware frissítéssel,vagy fullra telepíteni és majd csak kampec lesz és akkor már gariban cserélheted ki majd.
ha pedig nincs gond vele használd amíg el nem romlik magától. -
jeni
félisten
-
jeni
félisten
válasz
szepsy
üzenetére
mi a kérdés?
amúgy amit bejelöltél az a első a B változat ami egy Basic vagy fapados alap semmi extra nincs hozzá.
a másik [link] meg egy beépítő keretet tartalmaz amit egy PC gépbe betehetedsata II-be rakva bármely sata III-s SSD a felét tudja nyújtani mintha egy sata III-ba tetted volna.
de így is hatalmas gyorsulásod lesz vele.
ez független a MÁRKÁTÓL és típusától.
ha nem bízol az OCZ márkában de egyébként nem kell félned tőle mert a Vertex 3 is kiváló darab,ha mégse kell az a márka akkor minden félelem nélkül megveheted a Samsungot.
-
jeni
félisten
válasz
[CM]Crusher
üzenetére
ez a ASUS Z68 lapokra vagy bármely márkájú Z68-s lapokra is érvényes?
mert nekem egy laptopban van berakva és nincs gond azzal pöccre ment,és megy rendesen. -
jeni
félisten
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Elméletileg a HDD többet fogyaszt mint az SSD. Az is igaz a tápon sok minden múlik.
-
jeni
félisten
válasz
[CM]Crusher
üzenetére
Hello
Corsair GT vagy Vertex 3 van,amit írtál olyanban nincs,mind a kettő 120GB.
Valami kontakt hiba,esetleg nem megfelelő sata III.ba tetted? Intel vezérlőben van a SSD sata kábele?
Ha a régi gépedben hibátlanul megy akkor az SSD jó.
Valami driver ütközés lehet.
SATA 0 portjába tedd vagy a Sata 1-s-be ezek a fehérek(szürke inkább)
A legfrisebb intel chipset,és achi drivereket tedd fel,valamint a BIOS frissítés sem ártana.esetleg egy harmadik gépben kipróbálni,és ha ott jó akkor a lapoddal van gond vagy éppen az Asus nem szereti az OCZ Vertex 3-t,ha elírtad akkor a Corsair GT-t
-
jeni
félisten
válasz
fudi2002
üzenetére
valami ilyesmit olvastam korábban,és írták,hogy még se indilix ,csak egy átcímkézett,de OCZ írta a firmet hozzá
mivel a kérdezőnek Akcok94 a Giga lapja marvell vezérlős és volt korábban írva,hogy azok nem nagyon komálják a SF-t,tehát nem voltam messze az igazságtól,ezért írtam,hogy ha valaki tudja pontosítani akkor írja oda még pár sorban
-
jeni
félisten
válasz
Akcok94
üzenetére
A 120GB SSD esetén,ha szorít a keret:
Gigabyte GA-990FXA-UD7 alaplapon Marvell chip van,és ha jól tudom a Kontroller alapján: SandForce nem szeretik.Belassulnak tőle
Elvileg ez a Vertex 4 120GB már jó lenne,de a hírek szerint ennek a vezérlője is SandForce csak át van címkézve ,de az már tiszta OCZ firm. van rajta.ebben az esetben a Samsung 830 128GB tudnám javasolni és hozzá egy SSD beépítő keretet.
-
jeni
félisten
válasz
Akcok94
üzenetére
Szia
Itt kérj ez iránt segítséget.
Kontrétan,mennyit áldozol? mibe lesz téve? elvárások? márka szerint? milyen lappal,vagy notival megy-e? -
jeni
félisten
a startmenűben a pc-s gépnél valamilyen módon kikapcsoltam a startmenűben a keresőt. azt vissza lehet kapcsolni vagy nem kell oda kimélés miatt?
alaptopban ugyanazt a beállításokat csináltam de ott nem kapcsolódot ki a kereső rész.
ha ki kell kapcsolni akkor hogyan tehető meg ha nem akkor a másik PC-s gépben hogyan tudnám aktiválni? -
jeni
félisten
mennyire igaz vagy cáfolandó az a hír,hogy egy új 120GB SSD-n nem teljes partíciót kell csinálni rajta hanem kb. 8GB-al kevesebbet kell megjelölni formázásnál.
-
jeni
félisten
-
jeni
félisten
válasz
molnarpeter
üzenetére
itthon kizárt a kinti cuccokra a gari,csak a gyártó felé tudod érvényesíteni
-
jeni
félisten
válasz
molnarpeter
üzenetére
én sosem rendeltem kintről semmit,nekem is valaki intézte ebayról a cuccot.
-
jeni
félisten
válasz
slayer007
üzenetére
ez a promó kód:EMCYTZT2099
és a limit rendelési darab: az 5 lehet?Corsairom ami GT: annak a dobozának a súlya amiben van a PC-s rögzítő keret is van persze ehhez hozzá kell adni maga a Corsait SSD-t
súly az SSD cucc nélkül : 83grammha 1 helyre megy a cucc akkor a postaköltséget ellehet osztani ahányan vagyunk.
-
jeni
félisten
válasz
slayer007
üzenetére
erre gondolsz? mert ha igen engem is érdekelne ennyiért. beszállnék én is.
ja már beillesztetted

-
jeni
félisten
válasz
molnarpeter
üzenetére
az OCZ Agility 3 120Gb ugyanannyiért megtudod venni,igaz nem nevedre szól a gari.
-
jeni
félisten
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
nálam a sata III port 0 csatiban az SSD van.és a sata III 1-s portban a Pioneer BD-206 van rácsatlakoztatva. Így a optikai lejátszónak nem lesz valami káros hatása erre nézve,vagy ez csak és csak a SSD-re vonatkozik?
a HDD-k a sta II port-ra vannak kötve és a többi optikai meghajtók. -
jeni
félisten
válasz
peetmaster
üzenetére
Szia
Éppen a marvell vezérlők azok amelyekkel gondok vannak az SSD esetében. -
jeni
félisten
hogyan telepíthető fel? nincs indító fájl neki
-
jeni
félisten
Ez most jó hír nekünk? OCZ mizéria már volt mégpedig a DDR 1-2-3 ramok ügyében.
-
jeni
félisten
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Erről lenne szó?
ezt érdemes feltenni az MSi lapra vagyis a Win7 drivere helyett? -
jeni
félisten
válasz
petike2014
üzenetére
magadra érteted a Z77-s lapot Samsung 830 SSD-vel?
-
jeni
félisten
válasz
petike2014
üzenetére
olyat olvastam,hogy az SSD-k nem szeretik a Marvell vezérlőket. Kérdés van-e ennek valamilyen szerepe a te lapodnál?
Nálam az Intelbe van dugva -
jeni
félisten
válasz
SPY0817
üzenetére
jelenleg nálam a kb 22GB foglalt
Írták,hogy a 60Gb elegendő elvileg igaz is de ott azért figyelni kjell később,hogy mennyi is maradt mert kb 15% szabad kell neki.
én nem rizikóztam és egy 120GB vettem.lehet,hogy a laptopba bevállalom a 60GB SSD-t,az olcsósága miatt.
amik rajta vannak a Op rend. és a MSI drivereik. total comm,Win rar,adobe
ha SSD-re teszed akkor onnan gyorsabban megy, ha a HDD-n akkor azon az eddig megszokottan éred el. -
jeni
félisten
a windows 7 frissítést ami még az SP1-t is tartalmazza rá kell ereszteni a rendszerre?
-
jeni
félisten
válasz
freaghill
üzenetére
Ha ez a Asrock lap amit kinéztél
akkor egy OCZ 60GB Agility 3 főmeghajtónak hozzá egy 1TB vagy 500GB rendes HDD-t háttértárolónak.
és 2x4 (esetleg 1 db 8GB majd később még egy 8GB ramot) Giga DDR3 ramot,mivel csak 2 memória sín van benne.Ajánlottak még a Samsung 830 sorozat SSD-k
Az OCZ Agility 3 a Vertex 3 és a Vertex 4 a Corsair Force és a GT sorozataik
a Kingston +V200 sorozataika többi SSD-k meg amit a többiek javasolnak.
mint csak 1 db SSD-t ne használj,mert úgy nem lesz elegendő a hosszú használatra,kell mindenképpen mellé egy hagyományos HDD.
Aktív témák
- iPhone 13 mini 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3086
- Apple iPhone 15 Pro Max - Blue Titanium - 256GB - Akku: 84% - Megkímélt állapot!
- DDR3 so-dimm 8GB notebook RAM modulok - több db
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 12400F 16GB DDR4 1TB SSD RTX 4070 12GB Zalman S2 TG GIGABYTE 750W
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3967
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest