Hirdetés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- BlackmMmDog: Téli horgásztalálkozó
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha különkiadás – Bors
- MasterDeeJay: i7 4980HQ asztali gépben (vs i7 4770)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Ndruu: Segíts kereshetővé tenni a PH-s arcképeket!
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
Aktív témák
-
Mankó
veterán
válasz
lehella
üzenetére
Írás értékek szerintem rendben vannak, az olvasások lehetnének egy kicsivel többek. Igaz sokkal többre nem kell számítani max szekvenciálisan, de az meg mint tudjuk semmit nem számít rendszer meghajtó lévén.
Amikor megjött a kis 32-es SLC-m én is rengeteget tesztelgettem, hogy mi lenne a legjobb. Aztán kb. oda jutottam, hogy néhány mb különbségeket mértem, ami igazából semmit nem jelent. Másrészt esetemben, lehet teljesen más tartalommal bírnak ezek az értékek, mert ez SLC, s ami itt kicsinek tűnik, az közben nagyon jó. Bár nem panaszkodom rá, mert Sata 2-höz mérve rendben vannak az értékei.
Lehet, hogy az alaplapi sata vezérlő fogja vissza, illetve a proci órajelétől + magszámtól is függ, hogy milyen értékeket kapsz. Egy időben én sokat tesztelgettem az AHCI-t a különböző driverekkel, s nekem az IRST jött be Intel alapokon. Egy próbát te is megejthetsz az AMD saját verziójával, mert abban már nem vagyok otthon A64 óta.Temp, doksi könyvtárakkal én nem foglalkoztam. Minden ott van, ahova eredetileg rakta, csak a torrent töltési és egyéb könyvtárait tettem a hdd-re.
-
Met
nagyúr
Sziasztok!
Megjött ma a Vertex 3-am, hétvégén költöztetem a win-t, ezeken a beállításokon kívül van amit még meg kell csinálni?
Win7 64 bit, Asus P5Q alaplap (részletesebben az adatlapomon) -
Mankó
veterán
válasz
djculture
üzenetére
SLC-t nem próbáltál még? Marha kíváncsi lennék az eredményre.
Most egy 32 Gb-s Intel X25-E Extreme-em van. Előtte egy Samsung 32-es SLC-m volt. Az nagyon régi, leharcolt darab volt. Az olvasásával nem volt gond, de az írása közelített már a hdd-khez. Igaz, használat közben én nem láttam lassulást.
Aztán megláttam ezt az Intelt, pár óra volt benne csak, s mindjárt lecsaptam rá. 4k-t fizettem a Samsungra. Tuti üzlet volt.Különben mit csinálsz, amivel meg van a napi 100 gb írás?
-
Mankó
veterán
Nagy valószínűséggel a laptop sata vezérlője lesz a ludas, viszont én még elfelejteném a win 8-at. Nem minden esetben vannak kiforrva a sata driverei. Tegyél fel egy Win 7-et, aztán még egy IRST driverrel is megpróbálkozhatsz, ha a gyári driverek még mindig nem hozzák a várt eredményt! Ha ezek után is ugyanezek az eredmények, akkor tuti, hogy a vezérlő van "kicsit" lemaradva.
-
-
-
lehella
senior tag
Nekem ezek az adatok normálisak szerinted? Kicsit többet gondoltam a 830-as Samsungtól (128 GB,Sata3). A konfigom FX6100, Asrock 880GMH/U3S3 lappal. És a sebességek: kép.
Indexelést, Superfetch, Defragolást kikapcsoltam, a temp meg doksi mappákat más adattároló hiányában még nem tudtam áthelyezni. Köszi -
Mankó
veterán
válasz
rigo88
üzenetére
Akkor ezeket is csináld végig légszíves és sebességet Crystal Disk Mark-kal mérj, vagy Attoval
Nem ökörség a windows search kikapcsolása. Nem tekeri egyfolytában a winyódat, a sebesség különbség pedig minimális, amit az ssd-vel amúgy sem éreznél.
Szerk.: adatlapodon feltüntethetnéd az ssd-d típusát, hogy érdemben is tudjunk tanácsot, véleményt adni!
-
janos666
nagyúr
válasz
janos666
üzenetére
Ó, na. Hát ugyan olyan Force GT-t frissítesz mint én, csak nem 60 hanem 120Gb és megkavart, ahogy nevezted (GT120, Force nélkül...).
Akkor áll, amit írtam. Sőt, nekem is a 7-es végződésű kellett. Add be neki te is azt. Ez mind 5.02-es soft, csak eltérő flash chipekkel szerelt hardware revíziókhoz.
Örülj, hogy nem vagtad gajjra! Ez szépen le van írva, még képekkel is magyarázzák a PDF-ben mire kell figyelni és miért!
-
janos666
nagyúr
Most meg azért nem nézem meg a PDF-et, mert mobilról nézelődök, de gyanús, hogy az hardware rev, nem software verzió. Vagyis minden file ugyan az a firmware főverzió, csak a különbóző hardwer revíziókhoz optimalizált kiadásai. Nem ritka, hogy egy modell életciklusa alatt változik a bele, de mivel elég közeli marad a specifikáció, így nincs értelme másképp nevezni, kivezetni a modelltípust és újként kidobni szinte ugyan azt. Marketing szempontból is jobb így.
Ezért nem változik a szám, mert az lényegében product number. Nem software, hanem hardware jellemző.
Lehet, hogy flasheled a rossz soft-al és működik is, de a PN nem változik, amit a tool kiolvas.Flasheld a passzoló végződésű file-al és hagyd békén!
-
jeni
félisten
Van valakinek akinek a jelzett Corsair GT120 vagy a GT60-s SSD-t frissítette újabbra a gyárilag megadott frissítő 5.02-s a mappából?
-
SentryGun
aktív tag
Intel 310 Series 80 GB SSD mSATA ([link]) sebességek, Lenovo U310 i5 notebookban:

-
jeni
félisten
válasz
janos666
üzenetére
Corsair SSD GT120 van meg.
a firm amik benne vannak 3 van rajta a kicsomagolt mappában.
laikusan 222757-s olvasvaami alapból gyárilag a22757-s van benne és láttam a GT120-s fájlban,hogy van 22758-s ami frissebbet jelent.
Igen azt is próbáltam igazából nem is változik semmi.
Ugyanúgy beolvasva a 22757-s látja ,vagyis utána nagyobbra nem lehet überelni.
A frissítő mappában van több SSD méretek vanak meg a 60-90-120-80-240-480GB
direkt a 120-s -ból kiválasztva amiben 3 file van az eggyel korábbi a mostani 22757-s és az újabb 22758-s
A kép alapján ott az eltérő file-re mutatva kattintva mutatja folyamatokat.
Mivel nem változik semmi igaz ezzel nem is rontott semmit.
Gondolom én,amúgy ha gáz lenne a firm megegyezik a mappában lévővel vagyis ha gond akkor nem tudnak belekötni mert nem más firmmel próbálkoztam vagyis nem a kisebb SSD méretű GB és nagyobb SSD méretű GB hanem a 120GB mappában levővel. Hogy a korábbira nem megy a 22756-ra talén érthető de a 22758-ra nem tudom feljebb vinni?
Az Intel vezérlős progi csere után már tools is látta az SSD-t.Kérdés a formatálásnak van-e köze hozzá?
Elolvastam mielőtt firmet cseréltem,azért próbálkoztam az MSi Intel vezérlővel annak cseréjével és az Intel Sata3 -ba bedugni és nem a Marvell sata 3-ba rakni.
Másképpen arra akarsz rávilágítani,hogy a Corsair GT SSD 120 GB változatból 3 féle van?
22756.fw.vic
22757.fw.vic-ez volt kiolvasható a Update Tools által
22758.fw.vicminden rendben megy bármelyikre katt végig megy és a zöld pipa megjelenik OK de a maga újra kiolvasásnál mindig a 22757-s jelenik meg.
tehát error,vagy hiba nem jelenik meg
Csak előbb formatáltam meg a SSD-t és utána a SSD firm cseréjével ami nem változott.
-
zippofcy
senior tag
válasz
lukaszokni
üzenetére
Mivel nekem ott is HDD van (összesen négy van egy keskeny midi házban plusz 2 DVD meg egy BD író) ezért felraktam az egyik DVD íróm tetejére. Azért nem HDDre mert az csak melegebb
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
lukaszokni
aktív tag
válasz
csabsz13
üzenetére
Szia!
Tartó konzolt szinte bármelyik webshopban találsz szerintem, de én nem szarakodtam vele, kiszedtem az amúgy sem használt floppy meghajtót és a helyére becsavaroztam egy csavarral az egyik lyukba. Azért csak eggyel, mert nekem ott a kiképzésnél nem stimmeltek a lukak, de kb 1,5mm a difi szal egy kicsit kellett volna szélesíteni a lukon és meglett volna a két csavar is.

(de volt már a gépemben ugyanígy HDD és CD meghajtó helyén is
) -
janos666
nagyúr
Ajaj! Elolvastad a PDF-et, ami a frissítést magyarázza?
A te SSD-hez valót én sem (mert nem is látom, ha írtad valahol a konkrét típust, csak annyit, hogy Corsair), de s Force GT-nél le volt írva, hogy a számsor utolsó karakterét először ki kell olvasni, majd az ezzel megegyező képfilet kell beletöltetni az update tool-al, mert az eltérő számozású modellek eltérő NAND flash chipeket használnak.
Szóval javaslom a PDF tanulmányozását, és ha ez a helyzet, amit fent vázoltam, és többféle fileod van, akkor próbáld meg betölteni azt, ami egyezik a frissítőprogramban jelölt típussal (az a szám, ami nem változott).
De gondolom nem engedi rossz file-al flahelni (csak azért kell kézzel kiválasztani, mert nem lehetett egy fileba zsúfolni, de ellenőrzés azért van, hogy passzol-e, nem is filenév hanem valami képfileon és SSD-n belül tárolt ID-k alapján...), és ezért nem fogad el neked bármit...
-
jeni
félisten
Az Intel vezérlőjét lecseréltem a frissebbre. Utána látta a Corsair SSD Update program az SSD-t
A frissítést megcsináltam de érdekes képen ott van az eredeti xxx257 és annál ott van xxx258-s ami frissebb.arra kattintottam végig ment de a frissítés végén nem változott az érték maradt xxx257-s a firmje. -
rob83
aktív tag
Holnap rendelem meg az ssd-met!
Nagyon erre hajlok az ára miatt: Agility 3 60GB 14900.ft
Samsungot szerettem volna,de az 4 ezerrel drágább!
És hát ár érzékeny vagyok!
-
fsb1000
nagyúr
válasz
djculture
üzenetére
Én azt gondolom hűteni kéne azokat a szendvics SSD-ket. Valószinüsítem a magas üzemi hőfok a meghibásodást gyakoribbá teszi.
A 8/8 meghibásodás, inkább user error-ra utal, mint gyártói hibákra.Sajnos ebben a fórumban is leíródott hogy az SSD-k nem melegszenek, pedig annak az 1-2 Wattnak (írásközben több is lehet) valahova távoznia kell.
1 db SSD-nek bőven elég a saját felülete, nem kell külön hűtés, de kettő vagy több esetén legalább egy kis légmozgatás nem ártana, meg némi légrés közéjük. -
jeni
félisten
Szia
A Corsair SSD Field Update tools program nem látja a GT120 SSD-t. Az eszközkezelőben,a gépen rajta van.
Miért nem jelenik meg? Achi módban van,formatáltam az eszközt. -
Amúgy összességébe jó találmány ez az ssd és ajánlom mindenkinek de a gari minél több van rá annál jobb.
-
-
-
Eddig 100% os az elhullási rátám, napi 100giga és feletti irással fél év alatt mindenféle tipus döglött nállam. Szerencsére mind gariztatható volt 1 kivéve. Ha ez is behal amit most rendeltem slc-t kell tényleg vennem. Bár mostanába utána érdeklődtem egyes gyártók gyártanak Military grade pozíciós mlc ket is amik sokkal több írást viselnek el.
-
Kivéve ha leég a vezérlő, mert arra nincs gari. Bár az elég ritka nekem a 8db elhullottból csak 1 égett le. Most valami kingfast noném izét rendeltem 256gigásat kiváncsi leszek rá.
Nem egy csúcs cucc de olcsó. Az én napi irásmennyiségemmel ha fél év múlva nem hullik el akkor szuper.IOPS read@4kb
7800
IOPS write@4kb
2000
-
q8
tag
felraktam 2 drivert
Intel(R) ICH7M/MDH SATA AHCI Controller és Intel(R) ICH7 Family Ultra ATA Storage Controllers - 27DFutána lemértem külön az acces timeot. és kissé meglepődtem..
8,317 ms read és 5,09 write...ez iszonyat magas ...mit lehet ilyenkor tenni ?(win8, hp nx6310 notebook, samsung 830 64 gigás)
-
BeLucZ
addikt
Sziasztok!
Érthetetlenül állok a következő eset előtt:
vettem egy corsair force gt 60 gbs ssdt és ssdlife nevü progi 5.02es firmwaret ir rá, ez azért fura mert megnéztem előtte este melyik a legfrisebb firmware és 1.3.3 at irtak, tehát mégcsak nem is passzol a verzioszámok tartománya (1.2, 1.3, 1.3.2, 1.3.3 >> ilyesmik szoktak lenni)
lehetséges hogy vmelyiket kell érteni alatta vagy nem vágom
előre is kösz a helpet
-
jeni
félisten
Szia
Intel sata 3 vezérlőbe vagy a Marvell 3-be kell tenni az SSD-t az MSi Z68 GD65 G3-s lap esetében? Valahol olvastam,hogy az Intelbe kell tenni mert arra nem háklis,nem fagy mint a Marvell esetében. -
q8
tag
üdv mindenkinek...
hosszas előtanulmány után vettem egy Samsung 830-as 64 gigás ssd-t,
és beleraktam egy HP nx6310 notebookba, ami csak sata1-et tud, semmi extra bios beállitás nincs az ahci módot illetően..
próbáltam a régi xp-t átklónozni, de nagyon gyatra eredményeket hozott a ChrystalDiskMark,
utána felraktam egy Windows 8-at (7-es nem volt kéznél), de itt sem érzem hogy gyors lenne bármi is..
csináltam pár képet a tesztekről [cdm-ben 512k-ra nem mértem...asssd a 4k-ssal nyűglődött, kb 0,7 de inkább leállitottam...de az atto-s a legfurcsább... miért mér a chrystal teljesen mást mint a másik kettő program?]mondanátok róla véleményt ?? (előre is köszi...)
mit nézzek/állitsak be ?
-
fagy53
nagyúr
Gyártó garit a hazai márkaképviseletnél, annak hiányában a külföldinél lehet érvényesíteni, ez utóbbi macerásabb és költségesebb.
Volt rá példa, hogy a hazai Samu nem foglalkozott a dologgal, hollandiai Samsung intézte el végül korrekten a cserét, ez HDD-vel történt meg.
Én ennyiért megkockáztatnám a vételt, legfeljebb úgy tekintenék rá, hogy gari nélkül vettem, ezért olcsóbb, valamit valamiért....
Végszükség esetén pedig ott a gyártó gari, persze a papiroknak rendben kell lenniük! -
rob83
aktív tag
Van az apróban vadi új Samsung 830-as 17 k!
3 év gyártói garancia!
Ezt,hogy lehet érvényesíteni ha szükség lenne rá?

-
-
Fang
aktív tag
Sziasztok
biztosan milliószor feltették már a kérdést, de én nem találtam... bocs
szóval hol tudom megnézni, hogy az SSD-n milyen Firmware van és, hogy szükséges e a frissítése. egy OCZ Agility 3 120Gb-ról van szó konkrétan. -
rob83
aktív tag
Nagyon foglalkoztat a kérdés,hogy vegyek egy SSd-t!
Esetleg van olyan aki HDD-vel megegyező módon használja?
Én ha veszek csak a win7 + a programokat rakom rá csak a lapozó fájl-t kapcsolnám ki az így is ki van!
3 éven belül,ha baja van úgyis garis,ha meg nincsen úgyis megérik a cserére!

-
fagy53
nagyúr
-
lehella
senior tag
Sziasztok! Nagyjából bekonfigoltam az új rendszert az SSD-n, szerintetek az alábbi értékek nem kevesek egy kicsit?

Samsung 830 128GB SATA3 SSD, Asrock 880GMH alaplap. -
csabsz13
aktív tag
Sziasztok!
Annyi kérdésem lenne, hogy egy 2,5"es SSD-t, aminél szimplán csak a meghajtó van a csomagban (tehát nem desktop kit), hogyan tudom majd beszerelni a gépem házába? hol a legegyszerűbb beszerezni a tartókonzolokat stb?
köszi -
CyberJedi
tag
válasz
dani3l
üzenetére
Ez nem így van. Nagyon sokszor komoly hibajavítások történnek a FW-ekben, amiről ha nem olvasol, utána nem is tudsz. Mire problémád lesz az SSD-del, addigra késő. Adataidnak annyi, gyakran a drive is megy gariba vissza.
Ne informáljuk félre a népet. Az SSD-knél nagyon fontos a friss FW. Sokkal fontosabb, mint az optikai meghajtóknál, BIOS-oknál, vagy telefonoknál. Azoknál ugyanis az adataid nincsenek veszélyben.
Az összes Sandforce alapú SSD-nél kritikus fontosságú volt minden FW frissítés, az alvásból való felébredésen dolgoztak vagy 2 évig, hogy 100%-os legyen. Hosszú történet.
-
Destructo
senior tag
Megvan...meg kellett előtte formatálni a meghajtót..aztán már látta 1 esen.
Azért köszi!
-
Destructo
senior tag
Sziasztok, vettem egy OCZ Vertex plust.
A firmware-t akartam frissíteni.Eljutottam odáig,hogy "select number device" vagy valami hasonló.Beírtam neki a 2 est mert oda volt betéve,de sajna nem volt jó.
Nem vagyok valami DOS emberke..mit csináltam rosszul és mit kellene volna csinálnom?
Válaszotokat köszönöm!
-
Bodor
veterán
válasz
lukaszokni
üzenetére
Nem hiszem, hogy ez SSD probléma lenne.
"nem tudtam, hogy hova tehetem fel a kérdésem, mert nem találtam ilyet."
Van egy olyan topik, hogy: Mi baja a gépemnek, ha...[/L]
-
fsb1000
nagyúr
válasz
lukaszokni
üzenetére
Kapcsold ki... ha úgy nem jön a hiba, akkor az volt az oka.
-
lukaszokni
aktív tag
Sziasztok!
Ha nagyon off, sorry, de nem tudtam, hogy hova tehetem fel a kérdésem, mert nem találtam ilyet.
Az volna a problémám, hogy egy hónapja kb vettem új alkatrészeket a gépbe, azóta random időközönként kifagy a gép (általában inkább üresjáratban), majd újraindul és vagy túl sem jut a BIOS töltőképernyőjén, vagy egyszerűen csak fekete alapon fehérrel kiírja, hogy elvesztette a booteszközt, válasszak egyet és nyomjak entert.Konfig a következő volt régen:
-Asus P5GD1 pro lap
-Celeron P4 2,8GHz
-Corsair CX500 táp
-OCZ Agility3 60GB SSD
-MSI n9800GT kari
-plusz össz 1,5GB gagyi ram.
Ezeket használtam egy 64bites XP-vel, minden tökéletesen ment, nem voltak semmilyen hibák.
Az új konfig ez:
-Asrock Z75 pro3 lap
-Intel i5-2500K
-Corsair Vengeance 1600MHz 2x4GB ram,
a többi nem változott.64bites win7-et tetem fel, a fórumokon található összes leírást végigbogarásztam, és aszerint kikapcsolgattam minden SSD írást növelő dolgot (anno XP-ben is megcsináltam ezeket). Természetesen az energiagazdálkodási lehetőségeknél is kikapcsoltam minden hibernációt, alvást, stb, ennek ellenére jön a baj.
A minap bogarásztam a BIOS-t, és találtam egy olyan lehetőséget, hogy "Intel SATA agressive link power management" enabled, vagy disabled. Ez alapértelmezetten Enabledre volt kapcsolva.
Próbáltam utánaolvasgatni gúglin, de magyar leírást nem találtam, kélnytelen voltam tarnszlételni és azt írták több helyen, hogy ez a SALP figyeli a HDD/SSD-t és ha kevésnek találja za IO-t akkor csökkenti a feszültséget?, így energiát spórolva meg (kemény 0,5-1,5 Wattot, húha). Tehát mintha az "alaplap rakná energiatakarékos üzemmódba" az SSD-t.Leheséges, hogy ez okozza a bajt? Kapcsoljam ki a francba, vagy valaki másra gyanakszik?
A válaszokat előre is köszönöm!

-
Bodor
veterán
24K-ért akciósan kapható a KINGSTON 120GB SATA3 2,5" SSDNow V+200 SVP200S3/120G, ha esetleg érdekel valakit.
Az akció feltételei:
- a készlet erejéig
- 07.10 - 07.13 24.00-ig leadott rendelés esetén
- egy vásárló maximum 2 db-ot vásárolhat -
lakisoft
veterán

Ez mennyire jó egy HDD-től?

-
szmegma
aktív tag
(#39505) dani3l, (#39506) fagy53 - Az enyem egy Corsair Force GT 60GB.
A leirasnal nincs semmi, hogy ajanlott mert pl. jelentos gyorsulas varhato vagy vmi...
Esetleg ti tudtok az uj FW-rol vmit? Problemam nincs egyebkent az SSD-vel. -
melan
senior tag
válasz
bigdigit
üzenetére
Ezt a lehetőséget ismerem, de a futtatás és a kereső különböző dolog. A futtatást egyébként egyszerűen windows bill+R kombóval el lehet érni. A keresőt (kikapcsolt indexálás és keresés mellett) nem tudtam életre hozni (nyilván) a start menü beállításaival. Amúgy ez a kereső csak azért jó, mert ha elkezdem beírni pl rendszer... akkor egyből feldobja a lehetséges eszközök listáját. Megnéztem a szolgáltatásoknál, az indexálás és a kereső külön pipával inaktiválható. Ezért nem értettem, hogy a keresőt miért érdemes kiiktatni...
-
buherka
addikt

![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
szmegma
aktív tag
Kicsit atsiklottatok a kerdesem felett, amit par napja kerdeztem igy most megismetlem:
Lattam jott ki uj FW az SSD-hez amit hasznalok. Erdemes feltenni?
-
lehella
senior tag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Basszus, úgy néz ki, hogy az újonnan vett adatkábel volt a ludas, mert most már elindult a telepítő normálosan... elég furcsa ez :S
Aktív témák
- PlayStation 5
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Posta, csomagküldés
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Azonnali fáradt gőzös kérdések órája
- Minden, ami hőszivattyú
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Battlefield 6
- BlackmMmDog: Téli horgásztalálkozó
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Keresünk Galaxy S23/S23+/S23 Ultra/S23 FE
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Akciós kisWorkstation! Dell Precision 3570 i7-1255U 4.7GHz / 32GB / 1000GB / Quadro T550 4GB FHD 15"
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

Fő a leleményesség! 
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
)