Hirdetés
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Lalikiraly: A nagy ő! Stohl...
- MasterDeeJay: Ram gondolatok 2026 január - DDR3-as gép is lehet megoldás? Mi a minimum?
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- sh4d0w: Nyitlocker
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- bitpork: Ha Isten létezik...
- gerner1
- Candy: Kossuth Lajos azt üzente, elfogyott a gémergépe
Aktív témák
-
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Az előbb még annyi volt.

Mindenesetre, ha valakinek kéne egy, akkor megadom a rendelési számot és átveheti a Bp-i üzletben.
Nem tartok igényt az én rendelésemre. -
-
Core2duo6600
veterán
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Azt letiltotta a win a telepítést követően vagy közben, de ellenőríztem !
(#39672) rob83
Lehet, alap esetben 20 percre van beállítva !(#39673) Pityu
Semmi sem bántja, mert rajtad múlik, hogy melyik hdd / particióra re engeded rá.A beépített is tökéletes, vagy a diskeeper
(#39676) Bodor
Látom a Hyperfast-ot te is használod(#39692) Pityu.
Na most jó nagy .......-ot kérdeztél.
Mivel semmi köze az antivirusnak meg a tűzfalnak, hogy a rendszer miről fut !Tuzfal - A beépített megteszi, és nem te vagy a nemzeti bank !
2 Antivirus, ennek van külön topikja a OS Alkalmazások alatt, Milyen vírusírtót ... címmel, ott tessék kérrdezni ! -
Drizzt
nagyúr
-
Vírusírtót,tűzfalat ki mit javasol?
-
Bodor
veterán
válasz
Pityu.
üzenetére
Érdekes hogy csak az egy negatív dolgot sikerült kimazsoláznod az összes hozzászólás közül, és bemásolni ide. Az összes többi pozitív valahogy elkerülte a figyelmedet. Pl. A Diskeeper valóban a legjobb defragmenter, amit ma a piacon kapni lehet. Talán kevesen tudják, de már 1994-1995-ben a microsofttal karöltve dolgozták ki a windows beépített töredezettségmentesítőjét. Ebből az is következik, hogy a windowsba eleve beépített defragmenter is a diskeeper corporation alapjain nyugszik.
Én is ezeket tapasztaltam az I-FAAST-tal kapcsolatban és automatikus beállításon hagytam, és nem is kapcsolgatja.
És idézet a helyzetjelentésből: Verdikt
Állítsd be, majd felejtsd el. Ezt mondja a Diskeeper súgója. Mennyire állja meg ez a helyét? Hogy is mondjam… hmm… Tökéletesen! Egyszer nem futtattam semmilyen töredezettség-mentesítőt a használata közben, és lám milyen kifogástalan a fájlrendszerem egy külsős program szerint is! Jó dolog ezt tudni, hogy soha nem lehet töredezett a gépem, és soha nem kell odafigyelnem ilyenre, és mindig top teljesítménnyel vethetem bele magam a munkába.
Szóval : Egyszerűen kapcsold ki, vagy hagyd automatán az I-FAAST funkciót, és kész.
Én 3 éve használom, és ugyanúgy nagyon meg vagyok elégedve vele, mint az oldalon írják.
Egyébként ha beregisztrálsz az oldalra, biztosan találsz egy lite, "free" verziót is, nem kell letölteni trialosat.... -
Néztem a Diskskeeper 12 a legújabb verzió melyik változatot érdemes letölteni,annyit gondolok hogy a home trialware alatt érdemes és nem a business trialware menüpont alatt de a home alatt melyiket Home vagy Professional érdemes letölteni? És a másik kérdés az I-FAAST az jó dolog?Mert én ezt olvastam róla.
"Mennyire van szükségünk a diskeeper által kínált új funkciókra, mint pl. az I-FAAST-ra?
Nos ez valójában annyit tesz, hogy folyamatosan ide-oda másolja a fájlokat, még akkor is, ha azzal csak minimalis elérésiidő-javulást tud elérni. Ez az I-FAAST hihetetlen nagy plusz terhelésnek teszi ki a vinyót. A minap egész éjszaka ment a gép, kedvére rendezgethette a fájlokat, reggelre mindent oda tett ahova akart.
De este már "úgy látta jónak" hogy ezt-azt megint máshova kellene helyezni, ismét hosszas perceken keresztül "pakolászott", amennyi idő alatt könnyen több mint száz GB-ot lehet ismét ide-oda másolgatni. Ha megfigyelitek a Dashboard fülön mikor aktív, látjátok, hogy sokszor nagyon sokat és folyamatosan dolgozik (még akkor is, ha pl. nem sokkal korábban akár egy éjszakán át "rendezkedhetett"), ide-oda rakosgatva ezzel a fájlokat, de ezt egyébként a HDD "berregésén" is lehet hallani.
Én uninstalláltam.
Szerintem az a legjobb, ha átlagos használat mellett havonta egy alkalommal a beépített defragmentert futtatva töredezettségmentesítesz. Határozott meggyőződésem, hogy a HDD élettartamát erősen rövidíti. " -
buherka
addikt
Semmi gond tesó...amúgy is én kezdtem a trollkodást. Úgy hogy én is Sorry

Lényeg hogy az érzés meglegyen...és az meg is van.

Napokban voltam a Cora-ban és lőttem nektek Samu 830-as SSD-ről diszkont árat a telómmal.
Ma felrakom...legyen meglepi.![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
F34R
nagyúr
Ahogy látom itt sokan használnak Agility 3-t egy darabig elsiklottam felette de így ahogy többen felfeditek (és amúgy sem drága ez lesz a következő).
Ez úton is kérnék bocsánatot Buherkától, kicsit túl reagáltam a kérdést én is csak használni fogom nem pedig állandóan nézegetni mennyit írt , hol állok az élettartammal 3 évente egy 17k-s SSD-t ki lehet bírni.
-
Bodor
veterán
Igen lehet.
vezérlőpult/ energiagazdálkodási beállítások/ az éppen használt séma alatt megkeresni a speciális energiabeállítások módosítása sort ( kékkel ki van emelve) majd rákattintás után a megnyíló ablakban a merevlemez résznél beállíthatod, hogy hány perc üresjárat után kapcsoljon ki a háttér merevlemez, lemezek. Leokézod és kész.
Én nem szeretem, mert sűrűn nyúlok oda, és mindíg várni kell vagy 10 mp-et, amíg felpörög.(#39673) Pityu: Diskeeper szerintem , és nem csak szerintem a legjobb.(Diskeeper 2011 (teszt) és Diskeeper: teljesítményjelentés)
Be lehet állítani, hogy ne bántsa az SSD-t ( egyébként azt is tudja optimalizálni, ha esetleg nincs TRIM ) a HDD-ket viszont egyenként akár automatikusra (én így szoktam, ez a legjobb) , és így a háttérben nagyszerűen végzi a dolgát.
Nálam így néz ki.
-
Nos valaki tudna ajánlani egy töredezetség mentesítőt hdd hez ami nem bántja az ssd-t?
Én régen iobit Smart Defrag 2 használtam
-
rob83
aktív tag
Lehet olyat be állítani,hogy a háttértár-ként szolgáló Hdd egy idő után kikapcsoljon?
-
Bodor
veterán
válasz
Sütiand
üzenetére
Nekem 3 hó használat után 1.8 TB írásom van az SSD-n, szerintem az sem sok.
A 128 MB-os firefox cache rendszeresen elfogy majd a CCleaner progival tisztítás után kb 70 MB-ra ugrik vissza. Mennyit kellene beállítanom a RAMDISK-nek hogy ez ne forduljon elő, illetve helyes-e a CCleaner tisztító futtatása?
A Ramdisken elég a 128 MB, de a Firefoxban állítsd be, hogy max. mondjuk 120 MB lehet.
Egyébként a cache , vagyis a erre kijelölt terület nem tud elfogyni, max megtelik, és akkor annyit használ a böngésző, úgyis mindig a régebbi adatokat törli belőle,szóval lehet fix méret. Minél nagyobb az erre szánt tárhely, annál több oldal " adatait" tudja ebben a gyorsítótárban tárolni, gyorsítva evvel a böngészést, mert ugye nem kell megnyitáskor újra letölteni őket. ( Persze csak akkor, ha a Ramdisket úgy állítottad be, hogy a tartalmat kikapcsolás előtt írja ki, bekapcsoláskor meg vissza a RAM-ba) Ha nem így állítottad be, akkor nem gyorsul a böngészés, viszont megkíméled az SSD-t némi felesleges írástól.Cleanert lehet, használni, de csak ésszel!
-
Ramdisk? Az mire jó

-
Sütiand
csendes tag
Sziasztok!
Holnapután lesz 1 hónapos az ssd-m. A neve OCZ Agility3 120 GB. A többi hardware elem: ASUS P68Z-V, INTEL CORE I5 2500K, 8GB RAM, WD EcoGreen 1 TB HDD.
AZ OS-em Windows7 ultimate 64 bit.
Az SSD beszerelése után gond nélkül feltelepítettem a fenti OS-t, majd az SSD optimalizálása cikk alapján beállítottam a szükséges dolgokat (Trim, Prefetch,defrag, stb...). Ezután felraktam az általam használt progikat, majd csináltam egy 128MB-os(ajánlás szerint) RAMDISK-et a firefox cache-nek. Rendszeresen használom a Handbrake progit és a mikrotorrentet, ezeket az 1TB-os HDD-re irányítottam át.
A kérdéseim a következőek: 1 hónapos használat után az ssd-m ezt a képet mutatja (
.
A 319 GB-os írás nem sok-e ennyi idő alatt? A 128 MB-os firefox cache rendszeresen elfogy majd a CCleaner progival tisztítás után kb 70 MB-ra ugrik vissza. Mennyit kellene beállítanom a RAMDISK-nek hogy ez ne forduljon elő, illetve helyes-e a CCleaner tisztító futtatása?Bocs, ha kicsit hosszú voltam, de remélem érthetően fogalmaztam.
Előre is köszi a tanácsokat és a segítséget.
Süti. -
válasz
Core2duo6600
üzenetére
Azért remélem legalább az időzített töredezettségmentesítést letiltottad az SSD-n...
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
lehella
senior tag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Csupán elméleti szinten vetettem fel a gondolatot, mint megoldás
Persze csak is akkor, hogyha a vezérlő fogja vissza. Meglepődnék, mert miért van ilyen különbség SATA3 vezérlők között 
-
válasz
lehella
üzenetére
Ha Neked van rá feles pénzed, hogy csak azért cserélj alaplapot, hogy a teszteredmények magasabbak legyenek, de ettől függetlenül semmi változást nem fogsz érzékelni OS alatt, akkor cseréld a deszkád. Persze akkor már Inteles-re, hisz az AMD vezérlő is 5-10%-al gyengébb eredményt hoz, mint az Intel vezérlő, azaz a CPU-dat is dobhatod ki.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
lehella
senior tag
válasz
Core2duo6600
üzenetére
Innen az alábbiakat találtam:
SATA3-2 x SATA3 6.0 Gb/s connectors by ASMedia ASM1061, support NCQ, AHCI and "Hot Plug" functions
Chipset- Northbridge: AMD 880G, Southbridge: AMD SB710Lehet hogy kéne egy jobb alaplap?
-
Core2duo6600
veterán
válasz
csabsz13
üzenetére
Én nem szaroztam beraktam a gépház aljába és kész !
(#39532) lehella
Milyen vezérlő van a lapon ?Ha ugyanaz mint az P55 Exreme 4 esen, akkor sajna ennyit tud, azon a lapon a sata 2 es porton fürgébb a rendszer mint a sata 3 on.
Az intelre, a marwell hozzá képest ratyi, + a telepítésnél driver kell neki !
-
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Köszi, hétvégén megejtem a költözést
-
A Macrium-ban állítható a partíció eltolás, ha az eredeti, klónozandó partíció esetleg nem lenne az. [link]
(Esetedben (100MiB-os partíció megléte esetén) erre nem lesz szükség, mert ott jónak kell lennie az eltolásnak, hisz a W7 hozta létre a partíciókat).rob83 - Telepítési segédlet, hátha találsz benn új/hasznos infót.
-
rob83
aktív tag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Win7 -tel formázva AHCI-bekapcsolva!
Mehet a telepítés!
-
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Köszi, a nehéz teszt 1-2-es pontjain átsiklottam

A Macrium Reflect Free-vel történő klónozás előtt kelle ellenőrizni az eltolást is?
-
-
Ne Krisztus előtt 2-ben kiadott Hard Disk Sentinel-t használj.
HDS 4.x Pro Trial -
Van egy 100 megás particióm (meg van a C) ilyenkor hogy kell klónozni SSD-re?
Elég csak a C-t? Azt olvastam itt valamelyik cikkbe hogy csak az Ultimate-nél számít az a kis partició. -
BeLucZ
addikt
válasz
zippofcy
üzenetére
nekem még a büdös életben nem volt bsodm pedig vertex 2t használok már egy ideje és firmwaret se frissitettem rajta sose és semmi baja, illetve a most beszervált force gtvel sincs gond igaz az alapból a legfrisebb fw-vel jött
egyébként a kíváncsiságodra tudok választ adni mert ideiglenesen egy force gt 60as bele lett varázsolva egy netbookba amiben gyanitom sima satás csati van és hát persze visszafogja de az elméleti maximum közelében ir olvas és teljesen jól megy benne
-
zippofcy
senior tag
válasz
BeLucZ
üzenetére
Tudtommal Indilinx Martini van benne, az én Octane-omban Indilinx Everest. Fentebb linkeltem egy Sandforce-os Vertex2-vel összehasonlítást, tömörítetlen adattal gyorsabb a Sandforce, na de cserébe az Indilinx legalább nem csinálja a hírhedt BSOD-eket.
Engem főleg ez tartott vissza a Sandforceosoktól, magasabb áron kaptam volna nagyobb hibalehetőséget.
Mármint OCZben ... Samsungokban lehet nem csinálja az SF a BOSDt de jó kis feláruk van cserébe.
Személy szerint kíváncsi lettem volna rá hogy SATA1ben hogy megy az Octane. -
BeLucZ
addikt
válasz
Fairplays
üzenetére
hát nem tom, firmware frissités lehet nem ártana neki, mondom én ilyet akartam venni most de elfogyott, lehet az égiek mentettek meg tőle

olcsó húsnak híg a leve, sajnos ez a közmondás sok mindenre igaz, eleve ebbe nem is sandforce volt hanem vmi gagyi vezérlő meg 2500 iops meg a bóvli kategóriába tartozik, szal sztem picit rakj hozzá azt vegyél egy normálisat, elég a kicsi is ugyis gondolom rendszer gyorsításra kell
-
q8
tag
köszi a tippet, de ezt már csak este olvastam..
amikor írtad már javában úton voltam vele, reggel már túl voltam egy win7 installon, meg a driverek telepitésén, irst is megvolt és nem volt változás...így fogtam a cuccot és visszavittem, hogy esetleg ott letesztelik valami gépben...
először valami ocz octanet ajánlott a srác cserére, de aztán végülis ő beszélte le saját magát (meg engem is) róla..végül visszaadta az árát, én meg itt állok ssd nélkül...(még reggel találtam egy fórumbeírást, és tök ugyanilyen notiban ugyanez a 830-as , ugyanezt csinálta, ott sem találtak(tatok) rá megoldást sajna...) szóval lehet hogy noti csere lesz (ami kevéssé gazdaságos bővítés), vagy utolsó esélyként feldobom a másik ssd-s fórumba, hogy ősrégi sata1-es ich7 vezérlőn melyik ssd hajlandó normálisan működni...és lehet hogy meg is van...(most kicsit keresgéltem, meg tulképp először ezt néztem ki csak 64-esben, csak közben olyan jókat olvastam a samsungról...)
[link]
ha ez sem lesz jó, akkor nem tudom mit teszek... -
Fairplays
aktív tag
Sziasztok!
Nem biztos hogy jó helyre írok de van egy 30gb-os OCZ SSD-m. Pár napja nem ismeri fel a gép, egyik bekapcsolásról a másikra. Bootolásnál nagyon belassítja merevlemezek keresését, de volt próbálva másik kábellel, másik gépben is, ugyan az az eredmény, nem látja bios... Tud valaki valamilyen ötletet?
-
Fang
aktív tag
Sziasztok
Ez egy OCZ Agility 3 120 Gb eredménye egy asrock B75 Pro3-ban úgy hogy szerintem valamit nem jól csináltam
elvileg sata3 portra csatlakoztattam megfelelő kábellel.
Az ebben a logout cikkben [link] leírt ellenőrzéseket megcsináltam TRIM és AHCI ok
Mi lehet a probléma?
(nekem úgy tűnik mintha csak sata2 portban lenne)
-
BeLucZ
addikt
válasz
Pöttön
üzenetére
biztos hogy pokoli gyorsulást hozna főleg egy friss rendszerrel, sztem vmi durva sandforces ssdben gondolkozz mint corsair force gt vagy vertex 3 vagy crucial m4 amit a kolléga is mondott, a procid kifejezetten korrekt, jól érezné magát ott az ssd, persze az alaplap felől egy sata 2es támogatás nem árt ha van legalább, de gondolom annyit biztosan tud
ja és 20% szabad helyet illik hagyni az ssdn
-
Pöttön
őstag
Sziasztok!
Gondolkozom egy SSD vásárláson mert a gépem iszonyú lassú mostanában.
Gépem:
C2D e6400~3GHz, 4 Gb DDR2 1066Mhz ram és a Win 7 egy régi Pata-s 120Gb-os HDD-n van.Lenne értelme ebbe a gépbe SSD-t rakni, lenne e érezhető gyorsulás vagy már a proci is lassú?
Ha igen akkor tudnátok egy közkedvelt, megbízható 120Gb-ost ajánlani?
25-30k környékén.Segítséget előre is köszi!

-
BeLucZ
addikt
válasz
Nojbee
üzenetére
elég jól húz a kicsike
hasonló teljesítményű corsair force GT-m szenved most ideiglenesen egy netbookban, amig nem fejlesztem az asztalit, aminek az ideje hamarosan eljön 
gondolhatod bivaly ssd a szutyok netbookos alaplapban ami sata 1es szerintem vagyis a crystal értékekből erre következtetek mert 120/120 az irás olvasás értéke, nem gyengén fogja vissza meg hát az atom proci xd de egyébként egy 5400es noti hddhez képest igy is álom a sebessége, tehát a mindennapi használat során is látványos a különbséggondolom az új sandforce vezérlő dübörög ebben a hyperxben nem?
(#39616) Antigabo: lol, 2 gbs ssd és xp
te aztán mazoista egy user vagy 
-
Antigabo
tag
Speckó tunning-trükk javaslatokat kérnék tőletek...
Asus EEE 2G Surf Netbookon
adott egy XP-SP3 egy 2GB-s (nem elírás!) SSD-n
... alaptelepítés,tömörítés engedélyezése,indexelés,rendszerfigyelés,lomtár,hibernálás kikapcsolása, gyomlálás után fix 300MB lapozóval együtt 968 MB
,driverekkel,chrome,avast -tal most 1,49 GBMit kapcsolja még ki-be
meg hova ?.. -
pethYeti
addikt
Olyat lehet állítani win7-en hogy csak a hdd-t kapcsolja ki bizonyos idő után és az ssd-t ne?
-
-
-
-
Bodor
veterán
válasz
Drizzt
üzenetére
Windows 7 költöztetése HDD-ről SSD-re - Klónozó és Backup-Restore alkalmazások tesztje
Itt megtalálod a neked való Macrium Reflect Free programot a költöztetéshez.
-
Drizzt
nagyúr
Ha veszek SSD-t, meglévő rendszert legegyszerűbben hogyan lehet ra atpakolni? Windows7-rol van szo, valotaztalnul attennem a mostani 20G-s particiomrol, s azt szeretnem, ha utana C:-kent csatlakoztatom a winchestert, ugyanaz a rendszerem legyen.
-
Aktív témák
Hirdetés
- Western Digital Purple 3.5 4TB SATA3 (WD43PURZ) új
- Samsung PM9E1 "9100 PRO" 2TB M.2 NVME Gen5 x4 SSD! 14.000-12.500MB/s
- BESZÁMÍTÁS! 2TB Sandisk Extreme Portable V2 külső SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Western Digital Red Plus 3.5 2TB SATA3 (WD20EFPX) új, bontatlan
- Toshiba 1TB 7200rpm 100/100
- Bomba ár! Dell Latitude 5410 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Apple MacBook Air 15" 2025 100%(1év Garancia)
- Telefon felváráslás!! Xiaomi Redmi Note 11, Xiaomi Redmi Note 11 Pro, Xiaomi 11 Lite
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Mini 128GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4174, 94% Akkumulátor
- Apple iPhone 7 32GB fekete független
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)