Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Krumple: [Xpenology] DSM 7.3 telepítése proxmox 9 alatt - GUIval
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Kalandor: „Ha engedtem volna a lelkiismeretemnek, az üzlet kevésbé lett volna jövedelmező”
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
Aktív témák
-
fsb1000
nagyúr
Új cikk a PH!-n: Három mSATA SSD tesztje [link]
Idézek:
"A véletlenszerű műveletekre vonatkozó értékek az SSD-gyártók egyik vesszőparipája, imádnak az IOPS értékekkel dobálózni, bár ez egy átlagfelhasználót különösebben nem érint." -
fsb1000
nagyúr
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Akkor fogadjuk el hogy a HD sentiel így mér teljesítményt, és az általa jjelzett 80%-nak nincs sok köze az SSD sebességéhez.
Ahol a sebesség az a sebességhez amit mi átlag userek annak gondolunk vagy érzékelünk, esetleg tesztprogramokkal mérünk.A problémát már megoldottam: Uninstall, és továbbra is ATTO adatait nézve tudok egy SSD-ről a legtöbbet elmondani első ránézésre.
-
fsb1000
nagyúr
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
3. bekezdéssel nem értek egyet.
Ráadásul olyan példát hozol aminek nincs köze egymáshoz hiszen 2 különböző tipusról van szó. Azt sem tudod ezzel megmagyarázni, hogy egy új SSD-nél miért okozna sebesség csökkenést a TRIm használat hiánya.
----Azonkivül a HD sentiel honnan tudhatná, hogy mennyit kell mérni TRIM-el és TRIM-nélkül egy adott SSD-n? Van neki egy beépített adatbázisa?
Továbbra is úgy gondolom megtévesztő 80% teljesítményt kijeleznie egy tesztprogramnak olyan SSD-re, amelyen a gyári adatátviteli sebességeket ki tudom mérni más, általánosan használt tesztprogramokkal.
-
fsb1000
nagyúr
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Ha igy is lenne, akkor a teljesítményt miért 80%-ra értékeli?
Egyáltalán mit értünk teljesítményen, ha SSD-ről beszélünk?
Én egyértelműen az átviteli sebességekre gondolnék. Ahhoz meg nem sok köze van a TRIM-nek egy új SSD esetén.
--
(#40889) Serricon Én 55 GB-ra particiónálnám azt a 60-ast (bár már eleve van rajta tartalék terület), és a cach méretet is minél nagyobbra választanám. -
fsb1000
nagyúr
válasz
Ice&Lime
üzenetére
Nemrég megbeszéltük, hogy a nem "gyors" formázás gyak. tárméretű írási adatot jelent.
Én feltételezem, hogy a TRIM képes rendszereknél jól van lekezeleve a folyamat, mert elgondolásom szerint ilyenkor szinte minden szabad cella "fizikai" írásra is kerül. (kivéve ha van elzárt terület a partición kivül) -
fsb1000
nagyúr
válasz
worxland
üzenetére
Nem hit kérdése... valaha "cimlapra" engedték flesh írását. Persze lehet leragadtunk a 2 évvel ezelötti ismereteknél. Most én is linkelek, de ez nem viki: [link]
Ami bizonyos: A TRIM hiányában lassulnak az SSD-k. Ezt ebben a topikban is mérési eredményekkel támasztottam alá. Nem vészes, kb 10%, de ez bőven a mérési hibahatáron kivül van.
-
fsb1000
nagyúr
válasz
korcsi
üzenetére
Én úgy tekintek a TRIM-re mint több funkció és képesség halmazára, vagyis nem csak az OP rendszer által kiküldhető parancsra leszükítve.
A hsz-emben ez pontosan jeleztem is. "OP/frimvör szintén dolgozik"A te válaszod is is alátamasztja amit írtam, azaz történik adatmozgatás:
Ha aktív a TRIM akkor törléskor az oprendszer elküldi a törlendö szektorok lba címét, így szabad idöbe lehet öket törölni, hogy gyorsan irható legyen és amennyiben fut gc, az a használt szektorokat összemásolja lapokra amik így teljesen ki lesznek használva----
(#40576) worxland Linkelgetni a Wiki-ről bárki tud. Én arra számítottam hogy a saját szavaiddal és érveiddel fejted ki hol tévedek.
-
fsb1000
nagyúr
válasz
korcsi
üzenetére
A töredezettség mentesítéssel hasonlította. Mi ebben a hiba?
Én eddig azt hittem, hogy hasonlatos feladott végeznek, csak az egyik "logikai" szinten a másik meg "fizikai" szinten. Egyik op rendszer felett futó alkalmazás, a másik meg OP/frimvör szintén dolgozik. Mindkét funkció adatot mozgat annak érdekében, hogy a file műveletek gyorsabbak legyenek.
Tévedek?
-
-
fsb1000
nagyúr
válasz
banderasz77
üzenetére
Elég, de már nincs nagy árkülönbség azonos tipuson belül 128GB felé.
Én a nagyobbat választanám ha van rá keret.
2 év múlva egy cserénél talán a nagyobbik eladható lesz, a 60GB valószinűleg nem. -
fsb1000
nagyúr
válasz
Ice&Lime
üzenetére
A szekvenciális írás nem lesz jobb.. marad 160.
A 270/520 növekmény soknak tünik olvasásnál, de ebből sokat nem érzel meg.
A 4K-s eredményeid korábbi generációs SSD-kre jellemzőek, ezért a tapasztalatok szerint ott sem éreznél érdemi változást, ha a gyári adatok szintjére hoznád.Persze engem is bosszantana, ha le lenne folytva az SSD sebességem, de elfogadnám hogy a gépem korlátait figtyelembe véve ez a legjobb elérhető szint és szubjektíven alig van különbség az asztali gépekeben lévő full sebességen dolgozó SSD-khez képest
-
fsb1000
nagyúr
válasz
Ice&Lime
üzenetére
Elmondom mit gondolok errő az ATTO eredményről.
1. A szekvenciális írásnál az SSD a szük keresztmetszett. (lásd gyártói adatokat 160MB/s) Gyártói link: [link]
2. A szekvenciális olvasásánál SATA2 korlátoz. (270MB/s)
3. A 4K-s gyenge eredmények pedig a rendszered miatt lehetnek driver probléma, APU, sata vezérlő, stbTudom, hogy úgy gondolod SATA3-as a vezérlőd, de ezek az eredmények egyértelműen mutatják (a 270-es) hogy SATA2 sebességgel megy.
----
Lehet te is megtetted, de én most rákerestem Samu830/64G Atto-s és egyéb eredményekre, mind azt igazolja amit leírtam. Elég csak ebben a fórumban visszakeresni.
Pl nézd meg ezt a hszt-t és előzményeit: [link]Javaslatom, az "AS SSD" tesztprogrammot is futtasd le és nézzük meg szerinte milyen ahci drivered van.
-
fsb1000
nagyúr
válasz
Dyingsoul
üzenetére
Szerintem pont az a helyzet mint korábbi hsz-emben jeleztem: Az IRST dobta meg a 4K-s eredményeket. A szekvenciális olvasás csak ott javult érdemben ZeroFill-nél az AHCI Off-hoz képest. A 4KQD32 jelentősen javult, de ennek van a legkisseb szerepe a 3 érték közül.
Nem sok a különbség, de szerintem is megérte újraraknod a rendszert.
-
fsb1000
nagyúr
válasz
Dyingsoul
üzenetére
Lehet valamit benéztem, de én a (#40370) hsz-ben lévő SATA2-es Vertex3 CDM eredményeket néztem és az általad linket SSD eredményeket tartalmazó táblázat Seq és 4K adataihoz hasonlítottam ahol Vertex3/Sata2 rendszert használnak.
Szerintem a Qd32K értékek kevésbé fontosak mint a másik kettő átlagos használat esetén.
-
fsb1000
nagyúr
válasz
attila9988
üzenetére
Telepitő lehet hogy igen, de itt arról volt szó, hogy Win7 OP rendszer alól formázva. Akkor pedig nem.
-
fsb1000
nagyúr
válasz
Faterkam
üzenetére
Szerintem nem bekapcsolástól kell mérni a boot időt, hanem a BIOS képernyő eltünésétől amikor ténylegesen elkezdődik az OP rendszer betöltése. (vagy legalábbis sokkal közelebb van hozzá)
Ha rekordot szeretnél felállítani, akkor az alaplapon kapcsolj ki minden eszközt főleg a hálózati eszközöket és az OS-t is ki kell kicsit gyomlálni.
-
fsb1000
nagyúr
Hihetetlenül jó eredményeid vannak RAID0-ban.
A 4K olvasás az még átlagos, mert másnál sem duplázódik a raid0 miatt, de a 4K írás szerintem nem is dupla inkább sokszorosa lett a single értéknek.
----SSD formázása:
Szerintetek ha nem gyors formázást índutunk, akkor az mennyi írási műveletet jelent egy 60GB-os SSD-n? Gyak végig megy minden cellán? (nem keverendő a szektorral) -
fsb1000
nagyúr
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Ezt nem tudom, de én mindig így csináltam, és mindig lehetett telepíteni XP SP3-at.
XP SP2 körszakban még nem nagyon használtunk SSD-ket.
Azonos gépben, másik meghajtón van WIN7, arról csinálom meg az SSD particiókat és formázást. Ez a legegyszerübb, leggyorsabb.Az AOIMEIT pont a te linked alapján próbáltam ki és szuperül működött.
Felment az általa formázott particióra az XP SP3 és linux is.
Úgy is kipróbáltam, hogy XP-vel particiónáltam/formáztam helytelen alignációval és a már feltelepített OS alól indult az AOMEI és szépen átalignálta.
Végül is ez sem volt macerás, de valahogy sosem tetszett ha egy program a Win töltő képernyő elött dolgozgat. Ha ott behal valami mehet a telepítés újra. -
fsb1000
nagyúr
Én azt javasolnám, hogy Win7-es gépben particiónáld és formázd az SSD-t (fizikai méret 90%-ra) vagy használd a korábban linkelt AOMEI szoftvert. Aztán XP-s gépben OS telepítés.
Ezután már nagy varázslat nem kell, el lehet lenni TRIM nélkül is, de ha megnyugtat futtas pár havonta egy trimmelős karbantartó szoftvert.
-
fsb1000
nagyúr
válasz
LordDarkness
üzenetére
Sata2-es vezérlő, de van benne egy külön "GIGABYTE SATA2 chip".
Én biztos nem erre raknám (asszem lila csatik)Ha új telepítés lesz, akkor érdemes AHCI-ra állítani, de nézz utána drivernek, mit ajánlanak NVIDIA lapkakészlethez. (én csak intelest használok)
(#40274) Dr V: Szerintem SATA2-re ezek jó eredmények.
-
fsb1000
nagyúr
válasz
LordDarkness
üzenetére
a képernyőn megjelenik a bios : már itt jelentős a különbség. Ebből arra következtetnék, hogy nem feltétlenül OS szinten driver/egyéb gond okozza a különbséget.
Én lehúznám a többi meghajtót (DVD-t) is, és úgy is leteszteleném.Azt is megnézném melyik csatin van az SSD, a lapod nem ismerem, de Inteleseknél a Marvell vezérlőről nem szokás bootolni. (ha van olyan)
---Ha viszont minden jól megy OS alatt, akkor lehet nem kínlódnék és kivárnám az 1 hónapot a köv SSD-re, bár lehet azzal is előjön ez a bosszantó jelenség.
-
fsb1000
nagyúr
válasz
LordDarkness
üzenetére
Pusztán attól hogy IDE (vagy AHCI) módban használod nem lesz baja.
A boot időd mennyivel lassabb AHCI-ban?
Én arra tippelnék ha csak 3-5 secel hoszabb a boot, hogy valamamelyik driver molyolgat ez esetben, vagy olyan alkalmazások és/vagy szolgáltatások is indulnak, amik IDE módban nem. -
fsb1000
nagyúr
Ez olyan tendenciának tünik, mint a kompakt digitális fényképezőgépek megapixel növekedése, amit leginkább a marketing igényel.
Hamarosan elmondhatjuk, hogy az olcsó SSD-k piacán 600->700, söt majd 800 Mb/sec szekvenciális R/W jellemzőkkkel bíró meghajtók jelennek meg.
Ebből az átlag user (beleértve magamat is a fórum látogait) gyak csak a tesztekben fogja látni a növekményt, a napi használatot már nem gyorsítja és nem teszi komfortosabbá. -
fsb1000
nagyúr
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Pár hete kipróbáltam az Aomei-t (igaz a pro változatot), akkor simán felismerte a hardveres RAID0-át és minden funkciója aktív volt.
A Dinamikus raidet én sem értem.XP esetén lehetett a RAID0-án lévő rendszert GHOST-olni, úgy hogy egy single SSDre raktam vissza. Ehhez Norton Ghost, vagy Hirens Boot CD-n lévő verziója volt e legegyszerübb választás.
Win7-el nem próbáltam, de lehet azt már nem csinálná meg tökéletesen.
Több ilyen akció után arra jutottam, hogy egyszerübb a rendszert újrarakni, ezt javaslom a fórumtársnak is, rengeteg kis buktatótól kiméli meg magát, kb +1 óra ráfordítással. (ebben benne van az op rendszer + driverek + felh.programok telepítése is) -
fsb1000
nagyúr
Én pont nem ezt a verziót javasoltam....
Számokkal leírom a példát, hogy érthetőbb legyen.1. Vásárolunk egy 128GB-os SSD-t, amelynél a közvélekedés szerint célszerű valamennyi "fizikai" tárhelyet szabadon hagyni.
2. Létrehozunk rajta egy 115GB-os particiót és marad 13GB-nyi particiónálatlan terület
3. A 115GB-os particiót formázzuk "izlés" szerinti szektormérettel vagy beillesztjük szoftveres raidbe (pl. linux fájlszerver)4. OS csere vagy újratelepítéskor csak ezt a 115GB-os particót formázzuk újra
----
Megjegyzés: Én még semmilyen tesztet nem láttam, amely a most népszerű SSD-kkel kapcsolatban kimutatná annak a hátrányát, ha átlagos használat esetén a tároló kapacítás 100%-át használjuk fel particiónálás/formázáskor.
Ennek ellenére én hagyok helyet, mert abból nagy baj nem lehet.... -
fsb1000
nagyúr
A bal felsőkben lévő CDM Seq/W eredmény gyengének tünik (a nem 0x00 fill), de a másik szerintem teljesen átlagos, és az ATTO eredményed is hasonlít ahhoz amit p67 lappal IDE beállítással kaptam vagy a neten SATA2-vel az userek méricskélnek.. Söt! A 4K alatti értékeid még jobbak is.
--Az viszont elgondolkodtató, hogy fw cserékkel 50%-ot változik az írási sebesség.
Az lenne az igazi, ha lenne rá lehetőséged, hogy egy másik SSD-vel is lepróbázd ezeket a beállításokat.
De szerintem a 4. beállítás maradhat. Átlagos használatnál inkább a CDM 0x00 fill és az ATTO eredmények mérvadóak. Meg persze a szubjektív érzet... -
fsb1000
nagyúr
Szerintem az a legegyszerübb megoldás, ha eleve a max méret 90%-ra méretezzük a particiót. Utána már nincs gond sem a formázással, sem az odafigyeléssel.
(egyébként nem tudom mennyire szükségesez a "trükk" az olyan SSD-knél amelyek eleve hagynak valamennyit pl. Agility3 60/120GB, de azért ezeknél is így csináltam) -
fsb1000
nagyúr
válasz
szektamokus
üzenetére
Lehúztam... úgy is szét volt szedve a gép.
-
fsb1000
nagyúr
válasz
szektamokus
üzenetére
Nemrég álltam át IDE-ről AHCI-ra az új SSD miatt és az adat HDD-kel semmit nem kellet csinálni, adatokat megtartották.
-
fsb1000
nagyúr
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Nem szükséges.
Viszont ha hasonló eredményt ad a CDM, mint más benchmark Thread-re, akkor átlag usernek lehet hogy megfelel első összahasonlításra.
Főleg hogy ez az érték a napi használatban nem is annyira mérvadó, bár érdekes lenne megtudni, hogy az oprendszerek milyen mértékben generálnak vagy engednek több szálas hozzáférést a háttértárakhoz. -
fsb1000
nagyúr
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Köszi, hasznos infók voltak.
Esetleg annyival kiegészíthetnéd, hogy milyen forrásból lehet tudni, hogy a CrystalDiskMark Q32 tesztadatai nem többszálas feldolgozásra vonatkoznak.A fejlesztői oldalon ez olvasható:
4K QD32 : Random Read/Write Test (Block Size = 4KB, Queue Depth = 32) for NCQ&AHCIÉn eddig nem kételkedtem benne, mert ahogy írod más többszálas benchmarkok eredményeivel nagyjából megegyező eredményt ad.
-
fsb1000
nagyúr
válasz
Asanto
üzenetére
Nem tudom hogy ez mikori tervezésű/gyártású BUFFALO, de kb 2-3 éve szinte minden BUFFALO user beszámolt "laggol"ásról némi időszakos belassulásról. Egyik a másik következménye lehet. Ezt akkoriban a vezérlő tulajdonságának rótták fel.
Nekem is volt egy 32GB-os darab... a laggolása elviselhető volt, de az általad leírt jelenség néha megjelent. Meg amúgy is.... egy SSD ne akadozzon. A legjobb tulajdonsága hogy USB csatija is volt, amin keresztül tökéletesen működött.
Utána kéne nézzél, hogy ez a tipus is hasonló "ficsörrel" rendelkezik vagy sem.A TRIMM hiánya okozhat lassulást, de program futás megakadást, kifagyást aligha.
Korábban linkeltem egy 80GB-os IntelX25G2-öt amit 2,5 évig nem trimmeltem.
Talán 10%sebesség csökkenés volt mérhető, de akadásról fagyásról, laggolásról szó sem lehetett. -
fsb1000
nagyúr
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Nem tudom hogy a többiek miért emlitik.
Én főleg ATTO részletes eredményekhez tudok kötni bizonyos szubjektív vagy "műszeresen" mért tapasztalásokat.Az oprendszer boot ideje és a sok kics fájlt használó programok (pl. browserek) sebessége leginkább a 4k blokkméret körüli eredményekkel van korelációban.
A nagyobb fájlok másolásnak, feldolgozásának sebessége, pedig a nagyobb blokméretekkel, szekvenciális r/w tesztadotakkal mutatnak összefüggést.
Szerintem főleg az elöbbi amit az egyszeri user gépgyorsulásként megél.Van egy saját/egyedi szempontom is, vagy hobbim, mely szerint az XP boot időt mérem meg különféle konfigokkal és SSD-kel. A legjobb eredményem: 7 sec. (Bios screen eltünésétől számítva wordpad auto indításig)
---Szerk: egyébként én nem a 4K gyengeséget említettem, hanem a többszálas 4K gyengeséget a Samsunggal kapcsolatban. Ez inkább adatbázis jellegű adatok / fejlszerver kiszolgálásnál lehet szempont
-
fsb1000
nagyúr
válasz
Balázs0916
üzenetére
Azért lehet valamit még csiszolni kéne az SSD beállításokon/drivereken, mert a gyártó SATA2-re is legalább 40%-al jobb adatokat közöl.
Pl. próbáld IDE módban is (ha még nem)Sequential reads2:
SATA Rev. 3.0 - 535MB/s
SATA Rev. 2.0 - 280MB/sSequential writes2:
SATA Rev. 3.0 - 120GB, 240GB, 480GB – 480MB/s
SATA Rev. 2.0 - 260MB/s(#40151) jeni: Szerintem ettől a termékek nem változnak meg, egy ekkora cégnél több évre előre tervezett lehet a fejlesztési és gyártási folyamat. Ha lesz valami változás, az talán 2014 karácsonyán lesz érezhető. Remélem tovább csökkenő árak formájában
-
fsb1000
nagyúr
válasz
lengoborda
üzenetére
Az az SSD betegnek tünik...
Nem tudod másik gépben letesztelni? Esetleg gariztatni?
Hol vetted? -
fsb1000
nagyúr
válasz
petike2014
üzenetére
Passzolom...
-
fsb1000
nagyúr
válasz
petike2014
üzenetére
Ezek az eredmények SATA2-re jellemzőek és vagy IDE modra.
Ezeket kéne ellenőrizni.(#40102) Peddy789: szerintem most ennek van a legkjobb ár/érték aránya, ha valaki nagyon "olcsó" kategóriát választ és elég a 60GB
-
fsb1000
nagyúr
válasz
lengoborda
üzenetére
Szerintem nálad súllyos hardver vagy szoftver kompatibilitási gondok lehetnek.
Jó lenne egy win7-es "kész" gépben letesztelni azt az SSD-t és aztán a te gépedben is.
Én nem nyugodnék, mig az elvárható adatokat nem produkálja a tesztprogikkal.
Egy oprendszer teleptése max. 1 óra SSD-re. (DVD-ről) -
fsb1000
nagyúr
válasz
kegyetlen19
üzenetére
Ez 60GB-os vagy 128-as?
-
-
fsb1000
nagyúr
válasz
djculture
üzenetére
Én azt gondolom hűteni kéne azokat a szendvics SSD-ket. Valószinüsítem a magas üzemi hőfok a meghibásodást gyakoribbá teszi.
A 8/8 meghibásodás, inkább user error-ra utal, mint gyártói hibákra.Sajnos ebben a fórumban is leíródott hogy az SSD-k nem melegszenek, pedig annak az 1-2 Wattnak (írásközben több is lehet) valahova távoznia kell.
1 db SSD-nek bőven elég a saját felülete, nem kell külön hűtés, de kettő vagy több esetén legalább egy kis légmozgatás nem ártana, meg némi légrés közéjük. -
-
fsb1000
nagyúr
válasz
lukaszokni
üzenetére
Kapcsold ki... ha úgy nem jön a hiba, akkor az volt az oka.
-
fsb1000
nagyúr
válasz
lakisoft
üzenetére
Tesztelési szempontból nézve a 4K-s R/W. Ez az érték van leginkább korelációban a boot idővel és az alkalmazás indításokkal. (persze az elérési idő is fontos, de az mindnél extrém jó)
Szerintem igen kevesen irogatnak napi rendszerességgel nagy file-okat az SSD-re ezért a max. átviteli sebesség másodlagosnak tünik.
-
fsb1000
nagyúr
válasz
gyáliSanyi
üzenetére
Benchmarkkal tudsz sebesség különbséget mérni SATA2/SATA3 esetén samu830 ssd-vel. Használat közben nem fogod érezni.
Én akkor tartanám fontosnak a benchmark sebességet nézni, ha alaplapon SATA3-asom van és valamiért nem akar a gyári értékekkel menni a sata3-as SSD.
-
fsb1000
nagyúr
válasz
ricsidealer
üzenetére
Bootolj be USB-ről egy linuxxal desktoppal, vagy Hirens/MiniXP-vel és írogasd az ssd-t.
Pl. Windows mappát és Programfiles mapákat másold át.Ha nem akad meg akkor kicsi a valószinűsége hogy az SSD fizikai hibás.
(ha jól gondolom a vezérlője eleve kizárja a hibás cellákat) -
fsb1000
nagyúr
válasz
Crytek
üzenetére
Szintetikus benchmarkokkal mérve kb. 10%-ot lassult az SSD-m, mert TRIM nélkül használtam. Ez a 10% nem nagyon volt érzékelhető.
Nyilván nem az idő számít, hanem a ráírt adatmennyiség.Nemrég mutattam SSDlife képet róla, keresd vissza, illetve az idők során több alkalommal is linkeltem sebesség tesztet. Az első pár hónapban próbálkoztam "külső" programmal karbantartani, de aztán úgy láttam nincs rá szükség.
Aktív témák
- Eladó szép Nokia 7 Plus 64GB / 12 hó jótállás
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 77C4 - 77" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - 1000 Nits
- ÚJÉVI BOMBA AKCIÓK! PSN, STEAM, UBISOFT CONNECT, EA APP, XBOX EREDETI KULCSOK 100% GARANCIA
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest