- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Meggyi001: Nyilvános wc-k.....még mindig hiánypótló...
- Meggyi001: Anya, tudsz segíteni a matekban?....Nem érek rá kisfiam, majd segít a ChatGPT...
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- KRTLPC: Ki és hogyan élt túl? Volt ám fennakadás
- Rap, Hip-hop 90'
- Gurulunk, WAZE?!
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Aktív témák
-
törölt tag
válasz
littlemole #41987 üzenetére
Hát én nem mondtam, hogy az AG3 -al lenne gond. Azt mondtam, hogy nálam a márka esik ki és nem egy konkrét típus.
Amúgy keress rá a postokra ahol panaszkodnak rá, elég meggyőző találati arány tapasztalható.
-
ZozzHUN
addikt
válasz
littlemole #41998 üzenetére
OCZ Agility 3 FW 2.22
Work time: 27 hours
Powered on: 20 times
Estimated lfietime: 8 years 4 months
Data read: 261GB
Data write: 347GB -
Predator2
addikt
válasz
molnarpeter #41992 üzenetére
rosszul
szoktam rendelni néha ebayról (a fórumban tudnak nektek segíteni a külföldi vásárlással kapcsolatban)
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
molnarpeter #41992 üzenetére
A számok mást mondanak €75-150-ig vámmentes (csak ÁFA), utána már vám is.
Más kérdés lehet, hogy mi van a gyakorlatban. -
ZozzHUN
addikt
válasz
neil_mullen #41993 üzenetére
4GB alatt azért inkább ne, de rakd át HDDre, ne zabálja SSD-t.
-
neil_mullen
aktív tag
sziasztok, nemrég vettem egy 30 as ssd-t az eee pc-mbe. Olvastam hogy a lapozófájl-t ajánlatos kikapcsolni. Ez abban az esetben is igaz ha ilyen gyenge gépről van szó? 2gb ram, 1.6ghz proci. (Az ahci módot már bekapcsoltam, és a hibernációt/rendszervissazállítást meg ki)
köszi
-
ZozzHUN
addikt
válasz
Az, hogy HD Sentinel furcsa dolgokat ír ki rá. De SSDLife is azt írja nekem is, hogy 340GB+ adatot írtam már. Kicsit furcsa, 300GB volt miután felraktam a Windows 7et. Rosszul számolja a SMART elvileg.
A másik, hogy 70% a kondíció... Remélem szoftveres vagy firmware hiba. De úgy látom nincs visszajelzés HDSentinel-től, így megy a csere.
-
skydragon
tag
válasz
megbízhatatlan,firmware bugok stb stb......
-
jeni
félisten
válasz
molnarpeter #41984 üzenetére
itthon kizárt a kinti cuccokra a gari,csak a gyártó felé tudod érvényesíteni
-
jeni
félisten
válasz
molnarpeter #41984 üzenetére
én sosem rendeltem kintről semmit,nekem is valaki intézte ebayról a cuccot.
-
molnarpeter
nagyúr
válasz
slayer007 #41983 üzenetére
Szoktam külföldről rendelni igen gyakran, de innen még sosem, szóval legfeljebb egynek a megrendelését vállalnám be, esetleges egyéb ügyintézést már nem tudnék, mivel szeptembertől kezdődik a tanév
Utánanézek, talán lehet több is. Nameg a gari... Ha azt mondjátok, itthon is érvényesíthető, akkor még oké.
mp
-
slayer007
tag
válasz
slayer007 #41981 üzenetére
Ezt nem kellene kihagyni, most néztem, ugyebár a limit 5db / rendelés, és mindegyikből levonja a 30$-t, szóval 90 az egységár, nem egyszeri promo kód
Valaki aki tapasztaltabb nálam külföldi rendeléssel kapcsolatban... megrendelnétek?Molnarpeter vagy Jeni
Nekem 1db kellene csak
Ez az USPack.hu mennyiért szállítja ide Floridából? Nem hiszem, hogy van időnk árajánlatot kérni, tekintve, hogy ráadásul még ünnep is van (bár nem tudom a c.support naluk kint van az USAban vagy pedig itt MOn...).
Tudtok valami konkrétumot?
A vám tegyük fel, hogy 7%, az áfa meg... 27, nem 20 ahogy írja a honlap, nem? Vagy tudja a fene...
ha 34% össz, akkor 120$-ra jön ki kb + szállítási költség. -
törölt tag
Csupán saját véleményemet írtam, direkt nem is írtam le a három betűs márka nevet, csak megjegyeztem, mivel a fórumon rendszeresen olvasgatok, hogy nálam eleve nem jött számításba... olyannyira nem, hogy a webshopban márkára szűrésnél eleve ki lett lőve
és ugye azon filóztam, hogy nyilván mások is akik olvassák nem csak magyarhonban hanem messze a nagy világban a külföldi fórumokat mélyen meggondolják, hogy megvegyék e, esetleg olyannyira sok negatív hozzászólást olvasnak róla, hogy gondolni sem gondolnak rá,hogy beszerezzék... ettől még lehetnek belőle jó példányok.
-
slayer007
tag
válasz
molnarpeter #41980 üzenetére
mondasz valamit
én még sosem rendeltem külföldről, szóval amatőr vagyok a témában...
-
jeni
félisten
válasz
slayer007 #41975 üzenetére
ez a promó kód:EMCYTZT2099
és a limit rendelési darab: az 5 lehet?Corsairom ami GT: annak a dobozának a súlya amiben van a PC-s rögzítő keret is van persze ehhez hozzá kell adni maga a Corsait SSD-t
súly az SSD cucc nélkül : 83grammha 1 helyre megy a cucc akkor a postaköltséget ellehet osztani ahányan vagyunk.
-
-
válasz
#41133696 #41968 üzenetére
Csak ha átírom, akkor esetleg be lehet tenni az első hsz-ba, mert most újra átolvasva látom, hogy 1-2 helyen nagyon rosszul fogalmaztam illetve kimaradt pár dolog
és így egész mást lehet kiérteni, mint amit kellene, meg mint ami a valóság.
Elkérem a hsz forrását a modiktól, egyúttal töröltetem is azt a hsz-t és majd újra, teljesen kivesézve újrakreálom.
Szóval addig is tekintsétek tárgytalannak azt a hsz-t, ne is reagáljatok rá.
-
jeni
félisten
válasz
slayer007 #41970 üzenetére
erre gondolsz? mert ha igen engem is érdekelne ennyiért. beszállnék én is.
ja már beillesztetted -
slayer007
tag
Sziasztok!
Egy picit off topic a dolog, de nem akarom abba tenni, mert sürgős válasz kellene.
Adott egy ilyen SSD:
Kingston HyperX 3K SH103S3B/120G 2.5" 120GB SATA III
Na most egy elég komoly akció van Newegg-en ehhez, 150$ helyett 90$... Lehetséges ezt MO-ra rendelni? Valamint ha igen, hogyan? Meg lehet úszni a vámot? Ha nem, mennyit tesznek rá szerintetek?
HyperX -
törölt tag
válasz
Fire/SOUL/CD #41939 üzenetére
Ez egyébként olyan fontos információ,aminek a nyitó postban is lenne helye, önmagában azért, mert a Microsoft-tól származik az információ. Az pedig abszolút releváns.
Ennek tükrében én is kikapcsoltam registry-ben is és szolgáltatások között is, Egyébként régen a Kingstonnál is ki volt kapcsolva, csak egy bootolási idő javulás után maradt bekapcsolva.
-
DeFranco
nagyúr
válasz
Fire/SOUL/CD #41961 üzenetére
Akkor jól értettem, köszönöm
-
válasz
DeFranco #41958 üzenetére
"Pre/Superfetch kikapcsolható az MS mérnökei szerint is, ők is kikapcsolnák, amennyiben nem okoz problémát."
Igen, ezt javasolják. Első generációs SSD-knél okoz(hat) problémát(olyan SSD-re kell gondolni, amelyek nem rendelkeztek belső/külön gyorsítótárral, szóval nem mai darabok), de ott sem mindegyiknél. Én kezem alatt még nem ment át olyan SSD, aminek ebből hátránya származott volna."A puffer ürítésének letiltását nem kell bepipálni, magyarul engedélyezni kell a puffer ürítését."
Ezt jelenti, így legyen. -
DeFranco
nagyúr
válasz
Fire/SOUL/CD #41939 üzenetére
Hú, ez nagyon jól jött köszönöm! két pontot kiragadnék belőle, hogy jól értem-e:
Pre/Superfetch kikapcsolható az MS mérnökei szerint is, ők is kikapcsolnák, amennyiben nem okoz problémát.
A puffer ürítésének letiltását nem kell bepipálni, magyarul engedélyezni kell a puffer ürítését.
Ezeket jól értettem?
-
törölt tag
válasz
skydragon #41956 üzenetére
Ja... nálam eleve ezért tiltott listán volt a márka, amikor új SSD-t vettem...
amúgy gáz ez nekik, mert a világon tele van az összes számtech fórum a hibáikkal... most azon túl aki tényleg arra sem képes, hogy vásárlás előtt utána nézzen... ki akar egy cuccal rizikózni, hogy vagy jó lesz vagy nem, amelyik cuccnak rengeteg alternatívája van?
-
skydragon
tag
Ezekkel a fránya OCZ-kel mennyi galiba van akár a topic címét is átlehetne nevezni OCZ hibákra
-
törölt tag
Felraktam a Kingston SSD-re egy Windows 8 Trial 90 napos Ent. RTM verziót
Checking file system on C:
The type of the file system is NTFS.A disk check has been scheduled.
Windows will now check the disk.CHKDSK is verifying files (stage 1 of 5)...
81408 file records processed. File verification completed.
554 large file records processed. 0 bad file records processed.
CHKDSK is verifying indexes (stage 2 of 5)...
118342 index entries processed. Index verification completed.
0 unindexed files scanned. 0 unindexed files recovered.
CHKDSK is verifying security descriptors (stage 3 of 5)...
Cleaning up 115 unused index entries from index $SII of file 0x9.
Cleaning up 115 unused index entries from index $SDH of file 0x9.
Cleaning up 115 unused security descriptors.
Security descriptor verification completed.
18468 data files processed. CHKDSK is verifying Usn Journal...
8188072 USN bytes processed. Usn Journal verification completed.CHKDSK is verifying file data (stage 4 of 5)...
81392 files processed. File data verification completed.CHKDSK is verifying free space (stage 5 of 5)...
11998417 free clusters processed. Free space verification is complete.
Adding 2 bad clusters to the Bad Clusters File.
CHKDSK discovered free space marked as allocated in the volume bitmap.Windows has made corrections to the file system.
No further action is required.62161919 KB total disk space.
13966256 KB in 62323 files.
44180 KB in 18469 indexes.
8 KB in bad sectors.
157811 KB in use by the system.
65536 KB occupied by the log file.
47993664 KB available on disk.4096 bytes in each allocation unit.
15540479 total allocation units on disk.
11998416 allocation units available on disk.Internal Info:
00 3e 01 00 a3 3b 01 00 f1 3c 02 00 00 00 00 00 .>...;...<......
1b 00 00 00 2b 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 ....+...........
00 00 ce db bc 00 00 00 04 00 00 00 00 00 00 00 ................Windows has finished checking your disk.
Please wait while your computer restarts.Szerk: Csupán kíváncsiságból és a kisebbik gépen.
-
ZozzHUN
addikt
válasz
littlemole #41953 üzenetére
Hát igen, szerinted én nem nézek furán?!
22 ÓRA a működési idő, nem nap, pláne vicc
-
ZozzHUN
addikt
válasz
littlemole #41951 üzenetére
Nekem 22 óra a működési idő, már 342GB adatot írt rá SMART szerint. Szintén OCZ Agility 3 60GB
Szintén mindent beállítottam cikk alapján.
-
littlemole
őstag
Nemrég óta van a gépben egy 60GB OCZ agility 3 SSD. Két másik winyóval.
A HD sentinel szerinti 14 nap működési idő alatt 142GB írás történt rá, 41GB szabad hely van rajta.
Ez sok vagy kevés vagy épp jó?
Tudomásom szerint mindent beállítottam az SSD optimalizálása cikk alapján. -
Coolmat
őstag
Szia!
Ezen cikket alapul véve elvégezhetsz mindent kivéve a 3. 6. 7. 9. pontokat, a 8. pontban pedig kikapcsolhatod a lapozófájlt teljesen (8GB RAM elég szinte mindenre).
A lapodon mindegyik SATA port már az új 3-as szabványú, de érdemes a legalacsonyabb portszámúra csatlakoztatnod (0-s vagy 1-es, attól függ honnan kezdik el számozni). AHCI-t beállítod a BIOS-ban ha eddig nem úgy volt, HDD-ket lehúzod és mehet is a telepítés, utána pedig az optimalizálás a fent írtak szerint. Nem olyan nagy ördöngősség mint sokan hiszik -
Lmh
őstag
Sziasztok!
Elkövettem azt a hibát, hogy hirtelen felindulásból vásároltam egy SSD-t. OCZ Agility3 120GB. A hiba abban rejlik, hogy nem néztem utána, hogy mivel is jár ez és most olvasgatom a különféle fórumokat, hogy milyen rengeteg beállítás eszközölhető.
Itt kezdtem az érdeklődést, majd át lettem ide irányítva
Becsületesen olvasgattam ezt illetve ezt a leírást is. A második linkkel kapcsoltban azt a tanácsot kaptam, hogy a 4,6,7,8,9 pontokban szereplő beállításokat nem kell elvégezni.
Mivel baromi óvatos és alap szintű felhasználó vagyok, ezért szeretném a bonyodalmakat a legminimálisabbra csökkenteni és csak a legfontosabb beállításokat elvégezni. Első SSD-m szóval nem kell szerintem méééég sokkal gyorsabbá tenni, csak annyit szeretnék, hogy stabilan, kényelmesen, hibajelenségmentesen használhassam.
Szóval melyek azok a pontok, amiket ezek alapján mindenképpen javasoltok, hogy végezzek el?
Konfigom az adataim között. Ide csak annyit írok, hogy sima Asus M5A97 alaplapom van.A telepítésnél annyi a tervem, hogy mindkettő jelenlegi merevlemezemet kihúzom a gépből és a "rendszermerevlemezemet" nem is kívánom visszadugni, csak ha vmi gebasz lenne az SSD-vel. Ha fent az ssd-n a rendszer, akkor a másik merevlemezt ( filmek, játékok, képek, dokumentumok...) gondolom csak egyszerűen visszadugom és menni fog gond nélkül.
Jaj, még annyit, hogy win7 telepítés előtt csak annyi a dolgom, hogy az alaplapon megkeresem a SATA3 csatit, amibe az SSD-t dugom és átállítom erre a bizonyos AHCI-re?
Remélem megtalálomElnézést ha hosszú és bonyolult voltam, csak nem nagyon merek belevágni.
Előre is nagyon köszönöm!
-
HZoli87
veterán
12 pontból egyedül a lapozófájlt nem kapcsoltam ki, összes többit végrehajtottam. Google, Live és Digi fiókok vannak hozzáadva nálam a levelezőklienshez, mindhárom alól remekül működik a küldés/fogadás. Nem tudod mi okozhatja nálad a hibát.
W7 Home Premium (naprakész) és Thunderbird (14.0.).
-
szocsee
csendes tag
válasz
Fire/SOUL/CD #41943 üzenetére
Köszönöm a segítséget!
Egyébként azóta is arra próbálok rájönni, hogy tudom linkelni az adott képet...még várat magára a megoldás
Arra van megoldás, hogy a BIOS miért nem mutatja a SSD/HDD-t? Esetleg van olyan BIOS beállítás, amire figyelnem kellene?@radi8tor1
Köszi, ezt kipróbálom
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
szocsee #41942 üzenetére
Erre reagálnék:
Az SSD-re most a WIN 8 RTM lett feltelepítve, ami azt jelzi mintha USB eszköz lenne az SSD/HDD
Ez egy Windows-os sajátosság, hogy AHCI esetén úgy mutatja a meghajtókat, mint egy eltávolítható lemezt.
Registry bejegyzéssel megoldható a dolog (parancssorba írva létrehozza a bejegyzéseket):reg.exe add "HKLM\SYSTEM\CurrentControlSet\Services\msahci\Controller0\Channel0" /f /v TreatAsInternalPort /t REG_DWORD /d 0x00000001
reg.exe add "HKLM\SYSTEM\CurrentControlSet\Services\msahci\Controller0\Channel1" /f /v TreatAsInternalPort /t REG_DWORD /d 0x00000001 -
-
szocsee
csendes tag
Sziasztok,
először is tisztelet a szakértelmetekhez!
Másodszor pedig előre is elnézését, ha esetleg rossz topikhoz írok (abszolút kezdő fórumozó vagyok).
Négy napja én is csatlakoztam az SSD (Kingston V+200 120GB) felhasználók táborához és hát vannak még bőven fehér foltok a témában
Ehhez kérnék egy kis segítséget,a problémám a következő:
1.
Nem tudom az SSD/HDD páros helyes portra van-e csatlakoztatva az alaplapon (http://download.gigabyte.eu/FileList/Manual/motherboard_manual_ga-ma78g-ds3h_e.pdf), mivel a BIOS nem lát egyetlen merevlemezt sem (). Az SSD-re most a WIN 8 RTM lett feltelepítve, ami azt jelzi mintha USB eszköz lenne az SSD/HDD (
). Az SSD a SATA2_0-ra, a HDD pedig a SATA2_1-re van csatlakoztatva, ezen kívül más nincs csatolva.
BIOS képek:2.
Frissen telepített WIN8 alatt az SSD eredmény CDM-vel:
Ez az eredmény jónak mondható vagy esetleg kell másik drivert feltenni hozzá?
Egyéb kép eredményekkel (a tesztek előtt az 5,6,10 pont kivételével a többi be lett állítva: http://logout.hu/bejegyzes/gaabbaa/ssd_beutemezese_a_gyakorlatban/friss.html):3.
Tanácsot szeretnék kérni, hogy az én alaplapomnál mit hová kell csatlakoztatni, hogy a legoptimálisabban legyen az bekötve. Végleges konf a következő lenne (ami SATA/IDE-t illeti):
- 1xSATA3 SSD (Kingston V+200 120GB)
- 2xSATA2 HDD (Samsung HD103UJ 1TB, WD 160GB)
- 1xIDE LG DVD-ROMHa valami miatt jobb lenne SATA-s ODD az IDE-s helyett akkor azt esetleg megtudnám oldani.
4. Tudom, lehetséges, hogy a Win 8 RTM nem a legjobb választás, csak gondoltam az SSD-vel egyetemben kicsit tesztelgetem/ismerkedem vele is.
Köszönöm a segítséget!
-
sz.j
nagyúr
Előre is elnézést szeretnék kérni ha a kérdésem nem ide tartozik, de a hibajelenségem azóta van amióta "optimalizáltam" az SSD beállításait.
Hónapok óta Thunderbird levelező-klienst használok, eddig hibátlanul működött, de amióta a linkelt leírás szerint beüzemeltem az SSD-t azóta fogadni ugyan tudom a érkező leveleket de nem tudok küldeni ..., és ez a hibaüzenet ugrik fel.....
Talán mondanom sem kell, hogy a fenti linken lévő változtatásokon kívül sem a Thunberbird beállításainál sem másutt semmit nem változtattam.
Kérdésem az lenne, hogy okozhat e ilyen hibát a linken lévő átállítások valamelyike?
Előre is köszi a választ.
-
cday3
csendes tag
Sziasztok!
Így visszaolvasva kicsit belezavarodtam a dolgokba.
Szeretnék venni egy SSD-t, max. 20ezer Ft, elég a 60Gb is, nem kell nagyobb, lényeg a megbízhatóság, sebesség csak utána számít, op rendszernek kellene.
Mivel írtatok alaplapokról is, nálam ez van: Link az elérhető legutolsó frissítéssel (P2104 verzió 2009.05.27.).
Néztem az Agility 3-at meg a Samsung 830-as szériát. Viszont az Agility-re olvastam itt panaszokat is.
Szóval örülnék ha ajánlanátok egy jót. -
Predator2
addikt
válasz
Fire/SOUL/CD #41928 üzenetére
Mindenkinek köszönöm a válaszokat.
(#41928) Fire/SOUL/CD
Köszönöm a segítséged ha Nógrád megyében jársz vendégem vagy egy sörre vagy kettőre
-
atlasz52
tag
válasz
OCZ VERTEX 3 Az ssd.
Ugyanugy használom a CRYSTAL D -ket -
Bodor
veterán
Egyébként a cikkben találtam egy nagyon jó ingyenes programot, amely kiírja a meghajtó firmware-t, és azt, hogy milyen driver hajtja meg. Ez utóbbi igen hasznos lehet itt a topikban, hiszen sokszor a nem helyes driver a probléma, és néha még ennek a detektálása is!
-
Bodor
veterán
válasz
Tőled szeretnék szakmai állásfoglalást kérni az alábbi ügyben.
scope2007 kolléga nemrég frissített SSD optimalizálása, beállítása című cikkében nincs igazából megindokolva, hogy miért is kellene a A Házirendek fül alatt a "Windows írási gyorsítótárhoz tartozó puffer ürítésének letiltása az eszközön" bepipálása.
Igazából engem az érdekel, hogy ez gyorsítja vagy nem a rendszerhasználatot SSD esetén, és valójában mennyire terheli írással az SSD, ha ki vagy be van kapcsolva.
A másik két kérdés ami ezzel összefügg talán, a Prefetch kikapcsolása LINK , és a Superfetch kikapcsolása LINK.
SSD használat esetén ki kell-e kapcsolni őket, és ha igen miért, ha meg nem akkor miért nem?Nem kímélni szeretném az SSD-t minden kósza MB írástól,és nem érdekel, hogy milyen gyorsan boot-ol, hanem gyorsan, biztonságosan használni.
Mivel eléggé ellentmondó, és nem érvekkel alátámasztott hozzászólások születtek eddíg itt a topikban LINK LINK, és sokan kérdezgetik itt és a másik topikban, jó lenne végre tisztán látni.
-
ZozzHUN
addikt
válasz
Türelmetlenkedett itt bárki is? Keddig ráérek, utána megy vissza ha nem jön visszajelzés esetleg
-
válasz
atlasz52 #41925 üzenetére
Vagy írd le, hogy milyen SSD-d van, vagy az adatlapodat töltsd ki, mert így csak feltételezhető, hogy tömörítést használó SSD-t használsz és nem jó módon mértél. Így mérj.
ZozzHUN
Az SSDLife egyszerűen az SSD által visszaadott SMART adatokból olvassa ki a megfelelőt és azt jeleníti meg, olyan mélyebb, alaposabb elemzésre, mint a Hard Disk Sentinel, arra nem képes. Pont ezt írtam korábban, hogy a SMART adatok alapján semmi gond sincs az SSD-vel, nem csak nálad ETOM-nál sem. Elküldtétek a riportot így most már hdsentinel kezében van a dolog, majd kielemzik. (Azért legyetek kicsit türelmesek, a programozó is csak ember, ráadásul lehet, hogy családos ember, ma meg ünnep is van, szóval megbocsátható, ha ma nem fog esetleg foglalkozni egy riport elemzésével)
Predator2 #41915
Mivel velem szenvedted végig, hogy végre menjen minden, így élek elővásárlási jogommal, adok érte 7K-t, címemet meg küldöm privátba.Na de komolyra ferdítve a szót, teljesen jók a sebességek, deszkádhoz még felteheted ezt az IRST dirver-t és kész.
-
atlasz52
tag
válasz
Fire/SOUL/CD #41914 üzenetére
Elnézést a válaszomat véletlenül rossz névre küldtem.
-
atlasz52
tag
válasz
Predator2 #41915 üzenetére
Köszönöm a segítségedet,a trím és a 100 % oké,viszont régen az írás,olvasás 450 mb/sec volt,ez most 270 mb/sec lett .
A gépet nem szedtem szét,és AHCI módban van.
Ez a sata 2 nek felel meg,vagy IDe modnak.
Most ez a 270 körüli érték driver nélkül ,és driverrel sem változik.
Az ssd én 2.22 szoftver van.
Mit kellene változtatnom,hogy tökéletes legyen? -
kovi831
aktív tag
Sziasztok.
Tudnátok mondani olyan programot amivel az SSD-et le tudnám ellenőrizni? (Mint a hdd-nél)
Olyan gondom van, hogy mikor hd filmet,komolyabb alkalmazást indítok el, beszaggat az egér.Ilyen tüneteket produkál a gép.Először memóriára meg alaplapra gyanakodtam, de másik gépben is mintha ezt csinálná.(x2 3ghz)
Az SSD tipusa: KINGSTON SSDNow 40GB
Azon gondolkozok neme hibás valamelyik szektor. -
Predator2
addikt
nekem ez nem sokat mond (alapon bármilyen driver nélkül futtattam egy tesztet)
Samsung 830 128GB SSDMost jó vagy nem jó?
-
válasz
atlasz52 #41913 üzenetére
A bejegyzés vége felé keresd meg az alábbi pontot, ott a válasz.
4. A Hard Disk Sentinel azt írja ki a vadonatúj SSD-mről, hogy a Kondíció 100%, de a Teljesítmény csak 80%, illetve azt is írja, hogy az "SSD TRIM funkciója támogatott de inaktív". Miért van ez?Megfelelő AHCI driverek is linkelve vannak(pont a gyári driverek okozzák a gondot esetedben)
-
atlasz52
tag
Segitséget szeretnék kérni az alábbi problémára.
Van egy 880ga-ud3h sata 3 alaplapom ,és egy ocz vertex 3 ssd.
A hd sentinel kiírja ,hogy 80 % a teljesimény,a trim inaktiv.
Ha átteszem a biosban nativ id re,aktiv a trim,minden 100%.
Ujra telepítettem az op rendszert AHCI módban,minden gyári drivert felraktam,a helyzet nem változott.Megköszönöm előre a segitségeteket
-
ZozzHUN
addikt
válasz
Fire/SOUL/CD #41848 üzenetére
Jelentés elküldve, várom a válaszokat
-
válasz
monosz #41910 üzenetére
Igénytől függ, hogy le kell-e húzni vagy sem, ha a HDD-n van telepített OS és azt meg is szeretnéd tartani és boot menüből választani, hogy az SSD-ről vagy a HDD-ről indiljon az OS, akkor nem kell lehúzni. Ha a HDD OS-ére nem lesz szükséged a későbbiekben, akkor viszont célszerű, mert úgy ki fogja helyezni az indítófájlokat a HDD-re a W7 telepítő, HDD nélkül nem fog indulni SSD-ről.
(Ha a HDD-n van rendszer, de lehúzod, akkor is lehet később bootolni a HDD-ről, csak akkor az alaplap boot menüjét kell használni) -
monosz
őstag
válasz
Fire/SOUL/CD #41909 üzenetére
Hát,ez van.Egyébként,tényleg teker.
Az viszont sajnálatos,hogy fizikálisan is le kell akasztani a HDD-t.
Mindenesetre,köszönöm a felvilágosításokat. -
-
monosz
őstag
válasz
Fire/SOUL/CD #41904 üzenetére
Hát igen,ebből is látszik hogy kezdő vagyok.Érezhető a különbség:
Köszönöm a segítséget.Egy kicsit megnyugodtam.
Lenne még egy kérdésem: Ha új Win-t telepítek,akkor is csak az SSD lehet fel csatlakoztatva,vagy elég ha a HDD-t a biosban letiltom?(#41905) Predator2: Én is kb.két napja nem alszom,mert azóta küzdök a beállításokkal.
-
monosz
őstag
Sziasztok!
A minap,megérkezett ez a csoda (Kingston SSDnow V+200 120GB).És valamiért nem azt az eredményt hozza,amit a tesztekben lehet olvasni.Win7 x64 alatt szerintem piszok gyors,de a tesztek-hez képest,szerintem elég lassú.Sajnos Marvel Sata3-as a lapom,és mint kiderült,ez egy kakukk tojás.Mi lehet a gond?
Mindent a leírtak szerint állítottam,fel is ment a Win,minden gond nélkül.
Próbáltam Sata2,ill Sata3-as csatin is,de a végeredmény majdnem ugyan az.
Megfelelő ez az eredmény? Vagy elcsesztem valamit?
Egy kis segítséget szeretnék kérni ez ügyben.
Aktív témák
- A One Ui 8.5 és a Snapdragon 8 Elite 2 már biztos
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Mobilinternet
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Garmin Instinct – küldetés teljesítve
- Milyen okostelefont vegyek?
- PlayStation 5
- Milyen TV-t vegyek?
- Star Trek
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- További aktív témák...
- LG K61 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Hp USB-C/Thunderbolt 3 dokkolók: USB-C Universal, G2, G4, G5, Hp Elite/Zbook- Thunderbolt 4 G4
- Laptop felvásárlás , egy darab, több darab, új , használt ! Korrekt áron !
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- 15,6" Dell Latitude laptopok: E6540, E5550, E5570, 5580, 5590, 5500, 5501, 5510/ SZÁMLA + GARANCIA