Hirdetés
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- koxx: A bajnokok egere? Lamzu Maya Champions Edition 8K gamer egér
- ldave: New Game Blitz - 2025
Aktív témák
-
Már magam sem tudom
Miután felkerült a win7 utána az alaplahoz kapott dvdről a ATi SB7xx AHCI/RAID Driver Version:8.641 tettem fel, majd a videókártya (radeon 4890) legfrissebb driverjét, amihez csak raid vezérlő tartozik (raid 0 tömb is van a gépemben). Végül valamely logoutos leírásban lévő amd ahci drivert (12.6) próbáltam meg feltenni, de nem láttam, h ahcit is telepített volna.
64bites a rendszerem.
És tudom, h a gépem kétszer ennyit tudna, hisz már mértem a sata 2től elvárható eredményeket!!
-
Tirexi
addikt
válasz
echterion
üzenetére
Nekem is ugyan ez a hibám egy újonnan vett Vertex 4-nél.
De aztán abba maradtunk itt a fórumon, hogy ha nem csökken a kondíciója túlzottan akkor nem kell vele foglalkozni.
Meg a boltos szervizes is azt mondta, hogy ez még semmi. -
vazzz
őstag
-
echterion
nagyúr
Sziasztok!
Tegnap vettem meg a 60GB-os Agility 3-as SSD-met, ma meg felhúztam rá a rendszert. HD Sentinel meg írja, hogy 97%-os kondíció, meg 2 hibás szektor.
Szerintetek ezzel mehet vissza a boltba, gariztatni? Vagy még várnom kell vele? Sose volt még hibás vinyóm, erre tessék: az első értelmes SSD-m milyen lett.
Üdv. -
-
törölt tag
válasz
attila9988
üzenetére
Na jó, de vinyónál miért nem esik ki? Ott is mehet adat a pufferbe amit még nem írt ki a lemezre aztán ha akkor áll le az elég ciki. Vagy a wear leveling alatt veszhetnek el adatok?
Én se kapcsolom ki a visszaállítást, de még az indexelést se, semmit. Egyetlen dolgot szoktam, a hibernálást, sose használom.
-
vazzz
őstag
Tuti, hogy be van biosban kapcsolva az ahci?
Esetleg ide módban is mérhetnél egyet, ha ahci-val így megy, milyen lehet ide módban?
Angelo69:
Mondjuk úgy, hogy nem ártasz vele az ssd-nek. Azt kb senki nem tudja megmondani, hogy fontosak-e, vagy nem. A töredezettségmentesítés legyen kikapcsolva, a többi meg ízlés szerint
-
törölt tag
ubuntu linux alatt manuális trim-et hogyan lehet csináln? (asrock n68 ) miatt kellene
-
Najz
tag
most igy néz ki valami ilyesmire vártam , ez akkor átlagos értéknek mondható?
-
Angelo69
senior tag
Sziasztok!
Most készülök újra huzni a gépet, és azt szeretném megkérdezni, hogy még van e haszna ha minden beéllitast megcsinálok ami a tesztben található?

Főleg a "Böngészési előzmények áthelyezése merevlemezre" rész érdekelne, mert itt mintha korábban azt olvastam volna valakiktől, hogy teljesen fölösleges.

-
Ice&Lime
veterán
Valaki tud valamit javasolni mit kapcsoljak be vagy ki a biosban a képek alapján amiket betettem?
-
Najz
tag
válasz
Tirexi
üzenetére
ezek nem normális értékek szerintem túl lassu
mert régi ssd-m 830 samu az igy nézett ki -
Egon
nagyúr
Lecseréltem az ACHI drivert az új Intel driverre.
Nagyjából a korábban mért értékeket kaptam, minimális eltéréssel (az első három érték 1 MB/s-el rosszabb, a második három kb. ugyanennyivel jobb lett; gyakorlatilag mérési hibahatár).
Ami látványosan nőtt, az a 4KQD32 értékek: az olvasás több mint 30%-kal nőtt (300 MB/s fölé), és az írás is emelkedett cca. 5%-kal. -
válasz
attila9988
üzenetére
A Válaszom.
Ezen mérés születésekor nem a gsata hanem a normál sata csatlakozóba dugtam be az ssd-t. Most a gsatában van, mert ott tudok ahcit kapcoslni, mert a többi port raidbe van. Gigabyte ma 790x ud3p lapom van. -
Najz
tag
itt van az atto teszt
-
Ice&Lime
veterán
Ahogy megígértem megmutatom a biosom tartalmát, hátha ti láttok benne valami rendelleneset vagy hiányt, ami az SSD-nek kellene. Előre bocs mindenkitől a sok képért, de csak így tudom teljesen megmutatni, előre is köszi a megértéseteket ezzel kapcsolatban.
Láttok benne valamit amit be-illetve-ki kéne kapcsolni?

Előre is megköszönöm a segítségeteket! -
Najz
tag
Sziasztok!
vettem egy ocz agility3 ssd-t és beüzemeltem
csináltam egy tesztet és eléggé kevésnek találom az eredményt
mit csináltam rosszul? ahciben telepítettem -
vazzz
őstag
Engedélyezd

Ha a telepítéssel megvagyunk, Windows 7/2008 R2 alatt ellenőrizzük, hogy az operációs rendszer elküldi-e a TRIM utasítást. Ehhez parancssorban írjuk be, hogy "fsutil behavior query disabledeletenotify". Ha a visszaadott érték 0, akkor jó, viszont ha 1, akkor be kell kapcsolni a TRIM-et, ehhez az "fsutil behavior set disabledeletenotify 0" parancsot használjuk, ezután már működnie kell. -
Üdv!
Nha, véégre sikerült feltennem az ssdre a wint. Viszont. Crystal mark szerint eléggé lassú, kb a felét hozza asz ssd, amit tudnia kéne. A hdsentinel szerint a trim letiltva oprendszeri szinten, lemezvezérlőnek ahci van megjelölve.. Mit csináljak, h jó legyen?
-
Mankó
veterán
válasz
peetmaster
üzenetére
A szekvenciális értékek a legkevésbé relevánsak a rendszer használat során, mivel nem másolgatsz 4gb-s fájlokat az ssd-re. A rendszer esetében a 4k-s értékek számítanak, de ha érzésre sem látsz különbséget, akkor én a helyedben nem nagyon foglalkoznék vele, használnám. Aztán, ha majd egyszer sata 3-as lapra cserélsz, majd akkor növekednek azok az értékek is, amiket most keveselsz.
Ezek úgyis csak benchmark értékek, rendszer alatt teljesen máshogy viselkedik a drive. Még az is lehet, hogy a rendszer használata alatt jobban teljesít, mint a tesztekben. De hogy mi az igazság, ki tudja, csak találgatni lehet. Használni kell és élvezni az előnyeit.
-
icon
senior tag
Átirányítottak kérdésemmel ebbe a topicba:
Sziasztok!
Ma fogok hozzájutni egy 120-as Agility3-hoz. A kérdés az, hogy megfelelően életre lehet-e lehelni egy Asus M2A-VM-es lapban (elvileg SATA2-vel megy). Az előkészületeket illetve a telepítés menetét végigolvastam a belinkelt cikkekben, de kéznél lesznek a "hadművelet" során...
-
tajati
aktív tag
Helló!
Havernak egy kicsit "modernesítem" a gépét. a keret nem nagy de marad 10-12k ebben az árban tudnátok ajánlani egy ssd-t természetesen csak a rendszer számára. Akár használt is szóba jöhet
köszönöm üdv t.
-
peetmaster
senior tag
225-ös szekvenciális olvasást és 180-as írást tud a Kingston, tehát leginkább az olvasási sebességet tartom elég alacsonynak az Agility-nél. Sebességbeli különbséget a gyakorlati használatban nem nagyon vélek felfedezni a 2 SSD között, inkább csak az értékek azok, amik eltérnek.
-
Mankó
veterán
válasz
peetmaster
üzenetére
Eredmények alapján én hagynám sata 2-n. Nem olyan rossz eredmények azok, sokkal nagyobb élményben nem lenne részed akkor sem, ha majd másfélszeres értékek állnának ott. A többi már csak szőrszálhasogatás.
Ebben a gépben ennyit megy, ezt kell elfogadni.Szerk.: Értékek alapján, vagy érzésre gyorsabb? Nem mindegy.
-
peetmaster
senior tag
Tudok róla, csak minden mindegy alapon próbálkozom. Ha végképp nem jön össze semmi, visszarakom SATA2-re, aztán majd beruházok pár hónap múlva egy alaplap + proci kombóra. Csak az ebben az idegesítő, hogy a 96GB-os Kingston SSD-m jóval gyorsabb SATA2-n, mint ez az OCZ SATA3-on...és nem ezt vártam...

-
jeni
félisten
válasz
peetmaster
üzenetére
Szia
Éppen a marvell vezérlők azok amelyekkel gondok vannak az SSD esetében. -
peetmaster
senior tag
Szia!
Ezzel csak az a bajom, hogy ha bekapcsolom a RAID vezérlést, nem boot-ol be a windows (intel rapid storage install: Once the operating system is installed and RAID (0, 5 or 10) has been enabled in the BIOS, double-click the downloaded file to launch the driver installation.)
Lökök ide egy képet SATA3 (Gsata bemenetre SSD rádugva, bios-ban az XHD és Turbo SATA3 engedélyezve) és SATA 2 (itt semmit nem állítottam bios-ban) eredményről. A bal oldali a SATA3, a jobb oldali értelemszerűen SATA2:
vazzz: ha rákukkantasz az adatlapomra, szerintem elég sok mindent látni.

Még megpróbálkozok a Gigabyte honlapjáról letölteni egy marvell sata3 driver-t, hátha...
-
attila9988
őstag
válasz
üzenetére
És az áramszünetre hogy reagálnak? Heti 2-3 alkalommal kiesik a villany menet közben, sajnos ez itt ilyen.
Akkor az írási cache -t ne kapcsold be. Ilyen esetben ugyanis elég nagy az esélye hogy valami sérül. És ha pont valami rendszerkritikus állomány várakozik a rambuffer ben, akkor rosszul jársz. (Mellesleg ilyenkor is segíthet a rendszervisszaállítás, amit a nagyokosok kikapcsolnak
) -
törölt tag
válasz
attila9988
üzenetére
Az jó, akkor ezek a cuccok jóval többet bírnak annál, mint amit olvasni róluk.
És az áramszünetre hogy reagálnak? Heti 2-3 alkalommal kiesik a villany menet közben, sajnos ez itt ilyen.
-
Tirexi
addikt
válasz
attila9988
üzenetére
Na az az a dolog amit én sem kapcsolok ki csak nagyon keveset állítok be.
Ván pár game amelyik úgy kezdi, hogy "Nincsen lapozófájl beállítva" és a Windows és néha feldobta, hogy kevés a Virtuális memória.
Mindezt 16GB RAM mellett. -
attila9988
őstag
-
attila9988
őstag
válasz
Ice&Lime
üzenetére
szerintetek nem lesz abból probléma ha ki van kapcsolva a lapozófile?gamet nem nyomok rajta se nagy dolgokat.
Erre ahány ember, annyi válasz. Én mindenesetre nem kapcsolnám ki, hacsak nincs akkora mennyiségű memória a gépben, hogy kizárható legyen az az eshetőség, amikor valamihez kevés lenne. Az ssd -t egyébként is azért veszed, hogy gyors legyen. Nem babusgatni, nem nézegetni, hanem használni. Ha egyszer kapsz egy gyors meghajtót, amin a lapozófile is gyors, akkor miért kapcsolnád ki?
Ráadásul a swap meglehetősen "ssd barát" módon működik, tehát nem mondható hogy túlzottan nagy gondot okozhatna a technikának.Hidd el nekem, nem érdemes sz@rrá teweak -elni az egész rendszert, mert az már a használhatóság rovására megy. Nem az ssd -ért kell megtenned mindent, hanem annak kell kiszolgálni téged.
A hülye trükkök jelentős része még akkor terjedt el, amikor ennél is drágábbak voltak a meghajtók, és a 30gb -os cuccokon szénné spórolták magukat a felhasználók. Mielőtt valamit kikapcsolsz, átállítasz, gondolkodj hogy van -e annak értelme. -
törölt tag
Akkor valószínű túl régi írásokat olvastam róla, hogy ezek ennyire megcombosodtak.
Szóval simán natúrba mehet rá az XP, nem kell szenvedni vele semmit, mert ~2 évet simán ki fog bírni.A wear leveling az ugye működik? Nem szeretném ha a lapozó helye kihalna fél év után, mert az meg megállás nélkül megy.
-
törölt tag
-
vazzz
őstag
-
törölt tag
Üdv.
Beleolvasgattam a topikba, szóval XP-t semmiképp ne erőltessek SSD-re, ugye? -
vazzz
őstag
válasz
peetmaster
üzenetére
Pár hsz-el előtted volt ilyen probléma, nálad is valószínűleg a Marvell sata3 lesz a ludas.
Egyébként meg ATTO-val mérj, és arról linkelj egy screenshotot.
Amúgy jó lenne tudni ilyenkor, hogy mi a pontos hardverkörnyezet, mert P55 lapból van ezer fajta, és így csak tapogatózni lehet. Legalább az alalplap pontos típusát leírhatnád. -
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
Dragon27
üzenetére
Az már régen rossz, ha egy SATA bővítőkártyával kellene megoldani a gondját.
A tesztben Z68-as alaplappal tesztelték, neki P55 van. Nem ugyanolyan gép = nem ugyanolyan eredmények. Ettől függetlenül lehet a BIOS-ban át kéne nézni a beállításokat.Mellesleg az ilyen olcsó SATA bővítőkártyák messze nem olyan jók, mint az alaplapon levő sata port.
-
-
Mankó
veterán
válasz
peetmaster
üzenetére
Szia
Ezt a dolgot is kipróbálhatnád. [link]
Igaz, hogy nem P55.ös lap, de Agility 3.Az Aida féle dolgot, pedig megoldja az legujabb 2.5-ös verziója.
Majd dobj egy Crystal Disk Mark eredményt 0 Fill és Defaultban is, hogy hozott e javulást!
-
peetmaster
senior tag
Sziasztok!
Van itt valaki, aki Gigabyte P55-ös lappal próbálkozik valami értelmes sebességet kisajtolni egy OCZ Agility 3-ból? Nálam gyengébbnél gyengébb mérési eredmények születnek. (CrystalDiskMark: szekvenciális olvasás 180MB/s körül van, az írás meg 170MB/s) Sata II-vel egy hangyányit jobb, de még így is egy rakás sz*r! Valami tippetek van esetleg? Szinte szűz win7 van fent, még nem telepítettem semmit, csak alap driver-eket. Annyi, hogy bios-ban AHCI módban dobtam fel az oprendszert, meg ki vannak lőve az energiatakarékossági funkciók. Azt rögtön gondoltam, hogy egy P55A-UD4-el nem fog egetrengető sebességet produkálni, na de hogy ennyire hulladék legyen...

Telóról írok, és így nehézkes visszaolvasgatni a hsz-ekben.

-
vazzz
őstag
válasz
ghoszty
üzenetére
A GSATA portodat Marvell 9128 chip vezérli, ami köztudottan nem áll a helyzet magaslatán. A tesztekben nem igazán használnak Marvell chipes sata portokat, talán nem is véletlenül. Tehát ki kell békülnöd a helyzettel, mindent jól csináltál, de ezen nem tudsz javítani, max alaplap cserével. Átrakhatod a sata2 portra is, az legalább intel vezérlős, lehet, hogy stabilabb lesz a rendszered, bár akkor még kisebb számokat fogsz látni a tesztekben. (ami persze valós felhasználás közben észrevehetetlen.)
-
fsb1000
nagyúr
válasz
worxland
üzenetére
Nem hit kérdése... valaha "cimlapra" engedték flesh írását. Persze lehet leragadtunk a 2 évvel ezelötti ismereteknél. Most én is linkelek, de ez nem viki: [link]
Ami bizonyos: A TRIM hiányában lassulnak az SSD-k. Ezt ebben a topikban is mérési eredményekkel támasztottam alá. Nem vészes, kb 10%, de ez bőven a mérési hibahatáron kivül van.
-
worxland
addikt
válasz
fsb1000
üzenetére
Olvastam. Azt írtad le nagyjából, amit én.
Élettartam-növelés: ja, így könnyü - nem hiszek benne, tehát figyelmen kívül hagyom. Így számodra persze tényleg közel ugyanaz a defrag és a trim. Belinkelnéd ezt a "fles"-féle kételkedést? Ha érvek vannak benne, akkor nem lenne érdektelen. -
Mankó
veterán
válasz
janos666
üzenetére
Ahogy beszélgettük priviben. Csak hogy más is lássa az SLC-k eredményeit is.
1 percig megy 1-3 közötti értékeken, aztán 1 perc után felugrik 94-re a Maximum Response. Ez lehet a kevés cache memória miatt is. ami pl. 1 perc után betelik? A kérdés az, hogy az alkalmazásokban mi az ami ennyire leterhelhetné a valóságban is, hogy 1 perc alatt megtelik a cache és nincs ideje üríteni?
Vagy kár ezen operálni, mert általánosságban nem ilyen programokat használunk. Nagyon jó lenne, ha tényleg a 1-3 ms-os Maximum Response Time érvényesülne az átlag használat mellett.S megint egy olyan kérdés, amit az X-aktákhoz sorolhatunk.

-
ghoszty
tag
Segitsééég!

Vettem egy Corsair Force 3 60gb-t. windows ala hasznalom mast nem is teszek ra max drivereket beallitottam mindent post ez alapjan.
egy Gigabyte P55a-UD5 lap (gsata portban achi mode ban) valamint egy i7-870 van alatta és mégis nagyon lassu.
ennyit kene teljesitenie tudtommal teszt
ehelyet ennyit teljesit
mi lehet a gond? valaki segitsen please!!
-
Najz
tag
-
janos666
nagyúr
Emlékszem volt itt kérdés az SSD-k AES-128/256 titkosításról. Azóta utánanéztem kicsit.
Most azt hámoztam ki, hogy ez valójában nem a BIOS Setup-ban beállítható HDD jelszót használja, hanem egy random kulcsot, amit nem lehet kézileg piszkálni, csak egy SECURE_ERASE során generál magának újat a vezérlő.
Vagyis ha ellopják a gépet (és így nyilván nincs lehetőség a SECURE_ERASE futtatására), akkor szinte semmiben sem különbözik egy szimpola HDD-től, amit szintén le lehet jelszavazni, de nincs titkosítva az adat, ami a korongokon van, csak a vezérlő nem áll szóba a BIOS-al, mielőtt megkapja a jelszót.
Csak ott jön képbe a titkosítás, hogy ha le van zárva jelszóval a vezérlő, akkor ezt a védelmet kell feltörni, nem lehet átrakni a NAND chipeket másik vezérlőre, ami nincs zárolva.
Arról viszont fogalmam sincs, hogy ez a zárolás mennyire megbízható.

-
worxland
addikt
válasz
fsb1000
üzenetére
? Ha én mondom, akkor jobban elhiszed, mint ha le van írva a Wiki-n? Köszönöm, de nem hiszem, hogy kiérdemeltem a megtiszteltetést.
De csak itt, csak neked:
A defrag lehetővé teszi, hogy egy adott fájlt folyamatosan tudjon olvasni az oprendszer, fejpozicíonálás nélkül, így gyorsabbá téve a folyamatot. Írás sebességét csak akkor gyorsítja, ha olyan defrag opciót választunk, hogy a szabad helyeket is rakja egybe.
A trim megjelöli, hogy melyek a törlésre jelölt blokkok, elősegítve, hogy feleslegesen ne írjon rájuk az SSD, így kevesebb P/E ciklussal üzemeljen - tovább működjön.
Ergo: a trim csak az írást gyorsítja, az olvasást nem és legalább olyan fontos az is, hogy növeli az SSD élettartamát. -
Ice&Lime
veterán
a laptopom egy netezős ssd-s laptop, (esetenként word,excel,zene,film)tehát szerintetek nem lesz abból probléma ha ki van kapcsolva a lapozófile?gamet nem nyomok rajta se nagy dolgokat.
Ez csak a nagy alkalmazások végett van, pl. nagy játékok, video-zeneszerkesztés,photoshop?
Aktív témák
- 3D nyomtatás
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Vezetékes FEJhallgatók
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Ubiquiti hálózati eszközök
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Sweet.tv - internetes TV
- Gyúrósok ide!
- Iqos cigaretta
- Azonnali informatikai kérdések órája
- További aktív témák...
- Beats Solo 4 vezeték nélküli fejhallgató, bontatlan.
- BESZÁMÍTÁS! Sapphire B650M R7 8700F 32GB DDR5 1TB SSD RTX 3070 Ti 8GB Zalman S2 TG EVGA 850W
- REFURBISHED és ÚJ - HP USB-C Dock G5 (5TW10AA) - 3x4K felbontás
- MacBook Pro 16" M1 Max 64GB / 2TB / magyar / 27%-os ÁFÁS
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Miután felkerült a win7 utána az alaplahoz kapott dvdről a ATi SB7xx AHCI/RAID Driver Version:8.641 tettem fel, majd a videókártya (radeon 4890) legfrissebb driverjét, amihez csak raid vezérlő tartozik (raid 0 tömb is van a gépemben). Végül valamely logoutos leírásban lévő amd ahci drivert (12.6) próbáltam meg feltenni, de nem láttam, h ahcit is telepített volna.

)
Szóval simán natúrba mehet rá az XP, nem kell szenvedni vele semmit, mert ~2 évet simán ki fog bírni.