Hirdetés
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Klaus Duran: Minden drágul. Vajon a fizetések 2026-ban követi minimálisan?
- Lalikiraly: Asus Gaming V16 - RTX5050
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- vrob: Próbálkozás 386 alaplap újraélesztésre
Aktív témák
-
petrelli86
aktív tag
sziasztok
a héten vettem egy 64gigás ocz petrol ssd-t, amivel a következő bajom lenne, hátha ti tudtok segíteni mert valószínűleg én vagyok a béna..
minden frankó addig még lenem állítom a gépet, ha leállítom akkor az alaplap kezdőképernyőn megáll a gép és nem megy tovább, ilyenkor ssd-ből sata kábel kivesz-betesz és minden megy tovább..
de viszont ha a lapon másik satába rakom ott meg fel se ismeri..segítsetek légyszi mert ez így nekem már magas.. -
-
Jester01
veterán
válasz
Speed®
üzenetére
Azért nem létszükséglet, mert elég néhanapján ráengedni manuálisan egy karbantartó programot. De mint mondtam, GC-vel ellátott SSD-t találni nem nagy kihívás.
Nem XP-t kell venni, hanem az új géphez újabb windowst ami nem XP ... különben ugyanúgy kellene a GC-s SSD mert nem lesz trim.
Mivel az SSD-t mindenképp érdemes megvenni, ezért bármennyi fillér erre már pluszban rakódik. Amit mint említettem elég azután is elkölteni, hogy ha már az SSD-vel kiderült még mindig nem elég fürge a gép. Nem tudom mi manapság a költséghatékony új gép, én AMD APU fronton nézelődtem, abból a legkisebb most kb 14k plusz valami alaplap mégegyszer ennyi, meg egy kis memóriával már úgy 30 ezer körül vagyunk. Nem 2 fillér. Ok, sempront meg celeront valamivel olcsóbban is lehet kapni. És ha ezután a megrendelő reklamál, hogy a dokumentumok mappa meg a víruskereső még mindig baromi lassan jön be, akkor nehéz magyarázkodni.
Nekem a saját gépem is 2.3GHz-es, igaz 4 magos. A laptop meg 2.2GHz-es dual core. Egy szálas terhelés mellett a 2.2GHz-es tbred nem sokkal marad el mögöttük. Valahogy nem éreztem katasztrófának amíg azt a gépet használtam, és az én anyukám nem is panaszkodik (mondjuk linux van neki)
Nyilván fel kell mérni az igényeket.Fire/SOUL/CD: íme a mérés, ez 1.4GHz-es duron erőmű, ide-sata átalakító, 60GB Agility3. nem zero-fill.

Az átviteli sebesség úgy látszik 60 mega körül tetőzik, nyilván az átalakító miatt. AHCI híján NCQ sincs, szóval a QD32 nem nagyon gyorsul. A 4k értékek viszont a topikot visszaolvasva egész elfogadhatónak tűnnek.
Van PCI SATA kártyám azzal valószínű sokkal gyorsabb lenne, de azt nem adtam oda
Úgyis az elérés számít nem a szekvenciális sebesség. -
_seth_
veterán
válasz
pethYeti
üzenetére
Acer 5552G (AMD RS880 + SB810 chipset) + OCZ vertex 3 = 286 speed... laptop így sokat állítani sem lehet, ide-ahci mode állítgatás megvolt. Legújabb bios az ssd-n és a notin is. Már a win telepítése is rengeteg idő volt. Sikerült jól beleválasztanom, szerencsére már nincs nálam az ssd. (Corsair F40-esem volt korábbi laptopommban, hibátalanul működött első perctől).
-
válasz
pethYeti
üzenetére
Az érdekes, mivel ez egy globálisan ismert probléma és tele vannak vele a fórumok. Maximum azért nem ismered, mert nem olvasol a témában. Ettől még létezik. Egyébként nem, nem az Agility-vel volt problémám (de azt nem is említette itt senki), hanem a Vertex-el.
Egyébként nekem aztán kurvára mindegy, hogy ki milyen SSD-t vesz, csak aztán ne jöjjön siránkozni, amikor ott volt a választás, hogy a talán jó OCZ vagy a valószínűleg jó Samu és az előbbit választotta.
-
bundaska
aktív tag
Üdv!
AZ lenne a kérdésem, hogy notiba Kingmax SSD-t ajánlja valaki (link)? Nem tudok róla semmit, nem olvastam sehol róla még, hátha itt valakinek van róla tapasztalata.
-
-
leonel
aktív tag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Rendben - nagyon szépen köszönöm!!!
Ui: nem teljesen idevágó: de esetleg tud valaki nekem leírást linkelni a ramdisk létrehozásáról?
Most ugrok 16Gb-ra és kipróbálnám. Köszönöm!
-
dik
őstag
Az fasza ha ennyire leirják az ocz mert most vette egyet és mikor kérdeztem ki mit ajálna nekem akkor ezt mondták, hogy nyugottan jó kis cucc. Akkor hogy is van ez mostmár kezdem elveszteni a fonalat?
-
-
-
zoleeno1
veterán
válasz
Jhonny06
üzenetére
Bár egy ideje nem követem napi szinten ezt a topikot, meg nem is volt mostanában a kezemben OCZ, de lemaradtam valamiről? Mert tudomásom szerint az Agility és a Vertex sorozattal semmi gond nincs, ami volt régebben azt már régen megoldották fw-el. A Vertex Plus persze más tészta, az gondolom továbbra is gyengélkedik.
-
Speed®
titán
válasz
Jester01
üzenetére
GC miért ne lenne létszükséglet? Főleg olyan gépnél, aminél nix AHCI/TRIM..egy idő után lehalna az egész..új XPt meg miért kellene venni

Ha megoldható, egy minimáldizájn GCs SSDt meg lehet próbálni, de többet nem éri meg költeni rá szerintem (sőt, ennyit se). Kb. fillérekért lecserélhető a cucc és sokkal jobban járnának úgy..
Azt inkább hagyjuk, mire elég egy ilyen régi gép..irodai/netezős környezetnek számít sok olyan flash felület is, amitől komolyabb gépek is lehalnak..anyám is elvan a 2400+/1GB párossal, de azért nyíg, hogy lassú a farm ;p
-
Jester01
veterán
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Máséba van, de most pont megyek oda. Megnézem tudok-e mérni. Gondolom az IDE lesz a szűk keresztmetszet, de hát nem is a szekvenciális átvitel a fontos.
-
válasz
AndrewTdi
üzenetére
A Vertex 4 még nagyon új, nincsenek róla visszajelzések, stb. És azért tudjuk, hogy az OCZ-nél mindig előjön az, hogy fagyogat, várni kell az új firmware-re; velem is ez volt egy korábbi szériával. Gyorsabb valamennyivel a Vertex (bár ez erősen modellfüggő a Samunál), de a Samsung már egy bejáratott cucc és megbízható, én azt venném.
-
-
Jester01
veterán
válasz
Speed®
üzenetére
GC-s SSD egyfelől nem ritkaság, másfelől az az XP igénye valójában (és hát nem is igazán létszükséglet). Szóval nem lenne elég belet frissíteni, mert új windowst is kellene venni. Az SSD-t meg mint mondtam meg is lehet majd tartani, mert az új belsőhöz is igen finom lesz. Szerintem teljesen jó lépés elsőnek azt megvenni, és ha az ügyfélnek nem lesz elég jó, akkor lehet továbbmenni.
Az én régi gépemben 2.2GHz-es tbred-b van, igaz csak egy mag de mire nem elég irodai/netezős környezetben? Kell mellé ram amiben ugye mindenki egyetért, ezen felül szerintem igenis az SSD segít a legtöbbet.
-
Speed®
titán
válasz
Mercutio_
üzenetére
Amennyiből GCs SSDt (SNV125-S2 volt nekem anno NF7-S2 lappal használva rövid ideig, jó volt) kötsz abba a gépbe, már vehetsz normális belet is a házba..el kell magyarázni a tulajnak, ha nem érti meg, oldja meg..
Egyébként SSD nélkül RAM és gyorsabb vinyó..a régi 20-30MB/s megoldások katasztrófálisak és 1GB elkél minimum XP alá..annyit (3x512 általában) minden lap lekezel..annyira nem drága, 512/1500 körül van aprón. -
AndrewTdi
addikt
Sziasztok!
SSD cserét tervezek.
Sokat hallok a Samsung830 -ról.
Vertex 4 vs Samsung 830 lenne a kérdésem tárgya.Tudnátok mellettük, ellenük érvelni? Pozitívumok, negatívumok?
thx
-
válasz
Jester01
üzenetére
"Nyilván nem tudhatom, nforce2-es lap-e. De az elég népszerű volt, továbbá itt már tbred-b prociról van szó."
Ja értem. Nem, én abból indultam ki, hogy nekem anno ilyen deszkám volt, ami Sys-es és max 1G RAM ment bele és B-s t-bred volt benne, továbbá írta kolléga, hogy SATA port sincs a deszkán, ezért nForce2-es nem lehetne, mert emlékeim szerint (aztán lehet, hogy tévedek) van SATA port azokon a deszkákon. De mindegy, majd kolléga megnézi a deszka pontos típusát, aztán dönt.
OFF-ot meg befejezem, mert valagba leszünk billentve hamarosan.
Bander78
Abba a deszkába van értelme SSD-t tenni, csak ha W7-et használsz majd, akkor az NVidia chipset driver-t felejtsd el. -
Bander78
tag
Kérdésem, hogy az adatlapomon található idősödő S939-es gépbe van-e értelme ssd-t tenni? A mostani árakat elnézve egy V+200-as 120 gb-os Kingston lenne a kiszemelt, ami új gép esetén is megmaradna, valamint a jelenlegi konfigon is sokat gyorsítana (főleg a bootidő, meg a programbetöltés lassúsága (autocad) idegesítő). A lap SATA 2-es, xp op.rendszerrel használom.
A jelenlegi teljesítmény megfelelő, így még 1-2 évet kihúzhatok a teljes cseréig. -
Jester01
veterán
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Nyilván nem tudhatom, nforce2-es lap-e. De az elég népszerű volt, továbbá itt már tbred-b prociról van szó.
Igen, a DDR400-asok. Az aprón persze egyezkedni kell a kipróbálásról meg a gariról, az olyan. De egy régi gépbe még mindig onnan a leggazdaságosabb ramot szerezni.
-
válasz
Jester01
üzenetére
Honnan tudod, hogy nForce2-es?
(átsiklottam rajta?) Az első deszkák (amik az említett CPU-t fogadták) 2x512 RAM-ot kezelték, ritkábban "hibrid" megoldást tartalmaztak, azaz SD és DDR foglalat is volt rajtuk, de használni nem lehetett együtt őket, vagy csak a DDR vagy csak az SD foglalatokban lehetett RAM.
Amúgy azzal egyetértek, hogy XP-nek 1G-nél több nem kell, 1G az ideális választásDDR400-as RAM-ok mennek az aprón annyiért? Gondolom garit is adnak mellé, úgy 1 hónapot legalább, meg ha a deszkában nem működnének, akkor vissza is veszi az eladó... (Ha nem, akkor felejtős)
-
Jester01
veterán
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Amúgy az aprón inkább fele annyiért mennek a cuccok, 2-3 ezerért már lehet 1 gigát kapni, 4-5 körül 2 gigát.
-
Jester01
veterán
válasz
Mercutio_
üzenetére
De érdemes. Én Agility3-at tettem IDE-SATA átalakítóval egy ilyesmi gépbe, pont olyan megfontolásokból amit mondtál. Ráadásul ez hosszabb távra is jó befektetés, ha egyszer mégis lecserélik a belsejét akkor sem kell kidobni az SSD-t.
Fire/SOUL/CD: nforce2-es lapokba tipikusan 3 giga memória megy bele, 1 gigáig szerintem mindenképp érdemes bővíteni.
-
válasz
haddent
üzenetére
Több giga RAM-ot biztos nem fog belepakolni, mert a T-Bred magos Athlon XP-k 2002-2003 táján jelentek meg, ergo a közel 10-éves deszkákba nem lehetett több giga RAM-ot pakolni, jó ha 1G-t. Viszont ha véletlenül lehetne is 2G-t belepakolni, akkor meg az a gond, hogy azokba a deszkákba jó eséllyel DDR RAM-ok mennek(400/333/266), és egy DDR400-as RAM drágább még pc bontókban is, mint a DDR3-asok, nem is kevéssel (kb 8000Ft/1G)
Szóval ez mindenképp nehéz ügy, ha a pénz is számít... -
válasz
Mercutio_
üzenetére
Hát talán járható út lehet, amit Maximum1 javasol, viszont akkor kell egy PCI Sata kártya illetve egy max 16G-s SSD (XP-nek ez több mint elég illetve gondolom a HDD is megmarad). Az egyetlen problémát az okozhatja, ha valamiért a régi deszka nem fogja rendesen kezelni a PCI-s sata kártyát...
leonel
Force 3 és Force GT között csak a NAND-okban van különbség, előbbi asszinkron, utóbii szinkron NAND-os. Ez utóbbi gyorsabban bánik el a tömöríthetetlen adatokkal, viszont hétköznapi használat során nem veszel észer semmi különbséget. -
leonel
aktív tag
Sziasztok.
Annyit már megtudtam, hogy a chip-ben van a különbség a Force 3 és a Force 3 Gt között.
A kérdésem csak az lenne- hogy hétköznapi használatban észre venném a különbséget a két eszköz között?Köszi

-
Mercutio_
félisten
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Hümm, eszerint lehet, hogy lényegi - érezhető - gyorsulást nem is fogok tapasztalni, és ilyen öreg gépbe - Tbred-B proci, 512MB ram, valami 1000 éves Radeon 9200SE VGA - nem is érdemes SSD-bel próbálkozni?
Hopp szétkaptam, most látom nincs benne s-ata se

Egy ilyen gépen, ha a tulajok nem hajlandóak kidobni a belét, és túl sokat költeni se rá, mivel lehetne a használati sebességet (netezés, skype, youtube) legköltséghatékonyabban gyorsítani?
-
Bodor
veterán
válasz
Jenő76
üzenetére
Tapasztalnék érezhető gyorsulást vagy csak a tesztprogramok grafikonja néznének jól ki ?
Igazából csak a tesztprogramok grafikonja néznének jól ki, rendszerhasználat közben minimális a különbség, szinte érezhetetlen. Előző hozzászólásban linkelt cikkek is ezt szemléltetik.
-
Jenő76
tag
Sziasztok .
Corsair F 40-ről (első gen sandforce) váltanék (samu 830 vagy vertex 3 vagy crucial M4)-re.
Tapasztalnék érezhető gyorsulást vagy csak a tesztprogramok grafikonja néznének jól ki ?
Alaplapom kezeli a sata 3-at és leginkább csak a rendszer lenne rajta.
-
Bodor
veterán
Van valami különleges oka az MLC-s választásnak? Olvasnivaló
Ha rendszernek lesz, akkor gondolom nem olyan fontos a magas szekvenciális olvasás, szóval felesleges RAID-ben gondolkozni, ezt tapasztalatból is mondom, de van ehhez is egy kis olvasnivaló... SSD RAID és ez a cikk is arra mutat rá, hogy hiába gyors az SSD.
Inkább vegyél egy 256 GB-os példányt az ajánlottak közül.
Egyébként inkább itt érdeklődj szerintem.
-
ke_ni
csendes tag
Sziasztok, egy evga x58 3sli limited edition lapba szeretnék ssd vinyót raidba rendszer vinyónak...
miet tudnátok nekem ajánlani 2x 128GB max elég lenne..
slc-re gondoltam..
Köszi előre is a segítségeteket...
Üdv -
-
válasz
haddent
üzenetére
1. hsz-ban vannak hasznos cikkek linkelve, azokban a legtöbb kérdésedre választ találhatsz: Wear Leveling
-
Életem első ssd-je, egy OCZ Vertex 3 120GB került ma a gépembe. Nem kicsi a javulás

-
haddent
addikt
válasz
radi8tor
üzenetére
Az mi is egész pontosan ?
Egyébként elnéztem, valami épp dolgozott, most kb. néhány másodperc 0kb/s, aztán felugrik 20-ra, 60-ra esetleg 1-200kb/s -re és megint 0... De mitől?:S
SZERK: utánnanéztem, hogy ez elvileg pont segít rajta? Hát nem tudom nekem még nagyon furcsa ez az egész. Azért köszi a tippet! És az nem gáz, hogy 1 hetes, kevesebb mint 80GB adat lett rá írva összesen, és már "csak" 99% -os a health-je? Emiatt: "#177 Wear Leveling Count" -
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
haddent
üzenetére
Gondolom a wear leveling dolgozik a háttérben.

-
haddent
addikt
Az normális, hogy HD sentinel szerint a Samsung 830 ssd -mre folyamatosan íródik adat 400-600KB/s -es sebességgel? Semmi más nem fut csak a HD sentinel, Samsung SSD Magician, egy antivírus (avast) és a Samsung All share.
-
-
hamham
tag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Közben olvastam hogy a per előtti, előtti betűt kell nézni, amit rendeltem ott "D" betű van ami jelzi a desktop kiszerelést
ezt rendeltem SAMSUNG 64GB SATA3 SSD 2,5" MZ-7PC064D/EU
Köszi a figyelmeztetést majd figyelek rá
-
válasz
hamham
üzenetére
+1 ezres? Akkor az első dolgod legyen felhívni a webshopot (vagy ahol rendelted) és rákérdezni, hogy tényleg jár-e hozzá minden tartozék. A webshopok hajlamosak rosszul kiírni a típust és nem véletlenül teszik azt a kitételt sem, hogy a képek csak illusztrációk... Egyre több userbe futok bele sajnos, aki D-s vagy N-es Samut rendelt, aztán kapott egy zacskós OEM-et helyette... Ha megjön a cucc, akkor a futár előtt kibontani és ellenőrizni a teljes tartozék-készletet, ha nem az jött, akkor van lehetőséged jegyzőkönyvet felvenni és visszaküldeni, viszont a ha nem a futár előtt bontod ki és úgy derül ki később, hogy nem az, amit rendeltél, akkor buktad...
-
válasz
pethYeti
üzenetére
A tesztekben kb. lemérik 1 óra alatt a sebességüket és ennyi. A Samsung stabilabb, én mindenhol ezt olvasom egyöntetűen. Volt már OCZ-m és szar volt (nem volt garanciális hibája hozzáteszem, ami azért sokat sejtet).
Egyébként a fentebb linkelt OCZ 20k (+ ugye) keret, a Samut meg megveszed 23-ért. Ha még marad is 1-2 ezres (de inkább 1), annyit lazán a Samu javára lehet írni. Főleg hogy ahhoz kábel, meg minden van.
hamham: Szerintem ez csak a régiót jelzi. A WW meg gondolom a WorldWide, nem hinném, hogy van jelentősége. Nekem EU-s van, vedd azt, ahhoz biztos, hogy van minden, ami kell.
Az OCZ asszem árul külön beépítő keretet (árgépen megtalálod), de nincs értelme vele szarakodni, amikor itt van ez a Samu. -
hamham
tag
SAMSUNG 64GB SATA3 SSD 2,5" MZ-7PC064D/EU és SAMSUNG 64GB SATA3 SSD 2,5" MZ-7PC064B/WW között mi a különbség, gondolom csak a hozzá járó cuccok
Valami beépítő keretet ssd-hez lehet venni ha nem adnak az ssd-hez?(#37045) Jhonny06 azt megtudod mondani, hogy a 2 feljebb linkelt samu között mia különbség az egyiknek EU a másiknak WW a vége, melyikhez mi járhat?
köszi előre is
-
válasz
hamham
üzenetére
A Samsung 830 alapvetően megbízhatóbb, tehát mindenképp azt válaszd. Az OCZ-hez nem jár beépítőkeret, azaz külön kell venned hozzá és akkor már árban is ott vagy, mint a Samsung, tehát egyértelmű, hogy melyik a jó választás. És az egy fullos csomag, minden van benne. Az OCZ-t "régen" újrahasznosítható műanyag dobozba árulták, ahhoz mintha lett volna valami, de ehhez az új átlátszó, műanyag kiszereléshez már szerintem semmi nem jár, szimplán az SSD van benne.
-
hamham
tag
hello
2 ssd közül választanák, tudom hogy a samsung 830 jobb,gyorsabb, de elég lenne ez azOCZ is csupán annyi kérdésem lenne hogy ehhez a verzióhoz mi jár? (keret,kábel ilyesmire gondolok) -
hunderbörd
tag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Köszönöm a választ, meggondolom még (amúgy rendszernek akarom)

-
pschio
őstag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
nagyon köszönöm

működik!
-
Coolmat
őstag
válasz
Dark Archon
üzenetére
Összehasonlítási alapnak itt az én 120GB-os V+200-am eredménye: [link] (IRST 11.1 AHCI driver, konfigom az adatlapomon).
-
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Értem, köszi. Így már más
Csak így nincs összehasonlítási alapom.
-
válasz
hunderbörd
üzenetére
"Érdemes egyáltalán msatán bővíteni?"
Ha rendszernek veszed akkor megérheti (szerelgetés nélkül maradhat a helyén a HDD is). Viszont rendszernek nem kell ekkora kapacitás, ráadásul kis hazánkban ilyen kapacitású msata ssd-t ritkán lehet fellelni jelenleg még. Ha rendszernek lesz, akkor sata3 is felesleges, semmi különbséget nem tapasztalsz sata2 vs. sata3 között OS alatt. Az egyik, amit javasolni tudok (fent leírtak figyelembevételével) és ami kapható itthon is itt-ott, az az ADATA XM13 60G, max olyan 30K környékén vagy valamennyivel ez alatt lehet beszerezni. -
válasz
pschio
üzenetére
bejegyzése vége felé találod a választ
Dark Archon
Ezért "kell" All 0x00 Fill-ben mérni és azt összehasonlítani a gyártó adataival.Jhonny06 #37033
Abból a trióból az ADATA.belinho
Igazából mindegy, pusztán pénz kérdése, a javasolt Samsung is beleférhet, de rendszer alatt semmi különbséget nem fogsz tapasztalni, csak mérésben. -
-
belinho
senior tag
Ezek közül melyiket válasszam?
Lapom még sata2-es, de majd váltok később ezért mindenképp sata3-as kell a jövőre gondolva.
Nekem bőven elég a 60gb csak win rendszernek kell, és szertném minél olcsóbban megúszni, de az ár értéket figyelem előtt tartva. Szóval 25K lenne rá, mindenkép új kell.Szimpatikus ez az ADATA olcsó és ráadásul 3év gar is van rá, meg elég gyors is, de nem nagyon ismerem mint gyártót.
Vehetem nyugodtan, vagy inkább az OCZ-t válasszam?ADATA 2.5" SSD SATA3 60GB (AS510S3-60GM-C) 22 073.- Ft 3 év
Kapacitás: 60GB, méret: 2,5", csatolófelület: SATA3, olvasás: 550MB/s, írás: 500MB/sOCZ 2.5" SSD Agility 3 Series SATAIII 60GB Ft 23 330.- Ft 2 év
AGT3-25SAT3-60G, 60GB, SATA3, 2.5", olvasás: 525MB/s írás: 475MB/sOCZ 2.5" SSD Vertex 3 Series SATAIII 60GB Ft 25 286.- Ft 3 év
2.5", 60GB, SATA3, írás: 480MB/s, olvasás: 535MB/s -
Sziasztok!
2. SSD-nek (Linux-hoz, Win 8-at tesztelgetni) mit ajánlotok? Ami árban nagyon kedvező (mind SATA II-es 30 gigás, erre a célra bőven elég), az az OCZ Vertex és a Vertex Plus, esetleg A-Data S396, Corsair Nova 2. Ez így mind 11-13k közé besűrítve, szóval gondolom nem a legmegbízhatóbbak.
Köszi. -
hunderbörd
tag
Sziasztok!
Msata-s SSD-t szeretnék vásárolni a laptopomba (Lenovo TP Edge E420). 90-100 GB környékén mit ajánlanátok? Érdemes egyáltalán msatán bővíteni?
Üdv: HB -
Hali,
Volt egy Kingston 64Gb V200 SSD-m. Belassult, visszaküldtem a Kingston-nak és küldtek helyette egy V200+-t. Ugyanakkor ennek a sebességétől sem vagyok elájulva. Ez normális? Oké, csak átklónoztam a rendszert, de akkor is. Partíció offset rendben.
-
pschio
őstag
Melyik most a legújabb AMD AHCI drájver amit a HDS is megeszik? Úgy értem nem írja, azt hogy a teljesítmény 80%
-
brumi1024
veterán
válasz
Sk8erPeter
üzenetére
Egy masik mod hogy utolag is letre lehet hozni ezt a particiot ujonnan kis trukkozessel(talaltam egy oldalt errol, ha erdekel irj privatot odaadom a linket), de a klonozas kenyelmesebb.
-
válasz
Sk8erPeter
üzenetére
"Tudom, hogy régi hsz., de ezek a gyakorlatban érnek is valamit?"
Igen.A backup/restore avagy klónozáshoz: Lenovo vagy egyéb előtelepített OS-el rendelkező kütyü esetén annyi a szabály, hogy a teljes meghajtót kell menteni/klónozni ún. sector by sector módszerrel. A legtöbb progi mind a foglalt szektorokat(adatot tartalmazó ), mind az üres szektorokat elmenti, így az eredetivel bit-re egyező mentés jön létre. Vannak progik, ahol az üres szektorok másolását külön be kell jelölni, pl Acronis. természetesen az így klónozott meghajtó csak ugyanabban a kütyüben fog működni rendesen, hisz a OneKey funkciót csak a Lenovo BIOS-a támogatja, egy másik gépben ezt nem érnéd el.
Ha ilyen progit keresel, akkor ide nézz be. -
jim_raynor70
aktív tag
válasz
igorguzmov
üzenetére
A TRIM-hez kell egy jo (AHCI) driver az AMD reszerol, ami megvan, de az MS AHCI is tokeletesen szokott mukodni. Innen tudsz valogatni, csupa ajanlott SSD van porondon.
-
Több/nagy kép jön, de a vásárlás előtt állóknak és sata2/sata3 összehasonlítás miatt érdekes lehet

Kingston HyperX 3K 120GB @ Dell XPS One / Sata2

Kingston HyperX 3K 120GB @ Dell Vostro 3350 / Sata3

-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Tudom, hogy régi hsz., de ezek a gyakorlatban érnek is valamit?

Szerk.:
Tényleg, ha már kérdeztem, felteszem a következő kérdést is, hátha van valakinek ezzel kapcsolatban tapasztalata.
Tervezem, hogy idővel a rendszert valami 120 GB körüli SSD-re költöztetem, ha lesz egyáltalán annyi lém. Van viszont egy recovery partícióm is, amit én alapvetően nem tartok hülyeségnek, a OneKey Recovery segítségével egy gomb megnyomásával visszahúzható az eredeti rendszer. Oké, tudom, lehet képfájlba is menteni a másik partícióra az egész rendszert, de miért ne használnám ezt is, ha már van. A lényegi kérdés:
van mód arra, hogy a recovery partíciót annak sérülése nélkül át tudjam helyezni? Eddigi tudomásom szerint ez tönkrevágja a működését, mert valahogyan szektorszinten is kötött (hogy hol keresgélje ezt a partíciót), de valami mód már csak van az áthelyezésére, szervizben is valahogy elintézik a dolgot. -
miki111
csendes tag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Köszönöm!

-
igorguzmov
tag
Sziasztok
SSD - t szeretnék vásárolni.
128 gb-osat, ebbe az alaplapba: GIGABYTE GA-970A-D3
Tudnátok ajánlani esetleg valamit.
Arra is kiváncsi lennék TRIM támogatás van-e az Amd részéről ehhez az alaplaphoz.
Köszönöm szépen -
válasz
spiritex
üzenetére
Legközelebb ilyen kérdést a tesztnél tedd fel, lehet hozzászólni hiszen...
1. Van lehetőség a partíció méretének állítására, azt nem használta
2. OS alól nem lehet RAID-et átvinni, csak bootlemezről, csak a WinPE lemezről támogatott. (A tesztnél időközben közzétettem a WinPE lemezeket leírással együtt, szóval nem okozhat gondot akár egy boot-os pendrive létrehozása sem) -
spiritex
veterán
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Tegnap haver kipróbálta migrálni a rendszerét Macrium-mal SSD-re. Mindkét partíciót migrálta a HDD-ről, a 100 megásat, és a rendszer partíciót is.
Ami történt:
- Mivel 10 gigával nagyobb az SSD a HDD C: partíciójánál, a Macrium valamiért meghagyta partícionálatlanul azt a 10 gigát. Mi lehet az oka? Ez természetes vagy valamit nem jól állított be?
- Hiába rakja Bios-ban első helyre az SSD-t, nem arról boot-ol a gép. Ennek mi lehet az oka? Megbontani egyelőre nem merte a Raid tömböt, mert fél, hogy elúsznak az adatai.. -
válasz
miki111
üzenetére
Gondot nem okoz, anélkül is kifogástalanul működik, ha esetleg majd tapasztalni fogsz lassulást (nem feltétlenül), akkor az itt linkelt progival karbantartod.
dik
Alaplapi drivereket telepítettél fel? Ha igen, akkor az lehet a gond. Az eszközkezelőt indítsd el és az IDE ATA/ATAPI vezérlőkről dobj képet. Privátba küld. -
skippper
senior tag
Ha esetleg valaki SATA3 kompatibilis SSD SATA2-es teljesítményére kíváncsi, nálam így muzsikál :
Core i5-760 @4GHz + 8Gb ram
ADATA S510 120Gb @SATA2
Bátran ajánlom bárkinek ezt az SSD-t. Viszonylag olcsó, elég sok helyen fellelhető és még beépítőkeretet is adtak hozzá, ami nálam nagyon jó pont.
-
miki111
csendes tag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
OK! Köszi! És okoz valamilyen gondot? Bocsi

-
dik
őstag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
De win7, nem piszkáltam én semmit most vettem tegnap és nem igazán értek még hozzá most raktam rá win7. Csak olvasgatok itt és kérdezősködök ki kivel van. Tehát nemtilotam le semmit. Driver? Az hol van?
-
-
dik
őstag
SSD Jellemzők
Adatcsomag menedzsment,Támogatva
TRIM parancs,Támogatva
Meghatározott olvasás TRIM után,Támogatva
Op. rendszer TRIM funkció,"Támogatva, Letiltva"Nekem ilyeneket ír a trim-l akkor ez most jó vagy sem vagy hol is kell pontosan megnézni?
-
miki111
csendes tag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
SAMSUNG MMCRE28G8MXP-0VBH1 (YCB0900937SY937A3684) 128GB
-
válasz
Coolmat
üzenetére
"Persze lehet 0Fillben már ki lehet majd mérni valamit, de az is inkább az Asmedia vezérlő miatt lesz szerintem."
Mint látod, ennyi a különbség SATA3-as sebesség "kihajtásában" a cerka meg az I7 között. SATA2 sebességek még gyengébb CPU esetén is elérhetőek és a vezérlő is lényegtelen, SATA3 esetében lehet ilyen okokból nagyobb szórás.miki111
Valami régi SSD-ről van szó? Mi az SSD pontos típusa? -
miki111
csendes tag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Az SSD jellemzőknél is azt írja, hogy nincs támogatva .
-
-
miki111
csendes tag
Sziasztok!
Abban kérném a segítségeteket, hogy a TRIM beállításoknál beírom a "fsutil behavior..... stb, de azt írja ki, hogy rendszergazdai jogok kellenek. W7 Ultimate 64Bites rendszerem van.
Köszi! -
hovika81
tag
Sziasztok!
Azt szeretném kérdezni, hogy vettem egy OCZ Agility 3 SATA III SSD meghajtót mit kell tennem az üzembe helyezés előtt? Bios beáll-firmwire-formázás ezeket mikor és milyen sorrendben kell végrehajtani?
-
OLE-3
tag
Sziasztok, a héten szereztem egy SSD-t és nem vagyok benne biztos, hogy ez normális:
Részletek: Integral SATA2 SSD, W7 (régi rendszer ghost-tal átrakva, de elvileg jó helyen kezdődnek a particiók), ACHI.
-
Coolmat
őstag
válasz
Guseppe
üzenetére
Szia!
Nem rossz eredmény ez, nálam Intel SATA3 vezérlővel IRST 11.1 driverrel ez a helyzet: [link]. Ha esetleg nem a legfrissebb 501-es fw-t használod (ezt pl. az AS SSD Benchmark kijelzi, ahogy a linkemen az első képen is látható), akkor frissítsd, ez többet között javítja az írási sebességet is.
Fire/SOUL/CD: Hiába van nekem I7-2600 Guseppenek pedig Celeron G530, valahogy nem látszik a hatalmas különbség benchmarkban sem ennél az SSDnél
Persze lehet 0Fillben már ki lehet majd mérni valamit, de az is inkább az Asmedia vezérlő miatt lesz szerintem. -
Guseppe
tag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Tegnap vettem az SSD-t, ezt nem tudtam. Istencsászár vagy, nagyon köszi, este nézem is!!!

-
válasz
Guseppe
üzenetére
"Másnál ugyan ezzel a vezérlővel nem All 0x00 Fill-ben is lényegesen magasabb értékeket kapnak."
Igen, az elképzelhető, de nyilván nem G530-as cerka van a gépekben, ahol magasabb értéket mérnek SATA3-on... SandForce vezérlős SSD-knél meg ezért van szükség, hogy All 0x00 Fill-el mérj.
Aktív témák
- Lenovo Thunderbolt 3 kábel (4X90U90617)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB RAM RX 9060 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone 15 Pro Max 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy S20 Ultra / 12/128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Eddig bajom nem volt vele az tény hasít mint az állat! 
Nyilván fel kell mérni az igényeket.

(átsiklottam rajta?) Az első deszkák (amik az említett CPU-t fogadták) 2x512 RAM-ot kezelték, ritkábban "hibrid" megoldást tartalmaztak, azaz SD és DDR foglalat is volt rajtuk, de használni nem lehetett együtt őket, vagy csak a DDR vagy csak az SD foglalatokban lehetett RAM.