- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- weiss: Logi MX Master 3S FW NEM frissítés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- bambano: Bambanő háza tája
- eBay-es kütyük kis pénzért
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
Hirdetés
Aktív témák
-
Gaben01
őstag
válasz
Fire/SOUL/CD #37199 üzenetére
Köszönöm a gyors választ.
pschio:neked is
-
válasz
Gaben01 #37197 üzenetére
HDS pro 4.x Trial. Ha feltelepül, akkor elindítva kiválasztod az SSD-t és az áttekintés fülről készített képet tedd közzé, mint pl itt láthatod: [link]
-
Gaben01
őstag
Sziasztok!
Mivel nagyobbra cseréltem a jelenlegi 64GB-os Kingston ssd-m,ezért szeretném azt eladni.Eladás előtt szeretném az állapotát ellenőrizni,arról képet rakni a hirdetésbe.Melyik programot javasoljátok?
-
válasz
spiritex #37193 üzenetére
Húzott gépre vagy RAM-ra esetleg RAM hibára (első körben). Azt is kérdezd meg, hogy csinált-e bármit a BIOS-al 2-3 napja. (Sajnos sokan sumákolnak, vagy csak egyszerűen nem merik megmondani, hogy turkáltak a BIOS-ban stb) Ezt elkerülendő a BIOS-t állítsd alapra, majd minden beállítást állíts be újra megfelelően, különösen odafigyelni, hogy ha AHCI volt, akkor ne hogy IDE-n maradjon, mert akkor a W7 sem fog indulni stb stb.
Ennyi infóból nem hinném, hogy az SSD a ludas, hisz ha elindul, akkor gondolom semmi gond a géppel már. Ha van még kérdésed, azt privbe beszéljük meg a továbbiakban.
-
válasz
Dark Archon #37174 üzenetére
Ment priv, fontos!
-
spiritex
veterán
Némileg off, de talán köze van az SSD-hez.
Kb. fél éve van meg a haver gépe, 3 hete raktam be neki egy Samsung 830-as SSD-t HDD helyett, amire átklónoztam a W7-et sikeresen. Mitől lehet az, hogy 2 napja 3-4x kell próbálkoznia a gépindítással mire beindul a Dell Ultrasharp U2311-es monitorja. Tehát az a gond, hogy indul a gép, mennek a ventik, de a monitoron levő sárga LED nem vált kékre, magyarul tök sötét végig. Mire utal ez?
Pár hónapos minden alkatrész:
ASUS P5G41T-M LX, FSP Aurum Gold 400W, SAPPHIRE 11168-30-20G HD5670 1GB GDDR5, KINGSTON 4096MB DDR3 1066MHz CL7 KIT, INTEL Pentium E6700 3.20GHz 775 -
törölt tag
válasz
Fire/SOUL/CD #37190 üzenetére
a pavilionok biosában ha jól tudom lockolva van az opció, alapból ahci-n van. csak hekkelt bios-szal lehet elérni, h át lehessen állítani ahci-ről.
-
törölt tag
válasz
rbalint88 #37189 üzenetére
trim-et a hdd-n néztél, jól értem?
röpke kérdés, ha bemászol a gép biosába, az látja az ssd-t?
ha igen, akkor mondjuk hiren boot cd, aztán azon valamelyik ehhez való progival leformázni. ha nem megy azokkal sem, akkor lehetséges, h az ssd hibás.
nincs egy külső usb-s kereted, amibe belerakhatnád? mert akkor easeus-al is tudnád formázni... meg egyáltalán megnézni, h mi van vele... -
válasz
rbalint88 #37189 üzenetére
1. Először is tedd vissza ahdd-t indítsd el a W7-et és az eszközkezelőben az IDE ATA/ATAPI vezérlőket nézd meg. Ha ott találsz olyat, hogy szabványos AHCI 1.0 vezérlő, akkor AHCI üzemmódba van alapos. Lehet, hogy valóban nem lehet állítani a BIOS-ában a SATA üzemmódot, de alapértelmezetten AHCI-ben van, számos laposnál lehet így. (Néha az AHCI üzemmódot Native SATA funkció engedélyezésével lehet aktiválni, ha tiltod, akkor megy IDE-ben)
2. A 4. pontban van leírva a parancssoros módszer, amit telepítéskor alkalmazhatsz
-
rbalint88
addikt
Sziasztok!
Segítséget kérnék. Van egy HP Pavilion DV6-3150sg típus laptop és egy Kingston v+200 120GB-os ssd. A BIOS-ban nem lehet ahci-t állítani, a gyári winchester egy 500gb=7200rpm seagate barracuda asszem. Itt a parancssoros mókára trimhez 0-t ír értéknek, ami elvben jó.
A probléma lényege: kiveszem a gyári vinyót, berakom az ssd-t, windows 7 ultimate x64 telepítő dvd-t és nem látja az ssd-t. Az ssd tök nyers, csomagolásból kivett állapotban van, viszont nincs más gép, amibe be tudom dugni, hogy megformázzam vagy akármi. Mit lehet tenni ilyenkor?
A válaszokat előre is köszönöm, főleg, ha segíteni is fog -
pethYeti
addikt
Ha létrehoztam egy 512MB-os Ramdisket a chrome cachenek és ezt minden indítás leállításnál betölti majd menti nagyon lassítja a rendszert vajon?
-
válasz
Süni 1985 F #37178 üzenetére
Én nem tudok jelenleg ilyen jellegű különbségről, majd kb 2 év múlva visszatérhetünk erre a kérdésre, baár akkor meg talán már nem is lesz értelme, mert teljesen standard lesz, hogy min. 256G-s SSD-kkel nyomulnak a versenyzők és jó eséllyel az akkori újabb SSD-k lesznek terítéken...
-
Süni 1985 F
senior tag
válasz
Fire/SOUL/CD #37177 üzenetére
Tartósság vagy minőség szempontból mind1 gondolom?!
-
válasz
Süni 1985 F #37176 üzenetére
Szinkron NAND-os(a Force 3 asszinkron), ezért gyorsabban bánik el a tömöríthetetlen/rossz hatásfokkal tömöríthető adatokkal, jobb mérési eredményeket kapsz, de ez rendszer alatt lényegtelen amúgy, rendszer alatt nem tudnál megkülönböztetni egy Force 3-at egy Force GT-től.
-
válasz
Dark Archon #37174 üzenetére
Zsír.
Már be is tettem a kérdést a HDS topikban, hisz ott a HDS egyik fejlesztője tud válaszolni.
-
válasz
Fire/SOUL/CD #37170 üzenetére
Ja, tényleg
3.7-eset használtam, de a 4.0 ugyanazt írja és a rendszer is tényleg Vista
Az AS SSD teszten viszont legalább látszik, hogy a V200 írási sebessége tényleg hagyott némi kívánnivalót maga után.
Kingston V200 64Gb
Kingston V200+ 60Gb
-
Mankó
veterán
válasz
Süni 1985 F #37155 üzenetére
Corsair Force Gt-t vegyél egy kicsivel drágábban és nem fogsz csalódni!
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
Fire/SOUL/CD #37028 üzenetére
Ezért kérdeztem amúgy, hogy érnek-e valamit: [link] "Viszont a hűtőpad bekapcsolt ventillátoraival is csak -3 fokot tudok belőle kipréselni.
"
Ez így nem túl meggyőző.
Persze lehetnek más irányú tapasztalatok, de pont ez érdekel.A költöztetésről pedig inkább a cikkednél folytattam a diskurzust: [link].
-
válasz
Dark Archon #37169 üzenetére
Hard Disk Sentinel, amit használsz.
Ha meg a legújabbat, akkor lehet írni a HDS topikjába, hogy valami gebasz van a progi körül, mert Vista nem támogatja a TRIM-et. (legalábbis nincs tudomásom róla, hogy kapott volna egy "gigás" update-et, hogy támogassa, mert ahhoz a "fél" rendszert frissíteni kellene, bár az is igaz, hogy nagyon rég óta nem volt kezem alatt Vista)
-
válasz
Fire/SOUL/CD #37166 üzenetére
Mi az a HDS?
Biztos hát
-
törölt tag
válasz
#95590400 #36533 üzenetére
jut eszembe, az ocz octane vinyó 1 héten belül elhalálozott, cserélték ugyanolyanra (egyébként meg fel is ment az ára majd 4 ezer ft-al akkorra), ezzel semmi probléma nem ahci-vel. a win saját driverével megy már hetek óta, egyszer nem fagyott ki.
sokban nem különböznek az értékek az előzőtől. ahci alatt sem. kb. ugyanazt tudja.
nem egy atomvillanás, jelenlegi árán nem is hiszem, h megéri, de akkor 18k plusz párszáz forint volt. most meg 16 környékén van a vertex plus. gondolom sokkal nem rosszabb az sem. lehet, még jobb. -
válasz
Dark Archon #37165 üzenetére
Legújabb HDS-t használod? Biztos, hogy Vista-d van?
-
válasz
Fire/SOUL/CD #37134 üzenetére
Ahhoz képest a HDD Sentinel azt írja, hogy támogatva és engedélyezve.
-
Attici
őstag
válasz
Süni 1985 F #37155 üzenetére
A megbízható 5 év garanciás OCZ????!
-
petakpa1
őstag
válasz
zetecR #36976 üzenetére
Közben próbálgattam még bios beállításokat, mert kicsit jobban beleásva magam az BIOS AI Tweaker menüjébe rájöttem, hogy az Auto beállítások is tartalmaznak némi tuningot, mert a Target CPU speed-et 2400 MHz-nek hozta ki, holott az A6-3500-nak 2100 MHz az alap órajale pedig csak a 2400 a Turbo.
Most átállítottam manualra:
FSB=100 MHz
Multiplier=21x
Memory clock 1866 (ennyit bírnak is a Crucial Ballistics memóim)A probléma viszont sajnos fennmaradt: nem minden bekapcsolásnál ismeri fel az SSD-t a BIOS. Ha viszont beindul, akkor nagyon szépen működik, se egy fagyás, se semmi, gyors is
Windowsból történő újraindítással akárhányszor restartolhatok, akkor mindig rendben felismeri, ha viszont leállítom és gombbal kapcsolom be, akkor megy vagy látja a BIOS vagy nem
Mi lehet a gond? Van ötlete valakinek?
-
A_ScHuLcZ
addikt
válasz
Speed® #37151 üzenetére
Köszönöm, lehet teszek egy próbát. Csak hogy lássam van-e értelme még egy SSD-nek a laptopba is. A kérdésem még annyi, hogy lesz-e valami hátrányom abból, ha a jelenlegi rendszereket szimplán ghostolással költöztetem? Tehát a mostani winyós rendszert SSD-re, és a mostani SSD-s rendszert winyóra, nem fognak bizonyos funkciók hiányozni, amiket pl használ az SSD, vagy ilyesmi? Feltételezem ezeket telepítéskör lövi be a win7 magának.
-
Speed®
titán
válasz
Fire/SOUL/CD #37156 üzenetére
Bad sectoros vinyónál jelöli a HDtune a rossz szektort full scannél, legalábbis ami bad sectoros vinyóm volt, annál mind jelölte eddig.
Annyit nem ért a dolog, hogy nekiálljak más progikkal összevetni meg kideríteni, wtf van..a hds amúgyis érdekesen értékeli néha az ssdket..az előző F60amat pl. első körben kukásnak nyílvánította..ki is röhögtek volna, ha nekifutottam volna a gariztatásnak..mai napig semmi baja. -
válasz
Speed® #37151 üzenetére
1. Más progival is meg kell nézni (pl a HD Tune-al) a SMART adatokat. Ha a másik progi is 1-es értéket olvas be arról a SMART attribútumról és ugyanúgy "tartalék területre áthelyezett szektornak" jelöli, akkor az SSD ad vissza rossz értéket (vagy mindkét progi téved a 05-ös attribútum jelentésével kapcsolatban)
2. Még szép, hogy a felületi scan nem talál bad sector-t, hisz át lett helyezve a tartalék területre, azt meg semmilyen progi nem éri el OS alol, a FW meg gondoskodik róla, hogy a bad-nek jelölt szektorhoz érve a jó szektort "olvassa" a progi, ami meg bármely nand blokkon lehet
(SSD-n nincs olyan, hogy szektor, mint hdd-nél)
-
Süni 1985 F
senior tag
Sziasztok!
ocz agility3 60gb 1-2 napon belül meghalt!
Kérdésem,hogy a ocz vertex 60gb mennyivel megbízhatóbb?Vagy felejtsem el ezt a márkát?
Esetleg Corsair ebben a kategóriában? -
Speed®
titán
Tényleg ne foglalkozz vele..úgy látszik valami Intel ellenes húzás ;p Olvass.
A_ScHuLcZ
A laptopod megtáltosodna, az asztalit meg utálnád használni, ennyi..nem a szekvenciális tempó miatt szeretjük elsősorban az SSDt ugye. Egy mai SSDvel sem lenne érdemben gyorsabb a géped, ellenben a vinyóhoz képest ég és föld lesz a laptop esetében..ha azt használod többet, tedd át, ennyi. -
G@ß!
őstag
Sziasztok!
Ma ezt a kis problémát írta ki a hard disk sentinelem.
Mellényomtam egy crystaldiskinfot.Foglalkozzak-e vele, vagy nem kell?
-
Coolmat
őstag
válasz
ígyvanferi #37143 üzenetére
Szia!
Fajlagosan most a 120GB-osak érik meg legjobban, 32-33-ért van már Iponon is 120GB-os Agility3 és V+200, de lehet kapni 30-31-ért is Agility3-at máshol. Játéknál max a töltést gyorsítja meg ill. ha folyamatosan a lemezhez nyúl a játék akkor nem lassítja be úgy mint egy vinyó (pl. WoW-nál vagy más nagy játékteret felvonultató játékoknál lehet hasznos), több fps-ed nem nagyon lesz tőle.
-
Bodor
veterán
válasz
ígyvanferi #37143 üzenetére
Mindhárom 90 GB-os SSD jó választás,a drágább samuval sem jutsz többre, és az árakat elnézve már érdemesebb SATA3-as SSD-ket venni, bár vannak kivételek, mert 256-osban ez most eléggé megéri az árát, és hozza azt a teljesítményt, mint a SATA3-as társai.
A témában itt, az egyes hozzászólást javaslom elolvasni... -
ígyvanferi
addikt
Milyen SSD-t érdemes venni manapság max. 30 ezer Ft-ért? Op. rendszernek, bár ha ráférne, azt a két játékot, amivel rendszerint játszom, rápaszíroznám. Az utóbbi pár oldalon is említett Samsung 830-asból csak 64-es férne a keretbe, de azt kevésnek találom, 90-eseket néztem, Kingston V+200, Corsair Force 3, OCZ Agility 3. Ezeket találtam Iponon. Vagy csak tisztán a Win 7-nek hagyjam meg, és maradjon a Samu?
Ha az alaplapon nincs Sata III-as csatlakozó, attól még érdemesebb olyan SSD-t venni? Hátha előbb cserélek lapot, mint, hogy meghalna/kinőném/stb. az SSD-t.
-
A_ScHuLcZ
addikt
Mit gondoltok, mennyi sebességtöbbletet hoz egy SSD a hagyományos SATA2 winyókhoz képest? Azért kérdezem, mert már jó ideje SSD ketyeg az asztali gépemben, nemigen van viszonyítási alapom a winyóhoz képest, de érdekelne.
Ugyanis azon gondolkozom, hogy áttenném a laptopomba, mostanában azt használom többet, és talán látványosabb gyorsulást hozna, mint az asztaliban, bár nem tudom..
Ilyenem van, mennyire számít ez ma jónak az SSD-k között? 2010 végén mikor vettem az egyik legjobb volt azt hiszem. -
Bodor
veterán
válasz
Dark Archon #37132 üzenetére
A választ már megkaptad...
paranyul: WIN 7 tudja, hogy mennyi memóriát használhat, ha kevés van a gépben, akkor kevesebbet használ... lehet, hogy a lapozófájl lassít, bár SSD-nél ez nem olyan számottevő, viszont TRIM meg fontos a gyorsaság szempontjából..
-
dik
őstag
Látom nem olyan egyszerű ez a frissítés én nem is bántom marad a 2.15 rajta bajom eddig nem volt vele így talán elmegy egy darabig.
-
válasz
pethYeti #37138 üzenetére
Remek... Sajnos az, hogy a FW verzió megváltozott az közel sem jelenti, hogy a telejes FW frissítésre került (2 byte az egészből a fw verzió). Most csak azt tudod tenni, hogy használod, aztán remélhetőleg nem lesz gond az SSD-vel. Viszont ha lesz egy "normális gép" a közeledben, ami támogatja az AHCI-t, akkor én megismételném a frissítést.
-
pethYeti
addikt
válasz
Fire/SOUL/CD #37137 üzenetére
Írtam korábban mi volt a probléma. Nem ismerte fel se a wifit se a lant. Kénytelen voltam.
De akkor frissült vagy nem?
-
válasz
pethYeti #37136 üzenetére
Mondjuk az nem teljesen világos, hogy miért kellett egy haverhoz elvinni? Nem indult el Nálad a Linux alapú frissítő sem vagy nem ment a hálókártya és nem tudta lehúzni a FW-t vagy valami egyéb gond merült fel?
(Nem szerencsés ilyen módon frissíteni FW-t, ahogy most kivitelezted, de gondolom ezzel Te is tisztában vagy...) -
pethYeti
addikt
Nah elvittem ismerőshöz az SSD-t hogy az ő laptopján frissítsem az agilityt. Az a laptop csak ide-be funkcionál. Elvileg felfrissített de mondta indítsam újra. Megvolt bejött egy ablak ahol írt valami AHCI módra hogy át kéne váltani. Ezt ugye nem tudta megtenni. Megint rányomtam frissítésre ott 2.22-t írt verziószámra. Bebootoltam hdd win alá, usb-vel fel csatiztam az ssd-t ahol szintén 2.22-et ír.
Tehát akkor nem tudom sikerült vagy nem a frissítés?
-
válasz
Dark Archon #37132 üzenetére
SSD oldalról megközelítve az az alapvető különbség, hogy a W7 támogatja a TRIM-et, Vista meg nem.
-
-
Bodor
veterán
válasz
paranyul #37125 üzenetére
A tároló egész területére nézve kell 15% szabad helyet hagyni, tehát az az optimális egy 100 GB-os SSD-nél, ha készítesz egy 45 és egy 40 GB-os partíciót, a többi helyet pedig nem particionálod. Samsung Magician program is megcsinálja neked.
SSD szempontjából jobb a WIN 7.
-
válasz
Attici #37126 üzenetére
"Samu kisgyerek?- A második legnagyobb elektronikai gyártó!"
És ez számít? Nem, semmit nem jelent az SSD gyártás szegmensben. A 470-es előtt a Samsung-ot sehol nem jegyezték, az általa SSD-nek nevezett valamik a noname kategóriába tartoztak. A 470-es volt az az SSD, amivel népszerűséget szerzett(jogosan) és a 830-assal illetve a 830-as mSATA-val ezt a népszerűségét növeli is (szintén jogosan, mert remek meghajtók) -
Attici
őstag
válasz
Fire/SOUL/CD #37124 üzenetére
Akkor mivel érdemes összehasonlítani?
Samu kisgyerek?- A második legnagyobb elektronikai gyártó! -
paranyul
csendes tag
Üdv,
a 10-20%-os üres hely meghagyást partíciónként kell alkalmazni, vagy a tároló teljes területére nézve?
Azaz, ha van például egy 100-as SSD-m, és felosztom 60 és 40 gigás partícióra, akkor mindkét partíción kell lenni 20% helynek (azaz 12 és 8 gigának)? Vagy elég, ha pl. a 60-son van 20 giga szabad hely, a 40-es pedig tele lehet?
Vagy az is jó (nekem ez tetszene!), ha a 100-ason csinálok 2 darab 40 gigás partíciót, és partíció nélkül hagyok 20 gigát?
(Hasonló kérdést több helyen is láttam már feldobva, de választ nem találtam. Samsung 830-as SSD, ha ez számít.)
Köszi!
ui: Még egy kérdés: a laptopban 2,5 giga memória van, tovább nem bővíthető. Így melyik op. a jobb választás: XP vagy Win7?
köszi!
-
válasz
Attici #37123 üzenetére
Akkor ne az Agility-vel hasonlítsd össze a Samsung-ot, mert a Samu még kisgyerek korban van OCZ-hez képest, nincs mit összehasonlítani. Ettől függetlenül a Samsung 470-est ma már a megbízható SSD-k közé lehet sorolni és a 830-as is jó úton halad efelé, nyugodtan megveheted, W7 alá javasolt, korrekt SSD (XP/Vista alá nem javasolt)
-
Attici
őstag
válasz
Fire/SOUL/CD #37116 üzenetére
A minőség és tartósság közti különbség lenne az érdekes.
Én is vásárlás előtt vagyok és az a nem mindegy, hogy mennyi időre veszi az ember a cuccot. -
pethYeti
addikt
Nah meghozta a futár az OCZ AGility 3-asomat de van egy gondom. Elég nagy. Ez a ocz linux nem ismeri fel se a vezetékes nete se a wi-fit. Hozzáteszem windows se ismeri alapból. Néztem dvd meghalytó hyelére nem tudom rákötni mert ott valami más csati van. Hogy tudnám frissíteni?
-
Ha tudsz, akkor kérj kölcsön egy SSD-t/HDD-t és arra meg kell próbálni egy OEM W7-et feltelepíteni (olyan verztió legyen, mint amivel elő van telepítve a lapos, azaz ha Home Premiumal van előtelepítve, akkor Home Premium OEM legyen (nyelv és hogy x86/x64 az nem számít, a kulcs egyformán jó hozzá)
A probléma az, hogy az előtelepített gépeken (mint a Tiedén is) ún. OA változat van (OEM Activated). Ilyen változatot nem lehet kereskedelmi forgalomban kapni, ezeket a telepítőket a lapos gyártójánál dolgozó rendszerépítők hozzák létre az eredeti MS ISO-kból. Sajnos tényleg 50-50% az esély rá, hogy az OEM elfogadja-e az OA kulcsot (ami a lapos alján van a matricán), egyes gyártóknál elfogadja, másoknál meg nem. Ha nem, akkor van bukta, sajnos sok user bukja be így az eredeti OS-t, mert letakarítják teljesen az eredeti hdd-t és megpróbálnak egy OEM-et telepíteni, és az meg nem fogadja el a kulcsot, mivel letakarították az eredeti partícióstruktúrát a hdd-ről, ezért a lapos beépített recovery funkciója sem működik már, azaz bukták is az erdeti OS-t, amiért plusz pénzt fizettek ki.
Ezt elkerülendő az lenne a legegyszerűbb megoldás, ha lenne egy másik gép vagy másik hdd/ssd(egy haver gépe vagy tőle kölcsönbe egy hdd/ssd), amin kitudnád próbálni, hogy egy OEM-et telepítesz és a lapos alján lévő kulcsot megeszi-e az OEM telepítő, mert ha igen, akkor a lapos hdd-je teljesen letakarítható(legalább az a sok trutymó HP tolls sem fog feltelepülni) és egy tiszta telepítést eszközölhetsz, mint hagyományosan.
-
Joao
tag
válasz
Fire/SOUL/CD #37119 üzenetére
Na igen, de ezek már egy vagyonba kerülnek. 60 gb-osat szerettem volna, azt hittem rendszernek elég annyi is.
-
"A laptop kitből csak 128-as van"
Nem, létezik 256 és 512G-s is N-esből [link] | [link]
Viszont rendszer alatt nem tapasztalható különbség SATA2 és SATA3 között, ezért ez is szóba jöhet, lényegesen olcsóbb, mint a 830-as Samsung... -
Joao
tag
Lejárt a limit, elnézést.
A laptop kitből csak 128-as van, így ez el is döntötte a kérdést, az Agility lesz a befutó, hiszen a destkop kitre nincs szükségem. -
Joao
tag
válasz
Fire/SOUL/CD #37116 üzenetére
Köszönöm, átköltöztetem a kérdést.
-
A Samsung nem használ tömörítést, ezért az adatok tömöríthetőségétől függetlenül, a gyártó által megadott (vagy ahhoz nagyon közeli) sebességgel írja/olvassa az adatokat. Ez akkor fontos, ha gyakran másolsz SSD-ről SSD-re, vagy olyan programokat használsz, ami nagyméretű fájlokkal dolgozik. Az Agility tömörítést használ, az adatok tömöríthetőségétől függően változik az írás/olvasás sebessége. Ha rendszermeghajtónak veszed az SSD-t, akkor a 2 meghajtó között nincs különbség, így a pénztárcád avagy az esetlegesen szükséges tartozékok lehetnek szempont a vásárlásnál, így ár szempontjából az Agility az olcsóbb, viszont nem jár hozzá semmilyen tartozék, míg a Samsung-hoz(dobozoshoz) gazdag szerelőkészlet tartozik(D megjelölésű az asztali szerelőkészlet, N-es pedig a hordozható gépekhez mellékelt szerelőkészlet [link]).
A klónozással kapcsolatos kérdésedet pedig légy szíves itt feltenni, ott válaszolni is fogok rá
[link] (klónozás nem ebbe a topikba való)
-
Joao
tag
Üdv!
Két kérdésem lenne. Az egyik, hogy az OCZ Agility 3-nál jobb annyival a Samsung 830, hogy megérje a különbséget?
Illetve HP EliteBook 8440p-be lenne az SSD, előtepelített OA Windows 7 van rajta. Na most, én szeretném költöztetni a Windows-t a HDD-ről az SSD-re, ehhez találtam is egy cikket logouton, csak nálam elég érdekesen néznek ki a partíciók, ezért kérnék segítséget. -
válasz
petrelli86 #37111 üzenetére
Ez remek, csak a chipset-et ne pakold fel! Mert egyrészt a lexarabb chipset az NVidia, másrészt meg pl a TRIM sem fog jó eséllyel menni... Azt a méretes telepítőt tömörítsd ki egy mappába(mert ki lehet, mint egy pl ZIP fájlt) és az eszközkelelőben lévő ismeretlen eszközökhöz kézzel tallózd be a kitömörítési mappát, majd megkeresi a W7 a megfelelő driver-t és nem kell az egész trutymót feltelepíteni... Windows Update-t is indíts és a nem kötelező frissítések közt jönnek driverek
-
petrelli86
aktív tag
válasz
Fire/SOUL/CD #37110 üzenetére
na megis vagyok, köszönöm szépen a segítséget, mondtam én hogy user error volt
megoldódott, az achi mód volt a gebasz, így már hajlandó frankón működni, és így mintha gyorsabbnak is tűnne.. -
válasz
petrelli86 #37109 üzenetére
Csak akkor a leírásom alapján menj végig a telepítésen, mert úgy sok minden kizárható, ha esetleg a reinstallt követően is újra előáll a jelenség.
-
petrelli86
aktív tag
válasz
Fire/SOUL/CD #37108 üzenetére
fent van chipset driver, akkor visszateszem achi-re, és újrahúzom a rendszert, hátha akkor megoldódik a probléma..
-
válasz
petrelli86 #37106 üzenetére
-
Mercutio_
félisten
válasz
Fire/SOUL/CD #37067 üzenetére
Jah, ez a kártya még plusz 3-4k ha jól saccolom, egy OCZ Vertex Plus 32GB - amit legkisebbet találtam SSD - megáll 9k-ból, kérdés, hogy ez és mondjuk rajta egy ramdrive jó megoldás-e, vagy keressek ennyiért valami SB710-es intVGA-s lap + 2magos X2-es procit és próbáljam becserélni a memót DDR2/DDR3-ra a lap+proc+vga-t meg elpasszolni
Megnéztem az alaplap Gigabyte GA-7VASMFSJester01: Mi az az ide-s-ata átalakító pontosan mennyibe kerül, és milyen egyéb HW/SW kell hozzá?
Speed(R): Szerinted milyen vinyó gyorsítana érezhetően a működésen?
-
petrelli86
aktív tag
válasz
Fire/SOUL/CD #37105 üzenetére
ahci módot beapcsoltam, kékhalál és újraindul..
-
válasz
petrelli86 #37104 üzenetére
Bocs, a bejegyzésem linkje meg lemaradt: [link]
Szóval olvasd át, a BIOS helyes beállítása alap ill. régi NVidia-s chipsetje van, arra mindenképp fel kellene a legújabb BIOS-t pakolni, persze ezt csak saját felelősségre!Ha W7 alá telepítetted azt a méretes NVidia chipset driver csomagot, akkor húzd újra a rendszert.
-
petrelli86
aktív tag
válasz
Fire/SOUL/CD #37102 üzenetére
-
Speed®
titán
válasz
Jester01 #37097 üzenetére
Most olyan esetről beszélsz, ami nem fog megtörténni..nem akarok rosszmájúnak tűnni, de akinek ilyen gépe van jelenleg, nem OS vásárlásra fog költeni, ha esetleg rá is kényszerül az újításra, tetszik-nem tetszik alapon...és végképp nem logikus, hogy a jelenlegi gép árával megegyező vagy akár többe is kerülő SSDvel bővítsük a rendszert, aztán meg nézegessük, hogy alulteljesít..
Azt a gépet meg kell tápolni egy kis RAMmal és esetleg egy normálisabb vinyóval, aztán ha végképp elfogy, kompletten cserélni..és egy SSD nélküli új gép is hozni fogja azt, ami elégedettséget vált ki..persze nem vitatom az SSD érdemét, de kispénzűeknél sajnos még mindig nem opció.Mindegy, nem offolok..majd az érintett eldönti, merre-hová.
-
válasz
petrelli86 #37100 üzenetére
Nézd meg a FW verzióját, ha nem V3.12-es akkor frissíteni kell [link]
Ebben a bejegyzésben pedig a BIOS beállításokat nézd át, azaz megfelelő SATAporton legyen és AHCI üzemmódban (FW frissítéshez is AHCI kell)Jhonny06
Mi olyan vicces? Az, hogy egy új(abb) SSD sorozathoz kellhet FW frissítés? -
Jhonny06
veterán
válasz
petrelli86 #37100 üzenetére
Ez a hozzászólás baromi vicces így a fentiek után..
Aktív témák
Hirdetés
- Milyen okostelefont vegyek?
- Jogász topic
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Vezetékes FEJhallgatók
- Xbox Game Pass [2025] - Az augusztusi lista
- Korábbi vezetője szerint 40 milliárd dollár kell az Intel versenyképességéhez
- Filmvilág
- Sorozatok
- Papíron már készül a PCI Express 8.0
- További aktív témák...
- SAMSUNG 2TB 990 PRO M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - 7450-6900 MBs - Eladó!
- Samsung PM9E1 (9100 Pro) 2TB NVMe Gen5 SSD! 14000-12500MB/s
- Crucial T705 4TB M.2 NVME PCI-E 5.0 x4 - Új - 14.500-12.700 MBs - Eladó!
- Crucial T705 2TB M.2 NVME PCI-E 5.0 x4 - Új - 14.500-12.700 MBs - Eladó!
- Lexar NM790 4TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - 7400-6500 MBs - Eladó!
- Bomba ár! Dell Latitude E7440 - i5-4GEN I 8GB I 500GB I 14" HD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- iKing.Hu - Xiaomi 14 Ultra Ultra White Használt, karcmentes állapot, Kamerás csúcsmobil
- Ultimate előfizetés új fiókra akár 2105 Ft/hó áron! Azonnali, automatizált aktiválással, csak Nálam!
- Új Dell 13 XPS 9315 FHD+ IPS i7-1250U 4.7Ghz 10mag 16GB RAM 512GB SSD Intel Iris XE Win11 Garancia
- Nexus 6P 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest