- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Meggyi001: Nyilvános wc-k.....még mindig hiánypótló...
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- Meggyi001: Anya, tudsz segíteni a matekban?....Nem érek rá kisfiam, majd segít a ChatGPT...
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Aktív témák
-
Bodor
veterán
válasz
rigo88 #37893 üzenetére
Megéri, mert a vertex plusszal sok probléma volt, nem ajánlott termék, inkább vertex 2-őt vegyél. Olvasnivaló
(#37898) LBandi : Nyugodtan tedd rá az SSD-t az Inteles SATA 2-es portra, rendszer alatt úgysem érezhető sok különbség, a Marvell-nél jobb megoldás...
(#37891) zsolt19900: Talán a Vertex 2 van pariban, de inkább újat vegyél szerintem....
-
LBandi
aktív tag
-
LBandi
aktív tag
Üdv!
Beüzemeltem az új Agility 3 SSD-t, csináltam teszteket amik nagyon gyatrák lettek:
Segítséget kérnék hogy mi az oka ennek alig jobb mint a Samsung HD502J vinyóm.
Az alaplap (Asus P6X58D Premium) BIOS-a legfrissebb, minden jól beállítva (AHCI stb).
SataIII Marvel slotra van kötve SataIII (alaplaphoz adták gyári) kábellel.
Friss Win7 64bit ultimate van feltéve, mindenből a legújabb driver. Az SSD a legfrissebb 2.22 firmware van.Várom a segítséget, észrevételeket, mert ez így elég...
.
-
rigo88
aktív tag
üdv
vertex plus és vertex 2 közt 3ezer forintos különbség van, megéri az a 3k+?
r -
zsolt19900
őstag
sziasztok
mostanság milyen ssd-t érdemes nézni, ami olcsó és jó?
használtban gondolkodom 1. genes intel 40os ssdm volt, az tettszett, de olyant nem lelek mostanság apron.
no ennek a pariban lévő párjai mik? mik voltak annó? mert akkor olyant kezdek el keresgélni
ocz és társai érdekelnének, kingston nemigazán
-
Clemi
veterán
Hali!
Szerintetek ez menne az öreg HP nx9010-ben?
Amit nem értek, hogy ebből a tipusból, és ebben a méretben van 4C és 8C verzió. Lövésem nincs mit jelentenek ezek a jelölések.
Ennek igaz nem valami egetverő a sebessége, de ugyanazzal a programmal megmértem a HDD-t ami most benne van, és annak 28 MB/sec és 24 MB/sec volt a sebessége. Ez nem kicsivel több mint 3x gyorsulás lenne.
-
válasz
yusukee #37884 üzenetére
Ez határozottan nem látszik. Ilyenkor a legegyszerűbb, ha egy haverodnál, egy másik gépen stb is kipróbáljátok és ha ott sem látszik a BIOS-ban, akkor mehet vissza gariba.
Ha ott látszik a BIOS-ba, meg OS alatt is lehet particionálni, szóval minden rendben tűnik, akkor pl a Crystal Disk Info-val nézzétek meg a FW verzióját.
-
yusukee
aktív tag
válasz
Fire/SOUL/CD #37881 üzenetére
-
törölt tag
nekem asztali 1 magos amd! procim van 2G rammal. az alaplap csak IDE és mégis össze sem hasonlítható a különbség, mint a villám, elég annyi hogy a reakcióidő a régi HDD-n 80Gb, 7200-as 3,5-ösön 13ms volt, míg az SSD-n (IDE módban) 0,1ms.
a kis méretű fájlokat akár kb 100x gyorsabban olvassa be stb... sebességtesztnél a régi HDD olvasása (100mb-os fájlnál) 40 Mb/s míg SSD-n 245 Mb/s.
viszont a TRIM hiánya miatt csak a legfontosabb (tehát csak a RENDSZER, esetemben ez linux) van az SSD-n, még a firefox cache-t is átraktam a HDD-re hogy ne írkáljon olyan sokat az SSD-re. szóval én csak rendszerlemeznek használnám.
idővel fejlődnek majd 3-4 év és akkorák lesznek mint a HDD-k és akkor már minden mehet rá. -
válasz
yusukee #37880 üzenetére
Bocs, de tényleg zárjuk ki, nehogy csak egy félreértésről legyen szó. A BIOS-ban 1 helyen kell mindenképp hogy látszódjon, a boot sorrendnél, a Hard Disk-ek között. Ott nem látszik?
(AHCI üzemmódban némely BIOS-ok "elrejtik" a teljes SATA meghajtó-listát, nem feltétlenül kell ilyen listában látszódnia, csak az elsődleges és vagy boot eszközöknek.)Ettől függetlenül próbáld másik sata porton is illetve úgy, hogy csak az SSD legyen csatlakoztatva a deszkához.
-
yusukee
aktív tag
válasz
Fire/SOUL/CD #37878 üzenetére
1. Igen, a bios nem látja.
2. Igen, AHCI
3. Igen, szürkébe dugtam.Az AHCI beállítást 1 helyen láttam, az állítja az intelest meg a marvelt is?
-
LBandi
aktív tag
Üdvözlet az uraknak!
Ma megérkezett az újonc egy OCZ Agility 3 képében, mielőtt nekiesnék belakni érdemes-e frissítenem a firmware-t? Az SSD-n a gyári 2.15 van, viszont az OCZ honlapján már elérhető a 2.22 Érdemes-e frissítenem rá, vagy nem ajánlott, esetleg felesleges?
-
-
yusukee
aktív tag
Sziasztok!
Ma vettem egy OCZ 90GB Agility 3 ssd-t, de a gépem valamiért nem látja. Az SSD-n világít valami zöld led, de nem működik. Alaplap: P8P67, most frissítettem biost is. Valami ötlet? -
rgeorge
addikt
válasz
quasarus #37874 üzenetére
Az alapteszt: telepíted, elindítod, futtatod. File menü, Test Data: Default (Random). Ha a Corsair Force 3-as SandForce vagy más, tömörítést alkalmazó vezérlőt használ, akkor a Test Data All 0x00 (0 Fill) beállítás mellett kaphatod a gyári értékeket. A Samsung nem tömörít, random adattal is hozza a gyári értékeket.
-
quasarus
tag
válasz
rgeorge #37873 üzenetére
Az alapteszt a három, vagy két beállítás közül az amelyikben gyorsabb értékeket mutat? Már csak azért kérdem, mert a szekvenciális írás olvasásnál, nekem 209/90-es ártéket adott egy sata 3 corsair force 3as ssd-nél, és kicsit lehervadt az arcomról a mosoly, aztán rájöttem, hogy át lehet vmelyik menüben állítani vmit, és mindjárt 515/480 volt az eredményem :-) akkor gondolom ezen beállítás mellet csináltad te is.
-
Clemi
veterán
válasz
rankesz #37867 üzenetére
Tettem bele, RAM-ot, 1GB-ot kezel maximum, és a procit cseréltem le egy asztali P4-re.
Az Amazonon t aláltam kb 16e-ért 32 GB-os SSD-t, ami ebbe a gépbe bőven elég, de kérdés gyorsulna-e tőle,vagy egyáltalán mi lesz a TRIM hiányában, mert ez az alaplap ha jól sejtem csak natív IDE módban működik, az AHCI-t még nem ismeri.
-
^Clown
addikt
Az a gép egy rémálom, majdnem egy évig kellett rajta dolgoznom (768Mb ram volt benne), XP-t futtatott. Szerintem nyugdíjazd, vegyél helyette egy jó kis ThinkPad-et (T43-ak 35K, T60-ak 40K körül mennek). A gyári vinyója (4200rpm!) tetű lassú, nem segít rajta a memóriabővítés sem. Az SSD-t szerintem csak akkor kockáztasd meg, ha nagyon jó árban tudsz hozzájutni hozzá, amúgy nem éri meg a bővítés, eljárt felette az idő.
-
Clemi
veterán
Sziasztok!
Van egy öreg HP nx9010-es laptopom 1GB memóriával, és 2,66 Ghz-es P4 procival. Most a W7 fut rajta, de szerintem elég sok lemez műveletet végez, és úgy érzem legtöbbször a HHD-re kell várnom, bár a windows teljesítmény indexben a HDD 4,3 pontot, a processzor, és a memória 3,6, míg a videókártya 1,9 pontot kapott.
Véleményetek szerint mennyit dobna a sebességen, ha tennék bele egy IDE SSD-t?
-
Bodor
veterán
válasz
kungzi #37860 üzenetére
Macrium Reflect Free a segítség neked.
(#37862) ---Lasali---: nem érdemes lecserélni, mert valós használat alatt nem fogsz különbséget érezni.
-
---Lasali---
Közösségépítő
Sziasztok!
A kérdés:
Érdemes a Crucial M4 64gb -ot kicserélni egy Samsung 830 64gb osra?
Asztali gépben egy ideje használom a crucial-t, aztán most itt aprón vettem egy samsungot, bár még nem jött meghogy a laptopomba is rakjak ssd -t.
Azért gondoltam hogy inkább a crucial menjen a laptopba.
Érzékelhető a két ssd -t közt különbség?
Ahogy a tesztekben néztem, csak az írásban látok számot tevő különbséget. Ami miatt meg nem éri meg az asztali gépet is újra telepíteni, a laptoppal úgy is sokat kell majd vesződni, ugyanis lesz bele egy másik winyó is az ultra bay-be. -
Ric4m0nd
aktív tag
válasz
kungzi #37860 üzenetére
Szenzációs a Win8 SSD-vel! #6487
Rugalmas megoldás lehet, ha Portable verziót használsz a programjaidból, és a D:\ meghajtón tárolod őket. Igy szükségtelenné válik a mentés. Ha a C:\ meghajtón újratelepíted a rendszert (akármilyen rendszerességgel) a D:\-n mindig kéznél lesz az összes programod. -
kungzi
veterán
most jött ki este a windows 8 RP(majdnem a végleges)
szerintetek milyen egy ssd-vel a win8? ja és egy komplett mentést hogy tudnék csinálni a mostani win7-ről, beállításokkal, progikkal stb? hogy ha nem jönne be, akkor visszatudjam tenni
-
*Ropi*
félisten
Samsung 830 128 GB:
Este beszerezve, esztelen emberesen repesztett e szerkezet.
-
Bodor
veterán
válasz
Gigabyga #37844 üzenetére
(#37828) flash-: Én azt láttam a beküldött adatok alapján, hogy legjobban a P67 és Z68 -as lapok hajtják ki az SSD-ket. Én ezeket ajánlanám.
-
Chaser
legenda
válasz
Dark Archon #37832 üzenetére
Nekem meg pont jól jelezte ki W7-en és samu 830 ssd-vel. SSDlife és más progik szerint ment a trim, de azok is nyilván azt jelezték amit nálad is ebben az esetben a sentinel, hogy az OS küldi a trim parancsokat, csak az édeskevés.
-
törölt tag
válasz
levykk #37840 üzenetére
akkor te egy nagyon fontos ember lehetsz, nagyon fontos munkával... nem is biztos, h a disznó pórnépnek szüksége van a gyöngyeidre.
megjegyzem, az igazán nagyon fontos emberek tartalékdarabot is tartanak a polcukon, klónozással, amire a szintén fontos embereknek kijáró backup szerverről kb. 10 perc alatt visszatolja az előző állapotot. -
Jester01
veterán
Ezzel nem vagy egyedül.
-
Jester01
veterán
Gyorsnak érzed, mert nem a szekvenciális sebesség számít. Ajánlom figyelmedbe Zotya21 kollega összehasonlító mérését:
aholis a 4k értékeket kell nézni. Nem tudom te melyiket adtad meg, de esélyes, hogy a leggyengébb SSD is köröket ver a merevlemezre ezen a téren.
-
F34R
nagyúr
Sziasztok az első generációs Indilinx chipek mennyi élettartamra képesek ? a sebesség valami siralmas 110 read 60/70 write . mondjuk ahhoz képes gyorsank érzem linux alatt meg win 7 alatt is gyorsabb volt egy hdd-nél.
-
Gigabyga
aktív tag
Sziasztok!
Hp pavilion dv6 6b08eh típusú notimba SSD vinyót szeretnék legalább egy 120gb-tól felfelé gondolkodom.Illetbe a benne lévő 1Tb vinyót külső kalucikába raknám arra mit ajánlotok.
Milyen márkát / verziót válasszak?! -
whitehand
senior tag
válasz
levykk #37840 üzenetére
Nem arra vetted... hát mire? nem babusgatásrol beszélek hanem normál felhasználásról aki nem videovágásra vagy valami ilyesmire használja az a 300-400 tbot a büdös életben nem éri el a megbizhatóság meg nem ott kezdődik amit te irtál hanem ott hogy a vezérlő meddig birja akár a napi 24 órás használatot mert lehet hogy az irásban még bőven birná de a vezérlő megadja magát....de az sem lehet tesztelni mert egy apró hiba ami agyártás során történt az évek során kozhatja a vezérlőt mig egy hibátlan termék birja 3-4x addig az ocz nem véletlenül vállalt a termékére 5 év garanciát maradjunk ennyiben
-
deicide
veterán
válasz
levykk #37839 üzenetére
Szerintem nem így akarta fogalmazni. Inkább úgy, hogy lefossa, hogy valahol egy labor mélyén 300TB után a Vertex4 meghalt, mert még én is, aki akár 100GB-t is írok a Vertex4-emre naponta, 3000 nap alatt érem el leghamarabb a 300TB írást, addig pedig úgysem lesz meg. Tehát aki az alapján választ SSD-t, hogy 300TB írást visel el, vagy 1500TB-t, azt leginkább jelen helyzetben szőrszálhasogatónak mondanám, mint racionális döntésnek.
-
whitehand
senior tag
válasz
levykk #37810 üzenetére
ez ugy hülyeség ahogy van két ok miatt az ssdre nem irok napi szinten 1gigát se tehát az 400 tB mire kijön böven elavult lesz....2 az ssdék legritkább meghibásodási faktora az irás miatti hiba hanem a vezérlő szokott elszállni az esetek 98-99%-ban...mivel mire azt a 400 tb-ot kihansználom böven 10-15 éves lesz az ssd nekem az ssdém 1 év után halt meg a vezérlője... csere majd rá 1,5 évre széntén meghall a vezérlő de már a 2év gar miatt olyan árban cserélték volna amiért egy ujat kapok igy kuka a 2,5 év alatt a 2 ssdre 1 tbot ne irtam ebben biztos vagyok mivel a winfosok telepitése és a játékok cserélgetése biztos nem volt annyi
-
törölt tag
válasz
Fire/SOUL/CD #37833 üzenetére
nekem asrock n68-s alaplapom van és ubuntu 12.04-em, melynek kernele támogatná a TRIM-et, de sztem a lap nem teszi ezt meg, mivel csak IDE módot tudtam választani
a trim ettől még működhet valahogy vagy felejtesem el? -
válasz
Fire/SOUL/CD #37833 üzenetére
Nem hinném, hogy csak nálam, csak én jeleztem. Vagy akkor csak én vagyok elvetemült, hogy az eredeti Vistámat nem óhajtom emiatt 40 rongyért lecserélni
Nincs mit amúgy
-
válasz
Dark Archon #37832 üzenetére
Csak Nálad és csak Vista alatt. Én is feltettem a Vista-t, Nálam nem jelezte ki rosszul és megosztottam az eredményeket hdsentinel-el privátban. Mivel ez a hiba felderítésre került(amúgy köszönet érte, hogy együtműködtél ez ügyben), következő Hard Disk Sentinel-ben már javítva lesz.
Addig is: XP és Vista nem támogatja a TRIM-et, akármelyik program állítja is. Ha valaki ezt tapasztalja, akkor írjon az adott szoftver support-jának.
-
válasz
Chaser #37816 üzenetére
Pont, hogy az OS TRIM parancsait jelezte ki rosszul
Vagyis egyántalán nem foglalkozott vele.
-
N3su
csendes tag
A BIOS -ban van egy olyan lehetőség hogy " SATA spread spectrum " ez Down spread -en van alapból ezt Disabled -re és megy mint karikacsapás .
Nálam legalább is igen .
Az AHCI pedig semmit nem javít ezen . -
flash-
veterán
sziasztok
célirányosan szeretnék alaplapot venni.Az a cél hogy olyan alaplapom legyen amivel majd a jövőben vásároni kivánt ssd-tökéletes sebességgel megy.
mik ennek a feltételei?
milyen alaplapot vegyek ennek tudatában?milyet ne?vagy bizos lehetek abban hogy ha veszek asrock vagy asus B75,H77 lapokat hogy azokban jól és megfelelően fog menni az ssd?
-
quasarus
tag
Upsz, átnéztem, de telepítésnél proci tuning volt. és nem volt frissítve a legfrissebb verzióra a bios.
Ujra telepítem, standard bios beállítással, tuning nélkül, és mérek egy újat.
ill ezeket telepítés előt egyeztetem :
Advanced/SATA Configuration
SATA Mode -> AHCI Mode
S-ATA Controller 0 -> Enhanced
S-ATA Controller 1 -> Enhanced
SMART Status Check -> EnabledAdvanced/OnBorad Devices Configuration
Marvell Storage Controller -> AHCI Mode
Marvell Storage OPROM -> Enabled -
Bodor
veterán
válasz
quasarus #37819 üzenetére
Gondolom akkor már ezt is átnyálaztad...
-
quasarus
tag
A pirossal jelölt fehér csati a sata 3-as 6gb/sec, a mellette levő kék a Marvelles, a pirossal jelölt intelesbe van bedugva.
-
quasarus
tag
üdv mindenkinek.
Most szereztem be egy Corsair Force Series 3 sata3-as 60gb-s winyot.
Az alaplap (Asus P8P67 LE) inteles, sata 3-as portjára dugtam, a laphoz kapott sata3-as kábellel.Cristaldiskmarkban, csak a szekvenciális írás olvasást vártam meg, mert nagyon szar értéket mutatott : 207mb/sec-97Mb/sec ez még sata kettőhöz is nagyon gyenge sebesség.
A fórumon található bejegyzések, ill. logoutblogok alapján a biosban beállítottam (AHCI és társai) az alaplapi drivereket, ill a biost frissítettem. de az értékek még mindíg ugyan olyan szarok.
FW-1.3.3-as az SSD-nlassan már kétszer is végig olvastam a fórumot, de nincs több ötletem. Tudna esetleg vki segíteni?
Vagy járt már vki ugyan ezen alaplappal és winyóval ugyan ebben a cipőben?THX!!!
-
levykk
csendes tag
válasz
Jester01 #37811 üzenetére
A kontraszt az M4, fele akkora (64GB) mint a V4, tehát ha összehasonlítod a 128GB-os V4-nek 1800TB-ot kellene produkálnia, ehelyett már 300 után dobta a törölközőt... Nem azt írtam, hogy a 300TB kevés lenne, szó se róla, átlag user nem bukik bele... Ami szúrta a szemem, hogy vannak akik egekbe emelik egyes gyártók termékeit, csak azért mert jó volt a marketing, vagy ők is olyat vettek, de már lusták komolyabban utánnaolvasni...
-
Chaser
legenda
válasz
Dark Archon #37815 üzenetére
nálam pont az jelezte ki jól hogy nem mmegy a trim...ssd life szerint ment
pedig nem ment
Az összes többi csekk' meg csak arra való hogy azt ellenőrizze hogy az os ad-e trim pranacsokat, csakhát ha nincs megfelelő ahci driver attól még a trim szintén nem fog menni.
-
válasz
Fire/SOUL/CD #37814 üzenetére
De mint azt ugye megtapasztaltuk, a HD Sentinel TRIM kijelzésének megbízhatósága a 0 felé konvergál
-
-
-
levykk
csendes tag
válasz
whitehand #37766 üzenetére
Én erre nem vennék mérget, mielőtt sorolod a marketing maszlagot, kicsit kukucskálj be az SSD endurance test oldalakra, ahol NEM marketinges eladók mondják a paramétereket mint a verset, hanem valós SSD nyúzás folyik, ki meddig bírja alapon. Az OCZ nem valami nagy produkciót mutatott, a Vertex 4 128GB már 300TB körül elkezdte pattogtatni az áthelyezett szektorokat, és nemsokra rá már elhalálozott. Ennek ellentettje a Kingston 40GB üdvöskéje, ami már egy éve gyűri a biteket megállás nélkül, igaz csak 30MB/s-val, de már a PBüt karcolja. Lehet jönni a "hibás darab volt" sallanggal, de nem egyedi eset volt, aki nem hiszi, nyálazzon át 180 oldalnyi fórumot. A Crucial M4 64GB nem panaszkodik 900TB-nál sem, egyetlen egy áthelyezett szektort nem lőtt ki, szal dícséretre méltó.
-
Magnum_
nagyúr
sziasztok!
nincs bekapcsolva a TRIM-em... be akartam a cmd-ben. de azt írja, hogy ehhez rendszergazdai jogok szükségesek.. szerintetek miért nem engedi? Win7...
-
5000watt
aktív tag
Sziasztok!
SSD vásárlás előtt állok!
agility 3 120gb vagy vertex 3 lesz!
Remélem jók!
miket kell beállítani hogy minden jól menjen ?
Windows7 lesz a rendszer rajta.
Válaszokat előre is köszönöm! -
tejeskifly
aktív tag
Nos, köszönöm a segítséget, agility 3 120gb volt 22e vertex 3 pedig 25e. Mivel 25e volt a plafon ssd-re, így a vertexet választottam.
Azhiszem nem jártam annyira rosszul így sem. (főleg, hogy el is tudom számolni, így áfa is ugrik)
-
samu74
addikt
Ha a windows logo megakadásáról vagy le nem futásáról írsz,az lényegtelen.Nekem is olyan,pedig nem OCZ az ssd.A sebességet meg mérd meg többször,néha eltérőek lehetnek az eredmények.
Szerk.: ja hogy 30-40 mp,meg menet közben is laggol.Chipset drivert is frissebbet nézzél hozzá,hátha.
Aktív témák
- IKEA
- Milyen okostelefont vegyek?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Így VERNEK ÁT a KAMU webshopok!
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
- Elite: Dangerous
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Témázgatunk, témázgatunk!? ... avagy mutasd az Android homescreened!
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- További aktív témák...
- Gamer Notebook! Lenovo Ideapad Gaming3! I7 10750H / GTX 1650Ti / 8GB DDR4 / 256GB SSD
- Új Dell 13 XPS 9315 Touch 4K+ HDR DolbyVision i7-1250U 10mag 16GB 512GB Intel Iris XE Win11 Garancia
- ÁRCSÖKKENTÉS Dell Latitude E6320 notebook eladó
- Bomba Ár! Dell Latitude 3190 - Intel N4120 I 4GB I 64GB SSD I 11,6" HD I Cam I W11 I Garancia!
- Lenovo Legion Pro 7 i9-14900HX 32GB RAM 1TB SSD 16" QHD+ 240Hz RTX 4080 12GB 175W DOBOZÁBAN, MAGYAR
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest