Hirdetés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Kalandor: Muti, mekkora a havad?!
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Cifu: Űrhajózás 2025 - Összefoglaló írás
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha különkiadás – Bors
- Toomy: FOXPOST: régen jó volt, de már jobban jársz, ha elfelejted
Aktív témák
-
HXY
addikt
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Az SSD magican OP része le tudja vágni az OP-re szánt particionálatlan területet, növelve az NTFS-t partició méretét, illetve fordítva is megy, azaz ntfs-t levágni az op számára.
És ehhez nem fért hozzá az SSD magican.Az MBR-t valóban kevertem.

Ha utána olvasol, akkor láthatod, hogy még nem igazán megy Ubuntu 12.04 beta2 az EFI-vel dual boot esetén. A jelenlegi grub alapból nem megy, viszont legacy módban igen.
Ja és a Lenovonál a szép kinézetet nem ismerik, mert az UEFI-jük kinézete egy az egyben megegyezik a 20 évvel ezelőtt BIOS-okkal...
Mivel az OP egy particionálatlan, nem lefoglalt terület, így annak egy részére lehet telepíteni bármit. Persze akkor annyival kevesebb marad neki..
A sebességnél meg kiemelném a kb-t.

-
Bodor
veterán
Természetesen szíved joga azt venni,amit szeretnél de sajnos le kell szállítsalak a színes marketing lufik magasságából a realitás talajára.
A Kingstonban Sandforce vezérlő van, amely csak a tömöríthető adatokkal hozza a gyártó által megadott szekvenciális olvasási és írási adatokat, amely így általában megegyezik a Samsung tényleges adataival.
A másik dolog, hogy ezekkel a magas szekvenciális értékekkel semmire sem mész igazából, mert nincs jelentőségük egy rendszernek használt SSD esetében. -
"SSD magican OP része nem fért hozzá az SSD-hez mert valami másik folyamat használta."
Az OP egy nem particionált terület az SSD végén(a gyári Spare Area terület manuális kiterjesztése), ahhoz semmi nem fér hozzá, még a rendszer sem, kizárólag az SSD vezérlője és SSD feature-ök férnek hozzá/használják, mint pl a GC, a WL, a Bad Block managment stb."...Win meg automatikusan létrehozta a 100MB-os MBR-t."
Az MBR az 512 byte mindösszesen."Ubuntu 12.04 fog menni 10-15GB-ra, a maradék meg marad az OP-re."
OP-re semmi nem fog menni, írtam fentebb, hogy miért nem"Úgy látom, hogy a legacy BIOS jobb nekem, Ubuntu beépített GRUB-ja még nem igazán tudja alapból kezelni, csak hosszas mókolás után az UEFI-t."
Az UEFI az egy grafikus megjelenítésű BIOS, ergó csak azért mert szép a kinézete, attól még a W7-nek és a Linux-nak sincs vele gondja. Azok a plusz szolgáltatások, amit az UEFI támogat (itt elsősorban a 2TB-nál nagyobb kapacitású HDD-k rendszerlemezként történő használatára gondolok), abban meg nem vagy érintettHát "csak ennyi" hajmeresztő dolog volt.

UI: Másik topikban írtál a SATA1/2/3 sebességekről, sajnos az is pontatlan, mert rendre 150/300/600MB/s az elméleti max átviteli sebesség, pont ezért jelölik SATA150/SATA300 és SATA600-ként is

-
HXY
addikt
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Pontosan mire gondolsz?

-
válasz
kételkedem
üzenetére
Ez most teljesen rendben van, ez a meghajtó ezt tudja.
miki111
Eszközkezelőben az IDE ATA/ATAPI vezérlőknél a Szabványos AHCI 1.0 Serial-ATA vezérlőt kellene hogy lásd. (AHCI-t meg telepítés előtt kellet volna beállítani a BIOS-ban, utólag így lehetHXY
Szerintem mielőtt belevágsz ebbe a projectbe (W7+Linux) egy pár dolognak utána kellene járni, mert hsz-odból azt tűnik ki, hogy nem vagy tisztában bizonyos dolgokkal(vagy csak túl fáradt voltál este a hsz írásakor, mert vannak benne hajmeresztő dolgok)
-
kételkedem
addikt
válasz
kételkedem
üzenetére
-
HXY
addikt
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Három nap alatt a harmadik Windows telepítésemnél járok...

Az első és a második telepítésnél próbálgattam az OP állítgatást is.
Az elsőnál minden további nélkül tudtam állítgatni, míg a másodiknál valami miatt az SSD magican OP része nem fért hozzá az SSD-hez mert valami másik folyamat használta.200GB-ot adtam a C-nek, a Win meg automatikusan létrehozta a 100MB-os MBR-t.
Ubuntu 12.04 fog menni 10-15GB-ra, a maradék meg marad az OP-re.
Úgy látom, hogy a legacy BIOS jobb nekem, Ubuntu beépített GRUB-ja még nem igazán tudja alapból kezelni, csak hosszas mókolás után az UEFI-t.A harmadik (ma esti, végleges!
) telepítésem is hasonló:
Az AMD oldaláról én ezt az AHCI drivert szedtem le, és használtam és használom most is:
[link] AMD Chipset Drivers 36.9 MB 12.3 3/28/2012 Download
Description:
This package is for motherboards with 700 series or newer AMD chipsets, and includes:
AMD Chipset Drivers
AMD AHCI Driver
AMD USB 3.0 Driver
Ez van benne: 1.2.1.327 -
De mindegyikkel méréssel gond van, valami nagyon nem kóser. Attól, hogy 2x telepítetted a W7-et, attól még a partíció eltolás miért változott meg és miért ATA eszközként jelzi ki az AS SSD? AMD SATA esetén meg azért még illene tudnia kiírni a FW verziót, nem csak az elejét, ott meg az a gond (ha a gyári oldalon találhat AHCI drivert telepítetted, akkor még a TRIM sem megy, mert az 1.2.1.197 verziójú és az AMD AHCI csak 1.2.1.263 vagy újabb verziójú drivere támogatja a TRIM-et...)
-
HXY
addikt
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Egy kis kiegészítés:
Volt a kettő között egy Win 7 reinstall.
Az első esetben a hagyományos legacy BIOS-t használtam,
a második esetben pedig az UEFI-t.2012_04_11_20-36 BIOS + AMD sata driver
2012_04_12_18-47 UEFI + MS sata driver -
VOid
tag
Köszönöm,
Hát a Samsungnak 160 az írása, a Kingstonnak meg 480, szóval a háromszorosa

De valamiért a Samsungban jobban bízom, szóval azt fogom venni, a rendszerem már legalább 2 éves (igen már ráfér egy újra rakás) és így foglal 49 GB-ot, szóval ha 64eset veszek formázás után 60 marad, 10%ot meg kell hagyni tehát 54, na az nekem bőven elég
-
Itt valami szellem van a gépezetben.

# 2 mérés, más meghajtó név és mód (SATA Disk device vs. ATA Device)
# amd sata-nál még a FW verziót sem tudta kiírni
# MS AHCI-nél meg miért duplázódott meg a partíció eltolás?AMD SATA után, ha telepítővel telepítetted az AHCI driver-t, utólag nem lehet az NS AHCI-t használni. Ez még a "szerencsésebb" eset, mert van amikor BSOD-val indul a W7 (azaz nem indul)
-
Att1la.
őstag
válasz
radi8tor
üzenetére
Most csak Win7 újratelepítéssel lesz TRIM?
OFF: Win 7 telepítésnél gyorsformázás van csak? Ha igen akkor elötte XP cd-vel leformázom rendesen, vélhetően lesz egy új VGA-m és újra kell pakolnom a rendszert.
(#36283) spiritex: Hanem mi miatt? Most ACHI-ban van, ha nem javul a helyzet kipróbálom milyen IDE-ben, ha ott is rossz akkor HDD-ként fogom használni, apait-anyait fog tőlem kapni.
-
Kékes525
félisten
Most látom, hogy Bodor kolléga már jóval előbb belinkelte.
http://m.prohardver.hu/tema/flash_ssd/hsz_13239-13239.html
Bocs, de egy újszülöttnek minden vicc új.

-
Kékes525
félisten
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Köszi.
Elolvastam.
Amit kiolvastam belőle az hogy, a Performance Optimization funkció kevésbé szükséges a windows 7-nek mert az támogatja a Trim parancsot, amellyel hatékonyabban hajtatja végre a garbage collection és a wear leveling funkciókat.
Különben nálam a háttérben való optimalizáció alapból nincs bekapcsolva. Hiányzik a pipa a bejelölő négyzetből.
Azért, mert windows 7-et használok és ott kevésbé fontos?Kezdőknek, mint magam is, figyelmébe ajánlom a következő kis cikket, amely röviden összefoglalja az SSD lényegét:
http://almafan.hu/index.php?option=com_content&view=article&id=161%3Assd-alapok&catid=58&Itemid=96
Aki profi, az megírhatja, hogy tényleg olyan jó ez a cikk, mint aminek én látom.
-
Bodor
veterán
Egy kis olvasnivaló.
Ha olvasgattál teszteket, akkor láthattad, hogy a valós felhasználás alatt nincs különbség a két meghajtó között, ahogy mondod, szekvenciális sebesség nem sokat számít egy átlagfelhasználónak.
Ha most 50 GB-ot foglal a rendszered és később ez még hízni fog, akkor azt a tényt is figyelembe véve, hogy ajánlatos 10%-ot szabadon hagyni az SSD-n, egyértelműnek tűnik, hogy a 90 GB-os Kingston a nyerő számodra, amely árban is sokkal jobb.Ha jól láttam a Kingston 3x akkora szekvenciális sebességgel rendelkezik mint a Samsung
Ilyet meg hol láttál?
Egyébként jobb ha a[Milyen SSD-t vegyek? topikban] érdeklődsz.
Üdv -
Logicman86
tag
Jó út, ha az ssd-t először bekötöm a gépbe, felteszem a már meglévő windows-ra(hdd-n) a magician-t, ott fw-t frissítek majd egy particionáló programmal megformázom egybe az ssd-t? Hogy elkerüljem a 100mb-os particiót és hogy az eltolás is rendben legyen?
Továbbá melyik a jobb, ha hdd-re ismét felteszem a w7et, belövök rá minden progit, meg testre szabom kedvem szerint, aztán csinálok egy backup-ot és azt ráteszem az ssd-re vagy csak simán az előre megformázott ssd-re telepítsem a windowst, a programokat és ez már csak "szőrözés" lenne?
Jah meg ehhez tudna vki érdemben hozzászólni?
-
Zefír
őstag
Sziasztok!
Apacer 32GB SATA2 2,5" ProII Series-AS202 Erről tudtok valamit mondani? Megbízható márka? -
miki111
csendes tag
Sziasztok!
Segítséget kérnék a következőben:
ASUS G73 jw típusú laptopomban cseréltem az egyik HDD-t egy 128GB-os Samsung mmcre28g8mxp-0vbh1 típusú SSD-re.
Arra telepítettem a W7-t, ezzel semmi gond nem volt.
Nem tudom számít-e valamit, de az élményindexnél semmit nem változott az elsődleges lemez adatátviteli sebessége (5,9).
A crystal disk mark szerint az olvasás seq 204 írás 144,7
512K 162,7 és 78,38
4K 12,91 és 4,099
4K QD32 18,27 és2,011Ezek jó adatok?
Bocsi a lámaságért
) -
Logicman86
tag
válasz
Logicman86
üzenetére
Erre valaki valamit? Esetleg biosfrissítés segítene?
-
válasz
spiritex
üzenetére
Dehogynem, a chipset driver xarja el, a legkülönbözőbb néven, pl c200-as "BSOD" driverre cseréli, meg még ki tudja mire nem...
Elég régóta pakolok gépeket, hogy tudjam, utoljára Kr.e 2-ben pakoltam fel chipset driver-t...
Az, hogy Te deszkádon esetleg békén hagyta, az puszta "szerencse", sajnos ez közel sem így van minden esetben. Aki meg nem ért a szép szóból, az szívjon és pötty. ![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
somasz
addikt
Üdv!
Renderfarmot tervezek építeni unokatestvéremnek, ehhez kéne egy kis fejtágítás.
A tervek szerint egy munkaállomásból és 4-8 render gépből állna a rendszer, melyek egy GbLAN switchen lennének összekapcsolva. A közös háttértárat egy NAS rendszer szolgáltatná.A render gépek a terv szerint így néznének ki: H67-es matx alaplap, i7-2600, GSkill RipJaws-X 32GB 1333MHz, Crucial m4 SSD 128GB, SilverStone Sugo SG02-F mATX, be quiet! 350W, Scythe Big Shuriken 2
Kérdés:
Jellemzően 3ds max-szal és hasonló programokkal renderel, és azt szeretnénk, hogy ne a merevlemezek legyenek a szűk keresztmetszetek. Kell-e az ssd ilyen felhasználáshoz? Sztem igen. A közös háttértár nem fogja belassítani az egészet a lassú olvasással? Érdemes-e ebbe a NAS-ba ssd-t rakni?
A render gépeken csak oprációs rendszer és a render programok lennének telepítve, meg ami szükséges a rendereléshez, mekkora ssd-t ajánlanátok ehhez a felhasználáshoz? A renderelés produktumát ilyenkor az ssd-re érdemes írni, vagy a közös háttértárra?
Az írás vagy az olvasás jelent majd szűk keresztmetszetet? Gondolkozzak-e raidben?
Jó-e az elméletem egyáltalán?huhh, sok lett a kérdés, de remélem tudtok választ adni, vagy valamilyen segítséget.

-
spiritex
veterán
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
További kutatást végeztem a témában, és a 2. bekezdéssel kapcsolatban:
"2. Intel és AMD driverek csak AHCI módban támogatják a TRIM parancs küldését, de azt is csak egy bizonyos driver verzió felett."
azt tudtam még meg, hogy az Inteltõl nem tölthetõ le IDE driver a SATA vezérlõkhöz, ergo nem is tudja lecserélni a W7 alap SATA IDE driverét. Igaz, hogy a neve megváltozik a vezérlőnek PCI IDE vezérlőről pl. nálam N10/ICH7 Family Serial ATA Storage Controller-re a chipset driver-ben levő inf-eknek köszönhetően, de mivel nincs bennük tényleges bináris driver, belül a driverek maradnak a W7 alap SATA IDE driver-ei.
(#36265) Fire/SOUL/CD
Igen? Akkor boccs. De állítólag csak a név változik meg, és ha Device Manager-ben a vezérlő driverét megnézi az ember, akkor a W7 alap drivereinek sys file-jait fogja találni. Kizárólag Intel esetében mondták ezt. Nem tudom mi az igaz, de akkor elhiszem neked! -
VOid
tag
Sziasztok,
Már végig hámoztam pár tesztet és nagyon gondolkozok most két SSD között, rendszervinyónak lesz , átlagfelhasználó vagy
:Samsung SSD 830 64GB ennek ha jól néztem 28 körül van az ára
Kingston V+200 90GB ennek meg 31-32 körül.
Méret szempontjából ugye a kingston jobb választásnak tűnik, de mivel rendszer vinyó lesz, win7em van most is (50gbnál) többet nem nagyon tartok a particíón most se , ezért ez nem annyira szempont.
Kérdésem az lenne hogy sebesség és megbízhatóság szempontjából melyik a jobb választás?
Ha jól láttam a Kingston 3x akkora szekvenciális sebességgel rendelkezik mint a Samsung, viszont olvastam hogy ez átlagfelhasználás mellett annyira nem számít. v mégis?

Köszönöm előre a segítséget.
-
Amartus
senior tag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Ok, köszönöm.
-
válasz
Amartus
üzenetére
"Honnan tudom, hogy "szükséges" ?"
Le van írva a bejegyzésemben."Az nem probléma, hogy a Win7 korábban jelent meg, mint P67-es chipset?"
Nem.Majd ha sikerül feltelepíteni és az eszközkezelőben lesznek ismeretlen eszközök(amik eltüntetéséhez eddig felpakoltad a teljes chipset drivert esetleg), akkor írjál privbe.
-
Amartus
senior tag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Én úgy értettem a leírásból, hogy csak az elején nem kellennek a driverek. De újra elolvasva úgy tűnik, hogy később sem kell telepíteni ezeket, kivéve ha szükséges(AHCI). Ez a "szükséges" pontosan mit takar? Honnan tudom, hogy "szükséges" ? Az nem probléma, hogy a Win7 korábban jelent meg, mint P67-es chipset?
-
válasz
Amartus
üzenetére
"Ez azt akarja jelenteni, hogy se az alaplapi drivert, se az IRST drivert nem kell/tanácsos telepíteni Win7 esetén?"
Igen, azt, de erről is írok a bejegyzésemben, amit linkeltem. Ne felületesen olvasd át, hanem szánd rá az időt, mert ha az szerint jársz el a telepítésben, számos hibát kizársz.
(Az Intel chipset-ek a piac 2. lexarabb chipsetjei, csak egy xarabb van nála az NVIdia chipset. User népbetegség, hogy ezeket mindenestül/szőröstől-bőröstől felpakolják, ha kell-ha nem, na ez meg öreg hiba.) -
Amartus
senior tag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Még valami.
"leírásodból úgy vélem hogy a chipset driver is telepítve lett, amit (ha bevállalod az újrahúzást [link] ) mellőz, illetve az Intel IRST driver-t is csak akkor telepítsd, ha a W7 alapdriverével gond lenne"
Ez azt akarja jelenteni, hogy se az alaplapi drivert, se az IRST drivert nem kell/tanácsos telepíteni Win7 esetén?
-
válasz
Amartus
üzenetére
2 külön, akár külön elven mérő progi, ez lehet az eltérés oka, meg az általad (már "kínodban") eszközölt driver csere-bere akció eredményei is lehet...
Én sajnos nem tudok mást javasolni, tekintve, hogy már lemezhibával is indult az OS...
telepítéskor a lassú formázás segíthet, nem feltétlenül, de segíthet -
kene84
aktív tag
Nem persze, ezért nem lesz csere,minden működik, USB3 is bár azzal is volt problémám.
Ennyiért ez valóban szuper így.
Nekem lakótársam vett gépet a minap már H77-es chipsettel aminek ugye natív sata3-as vezérlője van és ocz agility 3-al állította párba majd rávetem magam és lemérem nála mi a helyzet.
(#36249) Dobi 562 : köszi, még egy eredmény ami alapján jó ez így

-
Logicman86
tag
Sziasztok !
Ismerősnek van egy Asus P5N-T deluxe lapja és vett hozzá egy Samsung 830 128GB ssd-t. Egyelőre az a problémája, hogy a biosban sehol sem tudja átállítani AHCI módra a sata-t, pár oldalon azt olvastam, hogy nem is nagyon támogatja a lap. Windowsban látja, formázni is engedi szóval azzal nincs gond. Viszont így, hogy nincs AHCI-ja hogy érinti az ssd élettartamát, sebességét, illetve funkcióit(trim stb) ?
Köszi.
-
Amartus
senior tag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Köszönöm; igen, SV100S2 a típusa.
Viszont, ha nincs tömörítés, akkor mi lehet a 2x különbség oka?
A két teszt program CrystalDiskMark301, a másik az AS SSD volt. -
válasz
Amartus
üzenetére
Amit lehet, annak nem biztos, hogy örülni fogsz, azaz reinstall, minden partíció töröl és lassú format az SSD-nek. 75%-nál nem gariztatható, majd 0% közelébe. A V100 (már ha a SV100S2 széria) nem használ tömörítést(JMicron vezérlője lehet).
leírásodból úgy vélem hogy a chipset driver is telepítve lett, amit (ha bevállalod az újrahúzást [link] ) mellőz, illetve az Intel IRST driver-t is csak akkor telepítsd, ha a W7 alapdriverével gond lenne.(nagyságrendileg kisebb sebességeket mérnél)
Én ezt tenném, de lehet kapsz más javaslatot is. Ha így sem lesz változás, akkor sajnos ez van.
-
LK
addikt
válasz
kene84
üzenetére
Ne viccelj! Ezért lapot cserélni
Az lenne a megszállottság
A sebesség amúgy nem javult driver frissítéssel sem,szóval ez a maximum. Mondjuk egy 15ezer forintos lap esetében több mint jó. Írt nekem egy másik srác,akinek ugyanilyen ssd-je lesz mint nekem,csak más vezérlőjű lapban. Mára ígért eredményt. Abból látszani fog mennyivel fogja vissza az U3S3 vezérlője. -
Bodor
veterán
-
fematthew89
tag
Sziasztok!
Van egy Asus G60-as laptopom és az lenne a kérdésem, hogy milyen ssd-t vegyek bele? 120Gb-ban gondolkozom, mert tervező progiktól kezdve a játékokig minden dolgot az ssd-n tartanék (adattárolásra van mellette egy 500GB-os WD 5400rpm-es winyó). Samsung 470-es szériáról hallottam, hogy elég jók lettek viszont nem tudom valaki tudna más alternatívát is mondani, ami megbízható és gyors lenne?
Előre is köszi mindenkinek!

Máté
-
-
wutuka
aktív tag
Én annyit tennék hozzá tapasztalati alapon, hogy Intel X-25 V SSD-n a firmware frissítését a ,,gyári,, INTEL SSD TOOLBOX-al megcsináltam minden gond nélkül SSD-n futó WIN7nél.
Később sem tapasztaltam a Win. működésében,sem egyéb programok működésénél bármiféle gondot, adatvesztést. Természetesen nem azt mondom,hogy biztonsági mentést ne kellene elvégezni!Sőt,meg kell csinálni!Legfeljebb nem lesz rá szükség.
-
Kékes525
félisten
Ki tudná megmondani, hogy a Samsung SSD Magcian 3.1-ben a a Performance Optimization konkrétan mit csinál?
Mennyi időközönként érdemes futtatni?
-
Bodor
veterán
válasz
jim_raynor70
üzenetére
Teljesen helytálló hozzászólásodat annyiban egészíteném ki, hogy általában egy firmware frissítéssel nem szoktak eltűnni az adatok az SSD-ről, de fennáll a lehetősége ! Ugye az volt az óhaj, hogy ne kelljen újrahúzni a Windows-t, szóval biztonsági mentést mindenképpen érdemes készíteni a rendszerről, és akkor nem lesz probléma. Erre egyébként az OCZ oldalán nyomatékosan figyelmeztetnek is! Remek segítség lehet ebben ez a cikk, mert ugye a benne szereplő program(ok) nem csak HDD-ről való költöztetésre, hanem mentésre is kiválóak!
-
jim_raynor70
aktív tag
válasz
urbanjozsi
üzenetére
Meg lehet oldani a futo Windows 7 alol, csak az ne az SSD-rol fusson...
Updating the firmware from the toolbox is not supported when Windows is running off the drive you are trying to update.
Toolbox will not update a primary system drive (e.g. drive letter "C:"). You must run Windows from another drive and then update your SSD using Toolbox.
Ujrarakni a rendszert viszont altalaban nem szukseges, de fennall az is. Epp ezert van a javaslat arra, hogy telepites elott frissitgessunk.
Csak varazsolj bele egy HDD-t addig, amirol fut a Windows, vagy dobd at az SSD-t masik gepbe, ami nem az erintett eszkozrol bootol. -
-
urbanjozsi
senior tag
Sziasztok!
SSD(OCZ agility3) Fw frissítést meg lehet oldani jelenleg futó WIN7 alól, úgy, hogy utánna ne keljen újratelepíteni a rendszert?
Vagy mindenképp újra rakós utána a történet?
Köszi -
Xero
nagyúr
válasz
Att1la.
üzenetére
FW frissítés 2.15-re. Biosban AHCI enable. Win7 újrahúz. Örül.
Egy hete pörög egy friss ropogós Agility 3 nálam (igaz OS X fut rajta) 24/7-ben. Az ég egy adta világon semmi probléma nincs vele. Mondjuk én kapásból az előbb felsorolt lépésekkel kezdtem. Nem véletlenül frissítik azokat a nyavalyás fw-eket.
-
Mi5i
aktív tag
válasz
pschio
üzenetére
Nem segít semmit a hozzászólásod, viszont nem is igaz. Nyilván többeknek meg működik megfelelően csak nem járnak ide tapsikolni mindannyian, így nyilván ezzel van "tele" a topik, amivel megint nem tudok egyetérteni. No offenz. És most jön a lényeg.
tomgabor:
Idéznék Tőled: "Meg vagyok elégedve az értékeimmel, nem frissítek FW-t." - rendben. Most viszont nem vagy elégedett és máris rossz minden. Én nem értek egyet ezzel, szerintem igenis frissíts, és ha akkor sem jó, na akkor jogosabb a felháborodásféle, mert a képeden bizony ott virít, hogy 2.11 van fent, pedig 2.15 a legfrissebb jónéhány hónapja már.
Mentsd le amit kell róla, és uccu neki, elég esélyes hogy megoldja.Ezzel is tele a topik, hogy frissítsünk mielőtt belakjuk, erre mégsem figyelnek fel annyian eszerint, csak a márkalehúzásokra, de arra rögtön.

-
-
Att1la.
őstag
válasz
pschio
üzenetére
Nem pont ebben a topikban de itt ajánlották hogy jó, amúgy Kingstont vettem volna.
Vidd vissza és vegyél rendes ssd-t!
Sajnos ez nem így megy, náluk hibátlanul fog működni ipon . Le kéne égetnem vagy valahogy megölnöm hogy kicseréljék.
Feltettem az alaplaphoz honlapján található ACHI drivert hátha segít kérdeztem de választ nem kaptam hogy kell-e neki
-
Att1la.
őstag
Sziasztok!
Nagy bajban vagyok.
HDD-vel 24/7 ment a gépem, soha semmi baj nem volt.
Most bent van C-nek a 60GB OCZ Agility 3, ennek is 24/7 kéne mennie de nem akar.
Megy a gép 2 napja, hazajövök melóból, TV bekapcs erre nem az asztal fogad hanem a bios utáni képernyő hogy nem található a boot.img Ctrl+Alt+Del az újraindításhoz. Na meg is nyomtam, a HDD-ket látta de az SSD-t nem akárhányszor újraindítottam nem látta. Gép kikapcs, vár fél percet és bekapcs már látta is, minden jó.
Na megint eltelt 2 nap, Operával böngészek és bedob egy kék halált, megint újraindítás és megint nem látja azt az átkozott SSD-t. Kikapcs-bekapcs és most jó, de meddig?
Szerintetek mi a hiba, az ACHI közbeszólhat valamit, talán automatikusan leválasztja? -
SalvadorLynx
aktív tag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Hát nekem ez vhogy nem akar összejönni. A registry-t módosítottam. Valamiért nem minden port akarja ahci módban látni a driveokat. Sikerült eljutnom add, hogy legalább amin a rendszer van szépen beolvass, bár egy hibaüzenetet küld, hogy no device driver. Elkezd betölteni a windows aztán egyszercsak kékhalál. AHCI- módban a dvd-met nem látja. Így nem tudok róla bootolni, hogy újrapakoljam a rendszert. 1. kérdésedre a válasz, de arra teszem persze, de firmware-t akarok frissíteni és sehogy sem látja a toolbox. És a leírás szerint AHCI-re kell állítani, a meghajtó nem lehet elsődleges. Gondoltam frissítem aztán újrapartícionálom.
-
Dinter
addikt
Na beraktam a HDD-t, frissen fel WIN7-et ahogy leírásban van nem telepítettem fel Chipset drivereket. OCZ Vertex 3 120GB SATA2-n Gigabyte GA-MA770T-UD3 mellett. Vélemény?
(Betöltésnél lassú volt nagyon, a Welcome screen volt vagy 30mp)
-
válasz
SalvadorLynx
üzenetére
1. Nem rendszernek fogod használni az SSD-t? (Mert ha igen, logikai meghajtóra nem lehet OS-t telepíteni)
2. nem tudom, hogy mit kutyultál eddig össze, de azt kell tenned, hogy visszaállítod a BIOS-ban SATA IDE módra, így el kell indulni újra az OS-nek, majd pedig egy registry módosítást kell eszközölni, mielőtt a BIOS-ban ismét AHCI-re állítod [link]Dinter
Milyen adapterre? Szerintem csak egyféleképpen megy rá... -
SalvadorLynx
aktív tag
Próbálok firmware frissítést végezni egy ozc vertex 3-on. Már a leírás alapján nem elsődleges hanem logikai meghajtóként partícionáltam. Most az AHCI módot próbálom beüzemelni. Win 7-em van. Ha az onboard sata controllert AHCI-re állítom, akkor a rendszer nem látja a vinyót. Ha az onchip sata vmit állítom AHCI-re elkezdni bootoláskor inicializálni az ahci drivereket meghajtókat, de nem sokra jut. Kiírja mi van a gépben de nem tölti be a windowst, és még a BIOS-ba sem enged be. Mit tehetek? Mi a különbség az onchip és az onboard között? Minden meghajtóm sata 2-es.
-
Dinter
addikt
Hogyan kell rárakni az adapterre?
Az OCZ-os résznek kell felül lennie? -
Amartus
senior tag
Szeretném kérni a tisztelt egybegyűlték véleményét.
Van egy kb. másfél éves Kingston 64GB-os SSD, V100-as. Mikor megvettem én is lefuttattam teszteket és azok azt mutatták, ami a dobozon is volt olvasás ~250MB, írás~150MB. Alaplap Asus P67Pro. AHCI beállítás és trim aktív.Na most pár hónapja azt vettem észre, hogy a HD Sentinel 3.x (és most a 4.0) azt írja a kondícióra, hogy 85%. Először nem foglalkoztam vele volt már eddig is, hogy lement 95-re, aztán visszament 100-ra. De most már csak 75% és nem is akaródzik nagyon visszajönni. Volt ebben a pár hónapban olyan is amikor bootolás után lefuttatta az oprendszer a lemezellenőrzést, mert hibákat talált.
Megcsináltam a teszteket, és azok azt mutatták, hogy míg az olvasás maradt ~250MB, addig az írás lecsökkent ~65-70MB-re. Az AS SSD ~100MB-t mutatott, de itt, ha jól olvastam bejátszhat a vezérlő tömörítő eljárása.
Először azt csináltam, hogy feltettem a az Intel legfrissebb storage driverét; 10.8. A helyzet nem változott, aztán leszedtem mindent, még az Intel alaplapi driverét is.Csak a win7-es alap driverek működtek. A helyzet nem változott. Visszatettem csak az Intel alaplapit, nincs változás; utána az Intel storage drivert, szintén semmi változás a teszt eredményekben.Most a teljes tanácstalanság állapotában vagyok, hogy mit csináljak? Próbáljak még valami beállítás megnézni, nézzek új SSD után és ezt vigyem vissza garanciába, ha még lehet? Vagy egyszerűen hagyjam az egészet, mert nem fontos?
-
törölt tag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Tökéletes a parancssoros megoldás! Köszönöm!
-
válasz
üzenetére
Igen, ha van lehetőség egy másik gépbe betenni, akkor az OS lemezkezelőjével letörölsz minden partíciót az SSD-ről, majd Új egyszerű kötetet hozol létre (elsődleges, NTFS)
(W7 telepítésekor, parancssorból is elvégezhető a művelet, csak nem mindenki kedveli/elég bátor a parancssorhoz, ha viszont ez téged nem érint, akkor itt megtalálod azt a módszert is: [link] ) -
törölt tag
Sziasztok!
Némi segítséget kérnék SSD ügyben. Ez az első SSD meghíjtóm így még nem vagyok teljesen képben. Tehát adott egy Kingmax 60Gb SSD meghajtó. A gép szépen felismeri. Viszont windowst /win7 32bit/ nem tudok telepíteni rá, mert "Dinamikus" kötetként ismeri fel.
Miként tudnám ezt megváltoztatni? Be kell tenni egy másik gépbe másodlagosként és ott nyomni rá egy formázást? Maga a win telepítő sem engedi megformázni!
Köszönöm

-
gera021
aktív tag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
jóóóóóó, nem foglalkozom többet a dologgal, hagyom igy, köszi a felvilágositást.
-
válasz
gera021
üzenetére
Marvell stabilitás vagy egyéb hibákat a deszka BIOS frissítés formájában javítani szokták, mint ahogy írtam is, hogy a legújabb BIOS-ban pont ezen javítottak.
A Marvell BIOS-hoz (hivatalosan) a Marvell RAID Utility(MRU) segítségével lehet jutni, ez az RAID Utility letölthető a deszkád honlapjáról, de ennek ahhoz nincs köze, hogy az SSD-d a Marvell SATA3 vezérlőn nem azt a sebességet hozza esetleg, ami elvárható lenne. (Legjobb tudomásom szerint legalábbis, de ha gondolod bevállalhatod...
) -
gera021
aktív tag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
értem, akkor nem csinálom meg, igazábol erre voltam kiváncsi...,asus ezt szokta frissiteni bios formájában?
az van fönt, már ugy vettem meg a lapot (hardverker), h fent volt a legujabb.
csak néztem h vannak sokkal ujabb marvell bios-ok, és elgondolkodtam kicsit h talán jo lenne feltenni a jelenlegi legujabbat...
itt néztem: [link]
(oldal legalja) -
válasz
gera021
üzenetére
Korábban marvell firewire-t írtál, azért nem értettem
(most meg fireware-t)
Amit kérdezni szertél volna, az a Marvell BIOS frissítése(boot-kor a CTRL+M-el tudsz belépni), de ezt csak akkor tedd, ha RAID miatt kell és csak saját felelősségre, mert elég szép számban van a neten, hogy nem jött össze a dolog...Ha nem erről van szó, akkor az alaplap legújabb BIOS-át húzd fel az EZ Flash-el, mást nem tehetsz
"Sabertooth X58 1304 BIOS
Improve stability on Marvell controller" -
gera021
aktív tag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
a marvell 9128 fireware, alaplapon kell cserélni...
-
válasz
F e Z o
üzenetére
Azért írtam, hogy ellenőrid a FW verziót, mert a legutolsó kiadott FW az alábbit javítja
This firmware revision is for Kingston SV100 Series SSD only and fixes following issue:
1. Drive hangs with System BIOS, boot failure.Ha az OS telepítése után nem fog boot-olni, vagy egyszer igen, másszor nem, akkor is ez lesz a gond. Ezt meg jobb megelőzni, nem tart semeddig megnézni az SSD "valagát", ha nem a D110225a jelzést találod rajta, akkor FW-kell(legalábbis melegen ajánlott) frissítened. [link]
-
F e Z o
veterán
Thx srácok, megoldódott, csak le kellett formázni az ssd-t, s ezután már ment tovább. Mondjuk a fene se érti, hogy miért nem jutott el formázatlan meghajtóként a biosig sem.
-
válasz
F e Z o
üzenetére
Először próbáljátok ki az SSD-t egy másik gépben, ha ott is gond lenne vele (hasonló jelenség, BIOS sem látja stb), akkor egyből lehet kicseréltetni. Kicsi rá az esély ugyan, de így kizárhatjátok a gyári hibát.
Ha a másik gépben esetleg elindulna, látja a BIOS, akkor egyből ellenőrizzétek a firmware verzióját, mert erre a modellre (Kingston SV100S2) régebben jellemző volt ez a tünet, de azt FW frissítéssel orvosolták. -
F e Z o
veterán
-
-
válasz
Kyller
üzenetére
Értem. A telepítőben lehet egyéni telepítést is választani, azt kellett volna és csak az AHCI drivert kellet volna kijelölni telepítésre, gondolom Te az express üzemmódot választottad.
Ha van még kedved, akkor annyit megpróbálhatsz, hogy nem a telepítővel pakolod fel az AMD SATA Controller driver-t, hanem az eszközkezelős módszerrel, manuálisan. Ehhez ezt kell tenned1. Töltsd le AMD Chipset Drivers-t (Windows 7-hez)
2. Indítsd el a telepítőt, ami felajánlja, hogy hova tömörítse ki a telepítőfájlokat (én kézzel átírtam, hogy D:\AMD........-re, C:\AMD........... helyett)
3. Katt az install gombon(ami csak kitömöríti a telepítőfájlokat, nem fogja egyből telepíteni), majd a művelet végeztével a megjelenő ablakon katt a Mégse gombo, azaz megszakítjuk a telepítőt, nem folytatjuk tovább.
4. Eszközkezelő indít, majd az IDE ATA/ATAPI vezérlőkön belül található Szabványos AHCI1.0 Serial ATA vezérlőn jobb egér/illesztőprogram frissítése/illesztőprogramok keresése a számítógépen/ majd betallózod a 2. pontban található kitömörítési mappából az alábbi mappát: D:\AMD\Support\12-3_vista_win7_32-64_sb\Packages\Drivers és tovább. Így megfogja keresni a megfelelő driver-t (itt nálam azért D -n van, mert a 2-es pontban ugyebár átírtam, hogy D-re csomagolja ki magát)
5. Újraindítást fog kérni, ezt kötelező megtenni, az újraindítást követően fel kell ismernie újra az érintett eszközöket (HDD/SSD/ODD), ami több percig is eltarthat akár, majd ismét újraindítást fog kérni, amit megint kötelező megtenni.
6. Ezt követően ellenőrizd ismét a HD Sentinel legújabb Trial verziójával a kondíciót és a TRIM működését. -
gera021
aktív tag
hali,
asus sabertooth alaplapomon marvell firewire-t szeretnék csinálni, érdemes? ha igen vki leirja a pontos menetét?
ssd gyorsulást várnék töle...
Aktív témák
- CES 2026: A tévékben is okosabb lesz a Gemini
- Autós topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Hyundai, Kia topik
- Bittorrent topik
- Visszakerül a Realme az Oppo alá
- Máris limitálja egy európai disztribútor a GeForce-ok szállítását
- CES 2026: Főhajtás a Moto 360 előtt Polar funkciókkal
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- A legrosszabb CPU-k – az ExtremeTech szerint