- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Tamás88: Még mindig itt tartunk jelenleg...
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- Arc összefoglaló szerkesztés
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Aktív témák
-
bozont
veterán
válasz
Fire/SOUL/CD #37297 üzenetére
Mondjuk árban nem jönnék ki drágábban, ahol én venném max 1-2e Ft különbség lenne a végösszegben. Az is tiszta hogy nem nagyon profitálnék a plusz sebességből, nem is ez lett volna a lényeg, inkább csak egy kis plusz, még ha észrevehetetlen is. De igazából a reális ár számomra 40-45e Ft körül lenne a 256GB-os darabért, viszont 2 részletben megvéve még talán szóba jöhetett volna a dolog (mégse egyben kell kiadni azt a ~80e Ft-ot).
De TRIM nélkül meg nem is nagyon használnék egy SSD-t (kár hogy nem tudja a GC-t a Samu), szóval akkor marad még a várakozás. Sandforce vezérlős meg nem kell. -
válasz
rbalint88 #37289 üzenetére
ha szeretsz értelmetlen dolgokat bekapcsolni, akkor kapcsold. SSD optimalizálás szempontjából mindegy, hogy asztali- avagy hordozható gépről van szó.
bozont
Több okból sem jó megoldás, amit elképzeltél
1. 2 db 128-as mindig is drágább lesz, mint 1 db 256-os (most is az)
2. RAID0 sebessége rendszer alatt lényegtelen és a játékok nagyobb része számára is az. Azon játékok, amelyek esetleg profitálhatnak az SSD-ből, azoknál az egy Samsung 830-as sebesség, meg 2 Samsung 830 RAID0-ban lévő sebesség közt megint nincs lényegi különbség
3. AMD vezérlő esetén nincs TRIM RAID0-ban (legalábbis nincs tudomásom róla, hogy alegújabb SATA driver-e támogatná)
4. A Samsung SSD-k TRIM nélkül gyorsan vesztenek a sebességükből, nem is keveset. gyakori írásnak kitéve elég sokszor kell majd kézzel karbantartani, de akkor sem nyerik vissza az eredeti sebességüket.Szóval 1 darab Samsung 830 256G-val jobban járnál
-
törölt tag
akkor most asrock n68-s tulajként Linux op.r.-er ne is számítsak TRIM-re? akkor nekem nem is érdemes SSD vennem? csak IDE és RAID választható ugyanis. ezzel azt modjátok elvileg műkszik de egy idő után esik a teljesítmény és az élettartam akkor meg nem sok értelme van. mennyit romolhat a tejesítmény?
-
bozont
veterán
Lassan kezd alakulni az SSD ára, de a 256GB-os darabok még mindig húzós árban vannak (nekem ennyire van szükségem, a játékokat is rá akarom telepíteni). Viszont nagyon jó lenne már beújítani egyet, a rendszer vinyó nagyon visszafogja már a gépet, sokszor kell rá várni főleg ha egyszerre több programot is indítani szeretnék. Ezért gondoltam hogy most megvennék egy 128GB-os darabot (Samsung 830 a kiszemelt) és 1-2 hónap múlva még egyet, aztán mehetne a RAID0.
A kérdés hogy mik a tapasztalatok e téren? Működik már RAID esetén a TRIM? Egy AMD 970 chipsetes lapom van.
-
soldi3r
veterán
válasz
Fire/SOUL/CD #37231 üzenetére
megoldodott! koszi!
-
Vertex 4 -re nem 5év garancia van?
Ipon miért csak 3 év gyári- t ír? -
rbalint88
addikt
válasz
Fire/SOUL/CD #37288 üzenetére
értem, köszönöm. de ártani nem fog, ha be van kapcsolva, nem?
illetve laptop esetén miket érdemes még beállítani?
-
-
rbalint88
addikt
válasz
Fire/SOUL/CD #37272 üzenetére
"illetve azt a 9. pontban leírt dolgot meg felejtsd el."
miért?
-
rbalint88
addikt
-
-
Bodor
veterán
Az SSD teljes kapacitásának a 15%-át kell szabadon hagyni, ez mindegy, hogy melyik partíción van, akár lehet kettőn is. Másik megoldás, hogy nem particionálod az SSD 15%-át
(#37283) randras: Itt minden információt megtalálsz, és itt is, főleg az első hozzászólásban.
-
randras
veterán
Helló!
Egyszer már jártam itt az ideális SSD után érdeklődve, de elhalasztottam a vásárlást. Most itt vagyok megint, laptopba (Acer Aspire 5755G) keresek SSD meghajtót!
Úgy néz ki, a jelenleg rendszerem, ami a legfontosabb alkalmazásokat tartalmazza, elfér 32 gigán. Jó lenne, ha lenne egy kis szabad helyem + úgy tudom szabadon is kellene hagyni valamennyit, mit tudnátok ajánlani?
60 giga körüli is jó, de a 90-es lenne a legjobb, ahogy látom nincs nagy árkülönbség (?).
Mindjárt kiderül, hogy támogat-e a lapos SATA-III-at, gondolom egy olyan jobb lenne.
Tudnátok ajánlani?
Köszönöm!
-
törölt tag
válasz
Fire/SOUL/CD #37260 üzenetére
le tudnád írni hogy ha működik linux alatt ide módben akkor az miért nem jó? mi lesz másként, élettartam gyorsaság stb?
-
robyg
senior tag
Üdv mindenkinek.
Egy kérdés.
Vettem egy Samsung 470 szériás 256Gigabytos SSD-t.
Két partició van rajta egy 50Gigás és kb egy 168gigás.A kérdésem az hogy a particiókon mennyi helyet érdemes hagyni?
-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz
pethYeti #37275 üzenetére
Köszi, megcsinálom akkor! (Főleg Firefoxot használok, akkor memcache lesz. Ramdrive-ot azért kipróbálom, hátha jó lesz az is, akár a Win temp részére.)
(#37276) Fire/SOUL/CD: igen, netbook-féleség. Legalábbis a proci teljesítménye alapján mindenképpen. Szolgáltatásaiban, kiviteli minőségében meg leginkább az üzleti szubnotik belépő szintje.
Lassan kezdem "belakni" az SSD-t, kezdem kiismerni a kis gép korlátait, lehetőségeit. A BrazosTweekerrel 175mV-tal alul tudtam feszelni a prociját, így nyertem még egy óra plusz akkuidőt. Atomstabilan megy, IntelBurntest kétszer végig futott rajta hiba nélkül. Wifivel netezve, 3/4 fényerőn most tud valós 7-7,5 órát. Az meg azért nem rossz. Szép apránként gyorsul a bootidő is, a programok indulása is, ahogy testre szabom az oprendszert. Lassan csak használható lesz ez a gép, a kis teljesítménye ellenére is.
-
-
cuki18
csendes tag
-
-
-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz
Fire/SOUL/CD #37272 üzenetére
Köszi, már ki is próbáltam: egyelőre semmi különbséget nem érzek, lassú ez így is, úgy is...
Sajnos (?) vegyesen használom a kis notit az asztalival, és hát döbbenetesen lassabb, mint amaz... ...és nem PS-re meg Autocad-re gondolok, hanem sima böngészésre, Office-ra, stb.Más: mivel bőven van memória (8G), így érdemes volna a RamDrive-ot feltenni, és 1 GB-ot odaadni neki? Böngésző cache-t át lehetne tenni, de úgy, hogy leállításkor törlődjön a tartalma, meg se próbálja menteni / visszatölteni...
Ez is gyorsíthatna valamennyit?
-
-
Bogyó bá'
nagyúr
Sziasztok!
Egy marha nagy kérdésem volna: az 1. hozzászólásban linkelt Gaabbaa-féle SSD-beüzemelési tippek 8-9. pontjának mi a valós célja? Idézem:
"8. Prefetch és SuperFetch kikapcsolása:
Start menü/ futtatás keresőjébe be kell írni azt hogy "regedit" A Registry Editor bal oldalán menj a
HKEY_LOCAL_MACHINE - SYSTEM - CurrentControlSet - Control - Session Manager - Memory Management - PrefetchParameters kulcshoz, és jobb oldalon keresd meg az EnablePrefetcher kulcsot, majd kattints rá duplán. A megjelenő párbeszédablakban a kulcs értékének - az eredeti 3 helyett - adj 0-át. Egyel alatta ott a SuperFetch is azt is ugyan így állítsd be!
0 - Kikapcsolja a prefetch szolgáltatást,
1 - Csak a bootolás idejére engedélyezi a prefetch-t,
2 - Csak "alkalmazásindítási" prefetch engedélyezett,
3 - Mind a boot-, mind az alkalmazásindítási prefetch engedélyezett.A SuperFetch másképp:
1.Start menü/ futtatás keresőjébe írjuk be: services.msc
2.Keressük meg az Előtöltés szolgáltatást és katt rá duplán!
3.Az Indítás típusa legyen Letiltva, majd katt a OK gombra.9. Eszközkezelő/Lemezmeghajtó/SSD-meghajtó neve ablakban a "Házirendek" fül alatt a "Windows írási gyorsítótárhoz tartozó puffer ürítésének letiltása az eszközön" bepipálása."
Amiért érdekelne: egy nagyon gyönge procival (Brazos E-450) rendelkező Lenovo E125 netbookba tettem át az asztali gépből a régi, öreg A-DATA S596T-64GB-os SSD-met. Jóval gyorsabban indulnak a programok, de még így is néha nagyon lassú szegényke (oprendszer indulása, programok indulása). A gépben 8 GB ram van, swap-file OFF, hibernáció OFF, a fent linkelteken kívül minden ajánlott tipp beállítva.
Az SSD-t nem óhajtom kímélni, tehát a fentiek erre gyakorolt hatása nem érdekel, csak a valós sebességben mutatkozó különbség. Ennek fényében kikapcsoljam a Prefetchet és SuperFetchet, vagy sem?
Előre is köszi minden valós tapasztalatot!
-
Jester01
veterán
válasz
Jester01 #37261 üzenetére
OK, vagy régi volt a kernel vagy nem vártam eleget. Most egy 3.2.0 verzióval próbáltam, jó sokat kellett várni de végül törlődött az a fránya szektor.
Továbbá ráleltem a meghajtó szintű kapcsolóra is:$ cat /sys/bus/scsi/devices/0:0:0:0/scsi_disk/0:0:0:0/thin_provisioning
1
$ cat /sys/bus/scsi/devices/0:0:0:0/scsi_disk/0:0:0:0/provisioning_mode
writesame_16Nyilván a megfelelő eszközre kell kiadni, a /sys/block/sdX irányából is megközelíthető. Az első az egy 0/1 kapcsoló ami mutatja, hogy be van-e kapcsolva a trim, a második pedig a konkrét megvalósítást.
A nyílt forráskód egyik előnye, hogy meg lehet nézni mi zajlik a színfalak mögött.
A SATA eszközök manapság SCSI emuláción keresztül látszanak, ezt jelzi a /dev/sdX név is. Az emulációt a libata réteg végzi.
Azt, hogy az eszköz ismeri a trimet, az ata_scsiop_inq_b0 függvény jelenti le a magasabb rétegeknek, imígyen:if (ata_id_has_trim(args->id)) {
put_unaligned_be64(65535 * 512 / 8, &rbuf[36]);
put_unaligned_be32(1, &rbuf[28]);
}Ennek hatására ha a fájlrendszer támogatja és be van abban is kapcsolva, a rendszer WRITE SAME w/ UNMAP SCSI parancsot küld amiből az ata_scsi_write_same_xlat függvény csinál ATA DSM w/ TRIM parancsot:
/* for now we only support WRITE SAME with the unmap bit set */
...
tf->protocol = ATA_PROT_DMA;
tf->hob_feature = 0;
tf->feature = ATA_DSM_TRIM;
tf->hob_nsect = (size / 512) >> 8;
tf->nsect = size / 512;
tf->command = ATA_CMD_DSM;
tf->flags |= ATA_TFLAG_ISADDR | ATA_TFLAG_DEVICE | ATA_TFLAG_LBA48 |
ATA_TFLAG_WRITE; -
Süni 1985 F
senior tag
-----------------------------------------------------------------------
CrystalDiskMark 3.0.1 x64 (C) 2007-2010 hiyohiyo
Crystal Dew World : http://crystalmark.info/
-----------------------------------------------------------------------
* MB/s = 1,000,000 byte/s [SATA/300 = 300,000,000 byte/s]Sequential Read : 206.684 MB/s
Sequential Write : 82.074 MB/s
Random Read 512KB : 198.107 MB/s
Random Write 512KB : 82.056 MB/s
Random Read 4KB (QD=1) : 28.347 MB/s [ 6920.6 IOPS]
Random Write 4KB (QD=1) : 75.925 MB/s [ 18536.4 IOPS]
Random Read 4KB (QD=32) : 80.971 MB/s [ 19768.3 IOPS]
Random Write 4KB (QD=32) : 82.142 MB/s [ 20054.3 IOPS]Test : 50 MB [C: 34.1% (19.1/55.8 GB)] (x1)
Date : 2012/04/17 22:51:44
OS : Windows 7 Ultimate Edition SP1 [6.1 Build 7601] (x64)Nem túl kevés ez az eredmény?corsair force 3
-
LaleeeSan
tag
Akkor jó, köcce.
Azért kérdezek ilyen hülyeségeket, mert új rendszert installálok és ssd-m meg még nem volt -
LaleeeSan
tag
Az nagy gond ha a win7 csinált egy kis 100mb-os rendszerpartíciót pedig csak egy partíciót akartam?
Bocsi ha nagyon láma a kérdés -
Jester01
veterán
válasz
Fire/SOUL/CD #37262 üzenetére
Pontosan így van
Ha nulláz akkor biztos működik. Ha nem nulláz attól még lehet, hogy majd később még megtenné. -
válasz
Jester01 #37261 üzenetére
Gondolom, ezt Linux kapcsán írtad és egy shell-ről van szó, ami létrehoz majd töröl fájlt, majd a korábban, a fájl által elfoglalt egyik szektort 1 perc múlva visszaolvassa. Ha 0-val van kitöltve a szektor, akkor működik a TRIM, egyébként nem. Bocs, hogy így leírtam, csak feltételezem, az általad említett tesztmódszer ezt takarja (vagy legalábbis ez az alapja/elve)
-
Jester01
veterán
válasz
Fire/SOUL/CD #37260 üzenetére
Átkapcsoltam a laptopot amiben intel chipset van IDE módba, látszólag eltűnt a trim. Bár a tesztmódszer ami használok igazából csak azt tudja bizonyítani, hogy működik, tehát a másik irányba nem biztos vagyis akár még működhet is. De tény, hogy AHCI módban látszott, hogy működik IDE módban meg nem.
-
-
törölt tag
válasz
Fire/SOUL/CD #37256 üzenetére
asrock n68-s alaplapon (amd-s) azt írják hogy nem fog lenni ahci.
attól még megy és gyors lesz? -
spiritex
veterán
semmi..
-
válasz
Dark Archon #37241 üzenetére
Maradjunk annyiban, hogy balfax volt az iparos...
Dark Archon #37252 - "Az AHCI hiánya miatt nem fog működni a TRIM..."
Ezt tapasztalatból mondod, hogy Linux alatt IDE módban nem megy a TRIM?
(W7 alatt megy IDE-ben is, és természetesen Linux alatt is AHCI-ben)spiritex #37255
Amiről írtál, az nem a TRIM, hanem a Wear Leveling. (TRIM nem okoz "tömeges írást", épp ellenkezőleg, pont az az egyik lényege, hogy tudja, hogy blokkon belül hol kell karbantartani, ezáltal nem a teljes blokkot kell írni, mint ahogy általában a TRIM-szerű karbantartást végző SSD vezérlők teszik) -
spiritex
veterán
válasz
Dark Archon #37252 üzenetére
Élettartamban azt jelenti a TRIM, hogy korábban öregszenek az SSD cellái, de legalább egyformán... mert a TRIM az akárhogy is nézzük plusz írások tömegét jelenti. Igaz, hogy szétoszlatja az öregedést, és nem lesznek korán "félre rakott" cellák, amikre már nem lehet írni, de akkor is előbb öregszenek a cellák az írások miatt. Nélküle meg később öregszenek összességében a cellák, de előbb kezdenek el fogyni...
-
-
törölt tag
válasz
#16695808 #37246 üzenetére
a biosban ha nem tudok állítani ahci-ra csak ide és raid-ra az gáz?
rendszert tennék rá (ubuntut vagy kubuntut v. mint-et) tehát linuxot.
ha jól sejtem a meglévő rendszerem (HDD) érintetlenül hagyásával meg lehet csinálni az új rendszert, ez igaz?
kinek mi a tapasztalata? -
cuki18
csendes tag
sziasztok!
ti meliyket választanátok?
ocz vertex 3 6gbps - 31.000ft
vs.
corsair force 3 6gbps - 34.000ftválaszokat előre is köszi..
upd:
ez alapján én az ocz-re tippelek.. csak eddig megszállottan akartam corsairt.. -
-
törölt tag
Hello.
van egy ASRock N68-S alaplapom
http://www.asrock.com/mb/overview.asp?model=n68-serre szeretnék venni egy kb 16gb-tól max 60 gb-ig egy gyors ssd-t. Ár max 18eFt
32-40gb-os lenne a legjobb, csak a gyorsasággal nem vagyok tisztában.
Tudtok ajánlani típusokat... stb?
a biosban ha nem tudok állítani ahci-ra csak ide és raid-ra az gáz?
rendszert tennék rá (ubuntut vagy kubuntut v. mint-et) tehát linuxot.
ha jól sejtem a meglévő rendszerem (HDD) érintetlenül hagyásával meg lehet csinálni az új rendszert, ez igaz?
kinek mi a tapasztalata?
SOS! -
Bodor
veterán
válasz
tonnoka #37242 üzenetére
A kérdés az, hogy mi a cél ?
Ha kinőtted a jelenlegi 60 GB-os SSD-t és nagyobbat szeretnél, de nem szeretnéd eladni a jelenlegit, akkor érdemes hozzácsapni még egy 60 GB-osat, és megvan a 120 GB tárhely, max a boot lesz kicsit lassabb a raid bios miatt.Ha az a cél, hogy gyorsabb legyen a rendszered, akkor felejts el, mert nem lesz gyorsabb, nagyobb szekvenciális olvasást és írást kapsz, de sokat nem érsz vele.
-
tonnoka
tag
Sziasztok!
Nem tudom jó helyre írok-e a kérdéssel, én jelenleg egy OCZ agility 2-vel üzemelek (60 Gb.), ez a rendszermeghajtóm. A kérdésem az lenne, hogy szerintetek érdemes beszerezni még egy ilyet, esetleg agility 3-at és RAID 0-ba kötni? Van valakinek teszteredménye ilyen téren?
-
válasz
Fire/SOUL/CD #37239 üzenetére
De a backup-ban a "rossz" alignálással lett elmentve (HDD-ről), tehát nem volt választásom és ráadásul INNEN vettem a tanácsot, szóval akkor légy szíves fLeSs kollégát cseszd le
Próbáltam egyébként azzal együtt is, az eredmény ua. volt. Azon a képen, amin mutattam a TRIM-et látszik is, hogy egy naposan már 680Gb-nyi írás van, na ezért, ha 6x nem próbáltam helyreállítani a partíciót, egyszer se
-
pethYeti
addikt
Lehet kicsit off lesz, de talán ide is tartozik. Felraktam én is a Reflect-et. Csináltam az ssd-ről egy img-t külső hdd-re. Ha bármikor gond van akkor innen jól értem hogy linux cdjével bebootolva gond nélkül visszaállítja a rendszert? Az nem fog gondot okozni neki hogy a 100mb-os rendszerpartíciót is elmentettem?
Csak azért kérdem hogy mennyire merjek rá támaszkodni, nem akarom hogy véletlen a külső hdd-t formázza helyreállítás esetén.
-
válasz
Dark Archon #37238 üzenetére
"A Macrium Reflect-ben hiába kapcsoltam ki az MBR helyreállítást, csak azért is úgy húzta fel a partíciót, hogy rossz eltolással."
Erre mondják, hogy user error (MBR-t kikapcsolni? LOL, ott vannak tárolva a partícióinfók, hogy hol kezdődik, meg ér véget)
(A Macrium volt az az egyetlen progi, ami minden tesztet sikeresen vett) -
Hát az új SSD-vel én annyit szenvedtem a klónozással, mint a fene, pedig nem először csináltam és mindig elsőre működött. A Macrium Reflect-ben hiába kapcsoltam ki az MBR helyreállítást, csak azért is úgy húzta fel a partíciót, hogy rossz eltolással. Ugyanez volt a MiniTool Partition Wizard esetében. Az egészet mondjuk valószínűleg a MPW cseszte el, mikor az SSD-ről a HDD-re klónoztam, mert vissza kellett küldenem az SSD-t. De ezt meg csak a MPW volt hajlandó megcsinálni boot után, a MR folyton elszállt olvasási hibával.
Ami csontra jól megcsinálta úgy, hogy még a Vista telepítője se kellett a MBR helyreállításához, az az Acronis True Image volt. Kapásból indult a rendszer, s az active, boot, system, stb. flagek is a helyükön voltak.
-
válasz
A_ScHuLcZ #37234 üzenetére
Mindenképp tiszta telepítést javaslok. Számos dolog a leírásban értelmetlen laptop esetében, viszont a többit célszerű betartani.
(Még ha túl is élné a klónozással a rendszer és látszólag simán elindulna a laposban, akkor sem javasolt, mert az asztali és a hordozható gépek egyes hardverelemeinek driverei teljesen mások. Idővel (vagy akár azonnal) biztosan jelentkeznének x-akták jelenségek, amiket nem is érdemes megpróbálni javítgatni, úgyis újrahúznád a lapost)
-
Bodor
veterán
Alignálás még hagyján( Macrium Reflecz azt megoldja) , de én azt feltételezem, hogy mind a két operációs rendszerhez a windows ahhoz a hardverkörnyezethez pakolta fel a drivereket, ( alaplap, stb) amiben/ amihez telepítve lett, ergo ha klónozva a rendszer, akkor egy másik hardverkörnyezetbe téve nem igazán fog működni....
-
A_ScHuLcZ
addikt
válasz
A_ScHuLcZ #37158 üzenetére
Tudnátok abban segíteni, hogy lesz-e valami hátrányom abból, ha a jelenlegi rendszereket szimplán ghostolással költöztetem? (asztaliból laptopba megy át az ssd) Tehát a mostani HDD-s rendszert SSD-re, és a mostani SSD-s rendszert HDD-re, nem fognak bizonyos funkciók hiányozni, amiket pl használ az SSD, vagy ilyesmi? Feltételezem ezeket telepítéskör lövi be a win7 magának.
-
soldi3r
veterán
válasz
Fire/SOUL/CD #37231 üzenetére
sajnos nem baratok az usb-s kabellel
-
válasz
soldi3r #37230 üzenetére
Ha csak 1 soros port kell és 2000Ft sem jelent anyagi terhet számodra, akkor lehet venni ennyiért rs232-USB kábelt.(Persze itt meg az lehet a gond, hogy a szovtver, ami soros porton kommunikál, kezeli-e az USB portot...) Szóval igen, így már érthető ha éles XP-ben gondolkodsz.
-
soldi3r
veterán
válasz
Fire/SOUL/CD #37222 üzenetére
eddig virtualis gepet hasznaltam, de azzal nem tudtam mukodesre birni a pci-s rs232-es kartyam, most pedig nagyon kell a soros port
-
flash-
veterán
sziasztok!
lenne két kérdésem.
-Ha egy alaplapon van SRT az milyen mértékű gyorsulást hoz az ssd-n ahhoz a laphoz képest amin nincs SRT?
-A másik kérdésem pedig hogy az ASUS H77 es lapokon jó féle sata3 vezérlő van?
-
Mercutio_
félisten
válasz
Fire/SOUL/CD #37226 üzenetére
96GB-s Kingston V+ 100
-
-
rbalint88
addikt
Köszönöm még egyszer Fire/SOUL/CD-nek és avman-nek a segítséget!
Rendbe jött a gép, egy új windóz kellett neki, meg egyszer leformázni még hdd-ről az ssd-t.
A változás fenomenális, irtó gyorsan betölt a gép, úgy vettem észre, hogy a komolyabb műveletek sem akasztják meg a rendszert, a hdd-hez képest talán annyi a különbség, hogy az haláltusát vív és azért próbál működni a rendszer, ssd-vel meg nagyon megáll (vizuálisan persze), de alapvetően gyorsabb, csak a küzdés hiánya miatt tűnik lassabbnak. Szóval nem bántam meg, hogy beruháztam egy ssd-re, másokat is buzdítanék erre -
Mercutio_
félisten
válasz
Fire/SOUL/CD #37199 üzenetére
Az miért van, hogy nekem a HDS pro trial nem írja ki az összes írt adatot?
-
-
soldi3r
veterán
válasz
samu74 #37217 üzenetére
akkor rácuppanok, hogy tudom megadni neki a telepítés alatt a drivert, a dual boot elvileg megoldható így is
(#37218) Fire/SOUL/CD, eddig úgy ment, de ,msot kellene a pci foglalatot is használnom, meg ezt-azt
(#37220) spiritex, hát igen, a latitude e6400-nál nekem is hdd+ssd kombó volt a gépben, de most a thinkpad x200-ba már csak 1 fér
-
-
-
válasz
Dexter-2000 #37203 üzenetére
Szerintem írj a Kingston-nak (eu_technical{kukac}kingston-technology.com). Nagyon segítőkészek, én nemrég cseréltettem velük SSD-t. Még megpróbálhatod újratelepíteni a Win7-et úgy, hogy a telepítővel formattálod az SSD-t. Melyik típus amúgy?
-
soldi3r
veterán
'estet!
lenne egy olyan kerdesem, hogy egy samu ssd-re hogyan tudok a fennlevo win7 melle egy xp-t tenni? az xp telepito egy ido utan kifagy
talan valami driver kellene meg neki? -
törölt tag
válasz
rbalint88 #37211 üzenetére
ezek szerint akkor jó az ssd, remélhetőleg a win telepítő gyíkos, vagy az optikai meghajtód. esetleg a lemez karcos, stb., és a meghajtó sem áll a helyzet csúcsán. én egy ideje inkább usb-ről telepítek, ha nagy ritkán kell.
csak egy tanács, telepítés előtt a winnel formázd le és particionáld újra. akkor az alignálással sem lesz utóbb bajod. -
rbalint88
addikt
válasz
Fire/SOUL/CD #37190 üzenetére
köszönöm mindkettőtöknek a segítséget! a probléma sajnos nem oldódott meg (jelesül nincs ssd-ről futó w7-em), de amit mondtatok, az mind segített közelebb jutni a megoldáshoz. az easeus-ról meg tudtam formázni az ssd-t, alapból ahci 1.0 megvolt, szóval ez a része megoldódott. viszont elkezdte azt csinálni a drága szerkezet, hogy bebootol a dvd-ről, majd a nyelv és területi beállítások után telepítésre nyomva elkezd gondolkozni és kiírja, hogy a cd/dvd-olvasóhoz nincs megfelelő eszközillesztő, ami eleve egy wtf
, ráadásul hogy töltötte volna be addig a cuccokat
namindegy, megpróbálok majd egy új win7et, de eddig is erről volt feltelepítve.
-
radi8tor
MODERÁTOR
-
LaleeeSan
tag
válasz
radi8tor #37207 üzenetére
Sejtettem, de mondom biztos ami tuti megkérdem a hozzáértő közösséget
.
Rendszerlemezként miket lehet rá pakolni, az OS -en kívül?
Gondolok itt progik, játékok ilyesmi, mert sima hdd-n van hely és nem szeretném, ha hamar feladná a harcot ámbár nem tudom mennyire sokáig élnek ezek.Köszi a gyors választ
-
LaleeeSan
tag
Sziasztok!
Holnap kerül hozzám egy OCZ Agility 3 120GB -os ssd.
A kérdésem az lenne, hogy használjam mint rendszerlemez, vagy használjam az Intel smart response -al mint gyorsítótár?
Üdv, Laleee San -
Dexter-2000
őstag
rendben köszi
filet másolni tudok rá de újraindítás után eltűnik továbbra is
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
Dexter-2000 #37203 üzenetére
Kikapcsolni szerintem sehol. Ha elromlik az SSD akkor működik read-only módban. (sosem láttam még ilyet)
-
Dexter-2000
őstag
válasz
Dark Archon #37202 üzenetére
És ezt a read-only módot hol tudnám kikapcsolni?
-
válasz
Dexter-2000 #37201 üzenetére
Rendszergazdaként vagy bejelentkezve? Ha igen, nagyon úgy fest, mintha read-only módba kapcsolt volna az SSD. Kellene nézni egy CrystalDiskMark tesztet, vagy csak úgy próbálj meg rámásolni egy file-t.
-
Dexter-2000
őstag
Helló lenne egy problémám, van egy 64 Gb os kingstone ssd ami újraindítás után alaphelyzetbe teszi vissza a win 7 et.
Ez alatt azt értem hogy minden adatom elveszik róla és csak azok maradnak rajta amiket újratelepítésnél tettem fel rá először.
Ez ellen mit lehet tenni?
Mert pl új böngészőt se tudok feltenni mert mindig elveszik újraindításnál
Aktív témák
- Milyen egeret válasszak?
- Gitáros topic
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Motoros topic
- Nők, nőügyek (18+)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Miskolc és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Milyen légkondit a lakásba?
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- További aktív témák...
- M.2 SSD csavarok és anchor, MSI / Gigabyte / Asus-Asrock / PS5
- Dell és HP szerver HDD caddy keretek, adapterek. Több száz darab készleten, szállítás akár másnapra
- Eladó 3-4TB LFF 7200-as és 1,2TB sff 10000rpm SAS 12Gb vinyók számlával
- Dell Optiplex 3040 5040 7040 7050 SFF 3.5" HDD Caddy 1B5146200-600
- Samsung 250gb és sandisk 256gb ssd
- AKCIÓ! Lenovo Legion Slim 5 Gamer notebook - R7 7435HS 16GB RAM 1TB SSD RTX 4070 8GB GDDR6 WIN11
- AKCIÓ! Apple iPad Pro 13 2024 M4 512GB Cellular tablet garanciával hibátlan működéssel
- Bomba Ár! Lenovo ThinkPad P71 - i7-7820HQ I 64GB I 512SSD I FHD I Nvidia 6GB I W11 I Cam I Garancia
- AKCIÓ! Apple Macbook Pro 16" 2019 i9 9980HK 64GB DDR4 512GB SSD Radeon Pro 5500M garanciával
- Bomba ár! HP 255 G7 - AMD A4 I 4GB I 128SSD I HDMI I 15,6" FHD I Radeon I HDMI I W11 I Cam I Gari!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest