Hirdetés
- Klaus Duran: RCS
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Yutani: 20 év a Prohardveren
- mefistofeles: Az elhízás nem akaratgyengeség!
- GoodSpeed: Daikin FTXF35E / RXF35F Sensira 3,3 kW Inverteres klíma - a Sztori
- GoodSpeed: Mutasd magad topic!
- D@reeo: Pi-hole és a Telekom Sagemcom F@st 5670 DNS beállítása
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 14 – Kések, késélezés
Aktív témák
-
Bodor
veterán
válasz
Logicman86
üzenetére
Ez így teljesen korrekt, jók szerintem a beállításaid!

-
Logicman86
tag
Asrock Z68 Extreme3 Pro3 + Samsung 830 128 GB SSD
-
Tomics
addikt
válasz
Maximum1
üzenetére
Igen, és ment is bios frissítés után gond nélkül ugyanúgy.
Úgy emlékszem volt aznap reboot is és jó volt, de másnap 12 óra kikapcsolt állapot után mikor kapcsolnám be már nem látta sem a bios sem a boot menü szóval nem tudtam használni. Rádugtam ma reggel SATA2-re is az sem látta, meg egy régi gépben is próbáltam ott se volt jó... Szóval szerintem az SSD ment tönkre, nem a bios frissítés miatt nem látta. -
törölt tag
válasz
rafis83
üzenetére
Szia.
Ha most vennék alaplapot,ezt választanám az olcsóbb kategóriából,igaz nem Asrock (Gigabyte lapokat kedvelem).
Gigabyte GA-Z77-DS3H -
Tomics
addikt
Samsung SSD-k mennyivel jobbak mint az OCZ Agility 3?
Konkrétan erre a tipusra gondoltam. Tudtok valami hibáról, panaszról? -
rafis83
tag
Sziasztok!
Hozzájutottam egy Vertex 4 128GB-os SSD-hez, és ehhez keresnék alaplapot.
Asrock alaplapokkal szemezgettem, de nem tudom, hogy az újabb Z77-es lapok támogatják-e az SSD vezérlőt.
Ti milyen alaplapot javasolnátok? (Lehetőleg 1155-ös foglalatú) -
Att1la.
őstag
Sziasztok!
Tegyem fel ezt a drivert vagy inkább ne?
AMD Chipset Driver (include chipset \ sata raid driver) -
DeadMeat
nagyúr
[link]
Agilizy3 Asrosck 970 extreme3 lapban, legfrissebb Sata driverrel, gyorsult érzésre is, a teszt szerint is ICH10R-hez képest. -
Bodor
veterán
válasz
DataTraveler
üzenetére
Mivel van külön "milyen SSD-t vegyek topik, inkább itt olvasd el az egyes hozzászólást, és 1-2 oldalnyit az utolsók közül, menten megokosodsz!

-
ratkaics
senior tag
Sziasztok!
Vettem egy HP ProBook 4730s típusú laptopot. De van vele egy "kis" gondom. Beletettem egy intel x25-m (120GB) SSD-t és néha nem ismeri fel boot-oláskor a noti az meghajtót. Nem jövök rá, hogy mi okozza. Már egy párszor kiszedtem meg visszatettem, aztán elindul. De nem jövök rá, hogy mi a baj.
Nincs valakinek valami ötlete?
BIOS és Firmware frissítésen túl vagyok, a helyzet nem változott.

-
DataTraveler
tag
Corsair 120GB SSD-F120GB3-BK Force SSD
Ezt néztem még ki 39k ez is! -
MZsoltee
veterán
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Az az igazság, hogy 20k körül nézeldök és 96Gb kellene. Mivel tudnának többet alinkelt ssd-k?
-
akela91
addikt
válasz
DataTraveler
üzenetére
128GB Crucial M4 Sata3 - 39.900FT
-
Silentfrog
veterán
-
DataTraveler
tag
Sziasztok!
Mostanában szeretnék vásárolni egy SSD rendszernek!
Az lenne a kérdésem, hogy milyen márkába érdemes gondolkodni?
40.000Ft-os keretem lenne rá!
64-120GB között szeretnék! -
Maximum1
őstag
válasz
Tomics
üzenetére
"Bios frissítve..." ott a baj, nem ehhez a procihoz való a bios, valszeg az egész vezérlést átállította.
Előbb elsiklottam felette., a többire azért figyelj. -
zirigy
tag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Akkor nem csináltam meg, de most IGEN. Mind a 2 verziót. A egész partíciót, meg egy 64-est meg a maradékot. Ugyan az továbbra is sajnos

"" A telepítő nem tudott új rendszerpartíciót létrehozni vagy egy meglévőt keresni. További információt a telepítő naplófájljaiban talál. ""
-
MZsoltee
veterán
Kingston SSDNOW V+100 96GB vételén gondolkozom. Még ma is ajánlott kategória?
-
-
zirigy
tag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Na épp így csináltam, csak azért kipróbáltam IDE módban a SATA 5-6-os portot.
AHCI módban a SATA1-en már addig eljutottam, hogy lássa az SSD-t, de a képen is amit az előbb linkeltem látszik, hogy nem engedi rátelepíteni a rendszert.
IDE módban a SATA1-en telepítéskor nem lássa az SSD-t.
Viszont van ott olyan lehetőség, hogy Illesztőprogram hozzáadása. Nem lehet, hogy ha esetleg valamilyen drivert meg adnék neki, már látna? És ha igen, akkor milyet?
SATA4-esen van a DVD író is, de a rendszert Pendriveról telepíteném. -
válasz
zirigy
üzenetére
A SATA5-6 feliratú portok csak AHCI vagy RAID módban mennek, IDE-ben nem. Ha tehát IDE módra állítottad a SATA vezérlőt, akkor az 5-6 portra dugott eszközt nem is láthatja, mert akkor azok a portok "döglöttek".
Mindenképpen (ha IDE, ha AHCI üzemmódot is állítasz), az SSD-t a SATA1 feliratú portra kösd, más eszköz ne is legyen telepítéskor csatlakoztatva (max DVD meghajtót, de azt meg SATA4 feliratúra kösd. Ha minden összejönne, akkor másik HDD-ket meg a SATA2, SATA3-ra) -
Maximum1
őstag
válasz
Tomics
üzenetére
asrock h61m/u3s3 ha sata 3-ra kötöd nem fogja látni a bios csak a boot menüben fogod látni.
A miértjét kérdezd meg az asmediátol, van amúgy frissítés.
Még az lehet hogy a biosban amikor turkáltál az egered bezavart és elállított valamit, nem vibrált egy kicsit?
Ilyenkor dugd át egy másik usb-be az megoldja, általában gémer egerekkel szokott baj lenni.
Sata 2 viszont kéne látni a biosnak.Volt ilyen lapom+ssd-m, nálam minden rendben volt.
-
zirigy
tag
Szevasztok!
Tegnap sajnos nem voltam otthon, így nem tudtam csesződni az SSD-vel.
2 napja említettem, hogy addig eljutottam már, hogy ha az alaplapomban (ASUS M3N-HT DELUXE HDMI) a biost átrakom AHCI módba, az SSD (OCZ Adility 3) SATA1-es vagy a SATA 5-ös (fekete, állítólag ez van a RAID vagy AHCI-ra) portban van beszúlva, már windows instalkor USB-s pendrive-ről már kijelzi az SSD-t, de nem engedi rá telepíteni a rendszert.
Kipróbáltam ezt IDE módban, ahogy alapból volt a lapom, de így az SSD-t még csak nem is észleli se a BIOS, se a windows instalációs része.Már nagyon ki vagyok akadva, amennyire vártam már azt, hogy legyen SSD-m, erre fel nem ismeri fel ez a szar

Még1x belinkelem azt amiket kiír. kép1, kép2
Segítsetek plzzzzz!
-
ImI87
őstag
Az Agility 3 és a Vertex 3 között érdemben mi a különbség ?
Ahogy nézem az adatlapokat, szinte minden érték ugyanaz.
Mégis akor mitől drágább egy Vertex 3 ?És az Corsair Force 3 SSD-k miért nem ajánlottak, mi a baj velük ?
-
oz82
senior tag
válasz
kungzi
üzenetére
Szerintem gyengébben muzsikál, de mindenképpen jobban mint az enyém ami Asmediás, ha amd sata vezérlős sztem akkor valahol a kettő között lesz (személyes szubjektív vélemény). Hirtelem nem találok eredményt, de vanitt ph-n ssd táblázat eredményekkel
-
kungzi
veterán
csak azért, mert intel lapon azért elég ütős. amd nem tudom mit tud, valaki még esetleg egy sebesség tesztel megtudna dobni?
-
oz82
senior tag
válasz
kungzi
üzenetére
Szia!
bármelyik, de javallott olyan sata3 vezérlő amelyik pl. AMD-s (ha lehető legnagyobb sebességet akarsz akkor kerüld el az ASMEDIA vezérlőset),
Az SSD-n lévő sandforce vezérlő miatt pedig a tömörítetlen adatoknál úgy is lassabb lesz (pl fotók), de ha átlagfelhasználó vagy akkor majdhogynem mind1Nekem ezt tudja egy Asrock 880GMH U3S3 am3+ lapban, ami ASmediás.
-
Yeffy
veterán
válasz
Silentfrog
üzenetére
na ez engem is érdekelne, mint leendő vásárlót...
Tomics: sok sikert, írj majd, h mi a stájsz...
-
kungzi
veterán
ocz agility 3 60GB melyik sata3-as am3+ alaplappal működik jól? mármint a vezérlőre gondolok
-
Silentfrog
veterán
válasz
deathtania
üzenetére
Kizártnak tartom,hogy foglalkoznának vele. Bár a helyi boltba ahol ismerős vagyok ott visszacserélték a 2 hibás szektoros hdd-m,de a nagyobb boltok tuti elhajtanak a busba.

-
Tomics
addikt
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Mielőtt nem bootolt, rack-et nem látott, hozzá sem nyúltam.
Mindjárt lehetőségem lesz kipróbálni egy másik sata2 portos gépben. Max ha jó lesz akkor írok nekik hogy vigyék az egész konfigot és nézzék meg.Sonja: köszi

Köszi a tippeket!
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
deathtania
üzenetére
Olvasd el az üzlet garanciális szabályait HDD/SSD-re.
Mindenki máshogy áll a dologhoz.Látatlanban annyit mondok: 1 bad sectorral nem veszik vissza.
-
deathtania
senior tag
sziasztok!
nekem egy olyan kérdésem volna, hogy ha van 1db badsector az SSD-men, és van még rá 2 év garancia, akkor visszavihetem gariztatni, vagy valami?
üdv
-
válasz
Tomics
üzenetére
Ahogy előttem is írták, azzal azt éred el, hogy nem fogja visszaküldeni a webshop és nem kell a futárszolgálat meg egyéb járulékos költségeket kifizetned(mert ha náluk is megy az SSD, akkor nem cserélik ki, viszont ez esetben minden felmerülő költség Téged terhel)...
Ha másik gépben sem megy, ugyanezeket a tüneteket produkálja (és nem rackben, lehet, hogy az nyírta ki amúgy, mert az ilyen 2-3 ezres rack-ek begyújtásra ideálisak, másra nem), akkor jó eséllyel kicserélik. Ha ez megtörténne, akkor az új SSD-t nehogy megint rack-be tedd be...

-
oz82
senior tag
válasz
Tomics
üzenetére
Szia!
Hát, ha egy másik gépben jó, akkor az alaplapodat add oda a futárnak hogy vigye az Asrocknak vissza

Egyébként fura, nekem is asrock (2. konfing) lapom van, és mióta az SSD (OCZ AGI 3) van benn, a postolás sokkal tovább tart, és úgy veszem észre mintha 2x futna neki néha. De amúgy hasít.
-
Tomics
addikt
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
És ha ott jó, azzal mit érek? (de megteszem, amint lesz rá időm)
Az enyémben nem jó, meg se nyikkan, így használhatatlan. Nem nyúltam hozzá, nem buheráltam, mindent a leírás szerint csináltam és egyik napról a másikra meghalt. Vásárlói oldalakon meg csupa pozitívat olvasok róla, úgyhogy remélem szépen kicserélik (mivel 3 napon belül vagyok) és az újban már nem lesz hibafaktor.
-
-
Tomics
addikt
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Szia.
Így tettem már az elején, mindent a leírás szerint csináltam.
Megnéztem még amikor jó volt a fw-je 2.15-ös volt.Most viszont nem tudom működésre bírni a gépben, nem látja sehogy. Így kértem is a garanciafutárt, holnap elviszi...el vagyok keseredve

-
Bodor
veterán
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Egy párszor mértem az üzembe helyezés óta, és stabilan adja az új állapotot, szóval tényleg szépen működik a TRIM. Samsung magician progiját fel sem tettem, nincs szükségem rá.
-
A Crystal Disk mérése semmit nem jelent/semmit sem ér karbantartás után. Ha a gyári magician-al indítanál egy optimalizálást, vagy a Diskeeperrel stb, akkor is fura eredményeket ad közvetlenül utána.
Az sokkal fontosabb, hogy a grafikonból szépen látszik, hogy a perfectdisk tökéletesen elvégezte a feladatát, mert az üres területet érintő görbe szemmel láthatóan szinte teljesen "kisimult". (Mondjuk itt azért nem volt kaotikus állapot, nyilván rendesen működik a TRIM és így a Samsung rendesen tud karbantartani)Crystal mérése alapján itt minden rendben volt, közben meg közel sem, ha másoltam az ssd-re, azt nem egy sebességgel tette, és akadozott némely területeken.
-
válasz
Tomics
üzenetére
Ellenőrizd a FW-t az Agility 3-on(2.15 a legújabb, ha nem ez lenne rajta, akkor kötelező frissíteni [link]) illetve a Rack-et felejtsd el egy ideig, "hagyományosan", azaz direktbe kösd az alaplap megfelelő portjára a SSD-t.
Ezenkívül a helyes BIOS beállítás is fontos, itt a deszkád beállítása is szerepel, olvasd el: [link] -
Mi5i
aktív tag
Bakker. Már keveredek

Elnézést, erre az első hozzászólásra gondoltam.
-
Tomics
addikt
válasz
Tomics
üzenetére
Találtam nem egy ilyen postot, szóval nem csak én küzdök ezzel...most megpróbálom az itt leírtakat, kihúzom éjjelre és pár óra múlva újra próbálkozok...nagyon idegesítő
sata2-es usb rackban mennie kellene, ha jó nem? Esetleg ha átdugom más gépbe, amiben csak sata2 ott észlelnie kéne a biosnak?Félek ha visszaküldöm gariba akkor nekik (ipon) jó lesz. Mert nem utazgatnék feleslegesen, ha van ingyen garanciafutár.
-
Tomics
addikt
Valszeg tönkrement a 2 napja full géppel együtt vett OCZ Agility 3 60Gb-os SSD-m
Délután még semmi gond, most meg kapcsolnám be a gépdt és nem látja a BIOS.Gondolom alaplap kizárható (asrock h61 u3s3) mert ugyanarra a portra Sata2 HDD-t làtja.
Bekapcsolàskor kb fél percig kiírja hogy Asmedia Sata kontroller...majd kiírja hogy megtalálta a Dvd íróm. Ez normális hogy ilyen sokáig keresi? (délután még normálisan indult)
Bios frissítve, ahci smart mód engedelyezve. visszaallitva defaultba a biost sem latj
Próbàltam külső usb3as rackben az se làtja, de gondolom làtnia kellene ha jó az SSD ugye?Szóval szerintetek 100% SSD hiba? Mert mennék akkor iponba gariztatni csak ne menjek már feleslegesen 80 km-t ha kiderül hogy más.
-
ImI87
őstag
Hello!
Visszaolvastam, és többen is kérdezték ezt a napokban, de olyan konkrét választ nem kapott senki:
Középkategóriás gamer géphez, rendszer és 1-2 játék futtatására milyen SSD-t ajánlotok, ami visonylag olcsó, normális teljesítményű (nem kel extra gyors), és megbízható?
Meg persze kapható itthon. 60GB körülire gondoltam, de ha van 90-es, ami megéri, akkor az még szóbajöhet, árban olyan 30K körül szánnék rá. Mi most az ajánlott vétel ebben kategóriában?ASRock Z77 alaplap-ba menne. Ha jól tudom a Z77 már natívban támogatja aSATA3-at. Érdemes már SSD-ből is SATA3-asat veni, vagy nincs jelentősége?
Köszi!
ImI
-
Silentfrog
veterán
Sziasztok!
Egy jó ideje nem nézegettem az ssd sebességét,de most mértem egyet . Érdekes modon kicsit gyorsult az olvasási sebessége,viszont az irási drasztikusan csökkent Kb 20%-ot,
Az ssd-nél a lassulás az irási és olvasási sebességben jelentkezik vagy csak az irásnál?
Tehát egy teljesen "lelakott" ssd mindig ugyanolyan sebességgel képes olvasni,csak az irási sebesség lassul az elhasználódás miatt? -
ryger
aktív tag
Sziasztok,
Most korvonalazodik az uj configom es azt lattam, hogy az OCZ Agility 3 60 GB-os verzio ajanlott kategoria, ezert kerdeznem, hogy ugyenez igaz-e a 90 GB-os valtozatra is? A lap egy ASRock Z77.
Koszi elore is!
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
Macsek1988
üzenetére
Várj még egy keveset és Intel 330-as széria.

-
Macsek1988
tag
Üdv!
Van néhány kérdésem. Nyilván SSD-t akarok, azért írok ide.
A gép amibe lesz, az egy brazos E-350-es Lenovo S205 (5GB memóra van bővítve).
Igények:
-viszonylag nagy élettartamú (3 év gari jó lenne)
-fogyasztás nem annyira szempont, de nem árt, ha nem fogyaszt túl sokat
-tudom, hogy a brazosnak vannak korlátai, de a gyorsaság is szempont főleg a kis fájlok olvasása (írása kevésbé)
-lehető legolcsóbb 30k körül
-120GB a minimum
-esetleg, ha úgy döntök, hogy az asztali gépembe később bele rakom, azért ott is legyen sebesség...Kinéztem egy SSD-t Adata S510 (tudom, hogy a butított az S511-hez képest)
Adata S510
Ez jó vétel lehet ehhez a géphez és igényekhez?
Mit ajánlotok hasonló árban?
Mi jelenleg a best-buy?
PCX-től venném valószínűleg. Szóval adott a kínálat is. Esetleg ha jobb áron van valahol szívesen várok ajánlatot arra is.
Üdv
Macsek -
kungzi
veterán
ocz agility 3 60GB melyik sata3-as am3+ alaplappal működik jól? mármint a vezérlőre gondolok
-
Bodor
veterán
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Megnéztem ezt a PerfectDisk Free Defrag programot. Megcsinálta az SSD-n az üres hely karbantartását 3 perc alatt. Változást nem érzek, a tesztekben meg annyi, hogy a 4kQD32 olvasásomat jól lerontotta. Plusz mértem a HD Tune-al előtte és utána is.
A felső két teszt a PerfectDisk Free Defrag használata előtti állapotot mutatja, az alsó kettő pedig az program használata utánit.
-
Coolmat
őstag
Üdv!
Kicsit megkésve ugyan íme az ígért teszteredmények a Kingston V+200 120GB-al (legújabb 501-es fw-el jött gyárilag), Asrock H77 PRO4/MVP lapban friss Windows 7 64bit SP1-el:
As SSD: MS AHCI-val és IRST 11.1-el.
CrystalDiskMark: MSAHCI és IRST, 0fill MSAHCI és 0fill IRSTMint látható az Intel driverével gyorsult kicsit a 4K eredmény, főleg az írás, érzésre viszont abszolút nem érezni semmi különbséget, nagyon pöpecül teljesít az SSD

-
Bodor
veterán
válasz
radi8tor
üzenetére
Hát igen az Intel nem került bele sorba ( ahogy sok más sem ) de akár oda is írhattam volna. Bocsi, tudom hogy neked az a kedvenced...
Az az igazság, hogy mindig is sokallottam az Intel SSD-k árait a többihez képest, ideje már hogy versenyképesebb árakkal jöjjön ki.
Teljesítményben nem hiszem, hogy felülmúlná a konkurenciát érdemben, ahogy a Vertex 4-től sem várok sokat, a tesztekben jól virít, de másban nem lesz jobb , mint az elődje. -
Bodor
veterán
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Ááááááááááá....

-
akela91
addikt
Nem is vitatom.
Csak annyi, hogy a sandforce papíron leveri a nem sandforce vezérlős SSD-ket sebességben, miközben ugyanazt tudja legalább. Egyébként, hogy bizonyítsam, hogy nem vagyok elvakult semmilyen márka/vezérlő stb. felé: 830-at vettem volna ha lett volna rá pénzem, de 8K-val olcsóbb volt az M4, és nagyon elégedett vagyok vele. -
Bodor
veterán
válasz
akela91
üzenetére
Kíváncsi lennék rá, hogy ugyanabban a konfigurációban vaktesztben használat közben meg tudnál-e különböztetni egy Crucial M4-et, egy Samsung 830-at vagy 470-et , egy Agility3-at, Vertex 2-őt, és egy Kingston V+200-at egymástól. Persze nem 5-10 GB-os fájlok másolgatása alatt értem a használatot.
Szerintem egyikünk sem, ezért nem látom értelmét a vezérlők fikázásának. Mindenki a sajátját dicséri ez természetes, de azért a többi sem rossz. Ha megnézzük csak itt a PH-n közzétett SSD összehasonlító tesztekben a WIN 7 használatot, akkor szinte semmilyen különbséget nem találunk.
Akkor meg miről is beszélünk? -
válasz
Balage76
üzenetére
Olvasd el még1x, amit írt. (hdd-vel és SSD-vel is 5 perc a mentés)
Ezen (figyelembe véve a mérési eredményeket) a Samsung sem tudna javítani, mert ha igaz lenne, hogy a RAW tömöríthetetlen(ami nem igaz amúgy), akkor a HDD-re gyorsabb lenne jelenleg is a mentés, mint SSD-re, de ez jól láthatóan nem igaz. Ergo, az a feltételezésem a helyes, miszerint a Lightroom lassú, azaz még 64MB/s-el sem képes menteni, ergo lényegtelen, hogy a Samsung tudna pl 250MB/s-el is írni...![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
Balage76
senior tag
válasz
Monya78
üzenetére
A Sandforce kontrolleres 60/64GB kapacitásúak (pl V200+, OCZ Vertex3) kb 60-80MB-ot tudnak írni az ilyen tömöríthetetlen adatokkal. Ha a Lightroomról kiderül, hogy nincs ilyen korlátozása, akkor ha megteheted, cseréld le az SSD-t egy Samsung 830-ra vagy Crucial M4-re, ezek 2-3x gyorsabbak lesznek neked. Amúgy is, ha ilyen tipusú fájlokkal dolgozol, jobban jársz ezekkel az SDD-kkel amik valóban teljesítenek, nem pedig csak marketing szövegben erősek.

-
Monya78
veterán
Sziasztok!
A tegnap délutáni Lightroom-os mentéssel kapcsolatban, mondtátok hogy nyomjak egy random (default) tesztet.
Ez lett a végeredmény:
Szóval drivereket ne piszkáljam ez a normális sebessége a rendszernek...?
Erre a mentési limitre majd rákérdezek a Lightroom topicban...Köszi az eddigi segítséget

-
vizirider
tag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
elmondom a tutit, most esett ki az írás közben a dobozból a keret. én azt hittem az sima forma a műanyagban. nem is tudtam hogy keret.most akartalak leoltani, hogy csak 2 cd meg egy usb madzag van a kit-ben, semmi keret nincs. ennyit a képességeimről......pffffffffff

u.i.: természetesen a mai legozás már megvolt.............
(valahogy a gépbe kellett raknom azt a szart)azért kösz a tippet

-
-
vizirider
tag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
hát én a note-kit-et vettem: MZ-7PC128N/EU a kódja. már beleoperáltam. hát félelmetes sebsségkülönbség van, az szent, pedig a benchmark szerint elég vacak adataim vannak.
de így is hanyatt estem.........

-
zirigy
tag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
igen persze, pontosan úgy csináltam, abban a sorrendben, ahogy az oda volt írva.
Legalább már a windows telepítőben kijelzni az SSD-t. Picit már haladtam
Kérdés? Olyan lehetőség nincs, hogy pl IDE módban hagyom és úgy lehet engedné rá telepíteni a rendszert, azt ha kész átkapcsolom AHCI-ba? Vagy ennek már a legelején abban kell lennie?
-
válasz
zirigy
üzenetére
A Load BIOS Defaults is megvolt ugye? Csak azt követően állítottad be, ami a leírásban szerepel...
(A reset port error az RAID engedélyezésére utal a BIOS-ban...)vizirider
Igen, ehhez kellene az a távtartókeret, amit az N-es változathoz mellékelnek és a Samu aljára fel lehetne csavarozni, úgy pont akkora lenne mint egy 9mm HDD és egyből passzolna. Gondolom nem N-es tartozékkal vetted, hanem tartozék nélkül, vagy D-s tartozékokkal (asztali géphez)
Aktív témák
- ADATA Legend 710 512GB PCIe Gen3 X4 M2 NVMe / Beszámítás OK!
- Kioxia XG8 4TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - 7000-5800 MBs - Eladó
- Hitachi 2TB HDD 7200rpm (HDS722020ALA330)
- Western Digital Caviar Green 3TB HDD (WD30EZRX) 100/100 / Beszámítás OK!
- ELADÓ - Kingston micro SDXC Canvas Select Plus 128GB - BONTOTT!
- Pixel 7a Dobozában
- Apple iPhone 17 Pro Max 256GB Deep Blue használt, karcmentes 100% akku (52 ciklus) Apple garan
- HP ZBook Fury 17 G8 i7-11800H 32 GB RAM 1TB SSD NVIDIA RTX A3000 Garancia
- 186 - Lenovo Legion 5 (15IRX10) - Intel Core i7-13650HX, RTX 5070 (ELKELT)
- Samsung Galaxy S26 Ultra Cobalt Violet 256GB használt újszerű garancia 2026.02.27.-ig
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

sata2-es usb rackban mennie kellene, ha jó nem? Esetleg ha átdugom más gépbe, amiben csak sata2 ott észlelnie kéne a biosnak?