Hirdetés
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- eBay-es kütyük kis pénzért
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Lalikiraly: Asus Gaming V16 - RTX5050
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 12 – Ecetek és zsiradékok
- vrob: Próbálkozás 386 alaplap újraélesztésre
- ldave: New Game Blitz - 2026
- leslieke: leslieke farmerzsebe
Aktív témák
-
-
válasz
atesss
üzenetére
Gyakorlatilag a D az a verzió, amihez mindent adnak (beépítő keret, kábel, cd), tehát az a normális Desktop Kit. Ha asztali gépbe akarod beszerelni és nincs külön beépítő kereted otthon, akkor ezt vedd. A B-verzióhoz semmit nem adnak, simán csak egy dobozba jön. A Notebook verziót nem igazán értem, hiszen oda elvileg nem kell semmi a beépítéshez, tehát a B-verziónak jónak kéne lennie.

Az, hogy EU vagy WW (WorldWide) nem jelent semmit, csak régiókód valszleg.
A Ghost-oló programnak Ghost a neve.
(Norton Ghost) -
atesss
addikt
válasz
atesss
üzenetére
#37434 -re valaki ?
Egy ismerősnek is kellene majd ajánlanom, CULV-s notiba egy 120/128-asat, tehát ott azért már lényeges a fogyasztás.Szintén egy a Samsung 830 családról felmerült kérdés:
Találtam egy hsz-t, hogy melyik kiadás mit is jelent: [link]
De melyikhez mit is adnak pontosan ?
(ha lehet, valami kép is jó lenne pl. a külső házról)
A szoftverre korábban (3-4 hónapja) már rákérdeztem, ugye továbbra is mindegyikhez adják a Ghost-oló programot (mi is volt a neve) ? -
törölt tag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Ez a Windows logó vagy bogyó (kinek melyik elnevezés tetszik) amióta van SSD-m még egyszer se állt össze teljesen! Sentinel szerint Az SSD TRIM funkciója támogatva és engedélyezve az optimális teljesítményhez.
-
kungzi
veterán
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
itt azt írja, hogy:
SSD jelemzők:
Adatcsomag menedzsment: támogatva
Trim parancs: támogatva
Meghatározott olvasás Trim után: támogatva
Op. rendszer Trim funkció: támogatva, engedélyezve -
válasz
kungzi
üzenetére
1. bekapcsolva maradhat nyugodtan
2. A HotSwap/HotPlug funkció az AHCI driver-től függ, avagy a telepítőtől, ami felpakolta. Igazából ezzel nem igazán szoktam foglalkozni, pláne úgy, hogy maga a Window Update is eltünteti már egy jó ideje.
3. Amikor nagyon gyorsan boot-ol a gép (és a "bogyóknak nincs idejük "összeállni" az indítóképernyőn, az sajnos jelezheti azt is, hogy a TRIM nem megy, Hard Disk Sentinel 4.x Trial-al ellenőrizd mindenképp. (Ha most lassabbnak tűnik az indulás, az paradox módon jobb, mint korábban az a nagyon gyors) -
kungzi
veterán
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
értem, nagyon szépen köszönöm a választ, tehát ha nincs odd-m, akkor ki is kapcsolhatom?
amúgy az miért van, hogy ahci módban van a gép és úgy is van telepítve ssd-re a rendszer, de nincs leválasztási lehetőség a merevlemez meghajtóknál? pedig az ssd rendes sebességen megy.
2. míg nem tettem újra a rendszert, akkor a windows betöltésnél a logó animáció(4 pötty) nem ment végig és már indult is a rendszer, de most mintha lassabb lenne, most végig megy a pötty és lassabban is tölt be
asrock 990fx extreme 3 lap, sebesség fentebb pár kommentel ezelőtt látható
-
válasz
kungzi
üzenetére
Egyes SATA ODD-ok nem tudnak AHCI üzemmódban bebootolni lemezről avagy nagyon lassan olvasnak(pl W7 telepítőlemezről történő telepítésekor, az érintett ODD-ok, amikor neki kellene hogy álljon a telepítő lemásolni a fájlokat, akkor akár 5-6 percig mintha megállnának, csak azt követően indul meg a másolás, de az sem olyan sebességgel mint kellene, stb stb)
Alapvetően ilyen esetekben hasznos az amd ahci bios rom funkció bekapcsolása a BIOS-ban, tipikusan ASRock deszkák esetén találkozhatsz gyakrabban vele -
Thusor
őstag
Milyen 1,8" 64 GB-os SSD-t tudnátok javasolni, ami megbízható de nem túl drága?
-
kungzi
veterán
ez micsoda mikor beállítom az ahci módot?
amd ahci bios rom
ez mit csinál?
-
samu74
addikt
válasz
Jhonny06
üzenetére
Ilyen volt és ilyen lett kb. 1 éve van rajta ez a windows,de asszem annyira nem vészes a dolog.De egy zsír új ssd(főleg ha nincs sok minden rajta) mindig jobb értékeket produkál,mint mikor már használva van,plusz ahány mérés annyi féle...
-
Mercutio_
félisten
Sziasztok!
Asrock H61M-GS és OCZ Agility 3 jó párosítás? Olvastam, hogy alaplaptól függ jelentkeznek-e problémák
(mikrolag szerű akadás webezésnél, esetleges rendszer elszállás, stb. vagy ezek user error miatt történnek?) -
kungzi
veterán
ez szerintetek jó egy ocz agility 3 60GB-tól?

-
-
Sátán44
addikt
Szerintetek miért csökkentek az értékek?
2012.05.25 mérés
Amikor megvettem
2012.02.18 mérés Nem telepítettem semmilyen vezérlőt azóta. -
gera021
aktív tag
-
Reális az a feltevésem, hogy amelyik SSD ( 128GB-os ) most 30ezerbe kerül, az jövőre ilyenkor kb. 17ezer lesz?
-
BURN28
tag
Üdvözletem! Lenne egy lámának tűnő? kérdésem. Azt tudom, hogy a sata-s eszközök visszafelé kompatibilisek. DE számít-e az, hogy egy kábel milyen? Tudom sata 1/2 marketing fogás, de egy sata 3-as ssd-hez sata 3-as kábel kell, vagy (még mindig) nincs különbség?
Üdvözlettel: BURN28 -
törölt tag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
#37450) Fire/SOUL/CD:
Igen az SSD kapott annyit.
ssdNOW v series.(#37445) HZoli87
Nem zavar, ha a sebességet nem befojásolja, cska a kijelzett értéket.Itt egy kép a crystaldiskről
http://href.hu/x/hvj1
( nem tudok linkelni bocsi ) -
-
Balinov
titán
Sracok, lenne-e ertelme egy PCI-E 1x/4x SATA3 vezerlo beszerzesenek (ha van ilyen olcson). Intel ICH10R SATAII vezerlojere kottott Sandisk SSD-vel eszervennek-e szamottevo gyorsulast?
-
Gaben01
őstag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Igen,a 4K eredményeket találom egy kicsit gyengének én is,bár használat közben nem igazán érzem,hogy lassú lenne,főleg mert csak az oprendszer és programok vannak rajta,játék ilyesmi nincs.Megpróbálom a javasolt driverrel is ésmeglátjuk lesz-e változás.
Mivel a Kingston-t is ugyanerre használtam,ezért teljesen elégedett voltam a sebességével.Egyszer föltelepítettem mindent,utána nem nagy adatmozgás volt rajta.HDD-hez képest mindenképp nagy ugrás sebesség szempontjából. -
válasz
Gaben01
üzenetére
Hát igen, az a Kingston nem a sebességéről híres, főleg 4K-ban, bár szerintem így is lényeges különbséget tapasztal a topiktárs HDD-hez képest.
Az Agility-ről: Végül is ezek teljesen elfogadható eredmények, annyit megtehetsz -ha a W7 AHCI driver-t használod jelenleg-, hogy az Intel Rapid Storage Technology Driver-t feltelepíted, az segíteni szokott általában a magasabb értékek mérésében. (Itt most elsősorban a 4KQD32 Read sebességre értem, az lehetne magasabb, bár ha az is lesz, akkor sem fogsz változást tapasztalni)
-
Gaben01
őstag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Egy Kingston 64GB SATA2 SNV425-S2/64G ssd-ről van szó (tőlem vette) és igen, az ssd-re ad 5,9-et az élményindex.Nálam fogalmam sincs mennyi volt az élményindex,mert sose néztem meg.
Ha már írtam,akkor egy mérési eredményt is berakok az új ssd-vel.
Asus P8H77-V + OCZ Agility3 90GB, kb. másfél hetes win7 64bit.
Ezek milyen eredmények?
-
válasz
üzenetére
Ha pontos SSD típust leírnád és mérnél egyet Crystal Disk Mark-al, akkor abból talán több kiderülne. (Az élményindex értékét feltételezem úgy érted, hogy az SSD kapott annyit, nem maga az összesített élményindex értékéről van szó, mert az az összes tesztelt hardver közül a legkisebb értékét jeleníti meg, ami nem feltétlenül az SSD...)
-
Jester01
veterán
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Technikailag biztos GiB mert a flash chipek kettő hatványaival dolgoznak

Más kérdés, hogy ebből szegény felhasználónak nem adják oda mindet. -
törölt tag
Üdv!
Vettem egy Kingston SSDNOW cuccot.
win7 index 5.9 -ez normális? Nem többnek kéne lenni?
-
válasz
csokislecso
üzenetére
Bejegyzés végén, az SSD Optimalizálás rész előtt választ kapsz a kérdésedre.
-
HZoli87
veterán
válasz
csokislecso
üzenetére
99%-ról indul (Intel és Samsung esetén), már párszor megbeszéltük itt a fórumban. Szóval nincs semmi baja, használd.
buherka: SSDLife nem támogatja a Samsung meghajtókat, ha jól tudom
-
buherka
addikt
válasz
csokislecso
üzenetére
Nem feltétlenül kell hinni a HD Sentinel-nek. Amúgy melyik verziót használod?
Ezzel is próbáld...ez mit ír?
-
csokislecso
csendes tag
Üdv!
1 napos Samsung 830 128GB-os ssd kondíciója 99% Hard disk sentinel szerint. Ez miért van? Win telepítés után még 100% volt pár óra múlva csökkent 99-re. Nem írja, hogy van hibás szektor és a naplóba se rögzített semmilyen hibát.
Egy nap alatt 100GB-ot írtam rá, de csak azért mert ma vettem és még most telepítgettem meg próbálgattam. -
Balinov
titán
Sziasztok, ujdonsult SSD (SanDisk Extreme 120GB) tulajkent kerdeznek egypar dolgot.
Milyen SSD-t vegyek topik FAQ-jaban talalhato dolgokon nagyjabol tul vagyok (tegnap este ment fel a win), koszonet mindenkinek, aki annak az informaciofolyamnak segitett megszuletni.
Szoval, van egy Gigabyte EP45-DS3R lap, Intel ICH10R nativ SATAII vezerlovel, meg ez a Sandisk okossag. win7 X64 pro, C2Q 8200@3Ghz meg 2x2GB ram tarsasagaban.
Kerdes 1: van-e jelentosege, hogy melyik SATA csatira kotom az SSD-t? Jelenleg azt hiszem SATA4-es csatin van (masikokon vinyok). Nem kene szamitania, mivel mind a 6 SATA csatit a nativ ICH10R vezerli, de megis.
Kerdes 2: Alaplaphoz pontosan milyen driver-t kell feltenni, hogy a leheto legjobb teljesitmenyt kapjam?
Gyari FW-t a gyari SanDisk Tool-lal a legfrisebbre frissitettem, meg windows install elott. Ez idei Aprilisi kiadasu.
1 gyors tesztre futotta tegnap ejjel csak az idombol az AA SSD Bench-chel, az ezt mutatja:
Koszi a tippeket
Balinov
-
-
atesss
addikt
Üdv !
Kb. 2-3 hónappal ezelőtt néztem utána, hogy milyen (leginkább 60/64GB-os) SSD-t lenne érdemes venni.
Akkor Samsung 830-at választottam.
Van azóta komolyabb változás, illetve milyen (jelentősebb, tehát nem csak pl. annyi hogy SandForce-nál az Over Provisioning területet "lecsípték" ) újdonságok jelentek meg ? -
Matt-OPT
aktív tag
Sziasztok!
Először rakok össze SSD-s gépet és a WIN7 telepítésnél elakadtam. A telepítő lefut, kód és időbeállítás utáni újraindulásnál, nem bootol az SSD-ről, csak újraindul folyamatosan.
Konfig: Asrock H77M-ITX, Intel i5-3450, 2x2 GB Corsair RAM, Corsair Force 3 SSD 60GB.
AHCI mód beállítva, kábel a legalacsonyabb sorszámú SATA3-as portra kötve, az ODD pedig SATA2-es portra kötve. Floppy nincs, így nem is tudtam letiltani a BIOS-ban.
Mi lehet a gond?
1.0-ás BIOS van az alaplapon, tegnap jelent meg 1.10, érdemes frissíteni?
Hol tudom megnézni, hogy milyen firmware van az SSD-n? -
jorden06
senior tag
-
skristof
tag
válasz
jorden06
üzenetére

"Erre azért van most szükség, mert a tömörítést használó SSD-k (pl. Sandforce vezérlősek) tömöríthetetlen adatokon lassabb mérési eredményeket adnak, viszont ez esetben az elméleti maximum sebességre vagyunk kíváncsiak, hogy azt a gyártó adataival összevetve meg lehessen állapítani, hogy az SSD tényleg a tőle elvárható sebességet hozza/közelíti-e meg. (Tömöríthetetlen adatokkal végzett teszt esetén egy Sandforce vezérlős SSD-ről nem feltétlenül tudnád megállapítani, hogy azért lassú, mert tömöríthetetlen adatokkal annyit tud, avagy azért, mert mégsem a megfelelő SATA port-ra dugtad avagy rosszul állítottad be a BIOS-t vagy egyéb probléma áll a háttérben)"
-
TeeJay
félisten
válasz
Klepti
üzenetére
szerintem meg vedd ki az ODD-t és vegyél egy Raidsonic ODD-SDD keretet plusz USB2 külső ODD házat kb. 8ezerért
így lesz príma SSD rendszermeghajtónak és a vinyóról sem kell lemondani
külső házba meg ott az ODD amit én jó ha havonta 1x használok...
én is ilyet veszek majd a notiba és már csak az SSD-t kell kinézni meg megvenni
-
törölt tag
már fent van a rendszer ssd-n

még örülök... tisztább szárazabb érzés
nos mit és HOGYAN csináljak hogy minél kevesebbet kelljen írnia a rendszernek az SSD-re?
pl: naplózás, firefox egyes részeinek átpakolása HDD-re pl facebookos flash játékok miatt elég sokat írhat nem?
milyen módon ellenőrizhetem le hogy megy-e a TRIM?(UBUNTU LINUXON VAGYOK TEHÁT NEM WIN-es ÖTLEKETEK VÁROK)
-
skristof
tag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
-
válasz
Jhonny06
üzenetére
Tudom, ezzel tisztában vagyok, csak mivel notiba lenne, és nem fogom kivenni a DVD meghajtót, így a merevlemez helyére megy. Na most van külső vinyóm, csak ha véletlen nincs nálam, vagy bármi, és az SSDt használnám ilyesmire egy kicsit, akkor az árt neki?
Nem állandóra gondoltam, csak kérdeztem.Tehát mondjuk egy 35-ért már lehet venni normális 128GB-os 2,5"-es SSD-t? Az nem is rossz ár, vészesebbre számítottam.
-
-
Sziasztok!
Az lenne a kérdésem, hogy mennyiért lehet venni jelenleg notiba 64, illetve 128GB-os SSD-t? (persze valami használhatót)Illetve az SSD-t gondolom a torrentezés nyírja rendesen, nem?
-
törölt tag
ha telepiteg a 30gb-os ssd-re ami 27 valójában, akkor az oprendszert tegyen mondjuk 17gb-ra és úgy maradjon partícionálatlan hely vagy az egészet tegyem tele és a rendszer úgyis hagy neki helyet?? (mármint a szükséges üres helyet)
-
válasz
jorden06
üzenetére
A 7200-es winyó is iszonyatosan lassú, nem is értem, hogy miért írod úgy, mintha ez valami nagy szám lenne. A legtöbben erről váltanak SSD-re és mégis.. kéne érezned a különbséget.
Mondjuk hozzáteszem, hogy nekem csak az első pár órában volt brutális a különbség, mostanra annyira megszoktam, hogy a 10 gigás IDE is pöccre indul, hogy észre se veszem. Persze ha visszaváltanék HDD-re, brutális lenne a különbség. Gyorsan hozzá lehet szokni a sebességhez.
-
jorden06
senior tag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Azért nem érzek különbséget, mert eddig is egy 7200rpm-es vinyó dolgozott a gépemben, teljesen karbantartott OS mellett, így mindig zökkenőmentes volt a munka. Szignifikáns különbséget tényleg csak a boot-nál (ami nekem eddig 80-90 mp volt) és esetleg chrome/adobe indítása esetén érzek, de:
- az én gépem jelenleg 40mp alatt bootol be az SSD segítségével (C2D 2,5Ghz)
- a párom notija Core i5 2,5Ghz, 7200rpm hdd 40-50mp
- az öcsém AMD A6-os notija 5200rpm hdd szintén 40-50 mpés az OS is zökkenőmentesen fut mindegyiken. Most frissítettem az intel drivereket, de a teszt alapján nem történt változás.
Ráadásul a linkelt T500-as noti 250-260 között teljesít szekvenciális/512K írás/olvasás terén. ez enyém ettől jóval le van maradva, pedig ugyanaz az a lapkakészlet dolgozik benne.
-
válasz
üzenetére
Úgy, ahogy leírtad. A BOOT sorrend (telepítés előtt):
1. DVD
2. SSD
3. HDDHa végképp nem akarsz elrontani semmit, akkor a Linux telepítése előtt egyszerűen lehúzod a HDD-t a gépről. Majd, ha fut a Linux, visszadugod és beállítod megint a boot sorrendet. Én sokszor inkább lehúztam minden mást, akkor nem kavar be se a Linux, se a Win.
-
törölt tag
még egy kérdés:
ha belerakom a gépbe az SSD-t és live cd-vel (linux) bootolok és felrakom rá az operációs rendszert akkor annyi a dolgom hogy a régi (bentlévő) HDD elé rakom BIOS-ban a boot-ot?
most ugye a CD az első, és a hdd a 2.
ezután 1. CD, 2. SSD, 3. HDD
így kell csinálni és ez így műkszik?
(A hdd békén akarom hagyni)
csak azért hogy végszükség esetén ha leb*sznék valamit akkor arról indulni tudjon a régi rendszer.
szóval hogy kell beüzemelni az ssd-t? -
válasz
jorden06
üzenetére
A mérési eredményből is láthatod, hogy SATA2... (Intel GM45 Express Chipset)
Én sem nagyon értem, hogy miért nem érzel különbséget a HDD-hez képest, figyelembevéve, hogy milyen sebességeket mértél. A laggolás meg egyéb X-akták jelenségekért a chipset driver felel, ha azt felpakoltad, akkor kampeca. -
petakpa1
őstag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Köszi, ezeket már mind próbáltam, de sajnos semmi. Mivel másik gépben sem ment, valszeg döglött lesz

-
buherka
addikt
válasz
jorden06
üzenetére
Nekem is ugyan ez az Agility 3 120GB-os van.
Előtte egy 7200-es MP4-es Samu volt a ThinkPad T500-ban, ezt váltotta az SSD-t.Én azért érzem keményen a különbséget. Úgy hasít, mint a hétszencség...a HDD-hez képest nálam ott figyel a wow efektus (ahogy írtad).
Én egyszer csináltam tesztet, azóta nem is érdekel. Megy és kész. Fingom sincs hogy ez jó eredmény, de nem is nagyon izgat.

-
jorden06
senior tag
Sziasztok!
Lassan egy hónapja használok egy Agility 3 120GB-os SSD-t, elvégeztem minden finomhangolást, és pár dolgot zavarónak találok:
- böngészés közben sokat gondolkozik a rendszer, ablakbezárásoknál esetenként komoly laggok is vannak (a gyorsítótár hdd hiányában ssd-n maradt, chrome-ot használok)
- a készenlétből való visszatérés olykor annyi ideig tart, mint egy teljes boot
- a windows-ban való bögészés is olykor komolyan belaggolA win frissen telepített, és a programok gyorsabb betöltődését leszámítva én nem érzem azt a "wow" effektet, amit hdd-ről ssd-re való áttérés kellene, hogy jelentsen.
teszt: (PM45 lapkakészlet, sata2, C2D 2,53Ghz 6MB chache, 3GB ram)
Olvastam, hogy notebookon lassabban teljesítenek, de ugyanakkor pont ez lenne az a szegmens, ahol érezhetően megdobja a gép gyorsaságát az ssd.
-
válasz
Jhonny06
üzenetére
Van esetleg valami konkrét dolog, amire gondolsz, hogy mit kellene esetleg állítani?
(Mert ha nem, akkor nem kell állítani rajta semmit)petakpa1
1. Ha nem alapon van a BIOS (pl állítottál cpu feszkót, ram frekit stb), akkor állítsd alapra a BIOS-t. (Húzd le az SSD-t, gép bekap, BIOS-ba be, Exit menüben load bios defaults és csak az AHCI üzemmódot kapcsold vissza, módosítások mentésével lépj ki a BIOS-ból, gép kikapcs)
2. Dugd át az SSD egy másodlagos SATA portra, ez annyit jelent, hogy ugyanazon vezérlőhöz tartozó SATA portok közül pl a 2. vagy 4.-re
(Ha SATA1/SATA2/SATA3/SATA4 feliratú portok vannak, akkor a SATA2 vagy 4-re, ha 0-tól kezdődik a számozás, akkor meg az 1. vagy 3.-ra) -
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Tehát kvázi nem kell rajta állítani semmit?
Aktív témák
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- Okos Otthon / Smart Home
- Spórolós topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Milyen alaplapot vegyek?
- LEGO klub
- Fizetős szoftverek ingyen vagy kedvezményesen
- Motoros topic
- iPhone topik
- További aktív témák...
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- ÜTÉSÁLLÓ 1TB-os HDD: ADATA HD710 100/100 csak 13 nap működési idő
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- Eladó BONTATLAN Samsung Galaxy S24+ 12/256GB Lila / 12 hó jótállás
- Dell Latitude 7210 2-in-1 12" FHD touch, i7 10610U, 16GB RAM, 512GB SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

(Norton Ghost)
(mikrolag szerű akadás webezésnél, esetleges rendszer elszállás, stb. vagy ezek user error miatt történnek?)

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Ahogy nézem nem is extrém drága és a plextor név még mindig jól cseng.
próbáltam már firefoxban, hogy a chache-t áthelyeztem a ramba, de nem oldotta meg a problémát.