Hirdetés

Keresés

Aktív témák

• McLaca

őstag

válasz orbano #16333 üzenetére

Az miért is kicseszés önmagával? Én HDD-vel is kikapcsolom, mert akkor is használja a win a swapfájlt, ha amúgy van bőven RAM. Sokkal gyorsabb így a leállás, indulás, hibernálás, és úgy általában minden program használata. XP-nél 2GB mellett, win7-nél 4GB mellett már nyugodtan ki lehet kapcsolni, nem nagyon fog elfogyni a RAM... Persze ha valaki Gigabájtos memóriaigényű progikat használ, akkor nem biztos, hogy jó ötlet, de akkor meg vegyen 8GB RAM-ot, sokkal többet ér el vele...

Amúgy ha már ideírtam, akkor kérdés is lenne... :) Olyan SSD kellene nekem, ami 100GB fölötti, és az op. rendszerrel kapcsolatos dolgokban, és programindulásban, és általános, nem júzer által kezdeményezett lemezműveletek a legtutibb. A szekvenciális olvasás annyira nem izgat, mert nem kívánok naponta 50GB-os fájlokat másolni... :) A Crucial igen fürgének látszik, de kérdés, mennyire megbízható. Az Intel megbízható, de az írási sebessége annyira nem nagy. OCZ, Kingston, amit még olvasgatok itt, a kérdés, hogy megbízhatóságban melyiket érdemes, persze nincs hosszútávú tapasztalat, de mégis... Olvasgatom már pár napja a topicot, de nem vagyok előrébb. A javasolt cikkeken is túl vagyok már, az egyikben azt olvasni, hogy igazából mindegy, hogy általános felhasználásnál milyen SSD-t, mert lényegi különbség gyakorlati használat mellett nem igen tapasztalható, csak a tesztekben bukik ki a sebességkülönbség.

Ja, és még valami: ha kettéparticionálok egy SSD-t, akkor a "terület elosztás" csak adott partíción belül fog működni? Értem ez alatt, hogy ha felülírok egy területet, akkor az SSD ugyebár nem felülírja, hanem a legrégebben használt területet veszi használatba, tehát írja szépen végig a partíciót, és csak akkor kezd ténylegesen felülírni, ha a használatlan, vagy régen használt területek elfogytak. Namost ha ketté van particionálva, akkor csak a partíció végéig ír, és utána kezdi elölről, tehát fizikailag kezeli-e a partíciókat, vagy csak logikai a dolog, és mindig a teljes területet veszi-e igénybe? Nem tudom, értitek-e, mit akarok kérdezni... :D
    Bár ha nem egyértelmű a kérdés, akkor nem lesz ketté particionálás, fogok egy mappát, és bemountolom második meghajtónak, így logikailag kettő lesz, fizikailag meg egy. :)

Üdv!

• unrealnoise

senior tag

válasz orbano #16333 üzenetére

Szóval ez a "Setting: Disable Pagefile" baromság?
    Egyébként nem, a C-n a rendszer menedzseli a méretét. Akkor maradjon is így gondolom.

Ist: köszi, töltöm is. :)

Aktív témák