Hirdetés
-
LOGOUT
A kereshetőség érdekében a filmkritikát, ajánlót tartalmazó
hozzászólások #értékelés címkével vannak ellátva.
Bővebben erről és példa a keresésre.
A spoiler formázás használata kötelező spoileres tartalmaknál!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
paatrick
őstag
válasz
-FreaK-
üzenetére
Anno az 1999-es Az elveszett világ sorozatban, mikor már kínjukban nem tudtak kitalálni semmit, abban volt egy ilyen rész. Embereink 1 részre előreutaztak az időben, a semmi közepén megjelent egy mai amerikai lakónegyed, senki nem értett semmit, majd egyszer csak besétált a T-Rex
Nem lepődnék meg ha amerikában is ismételnék ezeket a sorozatokat és valaki csettintett volna hogy micsoda ötlet, legyen film belőle
-
-
totron
addikt
válasz
-FreaK-
üzenetére
Milyen megengedő vagy. Újabb ökörség 13 éveseknek. Kiváló indikátora a közízlésnek, hogy torrentre is az ilyen és ehhez hasonló fosok szivárognak át, holott ajánl a Netflix értelmesebb néznivalókat.
#175290mephi666, a Megyen a gőzös annyira súlytalan hitványság lett, hogy jobb lett volna eleve élvezhetetlennek készíteni akarni. Bujkál bennem valamicske kis hit, hogy ők sem gondolták komolyan egy pillanatig sem. Groteszk, hosszított szkeccsnek is rossz, de legalább filmként is értékelhetetlen - avagy az alapjárati magyar filmgyártásba ezzel a kalimpálással is sikerült megérkezni. Ám így hogy sikerülhetett olyan jóra akkor a Bakter? Mert ilyen erős csillagállás önmagában nincs. De ha meg nincs, akkor az emberanyag is csak megvolt valaha, akkor meg miért nem teszik magukat oda érdemben, jobban? Már-már hihetetlen félremenés sorozat, bosszantó szétaprózódásai a tehetségeknek. A közönséggel való találkozás, találkoztatás is rengeteget számít, nem mindegy milyen időszakban mit kínál egy film. Betalálás ritkán van, könnyebb vaktölténnyel lőni a nézőteret sok pénzekből mondjuk ez önmagában sok mindenre válasz. -
.LnB
titán
válasz
-FreaK-
üzenetére
Gondolj bele, ha tényleg 50-60% akkor a nagy Amerika ezt bevallhatná?! Naná, hogy nem. Semmilyen módon nem mutathatják magukat gyengének. Ha Trump-ot kérdezték volna meg erről, amennyi esze van, ő 120%-ot mondott volna.
Persze nem azt mondom, hogy ne lenne igaz a Pentagon nyilatkozata. De szerintem az igazságot nem tudhatjuk.
Amúgy engem nagyon váratlanul ért a film vége. Rögtön feltettem a kérdést, hogy ennyi?! De kicsit gondolkodtam, és el tudtam fogadni, hogy ez a vége. -
AD4MINATOR
nagyúr
válasz
-FreaK-
üzenetére
persze, hogy azt nyilatkozta

egyrészt tesztek során... másrészt meg miért mondanának kevesebbet, csak pánik lenne belőle... A szakértők szerinti
becslés is optimista számítás, de mégha valóban61%-os , az elfogórakétákmagas % is vagy legyen bármennyi is darabszáma mindenféleképpen aggodalomra ad okot.kevés -
AD4MINATOR
nagyúr
válasz
-FreaK-
üzenetére
The Assessment (2025)
Érdekes téma és a 2 női lead is egész jó (Alicia Vikander, Elizabeth Olsen) viszont a film közepére mintha elfáradna, és a vége is esetlenül van lezárva. Emiatt bennem nem hagyott mély nyomot ez most, de valóban komplex témát boncolgat a film és szülővé válás előtt álló nézőknek duplán érdekes lehet
-
AD4MINATOR
nagyúr
válasz
-FreaK-
üzenetére
Fekete táska
Black Bag (2025)Mr.&Mrs Smith 2?
Áh azért közel sem olyan. Viszont végig feszes a tempó, légkör, jó kémes, áruló-keresős film. Van 1-2 elsőre talán zavarosnak mondható rész, de hamar kitisztul a néző részére is mi miért történik és követhető. Michael Fassbender pedig jó cast volt erre. -
mephi666
nagyúr
válasz
-FreaK-
üzenetére
...ettől félek, hogy el lesz szabva... amikor az első résznek még mindig top3 a főcímzenéje
tuti, hogy ismétlem az első 2 részt a 3. előtt röviddel -
j0k3r!
őstag
válasz
-FreaK-
üzenetére
A Boss Level jutott eszembe a trailer alapján, az a sztori is jó táptalaj volt a poénoknak.
-
vond
MODERÁTOR
válasz
-FreaK-
üzenetére
Ahhh, de jónak ígérkezik.
És végre nem mesélnek el mindent a trailer-ben. Ja és igen, Bong Joon Ho.
A Parasite-ot kb. mindenki ismeri tőle. Nálam a Memories of Murder is nagyot ütött annak idején, a Snowpiercer is egész jó volt. Most a Mother-t is fevettem a sürgősen megnézendő filmek listájára. -
válasz
-FreaK-
üzenetére
és azt hogy mindig egy hajszálon múlt csak az életük.
Igen, pont innen indul a problémám a dologgal, hogy sokat tekerik a narratívát azért, hogy ilyen hajszálon múlósak legyenek a jelenetek, és így nagyon erőlködésnek hatnak (két példa:
; ill. amikor hirtelen felbukkana farmról menekülés, amikor nem indul az autó ). Ha a jelenetek alapfelállását elfogadom, akkor egyetértek, reálisan vannak megcsinálva - nem volt semmi ilyen fullba nyomás, amitől egy csomó akciófilmben felmegyek a falra. Valószínűleg egy átlag zúzdában ezek simán elcsúsztak volna, csak itt borzasztó nagy volt a kontraszt a világépítés természetességével.a táborban a bosszúszomjas motorról lelőtt seggfej -
válasz
-FreaK-
üzenetére
Na, pont most megy erről egy film a mozikban: Civil War
Nem egy Children of Men féle klasszikus, de a széteső társadalom, a túlélés feszültsége, az életszerű zsigeri összecsapások, mind benne vannak (nem kevésbé az operatőr keze, aki így meg tudta valósítani a rendező álmát)
Mondanivalójában sajnos alul marad, és a széteső társadalomból csak az embert/egy egy helyszínt mutat meg, a társadalom egészét nem, de élménynek, erős élmény volt
-
.LnB
titán
válasz
-FreaK-
üzenetére
Szerintem ennek egyikhez sincs köze. Ez egy szerelmi történet, kicsit érdekes megvalósításban. Én úgy értelmeztem, hogy a főszereplő bűntudata, belső vívódása ölt testet ebben a filmben. És a végére megtalálja a lelki békéjét.
Érdekes ez a poszt Szovjet körítés, meg van benne egy adag misztikum. De az én tetszésemet nem nyerte el. Érdekes, de nem maradandó alkotás szerintem.
-
válasz
-FreaK-
üzenetére
Valamikor már a Dune bejelentése környékén jött Villeneuve-tól erről a nyilatkozat, úgyhogy elégé valid. Gondolom a Part 2 után, az anyagi fedezett, kiadó és producer találás sem lesz túl nagy falat.
én magam a Dune Messiását mondjuk azért a Part 2 után jobban megnézném -
válasz
-FreaK-
üzenetére
Egy része benne van igen... az eleje nincs benne, viszont a vége tovább megy picit... szóval ilyen "átlapolva".
A kettő együtt több, mint külön külön.(#99937) fateless
Ez annyira nem spoiler, hiszen nem írja mi történik és a neten elérhető amit kérdez már jóideje.

Én sem írtam le semmit ami az.Ilyen alapon a trailer is spoiler már.

-
emiki6
veterán
válasz
-FreaK-
üzenetére
Szerintem viccnek szánta, a visszavont linkre reflektálva.
Érdemes azért megjegyezni, hogy filmművészetileg talán nevezhető kiemelkedőnek a film. Számomra kifejezetten realisztikussá tette, hogy az űrhajó külsejére rögzítve voltak a kamerák, mondjuk én kedvelem az olyan fényképezési módokat, amik eltérnek a megszokottól és van értelmük.
Kétlem, hogy lett volna más mozifilm, ami ilyen valósághűen mutatja be hogyan néz ki egy féreglyuk vagy feketelyuk.Az Interstellar továbbra is egy megosztó film, aminek van egy marék negatívuma és pozitívuma is. Az, hogy tetszik e valakinek az attól függ melyiket veszi észre, melyikre fordít nagyobb figyelmet. Engem elvakítanak a pozitívumai, azok alapján értékelem, a negatívumait pedig megbocsátom.

-
Tibiajax
nagyúr
válasz
-FreaK-
üzenetére
tudod milyen félelmetes volt az, annak idején.. éjszaka, csillagász-táborban, hatodikosként..
csillagokat gyors lerendeztük, tanárok lefeküdtek aludni, mi meg mentünk be a nyolcadikosokhoz (!), akik már tolták a vhs-en a bolygó neve:halált
örök emlékek. kint a sötét éjszaka, gyerekként egy táborban az erdő melletti úttörő tábor csendjében, lekapcsolt villany mellett mindenki csak a tévé sziszegésére figyelt, meg Ripley-re
hát igen.... -
vond
MODERÁTOR
válasz
-FreaK-
üzenetére
A múltkor sok év után megnéztük az Alien-t és rögtön utána az Aliens-t. 30-40 éves filmekről beszélünk, de most is, sokadik megtekintésre is sokkal-sokkal többet adtak, mint ez a vérgyenge Prometheus. Az Aliens-t gyakorlatilag a máig készült egyik legjobb sci-fi/thriller/akció filmnek tartom. Majd' 40 éves fejjel konkrétan ugráltam a kanapén, hogy mekkora király volt ez már, és 31 éves a film basszus.
Ezzel szemben a Prometheus újranézés után még csalódottabb és mérgesebb voltam, mint az első megtekintéskor. Ekkora egy idegesítő baromságot, komolyan mondom az AvP-t inkább megnézem sokadszorra, mint ezt. Teljesen logikátlan viselkedések, egybites karakterek, full gagyi szövegkönyv (volt ebben a filmben egy értelmes párbeszéd?), és még sorolhatnám.
Ja, és nem tartom magam (és mások sem engem) intelligencia szintben kevésnek egy ilyen filmhez. Értem én, hogy mit akartak, bitang szívesen is néztem volna egy okosan összerakott filmet ebben a témában. Érdekel a sztori, kíváncsi lennék a dolgok hátterére, stb., a hangulat és a látvány nem is volt rossz, de számomra egy hót idegesítő, vontatott, elrontott film a Prometheus, egy óriási kihagyott ziccer.
Nagyon-nagyon remélem, hogy a Covenant nem fog ekkora csalódást okozni.
-
Ispy
nagyúr
válasz
-FreaK-
üzenetére
Engem kifejezetten érdekelt volna egy sokkal inkább scifis folytatás, ami sokkal inkább a háttérsztori kibontásáról szól, mint sem a futunk a csúnya lény elől.
Sokan azért nem szeretik a promot, mert sok benne a logikátlan történés, emberek hülyeségeket csinálnak stb., de ilyen alapon kb. minden filmbe bele lehet kötni, egyébként meg, ha logikusan viselkednek a karakterek, akkor kb. 5 perc alatt vége a filmnek.

-
spammer
veterán
Új hozzászólás Aktív témák
● A spoiler formázás használata kötelező spoileres tartalmaknál!
● A topikban tiltott a warez mindennemű formája!
● A kereshetőség érdekében lásd el #értékelés címkével a filmkritikát, ajánlást tartalmazó hozzászólásaidat!
- MAKULÁTLAN - Steam Deck OLED 1TB - 3 ÉV GARI + AJÁNDÉK
- Nintendo Switch Lite (Picofly, CFW, Dualboot) eladó
- Intel Core I9 13900KF - 24mag/32szál - Új, bontatlan - Gari 2028.06.15. -ig - Eladó!
- 2. AMD Radeon RX 6700 XT (Reference model, 12 GB, GDDR6, 192 bit)
- Intel Core I9 12900KF - 16mag/24szál - Új, bontatlan, 1 év gari - Eladó!
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3060
- AKCIÓ! Gigabyte X570 R7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RX 6750 XT 12GB LIAN LI LANCOOL 216RX 750W
- BESZÁMÍTÁS! Akár Részletfizetés 0% THM ÚJ AMD RYZEN AM5 processzorok 3 év garanciával 27% áfaval
- 0% THM 4 havi részlet, beszámítás! Gamer PC, notebook, konzol, Apple termék, hardver KAMATMENTESEN!
- Lenovo ThinkPad T14s Gen 5 Intel Ultra 5 135u,16 gb DDR5 6400,garancia 2028.03.
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Nem lepődnék meg ha amerikában is ismételnék ezeket a sorozatokat és valaki csettintett volna hogy micsoda ötlet, legyen film belőle
(Most fizetem elő, kipróbálom a Gaia-t).
, de azért persze mindenkit kinyír.