- Digitális Állampolgárság Program
- "Egyszerű" Ügyfélkapu+ regisztráció
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Szólánc.
- Még több 12400F tuning eredmény (vs. stock)
- Kis színes abszurdisztánból
- Szivat a ONE. Digi és követeléskezelő (Második rész)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
-
LOGOUT.hu
A kereshetőség érdekében a filmkritikát, ajánlót tartalmazó
hozzászólások #értékelés címkével vannak ellátva.
Bővebben erről és példa a keresésre.
A spoiler formázás használata kötelező spoileres tartalmaknál!
Új hozzászólás Aktív témák
-
brownus
veterán
magic in the moonlight (2014) soundtrack
jó hétvégét!
[ Szerkesztve ]
-
Devid_81
félisten
Az olcso Interstellar volt mar?
...
-
Pitterix
őstag
brownus kollégának és másoknak, akik szeretik a keleti "blokkot".
[ Szerkesztve ]
"Persze hogy tudtam, csak nem sejtettem!"-----Angelo 'Snaps' Provolone
-
pohár
félisten
-
james001
veterán
Ezt látta már valaki? Ez ilyen csavaros sci fi vagy inkább lassú dráma?
https://psnprofiles.com/kazama001
-
dokee78
félisten
Ki mit gondol?
Lesz olyan jó az American Sniper,mint a Lone Survivor?brownus Betárazom a Westernt.
Volt még 2 western,de nem ugrik be a címük,azt is itt ajánltátok,de majd rákeresek. -
devil-k
nagyúr
válasz Vikthor #58563 üzenetére
Igaz, hogy nem akció, de az Antwone Fisher története c. filmje is nagyon jó, ráadásul Ő rendezte. Nagy kedvenc.
- mozi bolondéria -
-
brownus
veterán
Ket filmet ajanlok, a (az iras spoileres, az elso ket bekezdes kivetelevel) the salvation , kurva jo! A szereploket nem kell bemutatni, az ost is szep, illik a film ala. mads nagyon badass
Killers, ez eleg beteg egy film, de emellett jo is! Nyers, eroszakos.
-
Viszlát
addikt
válasz thomeef #58506 üzenetére
Ezen átsiklottam, szkuzi.
Az a probléma ezzel, hogy adott egy alapvetően szakmai díj, amit irtózatos felhajtás kísér és ez nyilván jól becsap néhány embert. A népszerűségtől semmi sem lesz etalon, főleg nem egy olyan területen mint a filmművészet, ami jellegéből fakadóan rendkívül szubjektív. De az általad leírt "fail"-lel egyenértékű blama, amit a topiklakók nagy része is elkövet, mégpedig a klasszikus "szarazoszkár", amit soha senki nem tudott még mással megindokolni, minthogy "nemaznyert" meg "némmámegmilyenfilmnyert" és hasonlók. Már többször leírtam, hogy az akadémiai díjak is szubjektív döntés alapján kerülnek kiosztásra, 6-7000 szakmabeli szavazata alapján. A szubjektivitástól a szakmaiság felé az mozdítja el az egészet, hogy nem Piroska néni és Gyula bácsi szavazgat, hanem színészek, producerek, rendezők, kosztümösök, zeneszerzők, látványtervezők, írók, operatőrök, stb. És még ezen felül is van szűrés, mert eleve csak meghívásos vagy ajánlási alapon lehet tagságot szerezni, persze csak akkor ha bizonyos szakmai feltételek teljesültek (ez utóbbi alól ha jól emlékszem akkor kivételt képeznek azok, akik jelölést kaptak, de még ők sem kerülhetnek be csak úgy, hogy felteszik a kezüket, hogy én nagyon szeretném).
Ebből aztán egyenesen következik az, hogy az Akadémia tagjai teljesen normális módon egészen másképp nézik a filmeket. Egy hímzett terítőre egy laikus annyit tud mondani, hogy szép/ronda vagy tetszik/nem tetszik, míg egy 40 éve ezzel foglalkozó hímező 3 másodperc alatt kiszúrja, hogy hol vannak a hibák, egy gyűjtő kisujjból megmondja milyen stílusjegyek a meghatározóak, és így tovább. Egyáltalán nem meglepő, hogy 10 terítőből a laikus mást választ kedvencnek, mint egy hozzáértő.
Egy szó mint száz, azzal nincs semmi gond, ha valaki mást gondol egy adott filmről, viszont az meglehetősen primitív, ostoba és irritáló hozzáállás, hogy a véleménybeli különbözőség miatt megy a szarozás és olyan emberek vonják kétségbe a díj értékét és szakmaiságát, akiknek halvány gőzük sincs a filmiparról (a legtöbb esetben magáról a díjazási procedúráról sem).
A példád egyébként nagyon jól mintázza mindazt amiről fentebb írtam. Félreértés ne essék, magam is maximum a lelkes amatőr kategóriába tartozom, de szerintem az Interstellar pontosan azokban a kategóriákban kapott jelölést ami olyan szintet hozott, ami kapcsán egyáltalán szóba jöhet a díjazás. DE, ha az Interstellart jelölik, vagy akár meg is kapná a legjobb filmnek járó díjat, a véleményem akkor se változna a filmről...
"How a government taxes its citizens is a direct declaration of a country's values."
-
devil-k
nagyúr
[ Szerkesztve ]
- mozi bolondéria -
-
eeXaa
addikt
...ugyanazt alakítja már vagy 20 éve, ezalól kb. 1 kivétel volt a flight.
(#58567) madgie : ...és az a vicc hogy a 3 bourne volt harmat a legacy-hoz képest.
[ Szerkesztve ]
-
Ace owner
addikt
válasz Realradical #58562 üzenetére
Tegnap láttam John Wicket tényleg erősebb az Equalizer.
Galaxy Fold 4
-
diegho
nagyúr
válasz Realradical #58562 üzenetére
Azért jó Washington legtöbb filmje, mert hitelesen alakít szinte bármilyen karaktert. A Safe House is jó volt. Remélem lesz még tőle 4-5 jobb akciófilm mielőtt nyugdíjba vonul és nem cseszi el a karrierje végét úgy, mint Bruce Willis.
A Taking Pelham 123 nekem annyira nem tetszett... a Training viszont tényleg jó és természetesen a többi is.
Ha már akciófilmek és bejött Travolta, szerintem a From Paris With Love is jó kis kikapcsolódás, igaz a Basic-nél nem jobb.
[ Szerkesztve ]
-
diegho
nagyúr
Az Equalizer csak szerintem az utóbbi idők egyik legjobb akciófilmje? Denzel Washington nagyon jól tolja az ilyen szerepeket, remélem lesz 2. rész és nem cseszik el, mint a Taken-nél.
-
gyuromoj
veterán
A Walk Among the Tombstones
Lassú volt, de legalább a feszültséget jól adagolták benne.
6/10
PSN: gyuromoj | R.I.P. Supernatural 2005.09.13.-2020.11.19.
-
thomeef
őstag
-
Realradical
őstag
válasz ígyvanferi #58511 üzenetére
Ez a generáció vagyok. Mindennemű iskolai képzés, vagy kintélés nélkül folyékonyan beszélek angolul. Eleinte nehéz volt munkába áthelyezni, de egy-két hónap alatt belejöttem még az indiai akcentus processzálásába is.
Tehát szerintem, ha nem lenne magyar szinkron az országban nagyot nőne az angolul beszélők aránya.#58517 cyberkind
Azért mi is alaposan megváltoztunk, így jóval nehezebb meló a megbozongatás. Anno a Kedvencek temetője után az emberek ki voltak borulva. Manapság üvöltöznek az arcodba a bezoomolt démonok és röhögsz rajta, hogy milyen szar a CGI...[ Szerkesztve ]
Things that try to look like things often do look more like things than things
-
dokee78
félisten
Grace 3/10
Mekkora sz@r ez a film.
Lehet felirattal jobb lett volna kicsit. -
-
Pitterix
őstag
válasz thomeef #58508 üzenetére
Sokan nem tudják összeegyeztetni a szöveget és a képet, azaz csak a képre, vagy csak a szövegre képesek figyelni. Rengeteg ilyen ismerősöm van.
Az egyik ilyen ismerősöm szokta mondani, ha magyarok vagyunk beszéljünk magyarul, nézzünk filmeket magyarul és aki idejön beszéljen magyarul...."Persze hogy tudtam, csak nem sejtettem!"-----Angelo 'Snaps' Provolone
-
Bad Pritt
félisten
Online artbook a Jupiter Ascendinghez. Not bad.
[link]Some motherf*ckers are always tryna ice skate uphill.
-
Pearce
aktív tag
"Tom Hardy kiszállt a SUICIDE SQUADból (mivel húzódik Inarritu The Revenantjának forgatása), és úgy néz ki, hogy Jake Gyllenhaal szállhat be helyette Will Smith, Margot Robbie, Jared Leto és Jai Courtney mellé." via Geekz
"Na, ezt is megértük: a Fox egyik fejese azt mondta egy bemutatás előtt álló filmjükről, konkrétan a FANTASZTIKUS NÉGYESRŐL, hogy az egész egy "mess" (kb. rakás szerencsétlenség). A stúdió úgy általában véve nem boldog a filmmel: milliókat készülnek elkölteni utóforgatásokra, hogy mentsék, ami menthető. Aggasztó hírek... (egyébként február 13-án, a Kingsmannel jön az első trailer.)" via Geekz
-
rt06
veterán
válasz Viszlát #58543 üzenetére
en ezt a listat hasznaltam
Politikailag korrekt, valamint munkahely- és gyermekbarát aláírás, amiben egyáltalán nincsen p*na.
-
rt06
veterán
jajj, azt ki is felejtettem, hogy az orszagonkenti bontast nezve az usa messze az elen van (olyannyira, hogy az itt felsorolt filmek eseteben tobb bevetelt hozott, mint a kovetkezo ~200 orszag egyuttesen)
Politikailag korrekt, valamint munkahely- és gyermekbarát aláírás, amiben egyáltalán nincsen p*na.
-
Viszlát
addikt
válasz Viszlát #58542 üzenetére
Kis segítség, hogy ne egyesével kelljen bogarászni.
"How a government taxes its citizens is a direct declaration of a country's values."
-
Viszlát
addikt
Oké, jár egy fél pont a befektetett energiáért.
Viszont ha megnézed az elmúlt 20 év nyerteseit, akkor ennyi, ez az 5 valóban valamennyivel többet hozott USA-ban mint nemzetközileg, ráadásul egyik sem jelentőset többet. Ezzel szemben a többi 15 mind többet hozott és jónéhány 2-3-4x többet, blockbusterek esetében elég durva különbségekkel (százmilliókról, milliárdról van szó).
Lényeg a lényeg, ez alapján szerintem nem helytálló a megállapítás, hogy a fő bevételi forrás az USA lenne. Nyilván, hogy vannak kivételek, de a trend az egy más kérdés.
Szerk: azt hittem amúgy, hogy a kézenfekvőbb dologgal fogsz jönni, mert ha ország szinten nézzük, akkor valóban az USA a legjövedelmezőbb.
[ Szerkesztve ]
-
rt06
veterán
válasz dokee78 #58535 üzenetére
van egy film (esetleg filmsorozat), amibol fognak egy karaktert, egy tortenetszalat, egy esemenyt, vagy az elozmenyt, es kulon filmet (filmsorozatot) csinalnak neki
igen, a deadpool is ilyen (raadasul, ha jol emlekszem, az az wolverine spinoff-ja, ami mar maga is spinoff)
-
brownus
veterán
ő volt a kedvencem kölök koromban, batman, és punisher mellett, de én ezeknek már nem hiszek pedig állat lenne!
[ Szerkesztve ]
-
dokee78
félisten
Mit jelent a "spin off"?
A Dead Pool az spin off lenne? -
eeXaa
addikt
válasz cyberkind #58527 üzenetére
Hmm.. jó azért hogy feljött ez a téma, az imdb-t nézve 2-3 filmjét nem is láttam, hamarosan bepótlom legalább...
Seth Rogen egy anomália, hihetelen hogy egy ennyire tehetségtelen ember eljutott idáig... de mondjuk ha belegondolok, hogy a pop iparban mi zajlik akkor már érthetőbb..[ Szerkesztve ]
-
brownus
veterán
válasz cyberkind #58527 üzenetére
mondasz valami, tarantino még egyszer sem hibázott! 8 nagy mozifilmje van, és készülőben a 9.-ik (+ a négy szoba egyik epizódja)
van még rajta kívül ilyen rendező? talán wes anderson (bár tőle az első két filmjét még nem láttam)
bár ez így hülyeség, mert nem valami termékenyek ők ketten.
-
brownus
veterán
exodus következő kérdés!
amúgy igen, ez abban kiemelkedő lehet, hogy rohadt sok pénzt elk.rhatott erre a filmrehttp://velvet.hu/gumicukor/2015/01/16/aniston_a_melleivel_akart_nyerni_a_critics_choice-on_galeria/
még félóra és goingolunk haza
[ Szerkesztve ]
-
brownus
veterán
válasz marilllyo #58509 üzenetére
tökéletes angollal már gyermekkoruk óta. - messze vannak azért a tökéletes angoltól! a társalgási szint meg van. felnőtt korukra már egy (erős) középfokot elérő szinten tud a 99%-uk
és ott is szinkronizálnak mindent ami gyerek animációs mese vagy film, dizni/sw/marvel/pixar, stb...
-
atike
nagyúr
válasz lezso6 #58516 üzenetére
Az elég tágan értelmezhető, hogy nem a tartalom miatt.... Nincs kedvük semmihez ezért filmet? Ezzel sem feltétlen értek egyet..
Szerintem elég sokan vagyunk akik a szórakozásért, a kikapcsolódásért nézünk filmet. És igen, olyan is van, hogy a tartalomért...
A lustaság az viszont tény. Kényelmesebb szinkronosan nézni, mint vagy feliratot is bámulni vagy épp értelmezni az angol nyelven hallottakat...
-
válasz james001 #58514 üzenetére
Szimpla lustaság. Szerintem nem a tartalom miatt néznek filmet az emberek, hanem akkor éppen nincs kedvük semmihez, és valami minimális ellenállással befogadhatóra vágynak.
Thinkpad P16 eladó: 16(24) mag(szál), 96 GB RAM! | Make Asia Great Again!
-
james001
veterán
válasz thomeef #58508 üzenetére
Egyetértek,de mégis a magyar ember mostanában a szinkron felé "hajlik" így is,nem tudom miért. (talán a lustaság miatt) Nem lepődnék meg ha pár év múlva "kihalnának" itthon a feliratos filmek
Régen amúgy sokkal jobbak voltak a szinkronok,pl. egy Ponyvaregény vagy Aliens-ben odatették magukat.[ Szerkesztve ]
https://psnprofiles.com/kazama001
-
student
őstag
én pedig írok egy peticiot hogy ezentúl csak OV menjenek filmek,sorozatok moziban/tvben
Kérek mindenkit, aki egyetért velem csatlakozzon hozzám egy aláírással -
ígyvanferi
addikt
válasz marilllyo #58509 üzenetére
Én azért erősen kétlem, hogy ez lenne az egyetlen ok. Annak idején az én generációm is angolul tudta nézni a cartoon networköt pl. Vagy volt az az egy-két német adó, azokon is mentek a rajzfilmek. Van is, aki valamilyen szinten már iskolai tanulás nélkül is elsajátította az egyik idegen nyelvet, de azért ez közel sem elég.
-
thomeef
őstag
válasz james001 #58507 üzenetére
Bárcsak úgy lenne itthon is mint más fejlettebb országokban, hogy hagynák azokat a szerencsétlen filmeket eredeti nyelvükön, és a hétköznapi ember is kiélvezhetné a színészek adta 100%-os játékot. És talán nem itt tartana magyarország nyelvtudás szintjén sem ahol.
[ Szerkesztve ]
"A férfi abban különbözik a fiútól, hogy egy nagyságrenddel drágábbak a játékai."
-
james001
veterán
-
thomeef
őstag
válasz Viszlát #58505 üzenetére
A hidegen hagyás annyit jelent nálam, hogy az az utolsó szempont nálam egy filmnél/színésznél, hogy kapott-e oscart vagy sem. Nyilván valamilyen szinten figyelemmel kísérem, de nem ez alapján nézek meg egy filmet, ami szerintem eléggé nagy fail, mivel ez lenne az etalon ugyebár. És az hogy nálam az oscar nem etalon, azt valahogy elérte. És ugyebár ha ezt el tudta érni akkor nem biztos hogy én vagyok teljesen laikus a témában, hanem oscar-éknál semi stimmel minden 100%-osan.
(Csak egy példa: az Interstellart még csak nem is jelölték legjobb film kategóriában? A legjobb film jelölés a Budapest Grand Hotelre, meg legjobb zene? Nem volt rossz film, de azért...)
[ Szerkesztve ]
"A férfi abban különbözik a fiútól, hogy egy nagyságrenddel drágábbak a játékai."
-
Viszlát
addikt
válasz thomeef #58504 üzenetére
Igen, az elmélet amit gyártottál hűen tükrözi a hidegen hagyás mértékét.
Semmi közöm hozzá, szóval csak szimpla jótanács, de lehet legközelebb érdemes lenne egy kicsit olvasgatnod, mielőtt komplett hülyét csinálsz magadból. Ha minimálisan is tisztában lennél az egész folyamattal, valószínűleg magad is belátnád a felvázolt elméleted nevetségességét. Nem biztos, sok embert hidegen hagynak a tények, de én optimista ember vagyok és kinézem belőled.
-
thomeef
őstag
válasz Viszlát #58502 üzenetére
Évek óta ezt vallom, teljesen hidegen hagy a dolog. Amúgy idén egész értelmes filmek/színészek/akármik is kaptak jelölést, de úgy is azok kapják akikre annyit mondok: "wtf, ez meg ki?"
(A Nightcrawlerre meg az Interstellar-ra azért kíváncsi leszek.)
[ Szerkesztve ]
-
LOTR
addikt
One Ring to rule them all
-
Új hozzászólás Aktív témák
● A spoiler formázás használata kötelező spoileres tartalmaknál!
● A topikban tiltott a warez mindennemű formája!
● A kereshetőség érdekében lásd el #értékelés címkével a filmkritikát, ajánlást tartalmazó hozzászólásaidat!
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Gaming notebook topik
- A Meta húzása miatt egyre többen keresnek rá, hogyan lehet törölni a Facebookot
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- Windows 11
- Digitális Állampolgárság Program
- Home server / házi szerver építése
- Az USA pénzügyminisztériumától loptak fájlokat a hackerek
- Vigneau interaktív lokálblogja
- BMW topik
- További aktív témák...