- ricsi99: 6. Genes alaplap tündöklése kontra MS/Zintel korlátozásai
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Lalikiraly: Macbook NEO 2
- Lalikiraly: Mercis kalandok - Huszonkilencedik rész
- koxx: Bloons TD5 - Tower Defense játék
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
-
LOGOUT
A kereshetőség érdekében a filmkritikát, ajánlót tartalmazó
hozzászólások #értékelés címkével vannak ellátva.
Bővebben erről és példa a keresésre.
A spoiler formázás használata kötelező spoileres tartalmaknál!
Új hozzászólás Aktív témák
-
janos666
nagyúr
válasz
lezso6
üzenetére
A párducozás után azt hittem téged kell invokálni, ha valaki nem akar belezavarodni a politikaiemberjogitörténelemmegmondóakármi témákba, hanem ráhagyná inkább másra ahelyett, hogy beszappanozza a száját.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
China, china, China, a nő meg ugye usák és kína akart a filmben.bombázni
Amúgy nem láttam még a Panther-t és nem is várok tőle sokat (a trailer-ből láttam egy percet és nem volt jó benyomásom, de nem hiszem azért, amiért neked nem tetszett), csak olvastam amit régebben írtál róla és nemrég eszembe jutott újra a számozásos példádból. -
válasz
janos666
üzenetére
Mit mondjak meg?
Régen láttam a filmet. De nem egyszer. Anno 8-ra értékeltem, de így visszaemlékezve inkább 7. Meg kéne néznem még egyszer.Az Arrival (Érkezés) röviden szerintem azért jó, mert az idegenek végre értelmesen vannak ábrázolva, s a gondolkodásmódjuk is messzemenően más. Most hogy ezt az
nyilvánul meg, az szerintem nem fontos. De a lényeg az, hogy az idegenek mások az emberekhez viszonyítva. Felfoghatatlanul mások.idő érzékelésében Azt pedig mindenképp megemlíteném, hogy a sci-fi terén kicsit elfogult vagyok. Nekem még a Life is tetszett.

-
janos666
nagyúr
Arrival (2016)
Néztem volna inkább a Galaxis Őrzői 2-t ma, amin vacilláltam...

~20 év után sem akartam újranézni Contact-ot, annak idején láttam többször is, és szerintem elég volt. A felújított és kikerekített alapötlet az még viszonylag jó. Még az is, ahogy próbálják érzékeltetni miként éli ezt meg a szereplő, de már nem tudott érdekelni egy órán túl, pedig csak az utolsó fél órában indul be végre. De hiába, ha láttam már ezt a filmet többször másik köntösben és sohasem éreztem úgy utána, hogy "értettem" és/vagy igazán szerettem., hogy másképp érzékelik az időt az idegenek és erre egy embert is megtanítanak, Na meg ugye ugyanúgy roskadozik az egész a klasszikus sci-fi időutazási paradoxonok súlya alatt, mint a Vissza a jövőbe "...de akkor nem adhatta volna, vagy adathatta vala, de akár csak adattathatta volna vala oda a sport almanachot, ha..."
Szerintem itt is valahogy így van ez azzal a számmal...Az egyetlen jó az benne, hogy ha gyorsan visszajátszom magamban az egészet, akkor tényleg összeáll, ha nem kérdőjelezzük meg a paradoxont: mikor és miért viselkedett úgy már az első percekben is a nő, ahogy...
Arról meg már ne is beszéljünk, hogy ez az USA - Kína dolog... ehh, ezt meghagyom lezso6-nak.
-
Tibiajax
nagyúr
válasz
gyuromoj
üzenetére
2 nagy kedvenc pillanatom:
- amikor telefonon megnyitja feketepákó a pajzsot, elkezdenek futni a szörnyek felé, oldalról mutatja őket a kamera ahogy futnak. ahogy beérkezik a képbe kapitány és pákó és lesprintelnek mindenkit, majd száguldanak elsőként.. cjaaaj azt én hogy imádtam a moziban is
, na az libabőrös - nekem, mint sportban hát mondjuk úgy, viszonylag gyors gyereknek zamattal teli csemege volt
- thanos és kapitány. amikor thanos kezét elkapja steve és megtartja egy pár pillanat erejéig, thanosnak az arca azért eléggé epic.. ahogy egy pillanatra meglepődik, hogy hoppá, milyen kis erős ez az apró embergyerek....persze aztán lecsapja, de az a pillanat annyira rendben van. meg az, hogy russo-ék ezt igy direkt belerakták
respect -
-
gyuromoj
veterán
Na Infinity War újranézve. (eng dub/hun sub/bd remux)
Thorbelépője Wakandába, még mindig instant libabőr.

Nagyon kíváncsi leszek hogy hogy később még elő tudják venni.Thanos-t megölik-e jövőre vagy csak bezárják, -
eeXaa
addikt
válasz
bAtt001
üzenetére
...nekem úgy tűnik mintha azt reklámoznád, mennyire olvasott vagy.... meghogy a film úgy általában mennyivel csökevényesebb műfaj, ..itt a filmtopikban.... és hidd el nekem: senkinek sem lesz problémája abból, ha nem olvassa el a könyvet

...inkább a filmnek adjon még esélyt, hátha sokadik nézésre fel is fogja amit látott.

-
bAtt001
addikt
válasz
eeXaa
üzenetére
Max neked, mindenki mást értékel, a filmben is voltak jó jelenetek, de a könyvekre mai napig visszagondolok, mert lekötött érdekes volt, sokkal több minden volt benne mint a filmben nyilván. Az meg, hogy nem veszik az emberek, hogy könyvet olvassanak, főleg ha még a film is tetszett nekik, az csak az ő problémájuk.
-
madgie
titán
válasz
ígyvanferi
üzenetére
Szerintem az utóbbi.
-
törölt tag
-
törölt tag
válasz
fateless
üzenetére
A Coopland, és a Tűzhányó is, bár csak sejtem, de a film alapján készült. (forgatókönyv) Ez lehet az oka, hogy semmi plusz nincs, a filmhez képest.
eeXaa
Mondjuk, az Infinity Wars-t, vagy neaggyisten, a Fast & Furious saga-t, tuti nem vállalnám be könyvben. (FF 9 kötet, te jóiste`) -
eeXaa
addikt
válasz
fateless
üzenetére
...szerintem helyesebb a "jobb" szó helyett azt használni hogy "más"... hiába irkáljátok ide hogy jobb, ha kb 100 emberből kb 1 aki majd veszi is a fáradtságot ahhoz hogy a végére járjon... de amúgymeg hosszasan lehetne ugyanígy ekézni hogy mi az amit meg könyv nem tud visza adni a filmhez képest....
-
válasz
üzenetére
Nem is tud és nem is kell megfelelnie a filmnek a könyvvel. Van sztori, ahol a könyv a jobb, amikor pl hosszan leírják a környezetet és az meghatározó (Az út pl könyvben mesdze jobb volt, mert érzékeltette a sivárságot, vagy A gyűrűk urához is sokat adott a rengeteg háttérsztori, ami filmben nem fért bele). Ugyanakkor pl a Coopland vagy a Tűzhányó könyvben nem volt jobb, mint a film. Most olvasom a 2001 Űrodüsszeiát, az eleje pl sokkal erőteljesebb könyvben, még olvastam volna tovább az előemberekről. Az jobb írásban, mert film nem tudja visszaadni. De a reszkessetek betörők jobb volt filmben, mert a katakterek sokat tettek hozzá.
Szóval sok függ a műtől, hogy hogyan jobb (pl Trónok harca egyes részei filmben, más részei könyvben voltak jobbak)
-
-
eeXaa
addikt
válasz
üzenetére
"amúgy az író ebben az esetben teljesen elégedett az adaptációval"
...amúgy elég gáz hogy sokan előjönnek azzal "hogy merhogy a könyv a könyv a könyv.." amit kb mindenki nagyívben leszar.... ez egy más médium... csak nyomokban hasonlítanak egymásra... a könyv soha sem tudná azt elérni amit egy film, ami persze fordítva is igaz.... ebben az esetben meg nemhogy elégedett az író az adaptációval, de még promózta is.... de természetesen mindig felbukkan ehy okostojás hogy meeehogyakönyv... -
tuki2200
senior tag
válasz
bAtt001
üzenetére
Ahogy azt is elmondta azert, mert a Dredd reboottal trilogiat tervezet csak miutan megbukott a mozikban es meszeltek, azt mondta nem tervez tobbe tobb reszre... megsertodott egyemmeg
A jogok a Netflixnel vannak nem az uriembernel, kb. semmi koze vagy beleszolasa, hogy lesz-e folytatas vagy nem.. -
janos666
nagyúr
Tele van sok érdekes koncepcióval, amik szinte mind részletesen ki vannak dolgozva, de sok minden olyan hatást kelt, mint ha csak össze lenne lapátolva több kisebb, részben elszeparált ötlet, melyből aztán lesz egy nagyon hosszú film, ami így kicsit üresnek, elnyújtottnak tűnik, mert nem egészen áll össze minden része (legalább is nem minden és nem azonnal), maga a fő történetvonal pedig nagyon rövid egy ilyen hosszú és termetesnek mutatkozó filmhez.
Ettől még jó nézni, csak szerintem az emberek egy része elalszik rajta, a másik pedig magának teszi hozzá a hiányzó felét a kis story-khoz, miközben ráhangolódhat a fantáziája a kérdésekre a látvány és hang hatására (de sokszor igazából kb. semmi nem történik percekig, magára van hagyva a néző, hogy gondolkodjon amin akar).
Olyan szempontból viszont szerintem jó munkát végeztek, hogy erősen megújították a képi és hangi stílust, mégis visszaidézi néha az eredeti film hangulatát (leginkább azoknál a jeleneteknél, amik a régi szereplőkhöz kapcsolódnak, illetve a befejezése is hasonló stílusú szerintem, bár kevésbé nyitott -> noha ez a film visszamenőleg bezárja az eredeti nyitva hagyott kérdéseit is, szóval...).
Valódi SPOILER:
Az végig gyanús volt, hogy nem a férfi lesz az, de nem jöttem rá, hogy helyette ki a csodagyerek, míg láttam hol szálnak le a végén (valahogy még akkor sem esett le, mikor visszaidézték, ahogy könnyeket hullat az emlékeket nézve, lehet hogy már túl fáradt voltam 2 óra után). Először nem értettem miért erőltetik ennyire azt a rekurzív képet, hogy miért kell a replikánsnak virtuális szerető, főleg hogy miért feszegetik addig, hogy ez a virtuális nő "belebújik egy replikáns nő bőrébe", hogy szexet szimuláljanak (ami alapvetően már két hétköznapi replikáns közt is csak szimuláció, mert nem tudnak utódot nemzeni és akkor erre rávetül még egy réteg). De a vége felé valamennyire kezdett összeállni, hogy ha nem is mind volt túl sikeres ilyen szempontból, ezekkel próbálták felépíteni számunkra a szereplő majdani jellemét és problémáit (hogy mibe "ébred fel", mikor később csődöt mond a kondicionálása). Ilyesmi az "őrült zseni főgonosz" és a "mindenben a legjobb kivételezett gyermeke" is.
Bár nem értem miért van ennyire kidolgozva és miért pont így, de azért értékelem mögötte a munkát és végül is tetszik mindkettő. De ettől még tökéletesen meglenne nélküle a film, ha egy percig se látjuk vagy halljuk a férfit és kevesebbet beszél a nő, mégis nagyon hosszú a film a sok ilyen kiegészítő tartalomtól. -
törölt tag
válasz
üzenetére
Első google találat
Joe Anthony Russo explain hulk kereső szavakra.
Puliwood van annyira autentikus, hogy ne kelljen minden cikket visszakeresni, hogy igaz e.gboszi #113856
"2014 július 31. A Galaxis Őrzői - A történet középpontjában egy különleges tárgy van, az Orb. Amit Thanos rábízott fiára, Ronan-ra hogy szerezze meg neki. Ám Starlord gyorsabb volt. A történet közben az Orb a Gyűjtőhöz kerül, aki rájön, hogy ez egy újabb Infinity Gem. Ez a kő volt a Power Gem, ami használójának az erejét a sokszorosára növeli. De végül csak Ronanhoz került a kő, aki a hatalomvágya miatt megtartotta magának. A kő erejével megpróbálta elpusztítani Xandar-t de a Galaxis Örzői megakadályozták. A követ jelenleg a Nova Hadtest zárta el Xandar-on." forrás Az meg, hogy hogyan került Thanoshoz, nem lett részletezve. De Thanos elpusztította Xandart, gondolom ekkor vette magához.
madgie #113858
Igen, a Tesseract a 2. kő volt, és az volt Asgardban. Már javítva
-
gboszi
senior tag
Skacok Bosszuállok Thanos kérdésem van:
Az első követ honnan szerezte? -
Bad Pritt
félisten
Tau
Jaj.
-
eeXaa
addikt
Extinction 2018
... jó ötlet, de sajnos a tipikus megalomán holivúdi hangulat nagyon verejtékes volt néhol, amit nem kellett volna erőltetni, mivel világosan látszódik az alacson költségvetés.... emiatt kicsit gagyi is... sokkal jobban állt volna a filmnek egy elbasszott külföldies noir hangulat....
...lezso pontrendszere alapján semmiképp sem ér többet mint 6/10
...amúgy ezt a pontrendszert lehetne öszefoglalóba rakni... -
PuMbA
titán
válasz
lezso6
üzenetére
Azon gondolkoztam, hogy mondhatjuk-e, hogy popcorn film az, ami közben van több nevetés a moziban, laza a hangulat (az egész közönség hangulata) és a moziból kijöve mosolygósnak érzed magad, jobb a hangulatod, de semmi több. Ami nem popcorn mozi ott pedig csendesebb, figyelmesebb a közönség, nem igazán van nevetés, sokszor el is felejtem, hogy moziba vagyok és a többi ember megszűnik körülüttem és a moziból kijöve nem mosolygós vagy hanem gondolkozol valamennyit a filmen, netán még ülepszik, annyira meglepő vagy váratlant nyújtott a film. Én ezt a két fajta mozis élményt figyeltem meg.
-
Pitterix
őstag
Dragomán György regénye alapján készült film. Én a könyvről még csak nem is hallottam (annak ellenére, hogy 30 nyelvre le is fordították és elég ismert-népszerű könyv), a film viszont tetszett.
Kicsit lassú, kicsit nehéz (feleségem nem bírta végignézni), de simán nézhető.7\10
-
atike
nagyúr
-
törölt tag
""Jobb inkább a tűzben égni, mint ázni a húgyban."
"It's better to be dead and cool, than alive and uncool.""
A Ford Fairlane mondjuk nálam nem volt annyira bejövős. Okés, jó volt a duma, viszont nem bírom a Nagy Ferót. Nem emberileg, hanem a szinkronhangját. Énekhangja érdekes módon nem zavar.emiki6

Angry Birdset én sem néztem végig. Igazából már az elején kivettem. Unalmas, semmitmondó karakterek.. Bár a játékot toltam sokat mobilon, még az első verziót, ami megjelent. -
emiki6
veterán
válasz
üzenetére
"Az 1-2 filmek. De igazából én azokat meg sem nézem, tehát részemről meg el sem jutok addig, hogy bármi komolyat mondjak róla."
Hát ez az! Az alja filmek vagy el sem jutnak hozzám vagy kinyomom a francba. Bár az angry birds filmet végignéztem, de hogy az 1-2-3 ból melyik kategóriába esik nem tudom, elvégre csak a történet és a karakterek voltak szarok, az animáció, zene, ilyenek nem voltak kifejezetten rosszak. Mint filmélmény viszont kb kettest ér és én nem dobálózok a kettessel, mint egyesek, szóval ennek súlya is van.
-
-
törölt tag
válasz
Mik76
üzenetére
Igen, pont erre mondtam, hogy 10-es film vagy nem létezik, vagy érzelmi alapú a döntés. De ezt teljesen elfogadom, hogy van ilyen.
Viszont, ha érzelmi alapon pontozol, jó eséllyel, az idő múlásával, ez a vélemény kissé átalakul benned.kicsit idevághat még
Én pl tegnap este néztem a Harley Davidson és Marlboro Man-t
Nagyon jó feelingje van annak a filmnek, de kissé vontatottnak tűnt mai szemmel nézve, és hát az akciók is mára B kategóriássá züllöttek. Szeretem Mickey Rourke-t, illetve a karaktereit. Általában elég badass karikat hoz a filmjeiben, és ez úgy az egész lényéből amúgy is sugárzik, szinte játszania sem kell, Ő maga a karakter.
Pl Ivan Vanko, a Vasember 2-ből, vagy egy kevésbé ismert szerepe, a Spun c filmből.
Ezt a filmet egyébként ajánlom megtekintésre. Az biztos, hogy megosztó lesz. Én is jó régen láttam, 15 éve biztos van, szóval kiváncsi leszek, mit ad majd vissza
fateless
Ha Thanos legyőzi Hulkot, az a közönség szemében, nagyobb szentségtörés lett volna, mint ez a kis bizonytalanság.
Arra akartam kilyukadni, hogy Hulkot szándékosan tartják távol az eseményektől, és így egy teljesen "tiszta" karakter fog szembekerülni Thanossal, a végső küzdelemben. Az meg páratlan baromság lenne, hogy Hulk végig rejtve marad.szerk
Mik76
Ja igen, a másik véglet, meg ugye az alja. Az 1-2 filmek. De igazából én azokat meg sem nézem, tehát részemről meg el sem jutok addig, hogy bármi komolyat mondjak róla. -
-
válasz
lezso6
üzenetére
Ez tetszik.
Pitepety71 #113828
HulkJó kérdés Hulk és Thanos csatája. Szerintem Hulknak csak akkor van esélye, ha Thanos kesztyű nélkül küzd. Mert persze Hulk minél dühösebb, annál erősebb, de őt is ki lehet ütni, ahogy erre már láttunk pár példát. Hulk most csak parázsló tűz, az biztos. Viszont ha lesz Hulk-Banner kombó, úgy már több esélye van. De a képregények alapján önmagában nem győzhet a "Dühöngő bika" -
válasz
üzenetére
10: mestermű
9: kifejezetten ütős film
8: kötelező film (popcorn mozi már nem lehet itt)
7: jó film, van benne valami plusz
6: jó film, de semmi extra
5: középszar, max egyszer nézős
4: már zavaró, kikapcsolnám vagy átlagon aluli
3: trash film / nagyon szar (tipikusan Roland Emmerich)
2: nagyon súlyos hibákkal teli film (pl Black Panther)
1: kultúrális bűncselekmény (pl Kis Vuk) -
Ispy
nagyúr
válasz
Mik76
üzenetére
Én azért nem pontozok, mert egyszerűen képtelen lennék egyenletes minőségben adni a pontokat, mert persze a végleteket még talán eltalálja az ember, de a 4-7 közötti rész az teljesen hektikus lenne, és nehéz magadban folyamatosan nyilvántartani, hogy akkor a 5-ös, az a blablabal, a 6-ös meg a blablabla stb.
Persze így is pontoz az ember, mert van a szar, az egynek elment, az elment, a jó meg a fasza, de ebbe az ötbe sokkal könnyebb beleerőszakolni egy-egy filmet, ha már értékelni kell mindenáron.

-
Mik76
senior tag
válasz
emiki6
üzenetére
Igen, hát a 10-es az a "tökéletes film"
Majdnem. A tizes az az a tokeletes film nekem.

Pitepeti71
Szerintem nem felesleges a ket veglet. Pont azert mert ami tizes az valoszinuleg megmozgatott benned valamit amit keves film tud, es kepes kivaltani azt az extra erzelmi toltetet. Talan a katarzis szo illik ide leginkabb de mondjuk egy tizes vigjateknal nem feltetlenul jo szo.
Az 1 meg a 2 is oke ugyanabbol a szempontbol. Erzelmileg fel tud **szni hogy ekkora szart valaki kepes penzelni megcsinalni es forgalmazni, csak mert az embereknek mindig van elpocsekolni valo ket orajuk na meg penzuk.A Hellraiser remek novella, mindenkeppen ajanlott!
-
eeXaa
addikt
...olyan kiváncsi lennék, vajon hogyan pontoztatok volna mondjuk egy 2001 S.O.-t amikor kijött pl.... de előre látom a az itteni kommenteket róla... "unalmas, semmiről sem szól, bealudtam rajta" stb stb...oszt jóindulattal kaphatna egy 4/10 ből

-
emiki6
veterán
válasz
Mik76
üzenetére
Viszont a film utáni hangulatod meg nagyban befolyásolja a film előtti hangulatod, ez sajnos megkerülhetetlen.
Igen, hát a 10-es az a "tökéletes film", amiben minden el lett találva.A kell / nem kell pontozás időnként újra előkerül. Vannak érvek mellette is, ellene is, de a vége mindig az, hogy valaki pontoz, valaki nem.

-
törölt tag
válasz
Mik76
üzenetére
Az alsó/felső ponthatárok meg megint egy jó kérdés, hiszen ha komolyak akarunk maradni, nem is adunk pontokat a perifériákon. Tehát, szerintem, az 1-2 és a 9-10 pontok komolytalanok, vagy teljesen érzelmi alapúak.
De az is igaz, hogy ha magadban elkönyveled, hogy 1-2 és 9-10 filmek nem léteznek, akkor ésszerű ezeket a lépcsőfokokat kivenni a mércéből, és a fennmaradó 3-8 területet kell felosztani 10 részre. Ez pedig erősen relativizálja a pontozást.
King nálam úgy a 2000 évek körül teljesen kiesett. Igazából nem is tudom, hogy vannak e új művei. A Setét Torony is régi írása, hiába most lett megfilmesítve. Szeretem, illetve szerettem, a kalsszikusokat meg olvastam is, kb 15-20 kötetet tőle.
Clive Barker esetleg, hogy a témánál maradjunk? Nagyon beteg, de tényleg csak könyvben ajánlanám. A filmek nem adják vissza azt, amit Barker papírra vetett, még akkora mértélben sem, mint SK esetében. Talán, a Hellraiser sorozat az, ami kellőképp beteg, és a maga idejében cult movie lett belőle. No meg, a Hellraisereket nem olvastam. -
Mik76
senior tag
válasz
üzenetére
En ugy vagyok ezzel a pontozassal hogy mindig a film utani hangulatomat tukrozi. Es nem azt hogy vidam vagyok vagy szomoru, hanem inkabb hogy elegedett vagy frusztralt. Az elobbihez es az utobbihoz is elvezethetnek tokeletesen mas erossegek vagy gyengesegek. Pl az hogy nalam mindket emlitett film 6 pont koruli az nagyjabol tukrozi is a hangulatomat. Osszessegeben jol elvoltam veluk, de sok butasag lerombolta ugy hatig oket a tizbol.
Mondjuk nalam elenyeszo kiveteltol eltekintve egy film nem mehet a 9-10 kozelebe jo sztori nelkul. Ez mindennek az alapja es ennek csak a fele az alap otlet. Pl konyvek tekinteteben Stephen King tud olyanokat hogy iszonyu jo sztorit ir meg mindenfele varatlan de nem hiteltelen tortenesekkel, aztan a vegere csinal valami olyan bena befejezest hogy az embernek sirni tamad kedve hogy: MIERT?????
-
törölt tag
Russo testvérek "magyarázata" Hulk viselkedésére, illetve az események visszafordíthatóságára. Tényleg nem szeretnék mindenbe belekötni, de nekem ez nagyon meh ... (természetesen spoileres némileg)
Puliwood cikk ITTszerk:
Egyébként, Hulk kérdése eléggé nyilvánvaló számomra.Gyakorlatilag két olyan elementális erőről van szó, ami legyőzhetetlen, megállíthatatlan. A filmbeli összecsapás, ha a karakterek jelleméhez hűek akarunk maradni, az olyan lenne, mintha a megállíthatatlan ágyúgolyó találkozik, a ledönthetetlen fallal.
Miután az IW teljes egészében Thanos körül forog, így végülis adja magát, hogy nem csaphat össze (rendesen) Hulkkal, mivel ott Hulknak győznie kellene. Ezen a szinten nincs értelme az erejük összehasonlításának, helyette az a lényeg, hogy Hulk a pozitív karakter, tehát az egész cécó végén, ő kell, hogy megmaradjon.
Ezt meg nyilván nem lőhették el, az IW nyitó képsoraiban, így Hulkot, egy huszárvágással sztenderre rakták, és ... és majd lesz valami. Én is húzom a szám, de az is tény, hogy sokkal jobb nekem sem jut az eszembe. :/eeXaa
Pontozásról kezdek lassan én is leszokni, mivel egy olyan átlagot ad, ami sok különböző filmnél is lehet azonos eredményű.
Ha néhány szempontot veszel alapul, pl rendezés/történetvezetés, színészi játék, zene .. stb tök különböző eredményekből is kijöhet ugyanaz, vagy hasonló átlag.
Szóval, ha pontozunk, akkor lehet azt úgy kellene, hogy kategóriákra bontani, vagy nem is kellene pontozni.
De végső esetben, meg is próbálhatunk együtt élni, ezzel problémával. -
eeXaa
addikt
-
Mik76
senior tag
válasz
eeXaa
üzenetére
Ugyan mar hogy mondhatsz ilyet? Lathatod a 6.5-bol hogy mennyivel jobban bejott az Annihilation....
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Amugy mas mufaj, mas elvarasok. Egy horror eseteben konnyebb felfele pontozni, egy sci-finak kemenyebben kell megkuzdenie az elismeresert. Legalabbis ha megprobal a tudomanyos teren maradni akkor mindenkeppen. Az "urszemet" az kb hasonlo kategoria mint a horror.
Szvsz. -
Mik76
senior tag
Na, megneztem a Quite Place c. filmet. Megertem hogy ilyen megoszto. Jo hangulat, szep fenykepezes, klassz alap otlet, vs buta megoldasok, jump scare hegyek, irto buta szereplok, totalis kovetkezetlenseg, nagyon szabadon ertelmezett muveszi megkozelitese hogy mi az ami mar olyan hangos hogy elkapnak es mi az amit meg se hallanak.
Aki szeretni akarja a filmet a hatranyokat igyekszik nem tudomasul venni, aki meg total kiakad az meg az elso csoportrol nem akar tudomast venni.

Tenyleg elkepesztoen kovetkezetlen a film, lehetne sorolni sokaig a problemakat, de mondjuk tegyuk hozza hogy a mufaj horror, az meg altalaban nem szokott nagy szellemi magassagokban elhelyezkedni.Ertem en hogy szep meg hangulatos de az olyan dolgok mint a csavo homokot hord hatizsakkal korbe a varosig stb.... Aki ezt beveszi az meg eleteben nem hordott odebb par taliga homokot vagy sodert vagy barmit. Aztan azt meg megprobalni hangtalannak beadni ahogy egy 80-90 kilos ferfi teli robol rohan ruhaban, mig a csori mosomegve kettot cincogott de mar kilapitottak. Futhatna a fold felett is a ruha surrogasa mar boven eleg kellene hogy legyen. Amugy le a kalappal Emily Blunt elott hogy hangtalanul megszul egy gyereket aki szepen csendben jon a vilagra. Jellemzo. Egynek jo volt. 6/10
-
válasz
janos666
üzenetére
Amit én sem gondoltam volna, hogy már 3x megnéztem, de még mindig bejön, nagyjából azt érzem, amit te.
Van egy olyan hangulata, amivel kevés film dicsekedhet, nagyon a hatása alá kerültem anno, pedig nincs benne poros földút, ördögszekér, szélkerék, öreg Dodge, country music...
Ez pedig, a leghatásosabb (és hajmeresztőbb) "zene", amit mostanában hallottam.
-
janos666
nagyúr
válasz
tuki2200
üzenetére
Az jó, jöhet.
Jut még eszembe: mitől lett most ennyire felkapott ez a körbefont luk, mint szimbolikus kapu a tudatalattiba, vagy hasonló értelmekbe?
Mondjuk itt logikusan adta magát, hogy miért van ott luk a toronyban, de a legutóbbi Star Wars film alatt gondolkoztam ezen a potenciális szimbolikán, hogy míg Luke besétált egy barlangba, most egy nagy körbefont fekete lukba kell bemásznia gettótündérnek.
(Nem mellesleg kb. a fekete luk körüli néhány perc annak az SW filmnek az egyetlen érdekes pár perce. Az is, ami nem konkrétan bent történik, de már mutogatják a lukat kívülről. Ott van némi látszata, hogy csinál valami SW-t tekintve újat a film, de aztán vissza kihátrál és megy tovább a copy-paste.)
Csak a kút jut róla eszembe, főleg hogy valami nő körülötte (kútvíz, élet... de ha beleesel belefulladhatsz...). -
janos666
nagyúr
Annihilation (2018)
Úgy érzem ez jó eséllyel felkerülhet az örök kedvencek listámra.
Emlékeim szerint közel 20 éve nem láttam igazi sci-fi témájú pszichedelikus horrorfilmet. Sőt, ilyet talán először, ami mindkét előbbi kategóriában (sci és psy) külön is megállhatja valamelyest a helyét (már annak is nyújt valamit, aki csak az egyikkel tud azonosulni), miközben még a harmadikban is "őszinte" (nem olcsón rémisztget, nem üresen morbidkodik, mint a legtöbb "úgymond horrorfilm", hanem a témából természetes úton következik egy átérezhető szintű rémület ***).
A képi kivitelezés is gyönyörű, bár a látványorgia a végére van tartogatva (végre egy film, aminél tényleg azt éreztem, hogy megéri az árát a HDR OLED) és a hangzásvilág is briliáns a vége felé (gondolom nem csak nekem ismerős ez a moraj 1ó35p körül).
Ez a film megadta azt, amire az utóbbi években hiába vártam olyasmi címektől, mint pl. az Alien (Prometheus és Covenant), de akár néhány hasonló stílusú videojáték (volt pár, amikről azt éreztem,hogy ide tartottak, de eltévedtek, "felhígultak"). Kár, hogy nem volt belőle több, mert picit azért szűkre lett húzva.Olyan érzés kerülget ezzel kapcsolatban, hogy most ért el oda a technológia, amiben igazán ki tudták volna magukat "tombolni" a Stanley Kubrick félék. (Valahogy így próbálnám elképzelni a Space Odyssey végét is, ha ilyen szinten lett volna 50 éve az animációs technika, mint itt a CGI, ami a fraktálörvényt szülte - képben és hangban egyaránt).
SPOILER - Azt még nem döntöttem el teljesen, hogy jó ötlet-e már a legelején elárulni a férfiról, hogy "ő igazából nincs is ott" (pl. mikor egy percen át mutogatják a kezét az üvegpoháron át -- miközben igazából a szavaival is elmondja), illetve a nőről is kiderül ez már a vallatása közben (gyakorlatilag egyenesen bevallja a székben ülve azzal, ahogy beszél, aztán megismétlik a poharas dolgot is). Olyan szempontból szerintem jó ötlet a férfinél, hogy hamarabb kezdünk "félni", a nőnél viszont fura, hogy ez a vallatóknak látszólag nem esik le (és utána úgyis mutatják még a pár szemeit is nemsokkal később). Az mondjuk egyértelműen pozitív számomra, hogy a végén mutatják a szemüket is, fulladásig vagyok már azzal, hogy igazából nem fejezik be a story-t, hanem ráhagyják a képzeletre (mindenki ilyen marha művészi, hogy lemásolja azt a trükköt, pedig csak örülnek, hogy akkor nem kell konzisztensnek lenni, rá lehet fogni hogy >azt< akarták...).
*** itt a spoiler alatt térek oda vissza, hogy egyszerre hozza a rémületet a természetes elmúlásból (testi öregedés, rákos betegség, öreg kori elbutulás, stb), belefordítva a teljes testi eltorzulásba (ilyeneket mondjuk sokan csinálnak akár jobban is, de itt sem rossz), de ez még hatásosan fel van fűzve aköré, hogy közben sohasem lehetnek biztosak a szereplők abban, hogy hol lehet a valóság és esetleges hallucináció határa, mert tudják, közvetlenül az elmeállapotukra is kihat. Ebben az egyik legjobb az elveszett nő hangját használó "szörny", hisz még az is elképzelhető, hogy most talál vissza az elveszett nő, de a másik három eltorzult állatnak látja és megölik. (Na meg persze a végén a "harc".)
-
Hooper
őstag
Sziasztok!
Tudnátok ajánlani pár, akár "régebbi" filmet a következők stílusában/hangulatában/minőségében (értem ez a alatt rendező, fényképész, dramaturg igényes munkáját)
Pl: Hell or high water, SICARIO, No country for old men ...
Köszönöm
-
atike
nagyúr
-
-
válasz
üzenetére
Nekem abszolút saját személyes szubjektív értékelésem alapján az előző jobban bejött.

Rogue Nation
Ez a mostani sokkal sablonosabb elemekből állt... de hát kinek mi.
Igaz a megvalósításuk, a kivitelezés meg pazar... tökélyre van fejlesztve már ebben.A másodikból a zene jó... abban van a chimera... vagy nem tudom melyik, amikor tudod a csaj beadja magának az mérget vagy mit akkor szól... az annyira megérintett...
Mondjuk amúgyis Hans Zimmer fan vagyok, szóval elfogult vagyok.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A spoiler formázás használata kötelező spoileres tartalmaknál!
● A topikban tiltott a warez mindennemű formája!
● A kereshetőség érdekében lásd el #értékelés címkével a filmkritikát, ajánlást tartalmazó hozzászólásaidat!
- Pixel plus ultra: teszten a 6K-s LG UltraFine monitor
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- ricsi99: 6. Genes alaplap tündöklése kontra MS/Zintel korlátozásai
- Kerékpárosok, bringások ide!
- TCL LCD és LED TV-k
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Crimson Desert
- Jövedelem
- Kerti grill és bográcsozó házilag (BBQ, tervek, ötletek, receptek)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- További aktív témák...
- Használt számítógépek/merevlemezek számlával, garanciával! Ingyen Foxpost/PostaPont!
- Új! Razer Iskur - Black gamer szék!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ultra 9 285K 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Asus ZenBook UX433 - i7-10G I 16GB I 512SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- SzoftverPremium.hu
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Régen láttam a filmet. De nem egyszer. Anno 8-ra értékeltem, de így visszaemlékezve inkább 7. Meg kéne néznem még egyszer.

Szerintem itt is valahogy így van ez azzal a számmal...

A jogok a Netflixnel vannak nem az uriembernel, kb. semmi koze vagy beleszolasa, hogy lesz-e folytatas vagy nem..