- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- shadowkidhu: SFF Itthoni labor
- eBay-es kütyük kis pénzért
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- Meggyi001: Anya, tudsz segíteni a matekban?....Nem érek rá kisfiam, majd segít a ChatGPT...
- Négymagos Xeon(!) CPU LGA775-ös deszkában
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Sziasztok!
Volt (van) egy extension ami megakadályozza, h a laptop fedél lezárásakor elmenjen aludni a gép. Nem tudja vki mi a neve?
Köszi -
csendes
addikt
Ezek szerint fél óránál rövidebb időn belül mindig feléled? Lehet, hogy hardver hiba. A sleep (suspend to RAM) alatt a memóriának folyamatosan megfelelő feszültségre van szüksége, különben a tárolt adatokban hibák lehetnek, illetve maga a RAM is lehet hibás. Vagy lehet, hogy épp egy olyan kernel verziót használsz, aminél bizonytalan, hogy felébred-e. Érdemes valami LTS kernellel kipróbálni, CentOS, Debian stable, Ubuntu LTS vagy Mint, hátha azokkal működik.
-
Tim82
félisten
Adott egy Thinkpad R61 (Intel Core 2 Duo T7500, alaplapi Intel GM965 chipset és GMA X3100 integrált GPU, 4 GB RAM, SSD), melyre egy Fedora 26 van telepítve (Gnome 3-mal).
A gond az, hogy ha a noti fedelét lecsukom és kb. fél óránál hosszabb ideig marad sleep-ben, utána nem hajlandó feléledni a rendszer, sem a kijelzőfelnyitásra, sem mondjuk a bekapcsológomb rövidebb megnyomására vagy mondjuk az Fn + F4 billentyűkombinációra (ami Thinkpad-eken amúgy a sleep-be küldésre, illetve onnan történő felébresztésre használatos).
Ez pontosabban annyit tesz, hogy "ébresztéskor" a BT led ilyenkor visszakapcsol, meg kialszik a sleep-et jelképező led, de nem pörög fel a venti, a kijelző nem kapcsol vissza, nincs semmi HDD/SSD aktivitás sem. Ilyenkor csak a teljes ki, majd visszakapcsolás segít.
Mit érdemes megnéznem, hogy miért nem hajlandó rendesen kezelni a Fedora a sleep-et ezen a gépen?
-
Frissítettem a BingWallpaper script-et. Már LXDE-n is működik.
-
King Unique
titán
Valóban jó ez a program és vannak jó funkciói. Nekem többek között pl. a helyreállítás hasznos, mert a "dédézett" meghajtó újraparticionálása kissé macerás Windows és Linux alatt is egyaránt. Viszont vannak fura dolgai, mint pl. ez az eszközlista. A korábbi verziók, ha jól emlékszem csak a pendrive-okat és a memóriakártyákat listázták ki, ellenben az újak már más eszközöket is. Viszont tehették volna opcionálissá, vagy rakhattak volna egy kapcsolót bele, mert ez így kissé kockázatos. Pláne, ha alapértelmezetten az USB HDD-t választja ki, amiről pl. az ISO is be van tallózva... Aztán a másik, hogy kiírás után visszaellenőrizni csak a Fedora ISO-kat hajlandó, más Linux képfájlokat nem...
-
válasz
King Unique #6189 üzenetére
Naná, hogy FMW-t használok
Én kedvelem, mert a kiválasztott verzió iso-ját le is tölti, ill. "észreveszi" a ha Pi-hez való image fájlt adtam be neki.
Csak az a fránya USB eszköz lista ... -
King Unique
titán
Van külön Adatmentés - liksoft - HDD kereső mentéshez topik is. Egyébként itt az adatok visszaállítása kérdéses, mert a program nemcsak újraformázta / újraparticionálta a meghajtót, hanem az ISO felírásával még a rajta lévő adatok egy részét is felülírta. Otthoni környezetben max. adatmentő programokat lehet ráengedni, aztán megnézni mit találnak. Ha esetleg a másik platform rendszerét is használod, akkor arra vannak komolyabb szoftverek (példa).
Egyébként milyen program csinálta ezt? Fedora alatt a Linux ISO-k kiírásához használható pl. az FMW, de az pont ilyen, hogy kilistázza és kérdezés nélkül ledózerolja az USB HDD-t is... Ellenben pl. az Etcher már nem, illetve az max. csak külön beállítás hatására jeleníti meg az egyéb eszközöket.
-
Nekem se gyere be, de ízlések és ficamok. Gnome alatt nekem nagyon bejön a NASA-s háttérképcserélő. Minden nap egy új fotó, és egy kis leírás is hogy mit is látok.
Na szóval az első kávé előtt ne csinálj semmi fontosat! Nem figyeltem oda, csak "next next finish", és nem a pendrive-ra írtam ki az image fájlt, hanem egy 500GB-os külső merevlemezre
Mekkora esélyem van az adatvisszaszerzésre, mondjuk egy testdisk-et elindítva? Vagy van jobb adatmentő program? (1db NTFS partíció volt rajt)
-
distributed.net kliens. De csináltam ellenpróbát, hogy nem raktam fel rpmfusion-t, csak a szűz rendszert használtam. Egy idő után (míg felrakta az összes frissítést) előjött, és sorra jöttek a váratlan összeomlások. KDE-t használtam pár napig, azzal nem volt semmi gond.
Lehet tényleg el kéne engednem a Gnome-ot?
Mondjuk nekem még csak C2D procim van. Már a boot paraméterekkel is trükközni kellett (video=SVIDEO-1:d), hogy ne dobkon hátast a kernel. Arra is gondoltam, hogy valami új procikon használatos utasítás(?), kavar be. Mondjuk az is elég gáz, hogy ezt a videókimenetes hibát beleépítették, és azóta sem javították, pedig jópár kernel megjelent azóta.
-
Ez a gnome-shell kilépegetéssel nem akarnak valamit tenni?
K..a idegesítő, hogy véletlenszerűen kidob, és bezárja az összes programot. Ez most nagy csalódás. -
-
Sziasztok!
Valaki tudja, hogy miként lehet JAVA SDK-t installálni úgy, hogy csak az általan megszabott programok férjenek hozzá? A többi még a JRE-t se lássa?
-
Létezik, hogy Fedora ARM-ra nem fordították le a Kodi-t?
Találtam egy 25-ösre kiadott verziót, de a
sudo rpm -ihv /mnt/Medion/temp/kodi-17.0-0.5.fc25.armv7hl.rpm
Parancs, egy kilométeres függőségi listát generált. Miért nem teszi fel magától?
Esetleg a 25-öshöz kiadott rpmfusion-t kell hozzáadni, és akkor megjelenik a csomaglistában?
Nem okoz ez galibát? -
f_sanyee
senior tag
nem annyira bonyolult ez, gui-hoz nem sok koze van annak a ket parancsnak.
https://access.redhat.com/documentation/en-us/red_hat_enterprise_linux/7/html/security_guide/sec-using_firewalls -
-
Vladi
nagyúr
A zisten álgya má meg a kocka fejeteket!
nem 8, csak sok. Mert még erre jön rá a gui pölö. De attól az még iptables alapú. -
-
-
Hogy mentem el a tűzfalszabályokat?
Hozzáadom a samba-tsudo iptables -I INPUT -p udp -m udp --dport 137 -j ACCEPT
sudo iptables -I INPUT -p udp -m udp --dport 138 -j ACCEPT
sudo iptables -I INPUT -p tcp -m tcp --dport 139 -j ACCEPT
sudo iptables -I INPUT -p tcp -m tcp --dport 445 -j ACCEPTItt azt írják szerkesszem az /etc/sysconfig/iptables fájlt, hogy leálláskor, és újrainduláskor mentsen. Olyan nincs de van iptables-config, és ip6tables-config, hasonló bejegyzésekkel. Ezt átírtam, de de állandóan az alap beállítás jön vissza.
Feltettem a system-config-firewall-tui-t is ,de nem szeret:
sudo system-config-firewall-tui
Traceback (most recent call last):
File "/bin/system-config-firewall-tui", line 28, in <module>
import fw_config
File "/usr/share/system-config-firewall/fw_config.py", line 22, in <module>
locale.setlocale(locale.LC_ALL, "")
File "/usr/lib/python2.7/locale.py", line 581, in setlocale
return _setlocale(category, locale)
locale.Error: unsupported locale setting -
-
KDE alatt nincs semmi megosztási lehetőség? SMB, SSH, DLNA,...
Kerestem, de annyit találtam csak, hogy be lehet állítani, hogy SMB hálózati megosztásra milyen paraméterekkel jelentkezzen be. Megint nem látom a fától az erdőt? -
Lacc
aktív tag
Hali.
Van valami frissítés a hotspot-ok elérésére? Illetve touchpad driver?
Hotspotok: Hiába mászok fel ingyenes wifi-re Fedora alatt a hostpot gnome ablak csak fehér hátteret mutat, ugyanarra a wifire felcsatlakozva a Windows automatikusan feldobja böngészőt, és az ubuntu esetében a hotspot ablak jól műkődik ugyanugyúgy gnome alatt, szóval ez inkább tűnik Fedora 26 bugnak.
Touchpad driver sem lenne rossz, mert nagyon használhatatlan a kezelése, összevissza ugrál, néha extra érzékeny, néha nem. Munka miatt Win is van a laposon, de ott nincs ilyen problémám, nyugodtan tudom használni utazás közben is a touchpadot.
-
-
-
Nálatok nem szok összeomlani a gnome-shell? Nem tudom melyik frissítés óta, de naponta több alkalommal is "kidob".
GPareted nem megy wayland alatt? Xorg-al indítva megy, de ott meg a PulseAudio dob egy hátast. Kezd szétesni? Mitől? -
Lacc
aktív tag
Köszi. Megoldva
Azzal hogy ezt írtad, meg közben már Ubuntus fórumokat turtam, valaki mondogatta a Biosban kell a Diszkrét kártyára állítani ezt azt, meg más lárifári.
Véletlenül másik BIOS menübe mentem ahol ott volt a Thunderbolt beállíŧás is, és alapból az volt, hogy csak akkor aktíválodjon, ha már azonosítva van a User, meg még másik 3 lehetőség volt.Igen, a Windows felismerte mindig automatikusan, de csak akkor ha már bevoltam jelentkezve, és töltötte be az asztalt, előtte sosem.
Beállítottam a Biosban hogy ne kérjen User Authentikációt és láss csodát műkődik
.
Két kérdésem lenne azért, mindenki felé
- Nvidia driver feltelepítése mennyire ajánlott (ebben egy speckó M1000M quadro kárty van)
- Van-e közös user/group az apache és nginx alkalmazásokhoz?
(Eddig Ubuntu-n voltam, és ott használtam, meg imageekben is, de ott ugye mindkettőre a www-data van, itt meg azt vettem észre, hogy van külön az apache-nak meg az nginx-nek. Igazából praiktikus lenne, ha egy lenne csak, mivel van bőven projekt a két külön webalkalmazásra) -
Lacc
aktív tag
Windows alapból felismeri, és feldob egy ablakot, hogy akarom-e csatlakoztatni az eszközt (De ha akarja az ember, akkor külön is ráhúzhatja)
HP oldalán a linux os esetén csak az nvida driverhez adnak supportot.Azóta neten további találatokat átnézve láttam, hogy más is szenved ettől, és igazából már többmint egy éve mint új bug van létrehozva, nem supportolják a dolgot
-
-
Lacc
aktív tag
Hali.
Egy HP Zbookom van, és ahhoz van egy Thunderbolt3-as Dock. Az áramot arról kapja a masina, azzal nincs gond, de a Dockot tudom valahogy installálni? Hiába van rákötve a dock nem érzékeli dockra kötött usbs
egeret vagy billt.uRákerestem neten, de nem nagyon látom, hogy mit tehetnék ez ügyben? (Mit merre kellene telepteni vagy valami)
Fedora 26 64bit, a legújabb 4.13.x kernellel. (Mostani nagyon friss telepítés)
Elméletben valamit csak lát a rendszer:
$ lspci|grep Thund
04:00.0 PCI bridge: Intel Corporation DSL6540 Thunderbolt 3 Bridge [Alpine Ridge 4C 2015]
05:00.0 PCI bridge: Intel Corporation DSL6540 Thunderbolt 3 Bridge [Alpine Ridge 4C 2015]
05:01.0 PCI bridge: Intel Corporation DSL6540 Thunderbolt 3 Bridge [Alpine Ridge 4C 2015]
05:02.0 PCI bridge: Intel Corporation DSL6540 Thunderbolt 3 Bridge [Alpine Ridge 4C 2015]
05:04.0 PCI bridge: Intel Corporation DSL6540 Thunderbolt 3 Bridge [Alpine Ridge 4C 2015] -
kovaax
őstag
-
Rimuru
veterán
Tedd ujra a csomagot, vagy yum cache-bol szedd ki az rpm-bol.
Ha nem tudod melyik csomag az akkor:rpm -qf /usr/share/applications/org.gnome.Screenshot.desktop
Egyebkent hogy kesobb ne legyen ilyen problemad elsonek masold le local-ba,
~/.local/share/applications/
ala es ezt szerkeszd. -
Sziasztok!
Sikerült hazavágnom egy .desktop file-t, mert csinálni akartam egy másikat és rámentettem a screenshot-os file-ra.
El tudnátok nekem küldeni ezt a file-t?/usr/share/applications/org.gnome.Screenshot.desktop
Kössz!
-
Próbálgatom az LXQt-t, de pár dologban elakadtam.
- A QupZilla-nak létezik multimédiát (jobban)kezelő verziója? A Youtube videók mennek, de se az apple.com videóit, se a Digi online tv streamet nem játsza le.
- A Chromium mellé telepített chromium-libs-media-freeworld csomaggal már elinulnak az apple.com videói, a Digi online videók hoz kell a gstreamer1-libav is. A UPC-s DRM megoldását nem komálja. Elméletilg a widevine kiegészítő(?) kéne hozzá, de valahogy nem sikerült telepíthető nyomára bukkannom. Fedora doksi csak annyit ír, hogy támogatja, de nem tartalmazza. A Firefox, Chrome alatt megy a horizon.tv is.
Mi kell ahoz, hogy Chromium alatt is beröffenjen? -
-
-
válasz
csendes #6146 üzenetére
Köszi!
Milyen jó lenne tudni külföldiül ...A Packagekit tulajdonképpen egy kapocs az ablakkezelőhöz tartozó "Szoftver áruház", a linux-hoz tartozó csomagkezelő között?
+ most olvastam, hogy a yum extender(DNF) fejlesztése abbamaradt, ezért a áttérnek a dnfdragora-ra? Az LXQT Spin-ben már az a csomagkezelő.
-
Friss Fedora 26 KDE Spin. Mikor hozzáadnám az RPMfusion-t, akkor a "Szofverközpont" hibás PGP kulcsra panaszkodik. Terminálból hozzáadva simán lefut.
Mit csinálok rosszul?
-
Kétszer is letöltöttem, mindkétszer megnéztem sha256sum-mal, és mindkétszer jó volt.
Arra jutottam végül különböző fórumokat olvasva, hogy a kiírt infó alapján megpróbál a rendszerben elérhető java verzióval elindulni, de ez nem megy, és ezért vált át a telepítőbe épített java-ra, ami dobja ezt a hibát.
Lehet, hogy a rendszeren futó JAVA nem tetszik neki?
pl. sejtelmem sincs, hogy a JAVA-val kapcsolatos környezeti változók jók-e...Az előző telepítés idejében tutira mókoltam a JAVA-val, mert volt valami progi, aminek nem volt jó az openJDK, hanem az Oracle cucca kellett neki, és amiatt elég sokat állítgattam, mire működött minden.
Létezik, hogy a /home partíción vannak tárolva JAVA-s dolgok, amik a mostani rendszerre is kihatnak? -
Sziasztok!
Netbeans-t szeretnék telepíteni, de nem akarja az igazságot.
Azt mondja, hogy:
[root@localhost Downloads]# ./netbeans-8.2-html-linux-x64.shConfiguring the installer...
Searching for JVM on the system...
Preparing bundled JVM ...
Extracting installation data...
Running the installer wizard...
No protocol specified
Exception: java.lang.NoClassDefFoundError thrown from the UncaughtExceptionHandler in thread "main"
[root@localhost Downloads]#Pedig fent van az openjdk, reinstall is volt biztonság kedvéért.
-
Fred23
nagyúr
Ezen a notin nem siettem el, feldobta már korábban is.
Évek óta nem használtam Chromiumot, most feltettem, és besz@rás, milyen jó, mennyire tetszik! Mint Androidon a Samsung Internet Browser Beta.
-
-
Sziasztok!
Még mindig a gépem elindításával szenvedek.
Már van grub> parancssorom.A netes leírások viszont nem müködnek egyáltalán, mert nem müködik egy csomó parancs, amiknek kellene; pl. linux, initrd, kernel.
Ezek nélkül nem tudok kernelt betölteni.Az a gyanúm, hogy a fedora valamit máshogy csinál, ami miatt a 3-4 éves leírások nem müködnek.
-
törölt tag
Jól jön az a GRUB. Max állísd át, hogy ne öt hanem 1 másodperc legyen a várakozási idő. Gondolom megér neked az a +1 másodperc annyit ha egy kernel frissítés után problem lenne kényelmesen meg tudd oldani azt. (visszaállítani régire). Fedorára elég gyakran jönnek a friss kernelek.
-
Sziasztok!
Érdeklődnék, hogy Fedorán mennyire érdemes a GRUB2-t systemd-boot (a régi gummiboot)-ra cserélni?
A GRUB2 tudását nem használom ki, mert nincs szükség semmilyen boot menüre, csak arra, hogy minél hamarabb induljon az EFI-s rendszer.Kössz előre is a tippeket!
-
válasz
#29810176 #6129 üzenetére
Biztosan blokkol. Alapból egy "Workstation" nevü zóna beállítás aktiválódik. Ott pedig nem sok minden van ki/be engedve: ssh,samba-client, mdns, dhcpv6-client, és slussz. Ha kiveszem a pipát az ssh elöl, akkor nem enged csatlakozni: ssh: connect to host magic-d630 port 22: Connection refused
Ennek ellenére megtaláltam a megoldást. A 41399-es portot használja a dav. De, hogy ezt hogyan érik el kívülről?
-
Most meg a fájlmegosztásokkal küzdök.
- A WEBDAV-os megosztás nem igazán működik. Helyben simán megnyitja a Fájlok, de hálózaton keresztül, már nem akar menni:A Médiamegosztás dlna szervert jelent? (ez sem látszik nálam)
Egyedül az SSH engedélyezése, tiltása működik úgy ahogy kell.
A tűzfal blokkolná ezeket? Egyedül az ssh volt bepipálva, se (web)dav-ot, se dlna-t nem találtam a worstation szolgáltatáslistájában.
Ja és a system-control-samba is eltünt, a dnf sem találja.
-
-
Vladi
nagyúr
Jutottok valamire ezzel a témával, vagy inkább fújjak nyugovót?
-
King Unique
titán
A címlapos írásoknál van karbantartási, illetve azon belül szerkesztési lehetőség is, ha jól tudom. Tehát utólag elvileg a szerzőnek is lehetne update-elni stb., ha közben változás történik. De kérésre gondolom a megfelelő jogosultságú tagok is tudnak rajta módosítani.
De mindegy, annyira valóban nem eget rengető probléma ez és az ISO-k is simán letölthetők egyéb hivatalos forrásból.
-
válasz
King Unique #6122 üzenetére
Azért írtam, így mert így időtálló. Ha kijavítják a hibákat, vagy másnál elinudul az fmw, elég hülyén nézne ki hogy én meg arra panaszkodom, hogy sehogy nem megy.
Nem véletlen vannak linkelve a Labs programjai. Úgy vélem, hogy aki kíváncsi rá, az rákattint, és a Labs oldalán már az ISO-t ajánlja fel letöltésre.-------
Új fejlemény a Szoftverekkel kapcsolatban. Megint jelezte, hogy frissítések vannak. Elképzelhető, hogy bár ellenőrzi, de nem jelezi azonnal a frissítéseket, és csak bizonyos számú/prioritású(?) csomag után jelez? Esetleg csak bizonyos idő eltelte után jelez? pl. hetente egyszer ad jelzést. Bár nem értem ez miért jó. A súgót nem találtam, se a menüben, sem F1-re nem jött elő.
-
King Unique
titán
Mondjuk a médiaíró már eleve utal arra, hogy nem közvetlenül az ISO-t lehet letölteni. De, ha ott van ugyanazon oldalon annak letöltési opciója is, akkor az már csak gyenge kifogás, illetve user error, ha valaki nem képes élni a lehetőséggel. Nem mellesleg egy átlagos felhasználó nagy valószínűséggel nem fogja a spéci kiadásokat próbálgatni, az meg a másik.
Hogy nálad mért nem indul el a program, azt majd megmondja a fejlesztője, ha reagál a fentebb linkelt bejelentésre. Vagy majd az adott OS topikjában lehet tovább fejtegetni és nem ebben. Mert azt nem is itt, nem egy linuxos topikban fogják megmondani, hogy éppen mi az oka annak, hogy a másik platform rendszerén nem indul el a program. Sőt, vsz itt nem is mindenki használja azon rendszert és az említett programot, illetve nem is mindenkinél van éppen dual-boot megoldás...
A cikknél az csak egy dolog, hogy többek között kedvcsinálás gyanánt lett megírva. Viszont az ilyen dolgokat pont bele lehetett volna írni, hogy ha pl. egy robotikával foglalkozó user a médiaíróval akarja letölteni a spéci ISO-t, akkor ne lepődjön meg. Meg odaírni, hogy maga a kírás ez esetben is OK a programmal, csak az ISO-t kell máshonnan (pl.) letöltenie. Ha normálisan tájékoztatva van, akkor nem hiszem, hogy elvenné a kedvét. Ellenben, ha belefut a hibába és nem érti a miértet, akkor már inkább. Na meg, ha a szerző is másutt annyira, de annyira ezen témázik, akkor mondjuk logikus lenne, hogy megemlíti a cikkben is.
-
válasz
King Unique #6120 üzenetére
Az egyszeri felhasználó meddig olvassa a weblapot? A nagy zöld letöltés gombig, vagy célirányosan az ISO-kat keresi? Én is egyből a nagy zöldre kattintottam, és csak utána szembesültem azzal, hogy ez nem az ISO.
Oké, tegyük fel hogy az én Windows-omban van a hiba. Pontosan mi?
Hiába indítottam parancssorban a -d paraméterrel, a C: meghajtó gyökerében nem keletkezett log fájl. (Miért nem maga alá akar petézni, miért akar a C: gyökérbe írni?
Tudom nem te írtad, nem tudhatod.Te hoztad szóba, hogy más platfomot használok, és egy képet is linkelték, ahol az OS X-hez passzoló kiadást ajánlja fel.
Mégis melyik topik lenne alkalmasabb egy Linux letöltő, telepítő pendrive készítő program kitárgyalására?Nagyságrendekkel nagyobb az esélye, hogy itt már találkozott ezzel a programmal valaki, mint egy általános Windows topikban.
A Fedora cikk írása közben is jöttek elő ezek a problémák. A cikkel a kedvet szerettem volna meghozni a használatához, és nem elvenni azt. Ha oda téved egy amatőr csillagász, vagy egy robotikával foglalkozó, hogy hű hát kipróbálom hiszen az én eszközeimet is kezeli, alapból fent vannak az általam is használt programok, nem kell utólag bűvészkedni vele. Kipróbálom. Tudom optimista vagyok...
Ha jól tudom egyedül a Fedora-nál van ilyen tematikus telepítő választék. Más esetekben önáló disztibúciót építenek valamelyik alap rendszerből (pl. UbuntuStudio).Ragozhatjuk napestig, nem fogjuk egymást meggyőzni.
-
King Unique
titán
A más platformok felhasználóinak sem kizárólagosan azt ajánlja fel a weboldal letöltéskor, hanem közvetlenül mellette ott van az ISO-k letöltésének opciója is. Ez a korábban hivatkozott screenshoton is egyértelműen látszik. Tehát nem kell úgy beállítani a dolgot, mintha szegények nem tudnák más forrásból beszerezni a telepítőt és mindenképpen rá lennének kényszerítve a médiaíró használatára! Ami egyébként valóban nem minden téren tökéletes, de attól még többnyire használható és amúgy egy jó program. Az egyéb ISO-k letöltési opciója meg amúgy is kissé el van dugva a program felületén és alapértelmezetten csak a Workstation és a Server kiadás látható.
Nem tudtam, hogy van iMaced is, de nem értem ez most hogyan jön ide. Viszont a linuxos topikban te kezdted el a windowsos programverzió működését ragozni, meg a letöltésnél kifogásolni, hogy mért az FMW-t ajánlja fel. Holott egyik sem ide való és eleve a megfelelő topikban kellett volna kitárgyalni...! Egyébként gondoltam, hogy nyilván használsz Linuxot, beleértve a Fedorát is, viszont attól még az előbbiek ugyanúgy érvényesek.
Ez a Windowson el sem indul kijelentés így megint nem teljesen igaz. Fentebb már említve volt, hogy pl. a korábbi verzió teljesen rendben működik és nálam, vagy másoknál speciel a 4.1.0 is. Fedora alatt az új verzió szintén OK, mármint hiba nélkül elindul. Az, hogy esetedben, meg egyeseknél a másik platform rendszerén nem működik, az egy dolog. Illetve ilyenkor mindenki azt állítja, hogy nála biztosan OK minden és nem érti a dolgot, aztán jellemzően mindig utólag szokott kiderülni, hogy mégsem minden annyira OK... Persze maga a program is lehet a hiba forrása, de annyira azért mégsem lehet elcseszve az új verzió, mert akkor az lenne a logikus, ha senkinél nem működne.
Egyébként azt nem értem, hogy ha ez akkora probléma számodra, akkor a most megjelent, a Fedora 26-ot bemutató cikkedben mért nem lett megemlítve?? OK, hogy címlapos írás, kis átfutási idő stb., de azért bizonyos infók gondolom a cikk megírásakor is megvoltak. Ellenben most lazán el van intézve annyival a dolog, hogy ott a médiaíró + a másik platformon a Rufus, aztán kész. Ezek szerint mégsem annyira fontos, mégsem akkora nagy dolog...?
Vagy a telepítést lehetett volna a Workstation kiadás helyett akár valamelyik Lab verzióval szemléltetni, ha már úgyis azokra van állítólag általános szinten a legnagyobb igény...
-
válasz
King Unique #6118 üzenetére
Nem baj ha nem tud jobbra igazítást a szövegszerkesztő, mert ingynen van, és az emberek úgy is balra igazítva szoktak szöveget írni.
Ha egy program felvállalja, hogy tudja a, b, és c funkciót, akkor tudja mind a 3-at, és ne legyintsünk hogy a c-t úgysem használja senki. Nem akarom bemesélni, hogy mindenkinek a C-re van szüksége, de a program minőségéről sokat elárul, hogy még a beleépített funkciók sincsenek letesztelve. Ha vette volna a fáradtságot, hogy végigmegy a menüpontokon- ami kemény meló, kb 5 percet vett volna el az életéből - egyből kiszúrta volna, hogy jópár ISO-t rosszul linkelt be. Azt is aggasztónak találom, hogy mivel ez a Fedora közösség aktívan használja, hiszen a Windows-os macOS használóknak eleve ezt ajánlja fel a WEBoldaluk. Vagyis maga a Fedora sem nézte át mit művel, hogyan működik, működik-e minden porcikája. Akkor milyen minőségű lehet a többi program?! (A Szoftverek-ről vannak konkrét tapasztalataim, hogy hogyan nem képes megbírkozni a külső tárolókkal)Már ne is haragudj, de majd én eldöntöm, hogy nekem mi a fontos és mi nem. Neked az apróság, nekem igenis nagy dolog.
Honnan veszed, hogy én milyen platformon próbálgatom a Fedora-t? Miért zavar, hogy van egy imac-em? Egyrészt arra is telepíthető a Fedora, másrészt ne zavarjon, hogy itt üldögél mellette egy Dell D630-as laptop, amin Fedora(is) fut. De még ha nem is így lenne. Csak a Linux-ot használók írhatják le a véleményüket? Ha csak a macOS elött üldögélek egész nap honnan tudok a rendszer ennyi hibájáról? Persze olvashattam is róla, de ezeket mind megtapasztaltam!
a 4.1.0-s verzió rendben működik
Mondja kérem write only üzemmódba kapcsolt? Legyen szíves visszaolvasni! Windows-on el sem indul, és a github-os hibabejelentő topikjában is láthatod, hogy ez nem az én egyedi problémám. A többi tapasztalás pedig a Fedora platformon futó verzióval történt.Tessék bejelenteni, aztán majd javítják. Mégis hogyan? Ahogy a szerző nem tud magyarul, úgy én sem tudok az ő nyelvén. Akkor?
És itt halkan megemlíteném, hogy a kernelben kb. egy éve jelen levő hibát sem javították még, pedig szinte mindegyik GMA965-ös chipset-tel előjön. -
King Unique
titán
Hibának hiba, de azt azért ne akarjuk bemesélni, hogy majd mindenki pont azokat fogja letölteni és telepíteni, főleg otthonra. Az általános igény a normál ISO-k beszerzése, amelyek letöltésével és kiírásával nincsen gond. Illetve ezt a programot amúgy sem mindenki fogja használni az említett műveletekhez, az meg a másik. Ott van az oldalukon egyéb letöltési forrás is és a kiírás szintén megoldható egyéb módon. De az mindenesetre pozitívum, hogy a Fedora esetében ilyen programot is biztosítanak, ellenben más disztróknál már nem nagyon.
Egyébként meg az a nevetséges, ahogyan már x hozzászólás óta lovagolsz egy linuxos szakmai topikban egy ilyen nem túl fontos dolgon...
Ráadásul úgy, hogy még csak nem is ezen platformon próbálgatod és a korábbi hozzászólás alapján a letöltésnél még az sem tűnik fel, hogy mért ajánlja fel alapból az FMW-t...
Ha Linux alatt próbáltad volna, akkor eleve az ISO-t lehet letölteni. Illetve ott a 4.1.0-s verzió rendben működik. Ellenben, ha a windowsos programverzióval van gondod, akkor tessék a megfelelő topikban érdeklődni! Vagy lehet küldözgetni a fejlesztőknek a hibajelentéseket, aztán feltehetően majd javítják az új verzióban.
-
válasz
King Unique #6116 üzenetére
Az, hogy ingyenes, az nem jelenti azt hogy kissebb elvárások lennének a működésével kapcsolatban, mint egy fizetős esetén.
Már miért ne telepíthetnék Lab verziót?Tehát van egy program aminek az a feladata, hogy a Fedóra különböző verzióit letöltse, és kiírja pendrive-ra. Igaz, csak a 2/3-át tudja letölteni, (már akinél elindul), és ez nem súlyos hiba?
Na ez a nevetséges, és nem a homokozós-építkezős, értelmi szinthez kötős hasonlat. -
King Unique
titán
Ez egy ingyenes tool és ahhoz képest egyáltalán nem rossz, még ha itt-ott előfordulnak is benne bugok. OK, hogy lehetőleg hibamentesen működjön, de akár más hasonló programokban is lehet ilyesmire példa. Az eddig említett dolgok a program sikertelen indítása (már akinél) kivételével pedig nem feltétlen olyan hú de súlyosak. Gondolom nem Lab verziókat akarsz vele telepítési céllal letölteni, meg nem is X TB-os USB-s háttértárat visszaállítani...Nem mellesleg ezek megoldhatók más módon is és egyik sem feltétlen létszükséglet a program általános használatához. De vsz valamikor jönni fog újabb verzió, szóval a mostani állapot nem végleges.
-
válasz
King Unique #6114 üzenetére
Milyen nagyvonalúan/elnézően átlépsz az alapvető hibáin
-
King Unique
titán
Akármelyiket, ha külön letöltöm, majd az FMW, vagy más program segítségével kiírom.
De egyébként közvetlenül letölteni nálam sem tudja az FMW a 24/25/26 Lab ISO-kat és szintén ilyen hibaüzenetet dob. Érdekes módon az összes többi az működik.
Egyébként, ha már annyira bugokat keresünk, akkor pl. a korábban említett visszaállítás is csak pendrive és memóriakártya esetén működik normálisan. Ellenben egy külső HDD-nél már elcseszi és utána RAW lesz a drive. Aztán még az is érdekes, hogy csak a Fedora ISO-knál hajlandó a kiírás után visszaellenőrizni, ellenben más Linux ISO-k esetében már nem.
-
válasz
King Unique #6112 üzenetére
No és a"Lab" verziói közül hányat tudtál rátenni egy USB meghajtóra?
Be is jelentettem neki: [link]
-
King Unique
titán
Továbbra is azt tudom mondani, hogy nálam a másik platform rendszerein a 4.1.0-ás verzió már rendben működik. De vsz ők cseszhettek el valamit, mert ugyanazon szoftverkörnyezetben a 4.0.8-as meg sem nyikkan, ellenben a 4.0.7-es és a legújabb megfelelően működik.
Amúgy az ISO-k letöltésére ott a hivatalos oldalon a torrent opció. Az FMW-t ilyen téren amúgy sem szeretem, mert eleve nem lehet kiválasztani a letöltés helyét, hanem erővel a rendszerpartíció letöltések mappájába pakolja.
Egyébként pl. a 4.1.0-ás verzióban már a célmeghajtók típusán is változtattak. Eddig csak pendrive-okat és memóriakártyákat listázott ki, viszont újabban már az USB HDD / SSD meghajtók is kiválaszthatók. Tehát oda kell figyelni, hogy a megfelelő eszköz legyen kiválasztva, mert amúgy kérdés nélkül ledózerolja!
-
válasz
King Unique #6109 üzenetére
Persze megoldható másik programmal, ugyanakkor a Fedora-nak elég nagy blama. Eleve a MediaWriter-t ajánlja fel letöltésre, és nem az ISO fájlkat! Persze ott vannak jobboldalt apró betüvel, de a nagy zöld letöltésgombbal a MediaWriter-t lehet letölteni.
Meglepne, ha a Windows lenne a hunyó. Egy uptodate legális verzió, semmi más program nem volt még telepítve.
-
King Unique
titán
Hát akkor nálad, meg egyeseknél nem stimmel valami, mert nálam a 4.1.0-ás verzió már teljesen OK 8.1/10 alatt egyaránt. Ellenben a 4.0.8-as konkrétan el sem indult...
De mindegy, mert egyrészt vsz kiadnak majd egy 4.1.X verziót, amiben még tovább reszelnek a működésen. Másrészt nem létszükséglet ezen program használata, mivel az ISO letöltése nyilván más módon is megoldható, ahogyan a másik rendszeren a kiírás szintén.
-
-
válasz
King Unique #6106 üzenetére
-
King Unique
titán
Az FMW 4.0.7-es verziója OK volt, ellenben a 4.0.8-as valóban nem indult el még 8.1 alatt sem. De nemrég kijött a 4.1.0, amiben vsz reszeltek ezt-azt és már OK.
Egyébként jó ez a program, mert nemcsak letölti & kiírja & visszaellenőrzi (Fedora) az ISO-t, hanem az eredeti partíciót, illetve fájlrendszert is egy kattintással visszaállítja. Ami hasznos dolog, mivel a DD képfájl módban történő írásnál Windows alatt utána parancssor / külső program szükséges a pendrive újraparticionálásához. De Linux alatt pl. a Disks, GParted szintén problémázhat miatta.
Vagy másik jó szoftver még ilyen célra pl. a multiplatfomos Etcher.
-
-
válasz
#29810176 #6101 üzenetére
Nem átlag Pista nem használ külső tárolót? Attól, hogy van időm, nem fog megjavulni a Szoftverek külső tároló kezelése. Pont az egyszerűsége tetszett, és hogy jelezte a frissítéseket is, a telepítéssel megvárta a kikapcsolást. Így minden kikapcsoláskor automatikusan frissült a gép (ha akartam).
A Writer nem csak a CU után problémázik, 8.1-en sem megy. 1 hete A 26 megjelenésekor próbáltam.
A Windows Áruházat próbáltam, használom (telefonon)is. Nem értem az analógiát.
Vladi
Jelenteném én, ha tudnék külföldiül! -
törölt tag
Akárki akar akármit bemagyarázni a Linux (legalábbis a Fedora) nem átlag Pistának készült, hanem olyanoknak olyanoktól akiket érdekel a számítógép és szeretnek foglalkozni vele ÉS VAN IDEJÜK.
Ha tényleg olyan rendszert szeretnél amiben nem kell (annyit) szarakodni akkor ott van a Linux Mint. A media Writer a Creators Update-es winen problémázik, de az új verzió GitHub-ról 1-2 hónapja működik (/működött).
/pub/fedora/linux/releases/26 jó elérési cím
Ahhoz hozzászólva amit a szoftverkezelőhöz írtál:
Próbáltad már a Windows Áruházat?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Motoros topic
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Gumi és felni topik
- Politika
- PlayStation 5
- Ukrajnai háború
- Kaspersky Antivirus és Internet Security Fórum
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- További aktív témák...
- Apple iPhone 14 128GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- Új! HP 230 Vezetéknélküli USB-s Billentyűzet
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB Rampage SHIVA Chieftec 600W
- AKCIÓ! ASUS TUF GAMING X670E-PLUS WiFi alaplap garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! ASUS PRIME Z390-P i5 8600K 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 8GB GDDR6 DEEPCOOL Matrexx55 630W
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest