- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- sziku69: Szólánc.
- Aggregátor gondjai, örömei, és elmélkedései
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
Új hozzászólás Aktív témák
-
csendes
addikt
válasz
PumpkinSeed #5399 üzenetére
Mit mond ezekre?
cat /etc/fstab
df -h
mount | grep tmpfs
[link] -
PumpkinSeed
addikt
Olyan problémám lenne, hogy rPi-re tettem Fedorát (Pidorát), és van egy csomó 218M méretű tmpfs-em, viszont a /dev/root Use az 100%-on van és semmit nem tudok telepíteni, mit tehetek ilyenkor, hogy legyen helyem?
-
Buci21
addikt
Üdv! Érdekel a Fedora, megpróbáltam feltelepíteni, de miután kiválasztom, hogy indítsa szépen el a pendrive-ról a live rendszert, egyszerűen lefagy... a gép az aláírásomban látható laptop
-
csendes
addikt
válasz
gery2123 #5384 üzenetére
A TRIM-et legegyszerűbb a megfelelő systemd service beállításával engedélyezni: [link][link].
A legfrissebb leírás mellett, ahol titkosítással együtt használ SSD-t Fedora 23-mal: [link] A lényeg: "all you need is systemctl enable fstrim.service, and systemctl start fstrim.service".
Még lehet a swap elhagyása mellett a tmpfs-t áttenni RAM-ba, illetve néhány alkalmazásnál a gyorsítótárat szintén RAM-ba tenni: [link] -
ViZion
félisten
-
kovaax
őstag
-
gery2123
őstag
Hali!
Olyan kérdésem lenne, hogy aki SSD-t használ, az mit állított be? Gondolok itt a TRIM beállításához szükséges dolgokra.....
fstab-ba beleraktam:
Accessible filesystems, by reference, are maintained under '/dev/disk'
# See man pages fstab(5), findfs(8), mount(8) and/or blkid(8) for more info
#
UUID=d696adc9-6d5e-4824-9a06-a5722a2a67ef / ext4 defaults,noatime,discard 1 1
UUID=9ab184a6-7109-485f-b08d-19fbae7f1fa7 /boot ext4 defaults,noatime,discard 1 2
UUID=0d74eeec-0c81-4f47-b24a-24a3db2c7207 /home ext4 defaults,noatime,discard 1 2
UUID=20f0a04c-5506-4bc9-b471-ba1c4a9af364 swap swap defaults 0 0Valami kell még? Az alginálás rendbe van. Előre is köszönöm!
-
csendes
addikt
válasz
Shrike7973 #5382 üzenetére
Nem dobhatja még az X11-et, mert XWayland nélkül még sok alkalmazás nem menne, amik nem támogatják a Wayland-et. Gnome 3-ról volt szó, a többi asztali környezetről egyelőre nem.
-
Shrike7973
senior tag
válasz
csendes #5373 üzenetére
We will change GDM to use wayland by default for GNOME. The code will automatically fall back to Xorg in cases where wayland is unavailable (like nvidia). Users will be able to disable wayland by setting WaylandEnable=false in /etc/gdm/custom.conf but there will no longer be two separate menu items for GNOME on Wayland and GNOME on X11 (forrás).
Ebben az olvasatban kicsit megnyugtatóbb a helyzet. Amúgy abszolút támogatom a Wayland projektet, de sajnos csak dedikált Nvidia GPU van a szeretett Elitebook-omban, a Nouveau képességeivel meg nem igazán vagyok megelégedve. Hirtelen azt hittem, hogy a Fedora rákényszeríti az összes felhasználóra a Wayland-et, és az X11-et meg teljes egészében dobja (amit egyébként nyugodtan megtehetne, mert hivatalosan ők csak a nyílt meghajtókat támogatják, amikkel meg nincs gond...).
-
Vladi
nagyúr
válasz
Shrike7973 #5376 üzenetére
Itt van beállító program. user spaceből: firewall-config
Remélem még ez a fedorán a hivatalos, centos-en az. -
gery2123
őstag
válasz
Shrike7973 #5377 üzenetére
Köszönöm a tippet, de most működik. Nem tudom, hogy jött e valami frissítés a rendszerhez ami esetleg befolyásolta, vagy az segített, hogy újra raktam a Vibert, de egy ideje megy.
-
Shrike7973
senior tag
Alapértelmezett tűzfal beállítások elegendően "biztonságosak"? Ubuntu-n használtam az ufw home módját, itt ilyen nincs.
-
gery2123
őstag
Hali!
Olyan gondom lenne, hogy fedora 23 gnome alatt, ha a notit lehajtom majd ugye ha használni akarom akkor vissza, a viber offline lesz. Csak a killall Viber segít, de ilyenkor is várni kell, amúgy újra tudom indítani.
Érdekes mert F22 alatt nem rémlik ilyen hiba, se Debian se ubuntu alatt. (gnome volt mind)
Valami ötlet?
-
csendes
addikt
Most már tényleg itt a Wayland Fedorára. Eddig külön kellett kiválasztani a bejelentkezésnél, ha valaki Wayland-en akarta futtatni a Gnome Shell-t, de a demokrácia jegyében Fedora 24-től alapból már nem lesz választás, Wayland-del indul a Gnome Shell (csak hiba esetén, illetve bizonyos videókártyáknál lesz Xorg fallback-ként) [link]. Kérdés, hogy ennek mi értelme, mikor sok alkalmazás még csak XWayland-del fog működni [link]
-
papasoft80
tag
A probléma az USB kábel volt(teljesen új volt). Álmomban nem gondoltam volna, mert az mkfs rendben lement, csak a végén volt 1 warning a superblokkokra, azt hittem a block mérete miatt.
Kicseréltem, és megy rendesen minden.
Köszönöm a segítségeket! -
csendes
addikt
Na most, ez egy érzékeny kérdés, mert leginkább GNOME Software a neve a PackageKit frontendnek, a yumex-dnf-t még valaki összedobta, de a RH már csak a Gnome-ra koncentrál. Ami miatt a KDE spin-nek az egyik felelőse szépen lelépett, többek között a PackageKit miatt: [link] Another symptom of this evolution is how the PackageKit backend was rewritten with only the exact feature set GNOME Software happens to need, leaving Apper utterly broken.
Szóval az Apper egyelőre felejtős, a GNOME Software meg csillog-villog, de kinek? -
saelin
veterán
Végül tiltottam a repot.
Ideiglenesen akkor megoldva. Leírom a menetét, hátha vannak még itt kezdők.
1. Lekértem a repok listáját a dump-al.
dnf config-manager --dump2.Itt megkerestem a virtualbox bejegyzést. (Utólag rájöve ezt a lépést ki is hagyhattam volna... csak érdekelt mit ír.)
=============================== repo: virtualbox ===============================
[virtualbox]
bandwidth = 0
baseurl = http://download.virtualbox.org/virtualbox/rpm/fedora/23/x86_64
cost = 1000
deltarpm = True
enabled = True
enablegroups = True
exclude =
fastestmirror = False
gpgcheck = True
gpgkey = https://www.virtualbox.org/download/oracle_vbox.asc
include =
ip_resolve =
max_parallel_downloads =
mediaid =
metadata_expire = 172800
metalink =
minrate = 1000
mirrorlist =
name = Fedora 23 - x86_64 - VirtualBox
password =
priority = 99
proxy =
proxy_password =
proxy_username =
repo_gpgcheck = True
skip_if_unavailable = True
sslcacert =
sslclientcert =
sslclientkey =
sslverify = True
throttle = 0
timeout = 120
username =
]===============================================================================3. Aztán disabled-eltem a repot.
dnf config-manager --set-disabled virtualboxMostmár elindul a yum, de még mindig nem értem, hogy mi baja lett így hírtelen.
csendes
Ugyan az.
[virtualbox]
name=Fedora $releasever - $basearch - VirtualBox
baseurl=http://download.virtualbox.org/virtualbox/rpm/fedora/$releasever/$basearch
enabled=0
gpgcheck=1
repo_gpgcheck=1
gpgkey=https://www.virtualbox.org/download/oracle_vbox.asc -
csendes
addikt
Ez van a virtualbox.repo-ban [link]?
[virtualbox]
name=Fedora $releasever - $basearch - VirtualBox
baseurl=http://download.virtualbox.org/virtualbox/rpm/fedora/$releasever/$basearch
enabled=1
gpgcheck=1
repo_gpgcheck=1
gpgkey=https://www.virtualbox.org/download/oracle_vbox.asc -
Vladi
nagyúr
Akkkor próbáld kikapcsolni a tárolót. Indítsd a yumexet -n kapcsolóval. Utána kapcsold ki azt a tárolót, vedd ki a pipát. Utána frissít és már tudod használni.
De ezzel a probléma nem oldódótt meg. Meg kéne nézni, hogy mi okozza. Neten keress rá.
Vagy még akkor tudod használni a vboxos tárolót,h a gpg ellenőrzését kikapcsolod.
csendes:
Mert újabban mindenki szarik a hagyományokra.
A topik nevéből is töröltettétek a core részt. Ami azért utalt az eredetre.
-
saelin
veterán
Üdv mindenkinek!
Az elmúlt napokban felraktam a fedorát és már egész szépen belaktam. A mai nap viszont a yum extender ezt a hibát dobja indításnál:
failure: repodata/repomd.xml from virtualbox: [Errno 256] No more mirrors to try.
http://download.virtualbox.org/virtualbox/rpm/fedora/23/x86_64/repodata/repomd.xml: [Errno -1] repomd.xml signature could not be verified for virtualbox
Megpróbálhatja elindítani a 'yumex -n'-t a parancssorból
és a tárolók kikapcsolása hibákat okozott
és próbálja meg újra.Nem igazán értem hogy mit akarna ez jelenteni. Két tippem van, de egyikre sem tudom a megoldást:
1. Nem elérhető a repo.
2. Valami gond lehet a GPG kulcsal.Picit meghaladja ez a kezdő linuxos agyamat.
-
válasz
papasoft80 #5351 üzenetére
Sata vinyot radughatsz menet kozben is
-
ViZion
félisten
válasz
papasoft80 #5351 üzenetére
ohh... fakk. Akkor jogos.
...persze egy kávé főzéshez kihúzni a szervert az megy, de formázni a vinyót...(egy rendszergazda naplója, ha ismered)
-
ViZion
félisten
válasz
papasoft80 #5349 üzenetére
"összerakok egy gépet linux-al"
...vagy csak elindítasz egy live rendszert. -
papasoft80
tag
válasz
csendes #5348 üzenetére
Nade most lehet, hogy én vagyok a gyengeelméjű, de itt is arról van szó, hogy 512-nek látja a rendszer, holott valójában 4k-s.
Nekem pont az a gondom, hogy 4/4k-nak látja a rendszer és szerintem ezért nem tudja megfelelően kezelni.
Korábban linkeltem egy oldalt, ahol a srác pont azt írta le, hogy az USB-s kapcsolat befolyásolta, hogy a rendszer milyen sector méreteket érzékel. A korábbi HSZ-eimben bemásoltam a terminal képeket, melyben látszik, hogy 4/4-nek érzékeli, a neten meg csak olyat látni, hogy 4096/512 vagy 512/512, olyat sehol nem találtam, hogy 4096/4096. Na mindegy, majd összerakok egy gépet linux-al és kipróbálom SATA-n.
Köszönöm a segítségeteket! -
csendes
addikt
válasz
papasoft80 #5347 üzenetére
Azért valami kiderült erről a típusról: [link][link]
Magyarul, firmware-rel emulálja, hogy 512 B-os szektorai vannak. Tehát nem kell semmi extra, illetve a partíciókat célszerű csak úgy létrehozni, hogy a fizikai blokkmérettel egybeessenek, illetve a filesystem blokkméretet is ennek megfelelően beállítani, de ez már csak a sebességen javít. -
papasoft80
tag
A parted sem segít.
A hiba a filesystem létrehozásakor jelentkezik.
Warning, had trouble writing out superblocks.done
Már próbáltam GPT-re is állítani a label-t. Az sem segít.
Nincs ötletem. Már csak arra tudok gondolni, hogy 512-es a lemez, csak 4096-nak érzi a rendszer. -
papasoft80
tag
Megpróbálom, de eddig nem használtam az alábbiak miatt:
[root@vmh ~]# parted /dev/sdc
Warning: Device /dev/sdc has a logical sector size of 4096. Not all parts of
GNU Parted support this at the moment, and the working code is HIGHLY
EXPERIMENTAL.GNU Parted 2.1
Using /dev/sdc
Welcome to GNU Parted! Type 'help' to view a list of commands.
(parted)Az USB-s csatolás szerintetek nem lehet a hiba oka? Biztosan 4/4-es ez a lemez? Nem lehet, hogy valójában 4096/512-es?
-
papasoft80
tag
válasz
csendes #5341 üzenetére
Az normális, hogy a maximum filesystem blocks az jóval kisebb, mint a létrehozott partícióé?
[root@vmh boot]# fdisk -cu /dev/sdc
Note: sector size is 4096 (not 512)
Command (m for help): p
Disk /dev/sdc: 2000.4 GB, 2000398934016 bytes
228 heads, 37 sectors/track, 57892 cylinders, total 488378646 sectors
Units = sectors of 1 * 4096 = 4096 bytes
Sector size (logical/physical): 4096 bytes / 4096 bytes
I/O size (minimum/optimal): 4096 bytes / 4096 bytes
Disk identifier: 0x2cf0279a
Device Boot Start End Blocks Id System
Command (m for help): n
Command action
e extended
p primary partition (1-4)
p
Partition number (1-4): 1
First sector (256-488378645, default 256): 4096
Last sector, +sectors or +size{K,M,G} (4096-488378645, default 488378645): 488374272
Command (m for help): p
Disk /dev/sdc: 2000.4 GB, 2000398934016 bytes
228 heads, 37 sectors/track, 57892 cylinders, total 488378646 sectors
Units = sectors of 1 * 4096 = 4096 bytes
Sector size (logical/physical): 4096 bytes / 4096 bytes
I/O size (minimum/optimal): 4096 bytes / 4096 bytes
Disk identifier: 0x2cf0279a
Device Boot Start End Blocks Id System
/dev/sdc1 4096 488374272 1953480708 83 Linux
Command (m for help): W
The partition table has been altered!
Calling ioctl() to re-read partition table.
Syncing disks.
[root@vmh boot]# mkfs.ext4 -b 4096 /dev/sdc1
mke2fs 1.41.12 (17-May-2010)
Filesystem label=
OS type: Linux
Block size=4096 (log=2)
Fragment size=4096 (log=2)
Stride=1 blocks, Stripe width=0 blocks
122093568 inodes, 488370177 blocks
24418508 blocks (5.00%) reserved for the super user
First data block=0
Maximum filesystem blocks=4294967296
14904 block groups
32768 blocks per group, 32768 fragments per group
8192 inodes per group
Superblock backups stored on blocks:
32768, 98304, 163840, 229376, 294912, 819200, 884736, 1605632, 2654208,
4096000, 7962624, 11239424, 20480000, 23887872, 71663616, 78675968,
102400000, 214990848
Writing inode tables: 1777/14904 -
Vladi
nagyúr
válasz
papasoft80 #5340 üzenetére
a gparted a partedet használja úgy tudom maga alatt. tehát parteddel meg kellene tudni csinálni.
-
papasoft80
tag
Az még lehet gond, hogy USB-s tárolóban van a hdd. [link]
Lehet, hogy a hdd-t az USB miatt nem is jól ismeri fel a rendszer? Azért gondolom, mert mindenhol 4096B/512B-ról írnak, ahol a logical size 512B.
Nem szeretnék GPT-re állni kernel szinten, mert a rendszer RAID5-ön fut jelenleg, amit nem akarok bolygatni. Jelenleg a kernel paraméter EFI-n van: CONFIG_EFI_PARTITION=y
Ezt még nem írtam: CentOS 6.5 -
csendes
addikt
válasz
papasoft80 #5340 üzenetére
Esetleg mkfs.ext4 -b 4096 /dev/sdXX ?
-
Sonja
nagyúr
válasz
papasoft80 #5338 üzenetére
Legegyszerűbb GParted-el csinálni, én is azzal csináltam meg a WD10EZEX HDD-t, amit a múlt héten vettem. Nem kell semmit állítani külön vele, és szépen megformázza 4K-ra.
-
papasoft80
tag
Sziasztok!
Már szétgugliztam magam, de nem találtam megoldást az alábbira.
Van egy WD20EURX hdd, amire szeretnék 1db ext4-es partíciót rakni, hogy a mentések erre menjenek.
A probléma, hogy Advanced Format-os és a rendszernek sehogy nem sikerül rendesen kezelnie.
fdisk-el -cu kapcsolóval eljutok oda, hogy létrehozom a partíciót, de az mkfs.ext4 figyelmeztetéssel fut csak le és a mount már nem is megy(Can't find ext4 filesystem).
Nekem a logical és physical blocks-ra is 4096-ot ír, de ami leírásokat a neten találtam, azoknál ez rendre 512 volt. 2.6-os kernel.
Tegnap óta szenvedek vele. Elfáradtam...
Tudtok segíteni? -
agy73p
senior tag
válasz
body007 #5328 üzenetére
Köszi, ezt nem kell kipróbálnom, xfce alatt nem tudom hogy lehetne indítani.
Visszajelzés a partíció csatolásával kapcsolatban:
Először is: gedittel szerkesztettem, nem tulajdonítottam jelentőséget a szóközöknek, így aztán el sem indult a rendszer újraindítás után. Aztán nano-val léptem be az fstabba, ahol ugyanazt a tartalmat pontosan a többi sor alá szerkesztettem, így viszont elindult, megtette, amit kértem tőle. :-)Viszont, én nem pont erre a csatolásra számítottam (mivel fogalmatlan voltam), hanem arra, hogy ahogy szokott, megjelenik az asztalon, csak éppen csatolva. Ezt el lehet érni valahogy?
-
Vladi
nagyúr
Elvileg ahová akarod. Gyakorlatilag csinálnod kell egy könyvtárat. Tipikusan a /mnt alá kerülenk az ilyen könyvtárak. Tehát csinálsz egy /mnt/valami könyvtárat és annak a jogosultságait beállítod. Utána oda.
Az 1. oszlopban vagy eszköz nevet írsz: /dev/sdc4 például, vagy ha gyakran cserélsz lemezeket és ez változhat hazsnálod az uuid-t. Ez minden kötetnek egyéni azonosítót ad.
-
agy73p
senior tag
Kérhetnék szájbarágós segítséget ahhoz, hogy a gépemen levő egyéb (ntfs) partíció automatikusan fel legyen csatolva induláskor?
Annyit kibogarásztam, hogy fstabbal lehet megoldani, azt tudom is szerkeszteni gedittel, de nem tudom a pontos menetét. Gparted megmutatta, hogy a szükséges partíció: UUID - 5A1E50BF275BEAB6, sda5 egyébként.
Valami ilyesmi sort kellene hozzáadni a fstabban:dev/sda5 mnt/drive ntfs-3g defaults 0 0
vagy
UUID=5A1E50BF275BEAB6 mnt/drive defaults 0 0 ?Még sosem csináltam ilyet, nem szeretnék galibát.
-
agy73p
senior tag
válasz
csendes #5308 üzenetére
Ezeket ismerem, mindegyiket többször megpróbáltam, de nem jártam sikerrel.
Másik topicban is írtam róla, de nem még nem tudtam megoldani. Meg ezzel is gond van.
-
csendes
addikt
Feltenni simán lehet. Hogy működik-e, az már másik kérdés
.
Imagemagick van Fedora repo-ban: [link].
Az XnConvert külső repo-ból letölthető rpm-ben: [link]
XnView helyett már XnVIewMP van és nincs rá hivatalos rpm csomag: [link].
A zavaros licensz miatt ezek az Xn***-ek nem kerülhetnek be egy igazi FOSS (Free and open-source software) hivatalos csomagjai közé. -
agy73p
senior tag
Esetleg egy kísérletet tennétek? Fel tudjátok tenni az XnConvert vagy XnView és az ImageMagick programokat Fedorára?
Ha nektek sikerül, akkor újra fogom rakni a rendszert, de ha nem, akkor nem kínlódok vele tovább. Viszont nem szeretnék már többet disztrot váltani. -
A kernel ráér félévente is.
Ahogy közben olvasgatok, valószínűleg jó lesz nekem a sima fedora félévente újrahúzva.Összevissza mindenfélét csinálok. Először jelszó szinkronizáló progit írtam chromium és Firefox pluginekkel, aztán naptárprogit, végül file szinkronizálós / backup kezelő progit, ami végülis csak magamnak használható, mert a saját gépeim igényei szerint műxik.
Folyamatban van pár régi kedvenc DOS-os játék újraírása modernebb vektorgrafikával, pl. Dynablaster.
De később persze komolyabb dolgokat szertnék. -
Vladi
nagyúr
Végül is csinálhatod hibridben is: rawhideból csak a kernelt frissíted, abból meghagyja a régit nincs gond, a drivert meg tudod downgradelni. A gnome nehéz ügy én nem mennék bele egy kutyulásba.
Mit fejlesztesz amúgy?
Írjál blogot a belakásról, akkor onnan tudod újracsinálni.
-
Elsősorban a kernel (nyílt AMD GPU driver), és a GNOME/GTK3/Mutter/Clutter csomagok miatt.
Mind gyorsan fejlődik; ezért szeretnék belőlük frisset időről időre.A gépem virtualizációhoz csak részben elég erős (AMD Athlon X4 5350 - AM1 Kabini).
Azt hiszem, felteszem majd a 23-as fedorát, és a következő release-ig összerakok egy GTK-s progit, ami segít az újbóli belakásban, szükséges csomagok felrakásában, stb.
Addig végülis van időm alaposan utánanézni, hogy mire van szükségem a /home partícióról, és mi számít szemétnek.A rawhide-ról most olvastam egy fórumban pár dolgot, és mivel fejelsztés mellett napi használatban is van a rendszer, így inkább kerülném.
Kössz az infókat!
-
Vladi
nagyúr
Fejlesztés miatt kell frissen tartani a disztrót? A disztró update az mindig bugokkal jár. Kevés, vagy sok, bosszantó, vagy apró de minden disztrón lesz ilyen. Erre fel kell készülni. Egyszerűen nem lehet hibátlanul egy ennyire komplex rendszert frissíteni.
A rawhideal megpróbálkozhatsz, ha feltétlenül új appok kellenek, de ez az ág inkább a fedora fejlesztésére van.
(#5300) Bici:
Ha megvan a rutinod, akkor a belakás sem több pár óránál. Fedorára van olyan segédprogram, ami az extra tárolókat felveszi és hasonlóak. A többiek majd megmondják a nevét, nekem most nem ugrik be.
a /home sokat segít. Vagy ha elég erős a géped, akkor választasz egy stabil disztrót mint debian vagy centos majd virtuálisan feltehetsz több fedora kiadást is. Ha az egyik behány pl: rawhide, akkor image-ből hamar újrarakod.
Itt a gtk azért elég jól támogatott. Az gyak. red hat termék.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Autós topik
- Mikrotik routerek
- SD-kártyát vennél? Ezért ne csak a GB-ot nézd! – Tech Percek #9
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Sorozatok
- Milyen okostelefont vegyek?
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- BestBuy topik
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- További aktív témák...
- Bontatlan - BATTLEFIELD 1 Collectors Edition - Játékszoftver nélkül
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- Eladó steam/ubisoft/EA/stb. kulcsok Bank/Revolut/Wise (EUR, USD, crypto OK)
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch Series 6/Apple Watch Series 7/Apple Watch Series 8
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TUF Z390-PLUS GAMING alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Crucial 240GB SSD eladó
- BESZÁMÍTÁS! MSI B460M i5 10400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 6650XT 8GB Cooler Master MB600L Chieftec 600W
- Alkatrészt cserélnél vagy bővítenél? Nálunk van, ami kell! Enterprise alkatrészek ITT
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest