- Alulfeszelés profilok tesztelése és százalékos eltérés a gyári profilhoz képest
- Új energia- és akkumulátor-címke az okoseszközök dobozában
- WLMouse Strider gamer egér - Artisan FX Type 99 egérpad bemutató
- A „két Kína” között - A Matsu-szigetek
- ChromeOS Flex operációs rendszer telepítése lépésről, lépésre.
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Notepad++
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Luck Dragon: Új energia- és akkumulátor-címke az okoseszközök dobozában
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- bobalazs: 5700x3d+4070S fogyasztása, alulfeszelése
Új hozzászólás Aktív témák
-
GD
őstag
legpuritánabb: swap partíció = 512ram-ig a mem 2x-e, fölötte 1,5x vagy 1X
összes többi mehet egy ext3-ra a /alá (/=root)
elöl legyen a swap partíció, sokat használja, ne kelljen a vinyó olvasó fejnek ugrálni alaphelyzetből sokat
diskdruid kézi partícionálás eléggé adja magát
azt nem mondom hogy fdisk-el partícionálj, de az sem horror..
ha végképp elakadsz a partition magic 8 floppy-s verziója segít, onnantól már csak meg kell adni telepítéskor hogy ki kicsoda -
GD
őstag
válasz
Nicky Nygaro #96 üzenetére
üdv! guru az messze nem vagyok, ne vegyük el a titulust az igazi hozzá értőktől
a PPPoE (betrárcsázás) dologgal hálisten' sose volt szerencsém mert mióta linux és net is van azóta router is..
kicsi szabadidőm ha elérhetővé teszi olvasok a témában, addig meg te és a google próbálkozzatok egymással -
ragazzo
őstag
Aki már használja, megmondhatná, hogy mennyire magyar a fedora?
-
Nicky Nygaro
tag
GD! Vagy valami fedora guru! Hogyan kell szépen beállítani az adsl kapcsolatot fedora alatt? Eddig mindig hibát jelzett a boot folyamat során, de azért volt net. Aztán csináltam valamit grafikus felületen és most már nem jön létre a hálózati kapcsolat...
Segítsen valaki pls.
Milyen szolgáltatások kellenek egyáltalán? A többit ki is lövöm, ne csináljon kavart. -
peti_sz
tag
szevasztok!
most fogom első alkalommal telepíteni a fedorát. (4es).
szal a particionálásnál miket kell létrehozni feltétlenül
lapozó partició..stb. kösz -
Jónapot!
Szóval lenne egy kis problémám. Megtetszett egyik tankörtársam gépén a Fedora Core 4, és úgy döntöttem, hogy feltelepítem. Leszedtem a 64 bites DVD-s változatot, indítanám a telepítőt, kernel panic: unable to moiunt root device, meg írja, hogy indítsam ''root='' paranccsal a telepítőt. Aztán leszedtem a 4 CD-s 32 bites változatot, mondván hogy lehet, hogy a DVD nem jó. Telepíteném, ugyanez.
A konfig: ASUS A6U-5050 notebook (AMD Turion64+ MT-30, 512MB RAM, Hithachi Travelstar 60GB HDD, SiS chipset).
Viszont beleraktam a 32 bites verziót az asztali gépbe, és gond nélkül elindult a telepítő. Mi lehet a probléma?
Válaszotokat előre is köszönöm!
Üdv: Bazsesz -
Grunya
aktív tag
Csak most olvastam, hogy lehet a Fedorát Reiserfs partícióra is telepíteni...
Most már mindegy, ext3 lett, mert ezt tudtam kiválasztani telepítéskor.
Lesz valami hátrányom ebből? -
GD
őstag
bármely live linuxal lehet grubot újradobni, szerkeszteni, persze szerencsésebb az erdeti disztribbel..
Fedora 4 alól sata vinyóra nagy küzdelem grubot visszarakni.. nálam legalábbis az volt..
ha az mbr teljesen kusza, egy winxp cd rescue, parancs módban fdisk /mbr kipucolja
[Szerkesztve] -
Szali
tag
Nekem van egy ECS KT600A alaplapom és a Fedora 4 simán felmegy... úgy néz ki, hogy az alaplapi hálókarit (VIA VT6102 Rhine-II integrált) is felismeri, de nem tudja aktívvá tenni az eszközt.
Van valakinek ezzel kapcsolatban tapasztalata? -
GD
őstag
mivel a core 4 alapból 4-es gcc ezért:
ha frissíted attól még nem fordul le, mivel az mplayer 2xx-3xx gcc-vel szeret fordulni, de csomagból az 1.07pre simán felmegy..
ha mindenképp forrásból akarsz akkor a CVS ajánlott vagy a telelpítéskor a gcc verzió ellenőrzése tiltás kapcsoló (vmi --disable gcc version) olvass el a configure file-t
szvsz.. csomagból tedd fel..
[Szerkesztve] -
zLegolas
őstag
pl.
man rpm
, vagy google:
rpm remove
Első találat:Bővebben: link.Ez utóbbi konkrét példával részletezve.
[Szerkesztve] -
progamer
csendes tag
Meg tudná nekem valaki mondani, hogy tudom a gcc met frissíteni? Az mplayer miatt kellene mert amikor installálnám fel akkor azt mondja, hogy rossz a gcc verzióm. Most leszedtem a 2.95 öst, pontosan ezt a filet: gcc-2.95.3-0.20000503.1.i386.rpm. Csak felrakni nem tudom az a baj. Valaki segítsen please!!
-
-
zLegolas
őstag
Néhány hete jutottam a Core 4 DVD-hez, tegnap este feltettem harmadik Linux-ként, kipróba céljából. Nagyon régen volt RedHat-om, próba cseresznye...
Az első, éjjeli tapasztalataim:
- Az USB-s HP-3300 scannnerem alapból megy!
- A Radeon 9200SE alapból ismert, megy...
- TV kártya felismerve, csatornák nincsenek, a grafikus állítgató modult nem találom, gyanítom, hogy nuku. Marad a modules.conf fájl kézi szerkesztgetése? (BT848 chip, Pinnacle PCTV Studio/Rave)
..oszt elálmosodtam....
[Szerkesztve] -
progamer
csendes tag
Nekem az lenne a problémám, hogy a fedora core 2 vel sehogy sem tudok videót lejátszani, tudna nekem valaki segíteni, hogy mit és hogyan tegyek fel?
-
GD
őstag
ha a partíciókat win alól pl partition magic-el csinálja
mindenképp érdemes linux alól telepítéskor törölni és újraformázni
(ergo a pmagic csak helyet csinál)
mert nállam volt már gubanc azzal a partícióval amit a pmagic csinált..
csak egy javaslat..
de a linuxos fdisk az igazi, csak jártasságot vagy utánnajárást kíván..
legtöbb grafikus telepítő jó partícionálóval rendelkezik linux-ba.. viszont érdemes előtte töredezettségmentesítést csinálni win alól.. -
KPepe
senior tag
Kell csinálni egy linuxos partíciót, mondjuk ext3-ast, meg lapozó területet. Feltelepíted a Fedora-t az ext3-ra, és kész. A linux feltelepíti magának a grubot, amivel tudod választani az oprendszert postolás után. Később szerkeszteni is lehet, hogy melyik legyen az alapértelmezett rendszer, mennyi ideig várakozzon felhasználói választásra, vagy milyen nevet jelenítsen meg az op rendszereknél.
-
Szali
tag
Ha van egy aktív NTFS partícióm WinXP-vel és mellé akarok Fedorát telepíteni úgy, hogy az elején választani lehessen, hogy melyik induljon el, akkor azt hogyan kell megcsinálnom?
-
KPepe
senior tag
üdv!
ATI: Talán ez jó lessz neked: Bővebben: link
Forrásból sem nagy ördöngőség feltenni valamit. Általában az oldalon, ahonnan letöltöd, le van írva pontosan, hogy mit is kell csinálni. Lényegében kicsomagolod a kódot, ./configure ellenőrzi, hogy minden szükséges dolog megvan-e hozzá, aztán make lefordítja. De biztos találsz hozzá leírást.
Messenger: Én az aMSN-t ismerem, használom (Bővebben: link), de a webkamerát sajnos ez sem tudja.
Sata: passz -
Szali
tag
Én ma este teszem fel, 2 hónap alatt immár harmadjára. Sztem tök jó, és nem is nehéz se kezelni, se installálni, csak éppen még kezdő vagyok linuxban, és ha néhány alapdolgot megtanulok, akkor elég jó kis oprencer lesz ebből...
Azt tudjátok, hogyan lehet az ATI kártyához való drivereket feltenni, hogy javuljon a képminőség/felbontás?
És forrásból hogyan kell szoftvert telepíteni?
És van-e olyan progi, ami olyan mint a Messenger a Win-ben, és lehet vele webkamerázni? A Gaim-ot használtam, de csak szöveges üzenetekre, de webcam lehetőséget azt nem találtam benne. Annyira jutottam, hogy a webkamhoz kell valami awtv meg video4linux nevű komponens/szoftver, de hogy ezeket hogyan kell használni?????
Ja ás a SATA vinyókat natívan felismeri/kezeli, ugye jól emléxem? most tezsem fel úgy először, hogy SATA is van a gépemben, és egy kicsit izgulok, mi lesz... -
KPepe
senior tag
Kösz, az ntfs megoldódott.
NumLock be van kapcsolva a BIOS-ban, de mégsem aktiválódik linux indításkor. Ha bekapcsolom, és mondjuk át-vissza váltogatok az ablakok között CTRL+ALT+Fx-al, akkor is kikapcsol.
MPlayer-t feltettem forráskódból, elsőre fel is ment, de sajnos nagyon gagyi a hang néhány film alatt, tuti elszúrtam valami kodeket. Ilyen az én formám -
GD
őstag
válasz
T. Almeida #60 üzenetére
valszínű azért mer a pendrive előhívja a bújkáló sata driver mivel az is egyfajta -scsi- szülemény..
-
GD
őstag
numlock -- go bios-ba!
xmms.. indító ikont userként hozd létre, futni kell úgy is!
http://gentoo-wiki.com/HOWTO_Mount_MS_Windows_partitions_(FAT,NTFS) -- innen pedig mindent kitucc mazsolázni ami a olvasási jogokhoz kell
a titok:
''To find out the values for uid and gid, run id <user>.
$ id larry
uid=1000(larry) gid=100(users)
So if you wanted everything owned as larry:users on /mnt/ntfs, this is what you would use in /etc/fstab
/dev/hda1 /mnt/ntfs ntfs uid=1000,gid=100 0 0
''
user id-val megnézed mennyi a usered és a fentiek szerint megadod neki
[Szerkesztve] -
KPepe
senior tag
Bocs, hogy teleírom a topikot, de ez van.
Az ntfs meghajtókat sikerült mountolni, a cd is megvan.
A gond az, hogy nem enged be a /mnt/c /d /e mappákba userként, csak rootként. Ilyen egy sor az fstabban:/dev/hda1 /mnt/c ntfs defaults 0 0
Az meg hosszútávon sem a legjobb, hogy rootként futtassam az xmms-t
Még valami: azt meg lehet oldani, hogy rendszerindításkor a NumLock bekapcsoljon? -
KPepe
senior tag
Köszi, de ez nekem nem nagyon akar összejönni. Még szenvedek vele egy kicsit, de lehet, hogy már rég túl lennék rajta, ha újratettem volna a Fedora-t. De a linux nem erről szól.
Még egy dolog: a /mnt mappa nálam üres. Gondolom ide kéne bemountolni a meghajtókat.
A kérdés: a cd meghajtót hogy lehet megjeleníteni ott? Rendszer indításnál ugyan megjelenik az Automatikus CD csatlakoztatás, meg is tudom nézni a cd-k tartalmát, de az xmms-el nem tudok cd-ről mp3-akat játszani. Át kell másolnom a gépre a számokat. -
T. Almeida
senior tag
Bővebben: link
FAT32 legyen a Pendrive-on, ez is fontos. -
GD
őstag
válasz
T. Almeida #58 üzenetére
akko má áruld el neki mia trükk
-
GD
őstag
akit érdekel hogy lehet norton ghost képessét tenni a fedórát némi idő ráfordítással
https://bugzilla.redhat.com/bugzilla/show_bug.cgi?id=145307
commet 25, a lap alja felé
kezdő linuxosoknak (mint én) azért jó mert mikor már azt se tudod miket fargtá széjjel a linuxon, van egy alap beállított rendszered 5-6 perc alatt -
KPepe
senior tag
üdv!
Na, feltettem a rendszert. Eddig tetszik, pár dolgot sikerült már beállítanom. Köszönöm GD-nek az xmms-re, Bad Sectornak az mp3 plug-in -ra vonatkozó segítségeit.
Az ntfs-el viszont megszívtam, mert rossz rpm-et tettem fel. 586-osat telepítettem a 686 helyett, és nem tudom leszedni. Ha a 686-osat fel akarom tenni, arra azt írja, hogy már telepítve van, ráadásul újabb is.
Tudnátok segíteni ezt orvosolni? Előre is köszönöm! -
KPepe
senior tag
válasz
raszputyin #45 üzenetére
üdv!
Ebben a ''2-3 év múlva is olyan, mint az új'' dologban mennyi a realitás?Lehet, hogy én vagyok winfoshoz ragadt, de elég extrémen hangzik. Persze nem negatívan.
Most barátkozom a linuxal, jelenleg Mandrake10.1 van fent. Ezt a Fedora-t meg most írkálom cd-re. Elég tetszetős rendszernek tűnik. Egyik fő ok, hogy érdekelni kezdett a linux, hogy stabil legyen, és ne kelljen 2-3 havonta újrarakni, mert bekapott valami vírust, vagy csak mert szar a rendszer.
Remélem így lessz. -
GD
őstag
mplayert sikerült gcc4 alól valakinek fordítani guiv-al?
-
GD
őstag
akinek nincs empátiája és türelme a linuxhoz szvsz maradjon meg windows környezetben,
meg kell érteni hogy minden rendszernek vannak előnyei és korlátai
akit elriaszt hogy nem kattingatás és OK nyomogatás egy rendszer beállítása ami legalább tartós is.. maradjon a 3 hónapig működő xp-nél
ezzel most nem akarok senkit lebeszélni a linuxról, de ha nem ér meg neki egy kis agymunkát és utánnajárást, inkább hagyja -
törölt tag
Ajanlom meg a kovetkezo oldalt a figyelmetekbe:
http://www.mjmwired.net/resources/mjm-fedora-fc4.shtml
annak aki beginner termeszetesen... -
törölt tag
ATi drivert tudot valaki feltenni ugy hogy mukodjon is az OpenGL?
allitolag az a baja hogy az ATi oldalatol letoltheto ATi driver nem GCC4-el lett leforditva
ezert nem futt...viszont a SuSe 9.3-ra gond nelkul be tudtam loni...(persze abban nincs alapbol GCC 4)
Az MC-t megtalalod a telepitoCD/DVD-n is, sot ha egyedi telepitest kersz akkor te is becsekkelheted, hogy telepitse.
Az mplayer-t is egyszeru beloni ra, habar en a VideoLAN Clientet hasznalom
es NTFS-rol hallgatok MP3-at...
NTFS rpm letoltese: http://linux-ntfs.sourceforge.net/rpm/fedora4.html
MP3 plugin letoltese XMMS-hez:
ftp://ftp.pbone.net/mirror/reb00t.com/fedora-4-rebuilds/dag/xmms-mp3-1.2.10-9.1.1.fc3.fr.i386.rpm
ne foglalkozz vele hogy Fedora Core3-ra keszult, mukodik...nalam is ez megy.
ha WMA-t akarsz hallgatni XMMS-en:
http://ftp.freshrpms.net/pub/freshrpms/fedora/linux/4/xmms-wma/xmms-wma-1.0.4-4.2.fc4.i386.rpm
Sok sikert... -
raszputyin
senior tag
ha Linux van egy gépen, akkor arra a gépre kell egy rendszergazda, nincs mese. ha egyedül használod a gépet, akkor Te kell légy az. az előny cserébe már kezdő szinten is legalább az, hogy nemigen kell renistall, ha valamit fellőttél, az 2-3 év múlva is úgy fog menni, mint újkorában.
ha kevés időt töltesz a gépnél, ami viszont nem kaphat profi rendszergazdai munkát (nem iskolai, munkahelyi), akkor könnyen lehet, hogy a windows a legjobb választás minden szrságával együtt. akkor is, ha szenvedélyes játékos vagy, vagy valami nagyon ritka profi alkalmazást kell használnod.
szóval van bőven szituáció, mikor megéri az árát, csak hát Redmondba pénzt küldeni nem egy felelős cselekedet... no mindegy, erről már írtam máshol.
de mindez megváltozhat, mert szvsz hamarosan ''kiadják'' a Mac OS X-et PC-rekár, hogy az Apple maga nem akar betörni a PC szoftverpiacra (főleg azért nem, mert a microsoft tetemes %-ban felvásárolta őket...)
disztrók? most próbáltam Debiánt. nem vagyok elég okos hozzá. szóval IMHO SuSE rulez.
[Szerkesztve] -
Lateof
tag
válasz
raszputyin #43 üzenetére
512 ramom van boot nem érdekel.. hacsak nem kell 80x rebootolgatni..
Most ez lámán fog hangzani, de utálom, hogy minden ilyen macerás linuxban. Ma is órákig telepítgettem 5 progit, aztán nem tetszett neki az, amit írtam, és a végén már azt se tudtam, hova kattogok, mert belezavarodtam.. pedig nem vagyok hülye, csak 1. idegesítőek a módszerek, 2. abszolut semmi kedvem napokig os-t állítgatni.. felrakom, belövök néhány progit és menjen. De az se tartson már órákig.. Szóval, ha ilyen linux nincs, akkor szerintem maradok winfosnál.. pedig utálom ezt is, mer ez meg a másik véglet
ON
[Szerkesztve] -
raszputyin
senior tag
az 512 ram szükséglete, meg a lassú boot az utálnivaló benne!
1szóval nem túl hardvertakarékos, csak akkor, ha tudod hack-elni, akkor meg Debián a pálya (én nem tudom
)
mindenki így kezdi, megnéz egy csomót. ez sajna ilyen biznissz...
SuSE azért is jó, mert jól tud magyarul. -
Lateof
tag
válasz
raszputyin #35 üzenetére
De jó, hogy szinte mindenki szídja a Suse-t, de mindig van, akinek tetszik. Vki elmondhatná végre, hogy mi olyan utálnivaló benne. Az, hogy windowsos akar lenni? Mert ha ott nem kell ilyen szarságokkal tökölnöm napokig, akkor inkább megnézem azt.. de mostmár 4 linuxot néztem meg egy hét alatt kb.
-
Protezis
őstag
Szép nap ez a mai
Sikerült elindítanom édsanyám dosos könyvelőprogramját dosemuval.
Kb 2-3 órám ment rá, mire sikerült beizzítanom.
Winevel sajna nem akart elindulni az Explorer, pedig nagy vágyam azzal netezni linuxon.
Ellenben az IrfanView nem problémázott: Bővebben: link
Működött is rendesen.
Mod: LOL. 3DMark 2001 is elindult, Még tölteni is elkezdte a tesztet, de aztán kilépett. Lehet, ha lenne fent normális videodriverem, le is futna a teszt. De az is lehet, hogy ez csak hiú ábránd.
[Szerkesztve] -
Elrood
őstag
Wine-t gyorsan letöltöttem, elindítja a progit, de a karakterek nem olvashatóak, mindenféle furcsa karakter, betű egy se
, ezt hogy javítom ki?
-
Elrood
őstag
Fedora milyen gyorsan bootol? És alapvetően milyen gyors?
VMWare alatt nyúzom, ott elég lassú, hamarosan rendes vinyóra is felrakom, csak gondoltam megkérdem.
Audigy-t felismeri? -
Protezis
őstag
Kösz a segítséget, sikerült megoldanom. Még a guis mplayert is sikerült felraknom, bár kicsit megizzasztott. Annak örülök legjobban, hogy sikerült megcsinálnom, hogy nem barmolta szét az mbr-t. Szépen a /boot-ba (?) rakta a grubot, mbr-be meg beraktam a gagot. Köszi mégegyszer!
-
raszputyin
senior tag
húha... ez mind olyan probléma, amivel a SuSE 9.3-ban nem nagyon találkozni
sztem a SuSE király kis disztribúció... -
GD
őstag
ezt előbb nyálazd át.. http://gentoo-wiki.com/HOWTO_Mount_MS_Windows_partitions_(FAT,NTFS)
mountolni kell előbb vagy berakni az fstab-ba és akkor mindíg látható lesz
mount -t ntfs /dev/hda /mnt/ntfs
mount --help .. elmeséli a mount kacsolóit.. de -t és típus /dev/forrás/ /mnt/ntfs
hda lehet nállad hdb/c/d stb...
mnt mappába előbb hozd létre a ntfs könyvtárat..később itt megtalálod ha berakod a helyes sort az fstab-ba
pl joe karakteres szövegszerkesztővel
ha nincs :yum install joe
utánna root: joe /etc/fstab
mozgás nyilakkal
beírás .. puskázzál a sorok alapján.. minden legyen szépen tab-al tagolva mint a töbi sor
ctrl+k és h (h csak utánna nyom le) HELP billentyűk
ctrl+k és x -re menti a változtatást
reboot .. ha vmit elcseszté bootkor piros lesz a sor..
ha kell még help szójj
[Szerkesztve] -
Protezis
őstag
MC és mp3 van, találtam rpm-eket neten.
NTFS rpm-et felraktam, igaz előbb az újabb fedorához valót, csak aztán az ehhez valót.
Hol kellene látnom az ntfs partíciókat?
mplayer folyamatban -
GD
őstag
wine -al még nem éltem ki magam de ha jól tudom már telepített win alól kell kiszedni rendszer file-kat, dll, stb.. majd ezeket az exe-vel egy könyvtárba zúzni, és úgy emulálni..
sztem kezd az alapoknál.. olvass el vmi hasznos leírást a wine-ról, kezd vmi egyszerű kis program emulálásával.. elvileg akár egy office is futtatható vele.. konkrétan mit akarsz nyomni alóla? -
GD
őstag
http://home.gagme.com/greg/linux/fc4-tips.php
-- leírások mp3, divx,java,ntfs,stb..
http://stentz.freshrpms.net/rpm.html?id=389
--ha ezt felrakod yum alól csomó mindent tucc telepíteni, nem kell rpm-eket keresgélni
http://gentoo-wiki.com/HOWTO_Mount_MS_Windows_partitions_(FAT,NTFS)
-- windóz partíciók ékezettel és jogosultságokkal, fstab-ba beírhatókcsemegézzetek kollégák
-
Lateof
tag
wine:
[Lateof@ktv32-34-72 gw]$ wine GwSetup.exe
Lateof wine: creating configuration directory '/home/Lateof/.wine'...
Lateof /usr/bin/wineprefixcreate: line 189: 3007 Segmentation fault ''${WINELOADER:-wine}'' rundll32.exe setupapi.dll,InstallHinfSection DefaultInstall 128 wine.inf
Lateof wine: wineprefixcreate failed while creating '/home/Lateof/.wine'.
Lateof [Lateof@ktv32-34-72 gw]$ wineserver: could not save registry branch to /home/Lateof/.wine-wrUV1Q/system.reg : No such file or directory
Lateof wineserver: could not save registry branch to /home/Lateof/.wine-wrUV1Q/user.reg : No such file or directory
Erre tudsz vmit? -
Lateof
tag
válasz
raszputyin #25 üzenetére
Ugyan azzal a csomagnévvel próbálom törölni is..
-
GD
őstag
mc van ha telepítéskor rendszeradminisztrációban részben kérsz
avagy: su - , password, yum install mc*
mp3: yum install xmms*
divx, xvid, stb.. lásd fentebb hozzászólásom
átmegyek fedorába és dobok pár hasznos oldal címét kedvencekből
kitartás! ne hagyjatok egyedül!
[Szerkesztve] -
Protezis
őstag
A következő gondjaim vannak:
- ntfs
- mp3
- nem játszik le filmeked se, ergo divx, xvid kellene rá
- nincs MC! ez nagyon nem tetszik -
raszputyin
senior tag
az rpm -e parancsnál milyen csomagnévvel próbálkoztál? sajna semmi garancia nincs rá, hogy a .rpm fájl nevével azonos, sőt... meg kell nézni, mi a csomagnév, sztem ha pontosan írod be, leszedi jól.
a GCC-ről ötletem sincs... talán a GCC 3-as compat-... az nem alapértelmezett (nem az indul el a sima gcc parancsra), és GCC 4-gyel akarja fordítani, amit nem szeret. de vlsz meg lehet adni a .configure-nak, hogy mivel fordítsa. de lehet, hogy ez a bekezdés totál hülyeség. -
Lateof
tag
Nah felraktam közben pár cuccot, operát is
Operában nekem az egérparancsok teccenek.. meg valahogy jobban bejön mint a firefox. Nameg megszoktam már..
Amúgy most olyan problémám van, hogy felraktam rpmből az mplayer-t. Idáig ok, csak beírom terminalba, hogy mplayer és ezt írja:
Compiled with runtime CPU detection - WARNING - this is not optimal!
To get best performance, recompile MPlayer with --disable-runtime-cpudetection.
Namost ezt így kb értem hogy mit is kéne, csak az a baj hogy rpm -e-re aszondja, nincs installálva, ha installálni akarom mégeccer akkor meg azt, hogy már installálva van.. Most lehet, hogy én vagyok a hülye, de ilyet még a windóz se csinál:
Leszedtem sourcet, kicsomiztam, beírtam: ./configure --disable-runtime-cpudetection
Erre azt mondja: Error: Bad gcc version
Ez van fent nekem: compat-gcc-32-3.2.3-47.fc4.i386.rpm
Mi kéne neki? Mer így most megintcsak nem megy.. amúgy a make-t meg a make install-t hova írom?Mármint melyik könyvtáron belül kell lennem?
A másik a wine, amit rpmeztem, felment, de nincs semmi indíto ikon vagy vmi a menuben.. az is csak félig ment volna fel? Vagy mit kell azzal csinálni?
Bocsi, hogy hülye vagyok hozzá, de kissé unom már -
Lateof
tag
Lenne egy kérdésem: bár utánaolvastam és még angolul is tudok, mégse nagyon értettem meg amit olvastam
Szal a kérdésem az, hogy hogy tudok én shared library supportot csinálni? Mondjuk fel akarom rakni opera-t. Amit shared verzióban lehet leszedni. Erre készülök most, de addig nem merek belevágni, míg ez nem tiszta...
-
GD
őstag
pörögjön az a totyik! jeah
-
Protezis
őstag
válasz
T. Almeida #14 üzenetére
Namost én is olyan szinten állok, hogy hogy 2 hét lenne, mire beállítgatnám, ezért keresek olyan disztribet, aminél lerövidül ez az idő.
Az ntfs-t akkor alapból tudja? -
T. Almeida
senior tag
25 perc a teljes install, 20 perc alatt beállítom a _céges_ környezetbe...
(igaz, először két hét volt, mire sikerült mindent belőni rajta)
Ja és NTFS alapból
Persze nem akarlak rádumálni, mindenki szíve joga, mit választ.
Én is kacsingatok a Deb fele, majd rászánom magam... -
GD
őstag
ntfs= 130Kb-os rpm két katt
mp3= yum install xmms, +3 katt beállítás
kernel fordítás nélkül!!
[Szerkesztve] -
Protezis
őstag
válasz
T. Almeida #11 üzenetére
Igen, régebben próbáltam már. Régen nem tetszett, most lehet már tetszene, csak azért jól meggondolom, leszedjek -e egy párcd-s (DVD-s) OS-t, meg rászánjak -e egy egész napot. És meg van rá az esély, hogy nem jön be valami miatt.
Fedorával történetesen ntfs-ről akartam mp3-at hallgatni.
Ezt találtam: Bővebben: link
Úgy értelmezem, nem muszály újrafordítani a kernelt. MP3-at is támogatja, ha felrakom az xmms-t. Hát nem tudom...
Nem hiszem, hogy szomszéd pistika ilyen leírásokat fog nézegetni, hogy a linux terjedését elősegítse. No de nem akarok flamelni, hozzáértőknek, valakinek biztos jó, használja egészséggel! -
Protezis
őstag
válasz
T. Almeida #9 üzenetére
De azt hiszem igen, mert amikor kérdeztem, miért nem támogatja, javasolták, hogy fordítsam újra a kernelt. Úgyhogy kezdtem is leszedni a mandraket.
De ha a core 4 tudja az említett 2 dolgot, akkor lehet megnézem, mert eléggé tetszik ez az OS (suliban ez van).
[Szerkesztve] -
Protezis
őstag
NTFS-t és mp3-at támogatja végre? Előbbit legalább olvassa?
-
GD
őstag
válasz
T. Almeida #6 üzenetére
én sokmindenben kézre tudtam faragni már, pár trükköt és sok utánolvasást igényel egy lámának (mint én) de annyira nem vészes mint egy debian pl..
1-2 dologbanmég nemlátok tisztán amit szeretnék megvalósítani..de nyomozok..
én járok egy rendszerinformatikus tanf-ra is (nyári szünet van ott is perpill), ott is fedorán tanuljuk a linuxot.. nekérdezdmér.-) -
GD
őstag
válasz
T. Almeida #4 üzenetére
a redhat gyermeke, az meg eléggé toppon van a distrowatch szerint..
u.a. csak gyakrabban adják ki.. -
T. Almeida
senior tag
Mo.-n nem valami népszerű disztrib...
A kolléga mondjuk ezt használja, de ő is váltani akar (Debianra). -
GD
őstag
A distrowatch szerint egész sokan használják ezt a disztribet, szégyen hogy nincs hozzászólás..
-
GD
őstag
azért vki csak használja ezt a disztribet?
-
GD
őstag
üdv! core4-re még nem láttam semmit a ph-n szal sztem megérdemel egy totyikot
első kérdésem azonban kicsit hibrid:
hogyan tudnám windows alól letükrözni saját gépre a teljes tartalmát a dag wieers repo féle rpm csomagoknak?
ők lennének azok: http://dag.wieers.com/packages/
egyszerű, szakadás esetén folytatható módszer kellene..
flashget-el megpróbáltam minden kijelölni és a bedobó ablakba dobni de csak az url-eket húzza le..mivel minden csomag alatt még további 7-8 alcsomag van..
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- Bemutatkozott és meg is jelent a The Elder Scrolls IV: Oblivion Remastered
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Fotók, videók mobillal
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Az egész világon terjeszkednek a dollármilliárdos kibercsalók
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- OLED TV topic
- További aktív témák...
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Bontatlan - BATTLEFIELD 1 Collectors Edition - Játékszoftver nélkül
- Játékkulcs BAZÁR! STEAM/ORIGIN/BATTLE.NET / PS5/XBOX/EPIC/GOG/EA/UPLAY
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- LG 45GS95QE - 45" Ívelt OLED / 2K WQHD / 240Hz 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- Nvidia Quadro M2000/ M4000/ P2000/ P2200/ P4000/ P5000/ RTX 4000/ RTX A2000 / RTX A4000
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- Referencia Weboldallal Világítós bill+laptop bill magyarítás. Rania 3M -is! Touchpadok is.Posta ok
- BESZÁMÍTÁS! Asus TUF B365M i7 9700F 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest