- eBay-es kütyük kis pénzért
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- MasterDeeJay: Gigabyte GA-B350M-D2 - AM4 lap 2016-ból amikor még nem volt Ryzen!
- aquark: Jó platformer játékokat keresek!
- bambano: Bambanő háza tája
- sellerbuyer: Milyen laptopot vegyek? Segítek: semmilyet!
- sziku69: Szólánc.
Új hozzászólás Aktív témák
-
qisqaqas
senior tag
válasz
Dhampir #4894 üzenetére
Ne vedd szószerint az AMD-t. Wordpress vs Drupal vs Sajátfejlesztés esett egymásnak.
Annak ellenére, hogy az AMD-t nem komálom mert rettenetrossz drivereket ír Linuxra, meg a supportált OSek száma igen kurta, Xorg verziohoz is van kötve a driver mi le van maradva mint a borravalo stb stb stb, nem szoktam érteni azt a zsigeri gyűlöletet amit az "egységsugarú Intel=Isten" felhasználók éreznek. Nem olyan jó mint az Intel? Az OK. Nem az övék a csúcsproci? OK. Ellenben 3/4 teljesítményt kapsz fele pénzért. Az IGP pedig nagyon sok olyan játékkal vígan megbírkózik ahol az Intel IGP labdába sem rúg. Megvan mindkét résznek a maga előnye-hátránya a másikhoz képest, helyén lehetne kezelni az egészet, de sokaknak jobb érzés a másik torkának esni, mert:
"Az AMD szar, igaz hogy nem láttam még, de a tesóm unokabátyjának az unokatestvérének a volt szobatársa mondta hogy szar tehát az úgy is van."(Az is lehet hogy túlhajtotta hűtés nélkül és elfüstölt. Vagy valami Duron procin akart aktiválni letiltott területet, de nem jött össze.)
Az ilyenektől önt el az ideg.
-
joecontra
addikt
de pl az újabb Ubi alapú disztróknál is tapasztaltam, hogy a 32bites verziókra már nem fordítanak akkora figyelmet, ergo bugosabbak lehetnek
Ez az, hogy Xubuntu alatt megy gond nélkül minden. Ablakdekorációk rendben, Hedgewars is jól fut.egyébként más 3D-és dolog működik?
Ha a teljes képernyős fceux annak számít akkor igen azzal például nincs probléma.Üdv,
J -
Fenyő
őstag
válasz
joecontra #4896 üzenetére
Ha Hedgewarshoz i686 verziót használsz feltételezem 32bites rendszert használsz, mert nálam a repóban csak 64bites van (bár Fedoránál mintha már hanyagolnák a 32bites vonalat (de pl az újabb Ubi alapú disztróknál is tapasztaltam, hogy a 32bites verziókra már nem fordítanak akkora figyelmet, ergo bugosabbak lehetnek), de ha van min 1Gb ram akkor Xfce esetén simán mehet a 64 bites verzió (márha a proci támogatja), még gyorsabb is lesz vmelyest, néhol nem is kicsit), az megy gond nélkül most megnéztem, egyébként más 3D-és dolog működik?
-
joecontra
addikt
Milyen kernel modult tett fel hozzá? akmod?
Igen.update testing ágakon nézd meg, hogy van -e frissebb driver, kernel modul akármi. ne tedd még fel, csak nézd meg, hogy közzétették -e már.
Xubuntu 14.04-nél ilyennel nem találkoztam, ha jól rémlik ott a kernel és zárt driver is régebbiek szóval nem gondolom hogy a frissebb segítene.A glxinfo-t kicsit később tudom majd megnézni.
Fenyő
Nincs compiz.body007
i686 verzióval próbáltam.Üdv,
J -
Fenyő
őstag
válasz
joecontra #4891 üzenetére
Bár én is még csak próbálgatom a rendszert, de szintén Xfce spinnel, ha használsz compizt, akkor az ablakdekorációkat be kell kapcsolni (különben hiányosak lesznek az ablakok), alapértelmezésben vmi nem igazán passzoló piros témát ad neki, de emerald-hoz lehet témákat letölteni a yumexből, amelyek között biztos lesz olyan ami passzol az aktuális megjelenéshez. Viszont az asztal effekteket ki szoktam lőni, azok eléggé zavaróak tudnak lenni, meg egyéb felesleges csicsákat is ki lehet kapcsolni még a compizconfigban, de van amelyiket nem kultiválja, ha kilövöd, szóval egyesével érdemes próbálgatni őket..
Nv driverre nincs tippem, mert én legacy amd-vel a használom, arra nincs is más mint a nyílt, de amit próbáltam eddig az ment vele, viszont a zárt driverek érzékenyek a kernelverzióra (x verzóira egyebekre), ált vmennyi csúszással követik az aktuális kerneleket, de ha más 3d-és dolog meg megy rendesen akkor lehet máshol lesz a kutya elásva. -
Vladi
nagyúr
válasz
joecontra #4891 üzenetére
Elsőre teszteljük már le a drivert mondjuk egy glxinfo paranccsal.
Milyen kernel modult tett fel hozzá? akmod?Egyébként nyílttal is van némi hardveres gyorsításod. Nem elég?
update testing ágakon nézd meg, hogy van -e frissebb driver, kernel modul akármi. ne tedd még fel, csak nézd meg, hogy közzétették -e már. -
joecontra
addikt
Sziasztok!
Szimpatikus a Fedora (használom pár napja) XFCE spin, de belefutottam egy-két nem rendszerkritikus de kissé zavaró problémába.
1) Miután felteszem a zárt NVIDIA drivert, az ablakdekorációk hiányosak lesznek. Nincs az ablaknak széle és alja.
2) Szintén zárt driverrel, a Hedgewars nevű játék nem hajlandó működni. Felállítom a csapatokat, kiválasztom a pályát, sémákat stb. és amikor indítanám a kört akkor "the game engine died unexpectedly" üzenettel megtagadja az indítást. Nyílt driverrel/Hedgewars korábbi verzióval nincs gond.
Egyértelmű lenne, hogy ne tegyek fel NVIDIA drivert de a hardveres gyorsításra szükségem van.
Ha valaki tud segíteni, azt megköszönöm.
Üdv,
J -
qisqaqas
senior tag
Motorháztető alatt több fedora ambassador is ténykedik, szerintem elég komoly fedorás arcok. Meló mellett csinálja mindenki. Egyébként meg igazad van.
Mindenesetre azok után amik történtek a honlap körül, csoda hogy eddig megvan. :/
A CentOS ugye RHEL gyermek, ammeg garanciát vállal arra hogy minden tárolóban lévő szoftver kap secu update-et akkor is ha EOL produkt. A patcheket backportolják aztán hajrá. Nem is csoda hogy kevés ott a progi.
-
cigam
titán
Moonlight?
Ölég régi tuti jó lesz? Tudom, próbáljam ki. De elötte még kipróbálnám a centos-t...
naazilyenszaroktólleszagyatlanulszarawebböngészés.Hát a horizon.tv megköveteli, így igazodnom kell hozzá. De ez a jobb kezemmel megvakarom a bal fülem ez nem tetszik.
-
Vladi
nagyúr
Voltak igen. 3 profibb oldal is volt. A sys-admin.hu volt a csúcs. Voltszerencsém minháromba írni.
Centos-hez semmilyen spin nincs. Az alap csomagkészlete elég szűkös, 1 feladat 1 app felfogás szerint. De vannak extra tárolók. Ilyen az epel, amit a fedorások csinálnak. Ebben van xfce. Hosszú távú megoldásnak jó. Próbáld ki, ha minden alkalmazás megvan, amire szükséged van, akkor nagyon nagoyn nagyon sokáig használhatod gond nélkül.
(#4873) kovaax:
Akkor ez valami új bug. Nem találkoztam vele. f 19 volt az utolsó, amit renszeresen használtam. A leírás nem segít?
(#4875) bob.zxr:
Nem akarom én őket bántani, de valami komolyabb fedorás arcnak kéne ilyen oldalt csinlni.
Ha rámszakad a történelemben valamikor elég szabadidő, én állok mostmár neki.
(#4878) cigam:
Én is olvastam róla. Ez van. Moonlightal mi a helyzet?
jah és bobnak üzemen, hogy naazilyenszaroktólleszagyatlanulszarawebböngészés.
(#4880) qisqaqas:
Kerestem én már, de nem vitték túlzásba az elirányítást. MOndjuk ha már fedeora oldal, azzal kéne kezdeni, hogy rólunkba leírjátok, hogy miisez. Nem? De.
-
Némá, Vladi a totyikgazda...
-
qisqaqas
senior tag
Ha szeretnél részt venni az oldal jobbá tételében, szívesen várjuk jelentkezésedet.
Nem tartozom a szekesztők közé, félreértés ne essék, de elég sok munka van benne.
-
kovaax
őstag
válasz
Dhampir #4874 üzenetére
Nem használok CentOS-t, szóval nem tudom. Itt amúgy két problémáról van szó: 1. A grafikus Szoftverek nem frissít egyáltalán. 2. A yum meg mindig 404-es hibát dobál, nekem egy svájci tükörről próbál frissíteni (utána máshonnan frissít, szóval ez legalább működik). De egyiket se oldotta meg a lenti linken lévő megoldás.
-
cigam
titán
A pipelight installja egy opensuse repo-ból jön?
Ez remélem komoly, mert viccnek kicsit durva. (Mondjuk eleve az a megoldás amit használ..., inkább pityergek mint nevetek) Máshonnan/máshogyan nem lehet felvarázsolni a silverlight-ot?
-
OddMan
őstag
Hogyan lehetne azt megoldani, hogy az smbd daemon (process) hozzá legyen rendelve a processzorom 2. magjához fixen?
-
Dhampir
félisten
Azt hiszem, hogy a Linux Café is hozzá kötődik (de nem biztos).
-
kovaax
őstag
Naugye:
Yum csomagkezelő hibák javítása
Rendszer frissítés Fedora 21-hezKár, hogy nem javítanak meg semmit. Legalábbis nem frissül a PackageKit és libhif, és a 404 hiba se múlik el...
-
Fenyő
őstag
Miért ennél voltak profibbak is?
Amúgy CentOs 7-hez van Xfce Spin? Abban is gondolkodom még következő hosszabb távon használt fő rendszerként, viszonylag régi a gépem és jobban kedvelem a stabil (és gyors) kiforrottabb dolgokat, minthogy mindig mindenből a legfrissebb legyen fönt, csak kérdés mennyire jó desktopra, általános használtra, mivel elvileg nem igazán arra van optimalizálva.
-
Vladi
nagyúr
Kéremszépen elindult a (sokadik) magyar fedorás oldal: link
Hát... hurrá....
Inkább nem mondok semmit.
-
Sziasztok.
Lett egy fedorám is.
Hova kell beszerkeszteni a swap partíció UUIDjét , hogy mindig aktív legyen? -
Fenyő
őstag
válasz
joecontra #4862 üzenetére
Igaz, de így legalább tuti jó verzió ment fel, kíváncsi leszek ha majd frissül megtartja-e a beállítást, amúgy szimpatikus disztró, a fő gépemen még Mint 13 Xfce van, ezt a 4-et azért pakoltam fel erre a másik gépre, mert ezekkel még boldogulok és lássam melyiknek mik erősségei/gyengéi ha netán majd váltanék már ismerjem őket nagyjából, egy kis időbe beletelt míg belőttem az ízlésemre a Fedorát, de megéri foglalkozni vele.
-
joecontra
addikt
Innen könnyebb lett volna: Szótárak és nyelvi csomagok.
Én legalábbis így oldottam meg. Ja, átjöttem Fedora-ra.
Üdv,
J -
Fenyő
őstag
Igen 4 ezres Radírral nincs ilyen gond (3.13-as kernellel próbáltam), csak az uvd1-es karik vdpau gyorsításának implementálása a kernelbe alacsony prioritású dolog volt az Amdnél csak a 3.18-as kernelbe pakolták bele, Firefoxra van tipped? Opensusés kernelfrissítést meg gondolom inkább a topikjában kérdezzem meg...
-
Vladi
nagyúr
Ezt hogy? Nekem frissítések pöttyel csak frissíteseket sorol fel. Mindig.
(#4857) Fenyő:
Fedora és suse céges alapúak, ott azért figyelni kell a licences dolgokra. Egyszerűen nem terjesztenek hivatalosan kodeket és kész.
Egyébként máshol pl ubuntu ugyan ez a helyzet, csak annyival vannak "előrébb" hogy erre a műveletre kapsz egy guit, egy igen feliratú gombbal.Egyébként az uvd nekem 4000-es karival működik centos alatt is, 3.10-es kernellel.
-
Fenyő
őstag
Sziasztok,
Gondoltam kicsit ismerkedem a Fedorával is egy 80-as vinyóra egy maradék alkatrészes gépre (Asus P5VDC-MX, E4400, 2gb ddr2 533, HD3650 512mb agp) feltoltam 4 disztrót (Fedora 21, Manjaro 0.8.12, Mint 17.1, Opensuse 13.2) ismerkedésre/tesztelésre, mindegyiket Xfce de-vel, mert azt szeretem/áll kézre, mindegyik csont nélkül felment, de a Manjaro grubját kell használjam, mert a másik 3 nem tud mit kezdeni vele. A vga kari vdpau gyorsítását csak Manjaro és Fedora alatt tudom használni ott van hozzá elég friss kernel (3.18, az uvd1-es (HD2 és 3 ezres széria) karik csak innentől támogattak mesa-vdpau csomaggal) és mesa is hozzá, Mintre fel tudtam tenni a 3.18-as kernelt, de bugos vele a vdpau gyorsítás, gondolom nem elég friss neki a xorg/mesa, Opensuse alatt pedig még azt sem tudom, hogy lehet kernelt frissíteni (3.16-os van benne alapból), teareingelést ("xfce betegség") mind a 4 rendszer alatt ki lehet küszöbölni (Mintben és Manjaroban már 4.11-es Xfce dolgozik, ott az ablakkezelő hangolásánál a kompozitálásnál a synchronize drawing to the vertical blank opciót bekapcsolva, Openpsuse alatt comptonnal, Fedora alatt pedig Compizzal, ez utóbbival baromi jól összehangolták, szupergyors, de mégis takarékos, pont ahogy szeretem
).
Amúgy mind a 4 disztró jól használható és elég kezesek (bár Fedora alatt az alapértelmezett 3.17-es kernel elég bugos volt, a 3.18-assal viszont csont nélkül megy), ami fura volt, hogy a Fedoránál és a Susénél tárolókat kellett rögtön felvenni, hogy legyen normális csomagválaszték, Ubuntu, Arch alapúak ilyen szempontból kényelmesebbek. Nagyjából mindegyiket belövögettem, de Fedoránál a Firefox vmiért angol, azon kívül minden más magyar (a Chrome, de még a Midori is) és a Yumexben nem találtam Firefoxos nyelvi csomagot ha kell egyáltalán hozzá. Ezzel kapcsolatos lenne a kérdésem, én elvagyok angol Firefoxxal is, csak jó volna tudni, hogy ez ismert bug, esetleg csak Xfce spinre vonatkozik stb... -
kovaax
őstag
A 20 és 21 alatt már nem gyomláltam ki semmit pont emiatt, szóval nem tudom még él-e ez a "fícsör". Mindenesetre tegnap leszedtem egy csomó szart, és megnézem mi lesz. Aztán riportolok.
De a yumex (nekem legalábbis) úgy működött, hogy kilistázta az össze javított csomagot, szóval azokat is, amik nincsenek felinstallálva. Így vagy tudtam, hogy mit nem kell bepipálni, vagy azt mondtam, hogy jelölje ki mindet, majd hajrá, és akkor visszarakta azt is a függőségeivel együtt, amit már nem kellett volna...
-
Vladi
nagyúr
"a yumex meg nem nagyon kezel függőségeket (ha leszedek valamit, és kijön rá később frissítés, visszarakja)..."
Valami nem stimmel nálad. Elvben ugyan azt tudja, mint a yum. Én nagyon régóta használom, akkor nem kezeli le a függőségeket, ha a repóban van eltolva. De akkor semmi se kezeli le. -
csendes
addikt
válasz
csendes #4843 üzenetére
Linux Deploy és gnome-shell (GS) androidos okostelefonon llvmpipe driverrel fejlemények:
Fedora 21: gnome-classic módban a nautilus elindul, programok indíthatók, de a WM nem megy
Debian Wheezy: GS 3.4 csak fallback módban megy (akkor is, ha az llvmpipe-ot whitelist-elem), ami nem lenne még baj, viszont a caribou indítás után azonnal elszáll, nincs képernyős billentyűzet.
Arch Linux: Kapásból elindult rajta a GS 3.14.2, megy a képernyőn a billentyűzet is, de 1920x1200 felbontással megy és ezért (és a szoftver renderelés miatt) nagyon lassú. GS-ben hiába vettem lejjebb a felbontást, nem reagált rá. Ezt próbáltam beírni az xorg.conf-ba, de erre el sem indult:
Section "Monitor"
Identifier "Monitor0"
Option "PreferredMode" "1280x720"
EndSection
Lehet, hogy a "Screen"-ben is definiálni kellett volna a Monitor0-t? Vagy alapból nincs 1280x720 mód? (a GS viszont felajánlotta, csak utána mégis maradt az 1920x1200 felbontás)
Még próbálkoztam E19-cel Arch Linux-szal, de kiderült, hogy a mobil felülethez szükséges "illume2" modul annyira ingatag, hogy bele sem fordították a bináris csomagba, aki forráskódból ABS-sel fordította, annak pedig nem működött. -
Dhampir
félisten
Ja, amikor a béta Debian Potatot először futtattam annak idején, az sokkal egyszerűbb volt, főleg, hogy puffer túlcsordulással leállt a telepítője.
Inkább az egyszerűbb, áttekinthetőbb rendszerhez vagyok hozzászokva, kissé ügyetlennek érzem magam a Gnome Shell alatt is, de egyébként tetszik.
A lényeg az, hogy a levelezés, Abevjava stb. jól fusson, ha kell.
-
Dhampir
félisten
-
Vladi
nagyúr
-
Dhampir
félisten
Sziasztok!
Már éppen kezdtem örülni, hogy milyen jó ez a Fedora 21 Workstation (
), de nem tudja telepíteni a frissítéseket. Az első újraindíítás és telepítés után volt egy "kerneloops" vagy mifene is.
Azt írja az alap fránya csomagkezelő, hogy újraindítás és telepítés, de már négyszeri újraindítás után is ugyanott tartok, hogy még mindig nem települtek fel a csomagok.
Szerintetek CentOS-el jobban járnék, mert ez a rendszer elég bugosnak tűnik?
-
Dhampir
félisten
Átpörgettem pár disztrót, de kizárólag a 32-bites kiadásokat.
-Mageia 4.1:
nem az igazi, a Mandrake/Mandriva jobb volt annak idején.-OpenSuse 13.2:
Ez sem olyan, mint régen volt, a régi Yast jobban tetszett, de a részletes konfigurálhatóság megmaradt.-Ubuntu 14.04.2 LTS:
"Megjavult" és rögtön állítható a korábbi laptopos fényerőprobléma. Tweak progiban betűválasztás közben Compiz-fagyások (eltávolítottam) és később Firefox-szal való böngészés közben valami elkezdte felzabálni a memóriát; 6,8 GB-nál kezdtem megrémülni.-Fedora 21:
A telepítője még mindig furcsa, de azért ráállt az elmém. Dög lassú volt a csomagkezelés/frissítés, persze gondolom, hogy csak a rendszer beállításának elején, habár a 20-asban is lassú volt a frissítés.Hm, mm, mmm... elégedetlen vagyok.
-
csendes
addikt
De miért nem megy a gnome-shell vnc-vel?
Így néz ki az xstartup a vnc-hez:
XAUTHORITY=$HOME/.Xauthority
export XAUTHORITY
LANG=en_US.UTF-8
export LANG
echo $$ > /tmp/xsession.pid
XKL_XMODMAP_DISABLE=1
export XKL_XMODMAP_DISABLE
if [ -n "`gnome-session -h | grep "\-\-session"`" ]; then
gnome-session --session=gnome
else
gnome-session
fi
Addig eljut, hogy gnome kezdeti beállítás GUI-n beállítom, a nyelvet, billentyűzetet, átugrom a közösségi média beállítást, de utána nem indul el. -
Vladi
nagyúr
válasz
body007 #4833 üzenetére
Mert felesleges munka. Ha csinálsz egy portable valamit linuxra, akkor abba bele kell tenned egy csomó libet. Vagy használsz lehetőleg kevés libet, amit úgyse fogsz. aztán az egészből cisnálni egy repót. Holott már a disztribútor megtette helyetted. Berakta magának a libet is, meg a binárist is, amit te csináltál. Aztán az egészet letesztelte, jobb helyeken akár még meg is patchelte. Felesleges lenne.
-
Vladi
nagyúr
Ja jó, megnyugodtam.
(#4827) Dhampir:
Örülünk neki.
Egyébként itt más a szemlélet. Vagy egy nagy beállító központot csinálsz, vagy sok kicsit. Itt sok kicsi van, a system-config-akármik. Vagyis nemrég még úgy volt.
(#4828) cigam:
Ha van javított csomag, akkor próbáld úgy, hogy az update testing tárolót engedélyezed és ott van a frissítés. De vigyázz, hogy csak azt frissítsd a többit csak a sima updates-ből.
kovaax:
Na ti kettőtöket szoktam összekverni.
-
kovaax
őstag
-
cigam
titán
Az openshot videószerkesztő progi nem igazán szuperál. pl. amikor bemennék a beállítások-ba, kapok egy hibaüzit, hogy a csomagban hiba található, és már bejelentésre került.
Mikor javítják ki?Gondoltamkipróbálok egy másikat, a shotcut-ot. Ott meg az a probléma, hogy nincs belőle csomag. Legalábbis a yum search nem találja. Jelenleg ezek a repo-k vannak beálllítva:
Betöltött bővítmények: langpacks
tároló azon tároló név állapot
adobe-linux-x86_64 Adobe Systems Incorporated 2
fedora/21/x86_64 Fedora 21 - x86_64 42.816
rpmfusion-free/21/x86_64 RPM Fusion for Fedora 21 - Free 470
rpmfusion-free-updates/21/x86_64 RPM Fusion for Fedora 21 - Free - Up 206
rpmfusion-nonfree/21/x86_64 RPM Fusion for Fedora 21 - Nonfree 178
rpmfusion-nonfree-updates/21/x86_64 RPM Fusion for Fedora 21 - Nonfree - 150
updates/21/x86_64 Fedora 21 - x86_64 - Updates 8.686
repolist: 52.508A program készítőjétől le lehet tölteni egy tömörített fájlt, de a nevében debian7 szerepel, ill lövésem nincs hogyan kéne telepíteni.
Ötlet tipp ajánlat? -
Dhampir
félisten
Sziasztok!
Nézegettem a Fedora 21-et és egész megtetszett az új Gnome 3.
Mondjuk, amit a rendszerből hiányolok az egy olyan Suse-s,Yast-féle magamfajta hülye gyereknek való vezérlőpult, amiben kényelmesen és szükség esetén aprólékosan lehet mindenféle beállítást elvégezni.
Egyébként a laptopomon eddig a Fedora képes már alapból is kezelni a fényerőt, sem az Ubuntu 14.04.1 és .2 LTS, sem pedig a Debian alapú MX-14 nem tudta ezt.
-
Vladi
nagyúr
Mivanmá? Fedora 21 -ben sudo van default?
-
csendes
addikt
Fedora 21 Linux Deploy -jal [link] telepítve egy androidos okostelefonra. A képen a vnc kliens a Remmina egy linux PC-n, és meg van nyitva egy ssh is. A telefonon is vnc klienssel használható. A gondom annyi, hogy az lxde megy, de a gnome-shell nem akar, pedig az valamivel jobb érintőképernyővel.
-
csendes
addikt
Samba-val szeretnék androidos eszközzel megosztani médiakönytárakat. Androidon az ES File Manager látja a samba szervert, de nem enged be, pedig benne van a conf-ban, hogy guest ok = yes (otthoni WiFi hálózat MAC szűréssel és WPA-val), mégis felhasználót és jelszót kér. Linuxon Thunar-ral próbáltam, ott simán megy. Próbáljak meg egy smb felhasználót létrehozni?
Kb. így néz ki most:
[Guest Share]
comment = Guest access share
path = /path/to/dir/to/share
browseable = yes
read only = yes
guest ok = yes -
válasz
Madara-san #4817 üzenetére
Az anaconda (fedora installer), h úgy mondjam érdekes egy állatfaj, szokott hülyeségeket művelni. Nálam volthogy nem akart felmenni egy vinyóra egy másikra meg simán (ez mondjuk az indulásakor, aszem 19nél történt, azóta javítgatják persze...). Ha nem az ssd-re akarod tenni akkor legalább a 4ből csak azt hagyd bent amire teszed.
-
Madara-san
aktív tag
USB, és Mac alatt kreáltam DD-vel. A fura az, hogy a laptopomon simán működik (IBM T61). Próbáljam meg kiírni DVD-re? Holnap posztolok debug logot, hátha abból sikerül megfejteni valamit.
#4816 miért szükséges kikötnöm? Ubuntu-t nem zavarta. SSD-re pedig nem szeretném felrakni, mert azon van a két fő OS-em (Win7 + Mac OS X).
-
Vladi
nagyúr
válasz
Madara-san #4814 üzenetére
Ellenőrizd a letöltött .iso fájlt! Hogy telepítenéd? odd vagy usb?
-
Madara-san
aktív tag
Üdv mindenkinek!
Van egy nagy problémám, nem tudom telepíteni a Fedora 21-et.
Azt írja ki telepítés közben, mielőtt kiválasztanám a HDD-t: "An unknown error has occured". És itt az a lehetőségem van, hogy debug, vagy quit. Tanácsokat kérnék, hogy mit lehet tenni.
Konfigom: Gigabyte Z77-DS3H (legfrissebb BIOS), Geforce 660 GTX, Kingston mSATA SSD, és még 4 db HDD, 8 GB RAM.
-
Rimuru
veterán
-
cigam
titán
A zároló képernyőt (háttér +középen a pontos idő) hogyan lehet kiiktatni?
Szükség lenne arra, hogy egy idő után kikapcsolja a képet/monitort, és egy billentyű leütésre felébredjen, ne csak az enterre.
Az már csak hab lenne a tortán, ha egy gorgy stílusú vekker lenne a képernyővédő.Mik a lehetőségeim?
-
válasz
qisqaqas #4804 üzenetére
Közben meglett, user error volt (mint legtöbbször). Nem nyálaztam át rendesen a bios-át, ott kellett állítani dolgokat
Még azt is be lehetett állítani, h alvás / kikapcsolt állapotból a fedél felnyitásával induljon. Így míg nincs hozzá dokkolóm - míg nem megy lejjebb az ára, mert azon van power gomb - csak éppen megnyitom a fedelet és már megy is a gép.
Egyébiránt megint nagy pirospötty a fedorának (linuxnak), minden Out of the Box megy rajta, kíváncsi leszek - ha erőt veszek magamon - mennyi idő lesz a w7 telepítés +driver beszerzés... -
qisqaqas
senior tag
válasz
body007 #4803 üzenetére
Mondtam hogy nézd meg az UPower configot. Ott van egy opció a fedél lehajtását illetően, lehet az kavar be, egy próbát mindenképpen megér. Módosítás után reboot. Az a biztos.
root@narancs ~ # cat /etc/UPower/UPower.conf|grep Lid
IgnoreLid=falseEz a default setting. Tedd át true -ra, aztán meglátjuk.Onnantól kezdve a fedél pozíciónak nincs beleszólása ebbe.
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AKCIÓ! Jogtiszta Windows - Office & Vírusirtó licencek- Azonnal - Számlával - Garanciával - Nint.hu
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Keresem az alábbi PC játékokat! (Teljes lista a leírásban!)
- Apple iPhone 15 128GB,Dobozával,12 hónap garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy S22 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 34GN850P-B - 34" Ívelt Nano IPS - 3440x1440 - 160Hz 1ms - G-Sync - FreeSync - HDR 400
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest