- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
- Kempingezés és sátrazás
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Doky586: Helyreállítási partíció létrehozása (javítása)
- Gurulunk, WAZE?!
Új hozzászólás Aktív témák
-
drsanya
aktív tag
-
drsanya
aktív tag
válasz
body007 #6938 üzenetére
Köszönöm, meg fogom nézni, aztán jelentkezem
Egyébként rettentően tetszik maga a rendszer, ebben érzem azt, hogy kellene valamit tanulni komolyabban, hogy ne okozzanak ilyen bagatell dolgok problémát. Viszont ahogy nézem a hsz-ek számát, nem túl sokan szólnak hozzá a dolgokhoz. Ennyire expert mindenki, vagy ennyire rendben mennek a dolgok Fedora alatt? Semmi cinizmus, vagy ilyesmi, csupán csak érdekel a dolog.
-
Véreshurka
senior tag
válasz
body007 #6922 üzenetére
& BoB
Köszönöm a gyors válaszokat! Valóban a
tkmib
paranccsal jön elő a gui. Most úgy látom ennek kell jobban utána járnom, mert sok számomra ismeretlen fogalommal találkoztam (pl. Message Information Bases) [link] . Remélem nem lesz gond, ha lesz esetleg pár kérdésem.(#6924) body007: ez jó oldalnak tűnik, köszi a linket, még ha nem is nekem linkelted! Lehet nézelődnöm...
-
válasz
body007 #6905 üzenetére
Nem értünk egyet. Más koncepció, prioritások. Tudom felháborító, de SE Linux sincs rajt. Mondjuk ha már a biztonság annyira prioritás, akkor az nem zavar, hogy Fedora tűzfala alapból beengedi az ssh-t, és nyitva minden 1025 feletti port?
Sehol nem ajánlják, hogy emeltszintű felhasználóval használd a rendszert, és ha létrehozol egy valódi mezei user-t raspbian alatt (merthogy az alapértelmezetten létező pi az nem az), akkor annak még sudo-zni sem lesz joga -
-
Véreshurka
senior tag
válasz
body007 #6898 üzenetére
Boccs a késői válaszért, csak most jutottam fizikai bill. közelébe.
Szóval onnan kezdődött az egész, hogy kipróbáltam a Qubes OS-t a laptopomon, és megtetszett a dolog. De mivel ennek az OS-nek a fedora az alapja, így gondoltam kellene valamilyen eszköz arra, hogy nyugodt szívvel kísérletezgessek a fedoraval, akár úgy, hogy simán újrahúzom a dolgot. Erre a legalkalmasabbnak az amúgy is kihasználatlanul heverő pi-ra esett a választásom főleg úgy, hogy van hozzá telepítő is.
Illetve van egy virtuális fedora is telepítve, azzal is tudok kísérletezgetni, de ha pi-n jól fut a dolog, akkor azt lehet törlöm majd, hogy más OS-ekre jusson erőforrásom. Tehát legfőképpen kísérletezés miatt tettem fel pi-ra
Egyébként a saját rendszerével sem lenne bajom...
-
-
csendes
addikt
válasz
body007 #6567 üzenetére
Fedora=modern, szabad és biztonságos (SE)linux. Cserébe nem telepít harmadik feles dolgokat, mivel az kevésbé szabad és kevésbé biztonságos lenne. Ok, de mi van ha ez kell valakinek?. RPMFusion: harmadik feles cuccok és kevésbé biztonságos repo-k. De ha nincs a gépeden kritikus adat, akkor még vállalható. Fedy: felteszel egy olyan repót, amit csak az nem tör fel, aki nem akarja. Ok, hogy miért akarná bárki, de soha nem lehet tudni. Pluszban még alig néhány ember teszteli. Következtetés: ha valakinek az a fontos, hogy előre legyen telepítve harmadik feles szoftver, vagy grafikus felületről lehessen telepíteni, annak érdemes Ubuntu-t vagy Mint-et választani. Szvsz.
-
-
kovaax
őstag
-
-
-
Vladi
nagyúr
válasz
body007 #5956 üzenetére
Nem wint, a célprogramot. De akár wint is. 98 még elég buta.
(#5955) Lacc:
"10+ év hardcore Ubuntu-s desktop használoként"
Huhh.. semmi baj lacc, mostmár itt vagy, minden oké, nem kell tovább szenvedned."hogy a Fedora szerver miért nem lett elterjedt weboldalak üzemeltetésénél, mint oprendszer?"
A release + 2 hónap támogatottság miatt. Az nagyonmax 15 hónapot jelent. Az kevés.
Tegyél fel centost ilyen helyre, tovább bírja mint a vas. -
-
agy73p
senior tag
válasz
body007 #5328 üzenetére
Köszi, ezt nem kell kipróbálnom, xfce alatt nem tudom hogy lehetne indítani.
Visszajelzés a partíció csatolásával kapcsolatban:
Először is: gedittel szerkesztettem, nem tulajdonítottam jelentőséget a szóközöknek, így aztán el sem indult a rendszer újraindítás után. Aztán nano-val léptem be az fstabba, ahol ugyanazt a tartalmat pontosan a többi sor alá szerkesztettem, így viszont elindult, megtette, amit kértem tőle. :-)Viszont, én nem pont erre a csatolásra számítottam (mivel fogalmatlan voltam), hanem arra, hogy ahogy szokott, megjelenik az asztalon, csak éppen csatolva. Ezt el lehet érni valahogy?
-
csendes
addikt
válasz
body007 #5287 üzenetére
Vicc volt. Csak annyi, hogy egymagos gépen max 1 lehet, kétmagoson 2, négymagoson meg 4, tehát el kell osztani a magok számával, ha %-ot akarsz számolni. Egyébként tényleg sok, de lehet, hogy épp frissítettél közben, stb. Nézd meg valamelyik system monitorral, hogy mi használ sokat.
-
Claude Leon
senior tag
válasz
body007 #5163 üzenetére
Ha van rpmfusion függőséged a kernelhez, érdemes frissítés előtt megnézned ott is, mi a helyzet.
Mivel totál más tároló, miért is volna mindenben naprakész a fedora tárolóival, ráadásul közös a RH/centosokkal.(jártam már hasonlóan én is, aztán kereshettem hozzávaló kernelverziót
)
-
gery2123
őstag
válasz
body007 #5159 üzenetére
Hú bocsi! Nem jól olvastam a gondot.
Nézd meg amikor csatlakozva vagy, hogy az adott hálózaton be van e kapcsolva az automatikus csatlakozás.
Beállítások/Hálózat/ az kapcsolódott hálózat mellet ott lesz egy kis menü gomb és azon belül /személyazonosság. Itt kell lent lennie, hogy automatikus csatlakozás. Hátha -
spammer
veterán
-
Vladi
nagyúr
válasz
body007 #5069 üzenetére
HÁny gpu-d van? Jah fedorán történik ilyen. Most épp a galliumot köll fejleszteni, azt kapod, kész.
xorg-x11-drv-valami a nevük. Nem hinném, hogy ezt is átvariálták. Mindig is ilyen nevük volt. Fura, hogy ezekben a végletekig automatizált időkben nem is tudnék neked ötletet mondani arra, hogyan válts drivert. Jó egyiket leszeded, másikat fel.
Régen volt ilyen, hogy system-config-display na ott drivert is váltottál, hogy vesa, vagy radeonhd, vagy radeon, vagy fglrx.... persze kmod kavarodás ott is lehetett, de azt meg blacklistelted. kész.
Egyébként intel gpu-ra nincs zárt driver, csak és kizárólag nyílt. Ha ez is kérdés.
-
gery2123
őstag
válasz
body007 #5054 üzenetére
Ha a Korora csapat megcsinálja.
Gondolom az f21 támogatás végéig kiadják a Korora 22!
Most olvasom az egyik kommentben a G+ oldalukon, hogy kb 2-4 hét a hivatalos megjelenés után. Akkor már június vége és kint is lesz.
##
Jajj, miért akarom a fedora 22 felrakni....... Valahogy annyira megfogott a fedora, nem is értem miért raktam fel a debian8-at. Hmm.... -
gery2123
őstag
válasz
body007 #5027 üzenetére
Eddig úgy néz ki, hogy kehet megoldódott. Dconf-tools-ban kapcsoltam be a tapipad érintést, és azóta nem ragad az ablakhoz. Szerintem ez nem igazán fature lesz, hanem valami bug. De remélem, hogy menni fog most már
Más: Ahogy nézem itt egy évente jön ki újabb verzió. A Fedora21 meddig támogatott? Mert ugye most jön majd a 22 valamikor.
-
válasz
body007 #4978 üzenetére
Ubunutu /Debian és Arch alapú disztróknál már jó ideje használom (Fedorával még nem próbáltam), minden gond nélkül működik, eleinte csak a nyílt drivereket szerette, de már egy ideje megy zártakkal is. Először az Adobe flasht el kell távolítani, majd a standalone pepperflasht fell kell telepíteni és csak utána a freshplayert.
Vladi: Sokan szidják és már vagy 6-7 éve temetik is a flasht, de egyelőre az alternatíva html5 csak még rosszabb, az alá még sokkal erősebb vas kell. -
Vladi
nagyúr
-
Vladi
nagyúr
válasz
body007 #4833 üzenetére
Mert felesleges munka. Ha csinálsz egy portable valamit linuxra, akkor abba bele kell tenned egy csomó libet. Vagy használsz lehetőleg kevés libet, amit úgyse fogsz. aztán az egészből cisnálni egy repót. Holott már a disztribútor megtette helyetted. Berakta magának a libet is, meg a binárist is, amit te csináltál. Aztán az egészet letesztelte, jobb helyeken akár még meg is patchelte. Felesleges lenne.
-
-
qisqaqas
senior tag
válasz
body007 #4803 üzenetére
Mondtam hogy nézd meg az UPower configot. Ott van egy opció a fedél lehajtását illetően, lehet az kavar be, egy próbát mindenképpen megér. Módosítás után reboot. Az a biztos.
root@narancs ~ # cat /etc/UPower/UPower.conf|grep Lid
IgnoreLid=falseEz a default setting. Tedd át true -ra, aztán meglátjuk.Onnantól kezdve a fedél pozíciónak nincs beleszólása ebbe.
-
válasz
body007 #4793 üzenetére
Szóval. Alt-ot nyomva a kikapcsolás helyett suspend gomb előjön, a gép elalszik és 2 másodperc múlva felkel. A systemctl suspend parancsra: szinténzenész. Egyéb ötlet?
Ha felnyitom és megnyomom a hw power gombot akkor tényleg elalszik - de a felnyitást szeretném elkerülni...
-
csendes
addikt
válasz
body007 #4730 üzenetére
Még az sem biztos, hogy ennek bármi köze van az nvidia driverhez. Nekem fedup után ugyanezt írta ki (Oh no! Something has gone wrong) a gnome-shell, a megoldás egyszerűen az volt, hogy bizonyos config file-okat törölni kellett. Ha meg FC20-szal megy, akkor egyébként semmi gond.
-
csendes
addikt
válasz
body007 #4726 üzenetére
Fedora a nyílt forráskódot támogatja, a zártat nem. A többféle tároló, többféle driver csak bajt okoz. Ezt a leírást ajánlanám az rpmfusion-hoz: [link] Mondjuk a Fedora 21-hez még várnék néhány hónapot, már ha ennyire fontos a zárt driver. Az "Oh no" képernyő meg csak a gnome-shell-hez jár, ami külön állatfaj, attól még a többi DE/WM kiválóan működhet.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Eladó steam/ubisoft/EA/stb. kulcsok Bank/Revolut/Wise (EUR, USD, crypto OK)
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Bontatlan - BATTLEFIELD 1 Collectors Edition - Játékszoftver nélkül
- 118 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 9 7945HX, RTX 4070 - UK billentyűzet
- Geforce GTX 1050, 1050 Ti, 1060, 1650, 1660 - GT 1030 - Low profile is (LP)
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG Ally Z1 Extreme 512GB SSD játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- Országosan a legjobb BANKMENTES részletfizetési konstrukció! Vásárolj okosan, fizess kényelmesen!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X250 - i5-5GEN I 8GB I 128GB SSD I 12,5" HD I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest