- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- sziku69: Szólánc.
- Aggregátor gondjai, örömei, és elmélkedései
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
- zebra_hun: Hűthető e kulturáltan a Raptor Lake léghűtővel a kánikulában?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tim82
félisten
válasz
Dhampir #4397 üzenetére
Nem játszom a "lejáratásodra", legfeljebb mulattat, amikor némi alappal következetlennek találom ebben a témában a megnyilvánulásaidat és ezt ki is mondom. Másrészt meg gratulálok, hogy számodra az, hogy leírok létező, elég kellemetlen bug-okat és leírom, hogy ezek javítása azért talán jogos elvárás egy népszerű és komoly fejlesztői bázissal rendelkező mainstream disztróval szemben, főleg hónapok alatt, az "köpködés" afelé a disztró felé, amelynek irányába szemlátomást igencsak elfogult vagy. A személyeskedésedet, "cimbora", meg tartsd meg házon belül.
Egyébként igen, benne van a pakliban, hogy ha a CentOS nem válik be, akkor nyilván nem amellett fogok lehorgonyozni. Ezt szemlátomást kárörömmel várod. Jószándékodat ezúton is köszönöm.
-
Claude Leon
senior tag
-
Tim82
félisten
válasz
Dhampir #4393 üzenetére
Miért is mutassak fel én, ha én nem állítottam semmi olyasfélét, hogy van ilyen?
(Deja vu-m van, ilyen kör már volt köztünk ugyanilyen szereposztásban, csak másik topikban.)
Mindenesetre egy "komolyabban fejlesztett 'ipari' disztró"-hoz (idézet megint csak tőled, Ubuntu vs CentOS/Fedora összehasonlításban írtad az előbbiről) képest eléggé kínos, hogy hónapokig benne maradnak ilyen bug-ok és nem is tűnik úgy, hogy foglalkoznának vele, ugyanis egyik sem új bug, két-három hónapja jelentek meg. Azért ilyen látványos hibákat ennyi idő alatt illett volna kijavítani. Nekem ez egy elég komoly ok, hogy elpártoljak az Ubuntu-vonaltól. Mindenki hibázhat, nem is erről van szó, de talán meg kellene oldaniuk ezeket.
Azért jó lenne, ha észrevennéd, hogy a "kacsintósszmájli" azért van ott, mert nem komolyan veendő zrikálás volt tőlem. (Hozzáteszem, hogy most sem kell halálosan a szívedre venni, "cimbora".)
Amúgy a Kubuntu mentségére legyen mondva, sosem láttam még összeomlani, de pl. a "frissítés után a rendszer nem hajlandó észlelni az egérkattintást"-bug igencsak kellemetlen.
-
Tim82
félisten
válasz
Shrike7973 #4385 üzenetére
Május óta használok Kubuntut (14.04 LTS), eddig a következők vannak:
- Conky, Docky időnként duplán-triplán kezd el magától futni (Conky bekapcsolás után, Docky altatásból ébresztés után, így ilyenkor azzal szórakozom, hogy kilövöm a KDE feladatkezelőjében a felesleges extra folyamatokat) -> oké, ez lehet az adott alkalmazások vagy a KDE nem disztróspecifikus bugja
- a Kubuntu saját grafikus szoftverközpontja (Muon) minden harmadik indításkor nem omlik össze
- ha a Muon frissítéskezelője feldob rendszer- és biztonsági frissítéseket, azok telepítése után minden második alkalommal nem hajlandó a Kubuntu az egérkattintásokat érzékelni (sem egér, sem a noti saját touchpad-je/trackpoint gombjai részéről), csak teljes kikapcsolás segít (amit persze gombbal tudok megtenni, mert a leállítómenüre sem tudok kattintani)
- a KDE tálcáján gyakran ott ragadnak a már bezárt programok, amik nem is mindig hajlandóak eltűnni az asztal frissítésével
- nagyobb rendszerfrissítések után önkényesen felülbírálja az olyan beállításomat, hogy boot-nál/ébresztésnél jelszót kérjen a rendszer - mindig újra be kell állítanom (nem használom a KDEWallet-et, de azért egy ilyen alapvető biztonsági beállítást ne üssön ki már egy rendszerfrissítés!).A gép egy Lenovo Thinkpad R61 notebook (Core 2 Duo T9300, 6 GB RAM, Intel GMA X3100, 120 GB SSD).
Alapvetően türelmes ember vagyok, de mostanában lett elegem, belakott rendszer ide vagy oda - át fogok állni ezen a gépen a CentOS-ra és vissza se nézek a Kubuntura inkább.
-
ViZion
félisten
válasz
Bármelyik KDE-t tudom fikázni, nálam a legstabilabbak is ilyen-olyan hibákat produkálnak.
Utáljuk egymást és ez így is marad sztem. -
whbear
senior tag
válasz
Köszönöm szépen a segítséget. Egyébként igazad van, nem vagyok disztrórasszista és akit megbántottam a megjegyzésemmel attól elnézést kérek és a jövőben tartózkodom a hasonló megnyilvánulásoktól.
-
Shrike7973
senior tag
Fedora KDE-t átalakíthatod olyanra, mint az openMandriva, ha csak a külsőségek érdekelnek. Például az ablakdekoráció a forma-N (kicsit módosított színnel), a launcher a KDE-hez írt Homerun launcher, a tálcát gond nélkül átrendezheted, annak a témája oxygen dsx, és az iconset elérhető a kde-look.org-n.
Amit viszont a Kubuntu-ról írtál, hogy bughalmaz, kicsit disztrórasszista megjegyzés szerintem. Lehet, hogy menő szidni az Ubuntu-t, de azért na...
-
whbear
senior tag
-
Vladi
nagyúr
-
whbear
senior tag
Köszi, végre valaki aki megvéd
Nekem nagyon bejön a Fedora KDE. Több mint egy éve próbálgatom a disztrókat, kb az ismert összeset kipróbáltam ami a distrowatchon fellelhető. Meg ami nem, azt is mint pl. Neptune, Bluestar Linux. Szinte az összes Ubuntu/Ubuntu alapú, Debian/Debian alapú, Arch alapú stb.rendszert kipróbáltam egy notin otthon és egy asztali gépen munkára ( Office, Chrome, Nyomtatás, Számlázás és egy alkatrészrendelő wine-re háklis program ami csak 1.41 wine-vel megy, kivéve Fedora Gnome3 mert ott mindenhogyan megy.) Szóval a Fedorával vagyok eddig a legjobban megelégedve, gyakorlatilag minden tökéletesen működik, az asztali gépen teljesen, a notin a hibernálás nem megy holott megvan a swap, minden. Csak a kíváncsiság hajt az openMandriva felé amit Live rendszerről tesztelek.
-
whbear
senior tag
Csak 32 bites rendszer jöhet szóba a processzor miatt. A tapasztalataim:
Kubuntu: Ubuntu alapú bughalmaz. Mint minden Ubuntu variáns tapasztalatom szerint.
Manjaro: Onnan jövök, minden verziót kipróbáltam az Openboxtól a KDE-n keresztül a Gnome3-ig, a community verziókat is. Jó disztró, szeretem a mai napig, de a sztereo Bluetooth nem akart sehogyan sem menni, valamint mindig volt egy kis probléma. Túl kicsi fejlesztőgárda áll mögötte. Kicsit lassú is volt a Fedorához képest. Mindezek ellenére vissza vissza térek hozzá.
OpenSUSE: Na azt hagyjuk... Lassú, erőorrászabáló instabil logikátlan valami. Már a 2000-es években is ugyanez volt a tapasztalatom vele. Az első frissítés után vége is lett.
Fedora Gnome: Minden jól működik, látszik hogy erre van kitalálva de nálam lassú.
Fedora KDE: Majdnem minden rendben van vele, csak néha bootoláskor elakad, egyik gépen nem megy a hibernálás, másikon megy.
Debian alapú disztrók nálam nem váltak be az ismert okok miatt.
OpenMandriva: Most van tesztelés alatt, nagyon tetszik, gyors, hekkelt kernel, BFQ, stb. Sajnos nincs meg minden program amit használok, a csomagok nem elég frissek. Mandriváról tapasztalatok másnak esetleg?
-
Vladi
nagyúr
kde hivatalos fedora spin. Támogatott. Teháet a red hat is pénzeli = van esély rá, hogy tisszességesen össze legyen rakva.
Használd nyugodtan.
Azért tekert a proci is és fogyott az áramod, mert ilyen látványos desktop csellentyűket erőltetnek. Na az zabálja az erőforrásokat.
Én inkább mate-et vagy lxde-xfce-t használok pont ezért."Egyébként miért nem jó szerintetek a KDE Fedora?"
Micsoda???? Olyan nincs, hogy a fedora nem jó. kde vagy akármi is.
Egyébként jobban jársz, ha nem vacakolsz ilyen olyan segédprogramokkal. Jobb, ha tudod mi történik és ezek pont ezt rejtik el előled. Fedora alatt tisztességesen meg van csinálva a 3rd repók, azokat kell csak felvenned. kb 5 dolgot kell megtanulnod a rendszerről, utána megy majd simán.Aztán pár év múlva várlak a centos topikban.
-
whbear
senior tag
De nekem a KDE verzió jött be. Eddig utáltam a KDE-t, a Fedora által szerettem meg. Kipróbáltam Gnome3-mal is, de nagyon lassú volt és a noti is hamar merült vele. Állandóan maxon ment a venti, alapjáraton a proci terhelés 15-20% között volt. KDE verzióval 0-4%, akkuidőm jelentősen jobb és nagyon gyors is. Szóval nekem a KDE nagyon bevált, igaz lehet teszek még egy próbát a Gnome3-mal, ha lesz izmosabb gépem. Egyébként miért nem jó szerintetek a KDE Fedora? Csak érdekel, nem vitatkozni akarok...
-
whbear
senior tag
válasz
csendes #4369 üzenetére
Nem csináltam vele semmit és magától megjavult mindkét gépen. Nem is frissített. Örülök neki hogy most minden jó, kicsit unalmas is ☺. Kipróbáltam az OpenMandrivát, először tetszett is, de napi használat során derülnek ki a dolgok. Egyenlőre úgy látom, hogy a Fedora az ideális számomra.
Fedy és yumex aztán megy minden gyönyörűen.
Szerk : A hibernálás továbbra sem megy de nem is kell. -
whbear
senior tag
válasz
csendes #4366 üzenetére
Amikor belassul a jelszó beírása után, hiába lépek át konzolra ctrl+alt +F2-vel, csak a fekete képernyő van meg egy ilyen kurzor villog_. Semmit nem lehet csinálni vele, nem tudom kiadni a top parancsot. 3.15.10.201 kernel van, a régieket kitöröltem. Hogy tudok másik kernelt felrakni? A Fedy-vel csak leszedni tudtam.
-
whbear
senior tag
Köszönöm szépen a válaszokat, megpróbálom a javasoltakat.
-
whbear
senior tag
Esetleg valaki ezzel a bejelentkezés utáni belassulásról valamit? Intel videó driver, alaplapi vga a noti is és a MINI-ITX is. Most változhatott valami, mert csak kb háromszor csinálja tízből.
Valamint az egyik gépen tökéletes a hibernálás, ami egy Intel MINI-ITX, a notebookon viszont nem megy ami egy Sony Vaio TX1XP. Mindkettő btrfs és ugyanazok a beállítások mégis a notin nem megy csak tekeri a HDD - t aztán semmi sem történik.
-
whbear
senior tag
válasz
Shrike7973 #4358 üzenetére
Köszi a választ. Igazából az Ubuntu vonalat nem kedvelem. Viszont tényleg nem érdemes váltani, kipróbáltam az OpenMandrivát és elég kevés a program és tároló hozzá és nem is frissek. Viszont a fontok Fedora alatt szépen Infinality - val. Fel kell tenni a Fedy-t és azzal egy kattintás. Nekem a Fedora a Fedy-vel és a Yumex - el nagyon kezes.
-
whbear
senior tag
Szerintetek érdemes Fedoráról OpenMandrivára váltani? Kipróbáltam a Live verziót és nagyon tetszik, gyors meg minden de a Fedora bevált, csak egy bajom van vele hogy két gépen is mikor beírom a jelszót bootoláskor kb 10 alkalomból ötször belassul, nem lép tovább csak a reset segít és utána rendesen felbootol. Mi lehet ennek az oka? Inkább emiatt hibernálom de ez nem az igazi megoldás viszont nem szeretném csak emiatt lecserélni mert nagyon jó vele dolgozni, megy a Bluetooth, minden.
-
kovaax
őstag
Sziasztok,
Ezzel szívatjuk magunkat:
http://www.asus.com/Notebooks_Ultrabooks/X550DP/specifications/Grafikus install nem indul el, vesa-val sem. A text install meg nem megy tovább, ha nincs hálózat (és nincs hálózat)...
Szerk.: F20
-
mAtThEw0319
senior tag
Köszönöm mindenkinek, de feladom egy időre.
Nem szeretném az egész szabim erre elk******ni. Fogok majd később próbálkozni, addig marad a Windows 8.
Ott csak a synaptics touchpadomat kellene működésre bírni windows 8.1-n.
Köszönöm mégegyszer mindenkinek aki fáradozott velem együtt!!
-
mAtThEw0319
senior tag
válasz
mAtThEw0319 #4350 üzenetére
Bazzeg.. elírtam.. Xubuntut akartam írni.
-
csendes
addikt
válasz
mAtThEw0319 #4332 üzenetére
Nem ok nélkül félsz, mert volt akinek sikerült téglásítani Acer E3-111 notebookot a frissítéssel [link]. Az UEFI opció megjelenítéséhez segítséget kértek itt, de sokra nem jutottak: [link]
Szerintem a konkrét esetben csak az Acer a hunyó, egyszerűen tele van bug-gal a BIOS, de egyébként sem könnyű működésre bírni Linuxot rajta. [link][link][link]
HIába árulják Linux operációs rendszerrel, ez a notebook ahogy írják nem "Linux-barát". -
Rimuru
veterán
Nekem is Acer van, szintén UEFI. Ha legacy módban van USB-ről akkor is UEFI-ként bootol, optikai meghajtón keresztül tökéletes.
-
mAtThEw0319
senior tag
Nagyon lassú... egy ubuntu, xubuntu, mint 17 száguld ezekhez képest...
(#4344) ViZion Az első az jó volna, ha nem lenne érintőkijelzős.. nekem matt kijelzős 11,6" kell.
(#4345) bob.zxr és (#4346) Cyrin Az lesz, de sajnos csak egy ugyan ilyen típusúra tudom, csak kicserélni, mert nincs pénzem perpill egy drágábbra....
:/
-
Cyrin
addikt
válasz
mAtThEw0319 #4342 üzenetére
Télleg vidd vissza, kár lekorlátozni magad egy linuxra, ami még lassú is.
Vidd vissza, vegyél másikat, ez nem jött be, csak szenvednél tőle később... -
BoB
veterán
válasz
Én visszavinném.
-
ViZion
félisten
válasz
Igazán azért a Celeronért nem lenne nagy kár...
Pentium quad
i3 Haswell Acer, 15 Wattocskás, igazi kis méregzsákNah erre felmegy win7, linux, akármi. Ezt kapta az asszony.
-
Vladi
nagyúr
válasz
Szerintem próbálj megbarátkozni a linpus linuxszal.
Azzal mire jutottál? Nem lehetetlen azzal használni tartósan. Majd fél, egy év múlva próbálj rá nagyonfriss disztrót. Mondjuk akár fedora rawhide is lehet! Akkor már látszik, hogy jó irányba megy -e a fejlesztést.
Vannak ilyen összegányolt hardverek, amikhez alig van driver. látod még win oldalról sem. Sajnos olcsó húsba nyúltál.
-
mAtThEw0319
senior tag
Bios frissítés felrakva Windows 8.1 alól, de sajnos nem vagyok előrébb.. csak a Linpus Linux megy fel rendesen. Ubuntut is sikerült néha feltenni, de az kifagy a telepítés végénél az újraindításnál. Majd egyszer sikerül bejelentkezni és utána leállításnál fagy ki... azt mondják az Ubuntu topicban, hogy driver problémám van. Eddig annyit léptünk előre, hogy lett frissebb biosom, de ugyanúgy ott tartok, hogy csak legacy meg uefi közt tudok varriálni. Semmilyen új menüpontom nincs. Holnap fog lejárni a 62 óra. Szerintetek vissza vigyem vagy szenvedjek még? Mert nagyon tetszik dizánjban a netbook. Ilyet nem találtam sehol... már megbékélnék a Windows 8.1-el is, de ott a touchpad driver felrakás után sem akar működni a touchpadom,..
-
ViZion
félisten
válasz
body007 #4339 üzenetére
+1
Igazán bicskanyitogatóan gusztustalan amit MS művel, tényleg. 2014-es modellek legtöbbjénél (Asus, HP, Toshiba, ezekkel találkozom, de lehet másnál is) ha ott is a legacy, de "nem működik", még w7 telepítés sem megy bios frissítés nélkül. Persze a gyárból véletlenül hiányos biossal jött ki. Mint az okostévék, amik jelentenek "anyucinak", persze véletlenül... jah, lehet frissíteni -és akkor nem látod, h jelentMocskos ...nemíromlemertkibannolnak... banda mindegyik. Persze megértem, hiszen értünk teszik, nem igaz?
-
ViZion
félisten
válasz
mAtThEw0319 #4336 üzenetére
Másokban is van legacy, de nem működik bios frissítés nélkül. MS keményen pénzeli ezeket...
Nah, most rá tudtam nézni a típusra. Fain, ahhoz csak win alól hegesztős frissítés van. Akkor elvileg Legacy módban, nem uefi pendriveról kellene menjen a telepítés.
Ahogy nézem, legacy kapcsoló ide vagy oda, erre UEFI módban Xubuntut hegesztett egy sorstársad, a többi neki is szopcsi volt... Mint 17 Legacy installt is írnak. Legrosszabb esetben kikapod a vinyót, az nem garivesztős Acernél, tudom. Csak kérdés utána bootlna-e... -
ViZion
félisten
válasz
mAtThEw0319 #4334 üzenetére
Nem. Pendrive-ra rakod, biosban megkeresed a frissítést és frissíted onnan. Nem para.
Utána lehet legacy módban telepíteni, CSM module vagy CSM boot enabled, de van ahol win7 mode/ win8 uefi mode van.
-
ViZion
félisten
válasz
mAtThEw0319 #4332 üzenetére
NINCS, MERT "KIMARADT". Biost kell frissíteni, utána lehet w7 módba rakni a boot-ot, nem csak w8/uefi lesz.
-
ViZion
félisten
válasz
mAtThEw0319 #4330 üzenetére
Ha új noti, akkor keress bios frissítést. Frissítsd pendrive-ról, majd restart, load bios defaults, utána keresd meg a security-nél, hogy legacy boot is legyen CSM enabled. Pontos típus is segítene, de gondolom Asus, Toshiba... azok lefeküdtek a win 8-nak rendesen...
-
mAtThEw0319
senior tag
Rendben viZion! Meglessük!
Öő.. kifagynak a telepítők.. Csak az ubuntu települt eddig fel, de az első kikapcsolásnál kifagy... készítek majd videót és feltöltöm vhová, hogy ne kelljen majd mindig leírni. Vicc sajnos.. eddig csak a linpus volt ami működött, de az lassú a többihez képest, pedig ssd van a netbook-ban..
-
Vladi
nagyúr
válasz
mAtThEw0319 #4327 üzenetére
Akkor elképzelhető, hogy valami házi patchet tettek a linpusba, hogy egyáltalán menjen.
Ha egyelőre jó neked, akkor használd azzal. fél, egy év múlva nézd meg újra a friss disztrókat. Egyébként miért nem mentek fel?
Kérdésedre továbbra is azt mondom, hogy nézd meg a driver helyzetét. Ha van grafikus felületed, akkor nem biztos, hogy kell. Egyébként mi a gond vele?
Ha végképp innen akarsz telepíteni csomagot, akkor a fedora installer rpm-et válaszd. Már ha rpm alapú a linpusod.
-
ViZion
félisten
válasz
mAtThEw0319 #4327 üzenetére
Az új Peppermint OS-t próbáld ki, ahola legtöbb linux elhavazott, ott ez működött. Új gépnél lehet ezzel is lesz pár probléma, de azért javítgatják.
-
mAtThEw0319
senior tag
Tudom, hogy nesze semmi fogd meg jól.. de semmi se megy fel a netbookomra.. eléggé új darabnak tűnik. [link]
Ubuntu, Linux Mint, Fedora, Manjaro, Xubuntu, Lubuntu ezek mind nem mentek fel... Na jó az Ubuntut sikerült felrakni, de nem tudom kikapcsolni a gépet (nem áll le magától) plusz bekapcsolásnál megakad a pöttyös töltőképnél második bekapcsolástól. Azt mondják, hogy a videókártyámmal lesz a gond. Ezért kérdezem, hogy hogyan lehet ilyen típusú csomagot felrani?! Mert hiába klikkelek rá kétszer, úgy veszi mint Ubuntun egy tar.gz csomagot.. mintha belenne csomagolva és nem telepítő lenne..
-
Vladi
nagyúr
válasz
mAtThEw0319 #4325 üzenetére
elvileg csak telepíted a csomagot. De szerintem valószínűbb, hogy már most is van intel drivered! Mert ami egyáltalán van, az nyílt forrástú, tehát a legtobb disztribútor szállítja.
ellenőrizd le:
/var/log/Xorg.0.log ide írja az üzeneteit, hosszú, de kiderül belőel, hogy van -e rendes drivered.Egyébként az a linpus elég nesze semmi fogd meg jól típusú os, inkább valami nagy általános disztró kellene neked, pl: fedora.
-
mAtThEw0319
senior tag
Hello!
Tudtok segíteni, hogy hogyan tudnék egy intel driver-t [link] feltenni egy Linpus Linuxra? Fedora alapú ez is, a csomag .rpm formátumú.
-
Vladi
nagyúr
válasz
body007 #4321 üzenetére
yumex
Van, de félhivatalos tárolóból jelenleg nem tudtam feltenni, csak ilyen 3rd party helyről.- rpmfusion
Najó ez így nagyon tág. Annyi tároló van, hogy belefúlsz. Mi kellene konkrétan?- gnome 3.xx
Van, default fallback módban. De visszakapcsolható.Olyan, mint egy fedora 19/20 hibrid.
-
Vladi
nagyúr
válasz
body007 #4318 üzenetére
Elvileg igen, most ezt szeretném kideríteni hosszú távú használattal.
Egyébként régebben még 2007 táján volt itt is gond az nvidia driver. Frissült a kernel és utána még előfordult, hogy kicsit várni kellett az új driverre. Megnézem.Megnéztem, elvileg az elrepós nvidia driver minden kernelhez igazodik a sorozatban. Tehát ha frissül a kernel nem kell kernel modult frissíteni hozzá. Jah.
-
Vladi
nagyúr
"Talán már kevés volt a kihívás? "
Áh nem. Inkább már sok. Megöregedtem, elfáradtam.17nél feladtam végleg az állandó frissítést, ismerkedést stb. nameg főállás, vállalkozás, egyetem és kisgyerek mellett már nem nagyon fér bele.
Mondjuk a feleségem kislaptopján még 19-van, jelenleg is arról észbúkozik.Köszi az észrevételeket, mondjuk összefoglalóba kellett volna írnom. Majd még frissítem.
-
Vladi
nagyúr
Napi bulvár hír:
Vladi 8 év után elhagyja a Fedórát!
Részletek: linkNa jó nem megyek nagyon messzire.
-
whbear
senior tag
Sziasztok! Gondolom a Fedy-t ismeri mindenki. Én mostanában fedeztem fel, szinte mindent be tudtam állítani vele.
-
válasz
Claude Leon #4308 üzenetére
Nincs keret, az ssd-n van usb csati:
-
Vladi
nagyúr
válasz
szaszayanou #4306 üzenetére
adobénél van saját tárolója a flasnek, azt felveheted. Illetve elvileg a chromeiumban is van.
Azt kellene megtudni, hogy milyen beállítást alkalmaz az a csomag. Szerintem ez pár kattintásos megoldás, de hová és mikor?
-
válasz
body007 #4303 üzenetére
hdsentinel kimenet:
HDD Device 2: /dev/sdc
HDD Model ID : PQI MLC 32GB SSD
HDD Serial No: ?
HDD Revision : Dev
HDD Size : 30559 MB
Interface : SCSI
Temperature : Unknown °C
Highest Temp.: Unknown °C
Health : Unknown %
Performance : Unknown %
Power on time:
Est. lifetime:Lehet rá kellene kötni a sata portra - csak hova? ez egy noti... - és úgy megnézni?
-
szaszayanou
aktív tag
Flash-t melyik tárolóból tudom feltenni?
Megnéztem a centos 6-ot is. Érdekes, hogy a centos6 tárolóiban lévő freetype nevű csomag telepítésével megoldódik a firefox betűgondja. A centos7-ben már az alaptelepítés része a freetype, de ennek ellenére fennáll ez a probléma. Megnézem holnap gnome-al is, hátha KDE specifikus a probléma.
-
Vladi
nagyúr
válasz
szaszayanou #4304 üzenetére
rpm fusionnal nem sokra mennél, mert centosben nem sokra mész vele. atrpms és elrepo kell neked.
repo priorityt csinálj majd azért. -
válasz
csendes #4297 üzenetére
A fedorás disks (lemezek) nevű progival néztem, azt írja, h nem tudja kiolvasni a smart adatokat. Majd megnézem hdsentinel-el is. Nincs telerakva, csak a gép és a tv között viszem a filmeket 1-2 db vagy ahogy kedvem tartja. Ezt pendrive helyet használom, nem tárolok rajta semmit, csak az utóbbi időben megszaporodott rajta a "hibás" film azért kérdezem.
(#4299) Vladi: Úgy nem mai darab, h vettem vagy 2 éve, használtan
Sajna ntfs, a tv csak ilyen b.zi vindózer file rendszereket eszik
-
BoB
veterán
válasz
szaszayanou #4301 üzenetére
google talkplugin-t töltsd le a google oldaláról. Architektúrának megfelelő .rpm ugye. Majd azt tedd fel akár konzolból, akár dolphin-ban rákattintasz.
Ez felteszi a google talkplugin repóját, onnan fog frissülni.
-
szaszayanou
aktív tag
Próbálgattam live usb-vel az új hetes verziót, és tetszik, hogy már így is érződik a stabilitása. A problémám, hogy firefox alatt csúnyák a betűk. Régebben használtam fedora-t, akkor ugyanúgy megvolt ez a gond, de már nem él a weblap az akkor használt megoldással.
A másik kérdésem, hogy a skype és a google talk plugin közül melyiknek van tárolója a rendszerhez? Az lenne a cél, hogy tárolóból tudjon frissíteni, mert ritkán kerül hozzám a gép, chaten keresztül pedig nem poén forrásból telepíteni.
KDE változatot használnám.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Eladó steam/ubisoft/EA/stb. kulcsok Bank/Revolut/Wise (EUR, USD, crypto OK)
- Beszámítás! Apple Watch SE 2024 44mm Cellular okosóra garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! HP ProBook 430 G8 - i5-1135G7 I 16GB I 256GB SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Gari!
- Újra Akcióban!!! Ducky One 2 Mini és SF billentyűzetek a bolti ár töredékéért! Számla+Gari
- Dell Latitude 5300 5310, 5400, 5410, 5420, 5430, 7480, 7490
- Game Pass Ultimate előfizetés azonnal, élettartam garanciával, problémamentesen! Immáron 8 éve!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged