Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- juhi11: Karácsony esély, hogy észrevegyük: mások is valakik - még Isten is
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Toomy: FOXPOST: régen jó volt, de már jobban jársz, ha elfelejted
- Gurulunk, WAZE?!
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
Új hozzászólás Aktív témák
-
BoB
veterán
válasz
Véreshurka
üzenetére
curl https://getfedora.org/static/fedora.gpg | gpg --import
-
BoB
veterán
válasz
Véreshurka
üzenetére
SHA256:
# Fedora-Xfce-Live-x86_64-31-1.9.iso: 1472069632 bytes
SHA256 (Fedora-Xfce-Live-x86_64-31-1.9.iso) = e2b05ee78dc5e4c39258d2d068a5c891366de02440ebcd7bcedf1fa31d15354esha256sum iso-fajl -
BoB
veterán
-
BoB
veterán
válasz
csendes
üzenetére
Pont azért találták ki ezeket, hogy ne legyenek kompatibilitási gondok. Ezért hozzák magukkal a saját futtató környezetük (ezt nem értik a kezdő linux topikban amikor azt mondják dehát az mekkora méretű már).
Szóval ez pont azért van hogy minden disztrón menjen függetlenül attól milyen verziójú xorg, mesa és egyebek vannak fent.
Az meg hogy valaki malwaret tölt le annak semmi köze két verzió közti upgrade-hez.
-
BoB
veterán
válasz
Neil Watts
üzenetére
Tedd fel az accounts-qml-module csomagot.
-
BoB
veterán
válasz
Neil Watts
üzenetére
Lehet hogy nem csak ez a gond, de boot alatt fel akarod vele csatoltatni az
508a12f9-409d-4645-b922-af712b0d4300
UUID-vel rendelkező háttértárolót az /mnt alá, azonban ilyet nem talál. -
BoB
veterán
2 gépre akartam felrakni, az egyikre felment, a másikon viszont 1-2 percen belül lefagy a telepítő így nem tudtam felrakni hirtelen, több időm meg nem volt.
Csiszolhattak volna még egy kicsit rajta
-
BoB
veterán
Lehet tőteni: https://torrent.fedoraproject.org/
-
BoB
veterán
Október 29-én kint van a végleges 31.
-
-
BoB
veterán
válasz
Neil Watts
üzenetére
28-ba várhatod, vagy felteszed Flatpak-el, ott ma frissült.
-
BoB
veterán
válasz
Neil Watts
üzenetére
https://flight-manual.atom.io/getting-started/sections/installing-atom/#platform-linux
"To install Atom on [...] Fedora [...], add our official package repository to your system by running the following commands:"
-
BoB
veterán
válasz
Neil Watts
üzenetére
"Hogy tudok a rendszerbol egy COPR repot eltavolitani?"
Kitörlöd a /etc/yum.repos.d/ könyvtárból.
"A GNOME Software bebugolt vagy nem tudom mit csinalt, mert most ez fogad"
Megpróbálhatod megjavítani a packagekit-et:
- töröld a db fájlokat innen: /var/lib/PackageKit/
- PackageKit daemon újraindít
-pkcon repairAtom szövegszerkesztőt meg vagy a hivatalos repóból tedd fel, vagy flatpak-el.
-
BoB
veterán
válasz
Neil Watts
üzenetére
Valószínű csak bizonyos esetekben, mert nálam is DP kábel van, de nincs ilyen problémám.
-
BoB
veterán
válasz
Flowtation
üzenetére
Teljesen mindegy hogy ezek a számok mik. Lehetne XX is, akkor sem lenne semmi különbség. Csak egy szám.
-
BoB
veterán
És azt hogy csinálod? Mert ha csak simán dnf install-t tolsz akkor leáll az egész mert nem elérhető a központi oldal:
Total download size: 150 M
Installed size: 487 M
Is this ok [y/N]: y
Downloading Packages:The downloaded packages were saved in cache until the next successful transaction.
You can remove cached packages by executing 'dnf clean packages'.
Error: Error downloading packages:
Curl error (28): Timeout was reached for https://mirrors.fedoraproject.org/metalink?repo=updates-released-f25&arch=x86_64 [Connection timed out after 120002 milliseconds]Nice

-
BoB
veterán
Nem megy a mirrors.fedoraproject.org. Ilyenkor mi van? Ha ez a központi szerver nem megy akkor már nem is tudok telepíteni egyetlen tükörszerverről sem?
Szer.: már megy, de a kérdés adott, nem tudom itt hogy van ez megoldva.
-
BoB
veterán
Mai update:
Delta RPMs reduced 14.5 MB of updates to 1.7 MB (88.1% saved)
-
BoB
veterán
A snap csomagok már Fedora-n is elérhetőek.
dnf install snapdután mehet a snap csomagok telepítése. -
BoB
veterán
Ki volt az az elmeroggyant, aki kitalálta hogy legyen a csomagnevekben nagybetű is, és a dnf install case sensitive legyen???

Szerk.: rpmfusion tároló, nem tudom Fedorásban is van-e ilyen.
-
BoB
veterán
Vladi mikor szándékozol már megírni végre a topikösszefoglalót?

-
BoB
veterán
válasz
csendes
üzenetére
Nem igazán látom hogy milyen különbség kellene hogy legyen a munkahelyi meg az otthoni asztali felület között. Mindkét helyen ugyanazt csinálom - különböző programokat indítok el és figyelem őket, váltogatok közöttük. Tök ugyanaz kell.
Ez a letisztult dolog meg egy nagy baromság. (már a kifejezés)
-
BoB
veterán
válasz
qwertly
üzenetére
Na miután Fenyő jóvoltából kiderült, hogy systemd:
Fogalmam sincs miért és hogyan, nem ismerem a körülményeket, ÉS szerintem egyáltalán nem így kellene csinálni, de ha mindenképpen azt akarod hogy root-ként automatikusan induljon ez a grafikus alkalmazás minden felhasználói beavatkozás nélkül (ide értve azt is hogy nem kér jelszót), akkor azt systemd unit segítségével így teheted meg:
1. root-ként beraksz a
/etc/systemd/system/könyvtárba egy fájlt tetszőleges névvel és .service kiterjesztéssel. Példáullamp.service2. Beleírod a fájlba ezt:
[Unit]
Description=lamp grafikus interfész
[Service]
Type=idle
Environment="DISPLAY=:0"
Environment="XAUTHORITY=/home/_felhasznalonev_/.Xauthority"
ExecStart=/opt/lampp/manager-linux-x64.run
[Install]
WantedBy=graphical.targetA _felhasznalonev_ részt ki kell cserélni a user felhasználónevére! (_ nélkül)
3. root-ként:
systemctl enable lamp.serviceFelelősséget nem vállalok érte, potenciálisan lehetőség látok arra hogy a user .xauthority fájlát a root magáévá teszi és ezután a user nem tud majd bejelentkezni. De ugyanez a helyzet akkor ha sudo-val indítod a grafikus allkalmazást gksu vagy kdesu helyett.
Egyébként ne haragudj de én azt látom hogy az elmúlt évben - ha jól emlékszem nagyjából így rémlik hogy először jöttél ide segítséget kérni - szinte semminek nem néztél utánna. Alap dolgok hiányoznak. És úgy látszik neked az a munkád az iskolában, de cáfolj meg ha tévedek. Tanulni kellene, őszintén szólva igen gondolkoztam rajta segítsek-e egyáltalán.
-
BoB
veterán
-
BoB
veterán
válasz
qwertly
üzenetére
"20.5 Programok telepítésének engedélyezése külső tárolóból
Amennyiben olyan programokra van szüksége, amelyek nincsenek benne a SuliX Professional rendszerben és a SuliX Professional tárolóiban, lehetősége van külső tárolóból való telepítés beállítására.
A külső tárolóból származó programok telepítéséhez a SuliX Professional rendszerű gépeken rendszergazdaként engedélyezni kell a külső tárolók elérését"
-
BoB
veterán
! Közérdekű: dnf update grafikus környezetből futtatva tönkrevághatja a 24- es rendszereket [link]
-
BoB
veterán
válasz
qwertly
üzenetére
Ez most komoly?

Megnézed melyik repóból töltené. Utánna a repó webcímét írod a böngésző címsorába...
https://fedoraproject.org/wiki/Repositories
Pl.: http://mirror.switch.ch/ftp/mirror/fedora/linux/releases/24/Everything/x86_64/os/
Ez egy Fedora stable repo mirror. A legelső, zlib-devel.i686 páldául itt megtalálható. A többit nem néztem.
-
BoB
veterán
Kint van a 24.
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen TV-t vegyek?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- PlayStation 5
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- Stargate
- Kellemes karácsonyi ünnepeket!
- Mozilla Firefox
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Óra topik
- Milyen routert?
- További aktív témák...
- Keresünk Galaxy S23/S23+/S23 Ultra/S23 Fe
- HP ProDesk 600 G4 i3-8100 8GB 256GB 1 év garancia
- 18 éve! Billentyűzet magyarítás magyarosítás. Festés vagy lézerezés és egyebek! 3 lehetőség is van.
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- iKing - Apple iPhone 15 Pro Natural Titanium ProMotion 120 Hz, A17 Pro, USB-C 128 GB
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest