- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- shadowkidhu: SFF Itthoni labor
- eBay-es kütyük kis pénzért
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- Meggyi001: Anya, tudsz segíteni a matekban?....Nem érek rá kisfiam, majd segít a ChatGPT...
- Négymagos Xeon(!) CPU LGA775-ös deszkában
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
Új hozzászólás Aktív témák
-
qwertly
addikt
Sziasztok!
Köszönöm a válaszokat
Sajnos csak most fértem a gépekhez,vége az óráknak.Itt ha hiba amikor installálni akarom a phpmyadmint és a repo lista is itt van.
--> A(z) libzip.so.2()(64bit) függőség feldolgozása a következő csomaghoz: php-common-5.4.16-42.el7.x86_64
---> A(z) php-fedora-autoloader.noarch 0:0.2.1-2.el7 csomaggal a következő történik: telepítve
---> A(z) php-pdo.x86_64 0:5.4.16-42.el7 csomaggal a következő történik: telepítve
---> A(z) php-process.x86_64 0:5.4.16-42.el7 csomaggal a következő történik: telepítve
---> A(z) php-tidy.x86_64 0:5.4.16-7.el7 csomaggal a következő történik: telepítve
--> A(z) libtidy-0.99.so.0()(64bit) függőség feldolgozása a következő csomaghoz: php-tidy-5.4.16-7.el7.x86_64
--> Tranzakció ellenőrzés futtatása
---> A(z) libtidy.x86_64 0:0.99.0-31.20091203.el7 csomaggal a következő történik: telepítve
---> A(z) php-common.x86_64 0:5.4.16-42.el7 csomaggal a következő történik: telepítve
--> A(z) libzip.so.2()(64bit) függőség feldolgozása a következő csomaghoz: php-common-5.4.16-42.el7.x86_64Az alábbi csomagok ki lettek hagyva függőségi problémák miatt:
libtidy-0.99.0-31.20091203.el7.x86_64 a következőből: epel
php-bcmath-5.4.16-42.el7.x86_64 a következőből: springdale
php-cli-5.4.16-42.el7.x86_64 a következőből: springdale
php-common-5.4.16-42.el7.x86_64 a következőből: springdale
php-fedora-autoloader-0.2.1-2.el7.noarch a következőből: epel
php-gd-5.4.16-42.el7.x86_64 a következőből: springdale
php-mbstring-5.4.16-42.el7.x86_64 a következőből: springdale
php-mysql-5.4.16-42.el7.x86_64 a következőből: springdale
php-pdo-5.4.16-42.el7.x86_64 a következőből: springdale
php-php-gettext-1.0.12-1.el7.noarch a következőből: epel
php-process-5.4.16-42.el7.x86_64 a következőből: springdale
php-tcpdf-6.2.13-1.el7.noarch a következőből: epel
php-tcpdf-dejavu-sans-fonts-6.2.13-1.el7.noarch a következőből: epel
php-tidy-5.4.16-7.el7.x86_64 a következőből: epel
php-xml-5.4.16-42.el7.x86_64 a következőből: springdale
phpMyAdmin-4.4.15.9-1.el7.noarch a következőből: epel
Repo lista:
yum repolist
Betöltött bővítmények: langpacks, priorities, sulix
778 packages excluded due to repository priority protections
tároló azon tároló név állapot
epel Extra Packages for SuliX Professional 8 - x86_64 11.182+38
springdale/x86_64 Springdale 8.640+783
sulixupdate-basearch/x86_64 SuliXerver - x86_64 326
sulixupdate-noarch SuliXerver - noarch 70Sajnos itt valamiért szétment a lista.
Más: én személy szerint a nagyon elégedett vagyok a támogatásukkal eddig igazából mindenben segítettek, és a szerver kliensprogram is teljesen kiszolgálja az iskolát.Csak itt bicsaklót meg egy kicsit a támogatás. -
qwertly
addikt
Szia!
Most tudtam megnézni,itt vannak a repo listák:
Működik a frissítés:
yum.repos.d]$ ls
atrpms.repo google-chrome.repo sedNVzR5a
elrepo.repo promethean.repo springdale.repo
epel.repo rpmforge.repo sulixupdate.repo
Nem működik a frissítés:
yum.repos.d]$ ls
atrpms.repo google-chrome.repo sedLwrIBs
elrepo.repo promethean.repo springdale.repo
epel.repo rpmforge.repo sulixupdate.repoA jó és a rossz között nem nagyon látok különbséget.Talán megpróbálok a sulix suportnál kuncsorogni.De nem tudom ebben segítenek-e,mert alapból nagyok jó a hozzá állásuk,de amikor kértem a phpmyadmin helyi gépre hogyan tudnám telepíteni akkor közölték,hogy nem támogatott.De az a gond,hogy informatikai érettségin meg kell ami már itt van a nyakunkon.Így mindenképpen felkellet tennem.
Itt pedig a sulix update fáj:
Működik a frissítés:
cat sulixupdate.repo
[sulixupdate-noarch]
name=SuliXerver - noarch
baseurl=http://sulixupdate/SuliX.Professional.8/noarch
enabled=1
gpgcheck=1
metadata_expire=1d
gpgkey=file:///etc/pki/rpm-gpg/RPM-GPG-KEY-sulix
priority=1[sulixupdate-basearch]
name=SuliXerver - $basearch
baseurl=http://sulixupdate/SuliX.Professional.8/$basearch
enabled=1
gpgcheck=1
metadata_expire=1d
priority=1
Nem működik a frissítés:
cat sulixupdate.repo
[sulixupdate-noarch]
name=SuliXerver - noarch
baseurl=http://sulixupdate/SuliX.Professional.8/noarch
enabled=1
gpgcheck=1
metadata_expire=1d
priority=1[sulixupdate-basearch]
name=SuliXerver - $basearch
baseurl=http://sulixupdate/SuliX.Professional.8/$basearch
enabled=1
gpgcheck=1
metadata_expire=1d
priority=1Ennyi lenne.
-
törölt tag
Nem lehet USB háttértárként, de megtaláltam a régi 3g modememet (amiben van micro sd olvasó
) illetve még ez találtam az Arch Wikin: Warning: libmtp does not handle newer Android devices well - hanging transfers and problems with remote file system browsing are very common, poor performance is expected with most devices. Furthermore, if you have a damaged USB cable, programs utilizing libmtp may crash or hang indefinitely until you disconnect the device. It is recommended to connect your device with the USB Mass Storage (if available), or using ADB (for example adbfs-rootless-gitAUR) to transfer files, which performs better on most devices and supports additional Android-specific features (like installing APKs, managing packages on the device, backing up data or accessing the device's shell).
Szerintem ez igaz Windows Phone-ra is. Ott ír pár csomagot megpróbálkozom velük -
Vladi
nagyúr
válasz
qwertly #5790 üzenetére
Sőt, jobban is jársz, ha erre indulsz el inkább, nem másolgatod a repó fájlokat.
Nálam most centos 6-on így néz ki:
Alap tároló a Base.[oleg@t60 ~]$ ls /etc/yum.repos.d/
CentOS-Base.repo CentOS-Media.repo epel.repo
CentOS-Debuginfo.repo CentOS-Vault.repo epel-testing.repo
CentOS-fasttrack.repo chrome.repo nux-dextop.repo
[oleg@t60 ~]$Rákeresek a fájlra yummal:
[oleg@t60 yum.repos.d]$ yum whatprovides /etc/yum.repos.d/CentOS-Base.repo
Loaded plugins: fastestmirror, refresh-packagekit, security
Determining fastest mirrors
* base: ftp.freepark.org
* epel: mirror.inode.at
* extras: ftp.freepark.org
* nux-dextop: mirror.li.nux.ro
* updates: ftp.freepark.org
centos-release-6-8.el6.centos.12.3.i686 : CentOS release file
Repo : base
Matched from:
Filename : /etc/yum.repos.d/CentOS-Base.repo
centos-release-6-8.el6.centos.12.3.i686 : CentOS release file
Repo : installed
Matched from:
Other : Provides-match: /etc/yum.repos.d/CentOS-Base.repo
[oleg@t60 yum.repos.d]$Ebből kiderül, hogy a centos-release-6-8.el6.centos.12.3.i686 csomag tartalmazza.
Erre is rákeresve:
[oleg@t60 yum.repos.d]$ yum info centos-release-6-8.el6.centos.12.3.i686
Loaded plugins: fastestmirror, refresh-packagekit, security
Loading mirror speeds from cached hostfile
* base: ftp.freepark.org
* epel: mirror.inode.at
* extras: ftp.freepark.org
* nux-dextop: mirror.li.nux.ro
* updates: ftp.freepark.org
Installed Packages
Name : centos-release
Arch : i686
Version : 6
Release : 8.el6.centos.12.3
Size : 35 k
Repo : installed
From repo : base
Summary : CentOS release file
License : GPLv2
Description : CentOS release files
[oleg@t60 yum.repos.d]$Így még az is megvan, hogy honnal lehet beszerezni.
-
Vladi
nagyúr
válasz
#29810176 #5789 üzenetére
Nem sokat tudok erről, csak amit most hirtelen összegugliztam.
Valami mtp protokollt használ az adatátvitelhez. A csomagkezelőben nézd meg, hogy ilyesmi nevű csomag hiányzik -e még.A másik, hogy a telód tud -e dolgozni klasszikus usb meghajtóként. Régebben a telók tudtak ilyet, hogy úgy csatlakoztak, mintha pendrive lenne. Ha ez megy, akkor ezt válaszd
Vagy e-bayről vegyél egy sd kártyaolvasót, usb-s, olyan 1 dollár körül van.
(#5790) qwertly:
persze, csak ezúttal jó helyről jó helyre tedd.
amúgy a legtöbb esetben ez is valami .rpm csomagként érkezik, mint pl az epelnek a release csomagja. Ha azt kikeresed és újratelepíted a kérdéses gépen, akkor gyorsabban megvagy. -
törölt tag
-
qwertly
addikt
Sziasztok!
Volt egy kérdésem,hogy a Sulix 8 hogyan tudnám a httpd és a MyPHPadmint feltenni jelentem szépen felment csalk avval kellet idegeskedni,hogy a httpd nem indult automatikusan de már az is működik.Plusz belet állítva a root jelszó is.Még az a gondom,hogy mivel rootként lett telepítve így,hogy mások is tudják használni a /var/www/html chmod 777 parancs let kiadva.Evvel aza gond,hogy nem csak az írhat abba a fájlba hanem mások is ha tudják a IP címét.Hogyan lehetne elérni,hogy csak az írhasson bele aki be van arra a gépre jelentkezve?Másik gondom amíg kikísérleteztem és engedélyeztem a terminálból repokat sikerült pár gépen haza vágni a repo listátvagy nem tudom mit?Nem tudom,hogyan de a lényeg,hiába engedélyezzem a grafikusan a sulix repot mégsem tölti le onnan a szűkséges függőségeket.Pár gépen sikerült evvel a paranccsal helyre ráznom a hibákat.de ezekkel nem boldogulok.Sajnos nem lehet újra telepíteni őket mert a hallgatók dolgai vannak rajta,plussz a virtualbox,packettracer és még sok minden. Itt ezeket a paracsokat adtam ki:
# yum-complete-transaction --cleanup-only
# yum cean allSajnos itt ezek nem segítenek,mit tudnék csinálni?
-
törölt tag
Esetleg tudtok valami elegánsabb megoldást, minthogy parancssorból indítsam a TeamSpeak-et? Van valami olyan megoldás, mint Minecraft esetében? Esetleg valami alternatívát aminek jó a hangminősége és van Windows kliense is (barátaim Windows-ot használnak)
-
törölt tag
Köszi!
Megpróbálkoztam egy dnf install java-val telepített még néhány csomagot és most úgy néz ki nem jön elő. Képernyővillanások voltak néha fekete néha fehér, de minden/minden második másodpercben.
Most már marad a Fedora. Csak az iskolában volt fura, amikor kerestem az órát és lent a sarokban kellett keresnem XD
-
Vladi
nagyúr
válasz
#29810176 #5780 üzenetére
Mennyire tudtam hogy ez lesz!
Előbb felteszed a fedorát, nem megy, akkor megy fel a win. Nem bírod, jön a fedora. Valami hiba van, nem megy, jön az ubuntu. Asemegy.Hagyd már ezt a sok szart a francba, törődj bele, hogy fedorás leszel.
Azért az sokat elárul, hogy egy lts ubuntu kb ott van kidolgozottságban, mint egy sima fedora.
enterprise linuxot meg még nem is láttál.Na nézem, most mi a nyűgöd.
minecraft nem tudom, egy képet lőj már róla ha tudsz.
Fedorával kapcsolatban vagy velünk éred be, vagy próbálkozz a fedoraforumon.
-
-
törölt tag
válasz
#29810176 #5779 üzenetére
Tévedtem, hogy itt Ubuntun van a legkevesebb. Sőt még több van. A Fedorás hibák 90%-a ott van Ubuntu Gnome (LTS) -on is a logban + még 5-6. Megy vissza a Fedora (alapból szimpatikusabb, mint a többi disztro
). A Minecraftra meg keresek valami megoldást. Valakinek van valami ötlete? Tudtok írni oldalakat ahol még kérdezősködhetek a problémákkal kapcsolatban?
-
törölt tag
válasz
#21078528 #5777 üzenetére
Mi a probléma vele? A dnf-el az az egy gondom van, hogy nem tudom a csomagok nevét.
Már a kikapcsolási hiba is eltűnt. Már csak az Achi és Freq-es van(Illetve kikapcsolásnál pillanatra látszik az a hiba ami bekapcsnál, de szerintem az még a "bekapcsolásról marad". Meg még logban van egy ilyen hiba:
Cannot access vdagent virtio channel /dev/virtio-ports/com.redhat.spice.0
-
Vladi
nagyúr
válasz
#29810176 #5767 üzenetére
Minek?
Fedora lesz az egyetlen os? A többi kérdésre is válaszolj.
mod:
Jah, közben annyiszor módosítottad a hozzászólást, hogy már nem is tudom hol járok. Írj inkább újat, hogy lássam. Ne aggódj a topikgazda nem fog ezért rádszólni.mod2:
Akkor most én szívatlank.mod3:
Ha jót akarsz, akkor nem hagyod automatikusan particionálni.
Válaszd a kézit. Kicsit bugyuta a telepítőnek a partícionáló része, vagy 5x neki fogsz ugrani, mire azt csinálja amit akarsz, ezen ne lepődj meg.Most nézem a centos 6 ami előtt ülök, / és /home összesen 7 giga.
Ha nem lesz más os, akkor én tennék egy /-t olyan 10-15 gigának, az bőven elég, a többi /home.
A nagy hdd meg mehet /mnt/akármi alá. Minden ext4 fájlrendszerrel.Ha van legalább 8 giga ramod és nem hibernálsz, akkor swap se nagyon kell.
mod4:
Asse tom mi az a májnkráft.
-
Vladi
nagyúr
válasz
#29810176 #5765 üzenetére
Nem a te dolgod megoldani. Ahogy olvasom, ez ilyen pulseaudio - alsa ketrecharc. Megint.
Ha amúgy működik akkor nincs is mit megoldani.
A kimenetet passz, próbáld ki. Amelyiken szól, na az volt.
Frissítést majd tegyél fel, lehet már javították az csomagokban.A partíciókat úgy állítod, ahogy neked pászol. Most hogy néz ki a hdd? Mit teszel még rá? Mennyi a ramod? Lesz -e hibernálva?
intelnek kizárólag nyílt drivere van linuxra, ezért már alapból a véglegest kapod. Max egy kicist maszírozni kell majd, ha valami nem megy, vagy tearingel vagy valami.
-
törölt tag
Működik. Annyi furaság van, hogy hangnál 2 kimenete és bemenete van. Nem tudom melyiket kéne választani. (Egyik digitális, másik analóg)
Akkor ezeket a problémákat most nem nagyon lehet megoldani?Illetve, hogy már nem kísérletezősnek hanem véglegesnek szeretném telepíteni. Hogy érdemes állítani a partíciókat (Egy 240GB-s SSD-m és egy 1TB-s gyors HDD-m van). Alapból benne van az Intel HD Graphics Driver? Ha bejelölöm az automatikus partícionálást akkor az 1TB HDD-hez hozzá ad még 100GB körül az SSD-ből. Ez mennyire "hatékony"?
-
Vladi
nagyúr
válasz
#29810176 #5763 üzenetére
Ha ez megnyugtat, az archosok is küzdenek vele.
Próbáld azt, hogy bebootolsz, majd ki-be húzod a cuccot. akkor is csinálja?
Egyébként ezt leszámítva működik? -
törölt tag
A
pulseaudio -k
nem segített
Az ACPI hiba nem jön elő amíg nem telepítem a frissítéseket.lsusb
ezt dobta:Bus 002 Device 002: ID 0424:5744 Standard Microsystems Corp.
Bus 002 Device 001: ID 1d6b:0003 Linux Foundation 3.0 root hub
Bus 001 Device 004: ID 046d:c07f Logitech, Inc.
Bus 001 Device 005: ID 0951:16a4 Kingston Technology
Bus 001 Device 003: ID 0424:2744 Standard Microsystems Corp.
Bus 001 Device 002: ID 03f0:034a Hewlett-Packard Elite Keyboard
Bus 001 Device 001: ID 1d6b:0002 Linux Foundation 2.0 root hubEgy Kingston HyperX Cloud II USB-s hangkártyájáról lenne szó.
-
Vladi
nagyúr
Olyan, mintha megállt volna az idő.
Én azt szeretem.
Egyébként meg ha a repón kívüli cucc kell, akkor megizzaszt. Az tényleg valóság, hogy szűkebb a csomagkínálat. Még epel és nux tárolóval is simán beleszaladsz, hogy xy program kellene, de alig vagy egyáltalán nem tudod feltenni. Fedorán ilyen nincs, gyakorlatilag a komplett floss világ beszerezhető fedorán meg ubuntun.
Viszont az egyszerűbb és jól összerakott programokat könnyű lefordítani rá.
Én a gnome-commandert, nomacs-ot tettem fel forrásból. Deadbeef az van portable és tök jól működik, meg még a dia nevű nemtommilyen program volt amit forgatni kellett.Driver gondom nem nagyon van, csak ritkán találkozunk a topikban ilyennel. Vagy elrepóból lehet drivert vadászni, vagy ugyanonnan friss kernelt - ami egyébként érezhetően instabilabb - vagy ha open a modul, azt könnyű forgatni. És nem is kell újrafordítani kernel frissítéskor, ez nagy előny!
-
Sziasztok!
Választanom kell gépet filmezésre, netezésre, és ilyesmire.
Vagy a mostani AM1-es gép marad, (4db 2GHz Jaguar mag + GCN Radeon - RadeonSI driver), vagy egy FM2-es proci, melyben még a régi VLIW4-es GPU van, ehhez még az r600g nevű driver passzol.A kérdésem, hogy videó lejátszás és GUI gyorsítás terén mit tud a régi r600g driver? Vannak vele gondok pl. wayland esetén? Fejlesztik azt még egyáltalán?
Kössz!
-
törölt tag
Sziasztok!
Frissen telepített Fedora Workstation 25-ön van pár problémám:17:15:11 kernel: ACPI Error: 1 table load failures, 5 successful (20160831/tbxfload-246)
17:15:11 kernel: ACPI Exception: AE_NOT_FOUND, (SSDT:xh_rvp08) while loading table (20160831/tbxfload-228)
17:15:11 kernel: ACPI Exception: AE_NOT_FOUND, During name lookup/catalog (20160831/psobject-227)
17:15:11 kernel: ACPI Error: [\_SB_.PCI0.XHC_.RHUB.HS11] Namespace lookup failure, AE_NOT_FOUND (20160831/dswload-210)
16:15:33 kernel: usb 1-4.3: 2:1: cannot set freq 44100 to ep 0x1
16:15:33 kernel: usb 1-4.3: 2:1: cannot set freq 44100 to ep 0x1
16:15:33 kernel: usb 1-4.3: 2:1: cannot get freq at ep 0x1
16:15:33 spice-vdagent: Cannot access vdagent virtio channel /dev/virtio-ports/com.redhat.spice.0
16:15:19 spice-vdagent: Cannot access vdagent virtio channel /dev/virtio-ports/com.redhat.spice.0
16:15:18 kernel: usb 1-4.3: 2:1: cannot get freq at ep 0x1
16:15:18 kernel: usb 1-4.3: 2:1: cannot get freq at ep 0x1
16:15:16 avahi-daemon: chroot.c: open() failed: No such file or directory
Annyit már sikerült kiderítenem, hogy a cannot get freq -nek a HyperX Cloud II-m USB-s hangkártyájával van kapcsolatban. Konfigom rajta van az adatlapomon, ha szükséges lenne.
Ubuntu/Android alapú OS-eknél nem jött elő hasonló hiba. Illetve kikapcsolásnál van még valami hiba, de azt még nem sikerült megtalálnom a log-ban. Ha szükséges küldök teljes logot (,ha elmondjátok hogy kell).
Segítségeteket előre is köszönöm!
Remélem hamarosan láthatom a Fedora gyönyörű logóját bootoláskor -
BoB
veterán
válasz
qwertly #5745 üzenetére
"20.5 Programok telepítésének engedélyezése külső tárolóból
Amennyiben olyan programokra van szüksége, amelyek nincsenek benne a SuliX Professional rendszerben és a SuliX Professional tárolóiban, lehetősége van külső tárolóból való telepítés beállítására.
A külső tárolóból származó programok telepítéséhez a SuliX Professional rendszerű gépeken rendszergazdaként engedélyezni kell a külső tárolók elérését"
-
Vladi
nagyúr
válasz
qwertly #5745 üzenetére
Sejtettem, hogy ez lesz. A php-nak olyan sok a függősége, hogy 1 szál csomagból nem fogod tudni teleíteni. mert a megőszülsz, mire a függőségeket egyesével felpakolod.
Ez szerintem csak rendesen összerakott repóból megy majd.
Emlékszem, hogy sokat szívtunk már a sulixszal. Azt tudjuk, hogy mire épül? Milyen repót lehetne vele megetetni?
-
qwertly
addikt
Sziasztok!
Ha szépen megkérek egy linuxhoz értőt esetleg megnézné ezt a kérdésemet Előre is köszönöm -
qwertly
addikt
Sziasztok!
Sajnos nekem is van gondom és csak ide tudok fordulni,sajnos a sulix nem támogatja a külső repokat sőt le is vannak tiltva. De kellenen kellene telepíteni a Apache2 és a phpMyAdmint a kliensgépekre.Létezik csak klikelgetős módszer
vagy olyan rpm csomag amely minden gond nélkül felmegy.Mert az apache2 talán működik is így de a phpMyAdmint nem találtam És amikor telepíteni akartam ezt a hiba üzenetet kaptam.
yum -y install phpMyAdmin-4.4.6-1.fc22.noarch.rpm
Betöltött bővítmények: langpacks, priorities, sulix
phpMyAdmin-4.4.6-1.fc22.noarch.rpm felülvizsgálata: phpMyAdmin-4.4.6-1.fc22.noarch
phpMyAdmin-4.4.6-1.fc22.noarch.rpm megjelölése telepítésre
Függőségek megállapítása
--> Tranzakció ellenőrzés futtatása
---> A(z) phpMyAdmin.noarch 0:4.4.6-1.fc22 csomaggal a következő történik: telepítve
--> A(z) php(language) >= 5.3.0 függőség feldolgozása a következő csomaghoz: phpMyAdmin-4.4.6-1.fc22.noarch
1 packages excluded due to repository priority protections
--> A(z) php-gd >= 5.3.0 függőség feldolgozása a következő csomaghoz: phpMyAdmin-4.4.6-1.fc22.noarch
--> A(z) php-mbstring >= 5.3.0 függőség feldolgozása a következő csomaghoz: phpMyAdmin-4.4.6-1.fc22.noarch
--> A(z) php-mysql >= 5.3.0 függőség feldolgozása a következő csomaghoz: phpMyAdmin-4.4.6-1.fc22.noarch
--> A(z) httpd-filesystem függőség feldolgozása a következő csomaghoz: phpMyAdmin-4.4.6-1.fc22.noarch
--> A(z) nginx-filesystem függőség feldolgozása a következő csomaghoz: phpMyAdmin-4.4.6-1.fc22.noarch
--> A(z) php(httpd) függőség feldolgozása a következő csomaghoz: phpMyAdmin-4.4.6-1.fc22.noarch
--> A(z) php-bz2 függőség feldolgozása a következő csomaghoz: phpMyAdmin-4.4.6-1.fc22.noarch
--> A(z) php-ctype függőség feldolgozása a következő csomaghoz: phpMyAdmin-4.4.6-1.fc22.noarch
--> A(z) php-curl függőség feldolgozása a következő csomaghoz: phpMyAdmin-4.4.6-1.fc22.noarch
--> A(z) php-date függőség feldolgozása a következő csomaghoz: phpMyAdmin-4.4.6-1.fc22.noarch
--> A(z) php-filter függőség feldolgozása a következő csomaghoz: phpMyAdmin-4.4.6-1.fc22.noarch
--> A(z) php-iconv függőség feldolgozása a következő csomaghoz: phpMyAdmin-4.4.6-1.fc22.noarch
--> A(z) php-json függőség feldolgozása a következő csomaghoz: phpMyAdmin-4.4.6-1.fc22.noarch
--> A(z) php-libxml függőség feldolgozása a következő csomaghoz: phpMyAdmin-4.4.6-1.fc22.noarch
--> A(z) php-mysqli függőség feldolgozása a következő csomaghoz: phpMyAdmin-4.4.6-1.fc22.noarch
--> A(z) php-openssl függőség feldolgozása a következő csomaghoz: phpMyAdmin-4.4.6-1.fc22.noarch
--> A(z) php-pcre függőség feldolgozása a következő csomaghoz: phpMyAdmin-4.4.6-1.fc22.noarch
--> A(z) php-php-gettext függőség feldolgozása a következő csomaghoz: phpMyAdmin-4.4.6-1.fc22.noarch
--> A(z) php-session függőség feldolgozása a következő csomaghoz: phpMyAdmin-4.4.6-1.fc22.noarch
--> A(z) php-simplexml függőség feldolgozása a következő csomaghoz: phpMyAdmin-4.4.6-1.fc22.noarch
--> A(z) php-spl függőség feldolgozása a következő csomaghoz: phpMyAdmin-4.4.6-1.fc22.noarch
--> A(z) php-tcpdf függőség feldolgozása a következő csomaghoz: phpMyAdmin-4.4.6-1.fc22.noarch
--> A(z) php-tcpdf-dejavu-sans-fonts függőség feldolgozása a következő csomaghoz: phpMyAdmin-4.4.6-1.fc22.noarch
--> A(z) php-xmlwriter függőség feldolgozása a következő csomaghoz: phpMyAdmin-4.4.6-1.fc22.noarch
--> A(z) php-zip függőség feldolgozása a következő csomaghoz: phpMyAdmin-4.4.6-1.fc22.noarch
--> A(z) php-zlib függőség feldolgozása a következő csomaghoz: phpMyAdmin-4.4.6-1.fc22.noarch
--> A függőségvizsgálat véget ért
Hiba: Csomag: phpMyAdmin-4.4.6-1.fc22.noarch (/phpMyAdmin-4.4.6-1.fc22.noarch)
Megkövetel: php-tcpdf-dejavu-sans-fonts
Megkövetel: php(language) >= 5.3.0
Próbálja meg használni --skip kapcsolót a probléma elkerüléséhez
** 1 már meglévő rpmdb probléma található, 'yum check' kimenet pedig a következő:
nss-softokn-freebl-3.16.2.3-14.2.el7_2.x86_64 egy másolat a következőhöz: nss-softokn-freebl-3.16.2.3-13.el7_1.i686
Bocsánat a hosszú írásér
Itt mit tudnék csinálni,mert a --skip pamacsot már próbáltam de nem használt. -
Sorry a link miatt!
WD velociraptor winyó. Fel sem villan a hdd ilyenkor.
És nem csak beakad egy-egy pillanatra az amúgy folyamatos animáció, hanem konkrétan szaggat. A gnome más részeinél is néha furcsa, de ennél a kinyitásnál a leginkább látványos.
Este megnézem, hogy a proci használat megugrik-e ilyenkor.
A GPU használatot tudom nézni valahogy?
Mivel más disztróknál is elöfordult ez gnome3 alatt régebben, így nyilván nem fedora specifikus a dolog, de mivel a fedora a leginkább gnome3-as disztro, így azt reméltem, hogy itt jó lesz.
Már olyanra is gyanakodtam, hogy a kis integrált radeon nem bírja, ami gáz lenne, mivel egy GCN-es modern cuccról van szó radeonsi driverrel, ami állítólag jóféle. -
válasz
#21078528 #5737 üzenetére
Végül pont így oldottam meg a dolgot.
De ez sem ment zökkenőmentesen. létrehoztam előre gparted-del mindent, erre a fedora telepítője lefagyott a nyelv választás és a partícionálás között.Ezt eljátszotta vagy ötször.
Végül töröltem a swap partíciót és a másodlagos winyóról a partíciót, és így jó volt. Ezután ezeket a telepítőből pótoltam, és így már nem sikerült neki elrontania semmit.Másik téma: Az normális, hogy szaggat a "show applications" menü, amikor kinyitom?
Egy AM1-es AMD procim van integrált GPU-val. Létezik, hogy valami gyorsítás nincs bekapcsolva? pl. EGL? -
törölt tag
-
Fred23
nagyúr
Az egér fagyására tudtok valamit? Notin rendszer betöltődik, kábé 10 mp-ig van is működő egér, ami aztán megfagy.
Touchpad és billentyűzet tökéletes.
-
Én is azzal kezdtem, hogy a kézit választottam, töröltem minden meglévő partíciót, majd Standard-ot választottam az új partíciók létrehozásánál.
Egészen odáig jó minden, hogy létrehozom az összes partíciót, de amint végzek az utolsó létrehozásával átrendezi az egészet. A DATA partíció csoportot a system fölé teszi és (gondolom) ezáltal fordul meg az egész.. -
Sziasztok!
A fedora telepítője miért fordítja meg a partíciók sorrendjét?
Létrehoztam a swap, root, majd /home partíciókat, erre a /home let az egyes, a swap a hármas, és a 'disks' szerint is a végére került a swap, elejére a /home.
Simán elég, ha dordított sorrendben csinálom, vagy akkor is ezt a sorrendet fogja követni valami miatt? -
Sziasztok!
Miért nem indul el a gparted-em?
root / home body gparted
Created symlink /run/systemd/system/-.mount → /dev/null.
Created symlink /run/systemd/system/boot.mount → /dev/null.
Created symlink /run/systemd/system/home.mount → /dev/null.
Created symlink /run/systemd/system/proc-fs-nfsd.mount → /dev/null.
Created symlink /run/systemd/system/run-user-1000.mount → /dev/null.
Created symlink /run/systemd/system/run-user-42.mount → /dev/null.
Created symlink /run/systemd/system/tmp.mount → /dev/null.
Created symlink /run/systemd/system/var-lib-machines.mount → /dev/null.
Created symlink /run/systemd/system/var-lib-nfs-rpc_pipefs.mount → /dev/null.
No protocol specified
(gpartedbin:4866): Gtk-WARNING **: cannot open display: :0
Removed /run/systemd/system/-.mount.
Removed /run/systemd/system/boot.mount.
Removed /run/systemd/system/home.mount.
Removed /run/systemd/system/proc-fs-nfsd.mount.
Removed /run/systemd/system/run-user-1000.mount.
Removed /run/systemd/system/run-user-42.mount.
Removed /run/systemd/system/tmp.mount.
Removed /run/systemd/system/var-lib-machines.mount.
Removed /run/systemd/system/var-lib-nfs-rpc_pipefs.mount.root / home body uname -a
Linux fedorka 4.8.15-300.fc25.x86_64 #1 SMP Thu Dec 15 23:10:23 UTC 2016 x86_64 x86_64 x86_64 GNU/Linuxköszi
-
-
Vladi
nagyúr
elvielg a 15 az újabb.
A kernelből meg mindig megtart néhány régit, hátha kell még. Nem jó az új pl.
a /etc/yum.conf
fájlban tudod izé.... nemis
Ehhez hasonlót keress dnf-re. Ott lesz ilyen sor, hogy installonly_limit=5 Ez állítja be, hogy hányat hagyjon meg. Nagyon kicsire azért ne vedd.A / meg ilyen jeleket meg egyszerűen ne tégy jelszóba és kész.
mod:
itt írnak róla.
Mostmár kíváncsi vagyok, valaki mutatna egy friss fedora default dnf.conf állományt? -
Fred23
nagyúr
Szerintem az, bár sosem használtam Fedora-t!
Manjaro alatt volt, hogy 5 kernel is fenn volt, aztán indításnál kiválasztottam, melyiket szeretném éppen.
Éppen vacilálok Fedora és Ubuntu között, de nagyon ráérek a választással, mert a gép, amire lesz, 2 hét múlva kap csak RAM-ot.
-
-
Telepítéskor magyar nyelvet választottam, és mire a felhasználó létrehozására került a sor, már a magyar bill. kiosztás élt. A gép szerint. Bár működtek a nemzeti karakterek, de pl. a jelszó beírásánál már nem tudtam beírni a per jelet. Az ALTGR+Q-ra nem írja be a "\"-t, hanem semmit nem ír be.
Ez bug vagy feature? Hol lehet az ilyen bosszantó dolgokat jelenteni?
+ a kernel állandóan kiakad, és ezt egy kis buborékban jelzi, de hol tudom elolvasni, hogy pontosan mi a hasfájása? -
BeeNiTTo
tag
sziasztok
a gépemen 2 partíció van 1rendszernek meg 1 adatoknak a fedora telepítésekor teljesen leformáztam a rendszerét(windows8.1) ext4-re de most telepítés után amikor csatolnám az "adatok"partíciót hibát ír ki a windows hiberfile miatt
próbáltam hogy a csatolási beállításoknál beírtam a "remove_hiberfile"-t ez régen működött de most nem a windows hibernálást meg nem tudom kikapcsolni mivel már nincs rajta a rendszertehát van valami olyan megoldás erre amihez nem kell formáznom?
-
Felimádkoztam a 25-ös verziót, hát nem volt egyszerű. Most barátkozunk...
Csak engem tisztel meg azzal, hogy teljesen sztoasztikusan grafikus felületen, ill. terminálon keresztül kéri be a titkosított partíció jelszavát?Ilyenkor a fedora logo sem jelenik meg, hanem csak 3 pont a képernyő bal felső részén.
Ez normális? -
-
shifty!
senior tag
Üdv, kérdés ide a hozzáértőknek, mert a gúgöl találatokkal rendre befürdök:
Adott a Lenovo Z500-asom egy 3.gen Intel proci + int. VGA-val és egy Nvidia 740M melléforrasztva, na most semmilyen disztrón nem sikerült még értelmesen felpákásznom egy hibrod graf rendszert hogy 3D modellezőben és játékokban értelmes grafikus teljesítményt kapjak a dedikáltból.Most visszatértem egy hosszú keringő után Fedora 24-re, és jó lenne, ha sikerülne végre értelmesen, működőképesen kapni egy teljes teljesítményen futó graf rendszert. Valaki, Fedora expert, aki tudja miről beszélek, mutasson nekem utat kérem, mert ez nem állapot...
-
Igen, próbáltam is, de mivel nem ismeri fel az S-video portot így ez csak i810-es driver esetén működik, az "újabb" intel driver amibe be lett ömlesztve meg nem támogatja ennek a chipsetnek a tvoutját (csak 915G-től fölfele, ha jól értettem), az i810-ben is csak nem hivatalosan volt, maga az Intel hivatalosan soha nem támogatta, az új driverhez meg senki nem csinálta meg...
-
Vladi
nagyúr
igen, vagy a dvd változatot próbáld. Esetleg egy régebbi verziót link itt még fenn vannak a korábbi 6-osok.
lev!
Nem ez a gond. A gond az, hogy egy nagyon régi intel gpu támogatását egysezrűen kivették (vaqgy részben kivették) az új disztrókból. szétbontották ahogy látom az xorg-x11-drv-intel csomagot és kész.
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Motoros topic
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Gumi és felni topik
- Politika
- PlayStation 5
- Ukrajnai háború
- Kaspersky Antivirus és Internet Security Fórum
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- További aktív témák...
- Starcraft 2 Collector's Edition
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Xiaomi Redmi Note 13 Pro 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! Lenovo Thinkpad P15 Gen1 15 FHD notebook - i7 10750H 16GB RAM 512GB SSD Quadro T1000 W11
- AKCIÓ! MSI B450 R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB GDDR6 Rampage Shiva Zalman 500W
- Bowers-Wilkins Pi7 S2 (2195084)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest