- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- sziku69: Szólánc.
- Aggregátor gondjai, örömei, és elmélkedései
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
Új hozzászólás Aktív témák
-
whbear
senior tag
Sony Vaio TX1XP van. De ehhez is érdemes lehet szerintem. Azért kérdezném mit érdemes beállítani mert más az elmélet és más a te gyakorlati tapasztalatod. Én régen Manjaro Openbox alatt próbáltam de különösebb változást nem éreztem, igaz semmit nem állítottam csak telepítettem a tlp csomagot. Ha lesz kis időd várom a leírást. Köszi!
-
Tim82
félisten
válasz
body007 #4492 üzenetére
Nincs állandóan, de 80-90%-ban igen. Ha töltőn van, azért kb. egy hónapba telne a leesés 86%-ról 50-re.
whbear: ha Thinkpad-ed van, szerintem érdemes. Viszont valószínűleg csak hétvégén lesz időm és energiám összeszedni pár dolgot a témában, addig türelmedet kérem.
Iscariah: *szerintem* teljesen felesleges kivenni az akkut, nélküle általában visszaveszi a teljesítményt hálózatról működve, valamint az akku arra van, hogy használjuk, nem arra, hogy a polcon tároljuk. A saját példám az, hogy 2011-2014 között T60-at használtam (csak januárban váltottam le T500-ra), egy 9 cellás Panasonic gyártmányú akkuval, ami nálam két és fél év alatt kb. 5-7%-ot romlott. Még mindig 2-3 óra közötti valós üzemidővel (wifivel, nem minimumra vett fényerővel) bírt az akku eladáskor. Én két dologra ügyeltem: be volt állítva az említett 50-86%-os -tól -ig küszöb és legrosszabb esetben is három havonta egyszer lemerítettem az akkut úgy 10-15%-ig.
-
Apollyon
Korrektor
válasz
body007 #4492 üzenetére
A PH!-n volt egy cikk a múltkor, pont notebookok akksijáról, ahol azt írják, hogy az az ideális, ha 30%-ig engedjük csak lemerülni, és 80%-ig töltjük fel. Így lehet sokáig tartani az akksi élettartamát.
Amúgy ha folyamatosan hálózaton van a gép, akkor én kivenném az akkut a helyéről.
-
whbear
senior tag
Érdemes feltenni a tlp -t Fedora alá? Ha igen írnál egy kis wiki-t, csomagok, beállítások. Köszi.
Más : Érdemesebb frissíteni ctr+alt+f2 konzol alól, mint simán terminál ablakban? Azt olvastam stabilabb úgy de nekem a frissítés felénél rebootolt a gép igaz végigment de csak a kék F logó látszódott majd mikor nem tekerte a Winchestert akkor resetet csináltam. De jó lett... (Eddig úgy látszik. Ez a Fedora mindent túlél pedig ölöm rendesen a GNOME (fújj) miatt.
-
Tim82
félisten
Alapesetben fel kellene töltenie 99%-ra vagy 100%-ra, ez Win-en is így megy (régebben 100-ra, mostanában inkább 95-99% közöttire engedi az OS/illetve alapértelmezett energiamenedzsment beállítások tölteni az akkut).
De tudomásom szerint nem annyira jó az akkunak az állandó 90% fölötti töltöttség (leginkább azért, mert melegszik az akku, ami csökkentheti kicsit az élettartamot). Én ezért szoktam úgy belőni, hogy 50% alá süllyedve kezdjen el tölteni, 86%-ig.
Egyébként csatlakozom: 1%-nak nincs jelentősége.
-
Tim82
félisten
Amit én használok, az Thinkpad-specifikus csomag
és nem vagyok benne biztos, hogy amúgy ezt a problémát megoldaná (márminthogy 99 helyett 100%-ra töltsön fel az akku).Illetve de, megoldaná: tlp és tp_smapi csomagok kellenek, akkor a tlp-ben van valami olyan parancs, aminek kiadásával 100%-ra tölti az akkut. De ez sajnos tényleg Thinkpad-only megoldás.
-
whbear
senior tag
Mitől lehet az, hogy Fedora 20 Gnome3 folyamatos töltés mellet is csak 99%-on áll a töltöttség? Jó az akku, más disztróval de még a KDE verzióval is felmegy 100%-ra.
-
whbear
senior tag
Valami lett a Fedorával mert a legutóbbi frissítés óta a Chrome indítás megöli a systemd-t. Van róla bugreport is már, remélem javítják hamarosan.
-
csendes
addikt
Ha minden nagyon jól megy, akkor csupán egy hét további késéssel legkorábban már akár december 16-án megjelenhet, de ha akkor nem, akkor január közepén. A bétát, ha minden jól megy, már november negyedikén kiadják [link]. De a rawhide-ot bármikor kipróbálhatod: [link]. Persze, ha fakírnak készülsz, az más
-
Dhampir
félisten
-
-
Hát nem örülök neki.
- Ha veszi a fáradtságot, és figyel, megtilt, az lenne a minimum, hogy rámkrágok: Nem engedem, mert ütközik ezzel meg azzal a beállítással.
- Találtam egy Selinux hibakezelőt ami arra panaszkodik, hogy ki van kapcsolva. Oké visszakapcsolom. Bootkor vmit nagyon átnézett, és most be is van kapcsolva. De nincs mit keresni, a számolás rendben elindul.Nem furcsa?
-
Vladi
nagyúr
"Kikapcsoltam, újraindítottam, és már szipkázta is a számolni való csomagot."
Aha. Jajó. Gondolhattuk volna.
Örülj neki, hogy figyel. Most feltettél egy xy helyről szarmazó programot, ami betölt egy kernel modult. Ennyi erővel vírust is tehetnél fel önként. De nem, a selinux nem hagyta futni.
SEToroubleshooter kell neked. nézd meg, a csomagok között. sealert itt centosen. Elvileg riasztania is kellett volna, tlaán nincs fenn a gui.
Elég bonyolult dolog, azt próbáld meg kibogarászni belőle, hogy milyen paranccsal adod hozzá a megfelelő engedélyt. Ehhez hasonló:
setsebool -P unconfined_chrome_sandbox_transition 0"Minden ekkora szo..ás linux alatt?"
Akkor szopás, ha nem tudod, hogy mit hogy kell csinálni.
-
whbear
senior tag
Nehéz működésre bírni néhány dolgot, de ha működik már akkor sokkal jobb mint Windowson. Én munkára Fedorát használok, beállítottam mindent, atom stabil, viszont otthonra Rosa Linuxot nrjQL kernellel, netezős gépen pedig OpenMandriva-Lx-et. Ne add fel a Fedorát, a legjobb rendszer szerintem. Fedy, Easylife, yumex és nagyon kezes lesz. Egyébként szerintem nem nagyon kell az a SELinux... Örülök ha segíthettem, nekem is mindig segítenek itt, a Fedorás közösség nagyon kulturált.
-
Ööö.... Olvasgatom mijaza selinux. Azóta visszatettem a 64bites W7-et. Számolni akarok, nem linux guruvá fejlődni. Kíváncsiság képpen feltettem volna Virtualboxra, de furi dolog történik. Bejön a Fedórás boot menü, pár mp-ig olvassa a CD-t, oszt nem történik (látszólag) semmi más. Végül lecsippentettem egy kis darabkát, és arra húztam fel egy alap 20-ast. és ....
Maga egy zseni!
Kikapcsoltam, újraindítottam, és már szipkázta is a számolni való csomagot.
- Értem én (na jó inkább sejtem) hogy jó dolog az selinux, de miét nem sikitozik?
- Mit és hogyan állítsak be, hogy visszakapcsolva is pöpecül működjön?Viszont még mindég nem kerek a történet. Ahogy ubuntu alatt is, amint nekikezdene, egyből jön az üzenet: Futtatásra vár(Ütemező vár: Detection of VM Hypervisor failed)
Mivel az rpmfusion csak a legfrissebbet ajánlotta fel, ezért felvettem a virtualbox repo-t, ami felajánlott egy 4.2-est is. Feltettem a leírás szerint, és ezzel már a számolásra is hajlandó volt.Minden ekkora szo..ás linux alatt?
-
-
-
-
Köszi a tippet, de nem csomag probléma lesz (szerintem)
Akár a virtualbox repóból rakom fel, akár az rpmfusion-ról, mindég azt mondja:
VirtualBox version: WARNING: The vboxdrv kernel module is not loaded. Either there is no moduleAmi hihetetlen, mivel az lsmod |grep vbox kimenete:
vboxpci 23194 0
vboxnetadp 25670 0
vboxnetflt 27613 0
vboxdrv 378772 3 vboxnetadp,vboxnetflt,vboxpciVagyis be van töltve a vboxdrv, de a boinc és/vagy atlas nem látja. Ez "picit" frusztrál.
Azóta tettem 1-2 tiszteletkört, de a pc-bsd közölte, hogy ez a project nem támogatott bsd-n. (Eddig ez volt a legkorrektebb). A scientific linux-al jól felsültem. Nem találtam meg azt a repo-t, amiben ez benne van. Persze lehet nem a most megjelent 7-est kellett volna letölteni... Opensuse 13.1 alatt még csak a 6-os boinc van a repóban, "állítólag" a 10 nap múlva megjelenő 13.2-ben már fent lesz a 7-es. Az ubuntu 14.04-ben már addig eljutok, hogy letölt minden csomagot, de pár másodperc számolgatás után Detection of VM Hypervisor failed üzent jön, és csak vár az idők végezetéig.
-
A live usb creator csak a 18-at ajánlja fel. Azért mert olyan régi, vagy mert a LTS kiadás?
A virtualbox-on is a 18-hoz való kiadás van a 4.2.16-ból, ami nekem kellene.
Az sem világos, hogy az rpmfusion-ból hogyan teszek fel egy régebbi verziót, és hogyan kötöm ki, hogy eszébe ne jusson ezt frissíteni? -
Vladi
nagyúr
Közben leültem egy fedórás géphez és megnéztem: Bionc és virtualbox is van csomagban. Mindkettő a legfrissebb verzió. Alap fedora tároló és rpmfusion kell csak hozzá. Valamint van virtualbox akmod csomag is! Ez arra jó, hogy a kernel modult nem kell majd frissítened, ezt az akmod megcsinálja helyetted!
Ebben az esetben használd ezeket a csomagokat. A disztribútornak a feladata az, hogy a csomagok között a kompatibilitást megteremtse. A te esetedben pont erről van szó, hogy egyik nem találja a másikat ha kézzel rakod fel.
-
Vladi
nagyúr
Nem tudom mi ez. Az rpmfusion megbízható tároló, nem kell tartanod. A részleteket nézd már meg, mert ez a honosítás hagyományosan vacak.
Szerintem előbb pár dolgok meg kellene tanulnod, vagy kis rutint kialakítanod. Amit eddig csináltál, az kb 90%-ban az önmagad szívatása.
Az elején azt hittem, hogy a tárolókat már átzongoráztad. De ezzel kellett volna kezdeni. Lehet valakivel összekevertelek az avatár miatt.mod: BAsszus!
kovaax-al kevertelek össze, ugyan az az avatárotok. Ő meg régi motoros már itt.
No mindegy, Vladi vizuális típus, olvasni nem nagyon tud.
-
Nemtom. Van nekem olyan?
Próbálom felvenni a ritmust, magamba szívni az infót, de számomra minden fedora/linux specifikus dolog új.(Vagy nem is tudtam, vagy elfelejtettem az évek múlásával. Öregszem na.)Gondolom attól se essek (nagyon) kétségbe, hogy az rpmfusion telepítésekor/felvételekor panaszkodik az aláírás hiányára, és a nem aláírt csomagokra.
Ez sem túl bíztató: -
Vladi
nagyúr
Nem ennyire bonyolult. Ha van yumexed - csomagkezelő gui - akkor keress rá a kde és hun szavakra. Megles a lokalizációd. Utána már átállíthatod a nyelvet.
Amikor telepítettél a magyar nyelv csak a telepítő programra vonatkozott.Használhatod azt a leírást, igen, bár a grafikus felületű csomagkezeléssel szeirntem jobban jársz.
"Én bénázik,"
Őőööööö azt kell mondjam, igen, kicsit igen.Az az oldal egyébként eredeti fedora leírás, csak a fordítás miatt látod magyarnak. Tehát nem a magyar kde fedora leírása. Megkeresheted a szerzőt, de nem biztos, hogy bele fogja tenni.
-
Hát ez a KDE spin sem az igazi. Szokni kell. Bár a telepítő ugyanaz a példásan egyszerű magyar felület, a feltelepült KDE angol lett. Sőt a System Settings-»Locale-»Languages fülén sincs ott a magyar. Csak az american englisht lehetne betenni a prefered listába.
A telepítés leírása azt tanácsolja a djam ki a su -c 'yum groupinstall <language>-support' parancsot.
Igenám, de a yum grouplist parancs nem magyar nyelvtámogató csoportot. Sőt látszólag semmilyen nyelvtámogató csoportot nem mutat.
Vagy ezt a leírást köcetve 1esével tegyem fel a hunspell, hypen, kde-l10, mythes, texlive... csomagokat? Mindegyiket? Lövésem nincs mit csinál a texlive...Én bénázik, vagy ez az "apró" infó tényleg hiányzik a https://spins.fedoraproject.org/hu/kde/#support oldalról?
Ismeri vki az oldal karbantartóját? Rá lehetne beszélni ennek a pár mondatnak a beszerkesztésére? -
Aha! Nálam nemnincs rpmfusion hozzáadva. Csak az alap rendszer van fent+ugye hozzá lett adva a virtualbox.
Mondjuk ez nem magyarázza meg, hogy nálam miért nem megy. Na majd nekifutok úgy is, csak elötte megsasolom a KDE spin-t. -
[root@fedorka body]# yum info virtualbox*
...
Telepített csomagok
Név : VirtualBox
Arch : x86_64
Verzió : 4.3.16
Kiadás : 1.fc20
Méret : 87 M
Tároló : installed
Tárolóból : rpmfusion-free-updates
Összegzés : A general-purpose full virtualizer for PC hardware
URL : http://www.virtualbox.org/wiki/VirtualBox
Licenc : GPLv2 or (GPLv2 and CDDL)
Leírás : A general-purpose full virtualizer and emulator for 32-bit and
: 64-bit x86 based PC-compatible machines.
Név : VirtualBox-kmodsrc
Verzió : 4.3.16
Méret : 620 k
Tároló : installed
Tárolóból : rpmfusion-free-updates
Összegzés : VirtualBox kernel module source code
Leírás : Source tree used for building kernel module packages (VirtualBox-kmod)
: which is generated during the build of main package.
Elérhető csomagok
Név : VirtualBox
Verzió : 4.3.18
Méret : 25 M
Tároló : rpmfusion-free-updates/20/x86_64
Összegzés : A general-purpose full virtualizer for PC hardware
Leírás : A general-purpose full virtualizer and emulator for 32-bit and
: 64-bit x86 based PC-compatible machines.
Név : VirtualBox-devel
Méret : 5.3 M
Összegzés : VirtualBox SDK
Leírás : VirtualBox Software Development Kit.
Név : VirtualBox-guest
Méret : 1.4 M
Összegzés : VirtualBox Guest Additions
Leírás : This is the same that Guest Additions, therefore should only be installed on a guest system.
: Tools that utilize kernel modules for supporting integration
: with the Host, including file sharing and tracking of mouse pointer
: movement and X.org X11 video and mouse driver.
Név : VirtualBox-kmodsrc
Méret : 648 k
Összegzés : VirtualBox kernel module source code
Leírás : Source tree used for building kernel module packages (VirtualBox-kmod)
: which is generated during the build of main package. -
Vladi
nagyúr
Bocsi, nincs most előttem fedora, ezért nem találom hirtelen. Amúgy az rpm fusion tárolóban van! link
Meg virtualbox is van ott! -
-
-
-
-
-
Közben a fórumon kaptam egy tippet, hogy nézzem át a naplót milyen verziót küld az atlas-nak a boinc, és ezt találtam:Virtualbox version: WARNING: The vboxdrv kernel module is not loaded. Either there is no module
pedig a service vboxdrv setup rendben lefut:
Stopping VirtualBox kernel modules ok
Uninstalling old VirtualBox DKMS kernel modules ok
Trying to register the VirtualBox kernel modules using DKMS ok
Stating VirtualBox kernel module okMost akkor van is meg nincs is?
-
Claude Leon
senior tag
19-ben hogyan tudon a naplózást visszafogni?
Nics egy éves a dolog, de már 1GB a journal, ebből a bináris egybedologból pedig nem tudok egyszerűen szelektálni. -
Önnálóan nem indítható, a boinc kliens tölti le, és futtatja (gondolom paraméterezve meghívja a virtualbox-ot megadva neki a futtatási paramétereket, és magát az image fájlt)
Mivel a boinc kliens nem találja megfelelő verziójú vbox-ot, el sem indítja. +hiába találnám ki hogyan kell terminálból futtatni, sem a le sem a feltöltés nincs megoldva, hisz a boinc nem kap infót a számolás állapotáról.A boinc kliens a fedora repo-ból származik, és a verziószám alapján ugyanaz mint ami a honlapról elérhető (7.2.42 x64) A virtualbox- meg a virtualbox repo-ból lett felszenvedve. Azóta kipróbáltam 4.3-ast is, de azzal sem röffen be.
-
Fent van, és külön-külön működnek is. Csak valahogy a kettő közötti kapcsolat problémás. Az Atlas problémázik hogy 3.2-nél nagyobb VirtualBox-ot akar.
Az atlas fórumán csak ennyit írtak a problémámra: I am using 4.3.12 on both Windows 8.1 and SuSE Linux 13.1. This is the last recommended for vLHC@home.Az nem lehet, hogy fedorán máshova kerülnek bizonyos fájlok, mint más distrók esetén, és ezért nem ismeri fel a vbox verziószámát?
-
-
Külön-külön mindegyiket sikerült elindítani. Van 1-2 projekt ami nem csak egy egyszerü kliensprogramot futtat, hanem egy virtualbox alatt futó "komplett gép" a kliens. Én az Atlas@Home-ot szeretném futtatni, és ahhoz kell a virtualbox.
A Dell D630-as gépemen a W8.1 alatt a 64bites grafikus alrendszere (vmi directx-es vga dll miatt gyakran dobott egy hátast, és nem volt stabil) Gondoltam linux alatt több szerencsém lesz, és sikerül stabilan beröffenteni a 64bites verziót, merthogy az is feltétel az Atlas-nak. -
Köszi a gyors választ! Maga a virtualbox elindul, de a boinc még mindég panaszkodik rá, hogy neki 3.2 vagy nagyobb kell.
Azért 4.2 mert fórumokon azt írták 1-2 problémára megoldás lehet (ha már fut). Én addig még nem jutottam el.
Ez már a 3. distró ami nem képes - nem hogy pöc-röff, hanem sehogy - futtatni. -
Vladi
nagyúr
Ilyen leírást találtam: link
ARra amit keresel azt írja, hogy ez a kernel modult építi a kernel alapján. Mondjuk ezt sem értem, hogy miért nem lehet kmod csomagot csinálni. Vagy akmodot például. Mindegy.
De azt írja, hogy ez is jó:
service vboxdrv setupmod: de az alap fedora tárolóban van kmod csomag!
-
Próbálom felküzdeni a virtualbox-ot, de ...
Az álmos könyvek leírása alapján ezeket kell csinálni:
yum update
cd /etc/yum.repos.d/
wget http://download.virtualbox.org/virtualbox/rpm/fedora/virtualbox.repo
yum patent
yum install binutils gcc make patch libgomp glibc-headers glibc-devel kernel-headers kernel-devel dkms
yum install VirtualBox-4.2.x86_64
/etc/init.d/vboxdrv setupDe nincs az /etc/init.d/-ben vboxdrv, így annak a "setup"-ja sem tud lefutni.
Az uccsó usermod -a -G vboxusers username természetesen lefut hibátlanul.Ennek ellenére a boinc tovább hisztizik, hogy neki 3.2 vagy nagyobb verziójú virtualbox kell.
Ötleteket kérnék merre induljak tovább!
-
csendes
addikt
-
Vladi
nagyúr
A fedórás böngészők átmennek már a pudli teszten?
-
kovaax
őstag
Frissült az Ubuntuban a kernel, úgyhogy újra kellett csinálni a Fedora grubját, de megint nem találta meg az Ubuntut. Viszont most csak annyit csináltam, hogy felmountoltam a Fedora alól az Ubi boot-ot tartalmazó particióját, majd lemountoltam, és utána már megtalálta az mkconfig az Ubuntut. Szóval valahogy a particiót nem akarja felfedezni magától, vagy valami hasonló a gond...
-
whbear
senior tag
Kihalt a fórum, ezért ide is írom, lehet miatta itt is savazni. Megjelent az új Rosa Linux, az R4. Nagyon tetszik, gyors, szép hibátlanul működik egész nap igaz Live rendszerként. Hogyan lehetne Google Chrome-t tenni rá nem tudja valaki?
-
-
csendes
addikt
Én is a Fedora GRUB2-t használom. Nekem például az Arch Linux-ot megtalálja, de az "insmod gzio" sort magától nem teszi be, úgy meg vagy elindul vagy nem. Ubuntu-t, OpenSuSe-t és PCLOS-t is megtalálja. Amit nálam nem talál meg: Puppy, Android és *BSD, ezeket külön kell betenni.
-
kovaax
őstag
-
csendes
addikt
Nem mindig működik, főleg UEFI-nél: [link]. Megoldás lehet, hogy a /boot/grub2/grub.cfg-be kézzel beírod, de ezt a grub2-mkconfig eltünteti. Elegánsabb, ha a /etc/grub.d könyvtárban hozol létre egy bejegyzést, és utána lefuttatod a grub2-mkconfig -o /boot/grub2/grub.cfg
parancsot. Persze ez sem tökéletes, mert az Ubuntu kernel frissítésekor mindig kézzel kell módosítani. -
kovaax
őstag
Sziasztok,
A Fedora 20-am egy ideje nem ismeri fel a mellé telepített Ubuntu 14.04-et, csak a Jessiet. Mitől lehet ez?
Az sda8-9-en van az Uborka:
[root@localhost ~]# os-prober
/dev/sda6:Debian GNU/Linux (jessie/sid):Debian:linux
[root@localhost ~]# fdisk -l
Disk /dev/sda: 186,3 GiB, 200049647616 bytes, 390721968 sectors
Units: sectors of 1 * 512 = 512 bytes
Sector size (logical/physical): 512 bytes / 512 bytes
I/O size (minimum/optimal): 512 bytes / 512 bytes
Disklabel type: dos
Disk identifier: 0x00024903
Eszköz Indítható Start Vége Blocks Id System
/dev/sda1 2048 19531775 9764864 83 Linux
/dev/sda2 19531776 23531519 1999872 82 Linux swap / Solaris
/dev/sda3 23533566 390721535 183593985 5 Extended
/dev/sda5 23533568 218843135 97654784 83 Linux
/dev/sda6 * 218845184 238374911 9764864 83 Linux
/dev/sda7 238376960 304781311 33202176 83 Linux
/dev/sda8 304783360 324313087 9764864 83 Linux
/dev/sda9 324315136 390721535 33203200 83 Linux
[root@localhost ~]#Be kéne billenteni a boot flag-et az sda8-on is?
-
Dhampir
félisten
Sziasztok!
A SELinux kapcsán ötlött fel bennem, hogy lehetséges-e egy NSA általi kihasználhatóság a SELinux kernelmodult használó disztribúciókon?
A 90-es években az Amerikai Nemzetbiztonsági Hivatal (NSA) indított egy projektet, melynek célja egy igazán biztonságos platform kialakítása volt. A fejlesztők – a nyílt fejlesztési modellje miatt – a Linux kernelét választották kísérleti alanynak, innen pedig már egyenes út vezetett ahhoz, hogy mindenki számára elérhetővé váljon az eredmény: a Security Enhanced Linux, röviden SELinux.
Néhány külföldi cikk:
Fedora fórum: "Selinux = NSA-Backdoor?"
Is Red Hat Working for the NSA?
Linus Torvalds Dodges Question About Requests for NSA Backdoor in Linux
-
whbear
senior tag
Úgy látom a Fedora csak működik működik működik...
-
whbear
senior tag
válasz
Claude Leon #4407 üzenetére
A legújabb kernellel: 3.16.2-201.fc20.i686+PAE minden működik. A hibernálás tökéletesen működik és nem jelentkezik a beloggolás utáni belassulás sem. Szóval teljes az örömöm a Fedorával
Már csak a november 21.-ét várom mert akkor jelenik meg a Fedora 21.
-
Claude Leon
senior tag
20-as fedorára csak azért nem tértem át, mert használok nfs mountokat, és ott már fstabból nem csatolja az init (gondolom, a systemd másképp áll a dologhoz), de 21-re már feltehetőleg befrissítek (vagy inkább újat rakok, aztán, ha mindent elrendeztem vele, akkor állok át, /home külön partíció)
-
whbear
senior tag
válasz
Claude Leon #4405 üzenetére
Én 20-as Fedorát használok most 3.16.2 kernellel és jobb mint a 15-ösök voltak. Maradok a Fedoránál úgy érzem, de ezeket a rendszereket még nem próbáltam telepítve csak Live módban és az nagyon nem ugyanaz.
- Mageia
- Rosa Fresh R3
- PCLinuxOSMég ezeket szeretném megismerni aztán vissza a Fedora.
-
Claude Leon
senior tag
A többivel nincs is baj, sőt jobb kerneleket forgatnak a repóba, de a csomagfüggőségeik teljesen elszakadtak a redhat vonaltól, úgyhogy ha nagyon hiányzik valami, hiába találsz róla rpm-et máshonnét, csak forgatni kell helyben.
Fedora kernelek pedig mind mások.
Pl. 19-es fedorát használok, az kijött 3.9-en, aztán ahogy megjelent, 11-re fissítettem a memóriaswap miatt, de ez valami észvesztően lomha, a 13-as jó fürge volt, amíg a swapot nem méreteztem át, azután bootolás közben elakadt. Akkor leszedtem, de a repóban már csak 14 van, ami bugos, így muszáj kivárnom a 11 lomhaságát. -
whbear
senior tag
válasz
Claude Leon #4398 üzenetére
Én csak a Chrome - t tettem fel rá, ott nem volt gond. Már nincs meg, mert érzésre lassabb volt mint a Fedora, pedig a BFQ miatt pont gyorsabbnak kellett volna lennie. Egy próbát megér, de elég kicsi és zárt a Fedorához képest. Viszont stabil, jól működik és szép.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- EAFC 25
- Horgász topik
- Motoros topic
- CASIO órák kedvelők topicja!
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Egy szenzor, két zoomkamera: újraírta a Huawei a mobilfotózás történetét
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Tőzsde és gazdaság
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- További aktív témák...
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Gyermek PC játékok
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte Z370M i5 9400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB ZALMAN S2 TG Corsair S650W
- Bomba ár! HP EliteBook 830 G5 - i5-8G I 8GB I 256GB SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Game Pass Ultimate előfizetés azonnal, élettartam garanciával, problémamentesen! Immáron 8 éve!
- Konzol felvásárlás!! Xbox Series S, Xbox Series X
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A12/Samsung Galaxy A22/Samsung Galaxy A32/Samsung Galaxy A52
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest