Hirdetés
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Gurulunk, WAZE?!
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- juhi11: Karácsony esély, hogy észrevegyük: mások is valakik - még Isten is
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- sh4d0w: Árnyékos sarok
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 10 – Alapanyagok/készételek többféle felhasználása
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Vladi
nagyúr
Elfogadom a hasonlatodat akkor ha: karburátoros autó = nincs csomagkezelés, karburátoros autó = rpm, csúcsmodern hibridek = yum... ?
Itt nincs azért olyan nagyon fontos cél, ami úgy kellene mint egy falat kenyér.
ext4-et megcsinálta a red hat, hurrá, jó lett... erre váltanak default xfs-re...
nooooormális??? 
-
whbear
senior tag
A yumban az tetszett, hogy mivel mobilnetem van, deltarpm-el töredéke a letöltött adatmennyiség. Sajnos a pacman most ezt nem tudja.
Szerk : A 21 csalódás volt. Erre kellett ennyit várni?? -
Ezzel nagyon egyet értek. Rengeteg alap dolog van, ami szinte a kezdetektől meglévő feladatra van kitalálva, és mégis beteges. Van 100 féle csomagkezelő... egy legyen, amit közösen fejlessztenek és legyen jó (és pluginezhető, ha vkinek nem elég). Van tucatnyi filemanager, de igazán jó NINCS. Lenne már valami közös alap, ami stabil, gyors, etc. és lehessen skinezni, pluginnel okosítani, testreszabni. Ezekből nem kell csillió féle, főleg nem úgy, h forkolunk erre-arra, majd pár év és leáll a fejlesztés.
-
Én mióta fedorázom terminálból frissítek, szeretem látni miújság
Jah nemis, mikor beinditom a yumex-et az is lefrissíti a rendszert 
A yum témához: én se értem miért kell b.szlatni, a legjobb csomagkezelő - bocs apt-get/aptitude
- Én a yumex-en hegesztenék inkább ezt-azt... -
Vladi
nagyúr
Ami nem romlott el, nem kéne megjavítani.

Mire összerakták a yumot stabilra, meg gyorsra, meg már tök mindegy milyen gyors, mert 20000 forintos pc ásítva lenyeli addigra rájönnek, hogy az alapját át kéne írni...

Hátszóval na. Ez olyan, hogy fejlesszünk, mert valamit kéne. Mér nem veszi meg a rh a yumot (hová tartozik egyáltalán?) és csinál egy yum 4-et és kész?

-
kovaax
őstag
Sziasztok,
Felraktam a 21-et... Mondjuk elsőre sikerült egy apt-get install akármi parancsot kiadnom, és akkor se esett le, amikor megkérdezte, hogy nincs fent az apt csomag, felrakja-e... Szóval utána már a yum se működött. Újrahúztam. Szóval második nekifutásra működik is, most is onnan írok. Viszont a gnome-packagekit-updater amikor Frissítések telepítése-t nyomok neki, lehal, hogy A csomagok frissítése meghiúsult, merthogy The package id's '' are not valid... Valakinek van rá valami ötlete? yum update meg Szoftverek működik rendesen.
-
csendes
addikt
válasz
body007
üzenetére
Már megy, azt hiszem, hogy a ~/.config/dconf/user törlése oldotta meg a dolgot, utána feljött a gnome-shell kezdeti beállítás. Végülis, lehet, hogy egyszerűbb lett volna újratelepíteni, mint fedupolni
. Még mindig jöönek abrt üzenetek belépés után, hogy éppen melyik programmal van gond, de alakul ez.. 
-
csendes
addikt
válasz
body007
üzenetére
Az egyik user-nél már megy a gnome-shell, igyekeztem mindent törölni, aztán mate alatt elindítottam a gnome-tweak-tool-t, minden extension-t letiltottam, minden alapbeállításra, autostart-ból is csak Certificate and Key storage maradt. Utána ment a gnome-shell. Tényleg gyors lett. A gnome-wayland is gyors, csak már előfordult, hogy ablakok egy részében nem tudok klikkelni, például bezárni az ablakot, szóval felejtős. Viszont ennél a user-nél mate alatt vannak fure dolgok. Pl. a caja (mate filemanager) felső menüből (File Edit View Go Bookmarks Help), csak a "File" létszik, a többi nem, de ha az üres helyére kattintok, a menü azért feljön. A másik usernél ez jó, tehát valamit törölni kellene, de mit?
Illetve a mate "Theme" beállításnál csupa kérdőjellel jelennek meg a témák, a másik usernél ez is jó. A másik usernél viszont még nem megy a gnome-shell (Ooops! Something has gone wrong...) -
csendes
addikt
A jó hír, hogy fedup 21 után a Mate DE kiválóan megy, főleg miután töröltem a külső (még a 18-hoz felvett) mate repo-t és a fölösleges csomagokat.

A rossz hír, hogy a gnome (3.14) elindulni se akar, se a sima, se a classic, se a wayland, egyből dob vissza gdm-hez, illetve egyszer totál le is fagyott. Még az is fura, hogy a gdm-ben egy darabig látszik a fogaskerék, amivel DE-t/WM-et lehet választani, aztán már csak a hűlt helye, de ha odakattintok, akkor azért megjelenik a választék (gnome, gnome-classic, gnome-wayland, mate, openbox). Biztos takarítani kellene, de még mit?
Pedig nagyrészt azért frissítettem, hogy lássak már működő wayland-et. -
whbear
senior tag
Tegnap 17 óra körül került fel a 21. 20 órakor tudtam nekiállni letölteni. Akkor már az oldalra sem lehetett bejutni, úgy leült a szerver mikor kitették a vacsira. Torrentről lejött végül, de... Live systemként nem állít fényerőt, nincs wifi ikon. Ugyanaz a bug mint az alphában volt. Csak nem eddig kellet várni hogy elk*rják ennyire? A KDE az látszólag jó. Ma délután megy fel a munkahelyi gépre. Nem kellett volna a bétát kitörölni. Ezt kellett ennyi ideig keltetni? Eddig csalódás.
-
csendes
addikt
Alakul ez:
WARNING: problems were encountered during transaction test:
broken dependencies
xorg-x11-drv-r128-6.9.2-1.fc20.x86_64 requires xorg-x11-server-Xorg-1.14.4-11.fc20.x86_64
icedtea-web-1.5.2-0.fc20.x86_64 requires java-1.7.0-openjdk-1:1.7.0.71-2.5.3.0.fc20.x86_64
mate-color-manager-1.6.1-1.fc18.x86_64 requires exiv2-libs-0.23-5.fc20.x86_64
Continue with the upgrade at your own risk.
Ezeket szépen töröltem... -
csendes
addikt
Ott tartok, hogy:
Downloading failed: Errors were encountered while downloading packages.
rpmfusion-free-release-21-0.1.noarch: [Errno 256] No more mirrors to try.
unrar-5.0.12-3.fc21.x86_64: [Errno 256] No more mirrors to try.
rpmfusion-nonfree-release-21-0.1.noarch: [Errno 256] No more mirrors to try.
Böngészőből rábökdöstem az rpmfusion free-release-re meg a nonfree-release-re, most megy tovább ... -
-
Vladi
nagyúr
Nah! csupa pozitív élmény. Régi szép idők.

De ha nyűg van, akkor mér nem írtok? Mióta nem fedórázok tisztára leült itt a fegyelem.

-
Vladi
nagyúr
De nagy itt a csend, ahhoz képest, hogy rilíz van.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
whbear
senior tag
Viszont amit linkeltél az nem a LibreOffice hanem a file kezelő és ez valami igen régi GNOME lehet.
-
whbear
senior tag
válasz
Shrike7973
üzenetére
Most már felfogtam mire gondolsz. Számomra ez lényegtelen, a napi munkámat kiválóan el tudom végezni vele. Majd ránézek másik disztró alatt is, kíváncsivá tettél. Egyébként ez miért lenne fontos? A kék kijelölő sáv szépen látszik. Régebben a Chrome csinálta, hogy kijelöléskor teljesen fehér olvashatatlan lett az a menüpont, de már az is jó, azaz ilyen mint amit linkeltem. Ha nem szólsz, nem is tudom hogy ilyen is van. Az viszont idegesít, hogy hiába állítom át a rendszert sötét témára, a LO és a Firefox marad világos.
-
Na én meguntam (feladtam) a zárt nv driver életrekeltését
Valamit megváltoztattak itten vagy mifene? 20 utolsó frissítése óta nem megy, most 21en se. Próbálom akmod, kmod-al semmi (nem indul el az X vagyis elindul de hibával leáll). Aki nidiázik elmondhatná, h mit berheltek szét a fejlesztők.... -
whbear
senior tag
Szerintetek ha majd megjelenik a végleges 21-es, akkor újra kell húzni vagy frissít a béta véglegesre. Esetleg a repókat kell átírni?
-
Ennyi időmbe került a telepítés előtti hibák kigyomlálása (amiket még a talán a 18->19 telepítésekor --skip-eltem...). De már tölti a motyót, 3003 db új csomag, már nagyon várom

Jah, és gyors csinálni kellett egy swap filet, mivel nálam a /var /tmp minden a ram-ban van ezért ilyenkor ki szoktam fogyni a memóriából

-
-
whbear
senior tag
Vladi, body007: Köszi hétfőn megnézem. Érdekes, hogy bekapcsolom ma a 21-es gépet itthon. Szokásos mozdulatok: su yum update. No packages to update. Hmmm. Még egyszer. Semmi. Aztán feljön az értesítés, hogy frissítések vannak a rendszerhez, akarom újraindítani és frissíteni? Hmmm. Mint a windows? Igen akartam és vagy 10 percet frissített de végül jó lett. Ez lesz az új módszer a frissítésre?
-
whbear
senior tag
válasz
Shrike7973
üzenetére
Nem sikerül beillesztenem, de itt a link. Erre gondolsz? Nálam tökéletesen működik. Pár hete a Chrome csinálta a menü problémát, de valamit frissített amitől már rendben van.
http://prohardver.hu/dl/upc/2014-12/05/424095_yoi9fksiqaubvred_screenshot_from_2014-12-05_21_07_55.jpg
-
Shrike7973
senior tag
Pontosítok: gyári Adwaita témával, LO-ban a menüket megnyitva, az egyes elemek szövegei kijelölés esetén feketék maradnak (fehérré váltás helyett). Feltettem a 21-es betát, frissítettem, és még ilyen. Szóval mindegy. Nem sokára segítek egy ismerősömnek a GNU/Linux megismerésében, de csak átlagfelhasználó szinten. Szerintem egy ilyen igénytelenséget nem fogadna jól, mivel LO lenne az egyik leggyakrabban használt alkalmazás. Persze tisztában vagyok vele, hogy ez nem igazán a Fedora közösségének hibája... Mindenesetre Ubuntu, Mint, Elementary (plusz a Numix csapata) valahogy azért megoldotta ezt a problémát.
-
whbear
senior tag
Elakad bootolás közben a Fedora 20 64 bites gépem, már nem először. Újraindítva rendesen felbootol. Ezt írja ki:

-
whbear
senior tag
Fedora 21 ma frissített egy nagyot, minden ok vele. Nálam a Libreoffice menü rendben van. Az infinalityt nem lehet feltenni repóból. Letöltöttem a két .rpm file-t és localinstallal telepítettem. Jó lett. Viszont hiába állítom át a témát sötétre, csak a system appok lesznek sötétek.
-
whbear
senior tag
válasz
Shrike7973
üzenetére
Gnome tweak tools-al állítsd át a témát világosra.
-
Shrike7973
senior tag
Fedora 21 GNOME esetén a LibreOffice menük szövegei még mindig feketék kijelölés esetén?
-
Vladi
nagyúr
Mi veled vagyunk.

Gyorsan csinálj backupot mindenről, konfigok, fájlok, adatok stb. Aztán dönts, hogy mi legyen. 0-ról építkezés most sokkal több munkád adna neked, de már közepes távon is azzal jársz jobban.
Ha csak letükrözöd és holnap felnyomják a szervered, akkor meg 3x annyi meló szakad rád.
-
Vladi
nagyúr
Sajnos nem valószínű, hogy működni fog. Ha újabb a hardver, azt lehet, hogy nem is ismeri.
Imádom a fedorát, de elhibázott ötlet volt azt telepíteni. Hallgass szőrcsomóra, raplizd ki, hogy centos 7 kerüljün rá. Azt már ismeritek, lényegében fedora alapú, de 10 év még a támogatása. Az alól nyugodtan kirohadhat a gép, az menni fog 10 évet. -
Laybee
őstag
Sziasztok! Egy szerveren lévő Fedora 12-t szeretnék lementeni Clonezillával egy másik szerverre. Amire tenné az egy új Dell szerver, Matrox VGA-val. 50%-nál nagyobb az esély, hogy működni fog? Igazából, az lenne a legtisztább, ha a legújabb Fedrorát tenném fel és újrakonfigolnám, de sajnos ebbe nem látok bele. Köszönöm a választ előre is.
-
whbear
senior tag
Már csak 9-et kell aludni!!!
-
-
-
whbear
senior tag
Az anacondában én nem láttam upgrade opciót még sohasem, igaz nem is kerestem. Egy tiszta install megér egy éjszakás munkát tapasztalatból mondom. Egyébként nézd meg a wiki-t, ott láttam utasítást 19-ről 20-ra frissítésre. Szerintem ne telepíts DVD-ről, hanem írd ki pendrive-re, ha nem USB bootos a géped akárcsak az enyém akkor plop boot cd. Sokkal gyorsabb és nem akad el 99 %-nál olvasási hibával.
-
brugo
aktív tag
Megvárom amig megjelenik majd kiirom 1 DVD -re gondolom telepités közben lessz olyan vállasztás ami csak upgrade és meghaggya a létező programokat beállításokat ? Nem használta valaki ezt a FedUp programot amit speciálisan Fedora Upgradera hoztak létre ? és direkt a Netről telepiti a legfrissebb változatot.
-
-
brugo
aktív tag
Hogyan tudnám legbiztonságosabban Upgradelni 19 ről 20- ra a fedorámat . hogy ne ugorjak túl nagyot 19-ről, 21-re és lehet kezdetben a 21 problémás lessz. Kigugliztam valami FedUp programot ami online Upgradet csinál de hát soha nem csináltam ilyet ezért félek.
-
whbear
senior tag
Úgy csinál ahogy a nevében van. Megengedi a műveletet de küldi a hibaüzenetet. Míg rendesen meg sem engedi. Én egy rootkit miatt már nagyon becsülöm SELinuxot és inkább kínlódom pár napig a szabályokkal minthogy bárki és bármi szabadon garázdálkodjon a gépemen. Szvsz nagy találmány ez. Régebben kicsit lebecsültem a jelentőségét.
-
cigam
titán
selinux esetén alapból enforcing-ra van tekerve, vagyis betartja a szabályokat. Na de milyen a "megengedő" mód? Annyit olvastam róla, hogy így is figyelembe veszi a szabályokat, de hibaüzenetekkel tűzdelve(?). Ez azt jelentené, hogy valahol listázza , hogy mit miért tiltott? Na de ez miért "megengedő"? Tuti csak ez a difi?
Azért "valahol", mert bár a manuel ezt írja: grep "SELinux is preventing" /var/log/messages , csakhogy nincs ott messages fájl.
(Igen, megint elővettem a boinc klienst, és a virtualbox-ot) ugye ha enforcing-on ál, akkor "nem látja" a virtualbox-ot. Ha tiltom akkor látja. Most megpróbáltam "permissive" módban, és így is sikerült beröffenteni, de nem nagyon látom át mitől. -
brugo
aktív tag
Hogyan kell a GNOME Commanderrel vagy a Tux Commanderrel egy Pen Drivot beólvasni ?
Új hozzászólás Aktív témák
- Játékkulcsok ! : PC Steam, EA App, Ubisoft, Windows és egyéb játékok : (12.20.)
- Gyermek PC játékok
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Game Pass Ultimate előfizetések 1 - 36 hónapig azonnali kézbesítéssel a LEGOLCSÓBBAN! AKCIÓ!
- HIBÁTLAN iPhone 12 Pro Max 128GB Pacific Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, 100% Akkumulátor
- BESZÁMÍTÁS! MSI Z370 i7 8700K 16GB DDR4 500GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA ADATA 600W
- Apple iPhone 12 Pro Max 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Pro 128GB Sierra Blue -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3965
- Új, Aktiválatlan iPhone 16 (128 GB) (rendelhető)
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

nooooormális??? 

Jah nemis, mikor beinditom a yumex-et az is lefrissíti a rendszert
- Én a yumex-en hegesztenék inkább ezt-azt...

Amire végül is azért van szükség mert... csak.

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

De sokat vártam én is. 2-3 nappal előtte már túrtuk a mirrorokat, hogy melyiket hagyták "véletlenül" nyitva.