- Lalikiraly: Letiltott a Marketplace
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Gurulunk, WAZE?!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Rap, Hip-hop 90'
- shadowkidhu: SFF Itthoni labor
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
Új hozzászólás Aktív témák
-
whbear
senior tag
Próbálgattam a Silverblue-t. Nagyon ígéretesnek tűnik, minden rendben volt vele. Kicsit szokni kell az állandó újraindítást de nagyon gyors, stabil. Viszont ami miatt mennie kellett az a gnome. Nem is tudom kiknek tervezték ezt a förtelmet. Lesz KDE spin is. Most is van ilyen farigcsálás Kinoite néven, de nem volt türelmem megvárni amíg felmászik. Én, mint masszív KDE fan biztosan teszek vele egy próbát amint hivatalosan is megjelenik.
-
whbear
senior tag
Sziasztok!
Hétköznapi mindenes notebookra Fedorát fogok ismét feltenni vagy 10 év után. Ha már a szerverek CentOS-en mennek, maradjon az rpm-es vonal. Mi most az ajánlott file system SSD-hez? Lehet az ext4-et el kellene hagynom. Kell valamit állítani vagy alapból kezeli majd az SSD-t? -
whbear
senior tag
válasz
inf3rno #5401 üzenetére
Teljesen stabil, de ha van bármi probléma azt meg lehet oldani. Default a Gnome 3, szerintem az XFCE fork is jó, igaz ott sokmindent kell még finomítani. A Soas nem nekünk való. Mate / Cinnamon nem tudom mert kerülöm a Linux mintes dolgokat nagy ívben. A Plasma 5 még nem annyira stabil szerintem. Bátran kezdj neki a Fedorának, nosztalgiából én is nyúzok egyet.
Szerk: A workstation jó lesz. Erős gépre Gnome 3, gyengébbre XFCE. -
whbear
senior tag
válasz
Shrike7973 #5261 üzenetére
4 gépen használok Archot, nem mai hardverek. Kipróbáltam i3 - gnome3-ig minden variációt. Ha használni is szeretné pár megnyitott böngésző lappal, élvezhető max xfce-ig lesz. De ez az én véleményem, ki kell próbálni.
-
whbear
senior tag
Készülj fel rá hogy sokat kell csiszolgatni de aztán nagyon jó lesz. Ajánlom, hogy a grafikus mindent beállító csodaprogramokat kerüld el, mint pl Fedy, PostinstallF. Ne kapcsold ki a selinuxot, inkább kreáld meg a szabály, segít a hibaüzenet. Attól függ melyik spint telepíted, szükség lesz kis gyomlálásra mert sok felesleges csomag van benne. Csak a dnf-et használd, azt szokd meg. Mindezt csak tanácsként írom.
-
-
whbear
senior tag
Valaki tud végleges 22-re linket?
-
whbear
senior tag
A Packagekit után sikerült egy újabb vérszívótól megszabadítani a Fedorámat. (Korora) A neve prelink. prelink -au, dnf erase prelink. És nem tekeri a procit meg a hdd -t. Elvileg gyorsítaná a rendszert, gyakorlatilag teljesen leültette napok óta. Van is rá bugreport.
Az mitől lehet, hogy a yum nem talál frissítést, a dnf meg 48 csomagot?
-
whbear
senior tag
Szerintem sem Steve Blood szintű emberke fejleszti. Ma megy fel 64 bitre is. Két gondom volt vele, mindkettő megoldva. A packagekit 5 percenként tekerte a hdd-t. Ez egy gyenge gép. Majd frissítek ha kell. yum erase PackageKit. Mivel nem lehet disabledre tenni. A másik egy régi KDE nyűgöm. A gép első bekapcsolásakor az első program indításánál csak forog az ikon. Elindul a program de 30% körül tekeri a procit. Kikapcsoltam a rendszer értesítések között az összes indítási folyamatos dolgot és sokkal gyorsabban indul minden meg nem is kínozza a processzort. Ezt nálam az összes KDE 4 csinálta. Plasma 5 már jó.
-
whbear
senior tag
Már több mint egy hete használom én is a Kororát. Szépen teszi a dolgát és gyors is nincs összebarkácsolva mint ami az ilyen remixeknél szokás.
-
whbear
senior tag
-
whbear
senior tag
válasz
gery2123 #4980 üzenetére
Szia, menj be a selinux hibakezelőbe, ott a részleteknél fogod látni hogy a Chrome plugin és sandbox hibát jelez. Ad is javaslatot a megoldásra, rootként futtasd a parancsokat terminálban. Utána ne feledd el érvényesíteni a szabályt. Vagy állítsd át megengedő módra a selinuxot pl fedyvel. (Permissive mode)
Egyébként üdvözlet a tagoknak, ismét Fedora KDE az otthoni notimon. Ráadásul Korora. Kipróbáltam és megmarad mert tetszik. Jól összekalapálták.
-
-
whbear
senior tag
válasz
Blum1866_2 #4744 üzenetére
Ezt én is tapasztaltam. Fedora alatt még Bluetooth fülesen is jobban szólt a zene nemcsak a hangkártyán keresztül. Mandriva alatt gyalázatosan szól (annyira, hogy azt hittem nem A2DP profil van kiválasztva, de igen) , most Archon elég jó. Hogy igazából melyik a valóban lineáris azt nem tudom.
-
-
whbear
senior tag
A yumban az tetszett, hogy mivel mobilnetem van, deltarpm-el töredéke a letöltött adatmennyiség. Sajnos a pacman most ezt nem tudja.
Szerk : A 21 csalódás volt. Erre kellett ennyit várni?? -
whbear
senior tag
Tegnap 17 óra körül került fel a 21. 20 órakor tudtam nekiállni letölteni. Akkor már az oldalra sem lehetett bejutni, úgy leült a szerver mikor kitették a vacsira. Torrentről lejött végül, de... Live systemként nem állít fényerőt, nincs wifi ikon. Ugyanaz a bug mint az alphában volt. Csak nem eddig kellet várni hogy elk*rják ennyire? A KDE az látszólag jó. Ma délután megy fel a munkahelyi gépre. Nem kellett volna a bétát kitörölni. Ezt kellett ennyi ideig keltetni? Eddig csalódás.
-
whbear
senior tag
Viszont amit linkeltél az nem a LibreOffice hanem a file kezelő és ez valami igen régi GNOME lehet.
-
whbear
senior tag
válasz
Shrike7973 #4664 üzenetére
Most már felfogtam mire gondolsz. Számomra ez lényegtelen, a napi munkámat kiválóan el tudom végezni vele. Majd ránézek másik disztró alatt is, kíváncsivá tettél. Egyébként ez miért lenne fontos? A kék kijelölő sáv szépen látszik. Régebben a Chrome csinálta, hogy kijelöléskor teljesen fehér olvashatatlan lett az a menüpont, de már az is jó, azaz ilyen mint amit linkeltem. Ha nem szólsz, nem is tudom hogy ilyen is van. Az viszont idegesít, hogy hiába állítom át a rendszert sötét témára, a LO és a Firefox marad világos.
-
whbear
senior tag
Szerintetek ha majd megjelenik a végleges 21-es, akkor újra kell húzni vagy frissít a béta véglegesre. Esetleg a repókat kell átírni?
-
whbear
senior tag
Vladi, body007: Köszi hétfőn megnézem. Érdekes, hogy bekapcsolom ma a 21-es gépet itthon. Szokásos mozdulatok: su yum update. No packages to update. Hmmm. Még egyszer. Semmi. Aztán feljön az értesítés, hogy frissítések vannak a rendszerhez, akarom újraindítani és frissíteni? Hmmm. Mint a windows? Igen akartam és vagy 10 percet frissített de végül jó lett. Ez lesz az új módszer a frissítésre?
-
whbear
senior tag
válasz
Shrike7973 #4652 üzenetére
Nem sikerül beillesztenem, de itt a link. Erre gondolsz? Nálam tökéletesen működik. Pár hete a Chrome csinálta a menü problémát, de valamit frissített amitől már rendben van.
http://prohardver.hu/dl/upc/2014-12/05/424095_yoi9fksiqaubvred_screenshot_from_2014-12-05_21_07_55.jpg
-
whbear
senior tag
Elakad bootolás közben a Fedora 20 64 bites gépem, már nem először. Újraindítva rendesen felbootol. Ezt írja ki:
-
whbear
senior tag
Fedora 21 ma frissített egy nagyot, minden ok vele. Nálam a Libreoffice menü rendben van. Az infinalityt nem lehet feltenni repóból. Letöltöttem a két .rpm file-t és localinstallal telepítettem. Jó lett. Viszont hiába állítom át a témát sötétre, csak a system appok lesznek sötétek.
-
whbear
senior tag
válasz
Shrike7973 #4642 üzenetére
Gnome tweak tools-al állítsd át a témát világosra.
-
whbear
senior tag
Már csak 9-et kell aludni!!!
-
whbear
senior tag
Az anacondában én nem láttam upgrade opciót még sohasem, igaz nem is kerestem. Egy tiszta install megér egy éjszakás munkát tapasztalatból mondom. Egyébként nézd meg a wiki-t, ott láttam utasítást 19-ről 20-ra frissítésre. Szerintem ne telepíts DVD-ről, hanem írd ki pendrive-re, ha nem USB bootos a géped akárcsak az enyém akkor plop boot cd. Sokkal gyorsabb és nem akad el 99 %-nál olvasási hibával.
-
whbear
senior tag
Úgy csinál ahogy a nevében van. Megengedi a műveletet de küldi a hibaüzenetet. Míg rendesen meg sem engedi. Én egy rootkit miatt már nagyon becsülöm SELinuxot és inkább kínlódom pár napig a szabályokkal minthogy bárki és bármi szabadon garázdálkodjon a gépemen. Szvsz nagy találmány ez. Régebben kicsit lebecsültem a jelentőségét.
-
whbear
senior tag
Eddig szinte az összes ismert és nem ismert disztrót kipróbáltam és nem csak feltettem, dolgoztam is velük pár napot. Már amivel lehetett. És bizony mindig a Fedora volt az, amivel mindent meg lehet oldani, stabil, de mégis friss. Nehezen álltam át a gnome3-ra, de már megszoktam és sokkal jobban használható a mindennapokban mint a KDE. Már mindkét gépemen Fedora futkározik, az egyik 32 bites a másik 64 bites.
-
whbear
senior tag
Köszönöm a válaszokat. Fedora 20 GNOME3 64bit lett a végleges verzió, a Tux Commanderrel is megbarátkoztam a végén kiderült hogy egész jó. Ami meglepett, hogy ugyanazon a gépen a 64 bites verzió mennyivel fürgébb mint a 32 bites. Pedig az összes többi eddig próbált disztró lassabb volt. Plusz egy pont ismét a Fedorának.
-
whbear
senior tag
Valami olyasmi mint a double commander, amit megtaláltam rpm-ben. Aminek nincs olyan kinézete mint 1988-ban volt.
Mate desktop nem jött be, megy vissza a gnome3.
-
whbear
senior tag
válasz
Claude Leon #4546 üzenetére
Pont erre, hogy működik-e minden. Feldobtam egy 20-as 64 bites Mate-t, tesztelgetem éppen.
Tudsz valami kétpaneles commander típusú file kezelőt ami valahogy ki is néz?
-
whbear
senior tag
válasz
Claude Leon #4544 üzenetére
És jól hozzá van illesztve a rendszerhez a mate?
-
whbear
senior tag
Akkor te is gnome-ot használsz? Én is hasonló megfontolások miatt váltok. Sajnos nem találtam normális kétpaneles fájlkezelőt gnome-ra. A gnome commander gyalázatosan buta és csúnya, tux commander full fapados, double commander nincs a repóban, a susés verzió megjelenítése hibás, a krusader meg le akarja szedni a fél KDE-t. Valami javaslata nincs valakinek? Egyébként egyre jobban tetszik ez a GNOME
-
whbear
senior tag
Kérdés mindenkihez, kérlek szánjatok rá 1 percet.
Ki milyen DE-t használ Fedorához (GNOME, KDE, stb.) és 32 vagy 64 biten?
Köszönöm szépen a válaszokat. -
whbear
senior tag
Sony Vaio TX1XP van. De ehhez is érdemes lehet szerintem. Azért kérdezném mit érdemes beállítani mert más az elmélet és más a te gyakorlati tapasztalatod. Én régen Manjaro Openbox alatt próbáltam de különösebb változást nem éreztem, igaz semmit nem állítottam csak telepítettem a tlp csomagot. Ha lesz kis időd várom a leírást. Köszi!
-
whbear
senior tag
Érdemes feltenni a tlp -t Fedora alá? Ha igen írnál egy kis wiki-t, csomagok, beállítások. Köszi.
Más : Érdemesebb frissíteni ctr+alt+f2 konzol alól, mint simán terminál ablakban? Azt olvastam stabilabb úgy de nekem a frissítés felénél rebootolt a gép igaz végigment de csak a kék F logó látszódott majd mikor nem tekerte a Winchestert akkor resetet csináltam. De jó lett... (Eddig úgy látszik. Ez a Fedora mindent túlél pedig ölöm rendesen a GNOME (fújj) miatt.
-
whbear
senior tag
Mitől lehet az, hogy Fedora 20 Gnome3 folyamatos töltés mellet is csak 99%-on áll a töltöttség? Jó az akku, más disztróval de még a KDE verzióval is felmegy 100%-ra.
-
whbear
senior tag
Valami lett a Fedorával mert a legutóbbi frissítés óta a Chrome indítás megöli a systemd-t. Van róla bugreport is már, remélem javítják hamarosan.
-
whbear
senior tag
Nehéz működésre bírni néhány dolgot, de ha működik már akkor sokkal jobb mint Windowson. Én munkára Fedorát használok, beállítottam mindent, atom stabil, viszont otthonra Rosa Linuxot nrjQL kernellel, netezős gépen pedig OpenMandriva-Lx-et. Ne add fel a Fedorát, a legjobb rendszer szerintem. Fedy, Easylife, yumex és nagyon kezes lesz. Egyébként szerintem nem nagyon kell az a SELinux... Örülök ha segíthettem, nekem is mindig segítenek itt, a Fedorás közösség nagyon kulturált.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Lalikiraly: Letiltott a Marketplace
- Gyúrósok ide!
- Óvodások homokozója
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- sziku69: Szólánc.
- Apple asztali gépek
- Allegro vélemények - tapasztalatok
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- További aktív témák...
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Játékkulcs BAZÁR! STEAM/ORIGIN/BATTLE.NET / PS5/XBOX/EPIC/GOG/EA/UPLAY
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 4790 4mag 8szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! Beszámítás! Intel Core i9 13900K 24 mag 32 szál processzor garanciával működéssel
- 14" Dell Latitude laptopok: 5400, 5480, 5490, 7480, E7440, E7450 / SZÁMLA + GARANCIA
- OLCSÓBB!!! Dell Latitude 7420 és 7420 All-In-One i7-1185G7, Intel Iris Xe Graphics, 16GB, 256GB-2TB
- Logitech G513 - 5.000Ft (apró hibás)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest