- Gurulunk, WAZE?!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Rap, Hip-hop 90'
- shadowkidhu: SFF Itthoni labor
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- bambano: Bambanő háza tája
Új hozzászólás Aktív témák
-
Na megtaláltam a /etc/systemd/logind.conf configfájlban kellett ezt HandleLidSwitch=ignore sort engedélyezni, szóval rendszerszintű bug, nem tudom, hogy live boot során milyen kernel paraméter felel meg a fenti beállításnak, ha jár erre egy guru talán az meg tudja mondani, addig csak annyit tudsz csinálni, hogyha elindul 24-essel, akkor abban átírod ezt a konfigfájlt maj ápgrédeled 25-ösre.
-
qwertly
addikt
Sziasztok!
Elnézést,hogy nem egyből reagálok de mindig van valami gubanc és ott vagyok.Szóval azért is kellet a munkaállomásokra félteni a LAMP komponenseket mert érettségi módban nett korlátozott.bemásolom a szerver könyvöl mit csinál ez alatt:
A SuliX Professional klienseken:
➢ Minden diák és tanár hozzáférése letiltásra kerül (kivéve a tanári gépeken), sem a webes
felületen, sem a kliens gépeken nem tudnak bejelentkezni. Egyedül a munkaállomásokhoz
tartozó speciális azonosítók – melyeket munkaállomás-azonosítónak nevezünk – élnek.
➢ Minden olyan szolgáltatás letiltásra kerül, mely kommunikációra használható és ami nem
a vizsga biztonságos lebonyolítását szolgálja. Ezen szolgáltatások körébe tartozik a
levelezés (külső és belső) és az internetelérés is.
➢ A fájlszerver elérése az érettségire beállított termekben kizárólag a munkaállomás-
azonosítóra korlátozódik. Ez a következőt jelenti: egy munkaállomásról csak egyetlen
munkaállomás-azonosítóval lehet bejelentkezni, ennek jelszava ugyanaz, mint a
bejelentkezési neve, például a „pc01” nevű munkaállomásra csak a „pc01” azonosítóval, és a
„pc01” jelszóval lehet bejelentkezni. Más munkaállomásra ezzel a felhasználónévvel és
jelszóval nem lehet bejelentkezni.
➢ Tűzfal szabály kerül beállításra, amely minden hálózati forgalmat letilt, beleértve az
Internetet is. A tiltás alól kivételt képeznek a SuliXerver felől érkező bizonyos alapvető
szolgáltatások (címtár, DNS, fájlszerver).
➢ A munkaállomás-azonosítóval bejelentkezett felhasználó beállításai és létrehozott
állományai törlődnek a felhasználó kijelentkezésekor, viszont a SuliXerveren lévő import
és export könyvtárba másolt állományok megmaradnak. Ezek a könyvtárak szükségesek az
érettségi feladatok kiosztásához és beszedéséhez. A munkaállomás-azonosítóval
bejelentkezett felhasználó csak az import és export mappákat látja a SuliXerveren, számára
nem jelenik meg a desktopon a Mappáim a SuliXerveren mappa. A SuliXerveren lévő
import és export mappát érettségi üzemmódban bejelentkezés után a desktopon található a
Saját mappám könyvtáron belül érheti el.
➢ A tűzfal beállításai miatt az érettségi üzemmód alatt az ActiveClass használata sem
lehetséges az adott gépeken, tehát a tanár nem tud sem belenyúlni a vizsgáztatás
folyamatába, sem megfigyelni a vizsgázót.
➢ Ha be van lépve felhasználó, akkor automatikusan kijelentkeztetésre kerül.
➢ Az USB háttértárak (pl. pendrive) letiltásra kerülnek. Ez azt jelenti, hogy az USB
háttértárak csatlakoztatása nem lesz lehetséges az érettségi üzemmód bekapcsolása után.
Fontos, hogy az érettségi üzemmód bekapcsolása előtt csatlakoztatott USB eszközökre ez a
tiltás nem vonatkozik.
➢ Az érettségi üzemmód bekapcsolásakor a /tmp és /var/tmp könyvtárak tartalma törlésre
kerül.
Ezért ha kikapcsolom a nettet a munkaállomáson akkor is tud a LAMP dolgozni,elég ha a böngészőt megnyitja beírja localhost/phpmyadmin és megy a dolog.De ebben nem segítenek a sulixosok mi lehet a gond,amimkor megy az érettségi mód -
Vladi
nagyúr
igen, vagy a dvd változatot próbáld. Esetleg egy régebbi verziót link itt még fenn vannak a korábbi 6-osok.
lev!
Nem ez a gond. A gond az, hogy egy nagyon régi intel gpu támogatását egysezrűen kivették (vaqgy részben kivették) az új disztrókból. szétbontották ahogy látom az xorg-x11-drv-intel csomagot és kész.
-
qwertly
addikt
Szia!
Ez a verzió már felmerült nálunk is,de lehet inkább az lesz,hogy a nyári gyakorlat alkalmával vissza teszem a sulix professional 7 azon még minden fut.Utána meg lehet ősszel dual boot lesz win7 és sulix8,mondjuk evvel a gond,hogy akkor állandóan vita lesz.Mert a tanárok egyrészt már megszokták a linuxot de egy kisebb kemény mag mindig pufog hogy nem jó a linux ők wint akarnak.Plusz nekem is több meló így.UI: ez a MÁK dolog valahogy mindig elsikkad?Mi a gond vele?
-
qwertly
addikt
Szia!
Igazad vanesetleg lehet olyan kérdésem,hogyan tudnám megoldani ha én adminként felinstallálom a virtualboxot erre megy a windows 7.És a vindows 7 mindenki elérje aki betud jelentkezni arra a kliens gépre ne csak a "sima" virtalboxot lása ha bejelentkezik saját felhasználó névvel.
-
qwertly
addikt
Szia!
Abban igazad van aki linux gurú annak csak korlát a sulix,de valaki nemért hozzá annak előny.Pl. tartományba léptetés,érettségi mód egy klikkel megy,vagy a osztály terem nett korlátozása tanári felügyelet.Most meg már a sulix 8 alapból tudja klónozni a klienst és szerverre feltölteni és ha nincsen nagy hardver eltérés tölthetem vissza hálózaton a többi gépre.Ezért nekem nagy előnyöket jeletDe ha valami extra dolog kell akkor van a gáz.
Majd holnap újra kezdem a birkózást a fedora 23. -
qwertly
addikt
Szia!
Nagyon szépen köszönöm amegy a packet tracker 6.3 az általad megadott link szerint tettem fel,igaz molyolni kellet még egy kicsit de felment és működik.Megpróbálom majd a 6.2 felrakni mert ez a verzió állandóan rinyál,hogy jelentkezzek be a online fiókomba,vagy vissza számol 15-röl.A 6,2 még nem volt meg ez a funkció.OP pedig a fedora 23 raktam fel amiben frissebb a libreoffice de sajnos nem magyar én nem tudom magyarra váltani.Akkor repobol sikerült még a virtualboxot is feltennem és a virt-managert is felraktam szépen.Ezek kellenek a nyári gyakorlatra.Ami sajnos nem ment a packet trackernek nem tudok parancsikont csinálni,a libreoffice nem hajlandón magyarul megszólalni,és egy fontos dolog a szerver nem látja a gépet vagyis nem érem el a szerveren levő felhasználok fájljait,és csak akkor tudnak belépni erre a gépre ha lokálisan felveszem őket.Gondolom doménba léptettéles lesz a gond,a sulis által kiadott könnybe ezek vannak írva:
A szükséges paraméterek:
➢ NFS kliens
➢ NFS szerver neve: sulixerver (vagy megadható IP címmel is),
➢ NFS megosztás: /home
➢ Helyi csatolási pont: /home
➢ LDAP kliens
➢ LDAP használata: bekapcsolva
➢ LDAP alapDN: dc=intézmény domén neve,dc=hu
➢ (ld. az /etc/openldap/ldap.conf fájlban)
➢ LDAP szerver címe: sulixerver
➢ TSL/SSL: bekapcsolva
➢ LDAP Version 2: kikapcsolvaElőre is köszönöm mindenkinek a tanácsát.
5620
Szia!
Ha neked is gond van vele akkor én mit szóljak,de amúgy jó kis program. -
qwertly
addikt
Szia!
Elsőnek is köszönöm,hogy ennyit foglalkozol velem,azért tettem fel a 19 mert úgy gondolom,hogy arra épül a sulix 8.De a ha ennyi gond van velle még ma leszedem a 23 reggel avval kezdem a napot.
Üdv:UI:az hogy régi én is észre vettem mert a libreoffice 4.1 volt benne.
-
qwertly
addikt
Szia!
Nagyon érdekelne,hogyan megy fel a sima fedorára?Mert már a kínomba felraktam a fedora 19 és ez a leírás alapján installáltam rá a packet trackert,de nem indul el. -
qwertly
addikt
Szia!
Nagyon hálás vagyok eddigi tanácsaidért
de egy kicsit már kezdem elveszíteni a fonalat.Van egy próba kliens gép már az utóbbi időben jó párszor újra telepítettem a linuxot rá .Most is engedélyeztem az összes tárolót ami elérhető rajta.De ott elvagyok akadva,miképpen tudnék komplett CentOS 7 repo listákat hozzá adni.Szerinted ez működő módszer lenne ?
-
-
qwertly
addikt
Szia!
Újra kezdtem és eljutottam addig,hogy a Packet Tracer fel van telepítve a opt/pt/ vonalon.Itt bementem a bin mappában kiadtam a ldd PacketTracer6 parancsot.Ez volt a válasz: not dynamic executable. Ez mutatta volna meg,hogy milyen függőségeket kell még feltelepítenem? -
qwertly
addikt
Szia!
Nem tudom milyen függőségeket hagytam ki?mert próbáltam minél egyszerűben feltelepíteni a programot és ezen az oldalon elég egyszerűen van leírja.Ez alapján indultam el,és nem ment fel a openssl-lib-compat-1.0.0i-1.fc20.i686.rpm függőség. Ezért kérdem mi a hiba?szerinted és ha tudott a megoldást akkor nagyon szépen megköszönném ha megosztanád velem
Üdv -
qwertly
addikt
Szia!
Próbáltam ezt a függőséget feltenni,de ilyen hiba üzenetet kaptam:
[root@214-pc04 Asztal]# rpm -ivh openssl-lib-compat-1.0.0i-1.fc20.i686.rpm
error: Failed dependencies:
libc.so.6(GLIBC_2.3.4) is needed by openssl-lib-compat-1:1.0.0i-1.fc20.i686
libcom_err.so.2 is needed by openssl-lib-compat-1:1.0.0i-1.fc20.i686
libdl.so.2(GLIBC_2.0) is needed by openssl-lib-compat-1:1.0.0i-1.fc20.i686
libdl.so.2(GLIBC_2.1) is needed by openssl-lib-compat-1:1.0.0i-1.fc20.i686
libgssapi_krb5.so.2 is needed by openssl-lib-compat-1:1.0.0i-1.fc20.i686
libk5crypto.so.3 is needed by openssl-lib-compat-1:1.0.0i-1.fc20.i686
libk5crypto.so.3(k5crypto_3_MIT) is needed by openssl-lib-compat-1:1.0.0i-1.fc20.i686
libkrb5.so.3 is needed by openssl-lib-compat-1:1.0.0i-1.fc20.i686
libkrb5.so.3(krb5_3_MIT) is needed by openssl-lib-compat-1:1.0.0i-1.fc20.i686
libresolv.so.2 is needed by openssl-lib-compat-1:1.0.0i-1.fc20.i686
libz.so.1 is needed by openssl-lib-compat-1:1.0.0i-1.fc20.i686
[root@214-pc04 Asztal]# rpm -Uvh openssl-lib-compat-1.0.0i-1.fc20.i686.rpm
error: Failed dependencies:
libc.so.6(GLIBC_2.3.4) is needed by openssl-lib-compat-1:1.0.0i-1.fc20.i686
libcom_err.so.2 is needed by openssl-lib-compat-1:1.0.0i-1.fc20.i686
libdl.so.2(GLIBC_2.0) is needed by openssl-lib-compat-1:1.0.0i-1.fc20.i686
libdl.so.2(GLIBC_2.1) is needed by openssl-lib-compat-1:1.0.0i-1.fc20.i686
libgssapi_krb5.so.2 is needed by openssl-lib-compat-1:1.0.0i-1.fc20.i686
libk5crypto.so.3 is needed by openssl-lib-compat-1:1.0.0i-1.fc20.i686
libk5crypto.so.3(k5crypto_3_MIT) is needed by openssl-lib-compat-1:1.0.0i-1.fc20.i686
libkrb5.so.3 is needed by openssl-lib-compat-1:1.0.0i-1.fc20.i686
libkrb5.so.3(krb5_3_MIT) is needed by openssl-lib-compat-1:1.0.0i-1.fc20.i686
libresolv.so.2 is needed by openssl-lib-compat-1:1.0.0i-1.fc20.i686
libz.so.1 is needed by openssl-lib-compat-1:1.0.0i-1.fc20.i686
[root@214-pc04 Asztal]# -
inf3rno
nagyúr
Ha jól értem, akkor lemez titkosítással, mindennel együtt másolja le a partíciót. Végülis ez nem baj. Visszaállításnál hogyan kell formázni a partíciót, amire kerülni fog? Fedora-nál a formázásnál kellett a titkosítást beállítani jelszóval, ilyesmivel, ha külön formázom nem titkosítottan a meghajtót ráadásul más méretre, akkor az nem akad össze a visszaállítással?
-
csendes
addikt
Egyrészt dd-nél a forrást értelemszerűen nem szabad mountolni, mert különben mozgó célpontról próbálna image-t másolni. Másrészt a dd tömegpusztító fegyver, ha valaki például véletlenül felcseréli a forrás és a cél partíciót a paramétereknél, vagy az is kellemetlen eredménnyel járhat, ha nemlétező cél partíciót ad meg. Persze az igazi profikat ez nem tántorítja el
Akkor már rugalmasabb és biztonságosabb egyszerűen (vagy bonyolultan) tar-t használni: [link] -
totron
addikt
Mik a korlátok Puppynál? Van ultralight verziója 486-osokra, de nem csak.. Nézz szét a fejlesztések közt. Szerintem nem baj, ha minél kevesebbet kér egy adott disztró, sokszor többet számít ez, mint az X-en belüli mókolás, azon pofátlanul sok erõforrás kérõ site-ok tükrében, mik néhai játékok többszörösét megeszik. Libre meg eleve csiga, Word 2000 milliószor jobb lenne vagy openoffice, bár azzal sincs sokkal elõbbre, kivéve régebbi verzió.
Mik azok a plusz testreszabhatóságok xfce-nél, amiket máshol nem érsz el conf fájlokból akár (nyilván ne a legelvetemültebb tiling oldalgajtásokkal összevetve)? Integráltnak is mehet Gnome2, Mate nyugodtan. -
agy73p
senior tag
Fel akartam tenni a Korora 22-t egy FS laptopra (1200x800), de egy óra alatt nem sikerült, a telepítőben a - képzeljétek el - a "Done" gomb nem jelenik meg. Kék csík a telepítő (anaconda vagy mi, ami aztán le is állt 2x) teteje, abban csíkban semmi szöveg nem látszik, de ha vakon belekattintok (telepítős screenshotot megnézve feltételezve a "Done" helyét) akkor tovább ment. De egy óra szöszölés után feladtam, majd máskor megpróbálom...
-
SATA_boy
csendes tag
Ahham, tehát ha jól értem a szavaid, akkor a 'fedup' a Fedora Update-et jelenti, azaz lehet a Korora 21-es rendszert frissíteni vele Korora 22-esre?
Hogy muzsikál a 22-es verzió? Olvastam, hogy az Adobe Flash-t már nem tartalmazza az alap telepítő a sok biztonsági rés miatt (persze külön feltelepíthető marad). Ha jól emlékszem a 4.12-es Xfce-vel pedig már régóta megismerkedtél és pozitív tapasztalataid vannak vele.
Ha a 'fedup'-ról van linked, leírásod, azt megköszönném, bár ha kipróbálom a Korora 22-est, valószínűleg maradok a tiszta telepítésnél, hallgatva a tanácsodra (elkerülve a bénázást és a hibázási lehetőségeket).
-
-
qisqaqas
senior tag
Vannak rolling release disztribúciók, ahol mindig mindenből a legfrissebb elérhető. Ha csomagonként garantálva van a minőség, rendszerszinten sincs vele baj.
Torvalds neheztelt a Fedorás arcokra(RedHatre is) hogy "bénák vagytok miért nem tudtok kidobni egy generált imaget- minden hónapban -a rilizek között?".
Szerény személyem gyakran telepít újra, de akiket ismerek, náluk nem gázos a distupgrade.
-
csendes
addikt
Itt elég jól le van írva: [link]. Kb. félévente új verzió, és a kiadástól számítva kb. 13 hónapig van támogatás. A fedora partícióm neve még mindig Fedora 16, és mindig frissítettem azóta az új verzióra, soha nem telepítettem újra. De a frissítés lassúbb és kevésbé megbízható, mint az egészet újratelepíteni. A CentOS (ami gyakorlatilag egyenlő az RHEL-lel, ami viszont a Fedora stabil, kereskedelmi változata) jóval hosszabb támogatási ciklusokkal dolgozik [link], a nagyrabecsült, nagytudású és lusta fórumtársak csak azt használják
-
joecontra
addikt
hogy 3d-vel van-e gond ánblokk
Azt hogyan? Mit tegyek fel amivel tudom tesztelni?nem ment a Zoiper, Evince, tömötítők egy része
Lubuntu az más mint a Xubuntu, a Lubuntu live módban is bugos. Xubuntu alatt az evince és file-roller szépen működnek.Arra pedig továbbra sem tudtam rájönni, hogy az ablakok széle és alja miért hiányzik. Mintha Arch Linux-nál is belefutottam volna ebbe.
Üdv,
J -
joecontra
addikt
de pl az újabb Ubi alapú disztróknál is tapasztaltam, hogy a 32bites verziókra már nem fordítanak akkora figyelmet, ergo bugosabbak lehetnek
Ez az, hogy Xubuntu alatt megy gond nélkül minden. Ablakdekorációk rendben, Hedgewars is jól fut.egyébként más 3D-és dolog működik?
Ha a teljes képernyős fceux annak számít akkor igen azzal például nincs probléma.Üdv,
J -
Vladi
nagyúr
Voltak igen. 3 profibb oldal is volt. A sys-admin.hu volt a csúcs. Voltszerencsém minháromba írni.
Centos-hez semmilyen spin nincs. Az alap csomagkészlete elég szűkös, 1 feladat 1 app felfogás szerint. De vannak extra tárolók. Ilyen az epel, amit a fedorások csinálnak. Ebben van xfce. Hosszú távú megoldásnak jó. Próbáld ki, ha minden alkalmazás megvan, amire szükséged van, akkor nagyon nagoyn nagyon sokáig használhatod gond nélkül.
(#4873) kovaax:
Akkor ez valami új bug. Nem találkoztam vele. f 19 volt az utolsó, amit renszeresen használtam. A leírás nem segít?
(#4875) bob.zxr:
Nem akarom én őket bántani, de valami komolyabb fedorás arcnak kéne ilyen oldalt csinlni.
Ha rámszakad a történelemben valamikor elég szabadidő, én állok mostmár neki.
(#4878) cigam:
Én is olvastam róla. Ez van. Moonlightal mi a helyzet?
jah és bobnak üzemen, hogy naazilyenszaroktólleszagyatlanulszarawebböngészés.
(#4880) qisqaqas:
Kerestem én már, de nem vitték túlzásba az elirányítást. MOndjuk ha már fedeora oldal, azzal kéne kezdeni, hogy rólunkba leírjátok, hogy miisez. Nem? De.
-
joecontra
addikt
Innen könnyebb lett volna: Szótárak és nyelvi csomagok.
Én legalábbis így oldottam meg. Ja, átjöttem Fedora-ra.
Üdv,
J
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kerékpárosok, bringások ide!
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Gurulunk, WAZE?!
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Új tokozással jön az Arrow Lake utódja?
- Háztartási gépek
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- High-tech fűtőtest? Nem, szellős GameMax ház!
- Hiába van április, a hardverek nem tréfálnak
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- További aktív témák...
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Starcraft 2 Collector's Edition
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte AX-370 R5 1600X 16GB DDR4 512GB SSD RX 580 8GB Zalman S3 EVGA 500W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Amazon Kindle 10th Generation ébresztős tok
- iKing.Hu - Apple Macbook 14 M1 Pro - 2021 - Használt, újszerű
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 3000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest