Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- droidic: Videó letöltés yt-dlp-vel (profi módszer)!
- vrob: Próbálkozás 386 alaplap újraélesztésre
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- sziku69: Szólánc.
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dhampir
félisten
-
Dhampir
félisten
Azt hiszem, hogy a Linux Café is hozzá kötődik (de nem biztos).

-
Dhampir
félisten
Ja, amikor a béta Debian Potatot először futtattam annak idején, az sokkal egyszerűbb volt, főleg, hogy puffer túlcsordulással leállt a telepítője.

Inkább az egyszerűbb, áttekinthetőbb rendszerhez vagyok hozzászokva, kissé ügyetlennek érzem magam a Gnome Shell alatt is, de egyébként tetszik.
A lényeg az, hogy a levelezés, Abevjava stb. jól fusson, ha kell.
-
Dhampir
félisten
-
Dhampir
félisten
Sziasztok!
Már éppen kezdtem örülni, hogy milyen jó ez a Fedora 21 Workstation (
), de nem tudja telepíteni a frissítéseket. Az első újraindíítás és telepítés után volt egy "kerneloops" vagy mifene is.Azt írja az alap fránya csomagkezelő, hogy újraindítás és telepítés, de már négyszeri újraindítás után is ugyanott tartok, hogy még mindig nem települtek fel a csomagok.
Szerintetek CentOS-el jobban járnék, mert ez a rendszer elég bugosnak tűnik?

-
Dhampir
félisten
Átpörgettem pár disztrót, de kizárólag a 32-bites kiadásokat.
-Mageia 4.1:
nem az igazi, a Mandrake/Mandriva jobb volt annak idején.-OpenSuse 13.2:
Ez sem olyan, mint régen volt, a régi Yast jobban tetszett, de a részletes konfigurálhatóság megmaradt.-Ubuntu 14.04.2 LTS:
"Megjavult" és rögtön állítható a korábbi laptopos fényerőprobléma. Tweak progiban betűválasztás közben Compiz-fagyások (eltávolítottam) és később Firefox-szal való böngészés közben valami elkezdte felzabálni a memóriát; 6,8 GB-nál kezdtem megrémülni.-Fedora 21:
A telepítője még mindig furcsa, de azért ráállt az elmém. Dög lassú volt a csomagkezelés/frissítés, persze gondolom, hogy csak a rendszer beállításának elején, habár a 20-asban is lassú volt a frissítés.Hm, mm, mmm... elégedetlen vagyok.
-
Dhampir
félisten
Sziasztok!
Nézegettem a Fedora 21-et és egész megtetszett az új Gnome 3.
Mondjuk, amit a rendszerből hiányolok az egy olyan Suse-s,Yast-féle magamfajta hülye gyereknek való vezérlőpult, amiben kényelmesen és szükség esetén aprólékosan lehet mindenféle beállítást elvégezni.

Egyébként a laptopomon eddig a Fedora képes már alapból is kezelni a fényerőt, sem az Ubuntu 14.04.1 és .2 LTS, sem pedig a Debian alapú MX-14 nem tudta ezt.
-
Dhampir
félisten
-
Dhampir
félisten
Nem lett jó.

-
Dhampir
félisten
Vladi
Ösmerem a Spineket, mint például Spinoza, spiáter, spion, SP...
...csak ez a "Workstation" "matrica" volt számomra újdonság.ViZion
Mikulásra bizton meglesz a "rilíz", ha a Krampusz ki nem cseréli egy köteg virgácsra.

Köszönöm mindkettőtöknek a válaszokat!

-
Dhampir
félisten
Sziasztok!
A Fedora Workstation milyen asztali környezetet futtat? Benne a Gnome Shell az alapbeállítás?
-
Dhampir
félisten
A Gnome 3-ról az ilyen dolgok miatt folyamatosan visszapattanok, mint falról a rábikázott labda. A fejlesztők a Shell Extensions alkalmazásokkal igyekeznek kiküszöbölni a csorbát.
Még az Unity-t el tudtam fogadni, de ezt Ubuntu alatt futtatom.
-
Dhampir
félisten
A Gnome alatt nem működő programokra gondoltam, de köszönöm a felsorolást.

Én főleg a KDE3-at szerettem és vele párhuzamosan a régi, jó öreg Gnome-ot.
Az új Dolphint nem tudtam megszokni, kicsit átláthatatlannak tűnt számomra, bugok is akadtak, de azóta biztosan sokat fejlődött.. A Thunar (XFCE alatt) és a Nautilus (GNOME) beváltak. Puppyban talán ROX volt, kissé fapados megoldásra emlékszem vissza.
-
Dhampir
félisten
-
Dhampir
félisten
Sziasztok!
A SELinux kapcsán ötlött fel bennem, hogy lehetséges-e egy NSA általi kihasználhatóság a SELinux kernelmodult használó disztribúciókon?
A 90-es években az Amerikai Nemzetbiztonsági Hivatal (NSA) indított egy projektet, melynek célja egy igazán biztonságos platform kialakítása volt. A fejlesztők – a nyílt fejlesztési modellje miatt – a Linux kernelét választották kísérleti alanynak, innen pedig már egyenes út vezetett ahhoz, hogy mindenki számára elérhetővé váljon az eredmény: a Security Enhanced Linux, röviden SELinux.
Néhány külföldi cikk:
Fedora fórum: "Selinux = NSA-Backdoor?"
Is Red Hat Working for the NSA?
Linus Torvalds Dodges Question About Requests for NSA Backdoor in Linux
Új hozzászólás Aktív témák
- SzuperÁron! 5G LTE! Microsoft Surface Pro 8 i7-1185G7 16GB 512GB 1 év garancia - hajszálrepedt
- Samsung Bluetooth Mouse Slim egér
- billentyűzetek - kiárusítás - Logitech, Corsair, ASUS
- Dell Latitude 7420 Core i7-1185 G7, 16GB RAM, SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
- Használt számítógépek/merevlemezek számlával, garanciával! Ingyen Foxpost/PostaPont!
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest