- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- EmPoWeR: Költözés uTorrent-ből qBittorrent-be
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Meggyi001: Chrome - Kérjük vissza a Chrome alsó letöltési sávját
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- sh4d0w: Én és a számítógép
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
Új hozzászólás Aktív témák
-
kovaax
őstag
Ok, köszi!
Egyszer már nekifutottam, de csak addig jutottam el, hogy "egyszer majd" több időt kell rá szánnom...
Közben feltoltam a nagyobbik gépemre is, a Debian mellé a 64 bites Gnómos deszktopot. Először is megszűnt a chrome összeomlása néhány honlapnál (régebben írtam erről ide), úgyhogy bódottá' van! Másrészt ebben működik a frissítés utáni kijelentkezés gomb, és a selinux vs. chrome probléma sem jelentkezik (sajnos csak a frissítések felrakása után telepítettem a chrome-ot, úgyhogy azt nem tudom, hogy egyáltalán nem volt, vagy az 55 végű selinux-policy rakta rendbe). Szóval úgy tűnik, hogy csak az XFCE spinnel vannak gondok.
-
válasz
rokefeller #2981 üzenetére
a shutdown monjon le...
én se állítom le a gépet, miért is tenném?
egyébként én is imádom a shell-t, ezért gnome2 is mongyonle...
-
kovaax
őstag
Annyira nem vagyok powerjúzer, hogy érdemes lenne.
Mennyi idő alatt csorog le az ilyesmi a stabil frissítésbe? Nem akarok hekkelni, ha belátható időn belül lejön magától. Mindamellett, hogy valahol ott van a konkrét parancs is, amivel rendbe lehet rakni a selinuxot krómilag.
-
kovaax
őstag
Ezt a bugot sikerült eltalálni. Mikor frissül a selinux-policy 3.10.0-55 -re?
-
rokefeller
senior tag
válasz
csendes #2986 üzenetére
Nekem is az SSD dobott nagyot, de akkor is 15-20 másodperc marad, pedig eléggé kicsontoztam a service-eket. a 15 másodperc az ahol már majdnem instant a boot, kb mire bedugom az egeret, meg meg leülök, már megy :-)
Az SSD-vel viszont óvatosan, ha értékes adatról van szó, vettem fél éve egy OCZ Agility2-t, és egyszercsak nyekk... van rá három év garancia, és megérte, mert veszettgyors volt, de amikor becserélem garanciában, első dolgom lesz, hogy a régi vinyón kialakítom a backup-ot
-
csendes
addikt
válasz
rokefeller #2985 üzenetére
Szerintem se sok, és erősen hardverfüggő. A késleltetést nem számoltam bele. A telepítő CD-t már kivettem. Az első indítás volt lassú csak.
-
csendes
addikt
"Úgyhogy nem értem ezt a lassúságot.
"
Lemértem. Nálam a grub képernyőtől a login képernyőig Ubuntu 11.10 kb. 22 másodperc. Fedora 16 kb. 25 másodperc, Archlinux 28-30 másodperc (de itt közben tárcsázza is az adsl-t pppoe-vel, ami néhány másodperc is lehet). Vagyis nagyjából egyformák az indítási idők. -
kovaax
őstag
Nekem most ment fel a játszós gépemre, XFCE spin, de már így 1 naposan 40 frissítés áll rendelkezésre. A magyarításnál ácsorgott pár percet, amúgy más problémám nincsen eddig vele.
-
rokefeller
senior tag
Szerintem kifejezetten jó, hugom nyüzöge laptopjára tettem fel hétvégén (a gyerek fél éve rinya nélkül nyomul fedorán), gyors, jól néz ki a gdm greeter, és faszányos az online accounts.
a grub2 ronda, de ki nézegeti azt? debianban mindig is ronda volt, asszem ubuntuban is.
szerintem a fekete plymouth jobban néz ki, de az enyémen majd átállítom spinfinity-re, ha az is feketea gnome-shell meg... én imádom, most nyekkent meg az ssd-m ezért a céges win7-tel nyomulok, és szétvet az ideg, annyival jobb a gnome-shell. 1 hónap megszokás, utána ultiumate királyság, productivity meg bling.
a shutdown hiányáról. tényleg olyan releváns a shutdown? csak mert ha nem dual bootos tesztelős játszós horrorgép van, hanem egy amit csak használni akar a user, akkor a reboot-okat nyomja akkor, amikor a csomagtelepítő vagy az updater jelzi, egyébként meg miért nem suspendel? én ezzel teljesen tudok azonosulni, 18-19 napos uptime-jaim szoktak lenni laptopon. az ALT-os trükkel meg tele a net, szóval szerintem ez a kérdés vihar a biliben, kötekedéshez jó alap, de másra nem igazán
Az egyetlen hiányérzetem a packagekit gui-ja, amióta megvan, azóta olyan kis béna. az ubuntu software centere sokkal profibb kinézetű, trendibb. azt sem tudom pl megérteni, hogyha megjelölöm mondjuk a libreoffice valamelyik elemét telepítésre, rányomom hogy gyí, akkor miért nem lehet közben bogarászni a csomagok közöt, és bedobálni egy sorba a következőt, amit fel akarok tenni. ez annyira tipikus első telepítés utáni magatartás pedig...
-
csendes
addikt
Nem próbáltam a Bluebubble-t, de ez alapján nem tűnik nehéznek a telepítés Fedora 15-re: [link]
Aztán volt egy EXDE nevű próbálkozás, de az nem bírta sokáig: [link]
Van még a Mate Desktop: [link][link][link]. Archlinux-hoz vannak csomagok is. Ki akartam próbálni, de le kellett volna szednem a Gnome3-t konfliktusok miatt, azt meg nem akartam. A végső cél a Mate-nál a teljes szétválasztás, hogy Gnome3 mellett is lehessen használni; a metacity-t átnevezték marco-nak, a nautilus-t caja-nak, stb. -
csendes
addikt
Gyakorlatilag ugyanazt írja ki, mint ezeknél a bug-oknál: [link][link]. Annyi a különbség, hogy én a végleges Fedora 16 LiveCD-t telepítettem üres partícióra. A LiveCD-re is panaszkodott a telepítésnél és a telepített rendszernél is a /media-ra. Furcsa, mert elvileg már javították. A selinux-policy-t még nem nézegettem. Mondjuk eddig mindig azonnal lelőttem a SELinux-ot telepítés után, annyira nem zavar.
Különben nekem tetszik a Fedora 16.
A systemd a Fedora 14-ben csak preview volt. A Fedora 15-ben alapértelmezett, de nem volt teljeskörű a konverzió, még maradtak init script-ek: [link] -
csendes
addikt
Ez nem a Fedora megoldása, hanem a gnome-shell ilyen, Minden disztribúcióval így működik, ami gnome-shell-t használ, kivéve talán a Linux Mint-et, ahol alapból fent vannak a kiterjesztések is. Az Ubuntu nem gnome-shell-t, hanem unity-t használ. Onnan lehet tudni ezt, hogy a felhasználó elolvassa a gnome-shell kezeléséről szóló rövid tájékoztatót.
-
Vladi
nagyúr
válasz
csendes #2971 üzenetére
"Kapcsolja ki a SELinux enforcing mode-ot"
A fas..... fülemet!
A troubleshooter mit mond rá??
Részemről gnome3 repül, vagy xfce, vagy lxde, vagy pedig gnome2 lesz belőle.
grub2 szintén."Összességében a Fedora 16-ban jelenleg legjobban a gdm/gnome háttérkép tetszik."
Az is valami.Akkor nem egy nagy eresztés? Na mindegy, jön az ssd-m, akkor felmegy.
De systemd szerintem van már vagy 14 óta. Úgyhogy nem értem ezt a lassúságot.(#2972) kovaax:
Mintpéldául. Vagy 15-ön.
-
kovaax
őstag
Senki sem születik úgy, hogy tudja ezt. Sőt! Úgy sem születik senki, hogy tudja az egeret használni. Vagy a számítógépet. Vagy akár egy kanalat... Úgyhogy ezt is, mint minden mást, valahonnan megtanulja az ember. Például próbálkozik, vagy rákeres a neten, vagy urambocsá', elolvassa a dokumentációt...
-
aag
őstag
válasz
csendes #2974 üzenetére
A jobb felső sarokból lenyíló menüvel, de a kikapcsolás csak akkor jelenik meg, ha lenyomod az 'Alt' gombot.
Szóval direkt van így. Elég hülye megoldás. Először is honnan kellene tudnia ezt a felhasználónak? Másodszor mi értelme van? Harmadszor, azthiszem egy életre végeztem a fedorával a hülyeségei miatt. Szóval ne válaszoljatok, nem jövök már ebbe a topikba többet.
-
csendes
addikt
A jobb felső sarokból lenyíló menüvel, de a kikapcsolás csak akkor jelenik meg, ha lenyomod az 'Alt' gombot. Vagy alapból megjelenik, ha telepíted és engedélyezed az alternatív státusz menü kiterjesztést (gnome-shell-extension-alternative-status-menu), ami viszont Gnome3.2-re egyelőre csak a Rawhide-ból érhető el.
-
csendes
addikt
Föltettem a Fedora 16-ot, de most nem preupgrade-del, hanem Live CD-ről és meghagytam a 15-öt is.
Tapasztalataim:
Lassú a LiveCD indítása, kész örökkévalóság.
Már a Live CD-n jött a SELinux AVC error a colord-re és a telepítés után is, holott a bug report már júniusban megvolt [link]. És mi a javasolt megoldás? Kapcsolja ki a SELinux enforcing mode-ot
A LiveCD egyébként mindenről értesítést küld, például arról, hogy mount-olta a telepítő CD-t, elég zavaró.
A telepítéssel nem volt gond, a LiveCD image telepítése sokkal gyorsabb, mint a preupgrade, mert egyben felmegy az image. Cserébe viszont csak ext4 partícióra hajandó települni. Furcsa módon az egyik FAT32 partíciót "EFI system"-nek jelezte ki a telepítő.
Kipróbáltam a grub2 telepítését is. Egyrészt ronda, hiányzik a szép háttér, nyilván megoldható. Egyébként az összes partíciót felismerte és betette a grub menübe, de az egyik esetben extraként kicsit permutálta a dolgot, egy 64 bites Linux root alá egy i686-os kernel verziót is berakott menüpontként.
A telepítés után a boot feltűnően lassú, pedig ez a LiveCD-ről telepített "vanília" verzió, tehát a systemd-vel éppen sokkal gyorsabbnak kellene lennie. Az alapértelmezett plymouth pedig ronda, fekete.
Már a LiveCD-n is lenyűgözött az új tapéta (magyarul wallpaper), egyszerűen gyönyörű, egyébként is gyerekkoromban állandóan Verne könyveket olvastam.
A Gnome3 olyan, amilyen. A gnome-shell egy picit használhatóbb, mint eddig, néhány kiterjesztés telepítése sokat segít. Azért a végén azt hiszem, hogy maradok a fallback módnál.
A telepítésnél megadott FAT32 partíciót vfat-ként az fstab-ba betette (habár a telepítő "EFI system"-nek jelezte), de 0077-es umask-kal, mert végülis az olvasás is veszélyes egy mezei felhasználó számára.
A colord SELinux AVC hibát már írtam, felajánlja a bug report küldést, de végül nem küldi el, mert csak regisztrált felhasználó jogosult rá.
És ami tényleg zavar: az MSN Live aMSN-nel megy, de azt a gnome-shell nem szereti, nincs tálca, ahová tehetné; persze a fallback móddal ez nem gond. Viszont se emesene-vel, se empathy-val nem sikerült belépnem. Az empathy kiírja, hogy valami "crashed", de az emesene is csak malmozik.
Összességében a Fedora 16-ban jelenleg legjobban a gdm/gnome háttérkép tetszik. A systemd semmivel nem gyorsítja az indítást, inkább ellenkezőleg. A grub menü a régi háttérképpel sokkal szebb volt, mint most a fekete-fehér grub2. Maradt még néhány bosszantó bug is, bár egyik sem kritikus. Elég rossz reklám, hogy a LiveCD rögtön indításnál egy fekete értesítő ablakban nehezen érthető hibajelzést küld arról, hogy a SELINUX AVC mit csinált a colord-vel. -
Vladi
nagyúr
"hol kell ezt kikapcsolni?"
Gnome3?
Valamint nyomni kell, talán a win gomb?
utána jobb felső sarok menü.
Más: bluebubble valaki?
-
kovaax
őstag
-
kovaax
őstag
Mi ez az efi módos mese? Érinti a bios+gpt konfigurációt?
-
csendes
addikt
A Fedora 16 alapértelmezett bootloader a PC-kre Grub2 lesz [link]. Viszont a régi grub is elérhető Fedora 16-ra [link]. Ha preupgrade-et használok, akkor a grub2-re frissít és telepíti is nekem? És utána nekem kell leszedni a grub2-t, feltenni a grub-ot, telepíteni, ha a régit akarom használni? Vagy felajánl a preupgrade során választást?
-
rokefeller
senior tag
-
Ez a probléma megkerülősdi lesz a megoldás, mingyá neki is veselkedek. Egyébként feltettem az ubi-t de pár perc (najó óra) alatt ki is készített...
Sokkal lassabb, átgondolatlan, és valahogy már idegesít, h "hülyének" nézi a user-t...
(#2950) csendes: 15 is ugyanígy van a dologgal. Régebbit meg nem akarok, gnome3 kell nekem
-
Hogy-hogy milyen? Szép új...
Tök mindegy mit csinálok vele, mire formázom, milyen os alatt a fedora telepítője azt hiszi, h egy cd lemez a vinyóm... Live alatt gparted/fdisk tökéletesen látja (mint lejjebb linkeltem). Uborka telepítője megint tökéletesen kezeli csak a fedora nem. Na ilyenkor mit kell csinálni? Egyébként másik vinyó(kat) rendesen kezeli csak ez a 1,5-es nem tetszik neki. Ha meg már megy a rendszer persze simán látja/írja/olvassa ahogy kell.
-
válasz
rokefeller #2944 üzenetére
Az már megvolt rég...
De bármit b*szok vele mindig azt írja iso9660 és hozzá se tud nyúlni a telepítő...
Próbaként megnézem egy ubi 9.10 telepítővel, azzal szépen ment minden ahogy kell. Most vissza jöttem a fedora telepítőjébe és ugyanaz (pedig ubun le lett particionálva...)fdisk kimenet:
Disk /dev/sdb: 1500.3 GB, 1500301910016 bytes
255 heads, 63 sectors/track, 182401 cylinders, total 2930277168 sectors
Units = sectors of 1 * 512 = 512 bytes
Sector size (logical/physical): 512 bytes / 512 bytes
I/O size (minimum/optimal): 512 bytes / 512 bytes
Disk identifier: 0x0003b2dd
Device Boot Start End Blocks Id System
/dev/sdb1 63 9767519 4883728+ 83 Linux
/dev/sdb2 9767520 19535039 4883760 83 Linux
/dev/sdb3 19535040 2930272064 1455368512+ 5 Extended
/dev/sdb5 19535103 2930272064 1455368481 83 Linux -
Vladi
nagyúr
válasz
body007 #2939 üzenetére
Kapcsold ki az rpm fusion tárolót és úgy frissíts! Bár jobb is ha törlöd. Utána a rawhide ágat tudod használni.
-
csendes
addikt
válasz
body007 #2939 üzenetére
Nincs még 16-os release repo az rpmfusion-on:
Index of /free/fedora/releases
[ICO] Name Last modified Size Description
[DIR] Parent Directory -
[DIR] 8/ 13-Jul-2008 13:38 -
[DIR] 9/ 13-Jul-2008 13:44 -
[DIR] 10/ 22-Nov-2008 19:19 -
[DIR] 11/ 07-Jun-2009 12:38 -
[DIR] 12/ 16-Nov-2009 09:34 -
[DIR] 13/ 12-Apr-2010 09:19 -
[DIR] 14/ 03-Oct-2010 17:35 -
[DIR] 15/ 27-May-2011 16:26 -
Apache/2.2.15 (CentOS) Server at download1.rpmfusion.org Port 80
Használd helyette a development-et (Rawhide) [link]. A Fedora 16 hivatalos kiadását jelenleg november 8-ra tervezik, de lehet késés. -
Sziasztok!
Próbálom (az egyik "teszt" gépemen) frissítem 16-ra a rendszert, de ezt a hibát kapom:
Innen
...
Error: Cannot retrieve repository metadata (repomd.xml) for repository: rpmfusion-free. Please verify its path and try again
...a hibára rákeresve ezt a workaroud-ot találtam, ami nem vezet eredményre
[root@fedorka body]# su -c "sed -i 's|^#baseurl|baseurl| ; s|^mirrorlist|#mirrorlist|' /etc/yum.repos.d/rpmfusion*free*repo"
[root@fedorka body]# yum --releasever=16 --disableplugin=presto distro-syncLoaded plugins: langpacks, refresh-packagekit
http://download1.rpmfusion.org/free/fedora/releases/16/Everything/x86_64/os/repodata/repomd.xml: [Errno 14] HTTP Error 404 - Not Found : http://download1.rpmfusion.org/free/fedora/releases/16/Everything/x86_64/os/repodata/repomd.xml
Trying other mirror.
http://download1.rpmfusion.org/free/fedora/updates/16/x86_64/repodata/repomd.xml: [Errno 14] HTTP Error 404 - Not Found : http://download1.rpmfusion.org/free/fedora/updates/16/x86_64/repodata/repomd.xml
Trying other mirror.
http://download1.rpmfusion.org/nonfree/fedora/releases/16/Everything/x86_64/os/repodata/repomd.xml: [Errno 14] HTTP Error 404 - Not Found : http://download1.rpmfusion.org/nonfree/fedora/releases/16/Everything/x86_64/os/repodata/repomd.xml
Trying other mirror.
http://download1.rpmfusion.org/nonfree/fedora/updates/16/x86_64/repodata/repomd.xml: [Errno 14] HTTP Error 404 - Not Found : http://download1.rpmfusion.org/nonfree/fedora/updates/16/x86_64/repodata/repomd.xml
Trying other mirror.
http://download1.rpmfusion.org/free/fedora/releases/16/Everything/x86_64/os/repodata/repomd.xml: [Errno 14] HTTP Error 404 - Not Found : http://download1.rpmfusion.org/free/fedora/releases/16/Everything/x86_64/os/repodata/repomd.xml
Trying other mirror.
Error: Cannot retrieve repository metadata (repomd.xml) for repository: rpmfusion-free. Please verify its path and try againLátom, h 404-es hiba de már 2 hete próbálom és ugyanezt dobja... Any idea?
-
ko9
addikt
Extended particióra felmegy a Fedora?
Csak igy tudom megoldani a particionálást...
Innen is rohadjon meg a MBR... -
ko9
addikt
válasz
rokefeller #2934 üzenetére
Egy ok.
Mondjuk ez 1 kliensnél - egyelőre - még nem lényeg, csak mivel elvileg nyártól Red Hat alapú szervereken fogok dolgozni, jó lett volna belejönni a Cherokee-ba.
Mindegy, hátha kijavítják majd a bugot. -
ko9
addikt
Semmi
Felraktam az RRD-t is, a hibaüzenet eltünt, de a PHP maradt.
Minden 64bites, yum install-lal raktam fel mindent, x86_64 volt mind.
Az érdekes az, hogy tegnap felraktam egy Debiant, azon ment elsőre. Mondjuk a Stable repóban csak az 1.0.8 volt, itt meg 1.2.99 van (Debianban ez az Unstable repo)
Mindegy, ma utoljára újrahúzom. Milyen webszervert ajánlatok? Főleg PHPMyAdmin miatt kell. Maradjak a jól megszokott LAMP-nál?
-
Vladi
nagyúr
Á mindjárt menni fog.
Azt nézd meg, hogy a cherokee az 32-es, vagy 64-es csomag -e! Meg az rrd tool az milyen? Mert az is ütközhet, és azért nem találja. Ha így sem megy, akkor a path-ba kell beírni az elérési útját.
bobby007:
Ha 64-es a fedorád, akkor állítsd össze azt a szoftver környezetet, amit ő is ír, akkor elvileg mennie kell.
-
ko9
addikt
válasz
rokefeller #2929 üzenetére
Configból néztem alapból a logok helyét
És nincs letiltva.
Kiírtam a kérdést fedoraforum.org-ra is, hátha találkozott valaki már ott ezzel. Nem hiszem, hogy én lennék az első perverz, aki F15-re Cherokee-t akar PHPval telepíten -
Sziasztok!
Elég "hüje" kérdésem van
Fedora-n nem indul a honfoglalóAsszonyka ubi-ján (ugyanazon a hálón csak wifi-n csatlakozva) megyen szépen. Nálam nem csatlakozik a szerverhez, 10es hibakód. A FAQ-ja elég noob ott nem találtam semmit azon kívül, h telepítsem újra a flasht és, h ne IE-t használjak...
Gondolom, h nem engedi ki/be a kapcsolatot vagy mitudoménmiafaxvanvele... Néztem alternate böngészővel (midori) ugyanaz. Ötlet? Esetleg másnál megy fedora-n?
-
ko9
addikt
Na úgy csináltam, hogy mikor elindítottam az admin felületet, akkor mögéraktam egy --debug parancsot, mivel phyton alapú az egész, ezért van erre lehetőség. Mikor elindult, akkor kaptam az egyetlen hibát:
[29/09/2011 23:45:47.259] (warning) rrd_tools.c:121 - Could not find the
rrdtool binary. | A custom rrdtool binary has not been defined, and the
server could not find one in the $PATH.Sajnos ez így nekem nem sokat mond
-
ko9
addikt
válasz
rokefeller #2918 üzenetére
Azzal kezdem, hogy kikapcsolom telepítés után egyből
A lognak utánnanézek, erre nem is gondoltam
-
Vladi
nagyúr
Nem leltem sajnos. A hivatalos leírást viszont megnézheted.
Egyébként valahová logolnia kell ennek a cuccnak, olyan nincs, hogy a vakvilágba eltűnik egy hibaüzenet. Ha az megvan, lehet tovább piszkálni.
rokefeller: naja. Nekem is eszembe jutott. De a setroubleshooter szólna, ha valami tilosban járna.
-
ko9
addikt
válasz
csendes #2911 üzenetére
Konkrétan ezt kapom:
Követtem pontosan a leírást, nem tudom miért lehet...
Jó lenne ezt a Cherokee-t megtanulni, mert csak ez most a legstabilabb, leggyorsabb, és ahogy látom elég könnyű használni. Emiatt meg nem akarok visszamenni Debianra.
Az lehet probléma, hogy yum install cherokee paranccsal raktam fel, és nem én fordítottam?
-
ko9
addikt
Akkor kérdeznék.
Cherokee-t akarok telepíteni ez alapján a leírás alapján.
6. lépésnél van egy kis problémám. Amikor a PHP Wizard-nál rányomok a Create gombra, akkor kapok egy magyarázat nélküli piros - jelet...
Why? -
ko9
addikt
Üdv!
Ennyire nincs gond ezzel a disztróval, vagy csak alig használják PH!-n?
Ma estem neki másodjára. Gond nélkül felment, a gondok telepítés végén kezdődtek. Alapból egy alkalmazás kilépett, már nem tudom melyik. Mondom akkor ápdét. Jó user módjára elkalandoztam a GUI-s update programig, le is kérte a frissítéseket, de telepíteni már nem akarta. Mondom jó kezdés, hajrá: Terminal sudo yum update, hajrá.
Azóta nem nagyon van baj vele, nVidia driver is felment (akmod), a Gnome3 nekem nagyon tetszik (bár ha teszem azt játszok, és ha a Start gombbal kimegyek az Activitiesbe, akkor ha visszamegyek a játékba, a felső bar ottmarad... Néha elég idegesítő).
Ubuntu 11.04 erőltetett Unityje után kellemes felüdülés -
csendes
addikt
válasz
body007 #2904 üzenetére
Hármas futási szinten (runlevel) indítod el. Itt leírják ehhez a három módszert: [link] (4. és 5. kérdés). Például indításkor a GRUB képernyőn beírni a "kernel" sor végére egy hármast (ha csak egyszer akarom), illetve a grub konfigurációt ennek megfelelően módosítani (ha mindig szöveges módban induljon). Illetve lehet a /etc/inittab állományban módosítani a "id:5:initdefault:" sort "id:3:initdefault:"-ra.
-
Fedora-t, h lehet konzolos módban indítani? Mint ubin a recovery mode
-
csendes
addikt
válasz
rokefeller #2902 üzenetére
Ez talán még segíthet, ez egy Arch Linux AUR build script: [link]
Az előző hozzászólásban szereplő leírással együtt [link] a szükséges függőségeket előzetesen telepíteni lehet, megvan bennük, hogy a forráskódot honnan lehet letölteni. A kitömörítés után a szokásos három lépés (./configure, make és make install) és már telepítve is van. -
Mtbsrác
senior tag
Kicsit lapos a topic látom de remélem válaszoltok a kérdésemre.
Hogy lehet ezt a programot felinstallálni ha lehet egyáltalán?
Ezt!
Ugyan Ubuntu alapu de lehet fellehet tenni erre is.
Ha igen akkor hogyan.THX.
Új hozzászólás Aktív témák
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Poco F7 Pro - jó, de az amatőr sem rossz
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Windows 11
- World of Tanks - MMO
- Google Pixel topik
- IFA 2025: Ott üti az S25 Edge-et a Tecno Slim, ahol fáj neki
- Gitáros topic
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Androidos fejegységek
- További aktív témák...
- Azonnali készpénzes Intel i3 i5 i7 i9 12/13/14 gen processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- ÚJ Asus TUF Gaming F17 FX707 - 17.3"FHD IPS 144Hz - i7-13620H - 16GB - 1TB - RTX 4060 -3 év garancia
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3060, 94% Akkumulátor
- Lenovo ThinkPad dokkolók: USB-C 40A9/ 40AY/ 40AS/ Thunderbolt 3 40AC/ Hybrid USB-C DisplayLink 40AF
- Samsung Galaxy S23+ 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest