- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Fogkefe: elektromos vagy manuális?
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
csendes #2899 üzenetére
Igen, közben én is rájöttem, h a catalyst megfelelően telepítve van (megy a control center, etc...). De shell-el iszonyat lassú, hullik a kép szerte-szét...
1. a nyílt driver tényleg nagyon jó, míg nem akar a szegény júzer játszani kicsit. És akkor minek vettem meg a 3. Humble Bundle csomagot is?
2. erre még lehet rápróbálok 3. így használható tényleg, de nagyon megszoktam már a shell-t nem akarnék "visszalépni"...
Már "csak" arra lennék kíváncsi, h mikor akarják javítani a dolgot
-
csendes
addikt
válasz
body007 #2898 üzenetére
Ugyanezt a gondot máshol is leírták, ugyanígy VESA: RV770-t ír ki a gnome3 "system info" [link]. De ez a Gnome3, pontosabban a gnome-shell hibája, nem a Catalyst rossz. Három dolgot ajánlanak kipróbálásra: 1.; a nyílt radeon driver-t; 2.; a gnome-shell git verziót; 3.; a gnome3 fallback (metacity) interfészt.
-
válasz
csendes #2897 üzenetére
Azért írtam a VESA-t mert a linken lévő képen látszik, azt írja.
Amit linkeltél azokat megcsináltam, semmi változásNézegettem az xorg.conf-t:
Section "Device"
Identifier "Videocard0"
Driver "fglrx"
Option "OpenGLOverlay" "off"
EndSectionez rendbe is lenne, az Xorg.0.log-ból:
[ 25.284] (II) LoadModule: "fglrx"
[ 25.285] (II) Loading /usr/lib/xorg/modules/drivers/fglrx_drv.so
[ 25.432] (II) Module fglrx: vendor="FireGL - ATI Technologies Inc."
[ 25.440] compiled for 1.4.99.906, module version = 8.87.5
[ 25.440] Module class: X.Org Video Driver
[ 25.448] (II) Loading sub module "fglrxdrm"
[ 25.448] (II) LoadModule: "fglrxdrm"
[ 25.448] (II) Loading /usr/lib/xorg/modules/linux/libfglrxdrm.so
[ 25.467] (II) Module fglrxdrm: vendor="FireGL - ATI Technologies Inc."
[ 25.467] compiled for 1.4.99.906, module version = 8.87.5
...
[ 25.622] (--) fglrx(0): Chipset: "ATI Radeon HD 4800 Series " (Chipset = 0x9442)
...eddig is rendbe...
ez kicsit fura, de lehet nem lényeg:[ 25.842] (II) fglrx(0): VESA BIOS detected
[ 25.842] (II) fglrx(0): VESA VBE Version 3.0
[ 25.842] (II) fglrx(0): VESA VBE Total Mem: 16384 kB
[ 25.842] (II) fglrx(0): VESA VBE OEM: ATI ATOMBIOS
[ 25.842] (II) fglrx(0): VESA VBE OEM Software Rev: 11.3
[ 25.842] (II) fglrx(0): VESA VBE OEM Vendor: (C) 1988-2005, ATI Technologies Inc.
[ 25.842] (II) fglrx(0): VESA VBE OEM Product: RV770
[ 25.842] (II) fglrx(0): VESA VBE OEM Product Rev: 01.00
[ 25.871] (II) fglrx(0): ATI Video BIOS revision 9 or later detectedmert később "normálisan" felismeri a dolgokat:
[ 25.871] (II) fglrx(0): ATI Video BIOS revision 9 or later detected
[ 25.871] (--) fglrx(0): Video RAM: 524288 kByte, Type: GDDR3Szóval ahogy nézem az fgrlx-et tölti be (és használja) de akkor a linkelt képen miért VESA-t ír? A nyíltat Gallium3D-nek hívja. És a lényeges kérdésem, h miért nem rendesen használja? kb. 3 hónapja van fent F15 (az uccsó bétától) de nem változott semmi, pedig havonta rápróbálok az fgrlx-re, hátha...
-
csendes
addikt
válasz
body007 #2896 üzenetére
Gnome3 alatt sajnos vannak ilyen renderelési gondok ATI kártyákkal, várhatóan néhány hónap alatt javítják a Gnome3-t. Az "fglrx" (Catalyst) és a "radeon" (nyílt forráskódú driver) kernel modulok szerintem nem jó, ha egyszerre mennek, módosítani kellene a kernel konfigurációt, pl. : [link], vagy feketelistára tenni valamelyiket. Az Xorg.log-ból látszik, hogy milyen driver-t használ az X, de ha széthullik a kép, akkor szerintem nem "vesa"-t.
-
Sziasztok!
Még mindig szívatom magam (F15 / gnom3) az ATI driver-el HD4850-en. Ha felteszem neki a kmod catalyst csomagokat nem hajlandó használni... Helyette a vesa drivert szereti. Kép A kép széthullik, használhatatlan az egész...
Modulok be vannak töltve:
[body@fedorka ~]$ lsmod | grep radeon
radeon 623657 0
[body@fedorka ~]$ lsmod | grep fglrx
fglrx 2542058 126
[body@fedorka ~]$ glxinfo
name of display: :0
display: :0 screen: 0
direct rendering: Yes
server glx vendor string: ATI
server glx version string: 1.4Miért nem az fglrx-et használja? Vagyis, h tudom neki megmondani, h azt használja és ne a vesa-t?
-
csendes
addikt
Nem tudom, hogy miért áll le negyedórára, de próbáld meg az ntpd démon nélkül elindítani: [link], mert nem jön létre a kapcsolat az időszerverrel "no_sys_peer"
Ami még gond lehet, hogy a /etc/ntp.conf-ban beállított logfile nem írható az ntp user számára, ezért lép ki 15-ös hibakóddal az rsyslogd.
De ezért nem kellene 15 percig gondolkoznia... -
kovaax
őstag
Sziasztok,
Szopókázok a Fujitsu gépemen lévő F15 XFCE spinnel. Induláskor, mikor kikapcsolja a monitort (minek??? ezt csinálja a másik gépen is egyébként), egyszer csak elhallgat, áll egy negyedórácskát, majd megy tovább. A /var/log/messages-ben ennyi van:
Jul 28 18:04:44 sarge kernel: [ 32.079196] RPC: Registered udp transport module.
Jul 28 18:04:44 sarge kernel: [ 32.079202] RPC: Registered tcp transport module.
Jul 28 18:04:44 sarge kernel: [ 32.079205] RPC: Registered tcp NFSv4.1 backchannel transport module.
Jul 28 18:04:47 sarge ntpd[611]: 0.0.0.0 c61c 0c clock_step -0.202926 s
Jul 28 18:04:47 sarge ntpd[611]: 0.0.0.0 c614 04 freq_mode
Jul 28 18:04:49 sarge ntpd[611]: 0.0.0.0 c618 08 no_sys_peer
Jul 28 18:05:34 sarge kernel: [ 82.054335] SysRq : Keyboard mode set to system default
Jul 28 18:05:35 sarge kernel: Kernel logging (proc) stopped.
Jul 28 18:05:35 sarge rsyslogd: [origin software="rsyslogd" swVersion="5.8.2" x-pid="624" x-info="http://www.rsyslog.com"] exiting on signal 15.
Jul 28 18:21:02 sarge kernel: imklog 5.8.2, log source = /proc/kmsg started.
Jul 28 18:21:02 sarge rsyslogd: [origin software="rsyslogd" swVersion="5.8.2" x-pid="607" x-info="http://www.rsyslog.com"] start
Jul 28 18:21:02 sarge kernel: [ 0.000000] Initializing cgroup subsys cpuset
Jul 28 18:21:02 sarge kernel: [ 0.000000] Initializing cgroup subsys cpu
Jul 28 18:21:02 sarge kernel: [ 0.000000] Linux version 2.6.38.8-35.fc15.i686 (mockbuild@x86-04.phx2.fedoraproject.org) (gcc version 4.6.0 20110530 (Red Hat 4.6.0-9) (GCC) ) #1 SMP Wed Jul 6 14:46:26 UTC 2011
Jul 28 18:21:02 sarge kernel: [ 0.000000] BIOS-provided physical RAM map:Mire/kire vár?
Kőszike!
-
csendes
addikt
válasz
Nyiscsák #2891 üzenetére
Ilyesmit nem célszerű átírni, mivel a következő frissítéskor elveszik az egész. A /usr/share alatt található alapbeállítások a ~/.local/share alatt testreszabhatók. Így egyrészt minden felhasználó sajátmagának be tudja állítani, másrészt nem veszik el frissítéskor. Tehát másolással hozd létre a ~./local/share/applications/defaults.list állományt és azt módosítsd.
Egyébként elvileg a defaults.list és a mimeapps.list ugyanarra jó, a formátum is egyezik.
A következő sorrendben veszi figyelembe a rendszer a beállításokat [link]:
~/.local/share/applications/mimeapps.list, [Default Applications] section
~/.local/share/applications/mimeapps.list, [Added Applications] section
~/.local/share/applications/defaults.list
/usr/share/applications/mimeapps.list, [Default Applications] section
/usr/share/applications/mimeapps.list, [Added Applications] section
/usr/share/applications/defaults.list -
Nyiscsák
aktív tag
válasz
csendes #2888 üzenetére
Így néz ki a fájl:
[Added Associations]
x-scheme-handler/http=google-chrome.desktop;mozilla-firefox.desktop;
x-scheme-handler/mailto=mozilla-thunderbird.desktop;evolution.desktop;
text/calendar=evolution.desktop;
audio/x-vorbis+ogg=audacious2.desktop;rhythmbox.desktop;totem.desktop;
video/x-ogm+ogg=rpmfusion-smplayer.desktop;rpmfusion-smplayer_enqueue.desktop;totem.desktop;
image/jpeg=gnome-eog.desktop;
video/x-msvideo=rpmfusion-smplayer.desktop;
video/x-matroska=rpmfusion-smplayer.desktop;
audio/x-mpegurl=audacious2.desktop;
[Default Applications]
x-scheme-handler/http=google-chrome.desktop
x-scheme-handler/mailto=mozilla-thunderbird.desktop
audio/x-vorbis+ogg=audacious2.desktop
video/x-ogm+ogg=rpmfusion-smplayer.desktop
image/jpeg=gthumb.desktop
video/x-msvideo=rpmfusion-smplayer.desktop
video/x-matroska=rpmfusion-smplayer.desktop
audio/x-mpegurl=audacious2.desktop
audio/mpeg=audacious2.desktop
text/html=google-chrome.desktopHa így működne jó is lenne de ha módosítom, vagyis az Added Association részből kiszedem ami nem kell akkor sem változik semmi. A google chrome pedig minden indításnál megkérdezi hogy szeretném e alapértelmezetté tenni de a beállításokban sem tudom azt beállítani. Ez valami bug lehet még vagy én vagyok bamba hozzá?
-
-
Nyiscsák
aktív tag
válasz
csendes #2884 üzenetére
Sikerült! Big THX
A repok fel voltak téve de mindig a régebbit akarta felrakni, de felraktam ahonnan linkelted és műkdöik!
Egy másik kérdés, hogy ha beállítom az alapértelmezett programokat nem jegyzi meg. Mit kell beállítani hogy az általam megadott progival nyissa meg a dolgokat?
-
csendes
addikt
válasz
Nyiscsák #2883 üzenetére
Soha ne add fel! Csak az RPM Fusion repo van rosszul konfigurálva valószínűleg, mert július 8. óta fent van az audacious-plugins-freeworld-mp3 2.5.2-es verziója [link], tehát nem a 2.4.5 a legfrissebb elérhető csomag, amit a yum telepíteni próbál nálad. Itt van leírva, hogy hogyan kell konfigurálni az RPM Fusion repo-kat: [link]. Ha egyéb harmadik feles repo-kat is engedélyeztél, érdemes nagyon meggondolni, hogy mi maradjon.
-
Nyiscsák
aktív tag
válasz
rokefeller #2882 üzenetére
Nem tudom de ez sehogy nem akar működni. Feladom. Lehet jobban járok egy reinstallal.
-
Nyiscsák
aktív tag
válasz
rokefeller #2880 üzenetére
Frissítésnél semmi hibát nem írt, update is megvolt.
[root@sanyika ~]# yum install audacious-plugins-freeworld-mp3
Loaded plugins: langpacks, presto, refresh-packagekit
Setting up Install Process
Resolving Dependencies
--> Running transaction check
---> Package audacious-plugins-freeworld-mp3.i686 0:2.4.5-1.fc15 will be installed
--> Processing Dependency: audacious(plugin-api) = 17 for package: audacious-plugins-freeworld-mp3-2.4.5-1.fc15.i686
--> Processing Dependency: libmpg123.so.0 for package: audacious-plugins-freeworld-mp3-2.4.5-1.fc15.i686
--> Running transaction check
---> Package audacious-plugins-freeworld-mp3.i686 0:2.4.5-1.fc15 will be installed
--> Processing Dependency: audacious(plugin-api) = 17 for package: audacious-plugins-freeworld-mp3-2.4.5-1.fc15.i686
---> Package libmpg123.i686 0:1.12.3-1.fc14 will be installed
--> Finished Dependency Resolution
Error: Package: audacious-plugins-freeworld-mp3-2.4.5-1.fc15.i686 (rpmfusion-free)
Requires: audacious(plugin-api) = 17
Installed: audacious-libs-2.5.3-1.fc15.i686 (@updates)
audacious(plugin-api) = 18
audacious(plugin-api) = 19
audacious(plugin-api) = 20
Available: audacious-2.4.5-1.fc15.i686 (fedora)
audacious(plugin-api) = 17
Installed: audacious-2.5.3-1.fc15.i686 (@updates)
Not found
You could try using --skip-broken to work around the problem
You could try running: rpm -Va --nofiles --nodigest
[root@sanyika ~]# -
Nyiscsák
aktív tag
válasz
rokefeller #2878 üzenetére
Ezt fel is szeretném telepíteni de a végén mindig ezt írja ki:
You could try using --skip-broken to work around the problem
You could try running: rpm -Va --nofiles --nodigest -
kovaax
őstag
válasz
rokefeller #2875 üzenetére
nem akarod tudni...
-
Vladi
nagyúr
Állítólag CentOS 6 van.
-
Vladi
nagyúr
Még nem egészen értem mit szeretnél, de a másodikra szerintem csak akkor nyúl hozzá, ha épp kernel frissítés van. Addig nem piszkálja.
(#2868) pethYeti:
Mit tettél fel? Azért live rendszert nem lehet a végtelenségig nyúzni. flash megy gond nélkül nekem, jávát nem szoktam telepíteni. De nem hiszem, hogy lehetetlen feladat.
-
kovaax
őstag
Levettem a yum.conf-ban az installonly_limit-et 2-re, de nem szedi le a felesleges harmadik kernelt (volt pár update azóta). Miért nem?
-
pethYeti
addikt
Próbálgattam Live-ba a Fedora 15-öt. Fel akartam tenni az easylife-val pár dolgot, de akárhányszor nekifutottam fekete képernyő hibákkal fogad. Ez vajon akkor is így lesz ha netán feltelepítem.
Addig nem akarom használni amíg nem tudom beüzemelni a flash-t és a sun-java-t.
-
kovaax
őstag
Hell! \m/
Reggeli közben Fedoráztam egy cseppet, frissült egy rakat csomag. A listában hozta a fedora-release-rawhide csomagot is, kicsit csodálkoztam rajta, de mondok had szóljon, majd jól leszarozom, ha elront valamit.
Aztán szerencsére azt mondta, hogy ezt nem tudja felrakni, úgyhogy kicsekkoltam. Így már felment minden. Ezt már régen is észrevettem, hogy ha valami csomag frissül, azt jó eséllyel fel is akarja rakni, ez pl ott kényelmetlen, hogy a kis gépemre felrakott xfce spin alá idővel odagyűlik az összes [= időközben javított, szerk.] gnome-os csomag is, amire ugye xfce alatt semmi szükség. Tényleg ennyire bonyolult dolog még mindig a függőség kezelés???
Az a legszebb, amikor jó drága pénzes unixnál is ezzel szopunk, és a száport csak vonogatja a vállát (jó sok pénzért, persze)...
-
Vladi
nagyúr
válasz
szaszayanou #2864 üzenetére
Panel elemek szoktak elszállni néha, időnként nem indulnak a kis alkalmazások. Meg leállításnál nem jelennek meg a gombok, csak ha rámegy az egér. Igaz ez inkább radeon driver. Néhány pici bosszantó, ami egyéként a 13-ban nincs meg. Érdemes kipróbálni mindenesetre!
-
rokefeller
senior tag
válasz
szaszayanou #2864 üzenetére
http://fabian-affolter.ch/blog/index.php/gnome-shell-extensions-for-fedora
Ott van pár kiegészítő, hasznosakTémázni is lehet a user theme-es cuccal:
[Itt] van pár jó téma -
szaszayanou
aktív tag
Szerintem is jól használható felület. Notebook mellé kifejezetten kényelmes, nem kell a tapipaddal ügyetlenkedni, szinte minden megy billentyűzetről. Az egyetlen amit hiányolok, hogy kevésbé testre szabható az elődjéhez képest.
Vladi: az lxde felülettel milyen, milyen hibák vannak benne? Az öregecske asztali gépemre lehet azt teszem fel legközelebb.
-
Vladi
nagyúr
-
kovaax
őstag
-
kovaax
őstag
-
csendes
addikt
-
kovaax
őstag
Innen: http://www.google.com/chrome
A Fedora repoban mennyire friss a cucc?
-
Vladi
nagyúr
Honnan telepítetted amúgy? Nem próbálod ki a fedora repót?
-
kovaax
őstag
válasz
rokefeller #2850 üzenetére
2 oldalon kapom ezt, csak a másik nem jut eszembe, hogy mi. A többi oldallal semmi baj nincs, és azokon is van flash...
-
Vladi
nagyúr
válasz
rokefeller #2843 üzenetére
Akkor én deviánsnak számítok, ha nekem meg tetszik?
Egyébként mindig voltak sláger témák: hol a pulseaudio, hol a yumex, hol más. Most épp gnome3.
Engem nem zavar, mondjuk lxde spinre váltottam. Elég puritán így, és van néhány bug. Néha ez az elszáll...
-
kovaax
őstag
Valami gebasz van a 64 bites Chrome-mal Fedora 15 alatt. Pár honlapra ezt az üzenetet adja:
Tapasztal valaki hasonlót? 64 bites Debian alatt nem csinál ilyet, meg vindózer xp alatt sem... Mindehol a legfrissebb stabil van fent... F15-ön legalább egyszer frissült a Chrome már, de mindegyikkel ez volt eddig...
-
kovaax
őstag
válasz
rokefeller #2839 üzenetére
A teszt gépemen van xfce, az élesen g3, ez utóbbit nyüstölöm mostanában inkább.
-
Vladi
nagyúr
válasz
rokefeller #2841 üzenetére
Tényleg gond nélkül megy, nálam is. Igaz lxde, abban vannak kis bugok.
Indíts el egy yumexet belépés után, akkor majd visít a kis progi, hogy foglalt az adatbázis. S látod, hogy dolgozik -e. -
rokefeller
senior tag
Hozzátenném, bajom nincs vele, semmi nincs elreccsenve pedig első nap frissítettem preupgrade-del (ott volt egy kis brékelés, mert az anaconda miért is ne reccsenne el ha a temped tmpfs). Azt nem tudom hogy ez rutin, vagy azért tényleg javul a release minőség.
Az előbb néztem meg, daily-re van állítva a frissítés, de nekem nem tűnik úgy mintha naponta reggel próbálkozna is, és volt vagy két frissítés amikor nekem jutott eszembe hogy na, van már valami új, és volt is.
-
Vladi
nagyúr
válasz
rokefeller #2837 üzenetére
Meglepően keveset frissít! Legalább is én nem erre emlékszem friss kórtól.
Ilyen heti 2*10 csomag.Lehet összeraktak már egy normális fedórát, pedig nincs is el szezon.
-
kovaax
őstag
válasz
rokefeller #2837 üzenetére
Akkor várok türelemmel.
-
kovaax
őstag
Próba képpen átállítottam a nyelvet angolra. A bejelentkező képernyőn továbbra is magyar volt (ezt veszi gondolom az /etc/sysconfig/i18n-ből), de utána angol. Az alkönyvtárak viszont továbbra is magyarok (találtam még egy erre vonatkozó konfig fájlt, az user-dirs.locale-t):
bash-4.2$ ls
Asztal Dokumentumok Képek Letöltések Nyilvános Sablonok Videók Zenék
bash-4.2$ cat .config/user-dirs.dirs
# This file is written by xdg-user-dirs-update
# If you want to change or add directories, just edit the line you're
# interested in. All local changes will be retained on the next run
# Format is XDG_xxx_DIR="$HOME/yyy", where yyy is a shell-escaped
# homedir-relative path, or XDG_xxx_DIR="/yyy", where /yyy is an
# absolute path. No other format is supported.
#
XDG_DESKTOP_DIR="$HOME/Asztal"
XDG_DOWNLOAD_DIR="$HOME/Letöltések"
XDG_TEMPLATES_DIR="$HOME/Sablonok"
XDG_PUBLICSHARE_DIR="$HOME/Nyilvános"
XDG_DOCUMENTS_DIR="$HOME/Dokumentumok"
XDG_MUSIC_DIR="$HOME/Zenék"
XDG_PICTURES_DIR="$HOME/Képek"
XDG_VIDEOS_DIR="$HOME/Videók"
bash-4.2$ cat .config/user-dirs.locale
hu_HU
bash-4.2$ -
kovaax
őstag
Ráadásul ez a megoldás sem tökéletes. Ugyanis az első belépéskor létrehozza a rendszer a júzer alkönyvtárait, amiket lerak a ~/.config/user-dirs.dirs fájlba. Aztán ha átállítom a nyelvet, ezek a beállítások megmaradnak (F15 alatt nem próbáltam ki, de F14 alatt még így működött). Gondolom sokaknak trauma, ha az Asztal könyvtár helyett Desktop van. Úgyhogy továbbra is az volna az üdvözítő, ha installáláskor rákérdezne a default nyelvre (merthogy ez kb. júzerenként változtatható, mivel a Rendszerbeállítások Személyes részén szerepel, de aki utólag átállítja, az szívjon a könyvtárakkal magának).
Más: Gnome 3-mal sikerült felrakni a Chrome-ot Firefoxból (Xfce alatt megnyeklett, le kellett töltsem a csomagot és kézzel felrakni).
Amit viszont nem sikerült: A Gnome-ban jól néz ki a Mahjongg, de nem rakja fel a Fedora alapból. Úgyhogy felraktam Szoftver telepítése/eltávolítása segítségével a gnome-games-extra csomagot. Aztán elindítottam a Mahjonggot, mire az mondta, hogy nincsenek meg a valamilyei (táblák vagy téglák, vagy mi a szösz), majd kiírta, hogy válasszak táblát (vagy téglát), és úgymaradt. Nem lehetett kikapcsolni, meg semmit se lehetett vele csinálni (szerk.: ez is milyen már). Terminálból kikilleztem, persze. Aztán felraktam a gnome-games-extra-data csomagot is, és akkor már működött. Szóval még most is kihívást jelent a Fedorának a függőség kezelés, úgy tűnik... -
kovaax
őstag
Na, hát sikerült felrakni szépen. Bármennyire is figyeltem a telepítés során, megint csak ánglus lett a lelkem. Mondjuk most meg sem próbáltam menüből átkonfigolni, vi /etc/sysconfig/i18n, oszt csókolom. Hangja is van.
64 bitest raktam fel, de a flash telepítés feltolt egy rakat 32 bitesnek tűnő cuccot...
A Gnome3 tetszik, de még szopni kell. Pláne hogy elfogadható sebességű gépen használom (új korában, 2007 májusában sem ez volt a leggyorsabb, de hát vegyen erőművet aki játékra használja a gépét). Ja, és normál képerányú a monitorom.
Mission Completed!
-
válasz
csendes #2822 üzenetére
Átírtam a config file-ban az értéket de semmi. Az a gondom, h a 6 db alaplapi csatiból egyikből se jön ki a mély. Egészen pontosan csak 2-ből érkezik hang a front bal/jobb és a rear bal/jobból. A fentmaradt 4 ből semmi. Azt tudom, h azokból 2 bemenet (mic/line-in), de végig dugdostam mindbe, biztos ami biztos...
Egyébként alaplapi hangkari egy gigabyte 690-es lapban. -
csendes
addikt
válasz
body007 #2820 üzenetére
Milyen hangkártyád van?
Ami az 5.1-et illeti [link]:
"Sok felhasználónak van "surround" kártyája, de csak két csatornára tesznek hangszórót, ezért a PulseAudio-t nem lehet alapbeállításként surround (például 5.1) módba tenni. Az összes csatorna engedélyezéséhez szerkeszd az /etc/pulse/daemon.conf-ot. Aktíváld a default-sample-channels sort (vagyis vedd ki a sor elejéről a pontosvesszőt) és állítsd az értékét 6-ra, ha 5.1-es hangszórórendszered van, vagy 8-ra, ha 7.1, stb. Mentsd el és indítsd újra a pulseaudio-t." -
Fent van az mp3 codec, de ketté fagy a rhytmbox
Itt egy kép mivel nem tudtam kimásolni a szöveget...A pulse beállításai megvannak de ami nekem kell az nincs ott. Nekem arra van szükségem, h be tudjam állítani melyik kimeneten (az alaplapon ügye van 6 db jack) mi szóljon. Mert amelyik kimeneten most a mély van ott biza linux-on nem jön hang (persze win-en jó...)
Azon hallgatom a zeném amit behoztam magamnak
-
kovaax
őstag
-
-
A céges gépemre is feldobtam az fc15-öt.
2 apróság.
Nem találja a médialejátszó az mp3 codec-et...RPM fusion repó felvéve.
A másik, h itt 5.1-es hangrendszerem van (2.1-be üzemeltetve) és a mélyládikó nem hajlandó megszólalni. Gondolom, h csak annyi a baja, h nem ugyanazon a kimeneten jön ki a mély mint win alatt. Ezt át lehet állítani? Nincs hangulatom mindig dugdosni a kábeleket ha OS-t váltok -
Richter36
őstag
Sziasztok!
A beépített háttérképeket hol tárolja a rendszer? (fedora 15) -
kovaax
őstag
Ez a bug is bug továbbra is: https://bugzilla.redhat.com/show_bug.cgi?id=643676
Ráadásul sötétben tapogatóznak, space nélküli könyvtárokra se működik. A mai világban 8 Gb lemez kell egy virtuális gép felrakásához, amibe tud telepíteni akármit, és ki tudja próbálni és be tudja határolni az ilyen egyszerűen reprodukálható hibákat. De szemmel láthatólag szarnak rá...
És megvan openSUSE 11.4-ben is, csak ott nem "javul ki", ha felrakom a file-roller-t.
-
csendes
addikt
válasz
Richter36 #2807 üzenetére
Az RPM Fusion-t egyszerűen így: [link]. Általában más tárolókból is hasonlóan tudsz telepíteni egy rpm-et ami megcsinálja a tároló beállítást. Ha nincs rpm ami telepíti a tárolót, akkor a /etc/yum.repos.d könyvtárban kell létrehoznod egy új fájlt, a legegyszerűbb az egyik meglevő másolásával és módosításával.
-
-
Richter36
őstag
Sziasztok!
Nemrég feltettem a Fedora 15-t, eddig tetszik, jobban is mint a linux mint 11 vagy az ubuntu 11.04.Hogyan tudok új tárolókat felvenni? Jöhet parancssor is.
-
-
aDM|RaL^
őstag
Kezdem megszeretni a 15-öst gnome3-al. : )
-
audi100td
nagyúr
válasz
rokefeller #2799 üzenetére
ezeket a gnome shell extension-ököket amugy hogy lehet telepiteni?
Vladi: ok, köszi
-
Vladi
nagyúr
(#2792) rokefeller:
Nem lehetne kék és átlátszó?
Jó nekem most az lxde.
(#2791) csendes:
Köszi! Szerintem valami hálózati gubanc lesz, de még nem sikerült összehozni.
(#2794) kovaax:
Hogyne, hogyne.
Csinálok valami Fedora kvízt, lehet nyerni Red Hatot.
(#2800) audi100td:
yumex lesz a barátod. A részleteket itt azért még nézd meg. Lehet, hogy fut az auto frissítő, és az fogja az adatbázist.
Sok esetben a
yum clean all
segít.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- BESZÁMÍTÁS! MSI Z370 i5 9500 16GB DDR4 512GB SSD RX6600 8GB Cooler Master MB510L Chieftec 500W
- GYÁRI TÖLTŐK DELL LENOVO HP FUJITSU TOSHIBA Macbook---------- Budapest,/MPL/Foxpost
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S23/Samsung Galaxy S23+/Samsung Galaxy S23 Ultra
- Csere-Beszámítás! Prémium vizhűtéses számítógép! I9 11900K / RTX 3090 / 64GB DDR4 / 1TB SSD
- IKEA Format lámpák eladóak (Egyben kedvezménnyel vihető!)
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest