Hirdetés

2024. április 27., szombat

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Microsoft Excel topic (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-11-13 08:31:56

LOGOUT.hu

A Microsoft Excel topic célja segítséget kérni és nyújtani Excellel kapcsolatos problémákra.
Kérdés felvetése előtt olvasd el, ha még nem tetted.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#48486) Laci321


Laci321
friss újonc

Sziasztok,
Adott egy közepes excel tábla (Win 10, Excel 2019), amely 217 oszlopból és változó darabszámú, 300-1000 sorból áll és tábla táblázatként fomázott. Az oszlopok nagy részét képletek számolják, néhány oszlopba másik munkalapról másolunk be, értékként adatokat, vagy legördülő listából választjuk ki, ill. szabadon beírjuk.
Az oszlopokon sok (~ 100) feltételes formázás van, valamint az oszlopok többségén többféle feltételes formázás is van, melyek nagy része képlet alapján színeznek (azaz nem beépített formázások) pl: =HAHIBA(INDEX(A5:C3828;HOL.VAN(C4;C5:C3828;0);1);A4)<>A4, vagy =HAHIBA(FKERES(C4;C5:I3828;7;0);I4)<>I4 stb.

A probléma:
Időnként a lejárt határidős sorokat kiszűröm a táblában és törlöm ezeket a sorokat, valamint új sorokat generálok.
Törlés után, a feltételes formázások ~90 %-a megmarad -azaz aktualizálódik a formázás érvényességi tartománya a tábla sorai szerint - viszont ~10 %-a a formázásoknak megszakad - azaz több érvényességi tartományra bomlik és nem veszi fel az érvényességi tartományába az új sorokat. pl: az eredeti tábla egy oszlopformázásának érvényességi tartománya: =$A$4:$A$672, a sorok törlése és új sorok generálása után az A oszlop formázandó, új tartománya =$A$4:$A$592 lenne, viszont e helyett =$A$4:$A$13 és =$A$14:$A$512 -re törik meg az érvényességi tartomány,

Érdekessége a dolognak, hogy van olyan oszlop, amelyben a feltételes formázások egy része átveszi az új érvényességi tartományt, egy része viszont széttöredezik, s van amelyik oszlopban, mindegyik formázás széttöredezik.

Nem bírok rájönni, mi okozhatja ezt, ill. mit kellene másként csinálnom, hogy minden oszlop felvegye az új érvényességi tartományt.
Odáig már eljutottam, hogy az érvényességi tartomány megszakadásának oka lehet, ha az oszlopba nem értékként másolunk be egy cellát, hanem formátummal együtt. Ezt kiküszöböltem azzal, hogy beraktam egy makrót, amivel a CTRL+Y gombra beállítottam az értékként való másolást, így nem az általános CTRL+V-t használjuk. Azaz a táblában nincs formátummal való másolt érték.

Kérem ötletetek, mi lehet a megoldás, a fentiek elkerülésére?

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Microsoft Excel topic (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.