- Gurulunk, WAZE?!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- zebra_hun: Hűthető e kulturáltan a Raptor Lake léghűtővel a kánikulában?
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Yutani: Yutani Retró Hangkártyái: AdMOS AdWave 32
-
LOGOUT
A Microsoft Excel topic célja segítséget kérni és nyújtani Excellel kapcsolatos problémákra.
Kérdés felvetése előtt olvasd el, ha még nem tetted.
Új hozzászólás Aktív témák
-
lenkei83
tag
Sziasztok!
A linkelt fájl B6 cellájában a sávokhoz tartozó értékre lenne szükségem. A mostani megoldás megközelítőleg adja az eredményt. 50% fölött a felső sávot adja, 50% alatt pedig az alsó sávot, ami így nem jó. Kicsit elfogytam, ha valakinek van kedve/ideje megköszönném ha ránézne.
Köszi
P. -
Prancz
csendes tag
válasz
RAiN91 #38391 üzenetére
Közben úgy néz ki kezdek rájönni egy lehetséges hibára. Az eredeti anyagban az összes hívószámnál hibaként jelzi, hogy "szövegként tárolt szám". Ez micsoda? (Ha az "általánosról" átállítom "szövegre" a formátumot, akkor sem tűnik el a hibajelzés.) Ha nem a saját begépelt adataimmal akarom a cserét elvégezni, hanem az ilyen hibajelzésű fájlokat másolgatom át a "kódszótárba" akkor működik a csere , tehát gondolom ez lehet az előbb jelzett hiba oka. Mit kellene tennem?
-
RAiN91
őstag
Sziasztok,
rendszeresen Type Mismatch 13.
Mi lehet az oka?
-
Prancz
csendes tag
Sziasztok!
Oszlopok tartalmának cseréjével szenvedek, ebben kérnék segítséget.
A feladat egy számokból és betűkből álló tartalmú oszlop (a makróban "rövidítés") cellatartalmának cseréje volt, mivel az adott kódok nem értelmezhetőek önmagukban. Ehhez megvan a "kódszótár" (a makróban "teljes"). Tehát annyit kellene tenni, hogy végigmegy az eredeti oszlopon és nézi, hogy a "kódszótárban" milyen tartalom szerepel, majd ennek megfelelően lecseréli.
Erre a feladatra az alábbi makrót használom:
Sub csere()
Dim cv As Object
For Each cv In Range("rövidítés")
Range(cv.Address) = Application.VLookup(cv, Range("teljes"), 2, 0)
Next
End SubEddig teljesen jól működött, bár mindig a can't perform requested operation üzenetet írta ki.
Az újabb feladat egy híváslistában a 36201234567 formátumú telefonszámok nevekre történő cseréje lenne, vagyis felírom az ismert számokhoz tartozó neveket, majd az akár több ezer soros táblázatban kellene lecserélni az ismert számokat nevekre (mert így könnyebb vele dolgozni). Gondoltam erre is jó a fenti makró, csak egy a telefonszámokat és a neveket tartalmazó "kódszótárra" kell a makrót ráengedni. Valamiért még sem megy. Mivel a fenti makrókódot is úgy kaptam, fogalmam sincs mit jelent, így hálás lennék, ha valaki tudna segíteni.
-
Delila_1
veterán
-
swoody
senior tag
válasz
Delila_1 #38364 üzenetére
Fuuu ez nekem most picit bonyolult.
Amit beírtál annyi lenne az egész macro?
Az van, hogy a szöveg, ami összeáll a végére az összefézésből abba nem mindig 1-1 szó kerül változóként bele hanem van, hogy kettő-három is, gondolom ez tovább bonyolítaná. Rakok majd be egy példát.
Lehet nem vágó, de ez a makró téma nem nagyon van közel hozzám.Egyéb: A munkalapok sort alul lehet duplázni, hogy ne csak 1 sorban legyenek láthatóak a lapok? Office 2010.
-
PeLa87
aktív tag
Sziasztok!
Szeretnék abban segítséget kérni, hogy ha mondjuk B2 cellában van egy érték és azt másolom C2 cellába és azt formázom vonalkóddá. Melyiket érdemes használni a code 39 vagy code 128-at. Valamint, van esetleg olyan lehetőség, hogy mondjuk QR kóddá is formázza? Ha nincs valami egyszerű, akkor nem létfontosságú.
Viszont az az lenne, hogyha mondjuk csak az én gépemen van telepítve ez a vonalkód betűtípus, akkor hogy tudom átadni másnak is, hogy ő is lássa a vonalkódokat és tudjon a táblázatban dolgozni?
-
ALFA
senior tag
2013 Angol Excel-ben tudja valaki, hogyan lehet engedelyeztetni az elso sor-oszlop nyomtatasat fejlecben?
Egy husz oldalas matrixot kellene kinyomtatnom, de kijelolhetetlen a nyomtatasi beallitasnal mind a terulet, mind a sor es oszlop kivalasztasa. -
Sziasztok! Nem MS, hanem Google Sheet-es segítséget kérnék, mert nem találom a megoldást. Hogy tudok ezres tagolásos formázást adni szám cellának? Most így van megadva: # ###, de ez a milliós értékeknél már nem tolja el, hiába próbáltam # ### ###-t. Köszi előre is!
-
allein
addikt
Sziasztok. Képen látható számokat szeretném megváltoztatni szám.00-ról csak szám-ra. Tudtok ebben segíteni? Példa: 1.00 helyett 1.
-
ny.janos
tag
A DARABTELI függvényt ebben az esetben megfontoltan érdemes kezelni, mert a legkisebb értéket adja vissza, ezért ha a keresendő érték a halmazban többször is szerepel, az eredmény nem biztos, hogy megfelel annak, amit a Baky1987 kapni szeretne.
Ha a halmaz 12 fős {1,1,4,5,5,5,5,6,7,8,8,9} melyben a négyszer is előforduló 5-ös szám sorrendben elfoglalt helyét keressük, úgy a
RANG.EGY függvény eredménye: 6 (5 nála nagyobb érték van)
RANG.ÁTL függvény eredménye: 7,5 (a sorrendben a 6.,7.,8., és 9. helyeket foglalja el, melyek átlaga a 7,5)
A DARABTELI függvény eredménye: 9 (a 12 szám közül 3 van, ami kisebb nála). -
-
Mutt
senior tag
válasz
Baky1987 #38365 üzenetére
Szia,
További megoldások:
Ha a számok egy tartományban vannak (pl. A oszlopban) akkor
=DARABTELI(A:A;">=5")
Ha a keresendő érték B1 cellában van, akkor
=DARABTELI(A:A;">="&B1)
Ha a számok egy céllában vannak (A1), vesszővel elválasztva, növekvő sorrendben (pl. 1,3,5,10) és B1-ben van a keresendő érték akkor
=HOSSZ(KÖZÉP(A1;SZÖVEG.TALÁL(B1;A1);HOSSZ(A1)))-HOSSZ(HELYETTE(KÖZÉP(A1;SZÖVEG.TALÁL(B1;A1);HOSSZ(A1));",";""))+1
üdv
-
Baky1987
tag
Sziasztok!
Van olyan képlet, ami megkeresi és megmondja, hogy egy adott szám (változó) egy bizonyos listában (ami szintén változó) hanyadik legnagyobb?
pl: 5-öt keresem és van egy 1,3,5,10 listám és kiírja, hogy a 2. legnagyobb.
De ez a lista változhat és utána lehet a 8 at kell keresi a 1,3,5,8 közül, ahol már az eredmény, hogy a legnagyobb.köszönöm szépen előre
-
Delila_1
veterán
válasz
swoody #38363 üzenetére
Az A1:N1 tartományból összefűztem a C3 cellába egy mondatot, aminek az 5. szavát (E1) akarom dőlttel írni.
Ahhoz, hogy ezt megtehessem, a C3 képletét értékké kell alakítanom.
Range("C3").Copy
Range("C3").PasteSpecial xlPasteValuesEzután kiszámolom, hol kezdődik az 5. szó a szövegben.
kezd = Len(Range("A1")) + Len(Range("B1")) + Len(Range("C1")) + Len(Range("D1")) + 4
A +4 a szavak közé írt szóközök száma.
Meg kell adnom, hogy hány karakter hosszan módosuljon a formátum.hossz = Len(Range("E1"))
és már jöhet is a formázás.
Range("C3").Characters(Start:=kezd, Length:=hossz).Font.FontStyle = "Dőlt"
-
swoody
senior tag
Fuu kegyetlen, hogy mindenre van megoldás.
Működik, köszönöm szépen.
Egy utolsó kérdésem lenne szerintem és kb. mindenben tudtatok segíteni .
Több adat összefézéséből megoldható, hogy egy bizonyos rész dőlt formátumú legyen? Találtam neten olyan makrót, ami A és B oszlop tartalmát C oszlopba összefűzi, és B oszlop adatai dőltek lesznek, de az én esetemben arról lenne szó, hogy van egy mondat, ami összefűzéssel áll össze, (több helyről veszi az adatokat) amiben van több változó (5-6 helyen) és ezeknek kéne dőltnek lenniük.
-
csferke
senior tag
Sziasztok!
Szeretnék ugyanabban a "környezet"-ben dolgozni a laptopomon mint az asztali gépemen. Az asztalin ugyebár van egy csomó beállítás amit a z Excel biztosan tárol valahol egy sablon fájl-ban, mint a Word a Normal.dotx-ben és elég ezt átvinni az új helyre, hogy a megszokott környezet/beállítások legyenek.
Van ilyen az Excel-ben?
Hol találom ezt az Excel "sablon"-t?
Angol Excel 2007.üdv, köszi
-
botond187
csendes tag
válasz
Fferi50 #38346 üzenetére
Nagyon szépen, köszi.
Tökéletes.Esetleg ha azt meg lehetne oldani még, hogy ha 1 oszlopba rendezem a 2x4 oszlopot és ne legyen közötte üres rész, akkor meg lehetne egybe írni a makrót.
Most úgy csináltam, - nem tudom, hogy ebből kiindulva az egyszerűbb, vagy van rá más, jobb módszer - hogy a második 4 oszlopot kimásoltam és bőven az első 4 oszlop alá beillesztettem. Így ha bővül a lista, még be fog férni alá, nem fogja felülírni.
Ennél kellene, hogy ha betette alulra, a kettő közötti üres sorokat törölje ki és így kapnák egy egybeföggő oszlopot.Ez kivitelezhető?
-
spe88
senior tag
Köszi! Megy, hogy erre ezt nem vettem észre...
Azt még meg lehet oldani, hogy ha fekete nyilat kapok, egy cellánál, mint utód, akkor kiírja, hogy melyik worksheet melyik cellája használja az adott cellát?Rámentem klikkelgettem, de semmi. Kék nyílnál ugye automatikusan látom, de fekete nyílnál nem írja, hogy melyik cella melyik worksheeten, csak mutatja, hogy valami használja.
köszi
-
spe88
senior tag
Hello!
Próbáltam ki google-izni, de nem jártam sikerrel... Hogy tudnám azt megnézni, hogy egy adott fájlban egy adott cella tartalmát melyik másik cella/k használja/k? Mi hivatkozik rá?
köszi
-
Fferi50
Topikgazda
válasz
botond187 #38340 üzenetére
Szia!
Ezt a makrót próbáld meg:
Sub rendezo()
Dim sh As Worksheet, rng1 As Range, usor1 As Long, usor2 As Long, xx As Long, szine As Variant, ara As Variant, yy As Integer
usor1 = Range("B10000").End(xlUp).Row + 1
usor2 = Range("F10000").End(xlUp).Row
Range("E2:H" & usor2).Cut Destination:=Range("A" & usor1)
'Ez a r?sz az?rt van benne, hogy l?sd melyik sorokat szedte sz?t
usor1 = Range("B" & usor1 + usor2).End(xlUp).Row
Range("A2:A" & usor1).Formula = "=row() & "".sor"""
Range("A2:A" & usor1).Value = Range("A2:A" & usor1).Value
' itt a szeml?ltet? seg?d v?ge
Set rng1 = Range("A2:D2")
xx = 2
Do
With rng1
szine = Split(.Cells(3).Value, "/")
If UBound(szine) > 0 Then
ara = Split(.Cells(4), "/")
For yy = UBound(szine) To 0 Step -1
.Offset(1, 0).Insert shift:=xlShiftDown
.Copy rng1.Offset(1, 0)
.Offset(1, 0).Cells(3).Value = szine(yy)
If UBound(ara) >= UBound(szine) Then .Offset(1, 0).Cells(4).Value = ara(yy) Else .Offset(1, 0).Cells(4).Value = .Cells(4).Value
xx = xx + 1
Next
.Delete shift:=xlShiftUp
'xx = xx - 1
Else
xx = xx + 1
End If
End With
Set rng1 = Range("A" & xx & ":D" & xx)
Loop While rng1.Cells(2).Value <> ""
MsgBox "K?SZ"
End SubKiegészítés:
1. Ha a D oszlopban dátumot látsz, ne ijedj meg, állítsd át az egész oszlop cellaformátumát számra 0 tizedessel.
2. Ha színek vannak, de nincs hozzá külön ár, akkor minden színhez ugyanaz az ár kerül.Üdv.
-
modflow
veterán
A következő ügyben kérném a segítségeteket.
Van egy oszlop, ahol vannak számok:
2
1,5
4Azt szeretném, hogy a mellette lévő oszlopokba a gép a következő szabály szerint írja be az értékeket:
- Ha a szám egész szám, akkor a mellette lévő cellába az eredezi szám-0,5 öt írjon be.
Azaz ha 2, akkor 1,5.- Ha a szám nem egész szám, pl. 1,5, akkor az változatlanul írja be hogy 1,5.
Tudtok ebben segíteni?
-
botond187
csendes tag
válasz
Fferi50 #38339 üzenetére
Szia,
Igen, ez nem is annyira égető, mert ezt meg lehetne csinálni, csak hátha van rá valami megoldás, hogy ennyit se kelljen csinálni.
Itt tudod letölteni a fájlt:
https://fil.email/NhMLV3QK
Az aljára tettem egy kis magyarázatot, meg hogy hogy nézzen ki.
Kipróbálom, hogy nekem sikerül-e a cella tartalmat szétszedni.
Köszi.
-
Fferi50
Topikgazda
válasz
botond187 #38338 üzenetére
Szia!
"2x4 oszlopot kapok, amiből szeretnék 1x4 oszlopot, de folytatólagosan, hogy az első 4 oszlop vége után tegye be a második 4 oszlopot."
Kijelölöd a második négy oszlopot. Kivágás. Utána az első négy oszlop végén beillesztés.Cella tartalmat az Adatok- szövegből oszlopok menüponttal tudsz szétszedni. Ott megadhatod, mi az elválasztójel.
Nem tudnál egy rövid mintát feltenni (természetesen kamu adatokkal)? Benne mutatni, hogy mit és hogyan szeretnél? Makróhoz segítene.
Üdv.
-
botond187
csendes tag
Sziasztok,
Szeretnék segítséget kérni az alábbi problémára:
Win 8.1 64bites
office 2013 hunEgy árlistáról lenne szó, ami pdf-ben van meg, ezt átalakítok excellé egy másik programmal, ez eddig nem probléma.
Makrót szeretnék létrehozni amivel az alábbi problémákat szeretném áthidalni:Első probléma:
2x4 oszlopot kapok, amiből szeretnék 1x4 oszlopot, de folytatólagosan, hogy az első 4 oszlop vége után tegye be a második 4 oszlopot. Erre nem tudom, hogy van-e valami képlet.
A probléma, hogy változik az oszlop hossza, így van, hogy 130 soros, van hogy 200 soros.Második probléma:
B oszlopban szerepel a termék neve, mellette levő (C) oszlopban az elérhető színvariáció / -jellel elválasztva, így: sárga/fekete/zöld
Nem mindenhol szerepel színvariáció, olyankor üres ez a cella.
A D oszlopban az ár szerepel szintén / -jellel elválasztva, ahol van színvariáció, így:
1500/1600/1700
Ahol nincs színvariáció, akkor az ár vagy egy valamilyen szám vagy 0.Ebből úgy lenne jó, ha egy ilyet talál, másolja le ezt a sort a következő sorba (a többit meg tolja le egy sorral értelemszerűen, hogy ne írja felül) annyiszor, ahány / jelet talál a C oszlopban, hogy minden egyes színvariációról legyen külön sor, ugyanígy az árakat is tegye a megfelelő sorba.
Ennek a lényege az lenne, hogy így különválogatná, hogy nem 1 sorban lenne ömlesztve, hanem külön-külön sorban a megfelelő színvariációval és árral.
Harmadik probléma:
Van, hogy az ár 0, nem elérhető éppen, ilyenkor ezt be kellene színezni.
(Ezt egy feltételes formázással meg tudom csinálni, de ha a / jel is szerepel benne, akkor már fogós a kérdés, bár a cél az lenne, hogy csak szám szerepeljen benne, tehát ha a második problémára lenne megoldás, akkor már nem lenne ez a harmadik)Van erre megoldás szerintetek?
A második probléma a fő probléma, az elsőt még akár kézzel is át lehet hidalni, hogy a kettő közötti üres területet kitörölni.A segítséget előre is köszönöm.
-
amex02
csendes újonc
Szia, koszi de nem talaltam ilyen beallitasi lehetosegeket.
Viszont elfelejtettem irni, hogy office 2003 at hasznalok win 10 alatt.Az erdekes az egeszben az hogy lassan egy eve hogy tokeletessen mukodott.
Ezt a ki kapcsolos jatekot kb masfel honapja kezdte el. Soha ez elott.Es hiba torlom le a geprol es telepitem ujra, akkor is ugyan az van.
Megneztem masik xls fileokat ott nem vettem eszre ezt a hibat.
Szoval nem ertem.
Lecci ha van meg otleted ird meg.
Koszi. -
lappy
őstag
Tudtok olyan oldalt ajánlani ahol űrlap van aminek a használata menuvel van megoldva.
Olyanra gondolok hogy lehet menteni, törölni, keresni stb. és ezt vmilyen menü rendszeren keresztül tehetem meg. Tovább adatokat lehet felvinni. -
róland
veterán
Érdeklődöm, hogy a Google Dokumentumok FUSION Table-jéhez hasonló "webes" űrlap - (összesítő) táblázat megoldható-e hagyományos Excel-lel?
-
Delila_1
veterán
válasz
huliganboy #38329 üzenetére
Szívesen.
-
swoody
senior tag
Hmmm igazad lehet, hogy egyszerűbb lehet körlevéllel, azt is eltudom végülis menteni egybe.
A másik problémám azzal volt, hogy egy cellában 0,5 volt és nekem összefüzéssel 50% kellett volna, amikor rájöttem, hogy összefüzésen belül is lehet céllát szorozni és a %-ot egyszerűbb, ha külön cellába rakom és úgy fűzöm össze, úgy megörültem magamnak.
Köszönöm szépen a segítésget.
Viszont még az összefűz és dátum továbbra problémát, ha szöveggel probálom összerakni. Majd berakok egy rendes képet róla.
-
Delila_1
veterán
válasz
dellfanboy #38326 üzenetére
Cseréld ki a makrót erre
Sub Masolasok()
Dim WBE As Workbook, WSM As Worksheet, ide As Long
Dim FD, utvonal As String, FN As String, valasz
Set WBE = ActiveWorkbook
Sheets(1).Copy '1. lap másolása
Set WSM = ActiveWorkbook.Sheets(1)
WSM.Name = "Eredmény"
ide = WSM.Range("A" & Rows.Count).End(xlUp).Row + 1 '2. lap másolása
WBE.Sheets(2).Range("A1").CurrentRegion.Offset(1).Copy Range("A" & ide)
ide = WSM.Range("A" & Rows.Count).End(xlUp).Row + 1 '3. lap másolása
WBE.Sheets(3).Range("A1").CurrentRegion.Offset(1).Copy Range("A" & ide)
'Másolt fájl neve és útvonala
valasz = MsgBox("Megfelel a riport 1 cím a mentendő fájlnak?", vbExclamation + vbYesNo, "Fájlnév")
If valasz = 7 Then
FN = Application.InputBox("Add meg a mentendő fájl nevét kiterjesztés nélkül!", , , , , , 2)
Else: FN = "riport 1"
End If
MsgBox "Válassz útvonalat", vbExclamation
Set FD = Application.FileDialog(4) 'mappa választás
With FD
.AllowMultiSelect = False
.Show
If .SelectedItems.Count = 0 Then
MsgBox "Nem választottál útvonalat, befejezzük.", vbInformation, "Értesítés"
Exit Sub
Else
utvonal = .SelectedItems(1)
End If
End With
ActiveSheet.DrawingObjects.Delete
ActiveWorkbook.SaveAs utvonal & "\" & FN & ".xlsx" 'mentés
End Sub -
dellfanboy
őstag
válasz
Delila_1 #38315 üzenetére
az nem igaz, hogy nem probaltam ki, mert kiprobaltam es nem jol mukodott, de ahogy e-mailbe is irtam mostmar jol fut. amit nagyon koszonok
csak annyi kerdesem lenne hogy amikor feljon a msgbox van-e arra opcio hogy feljojjon egy sztenderd szoveg? pl riport 1 amit ha akar a felh modosit? -
0P1
aktív tag
Ja, most olvastam, hogy leirtad te is, hogy nem fog beleférni
Egyébként szerintem Excel 2016-ban talán halandók számára érthetőbb megoldaás, ha beirjuk Get&Transform-ba, hogy {1..10000}, táblává alakitjuk a listát, transzponálás, és minden oszlop kijelőlése -> oszlop egyesités elválasztó megadásával . Ennek elpnye, hogy magában a PQuerybe belefér akár 10.000-ig is a szám, vagyis egyéb műveleteket tudsz vele végezni, anélkül hogy elvesztenéd a 6774-nál nagybb számokat, persze, ha visszaadod Excelnek az egész listát változatlan formában , akkor belép az Excel 32767-es korlátja .
Ezt kiküszöbölendő rá lehet nyomni egy oszlop felosztást (split columns) , visszaadás előtt -
Mutt
senior tag
válasz
meke11 #38320 üzenetére
Szia,
Vmi ilyet szeretnél a cellában?
1,2,3,4,....,10000Ha igen, akkor nem fog mennni mert egy cellában max ~32 ezer karakter lehet ez meg majdnem 49 ezer karakter.
Ha Excel 2016-od van, akkor az alábbi tömbfüggvény kiadja a maximumot:
=SZÖVEGÖSSZEFŰZÉS(",";;SOR(INDIREKT("A1:A6775")))
Régebbi Excel-ben a következő tömbfüggvényt használhatod, a gond hogy az utolsó szám után is lesz egy vessző:
=FŰZ(SOR(INDIREKT("A1:A6774"))&",")
A másik gond az ilyen hosszű szövegekkel, hogy sok kereső függvény csak az első 255 karakterig keres benne, 255 karaktert az első 88 szám felsorolása el is visz.
üdv
-
meke11
aktív tag
Sziasztok!
Hogyan lehet 1 cellába felsorolni a számokat 1 és 10000 között úgy hogy, minél kevesebbet keljen gépelni?
Köszönöm!
-
csurgoi
aktív tag
Sziasztok!
Kérem szépen a segítségeteket nagyon fontos lenne.
Ease US Recovery-vel visszaállított excell állományokat nem tudok megnyitni, mert a következő üzenetet kapom, illetve az "Igen" után sem nyitja meg a táblákat.
Ugyanez a helyzet a Word dokukkal is.
Céges adatokról van szó és majdnem egy évi állomány, úgyhogy aggódom :-( -
0P1
aktív tag
"A lenti képletek mindegyike ugyanazt éri el - ha A1-ben szövegként van tárolva a szám, akkor abból számot csinál anélkül hogy az értékét megváltoztatná -, a kettős tagadás a legrövidebb és leggyorsabb megoldás:
=A1*1
=A1+0
=--A1
=A1*-1*-1"Szerintem ezek közül mindegyiknél gyorsabb a value() függvény, ami semmi műveletet nem vlgez, hanem csak számot csinál a szövegből
-
Mutt
senior tag
válasz
swoody #38316 üzenetére
Szia,
Szerintem erre a feladatra sokkal jobb megoldás a World-ben található Körlevél (Mail merge).
A másik kérdés: a tagadás az Excelben a leggyorsabban feldolgozott művelet, nem csinál mást mint a megadott adatot megszorozza -1-el, de mivel többnyire nekünk az eredeti előjellel kell az adat ezért ezt kétszer kell megtennünk.
A lenti képletek mindegyike ugyanazt éri el - ha A1-ben szövegként van tárolva a szám, akkor abból számot csinál anélkül hogy az értékét megváltoztatná -, a kettős tagadás a legrövidebb és leggyorsabb megoldás:
=A1*1
=A1+0
=--A1
=A1*-1*-1üdv
-
swoody
senior tag
válasz
Fferi50 #38238 üzenetére
Szia!
Noh sikerült feltöltenem.
Szóvál az első munkafüzet a táblázat és a második pedig a táblázatból generált lap lenne. Pirossal beírtam, hogy mit, hogy kéne.
Szerinted ez járható?
Másik: )
Illetve múltkorában volt problémám a KÖZÉP függvénnyel, amiben segítettek is, hogy meg kellett szorozni az eredményt és egyből jó volt. Viszont az mit jelent, hogy "használd a kettős tagadást [--])"
[link] #37822) MuttAz szintén a fenti miatt lehet, hogy egy "%" vagy "dátum" hasnzálatát, ha az ÖSSZEFŰZ függvénnyel használom akkor számként adja meg?
-
Delila_1
veterán
válasz
dellfanboy #38314 üzenetére
Működő kódot adtam, de látom, ki sem próbáltad, amit írtam. Felvetetted egy másik fórumon is, ahonnan eltanácsoltak.
Majdcsak kapsz valahonnan olyan választ, amit legalább kipróbálsz, addig másolgass kézzel.
-
Delila_1
veterán
válasz
dellfanboy #38311 üzenetére
Küldd el privátban a fájlodat, másképp elő kellene vennem a látnok szemüvegemet – ami nincs.
-
dellfanboy
őstag
válasz
Delila_1 #38295 üzenetére
1. beraktam personalba, most 0-ra fut, hibauzenet nincs, viszont elolvasva az elso hsz-t az en excel-em angol ez okozhat barmi fele hibat?
masik problemammal kapcsolatban (ahol 3sheetrol kellene1ujba masolni) atirtam a tartomany kijelolest de az se hozott meg pozitiv vegeredmenyt...
-
Mutt
senior tag
válasz
Peddy789 #38297 üzenetére
Szia,
Irányított szűrést (Advanced filter) is ki lehet próbálni.
http://www.contextures.com/xladvfilter01.htmlMondjuk annyiszor kell használni, ahány azonosítód van.
üdv
-
Mutt
senior tag
válasz
amex02 #38293 üzenetére
Szia,
Ha egy üres lappal is csinálja, akkor próbáld meg kikapcsolni a villámkitöltést (Flash fill).
Fájl -> Beállítások -> Speciális -> Automatikus villámkitöltés NE legyen kipipálva.Vmint
Fájl -> Általános -> Gyorselemzési lehetőségek megjelenítése se legyen kipipálva.Ha ekkor sem jó, akkor az Office telepítővel kellene egy telepítési hibákat javítani vagy újratelepíteni.
Ha egy adott fájlal csinálja, akkor lehet hogy
1. van makró ami a bevitelt figyeli és az hibázik
2. van benne olyan képlet ami a beviteli oszlopon összes során végigmegy és elfogasztja az erőforrásokat.A makrót egy mentés másként .XLSX formátumot választva ki lehet dobni.
A képlet esetén a beviteli oszlop celláján állva Képletek -> Utódok mutatása adhat segítséget.üdv
-
Delila_1
veterán
válasz
ztoldy #38305 üzenetére
A
Range("D" & sor & ":E" & sor).MergeCells = True
sor fölé írd be:
Cells(sor, "D") = Cells(sor, "D") & " " & Cells(sor, "E")
Ha az összefűzés után nincs szükséged az E oszlop tartalmára, akkor
Sub Osszevonas()
Dim sor As Long
Application.DisplayAlerts = False
Application.ScreenUpdating = False
sor = 2
Do While Cells(sor, "D") <> ""
Cells(sor, "D") = Cells(sor, "D") & " " & Cells(sor, "E")
Cells(sor, "E") = ""
sor = sor + 1
Loop
Application.DisplayAlerts = True
Application.ScreenUpdating = True
End Sub -
ztoldy
senior tag
válasz
Delila_1 #38304 üzenetére
Köszönöm. Ezzel össze tudom vonni, ez sikerült nekem is korábban, de sajnos csak a D oszlop tartalma marad meg. Nekem úgy kellene az összevonás, hogy egy szöveget alkosson a kettő.
Elnézést, én gondolkoztam rosszul, mert ez összefűzés, nem összevonás (angolban talán concatenate) lesz ez. -
Delila_1
veterán
válasz
ztoldy #38302 üzenetére
Modulba
Sub Osszevonas()
Dim sor As Long
Application.DisplayAlerts = False
Application.ScreenUpdating = False
sor = 2
Do While Cells(sor, "D") <> ""
Range("D" & sor & ":E" & sor).MergeCells = True
sor = sor + 1
Loop
Application.DisplayAlerts = True
Application.ScreenUpdating = True
End SubHa nincs címsorod, a sor=2 helyett írj sor=1-et.
-
ztoldy
senior tag
Sziasztok!
Van egy táblázat, ami X időközönként ismétlődik. Adatok frissülnek, de mindig ugyanazokat az oszlopokat kell benne osszevonni. Makrót szeretnék rá írni, de nem jövök rá a szükséges megoldásra.
Az összevonandó cellák a D és E oszlopban vannak. Sok-sok (változó, hogy mikor mennyi) sor van és az összes sorban össze kellene vonni az adatokat soronként.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- OLED TV topic
- E-roller topik
- Autós topik
- Hitelkártyák használata, hitelkártya visszatérítés
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Gurulunk, WAZE?!
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Linux kezdőknek
- Azonnali fotós kérdések órája
- További aktív témák...
- AKCIÓ! Apple Mac Studio M1 MAX 2022 32GB 512GB számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- Telefon Felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- AKCIÓ! Gigabyte B760M i5 14600KF 32GB DDR4 512GB SSD RX 6800XT 16GB Rampage SHIVA CM 750W
- Csere-Beszámítás! Felsőkategóriás számítógép PC Játékra! I9 13900KF / RTX 4080 / 32GB RAM / 1TB SSD
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i7 12700K 16GB DDR4 512GB SSD RX 6700 XT 12GB Rampage SHIVA Enermax 750W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest