Hirdetés
-
LOGOUT.hu
A Microsoft Excel topic célja segítséget kérni és nyújtani Excellel kapcsolatos problémákra.
Kérdés felvetése előtt olvasd el, ha még nem tetted.
Új hozzászólás Aktív témák
-
nagyúr
Üdv. Kollégák olyan egyszerűnek írják ezt a kombinált diagramot nekem mégsem jön össze. Adott 2 munkalap ahonnan szeretném összevadászni az egészet, de valamiért nem sikerül. Csak az egyiket tudom hozzáadni, vagyis adatsorba hozzá tudom adni a másikat is, de akkor nem a dátum függvényében fogja mutatni. Mit rontok el? Excel 2003
-
nagyúr
Üdv. Segítséget kérnék. Van egy ilyenem:
Sub KIOLVAS()
ChDir "c:\kiolvas\"
Workbooks.OpenText Filename:="fajl.txt", Origin:=852, _
StartRow:=1, DataType:=xlFixedWidth, FieldInfo:=Array(Array(0, 1), Array(16 _
, 1), Array(19, 1), Array(30, 1), Array(40, 1), Array(50, 1)), DecimalSeparator:=".", _
TrailingMinusNumbers:=True
End SubAzt szeretném hozzáfűzni, hogy ezt ne egy új ablakba nyissa meg, hanem a Munka1 lapon, majd a végén váltson át a Munka2-re.
Hiába tettem az elejére, hogy:
Sheets("Munka1").Select
Cells.Select
Selection.ClearContentsés a végére:
Sheets("Munka2").Selectmégsem akarja.
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
Már módosítottam ilyenre:
Sub KIOLVAS()
Sheets("Munka1").Select
Cells.Select
Selection.ClearContents
With ActiveSheet.QueryTables.Add(Connection:= _
"TEXT;C:\KIOLVASNIVALO.kit", Destination:=Range("A1"))
.Name = "kiolv"
.FieldNames = True
.RowNumbers = False
.FillAdjacentFormulas = False
.PreserveFormatting = True
.RefreshOnFileOpen = False
.RefreshStyle = xlInsertDeleteCells
.SavePassword = False
.SaveData = True
.AdjustColumnWidth = True
.RefreshPeriod = 0
.TextFilePromptOnRefresh = False
.TextFilePlatform = 852
.TextFileStartRow = 1
.TextFileParseType = xlDelimited
.TextFileTextQualifier = xlTextQualifierDoubleQuote
.TextFileConsecutiveDelimiter = False
.TextFileTabDelimiter = True
.TextFileSemicolonDelimiter = False
.TextFileCommaDelimiter = False
.TextFileSpaceDelimiter = False
.TextFileColumnDataTypes = Array(1, 1, 1, 1, 1, 1)
.TextFileTrailingMinusNumbers = True
.Refresh BackgroundQuery:=False
End With
Sheets("Munka2").Select
End SubA tegnapi állománnyal jó volt, de a mait nem szeparálja szét cellákra. Az első oszlopba dobálja be.
-
-
nagyúr
Sziasztok. Helpet szeretnék kérni. Van egy jó nagy táblám, amiben vannak felvéve ID alapján adatok ami mellé van írva egy érték.
Pl:
0001 | Kiss Józsi | 111
0001 | Kiss Józsi | 222Nos milyen függvénnyel tudnám ezeket összeadni? Tehát, hogy mondjuk a Sheet2-n jelenjen meg úgy(csak egyszer), hogy:
0001 | Kiss Józsi | 333 -
nagyúr
Üdv. Kollégák szám típusú mezőre hogyan tudnék kiadni max limit-et, illetve ha belekattolok "megjegyzés" jelenjen meg(nem pontosan megjegyzés(széljegyzet tán?), ez vmi más kis panel, amibe írja mennyi az a limit)?
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
Sziasztok! A múltkor kértem segítséget, amire a választ is gyorsan megkaptam(Érvényesítés). Nos, most az kéne ezzel kapcsolatban, hogy van mondjuk 5 cella, és a 6. a szummás(kerekít+ megszoroz egy Y értékkel), ott szeretném megadni, hogy ne legyen több X-nél. Hiába adom ki arra az érvényesítést, nem dobja vissza, hogy több. Az első 5 cellának nem adhatok maximumot, mert az nagyon változó értéket képviselhet.
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz Fferi50 #24133 üzenetére
Az X-et tudom előre, de az első 5 cellában ez az érték bárhogyan kijöhet. Lehet azt is, hogy egy cellába bevágom az X-et és a többi 4 az nulla. A lényeg, hogy ha 1 cellában már eléri az X-et, akkor ne is engedjen semmit írni a többibe, mert már elérte. Ezt szerettem volna megoldani egy felugró alert ablakkal.
-
nagyúr
-
nagyúr
Sziasztok. Segítséget szeretnék kérni. Hogyan tudok összeegyeztetni cellákat ily módon?
munkalap1: dátum1 érték1 || munkalap2: dátum2 érték2
Tehát, hogy a dátum1 és a hozzá tartozó érték1 szerepel-e ugyan ezekkel az értékekkel a munkalap2-n?
U.I.: Kihagytam, hogy vmilyen kereséssel kéne, mert nem biztos(sőt biztos, hogy nem), hogy tartalmazza ugyan azokat a tételeket, és úgy van leszűrve.
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
Üdv. Kollégák Excel 2010-ben van panelrögzítésre valami billentyűkombináció? Google és MS nem segít ebben.
-
nagyúr
-
nagyúr
Üdv. Szeretnék segítséget kérni. Az lenne a cél, hogy feltételes formázással szeretném sárgára, pirosra, vagy zöldre festeni a cellákat. Vegye a mai dátumot alapul és ha az ott beírt érték korábbi, mint 1 hónap, akkor legyen zöld, ha régebbi, mint 1 hónap, akkor sárgázza, és ha régebbi, mint 2 hónap, akkor legyen piros. Köszönöm!
-
nagyúr
válasz Fire/SOUL/CD #26322 üzenetére
Szerintem nem.
MA: 2015.03.31
Ha a dátum 2015.02.29 az régebbi, mint 1 hónap, de a 2015.03.15 az 1 hónapon belül van.
(#26323) Delila_1: Köszönöm!
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz Fire/SOUL/CD #26329 üzenetére
Jelen esetben 1-1 nap nem számít
-
nagyúr
Sziasztok!
Találkozott már valaki 2010-es Excel-nél, hogy van a cellába adat, de nem látszódik? Szerkesztőlécben látszódik, illetve, ha kitörlöm a sort és visszahozom, akkor megjelenik. Tehát valami megjelenítési probléma. Hátha van valakinek megoldása rá.
-
nagyúr
-
nagyúr
Sziasztok! Nem MS, hanem Google Sheet-es segítséget kérnék, mert nem találom a megoldást. Hogy tudok ezres tagolásos formázást adni szám cellának? Most így van megadva: # ###, de ez a milliós értékeknél már nem tolja el, hiába próbáltam # ### ###-t. Köszi előre is!
-
nagyúr
Üdv. Kollégák segítségre lenne szükségem. Van egy 2 oszlopos táblám, A oszlop dátum, B oszlop érték. Szeretném egy másik független cellába mindig a legfrissebb értékes megjelentetni. Nehezítés: Google Sheets-ben. Köszönöm előre is.
-
nagyúr
Így vannak megadva és azt szeretném egy C1 cellába, hogy melyik dátum volt a legnagyobb és annak az eredménye. Illetve bocsánat, nem A és B oszlop van, hanem H és I, és asszem az FKERES csak az első oszlopba tud belekeresni?!
H oszlop I oszlop
2017.11.08 15:43 4 573
2017.11.08 19:34 9 289
2017.11.09 17:25 7 848
2017.11.14 18:55 3 748
2017.11.16 19:49 6 987 -
nagyúr
Üdv. Kollégák nem boldogulok, mit cseszek el? 1 cellába be akarom függvénnyel írni, a sheet nevét:
=MID(CELL("filename",A1),FIND("]",CELL("filename",A1))+1,32)
ez ugye nekem nem jó, mert magyarul kell:=KÖZÉP(CELLA("filenév";A1);KERES("]";CELLA("filenév";A1))+1;32)
A vesszőket pontos vesszőre cseréltem, mert nálunk ugye úgy kell, de valamiért nem jó. Képletkiértékelővel a keres-el megtalálja, de a következő lépésnél már
#ÉRTÉK
-et ad vissza. Köszi![ Szerkesztve ]
-
nagyúr
Üdv. Kollégák szeretnék segítséget kérni. Van egy adatbázisom, amiben van olyan oszlopom, hogy "számlaszám", amit kézzel szoktam kitölteni. Olyan macro-ra lenne szükségem, ami egy folder-ből fel tudja olvasni az ott levő PDF-eket és ha a számlaszámba beírt szám stimmel a folderban levő fájlnévvel, akkor hyperlinkelje be.
-
nagyúr
Üdv. Srácok helpet szeretnék kérni. Nem bírok rájönni. Csak egy gépen jelentkezik(i5-8350U, 8GB memória) a következő hiba: Cellaszínezésnél(akár 2, akár 15 cella) kiterheti 100%-ra a CPU-t, de nem mindig, random, de sűrűn! Már mindent is megnéztem és nem találok semmire utaló hibát. OneDrive-os xlsb, és ugyan ezt használja más ember is, nála nincs gond. Újratelepített Windows/Office. Valakinek bármi ötlet?
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz Fferi50 #48967 üzenetére
Ja igen ezt elfelejtettem: Semmilyen függvény nincs az egész excel-be, egyetlenegy kivételével: =HAHIBA(HA(NAP(C42)=0;"";SZÖVEG(HÉT.NAPJA(C42);"nnnn"));"")
Automatikus mentés van rá beállítva, szóval azonnali mentés.
Hálózatát egész nap pingelem semmi szakadás, GBit LAN.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Horgász topik
- iPhone topik
- Politika
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- 14 az 1-ben USB4 dokkoló jött a Razer fémjelzésével
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Házimozi belépő szinten
- Mesterséges intelligencia topik
- Ford topik
- További aktív témák...
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- Star Wars Outlaws GeForce RTX 40 Bundle - lepd meg magad!
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - 2990 Ft-tól!
- Microsoft Office Home & Business 2024 PC/Mac EP2-06638
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest