Hirdetés
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Real Racing 3 - Freemium csoda
- hcl: Poco F2 Pro facepalm
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
-
LOGOUT
A Microsoft Excel topic célja segítséget kérni és nyújtani Excellel kapcsolatos problémákra.
Kérdés felvetése előtt olvasd el, ha még nem tetted.
Új hozzászólás Aktív témák
-
user112
senior tag
Sziasztok!
Gyakran használom (kijelölt területre is) az eztes tagolást, 0 tizedesre.
Sajnos nem látok ilyen parancsot, amit kitehetnék a menübe (csak könyvelési van).
A ctrl-shift-1 is 2 tizedest csinál.
Meg lehetne ezt csinálni 1 gombbal?
Vagy csak makróval? -
Pakliman
tag
válasz
dori0495
üzenetére
Ahogy [Fferi50] írta, UserForm-mal.
Ha már dolgoztál vele, akkor szerintem ez lenne a legegyszerűbb.Ha nem, akkor egy lehetséges megoldás:
Mivel ha jól látom, már van egy statisztika munkalap (legyen a neve "Statisztika"), ezért használjuk azt.Feltételezve, hogy az adatokat tartalmazó munkalap neve "Adatok", a kódmoduljába be kell írni:
(A kiválasztott sor DK oszlopában duplán kattintva fog lefutni a kód.)Private Sub Worksheet_BeforeDoubleClick(ByVal Target As Range, Cancel As Boolean)
If (Target.Row > 3) And (Target.Column = Range("DK1").Column) Then
With Worksheets("Statisztika")
Cancel = True
.Activate
.Range("F2") = Target.Row
End With
End If
End SubA "Statisztika" munkalapra kell egy segédoszlop (mondjuk legyen az "F")
Az "F2" cella fogja tartalmazni annak a sornak a számát, amin állva duplán kattintottál.
A 3. sortól kezdve azoknak az oszlopoknak a betűjelét kell oda beírni, amelyikben megtalálható az adott adat.
A "C" oszlop tartalma (már ahol éppen nem számított érték van, mint pl. "Szerszámok elkészítésének ideje"):
=HA(ÜRES(F3);"";INDIREKT("Adatok!" & F3 & $F$2)). -
ny.janos
tag
válasz
Fferi50
üzenetére
Szia!
Én a #38536 hozzászólás és a #38562 hozzászólásban szereplő első képlet alapján úgy értelmeztem, hogy valamennyi számot egyszerre szeretne összeadni, attól függetlenül, hogy milyen betű áll előtte. Ezért is javasoltam anno az
"N"0stb. cellaformázást is, mint lehetséges megoldást. Úgy nem is kellett volna hozzányúlni a képlethez.Majd kiderül...

-
Fferi50
Topikgazda
válasz
dori0495
üzenetére
Szia!
Én csinálnék egy Userformot, amire a megfelelő adatokat a gomb megnyomására kiírná a makró és megjelenítené. Ezt egyszer meg kell szerkesztened, utána a kiválasztott sor alapján automatikus lehetne a kitöltés.
Arról nem is beszélve, hogy a Userformot szépen ki is lehet "csicsázni".Üdv.
-
ny.janos
tag
válasz
üzenetére
Szia!
Az alábbi képlet a következő feltételek esetén működik (feltéve, hogy jól értelmeztem az általad írtakat):
Minden adat felépítése, melyből a számokat össze akarod adni: 1 betű (E, M, N /a képlet bármely más karakter esetén is működik/ akár kicsi akár nagybetű), majd egy szám, amely lehet több karakter is. A szám után más karakter/karakterlánc nincs.Az egyes cellák az alábbi figyelembe veendő értékeket vehetik fel az általad írt képlet alapján (kis és nagybetű is lehet):
D8 - E7, M7, N7, E12, M12, N12
E8:AH8 - E12, M12, N12
D9:AG9 - E12, M12, N12
AH9 - E, M5, N5Ha ez előbbi cellák végén más szám áll, úgy azokat a képlet az összegzésnél nem veszi figyelembe.
A képlet pedig (tömbképlet - Ctrl + Shift + Enter):
=HA(ÉRTÉK(JOBB(D8;HOSSZ(D8)-1))=7;7;0)+SZUM(HA(ÉRTÉK(JOBB(D8:AH8;HOSSZ(D8:AH8)-1))=12;12;0))+SZUM(HA(ÉRTÉK(JOBB(D9:AG9;HOSSZ(D9:AG9)-1))=12;12;0))+HA(ÉRTÉK(JOBB(AH9;HOSSZ(AH9)-1))=5;5;0) -
dori0495
újonc
Sziasztok!
Nekem egy olyan problémám lenne, hogy egy nagyon hosszú táblázatból statisztikát szeretnék készíteni az egyes sorok végén. A táblázat a képeken látható termelési táblázat, ami nagyon hosszú, most csak az elejét és végét raktam be. Minden sorban egy cikkszám szerepel, és a lényeg az lenne, hogy a végén a statisztika gombra kattintva felhozza az excel magától azokat az adatokat, amiket kiiírtam én most egy külön munkalapra(6. kép). Ezek az adatok a táblázatban benne vannak, de az is elegendő lenne ,ha csak a narancssárgán írt gyártási statisztikát dobja fel, amiket szintén kiszámol még a hosszú színes táblázatban.
Tehát minden sor végén magától kellene egy statisztikát készítenie anélkül, hogy én egy új munkalapra előtte kiírom. Ami még probléma, hogy a táblázat sorai folyamatosan bővülnek. Lehet egyáltalán ilyet csinálni? Vagy valami egyéb javaslat, hogy hogyan lehetne megoldani?Köszönöm a választ.
-
Fferi50
Topikgazda
válasz
üzenetére
Szia!
Ez a (továbbra is) tömbképlet:
=SZUM(HAHIBA((ÉRTÉK(HELYETTE(NAGYBETŰS(D8);"N";""))=7)*7;0);HAHIBA((ÉRTÉK(HELYETTE(NAGYBETŰS(D8:AH8);"N";""))=12)*12;0);HAHIBA((ÉRTÉK(HELYETTE(NAGYBETŰS(D9:AG9);"N";""))=12)*12;0);HAHIBA((ÉRTÉK(HELYETTE(NAGYBETŰS(AH9);"N";""))=5)*5;0))az adott tartományokban a 7, 12, 5 számokat adja össze, amelyek előtt N betű áll és figyelembe veszi a kis N betűket is.
Szerintem ez alapján az E és M betűs képletet, valamint a számvariációkat már meg tudod te is csinálni.Egy pici segítség még: Az Excelben a logikai nem =0, a logikai igen =1 számértékként is értelmezhető. Ezért van a képletben a megfelelő számmal való szorzás.
Üdv.
-
törölt tag
válasz
Fferi50
üzenetére
Szia!
Köszönöm a segítségedet!
Ez már kezd alakulni, de a következő hibák vannak így.
A példában a nagy "N" betűre működik, kicsi "n"re nem
A számok előtt három betűt kellene alkalmaznom.
Az "N" - "E" - "M" betűket.
Ezeket kellene a kódba belerakni és ne csak az "N" legyen benne.És az is jó lenne, ha csak azokra a számora lenne igaz, mint amit a példában megadtam, mert így akármilyen számot beírok azt összeadja.
Ide másolom a régi kódot újra.
=SZUMHA(D8;"7")+SZUMHA(D8:AH8;"12")+SZUMHA(D9:AG9;"12")+SZUMHA(AH9;"5")Tehát ami fontos, csak is összeadható számok, a "7" "12" és a "5" más számokat NE vegyen figyelembe azaz ne adja össze, hagyja figyelmen kívül. (Ugyan nem fogunk más számot beírni, de ha még is véletlen, akkor NE adja össze)
Tudnál írni egy példát, hogy D8;"7" nél csak az E7 és N7 vagy M7 ezeket vegye figyelembe?
Majd, a D8:AH8;"12" nél is csak az E12 és N12 vagy M12 ezeket vegye figyelembe?
és így a másik kettőnél.. -
lenkei83
tag
-
Ala
tag
Nekem az lenen a kérdésem, hogy hogyan lehet kivitelezni, azt, hogy a min függvényt elkészítem az adott értékekre, de én választhassam ki, hogy éppen melyik értékeket veszi figyelembe és melyikeket nem.
-
Ala
tag
válasz
Antikaaa
üzenetére
Ha tényleg ez a probléma, akkor én valahogy így oldanám meg:
Létrehoznék egy távolság mátrixot, és az oszlopok neve alá egy segéd sort.
A távolságok kijelzéséhez listát hoznék létre az A oszlop városaiból, mert így nem rontod el a bevitelt (ugyan ezek szerepelnek az első sorban)
/Adatok->Adateszközök->Érvényesítés->(panelon)->Megengedve:Lista;Forrás:kijelölni az A oszlop városait/A két keresett város közötti távolságra pedig a következő képletet használnám:
=FKERES($A19;$A$1:$L$13;(VKERES($B19;$B$1:$L$2;2;HAMIS));HAMIS)Csatolom a képet is, remélem az segít érthetőbbé varázsolni a dolgot.
-
ny.janos
tag
válasz
Antikaaa
üzenetére
Ha lenkei83 által javasolt SZUMHATÖBB függvénnyel próbálkozol, akkor arra feltétlen figyelj, hogy az első táblázatodban minden reláció biztosan csak egyszer szerepeljen!

Ha bármilyen véletlen folytán ugyanis valamely távolság többször szerepel a táblázatban, akkor értelemszerűen azzal a megoldással a valós távolság többszörösét kapod eredményül. -
ny.janos
tag
válasz
Antikaaa
üzenetére
Ha az FKERES függvény utolsó paramétere 0 vagy HAMIS, úgy olyan hiba nem fordulhatna elő szerintem, hogy más értéket talál. Nem hagytad le ezt a paramétert véletlen? Akkor ugyanis közelítő egyezést talál, amely lehet egy teljesen fals érték is, ha pl. a kiinduló vagy célállomásodban egy betű véletlen elütésre került, vagy felesleges szóköz van valamelyiknek a végén.
A SZUMHATÖBB ilyen alkalmazását eddig nem ismertem, de teljesen jogos felvetés.

-
Fferi50
Topikgazda
válasz
ny.janos
üzenetére
Szia!
Semmi gond. csak amiatt írtam, hogy mindenki számára világos legyen tömbképlet helyes bevitele.
Természetesen szoktuk felhasználni - esetenként akár javítani - mások megoldását, ezért (is) van a fórum.
Bármilyen hihetetlen, még én is sokat tanulok az itteniekből.Üdv.
-
Antikaaa
újonc
válasz
ny.janos
üzenetére
Szóóvaal
amit töltöttem fel kis próba képet, abban az excelben sikerült megcsinálni, tök jól működik, amint átvittem a "dolgozós" táblámba egyből meghalt a sztori elvileg működik a képlet, nem hiányzik semmi, de a kilométereket rosszul illeszti mellé. Ami a furcsa hogy pl szerepel BP-Orosháza a táblázatban 5x akkor 4x jól rakja mellé a km-t és 1x rosszul 
de köszönöm a segítséget már jó nyomon vagyunk..

-
ny.janos
tag
válasz
Fferi50
üzenetére
Szia!
Remélem nem tűnt számonkérésnek, nem annak szántam.

(A megoldásodat azért próbáltam továbbvinni, mert számomra kihívás volt, hogy meg tudom-e csinálni. Igen sokat tudok tanulni abból, hogy nézegetem, hogy mit javasoltok. De az általad írt végső megoldás látom a hibaértékeket is kiküszöböli, míg nekem erre nem sikerült rájönnöm. Ha nem szokás beleírni a más által javasolt képletbe, akkor elnézést kérek. Nem vagyok még túl régóta aktív a fórumon.) -
Antikaaa
újonc
válasz
ny.janos
üzenetére
Köszönöm a válaszod
de ez a megoldás csak akkor működik ha ugyan úgy néz ki a két tábla, és nálam az a baj, hogy az első tábla az csak információ, a második tábla tartalmazza a valóságot ami megtörtént. Az első tábla infóját kellene átvezetni a második táblára...

így néznek ki a tábláim, csak több száz, vagy akár ezer sorosak....

-
Fferi50
Topikgazda
válasz
üzenetére
Szia!
Továbbra is tömbképlet:
=SZUM(HAHIBA(ÉRTÉK(HELYETTE(D8;"N";""));0);HAHIBA(ÉRTÉK(HELYETTE(D8:AH8;"N";""));0);HAHIBA(ÉRTÉK(HELYETTE(D9:AG9;"N";""));0))Az E hasonlóan.
Természetesen a tömbképlet Shift+Ctrl+Enter

Üdv.
A programkód gombot (második sor első gomb) használd légy szíves, mert úgy áttekinthetőbb sokkal amit írsz. -
Bobrooney
senior tag
Sziasztok!
Hyperlinkekkel van gondom, mergelt cellákon van beállítva, ha megváltoztatom a hyperlink-et, ha fölé viszem az egeret a régi hivatkozást mutatja (a szürke kis popupban) és a VBA kód is a régi hivatkozást mutatja.
Ezt nem minden esetben csinálja, ez mi a fene lehet? Pontosan nem jöttem rá.Köszi előre is!
-
ny.janos
tag
válasz
üzenetére
Fferi50 által javasolt tömbképlet átalakítva a konkretizálásod alapján az alábbi (továbbra is tömbképlet):
=HA(ÉRTÉK(KÖZÉP(D8;2;10))=7;7;0)+SZUM(HA(ÉRTÉK(KÖZÉP(D8:AH8;2;10))=12;12;0))+SZUM(HA(ÉRTÉK(KÖZÉP(D9:AG9;2;10))=12;12;0))+HA(ÉRTÉK(KÖZÉP(AH9;2;10))=5;5;0)Ha a tartományodban van olyan cella ami üres, vagy 2 karakternél rövidebb ez a képlet hibaeredményt fog adni, talán pont ezért alternatív megoldás lehet, hogy a celláknak egyéni formátumot adsz,
"N"0és"E"0formában. A formázást pedig másolod ahova kell. Ezzel kiváltható a bonyolult képlet, mert hiába látszik szövegnek pl. az E12 és a N7, az valójában 12 és 7, vagyis simán öszeadható. Ebben az esetben a képleted az alábbi lehet (ez viszont már nem tömbképlet, nem kell Alt + Ctrl + Enter kombinációval lezárnod):=HA(D8=7;7;0)+SZUMHA(D8:AH8;12;D8:AH8)+SZUMHA(D9:AG9;12;D9:AG9)+HA(AH9=5;5;0) -
törölt tag
válasz
Fferi50
üzenetére
A megoldásod jó, de úgy érzem pontosítom a kérdésemet és nem általános kérdést teszek fel.
Ezt a képletet szeretném úgy átírni, hogy jelenleg a 7 - 12 - 5 -ös számokat keresi meg és adja össze. (más számokat nem veszi figyelembe)
Szeretném úgy megoldani, hogy a számok előtt, ha betűt írok be, akkor is a képlet igaz legyen.Eddig így ezt használom,
=SZUMHA(D8;"7")+SZUMHA(D8:AH8;"12")+SZUMHA(D9:AG9;"12")+SZUMHA(AH9;"5")Ugyan ez a képlet így nem jó, de értelmezni szeretném, mire gondolok,
=SZUMHA(D8;"N7")+SZUMHA(D8:AH8;"N12")+SZUMHA(D9:AG9;"N12")+SZUMHA(AH9;"N5")
=SZUMHA(D8;"E7")+SZUMHA(D8:AH8;"E12")+SZUMHA(D9:AG9;"E12")+SZUMHA(AH9;"E5")Így szeretném a "N" mint nappal - "E" mint este a táblázatban jelőlni a számokat.
-
Tiszteletem.
Excel 2013Van több excel állományban (települések) napi szinten nyilvántartva különböző értékek.
(egyik sor A adat értékei A1-B1-...Z1, következő sor B adat... mindezt a hónap napjaira lebontva, minden hónap külön fülön, az állomány/település nevek XXX_2018, ZZZ_2018...)
Hogyan tudnám ezen értékeket, amik azonosak 1 településen belül havi szinten egy soron behivatkozni a leggyorsabb módon? (XXX_2018 állomány A adat havi adatait soronként napi bontásban)
Minden település adatait (ami kb 80 állomány/excel fájl, fájlonként 12 fül) egy táblába leggyorsabb módon, másolással, vagy bármilyen egyszerűbb módon behivatkoztatni?Remélem érthető
-
Delila_1
veterán
válasz
MCMLXXXII
üzenetére
Ha az előző makró nem működött mobilon, ez sem fog.
Private Sub Worksheet_Change(ByVal Target As Range)
If Target.Column > 4 And Target.Row Mod 2 = 0 Then
ActiveSheet.Protect UserInterfaceOnly:=True
Application.EnableEvents = False
If IsNumeric(Target) And Target.Count = 1 Then
Target.Offset(1) = Format(Now, "yyyy.mm.dd h:m")
Range(Target.Address).Locked = True
Range(Target.Address).Offset(1).Locked = True
End If
Application.EnableEvents = True
End If
End SubA makró figyeli, hogy a páros sorokban az E oszloptól kezdődően szám legyen, ekkor az alatta lévő sorba beírja az aktuális dátumot és időt, majd zárolja a beírt szám és idő celláját.
-
MCMLXXXII
tag
És esetleg olyanra van mód hogy csak azok a cellák legyenek zárolva amiben var írva és ezt mind automatikusan ?
-
Mutt
senior tag
válasz
Fferi50
üzenetére
Szerintem a 2-es sorba írja az adatot és közvetlenül a 3-asba akarja a dátumot
If Target.Column > 3 and Target.Row > 1 Then 'D-oszloptól és 2-es sortól figyeljük a bevitelt
If Target <> "" Then
Target.Offset(1, 0) = Format(Now, "yyyy.mm.dd. h:mm")
Else
Target.Offset(1, 0).ClearContents
End If
End If -
-
MCMLXXXII
tag
vagyis ezt használnám csak vízszintesen
If Target.Column = 1 Then
If Target <> "" Then
Target.Offset(1, 0) = Format(Date + Time, "yyyy.mm.dd. h:mm")
Else
Target.Offset(1, 0).ClearContents
End If
End If -
föccer
nagyúr
válasz
Winner_hun
üzenetére
Nem kell dedikált gomb hozzá, simán ctrl+F2 is megteszi, vagy bármi egyéb. Én elég sokat foglalkozom excellel, ha gondolod dobd át a fájlt és meglesem tudok-e segíteni.
-
Winner_hun
félisten
válasz
föccer
üzenetére
Ahhoz olyan billentyűzet kéne. Egérre be van programozva több dolog, azon kevés is a gomb

A több soros beszúrás megvan, azt megcsináltam, de gyanítom nem lesz elég (a kérdés felvetése óta már alakítottam sokat (nem szoktam excellel dolgozni, most meg annyit kell hogy jajj
)) -
MCMLXXXII
tag
sziasztok abban szeretném a segítségeteket kérni hogy csináltam egy anyagleltár táblázatot és szeretném hozzá rendelni az adott időt egy cellához de sehogy nem akar össze jönni amit itt leírtatok tökéletesen működik csak nekem nem jó, nekem vízszintesen kellene
ezt használnám csak vízszintesen és alá kerülne a dátum
http://excel-bazis.hu/forumok/topic/most-fuggveny-hasznalata ból másolva
If Target.Column = 7 Then
If Target <> "" Then
Target.Offset(0, -4) = Format(Date + Time, "yyyy.mm.dd. h:mm")
Else
Target.Offset(0, -4).ClearContents
End If
End If -
föccer
nagyúr
válasz
Winner_hun
üzenetére
Makróval meg lehet csinálni. Makró rögzítésnél beállíthatod, hogy melyik bill kombóra fusson a felvett makró.
Az megvan, hogy ha több sort jelölsz ki (ctrl+kattintás), és úgy nyomsz sor beszúrást akkor minden kijelölt sor elé elbézi a beszórást? Így sok időt lehet spórolni.
üdv, föccer
-
Delila_1
veterán
válasz
Winner_hun
üzenetére
Ctrl és + jelre előjön a beszúrás menü, ahol cellákat, vagy teljes sort szúrhatsz be. Ctrl és mínusz az ellenkezője.
-
Winner_hun
félisten
Új sor beszúrására van billentyűparancs?
-
Fferi50
Topikgazda
válasz
dellfanboy
üzenetére
Szia!
Nem a cellaformátum a lényeges (sajnos). Ebben az esetben nem egyforma a két cella tartalma. Vagy nem látható karakterek vannak benne, vagy szóközök a végén, vagy más.
Legjobban úgy győződhetsz meg róla, ha a keresendő cella értéket átmásolod a találatod helyére. Ha így megtalálja, akkor hiába láttad egyformának a két értéket. A ctrl+F beállítástól függően akkor is megtalálja, ha csak részben egyezik a tartalom.Üdv.
-
Ala
tag
Sziasztok!
Ha egy munkalapon van egy megszerkesztett feltöltött táblázatom, akkor van arra lehetőség, hogy azt egy az egyben behivatkozzam másik munkalapon, és ott elhelyezzem?
A kérdés azért vetődött fel bennem, mert az eredeti munkafüzeten lévő táblázat alatt a rácskiosztás, és a célterület alatt lévő rácskiosztás más méretű.
-
ny.janos
tag
válasz
pero19910606
üzenetére
Szia!
A probléma az, hogy a cikkszám és lokáció oszlopaidban (ha jól értem) minden cikkszám kétszer szerepel, így az FKERES függvény az első találatot fogja neked adni. Az általam javasolt megoldáshoz vegyél fel egy segédoszlopot, amelyben lokáció oszlop első karakterét összefűzöd a cikkszámmal.

Majd erre az összefűzött értékre keres. Innen biztosan menne neked is, de ha már elmentettem a képet, íme:
-
Delila_1
veterán
válasz
pero19910606
üzenetére
Gondolom, az csak a mintaként megadott értékeknél van úgy, hogy a 2 cikkszám megegyezik.
M-mel kezdődő adatok képlete
=IF(LEFT(VLOOKUP($A2;[Munkafüzet1]Munka1!$A:$B;2;0);1)="M";VLOOKUP($A2;[Munkafüzet1]Munka1!$A:$B;2;0);"")S-sel kezdődő adatok képlete
=IF(LEFT(VLOOKUP($A2;[Munkafüzet1]Munka1!$A:$B;2;0);1)="S";VLOOKUP($A2;[Munkafüzet1]Munka1!$A:$B;2;0);"")Az eredeti adatok a Munkafüzet1 fájl Munka1 lapján, az A és B oszlopban vannak, a másik füzet A oszlopa tartalmazza a keresendő cikkszámokat.
-
pero19910606
csendes tag
Sziasztok
Egy kis segítséget szeretnék kérni Tőletek.
Egyszer már megcsináltam valahogy ezt a feladatot de sajnos nem emlékszem már hogyan.
Adott 3 oszlop:
Cikkszám Lokáció
12345678 M12345
12345678 S123456A feladat az lenne, hogy egy új munkafüzetre (ahol az A oszlopban találhatóak a cikkszámok) két külön oszlopba tudjam kiírni a M-el és az S-el kezdődő lokációkat.
VlookUp és IF fv-el próbáltam megoldani sajnos,eddig sikertelenül.
Lenne esetleg valakinek ötlete erre?

Köszönöm!
Üdv!
-
ny.janos
tag
válasz
lenkei83
üzenetére
A feltételes formázás nem jó a számodra? Kijelölöd mindkét oszlopot, majd az ismétlődő értékeket formázod.
A egyedi értékeket tartalmazó oszlopban látni fogod, hogy mely értékek szerepelnek abban az oszlopban is, amelyben ismétlődő értékek vannak.Ha másra gondolsz, akkor nem jól értettem a feladatot.

-
ny.janos
tag
válasz
Antikaaa
üzenetére
Szia!
Az első táblába (amelyből az eredményeket ki szeretnéd keresni) szúrj be egy új oszlopot a C oszlop elé, melyben az A és a B oszlopban található városneveket összefűzöd (Ha nem szeretnéd látni, később el is rejtheted.) C1 cella képlete
=A1&B1legyen. A másik táblázat C1 oszlopába az alábbi képlet írd:=FKERES(A1&B1;Munka1!$C$1:$D$4;2;0)A tartományt melyben keresel értelemszerűen cseréld le / bővítsd ki.
-
Fferi50
Topikgazda
válasz
dellfanboy
üzenetére
Szia!
e4 cellát keresi először a ck2:cm3147 táblában, ha nem találja akkor a d4&e4-et a másikban.
Üdv.
-
Antikaaa
újonc
Excel 2007
Sziasztok, olyan problémám lenne, hogy adott egy táblázat A oszlopban városnevek(Budapest) B oszlopban városnevek(Kecskemét) C oszlopban távolságok(100km), és van egy másik táblám amiben csak az A és B oszlop van meg a C oszlopot kellene kitölteni az első táblázat alapján. Tehát a megfelelő sorhoz a megfelelő kilométert kellene írni. Köszönöm a segítséget.

-
lenkei83
tag
Sziasztok!
Powerpivot/DAX-hoz ért valaki? Két oszlopot szeretnék összehasonlítani (az egyik oszlopban sok ismétlődő elem van, a másikban pedig egyedi értékek), de nem jövök rá hogy hogyan kell a függvényt megírni
Üdv
P. -
dellfanboy
őstag
hello,
tudnatok segiteni ennek a kepletnek az ertelmezeseben
IFERROR(VLOOKUP(E4,Vlookup!$CK$2:$CM$3147,2,0),VLOOKUP(D4&E4,Vlookup!$CV$2:$CY$3149,4,0))
e4 cellat keresi eloszor a ck2 cm3147 tablaban es d4e4-et a masikbannem talalja akkor a masikban? -
marec1122
senior tag
Sziasztok!
Azt szeretném megkérdezni hogy több lapon lévő ugyan olyan típusú oszlopokból lehet e közös pivot táblát csinálni? Lényegében csupán annyi lenne hogy több lapon vannak póló méretek és ha nem muszáj nem szeretném egy oszlopba bemásolgatni minden fül ezen oszlopának tartalmát.
-
Mutt
senior tag
válasz
customer114
üzenetére
Szia,
..gy új munkalapra a "szöveg" oszlopok tartalma másolva legyen egymás alá annyiszor, ahányas szám van a szöveg oszlop adott cellái előtt..
Makrómentes megoldás Excel 2010-től felfelé:Power Query
üdv
-
Delila_1
veterán
válasz
customer114
üzenetére
Egy modulba másolt makró elintézi. A lap neve, ahonnan másol: Munka1, a másik lap Nyomtatás névre hallgat nálam.
Sub Nyomtatashoz()
Dim innen As Long, ide As Long, hanyszor As Long, db As Long
Sheets("Munka1").Select
innen = 1 'ha címsorod van a Munka1 lapon, akkor innen=2
With Sheets("Nyomtatás")
Do While Cells(innen, "A") <> ""
hanyszor = Cells(innen, "A")
ide = .Range("A" & Rows.Count).End(xlUp).Row + 1
db = 0
Do While db < hanyszor
.Cells(ide, "A") = Cells(innen, "B")
db = db + 1: ide = ide + 1
Loop
innen = innen + 1
Loop
End With
End SubA füzetet makróbarátként kell elmentened.
-
customer114
őstag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni az alábbi problémámra:
Van két oszlopom egymás mellett, az egyik számokat, a másik szöveget tartalmaz:
2 ___ szöveg1
4 ___ szöveg2
1 ___ szöveg3
2 ___ szöveg4
7 ___ szöveg5Azt szeretném elérni, hogy egy új munkalapra a "szöveg" oszlopok tartalma másolva legyen egymás alá annyiszor, ahányas szám van a szöveg oszlop adott cellái előtt. Jelen esetben:
szöveg1
szöveg1
szöveg2
szöveg2
szöveg2
szöveg2
szöveg3 ...
stb.A szám és a szöveg is változik. Az új munkalap, melyre a másolás történne nyomtatáshoz kell.
Köszönöm,
Szép napot! -
Doki16
addikt
Itt a céges gépen egy jó régi 2000-es office van csak. Felmerült bennem egy olyan, hogy lehet e olyat csinálni benne, hogy csak a színezet cellákat jelölje ki. Egy színű az összes. Ez azért lenne érdekes mert csere parancsot kell végre hajtanom meghatározott cellákban, de össze vissza helyezkednek el a táblázatban és állandóan CTRL-t nyomva tartva kattintgatom végig őket. És ha már eleve be vannak színezve egyformára akkor hátha tud olyat az excel, hogy magától felismeri és kijelöli nekem ezeket. Remélem érthető amit kérdezek

-
ny.janos
tag
válasz
RedHarlow
üzenetére
A kimutatás ez esetben szerintem mindenképpen egyszerűbb a többi lehetséges megoldásnál.
A kimutatás létrehozásakor a nevet (A oszlop) húzd a sorok közé, a kitöltés állapotát (E oszlop) pedig mind az oszlopokhoz, mind az értékekhez. Az értékeknél az értékmező beállításoknál az alábbit válaszd:
Értékösszegzési szempont fül: darab
Az értékek megjelenítése fül: sorösszeg százaléka.Ezzel kész is, amit szerettél volna.
Ha bővül a táblázatot, csak a kimutatás adatforrását kell módosítanod.
-
RedHarlow
aktív tag
válasz
Fferi50
üzenetére
Eddig én így csináltam:
Új fül, bemásolom a neveket, ismétlődők eltávolítása, darabteli az eredeti fülre, így megkapom, hogy kinek hány kérdőíve van összesen.
Új fül, oda már csak a kitöltve sorokat másolom ismét darabteli, így megkapom, hogy kinek hány kitöltött kérdőíve van.
Aztán a kettőt egy harmadik oszlopba simán kiszámolom.A gond az, hogy a másolgatások nagyon megfogják a gépet, 2 perc mire magához tér, mint mondtam több mint 60 ezer sorról van szó.
Ez így egy képlet lenne?
"=Darabhatöbb(A:A;A2;E:E;"Kitöltve")/Darabteli(A:A;A2)*100"Ez lehet segíteni fog, köszönöm. De ránézek a kimutatásra is. : )
Új hozzászólás Aktív témák
- Gigabyte alaplap topik
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Amit látnod kell 80’ – 90’ évek, egész estét betöltő mozi filmjei.
- Robotporszívók
- Iqos cigaretta
- Kés topik
- Automata kávégépek
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- A Retro Games feltámaszt egy legendát
- YouTube
- További aktív témák...
- GYÖNYÖRŰ iPhone SE 2020 256GB Black-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4003
- Google Pixel 10 Pro XL Moonstone Super Actua 120 Hz, Pro kamera 5 zoom 256 GB Használt,Gari
- Apple iPhone 15 Pro Max - Blue Titanium - 256GB - Akku: 84% - Megkímélt állapot!
- Samsung Galaxy S9 4/64GB / 12 hónap jótállással!
- HP Elitebook 735 G6 13 3 FHD Laptop AMD Ryzen 5 Pro 16 GB RAM 512GB SSD 6 hónap garanciával
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

köszönöm, de sajnos ez nem fog működni mert az alap táblában is van ismétlődés, ez egy hétről hétre bővülő tábla, és sajnos van benne olyan oszlop ami változó

amit töltöttem fel kis próba képet, abban az excelben sikerült megcsinálni, tök jól működik, amint átvittem a "dolgozós" táblámba egyből meghalt a sztori elvileg működik a képlet, nem hiányzik semmi, de a kilométereket rosszul illeszti mellé. Ami a furcsa hogy pl szerepel BP-Orosháza a táblázatban 5x akkor 4x jól rakja mellé a km-t és 1x rosszul