- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- LordAthis: Ismét egy "Idióta" A.I. Projekt, hogy meglovagolja az aktuális trendeket...
- Ndruu: Segíts kereshetővé tenni a PH-s arcképeket!
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- bambano: Bambanő háza tája
-
LOGOUT
A Microsoft Excel topic célja segítséget kérni és nyújtani Excellel kapcsolatos problémákra.
Kérdés felvetése előtt olvasd el, ha még nem tetted.
Új hozzászólás Aktív témák
-
spe88
senior tag
Hello!
Ez tutira működik? Mit rontok el?
az AG oszlopban lévő OK-okra kell rászűrni és az összes ilyen sort törölni!
Sub SP_Delete()
'
' SP_Delete Makró
'
'
With Main_BOM
.AutoFilterMode = False
.Range("ag1:ag1").AutoFilter 'Filter bekapcsolása
.Range("ag1:ag1").AutoFilter Field:=1, Criteria1:="OK" 'Kritérium megadása
.Range("A2:bb1000000").SpecialCells(xlCellTypeVisible).EntireRow.Delete 'Kritériumnak eleget tevő cellák törlése
Cells.AutoFilter 'Filter törlése
Range("A1").Select 'Alap kiindulópont beállítása
Application.CutCopyMode = False 'Kijelölés megszüntetése
MsgBox ("Ok")
End With
End SubKöszönöm
-
Fferi50
Topikgazda
Szia!
A hozzáadás valószínűleg szövegformátumban van (csak kinézetre olyan, mintha dátum lenne...). nem elég ha átállítod a cella formátumot dátumra, dátumot is kell csinálni belőlük a Dátum függvénnyel. (A szöveget a bal, jobb, közép függvényekkel darabolhatod a Dátum paramétereihez). Ezt egy másik oszlopban teheted meg, majd az értéket visszamásolod az eredeti cellákba.
Üdv.
-
G.FeT
tag
Ahoy mindenkinek!
Excel 2010-ben létrehoztam egy olyan táblát, ahol az egyik oszlop dátum (csak hónap, nap). Később egy másik Excel táblából átmásoltam jó néhány sort ugyanilyen adatokkal (a forrásfájl a Chrome Táblázatok bővítményével volt utoljára szerkesztve). Azóta ha rendezni akarom a dátum szerint, két külön kupacként kezeli az eredeti sorokat és a bemásoltakat, tehát külön-külön rendezi őket 1.1.-től 12.31.-ig.
Hogy tudnám megoldani, hogy egybe rendezze őket? Köszönöm előre is! -
Fferi50
Topikgazda
Szia!
De akkor legyen alulvonal mindkét helyen.
Azt javaslom, hogy a keresendő értéket másold át a táblázatba - vagy fordítva. Így biztosan egyforma lesz.
Sokszor szokott problémát okozni, hogy "nem látható" karakterek vannak az egyik vagy a másik cellában pl. szóköz van a végén, vagy nem szóköz, hanem Karakter(160). Ezért a keresésnél a cella Kimetsz vagy Tisztit függvénnyel módosított tartalmát keressük.Próbáld ezeket is.
Üdv.
-
mesm
újonc
Helló! előre is köszi a segítséget
a D24 egy adatérvényesítés az Anyagok!A1:A20 ra. itt fel is jön a két anyagfajta. Az anyagok A18 ez a "T_szelvény_EN10025" van egy névhivatkozása a CJN30 -ra amiben van egy lista és még más adatokat keres ki a Kalkulál táblázat másiknál ugyanígy) Már többször végignéztem, betűröl betüre.(a m
-
mesm
újonc
Sziasztok!
van egy táblázatom Excel 2013 ban (annak idején még Delila_1 útmutatása alapján készült)Bővízezzem, bütyköltem benne zt az azt, de van anyagfajta (HH_Négyzetacél és T_szelvény) ami az E oszlopban az istennek sem akarja feldobni a z Anyagok munkalapon lévő anyagválasztékot , persue így hibát dob a többi helytre. Szintaktikailag szerintem ugyanaz mint de többi de nem működik. Ha valaki tudna segíteni, megvilágítaná az agyamat -
meke11
aktív tag
Sziasztok!
Olyan problémám van, hogy egy oszlopban hogy tudom megszámolni, hogy hány darab érték van beírva, úgy hogy, az azonosakat csak egyszer vegye figyelembe.
Bocs a túl sok "hogy" ért.Köszönöm!
-
Delila_1
veterán
Akkor jön a makró, amit modulba kell bemásolnod.
Sub Atrendez()
Dim Innen As Long, Ide As Long, osszeg As Single
Innen = 2: Ide = 2: osszeg = 0
Cells(1, 10) = Cells(2, 1) & " " & Cells(2, 2)
Do While Cells(Innen, 1) <> ""
If Cells(Innen, 1) & " " & Cells(Innen, 2) = Cells(1, 10) Then
Cells(Ide, 6) = Cells(Innen, 1)
Cells(Ide, 7) = "T"
Cells(Ide, 8) = Cells(Innen, 3)
osszeg = osszeg + Cells(Innen, 3)
Else
Cells(Ide, 6) = Cells(Innen - 1, 2)
Cells(Ide, 7) = "K"
Cells(Ide, 8) = osszeg
Range(Cells(Ide, 6), Cells(Ide, 8)).Font.Bold = True
Cells(1, 10) = Cells(Innen, 1) & " " & Cells(Innen, 2)
Innen = Innen - 1
osszeg = 0
End If
Innen = Innen + 1: Ide = Ide + 1
Loop
Cells(Ide, 6) = Cells(Innen - 1, 2)
Cells(Ide, 7) = "K"
Cells(Ide, 8) = osszeg
Range(Cells(Ide, 6), Cells(Ide, 8)).Font.Bold = True
Cells(1, 10) = Cells(Innen, 1) & " " & Cells(Innen, 2)
End Sub -
andreas49
senior tag
válasz
föccer #37077 üzenetére
De, megy a másolás és értékbeillesztés, de valószínűleg rosszul fogalmaztam: nekem arra van szükségem, hogyha változik az E oszlop értéke (amely az utána következő f-z oszlopok összesítése), akkor automatikusan változzon a C oszlop értéke és automatikusan Z-A rendezve legyen. A táblázat mintegy 200 sort tartalmaz.
A táblázatban látnom kell mindig a fenti minta B,C,D,E oszlopokat. -
Bazs-
tag
válasz
Delila_1 #37074 üzenetére
Köszönöm Neked is.
Sajnos egy interfész file lesz a végeredmény, aminek kötött a formátuma. Tehát hiába vannak meg a "K egyenlegek", attól még a file strukturát ki kellene alakítanom. Csak úgy tudja a könyvelő program beolvasni, ha először jönnek a "T" tételek, majd azt követően egy "K" tétel és újból "T" tételek, majd megint egy "K" tétel.
Közel 3000 soros excelről van szó, ami még sok adatot tartalmaz, de azokat már be tudom képletezni. Főként az a problémám, hogy az eredeti excel kevesebb sorból áll, mint majd a végeredmény és itt bukom el a képletezéssel.
-
Bazs-
tag
válasz
föccer #37072 üzenetére
Köszönöm
SZUMHATÖBB függvény megvan. Nem sz összegzéssel van a problámám.Azt nem tudom megoldani, ,hogy automatikusan létrehozza megadott formátumban a sorokat. Tehát az "A" oszlopban lévő számlaszámokat rakja át az "F"-be, viszont ha a "B" oszlopban már változás következik be, akkor az "F" oszlopba ne az "A" oszlopból vegye a következő egy adatot, hanem a "B"-ből vegyen ki egyet. Utána viszont folytassa az "A" oszlopból.
Példával: Az A2-A6-ig átteszi az adatokat az F2-F6-ba, de ott érzékeli, hogy a B7 már nem egyenlő a B6-al, így az F7-be már a B6 értékét teszi. Majd ezután az F8-F10-be már az A7-A9-ig másolja az adatokat, majd mivel ismét nem azonos a B9 és a B10, ezért az F11-be már a B9 értékét másolja. És így tovább. Több száz soros a teljes excel és nincs ötletem hogy tudnám ezt megvalósítani.Nem tudom mennyire érthető, amit leírtam
Köszönöm
-
föccer
nagyúr
válasz
andreas49 #37069 üzenetére
Jelöld ki a az oszlopokat, majd adatok menü, rendezés. Itt a különböző szinteknek tudod beállítani a szükséges sorba rendezési elveket.
Jelen példánál jelöld ki az E és D oszlopokhoz tartozó tartományt, de úgy, hogy az E3-ba kattint esőként és menj a kiejlöléssel a D oszlop végéig. Majd simán nyomj a Z->A ikonra és ha minden igaz akkor a kívánt végeredményt fogod kapni.
üdv, föccer
-
Bazs-
tag
Sziasztok,
Segítséget szeretnék kérni az alábbi problémában:
Lényeg annyi, hogy a bal oldalon lévő táblázatból kellene elkészíteni a jobb oldalit. Amíg ball oldalon a főkönyvi tételek Tartozik és Követel oldala egy sorban van, addig az új táblázatban először jönnének a Tartozik tételek, majd utána egy Követele tétel, aminek az összege megegyezik a a felette lévő Tartozik tételek összegeivel.
Elég sok ilyen tétel van és nem jövök rá, hogy lehetne képletezni.
Köszönöm előre is a segítséget.
-
andreas49
senior tag
Segítséget kérek az alábbi megoldásában:
Adott a D, E oszlop, ezt kellene rendezni úgy, hogy az érték csökkenő legyen a C oszlopban és amennyiben változik a E-ben lévő érték, akkor aszerint változzon az C oszlop sorrendje is, kiírva a hozzátartozó megnevezést is.
Köszi a segítséget előre is. -
Kobe
veterán
válasz
Delila_1 #37065 üzenetére
Koszi, kiprobalom
Arra esetleg van tipp, hogy ezeket a szurendo torlendo ertekeket hogy lehetne valami kulon, szrrkesztheto formban letarolni? Azt konnyebb lenne karbantartani, mint mindog a kodot atirni, ha pl a userekben vagy a kiszurni kivant statuszok ban valtozas van
Pl elindul a sub egybribbonrol vezerelt gombbal, es a sub elejen rogton bejonne egybform - pl bepipalja melyik statuszokat szurje ki es melyik userre toltse le
-
Delila_1
veterán
Sub Szures_Torles()
Dim usor As Long
'J oszlop szűrése
usor = Range("B" & Rows.Count).End(xlUp).Row '***********
ActiveSheet.Range("$A$1:$K$" & usor).AutoFilter Field:=10, Criteria1:=Array( _
"Befejezett", "Lezárt", "Törölt", "Várakozik"), Operator:=xlFilterValues
Range("A1").CurrentRegion.Offset(1).Delete Shift:=xlUp 'törlés
ActiveSheet.Range("$A$1:$K$" & usor).AutoFilter Field:=10 'szűrő:mind
'B oszlop szűrése
usor = Range("B" & Rows.Count).End(xlUp).Row '***********
ActiveSheet.Range("$A$1:$K$" & usor).AutoFilter Field:=2, Criteria1:=Array("=/=" _
, "A", "B", "C", "D", "E"), Operator:=xlFilterValues
Range("A1").CurrentRegion.Offset(1).Delete Shift:=xlUp 'törlés
ActiveSheet.Range("$A$1:$K$" & usor).AutoFilter Field:=2 'szűrő:mind
End SubAz usor változót olyan oszlopban állítsd be, ahol biztosan minden sorban van adat.
Az A1:K... helyére a szűréshez a saját tartományodat add meg. -
Kobe
veterán
hi
segítség kellene egy tábla adattisztításának autoamtizálásához. van egy makróm ami egy sharepointos felületről letölt táblába (Table1 objectként, már "filterezve") egy listát.
Ebben a táblában 2 db feltétel szerint szeretnék egész sorokat törölni:
1. lépés: a J oszlopban 10 lehetséges érték lehet : aktív, törölt, stb stb. Töröljön ki minden olyan sort a táblából, ahol a J oszlopban Lezárt, Befejezett, Törölt, Várakozik érték van
2. lépés: a fennmaradó adathalmazon a B oszlopban található felhasználónév alapján végezzen még egy törlést: minden olyan sort töröljön ki, ahol a username =/= A, B, C, D, vagy E értékekkel
erre valami ötlet ?
Próbáltam már ahsonlóval, de a Tábla maitt elhasal:With ActiveSheet
.AutoFilterMode = False
With Range("d1", Range("d" & Rows.Count).End(xlUp))
.AutoFilter 1, "*Record Only*"
On Error Resume Next
.Offset(1).SpecialCells(12).EntireRow.Delete
End With
.AutoFilterMode = False
End WithAz egész makró egy xlam-ba van rejtve, egy custom ribbonnal gombokkal vezérelve. Ha esetleg valakinek ötlete van arra, hogy a user neveket, illetve a kitörölendő értékeket hogyan lehetne egy a ribbonról előhívható táblában paraméterezni (pl cehckboxal jelölni mit töröljön ki), az plusz pont
-
Fferi50
Topikgazda
válasz
SANYIBP11 #37060 üzenetére
Szia!
"az, hogy c1re fixáljuk a cellát nem jó."
Ki és mikor mondta neked, hogy C1-re fixáljuk a cellát. A képletet beírod abba az oszlopba, ahol a vizsgálat eredményét látni szeretnéd, mondjuk az F2 cellába. Ezután szépen lehúzod az adatok végéig és látod, hogy mi nincs.
Vagy nem erről lenne szó?
Üdv.
-
-
Pakliman
tag
[Ezt a trükköt találtam].
Én még nem próbáltam, de jónak tűnik. -
SANYIBP11
újonc
-
spe88
senior tag
erre valaki?
köszi
-
Fferi50
Topikgazda
válasz
SANYIBP11 #37052 üzenetére
Szia!
"Ezzel próbálkoztam de itt sajnos fixálni kell a cellát:
=HA($C2="A";HA(HIBÁS(HOL.VAN($A2;$B:$B;0));"nincs meg";" ");" ")"Ebben a képletben nincs fixált cella. Ráadásul pontosan azt teszi, amit elérni szándékoztál a leírásod szerint.
Az más kérdés, ha nem egy betűről van szó, hanem betűcsoportról, azaz pl. ABCD betűk valamelyike van a C oszlopban, akkor kell vizsgálni.
Ebben az esetben a HOL.VAN függvénnyel megnézheted, hogy van-e olyan betű, pl.=HA(HAHIBA(HOL.VAN($C2;{"A";"B";"C";"D"};0);HAMIS);HA(HIBÁS(HOL.VAN($A2;$B:$B;0));"nincs meg";" ");" ")
Üdv.
-
SANYIBP11
újonc
Sziasztok.
Több kérdésem is lenne majd, sajnos elég alapszinten használom az Excelt.
.jelenleg egy magyar nyelvű 2016-os Excelt használok.Egy olyan összetett képletet szeretnék készíteni ami adott A oszlop számait hasonlítja össze B oszlop számaival és amennyiben ez nem szerepel b oszlopban akkor mellé "nincs" szöveget írjon ki. - eddig megy.
de
Csak abban az esetben vizsgálja ezt ha a c oszlop azonos sorában pl A betű van.A probléma az, hogy nagy több száz soros tábláról van szó és csak oszlopot tudok megadni pontos cellát nem, hogy a c oszlopban az a betű hol lehet.
Ezzel próbálkoztam de itt sajnos fixálni kell a cellát:
=HA($C2="A";HA(HIBÁS(HOL.VAN($A2;$B:$B;0));"nincs meg";" ");" ")
egyéb esetben nem működik tökéletesen..Köszönöm előre is a segítséget.
-
lappy
őstag
válasz
lasarus1988 #37049 üzenetére
Szia
két fgv kell hozzá az egyik a HÓNAP fgv a másik meg a darabteli fgv ezekkel
a hónap függvényel megnézed a szabik melyik hónapba esnek a darabteli meg összeszámolja -
lasarus1988
tag
Sziasztok,
egy kis segítséget szeretnék kérni:
Adott mondjuk 'Szabik' nevű munkalap és azon az 'A' oszlopban rögzítek dátumokat 'yyyy-MM-dd' formátumban. 'Eredmeny' nevű munkalapon pedig szintén 'A' oszlopban felírom januártól decemberig a hónapokat és azt szeretném megtudni, hogy adott hónapban hány nap szabi lett kivéve 'Szabik' munkalap alapján.
Egy minta fájlt elérhető az alábbi linken, a könnyebb érthetőség miatt és jó lenne, ha csak függvényt kellene használni.
A segítséget előre is köszönöm.
-
Pakliman
tag
válasz
cskata0513 #37045 üzenetére
Szia!
[Ezt] tanulmányozd át.
Az adatok összekeverve, hogy ne lehessen senkit se felismerni (azért vannak benne idióta nevek).
Hirtelenjében csak a data.hu-ra tudtam feltölteni telefonon keresztül (cégnél tiltott a data), remélem működik a letöltés...
-
lappy
őstag
válasz
cskata0513 #37045 üzenetére
körlevélben gondolkodtál
oda olyan adatokat rakhatsz bele ami állandó és változó
én azzal próbálnám, de látatlanba nehéz megmondani hogy ez mennyire válik be mert ugye nem ismerem a táblázatban milyen adatok vannak -
cskata0513
újonc
válasz
#05304832 #37001 üzenetére
Sziasztok!
Egy kis segítséget szeretnék kérni az alábbi problémára:
Adott egy excel táblázat ( hivatalos nyomtatnány). olyan 30-40 kitöltendő cellával. Van, ami mindig állandó pl kitöltő neve, elérhetőségei. De van ami változik. Ilyen nyomtatványból le kell gyártanom kb 1500 db-ot. Az egy nyomtatványra kerülő minden adatom megvan egy másik excel táblázatban. 1sor=1 nyomtatványra felírandó minden adat.
Gondolom a probléma megoldható (??), de fogalmam sincs milyen irányban induljak el. Tudna ebben valaki segíteni?
Előre is köszönöm!!
-
spe88
senior tag
Az alábbi programkódom van, azt meg lehet oldani, hogy ne kérdezze meg mindig a Word, hogy keressen-e elölről? Van benne egy csere, amit kb. húszszor végre kell hajtani de mindig kidobálja az ablakot a makró.
Nem Excel. de a Word is nagyjából ugyanazokat használja gondolom.[/Sub PDM_1()
'
' PDM_1 Makró
'
'
Selection.WholeStory
Selection.PasteAndFormat (wdFormatPlainText)
Selection.WholeStory
Selection.Find.ClearFormatting
Selection.Find.Replacement.ClearFormatting
With Selection.Find
.Text = """"
.Replacement.Text = ""
.Forward = True
.Wrap = wdFindAsk
.Format = False
.MatchCase = False
.MatchWholeWord = False
.MatchWildcards = False
.MatchSoundsLike = False
.MatchAllWordForms = False
End With
Selection.Find.Execute Replace:=wdReplaceAll
With Selection.Find
.Text = "?"
.Replacement.Text = ""
.Forward = True
.Wrap = wdFindAsk
.Format = False
.MatchCase = False
.MatchWholeWord = False
.MatchWildcards = False
.MatchSoundsLike = False
End With
With Selection.Find
.Text = "^p^p"
.Replacement.Text = "^p"
.Forward = True
.Wrap = wdFindAsk
.Format = False
.MatchCase = False
.MatchWholeWord = False
.MatchWildcards = False
.MatchSoundsLike = False
End With
With Selection.Find
.Text = "^p"
.Replacement.Text = "*;"
.Forward = True
.Wrap = wdFindAsk
.Format = False
.MatchCase = False
.MatchWholeWord = False
.MatchWildcards = False
.MatchSoundsLike = False
End With
Selection.WholeStory
Selection.Copy
End SubKöszi
-
sziasztok!
akad néhány száz e-mailem lementve a hálóztra, minden emailben 1 vagy több csatolmány található. van esetleg talonban egy makrotok ami egyenként megnyitja ezeket a lementett maileket és elmenti a benne található csatolmányokat, mindenféle névkonvenció nélkül?
köszönöm, nagy segítség lenne
-
repvez
addikt
[link]ide irtam, hogy ne offoljam , ha nem ide tartozik, de egyenlöre nem találtam megoldást rá. excelben tökéletesen müködik, de a netesben már nem., pedig az lenne a lényege, hogy mindenki, hozzáférjen és szerkeszthesse.
-
Geryson
addikt
Sziasztok! Már többször belefutottam, de egyszerűen egy számskálát (pl. 0% és 200% között vannak értékek) nem tudok feltételesen formázni úgy, hogy minden szám, ami 105%-nál kisebb, az legyen piros, ami meg 115%-nál nagyobb, az zöld). Próbáltam úgy, hogy számként adtam meg. Úgy is, hogy százalékként, de egyszerűen valamit nem értek meg a jelek szerint, hogy hogyan működik. Kérhetek egy kis segítséget?
Ez az eredmény, nem is használja a zöld színt, minden piros:
-
Delila_1
veterán
válasz
Zola007 #37030 üzenetére
Nevezd el a fényképezőgéppel létrehozott képet Kép-nek.
A laphoz kell rendelned a makrót (lásd a Téma összefoglalót).
Private Sub Worksheet_SelectionChange(ByVal Target As Range)
ActiveSheet.Shapes("Kép").Left = ActiveCell.Left + ActiveCell.Width + 20
ActiveSheet.Shapes("Kép").Top = ActiveCell.Top + 20
End SubA plusz értékeket módosíthatod ízlésed szerint, akár negatív értékre is.
Makróbarátként kell mentened a füzetedet.
-
spe88
senior tag
hello!
hasonló a problémám mint múltkor, makróban hogy tudnám azt elérni, hogy az ok-ra szűrve a B oszlop elemeit vágólapra tegye?
A B C D E
1 12 ok
2 13 ok
3 14 ok
4 15 ok
5 16 ok
6 17 ok
7 18 ok
8 19 ok
9 20 nok
10 21 nok
11 22 nok
12 23 ok
13 24 nok
14 25 okKöszi
-
Zola007
veterán
válasz
Delila_1 #37027 üzenetére
Köszönöm, egyszer már javasoltad egy másik feladat kapcsán, de az a gondom ezzel is, hogy megvan a "másolat", de nem marad egy helyben, hanem mozog a táblázattal, ha valamelyik irányba görgetem.
Nekem az kellene, hogy a táblázat fölött "ússzon", tehát bármerre megyek a táblában, mindig ugyanott lássam a grafikont, úgy mint a panelek rögzítésével első sor/oszlopnál.
-
Chosen
addikt
Sziasztok!
Egy diagram megjelenítésében van problémám. Következők az adataim:
Percentage 100% 76% 62% 56% 36% 0%
Score 2564 2550 2194 1813 1457 1457Amire a beszúrt diagram így néz ki:
A probléma ezzel, hogy az X tengelyen 100-0 egyenletesen szeretném megjeleníteni az értékeket. Ha megnézitek, akkor az 50% most nem középen van, hanem elcsúszva jobbra. Hogyan tudnám elérni, hogy egyenletesen, 100-0-ig terjedjen az x tengely? Az X tengely beállításainál csak ezek az elérhető opciók: [link]
Pl így lenne jó:
-
Zola007
veterán
van egy hosszú táblázatom és belőle egy grafikon, amit szeretném, hogy állandóan a jobb felső sarokban legyen, bármerre görgetek a táblázatban.
.xlsx alapformátumban megoldható? vagy mindenképpen makróbarátba kell átrakni?ezt találtam rá eddig, de nem működik a "lebegés", csak a pozicionálás: [link]
-
Traxx
őstag
Sziasztok!
Van egy elég összetett, makrókra nagyban épülő táblázatom, ami Office 365 alatt nem nagyon akar menni (2007, 2003 alatt hibátlan). A következő hibát kapom:
Rákattintva a Debug-ra, pedig ezt:
Hiányzik valamilyen komponens a 365-ből?
32 bites a szoftver, ha ez lényeges infó.
Köszönöm a segítséget!
-
p5quser
tag
Sziasztok!
Hogy tudnék ebben a sorban
ActiveSheet.Cells(2, x + 2).Formula = "=RC[-1]*2222222"
"2222222" helyett a
=(INDEX('sheet2'!$A$1:$N$400,MATCH(A2,'sheet2'!$B$1:$B$400,0),12),""0"")
képlet eredményére hivatkozni? Sheet2 neve változik, azért nem jó, ha csak azt írnám be a makróba.
Run-time 1004
ap-def, or obj-def a hibaüzenet. -
mesm
újonc
Excel 2013 ban bütykölök egy táblázatot. A D oszlopban egy legördülő menüvel kilehet választani anyagtípusaokat. Az E oszlopban meg ennek a méreteit.Ezekből a A F oszloptól kezdve klf adatokat keres ki egy Adatok nevű munkalapfülről. Van két anyag típus ami mindig hibát dob. A szintaxis ugyanaz mint a jól működőknél. A T_szelvény_EM10025 és a HH_Négyzeatcél nem működik.
-
Delila_1
veterán
válasz
#05304832 #37008 üzenetére
A Ctrl+0 nem képletet másol, hanem beteszi az aktív cellába a mai dátumot. Beviszed a dátumot az első oszlopba, mire a többi oszlopban lévő képletek megjelennek ebben az új sorban.
A dátumot tartalmazó oszlop is szerepeljen a kimutatás(ok)ban, ha időintervallumra akarsz szűrni.
-
kopogo
tag
Helló!
kérdés
van 4 db cella 5-dikbe az eredmény a 4 db cellába van érték az ötödikbe pedig minden cella után agyon hozzá 8-at Így az 5 cellába 32 lesz.Persze ha nincs mind a 4 cellába érték akkor csak annyiszor adjon hozzá 8-at.
erre szeretnék megoldást probáltam a darabtelit darab de nem jött össze
köszönöm -
smerch
tag
Sziasztok!
Egy kis segítségre lenne szükségem.
Meg lehet e oldani azt egy diagrammon, hogy ha adott érték alá esik akkor legyen mondjuk piros az oszlop ha pedig fölé akkor pedig zöld? -
lappy
őstag
válasz
GreenIT #37006 üzenetére
fkeres függvénnyel
FKERES(keresni kívánt érték; tartomány, amelyben az érték megtalálható; visszatérési érték oszlopszáma a tartományban; pontos egyezés vagy közelítő egyezés – 0/HAMIS vagy 1/IGAZ érték)
a keresés és érték visszaadásnál be kell írni vagy kattintva a munkalap nevét
-
GreenIT
tag
Egy kis segitseget kerek, hogyan tudok masik munkalapon keresni.
Az elso munkalapon van egy tablazat, A-K oszlopok, az adatok 50 sorban.
Ket masik munkalapon van 1-1 tablazat, A-K nevek a C oszlopban szerepelnek.
A feladat annyi, hogy a D oszlopba az A-K adatok melle beirva 1-50 kozotti szamot, az E oszlopban megjelenjenek a hozza tartozo ertekek.
Valamiert nalam nem mukodik.:-( -
-
Pakliman
tag
válasz
FoxiestFox #37003 üzenetére
Infó [ITT] (többek között...)
Persze ez nem igazi SDI, de legalább a win tálcáján mindegyik munkafüzet megjelenik (ha a tálca is "úgy akarja").
A 2013-as már "valódi" SDI (ha jól tudom). -
válasz
FoxiestFox #36933 üzenetére
Ennyire durvát kérdeztem ezzel?
-
Delila_1
veterán
válasz
#05304832 #37000 üzenetére
A frissítést "gyalog" kell elvégezni, vagy egy gombbal (a hozzárendelt makróval) tudod egyszerre frissíteni a 3 kimutatást.
Sub Frissites()
ActiveSheet.PivotTables("Kimutatás1").PivotCache.Refresh
ActiveSheet.PivotTables("Kimutatás2").PivotCache.Refresh
ActiveSheet.PivotTables("Kimutatás3").PivotCache.Refresh
End SubAz A2 képlete legyen
=Ha(H2>=0;"Bevétel";"Kiadás")
A képletet tartalmazó oszlopot nem érdemes az A-ba tenni, mert új sornál át kell ugranod a bevitelnél. Tedd például a dátumot az első oszlopba. Mikor a Ctrl+0-val beviszed a dátumot, automatikusan másolódik a Kiadás / Bevétel képlete.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen egeret válasszak?
- SSD kibeszélő
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- sziku69: Szólánc.
- Metal topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Hardcore café
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- További aktív témák...
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 512GB Starlight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3077, 100% Akkumulátor
- Lenovo ThinkPad T15 Gen 2 Intel Core i5-1135G7
- Bomba ár! Dell XPS 13 9343 - i7-5GEN I 8GB I 512SSD I 13,3" FHD Touch I Cam I W10 I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! Microsoft XBOX Series X 1TB SSD fekete játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- Samsung Galaxy A55 5G / 8RAM 256 GB /Gyárifüggetlen / 12Hó Garancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest