Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- eBay-es kütyük kis pénzért
- hcl: Amúgy mi a terv?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- GoodSpeed: Ebes, a megtervezett falu!
-
LOGOUT
A Microsoft Excel topic célja segítséget kérni és nyújtani Excellel kapcsolatos problémákra.
Kérdés felvetése előtt olvasd el, ha még nem tetted.
Új hozzászólás Aktív témák
-
meke11
aktív tag
válasz
föccer
üzenetére
Köszönöm, de én ennyire nem akarok belemerülni a dolgokba.
Öntözés tervezésnél, a K-tényező számoláshoz szükség van az U-ra, amit a D60/D10 hányadosa ad meg. Az U-ból kiszámolom a hézadtérfogatot. Az U, a hézagtérfogat és D17-ből számolom a K-t. Eddig manuálisan olvastam le a szemeloszlási görbéről a D10, D17 és D60 értéket. Én valami olyat szeretnék, ami leolvassa valahogy a görbéről ezt a 3 értéket.A lappy által linkelt videó egész ígéretesnek tűnik, ha hazaértem megpróbálkozom vele
-
meke11
aktív tag
Kedves Excel Guruk!
Van egy 7 koordinátával meghatározott logaritmikus görbe grafikonon ábrázolva.
Konkrétan, ez egy szemeloszlási görbe, az X tengelyen szemcseátmérő (mm), az Y tengelyen tömegszázalék (%). Azt szeretném, megtudni, hogy az Y tengelyen lévő 10%, 17% és 60% pontokon mekkora a szemcseátmérő (X tengely) értéke? Erre kellene megoldás.Köszönöm!
Szép napot!
-
meke11
aktív tag
válasz
MostaPista
üzenetére
Nem mindegy , hogy 1 fájlt, vagy több ezer fájlt másolsz. A fájl- és könyvtár-szerkezet is foglal helyet.
-
meke11
aktív tag
Sziasztok!
A problémám a következő, a mellékelt táblázatrészlet O5-Z8 tartományban lévő szöveghez tartozó 4-es sorban lévő számot szeretném az AB oszlopban megjeleníteni. A 3. sorban lévő szöveg jelenik meg a tartományban, ha az adott kritériumnak megfelel. A "-" üres cellát jelöl!Tehát pl. ha a Q5 cellában lévő "i.a.v."-t másolja át az AB5 cellába, de a Q4 cellában lévő értéket írja ki. Remélem érthető voltam.
Előre is köszönöm!
-
meke11
aktív tag
Sziasztok!
A problémám a következő, egy oszlopban szerepelnek az alábbi adatok, ezekből nekem csak a római számok kellenének. Tehát a nyilazás után lévő római számokat szeretném megjeleníteni. Milyen képletezést kell alkalmaznom?
Válaszokat előre is köszönöm!
I/1 10-130 --> I
XIX/2 330-960 --> XIX
IX/2 0-60 --> IX
LXXXVIII/1 10-30 --> LXXXVIII
XLIX/2 30-90 --> XLIX -
meke11
aktív tag
Sziasztok!
Hogyan lehet 1 cellába felsorolni a számokat 1 és 10000 között úgy hogy, minél kevesebbet keljen gépelni?
Köszönöm!

-
meke11
aktív tag
Sziasztok!
Olyan problémám van, hogy egy oszlopban hogy tudom megszámolni, hogy hány darab érték van beírva, úgy hogy, az azonosakat csak egyszer vegye figyelembe.
Bocs a túl sok "hogy" ért.
Köszönöm!
-
meke11
aktív tag
-
meke11
aktív tag
Sziasztok!
A problémám a következő: van két oszlop A és B. Az A oszlopban 25-60 vannak pozitív egész számok, a B-ben egyéb számok. Milyen képlettel tudnám azt megoldani, hogy az A oszlopban lévő számok közül ahol 40 alatti az érték, a vele egy sorban álló B oszlopban lévő számok darabját kapjam meg.
Köszönöm, remélem érthető voltam.

-
meke11
aktív tag
Mi kell ahhoz, hogy a minimum függvény a nullát ne vegye figyelembe? Előre is köszönöm!
Új hozzászólás Aktív témák
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RX 6500 XT 8GB Rampage SHIVA ADATA 600W
- HP EliteBook 640 G10 - 14" FullHD IPS - i5-1335U - 8GB - 512GB - Win11 - 1 év garancia - MAGYAR
- MacBook Air 15" (M3, 8 GB RAM, 512 GB SSD)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5060Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest