- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sellerbuyer: Milyen laptopot vegyek? Segítek: semmilyet!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- sh4d0w: Árnyékos sarok
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- sziku69: Szólánc.
- Lalikiraly: Sencor SMC BS30 aktív hangfalszett bemutató
-
LOGOUT
A Microsoft Excel topic célja segítséget kérni és nyújtani Excellel kapcsolatos problémákra.
Kérdés felvetése előtt olvasd el, ha még nem tetted.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fferi50
Topikgazda
Szia!
"de "szebb" lenne. ha a felesleges oszlopok/cellák nem lennének."
Ugye tudod, hogy cellát önmagában nem lehet "eltüntetni", csak a cellát tartalmazó egész sort vagy oszlopot?
Ha jól értem, akkor a példádban szereplő C-H oszlopok adatait szeretnéd áttenni egy db oszlopba, illetve a többi oszlopot szeretnéd "láthatatlanná" tenni.
Ez makróval biztosan megoldható. Nem tudom, Google Excel mit szól ehhez.
Szóba jöhet még az Index - Hol.Van függvény páros (angolban Index - Match), már ha egyáltalán van ilyen lehetőség benne.Üdv.
-
oke
senior tag
Sziasztok!
Egy google űrlap alapján töltött excel "kezelhetőségénben" kérném a segítségeteket.
Az űrlap így működik1 lap: 6 választási lehetőség van, attól függően mi lesz kiválasztva, úgy ugrik a 2-7 lapra, a választott érték letárolódik.
2-7 lap: itt kb 1-15 választási lehetőség van, a kiválasztott érték letárolódik az excelben maj megy az utolsó lapra mindegyik esetén
8. lap: Itt négy választandó, töltendő érték van kötelezően, ezek is letárolódnakÍgy néz ki az ebből keletkezett excel:
Azt szeretném valami kimutatással vagy makróval átláthatóvá tenni. Ha valaki az 1. kerületet választja ki, akkor az ahhoz tartozó oszlop látszódjon, illetve az utolsó négy oszlop. Az első és üres oszlopok, illetve az üres oszlopok nem kellenek. Nem tudom milyen lehetőség van a googles excelnél, ha kell lementve másik excelbe (2007).
Valahogy így gondoltam:Ha egy lépésben mind a 6 kerülethez megoldható, az még jobb lenne, persze a 2. oszlopnál így az oszlop nevét is át kellene írni egységesre:
-
Ghoosty
őstag
Nincs túlbonyolítva. Ha egy cellába dátumot írnak, akkor az minden nyelven dátum lesz. Ha dátum kinézetű szöveget, akkor az lesz. Ezek a dolgok nyelvfüggetlenek. A százalék is nyelvfüggetlen.
Arra írtam ötletet, hogy hogyan csinálj dátum kinézetű szövegből valódi dátumot. Ha csak módosítgatod a cellaformátumot, akkor az nem csinál semmit. -
attiati
veterán
Egyszerűnek tűnő problémában kérném a segítségeteket:
A oszlopban két érték lehet: IGEN, NEM
B oszlopban számok vannakEgyetlen cellában szeretném látni a B oszlop szummáját azokra a cellákra, ami mellett NEM érték szerepel.
A sorok száma folyamatosan bővül és a NEM értékeket mindig frissítem és átírom menet közben IGEN-re, amint megoldódott a probléma.
Egy fapados megoldást tudnék:
beszúrok egy C oszlopot, HA A=NEM, akkor = B; HA A=IGEN, akkor 0 és összeadom a teljes C oszlopot.
De ennél szebb megoldás nincs, hogy ne kelljen külön oszlopot beszúrni? Így is 20 oszlopom van már -
LeG3Nd
tag
Sziasztok!
Olyan problémába futottam amihez egyedül már kevés vagyok
A dolgokat máshogy neveztem el nehogy a munkahelyen gondok legyenek.
Tegyük fel hogy van egy cukorgyár, ami többféle cukorkát gyárt. Mindegyikhez csak egy recept tartozik, azonban ezeken a recepteken néha módosítanak. A cukorkákat gyártó gépekhez tartozik műveleti utasítás, hogyan és mit kell beállítani hogy épp az adott fajtát tudja gyártani. Tehát egy gép több fajtát tud gyártani, igénytől függően. Nevezzük ezt szériának, tehát egy adott fajta cukorkából egy gép által gyártott darabok, a gép következő fajtára történő átállításáig. Minden géphez tartozik egy minőségbiztosítási jegyzőkönyv is.
A recept, gyártási utasítás, minőség jegyzőkönyv külön fájl, utóbiból szériánként készül egy darab, illetve a recep, műveleti utasítás is módosul néha. Ezek a fájlok egy könyvtárban vannak, ömlesztve, viszont szabályos elnevezéssel, ezért a név alapján pontosan be lehet őket azonosítani. Ez így néz ki:
AAAA_BBBB_CCCC_DDDDDD.***, ahol:
AAAA: sorszám
BBBB: gyártás helye
CCCC: dokumentum típusa
DDDDDD: dokumentum kelteEzek a könnyebb kereshetőségért egy táblázatba vannak foglalva:
A feladatom az, hogy egy olyan táblát csináljak, ami mást nem tartalmaz csak egy párbeszédpanelt, ahova az adott termék azonosítóját beírva, majd a dokumentum fajtáját és a gyártás helyét (gépet) kiválasztva a legkésőbbi dátummal rendelkezőt megkeresi, és az alsó szövegdobozba mint link elhelyezi. Recept esetén természetesen nem választható a gyártás helye.
A termékhez tartozó dokumentumok azonosítása a 4 jegyű sorszám alapján történik, azonban a párbeszédablakban az azonosító alapján kell keresni, ami nem feltétlenül csak 4 számjegy, lehet szöveges is. Ezt megoldani van egy másik munkalap, ami a 4 jegyű sorszámhoz tartozó azonosítókat tartalmazza.
Ha jól sejtem ez már csak VBA-val megvalósítható feladat, amivel MsgBox-on kívül sok dolgot nem tudok alkotni, azért kérem a segítségetek.
-
ALFA
senior tag
válasz
Ghoosty #36479 üzenetére
Úgy látom, nagyon túlbonyolítjátok.
Nincs benne semmilyen függvény, csak adatok. Valószínűleg nem adták meg a formátumokat, csak begélpelték az adatokat, és amikor más nyelven akarja valaki megnézni, mindet szövegként értelmezi, hiszen más a formátum.Semmi mást nem kellene csinálni vele, mint magyar excelben megnyitni, megadni az adott cellákra, hogy az egyik oszlop az dátum, a másik oszlop két tizedes jegyű szám, és elmenteni, és akkor talán angol excelben is dátum és szám lesz. Csak sajnos én nem tudom megcsinálni.
-
söncö
tag
Sziasztok.
Olyan probléma lépett fel ,hogy több munkalapról kellene össze vadászni adott érték előfordulását.
Példa:
Fül1- Munka1 A1:A12
Fül2- Munka2 V1:V12
Fül3- Munka3 J6:J22A keresett érték: 16 ,ezen szám hányszor fordul elő.
Na más most hogyan tudom ezt összehozni? Darabteli nem jó, darab ha próbáltam de nem akarja az igazságot...
-
oke
senior tag
válasz
Pakliman #36486 üzenetére
Köszönöm! Ez így jó
Lehet még jövök egy pont ellentétes kéréssel a fentivel kapcsolatban, de még ki kell gondolnom, mit is akarok pontosan@Fferi50
Köszönöm neked is, ez a megoldás amiatt problémás, hogy a két oszlop mellett még van 10, így magára a sorra szükség van. Máshoz viszont tudom hasznosítani
-
Pakliman
tag
Szia!
Ha ez egy folyamatosan bővülő lista és nem olyan, amivel csak most az egyszer kell bármit is csinálni, akkor a C oszlopba beírod: =A2 & " " & B2, a D oszlopba kerül az általam jelzett függvény (átalakítva):
=HA(DARABTELI(INDIREKT(CÍM(SOR();3)):$C$1000;C2)=1;C2;"")Ha csak most kell vele számolni, akkor lásd: [(#36485) Fferi50]
-
oke
senior tag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni egy „megszámlálással” kapcsolatban. Az adott excelből eddig kimutatással jutottam hozzá a szükséges információkhoz, ez továbbra is jó lenne, viszont azt szeretném, hogy 2 feltétel teljesülése esetén egyszer számolódjon az érték
Itt ez a példa táblázat:
Állat fajta
Kutya barna
Macska vörös
Kutya barna
Kutya fekete
Macska cirmos
Macska fehér
Macska cirmosAzt szeretném látni, hogy hányféle állat típus van, mivel kutya esetén két barna is van, ezeket csak egyszer számolja. Ugyan így a ciirmos macskánál is.
Tehát a fenti esetben nekem ez az eredmény kellene:
Kutya: 2
Macska: 3Remélem érthető, mit akarnék
Az eredeti táblázat több száz soros egyébként.
Excel 2007 -
LaciXI
újonc
Sziasztok!
Olyan kérdésem lenne hogy ez a képlet : =SZÖVEG(A1,"00\.00000\-0000") miért nem működhet Excel-ben ha Google Spreadsheetben működik?
Köszönöm!
-
Ghoosty
őstag
A dátum az excelben igazából egy szám. Ha jól emlékszem 1900. Január elseje óta eltelt napok száma.
Ez nyelvfüggetlen.
Valószínűleg ők dátum kinézetű szöveget írnak a cellákba. Ezen DATE függvénnyel tudsz segíteni, LEFT, RIGHT, MID függvénnyel összefűzve kiszeded az évet, napot hónapot. Ha kell segítség akkor kell tudni, hogy hogyan néz ki a szöveg dátum.
% hasonló lehet, mert a % csak megjelenítési dolog és szintén nyelvfüggetlen. Valószínűleg tényleg szövegként van bent a %. Ilyenkor LEFT függvénnyel ki kéne vágni a számokat, majd elosztod százzal és arra a cellára raksz % formátumot.
Lehet, hogy másnak van egyéb ötlete is. -
ALFA
senior tag
Például elküldeném a fájlt és úgy kérném vissza, hogy angolul megnyitva tényleges dátumok és tényleges %-os alakok legyenek a cellákban.
Hiába állítom át a cellaformátumot, mindent szövegnek tekint.:-((Nem egy nagy fájl, talán száz adat van benne összesen, csak egy teljes napom elmenne vele, hogy az egészet újra begépeljem.:-(
-
ALFA
senior tag
Valaki tudna segíteni egy magyar xls fájlt átteni angolra?
Csak két oszlop van, dátum és %, de csak angol excelt tudok használni és mindkettőt csak szövegnek látja. -
söncö
tag
Sziasztok!
Volna egy olyan kis "problémám" ami elé még nem állított az élet.
Egy Excel-ből kellene a gyakorlatban egy automata űrlap kitöltőt készíteni:Ezen képpel szemléltetném mert ezt elmagyarázni is szörnyű nemhogy még megérteni mit szeretnék.
Nekem ez már meghaladja a tudományom, próbáltam függvényekkel ,viszont egy 200 rekordos táblához 200x függvény a függvényben képletet nincs idegzetem bepötyögni.Segítségeteket előre is köszönöm!
-
heaven
tag
Sziasztok!
Egy Excel táblát használok adatforrásként egy Word körlevélhez, a táblában vannak tárolva nevek, címek és egyéb adatok.
Az a problémám, ha az Excel tábla nincs megnyitva, akkor a Word panaszkodik, hogy nem tud kapcsolódni az adatforráshoz:
Érdekes módom, ha előbb megnyitom az Excel táblát, akkor minden gond nélkül előjön a körlevél is.
Korábban működött a táblázat megnyitása nélkül is.
Környezet: Win10 x64 és Office 2003
Várom segítségetek!
Köszi. -
Peetey91
senior tag
Sziasztok!
Nem vagyok nagy Excel guru, egy kis segítség kéne:
Az A oszlopban vannak nevek pl Kovács István. Hogy tudom őket vezeték és keresztnévre osztani? Tehát a B oszlopba kerülnének a vezetéknevek, a C-be pedig a keresztnevek. Sajnos van akinek két keresztneve van, a második keresztnév jó lenne még egy D oszlopba, de ha ez nem kivitelezhető az se nagy baj. Kb 1500 nevem van úgyhogy elkéne hozzá valami gyors módszer az átirogatás helyett.
Köszi előre is! -
Delila_1
veterán
válasz
m.zmrzlina #36465 üzenetére
Set honnanvegye = Application.InputBox("Jelöld ki a kiinduló területet", "Kiinduló terület", , , , , , 8)
Az utolsó paraméter (type, jelen esetben 8) adja meg, hogy területet vár az inputbox, ezért kell az értékadás elején a Set
Különböző típusú adatok bekérésénél az utolsó paraméter:
Type:=0 képlet
Type:=1 szám
Type:=2 szöveg
Type:=4 logikai, true vagy false
Type:=8 cellahivatkozás (range)
Type:=16 hibaérték, mint #érték
Type:=64 tömb érték (array) -
m.zmrzlina
senior tag
Adott egy több sorból és oszlopból álló input tartomány. A tartomány határait (bal felső cella-jobb alsó cella) a felhasználótól kell bekérni. Az input tartomány minden (nem üres) celláját meg kell vizsgálni és ha a cella értéke még nem szerepel egy listában akkor hozzá kell adni a listához. A listát a felhasználó által kívánt helyre kell kitenni. A kívánt eredmény az M oszlopban látható.
A beépített Advanced filter "Copy to another location" Unique records only kapcsolóval azért nem jó mert itt csak az számít unique record-nak amikor két (vagy több) sor minden egyes cellája egyezik. (
G1:K4
)Ezt sikerült kiötleni:
Sub kivalogat()
Dim honnanvegye As String
Dim hovategye As String
Dim holavege As Integer
holavege = 1
honnanvegye = InputBox("Add meg a vizsgálandó tartományt!")
hovategye = InputBox("Add meg az eredmény helyét!")
Set honnan = Range(honnanvegye)
Set hova = Range(hovategye)
For Each cella In honnan
If cella.Value <> "" Then
If Application.WorksheetFunction.CountIf(hova, cella.Value) = 0 Then
Cells(holavege, hova.Column).Value = cella.Value
holavege = holavege + 1
End If
End If
Next
End SubAz a gondom, hogy elég macerás az inputboxba begépelgetni a tartományok határait, sok helyen lehet téveszteni stb stb...
Kérdésem, hogy van-e módszer arra, hogy úgy kérjük be az input output tartományok határait, hogy a felhasználó egérrel jelölje ki?
-
Delila_1
veterán
válasz
ny.erno #36462 üzenetére
A C2-be írd be a lenti képletet, amiben a saját keresett kifejezéseidet adod meg.
=HAHIBA(SZÖVEG.KERES("zöldség";B2);0)+HAHIBA(SZÖVEG.KERES("fehérje";B2);0)+HAHIBA(SZÖVEG.KERES("gabona";B2);0)+HAHIBA(SZÖVEG.KERES("termesztés";B2);0)+HAHIBA(SZÖVEG.KERES("szántóföld";B2);0)
Az eredmény egy szám lesz. Azokban a sorokban, ahol egyik kifejezés sem található meg, ez a szám nulla lesz. Szűrhetsz a C oszlop alapján.
Gondolom, legalább 2007-es verziót használsz, bár a fájl kiterjesztése xls. A "Szövegből oszlopok" menüpont az előző, 2003-as verzióban még nem állt rendelkezésre, mint ahogy a HAHIBA függvény sem.
-
vigyori78
őstag
Sziasztok!
Ebben tudna valaki segíteni nekem ?
Előre is köszönöm -
ny.erno
tag
válasz
Delila_1 #36456 üzenetére
Köszi! Feltettem.
-
Talala
senior tag
Üdv ismét.
Ilyen gombokat hogy tudok létrehozni? Vagy milyen néven keressem a dolgot?
Illetve, ha sikerül hasonlóképp megcsinálni a dolgok mint a képen és mondjuk ezzel sorba rendezem pl dátumnál csökkenő vagy növekvő sorrendbe (feltéve ha lehet ezzel ezt) akkor nem csak az az oszlop fog változni hanem a hozzá tartozó sor is (mivel ugye összetartoznak az adatok)? Mint amikor az adatok fül rendezés műveletét használom.Táblázateszközök fül Tervezés része nálam szinte teljesen inaktív. Azt hiszem itt kéne keresgélnem.
-
Delila_1
veterán
válasz
kisgyerek983 #36457 üzenetére
Nincs mit.
-
Delila_1
veterán
válasz
kisgyerek983 #36454 üzenetére
Legutóbb itt volt erről szó.
-
kisgyerek983
újonc
Sziasztok, bocsánat, ha sületlenséget kérdeznék, de hogy lehet azt megoldani Excelben, hogy tegyük fel van a "C3"-as mezőm, amibe ha beírok vagy módosítom a szöveget, az a mellette levő "D3"-as mezőben megjelenjen a módosítási dátum?? 2007-es Excel-ről lenne szó
Köszönöm a segítséget előre is -
ny.erno
tag
Sziasztok!
Hoztam egy kis vasárnapi desszertet:
Ehhez a táblához keresek valami megoldást.
Feladat:Hogyan lehetséges legalább 4-5 kifejezésre leszűrni egyszerre a szakterületeket?Amit próbáltam:
1. Szűrő > Szövegszűrő --> Ez jó, de csak 2 kifejezésre tud maximum szűrni, nekem pedig ennél többre lenne szükségem.
2. A "B" oszlop tartalmából a "Szövegből oszlopok"-at alkalmaztam (Tagolt; Egyéb: "/" jel), de ezzel nagyon szélessé tettem a táblát és nem biztos, hogy ezzel előrébb lettem. -
Fferi50
Topikgazda
válasz
tzimash #36445 üzenetére
Szia!
Ugye tudod, hogy a Public változókra úgy kell hivatkozni, hogy mindig megadod hozzá a modul nevét is.
Pl. Userform1.datum
Ha simán csak datum -ra hivatkozol, akkor a saját moduljában levő változónak értelmezi.
Ezért van az, hogy a Userformon belül "létezik", más modulban simán meghívva nem.Üdv.
-
tzimash
őstag
válasz
Delila_1 #36436 üzenetére
Nem sikerül valamiért
A Userform kódján belül, ahol értéket kap (datum = DTPicker1) nincs gond, de amint meghívom a változót máshonnan, nincs értéke. Üres az MsgBox.
Option Explicit és a Public datum As String ott van.
Annyit változtattam, hogy nem DTPicker1_Change() a függvény, hanem OKButton_Click(), mert előző esetben, nem tudok pl egy hónapot visszalapozni a pickerben.
Van ötleted?
Bocs a kissé amatőr megfogalmazásokért -
Jampec82
csendes újonc
Sziasztok!
Lehet bagatell kérdés.
2010es Excel-ben hol lehet azt beállítani, hogy ha egy cellán állok, akkor a sor és oszlop is végig legyen jelölve ahhoz a pozícióhoz, hogy látszódjon hol van az ember? Korábban volt ilyen, ha jól emlékszem. Szálkereszt néven futott talán, de nem biztos.
Előre is köszi!
Jani -
-
föccer
nagyúr
válasz
Petium001 #36438 üzenetére
Az összegzéshez használd a részösszeg funkciót (ha jól emlékszem adatok menü, de súgó segít). A változó sorszámot csak úgy tudom egyszerűen elképzelni, hogy ha a dátumból valamilyen formában származtatható. (mondjuk a dátum maga lenne a sorszám ((a dátum alapvetűen egy számérték, mégpediglen a 1900.01.01 óta eltelt napok számával megegyező szám)).
üdv, föccer
-
Petium001
csendes tag
Sziasztok!
Olyan kérdésem lenne, hogy van egy kinyert adathalmaz (napi számlák),dátumokkal, összegekkel. Hogyan lehet megoldani, hogy a dátumok elkülönüljenek egymástól, mondjuk 3 sor legyen közöttük, az adott dátumokhoz tartozó összegek automatikusan összegződjenek, (ez a két dolog annyira nem lényeg, megoldom manuálisan) és minden elkülönült csoport egy meghatározott előtagú sorszámot kapjon? Előrebocsátom, hogy nem vagyok excel zseni
Köszi
Péter
-
tzimash
őstag
válasz
Delila_1 #36417 üzenetére
Most volt időm rá.
Szóval a DTPicker1 értékét beletettem egy "datum" nevű string típusú változóba (date típusúval is próbálkoztam, de azzal nem működött jól később), amit szeretnék használni a Userform-on kívül is, tehát valahogy globális változóvá kellene tennem.
Ebben (is) tudsz segíteni? -
Delila_1
veterán
válasz
lenkei83 #36429 üzenetére
Egyszerűbb összehozni, mint elmesélni.
A lényeg, hogy a szűrt listát átmásolod valahova, és ennek az új tartománynak a címét adod meg szöveges értékként a ComboBox RowSource tulajdonságaként.
-
lenkei83
tag
Sziasztok!
Comboboxba szeretnék applikálni egy szűrt listát, de nem akar összejönni:
Dim nevlista As Range
szűrés...
Set nevlista = valasztott_munkalap.Range("B2:B" & valasztott_munkalap.UsedRange.Rows.Count).SpecialCells(xlCellTypeVisible)
ComboBox_mvnev.List = nevlista.ValueRun-time error '381'-el száll el, could not set the List property.
Szűrés előtti sorbarendezéssel persze könnyen meg lehet oldani mert akkor egyszerre fel tudom venni a szűrt tartományt mivel egybefüggő lesz a tartományom, de nem akarom ennyire bonyolítani. Ha lehet a ciklusokat is kihagynám jelen esetben.
Van valakinek valami ötlete erre?
Köszi.
P. -
Delila_1
veterán
válasz
Talala #36426 üzenetére
Ezt egy rövid, laphoz rendelt makróval (lásd a Téma összefoglalót) lehet elérni.
Private Sub Worksheet_Change(ByVal Target As Range)
If Target.Column = 1 And Target <> "" Then
Cells(Target.Row, "B") = Date
End If
End SubAz If Target.Column = 1 jelzi a makrónak, hogy az első (A) oszlopba írás esetén írja be a dátumot.
Ha nem a B oszlopba akarod íratni, a Cells(Target.Row, "B") = Date sorban a "B" helyére írd a céloszlop betűjelét. -
Behuska
újonc
Sziasztok,
A Munka1 lapon az A,B,C oszlopban vannak adatok. B oszlop tartalmazza a cégek neveit. Azokat a cégek neveit szeretném a Munka2 A oszlopába átmásolni akiknek a cégneve tartalmazza a „kft” vagy „korlátolt felelősségű társaság” szövegrészt.
Melyik függvény?Köszönöm szépen a segítséget!
Behus -
Talala
senior tag
-
Talala
senior tag
Sziasztok! HA függvénybe "értek ha igaz" sorba tudok "MA" függvényt írni? A cél az ha igaz a feltétel akkor a mai dátum jelenjen meg.
-
Rcsi
csendes tag
Sziasztok!
Egy kis segítségre lenne szükségem.
Meg kellene számolnom egy táblázat soraiban lévő adatokat.
A cellákban 1,2,3-as számok vannak. Mindhárom szám három szinnel van kombinálva.
Tehát van piros, zöld, és kék szín.
A Darabtelivel meg tudom számolni hogy pl hány db 2-es van, de külön kellene a piros 2-es, kék 2-es stb.
Mit tudtok javasolni?Köszönöm!
-
vigyori78
őstag
válasz
Pakliman #36414 üzenetére
Szia.
Köszi így okésMár csak erre kéne megoldás : (#36410) vigyori78
2007-nél nem volt ilyen probléma, 2016-nál ha megfogom és a sarkánál lehúzom a cellát, másolom akkor a tartalmat átmásolja de nem másolja a cellaformátumot hanem felosztja és olyan lesz mint cellaegyesítés előtt.
És ezt is csak akkor csinálja ha közös használatra engedélyezve van a munkafüzet. -
vigyori78
őstag
-
tzimash
őstag
üdv,
van egy makróm, addig eljutottam, hogy datepicker-rel kiválasztok egy dátumot, viszont azt szeretném, hogy egy másik excel fájlban (legyen data.xlsx) megnézi, hogy a megadott dátumhoz (a dátumok az "A" oszlopban vannak) a "B" oszlopban van-e adat vagy üres a cella,
ha van akkor msgbox "blabla a megadott dátumhoz tartozik adat",
ha nincs akkor call akármi, onnan már tudom
gondolom match-csel kell, csak nem áll össze
tudtok segíteni? -
Temerti
tag
válasz
vigyori78 #36409 üzenetére
Szia!
Először az adott cellánál jobb klikk, majd a Cellaformázás menüpontban, a Védelem fülön lehet beállítani a zárolást vagy rejtést. Innen kilépve majd a Korrektúra fülön a Lapvédelem opcióval tudod levédeni. (Régebbi Excelnél) Az újabbaknál azt hiszem a Véleményezés fülön van a Lapvédelem. -
vigyori78
őstag
Sziasztok!
Kis segítség kéne, van egy régi táblázatom ott valahogy beállítottam, hogy a zárolt, rejtett cellákat ki sem lehetett jelölni azaz rányomni hanem elugrott a kurzor a celláról, ezt szeretném most is beállítani egy új táblázatban de nem találom hol és mi is volt az amit beállítottam.
Most ezt dobja fel :
előtte ezt sem írta ki csak elugrott onnan a kurzor. -
Delila_1
veterán
válasz
ben800 #36400 üzenetére
Szia!
Sub adatpotlas()
Dim sor As Long, usor As Long, FN As String
Const utvonal = "F:\Mappa1\" '******** 1 ********
Dim Fotabla As Worksheet, WF As WorksheetFunction, talalt As Variant
Set Fotabla = ActiveWorkbook.Sheets(1) '******** 2 ********
Set WF = Application.WorksheetFunction
FN = Dir(utvonal & "*.xlsx", vbNormal)
Do While FN <> ""
Workbooks.Open Filename:=utvonal & FN
Sheets(1).Activate '******** 3 ********
usor = Cells(Rows.Count, 2).End(xlUp).Row
For sor = 2 To usor
If WF.CountIf(Fotabla.Columns(4), Cells(sor, "B")) > 0 Then
talalt = WF.Match(Cells(sor, 2), Fotabla.Columns(4), 0)
If Cells(sor, "F") > "" Then
Fotabla.Range("H" & talalt) = utvonal & " " & FN '******** 4 ********
Fotabla.Range("I" & talalt) = Cells(sor, "F")
End If
End If
Next
ActiveWorkbook.Close False
FN = Dir()
Loop
End SubAz összesítő füzetben másold egy modulba a makrót.
Csillagos sorok:
1. a saját útvonaladat írd az "F:\Mappa1\" helyére
2. ha az összesítő füzetnek nem az első lapjára kell a kigyűjtés, a zárójelbe a valós sorszámot-, vagy idézőjelek közé a lapnevet írd be Set Fotabla = ActiveWorkbook.Sheets("Munka1")
3. a 2-es pont vonatkozik a megnyitott füzetekre is
4. a H oszlopba most találat esetén a találat mappáját és füzetének a nevét írja. Ehelyett lehet Fotabla.Range("H" & talalt) = "Megvan"
Új hozzászólás Aktív témák
- Merész dizájn és új teleobjektív az iPhone 17 Pro mobilokban
- Bluetooth hangszórók
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Gusztusos, 11 literes térfogatú Jonsbo ház jött a kompaktabb vasakat kedvelőknek
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Azonnali fáradt gőzös kérdések órája
- Minecraft
- Gyúrósok ide!
- Windows 11
- Az Apple bemutatta az iPhone 17-et
- További aktív témák...
- Apple iPhone 12 128 GB Fekete 1 év Garancia Beszámítás Házhozszállítás
- Vadiúj gèpházak! Gamereknek ès Akiknek fontos a külső!
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S21/Samsung Galaxy S21+/Samsung Galaxy S21 Ultra
- Lenovo ThinkPad T15 Gen 2 Intel Core i5-1135G7
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest