Hirdetés
-
LOGOUT.hu
A Microsoft Excel topic célja segítséget kérni és nyújtani Excellel kapcsolatos problémákra.
Kérdés felvetése előtt olvasd el, ha még nem tetted.
Új hozzászólás Aktív témák
-
föccer
nagyúr
válasz JoDy_28 #21750 üzenetére
Ez nevezetes. Nagyon rég tanultam matekot, de ez asszem minden X-re 0. Egyébként meg szerintem sehogy nem lehet bevinni. Az excelt nem matematikai feladatok megoldására találták ki és ez már messze nem az alap feladatok közé tartozik.
üdv, föccer
Építésztechnikus. Építőmérnök. Ingatlan adás-vétel vevő oldali támogatása. Mérnök tanácsadás, felújításhoz, átépítéshez. Excel feladatok megoldása. Lézergravírozás. Mindent IS csinálok: www.jatekosfejlodes.hu
-
slashing
senior tag
válasz Delila_1 #21732 üzenetére
Lehet félreérthető voltam, szóval nekem nem szűrésre van szükségem hanem egy fkeres-re ami a segédtáblában megkeresi a sorszámhoz tartozó termékszámot majd annak a nevét. Ezzel nem is lenne gond ha egy sorszám alatt csak egy termékszám/terméknév lenne de mint látod a 3-as sorszám-hoz 3 termék kapcsolódik de ha fkeres-et használok akkor nem tudom kiválasztani pl. a piros pólót mert az fkeres az első találatod adja majd mindig így oda kéne egy legördülő lista ha több termék kapcsolódik egy sorszámhoz.
Az összevonás csak a jobb átláthatóság miatt lett a példában összevonva azzal nem lesz gond.
-
Delila_1
veterán
válasz slashing #21752 üzenetére
Nem értettelek félre, csak javasoltam egy egyszerű megoldást, amit autoszűrővel hajthatsz végre.
Irányított szűrővel is megkaphatnád az eredményt, de ahhoz is minden sorban kellene szerepelnie a sorszámnak. Az Excel módot ad a cellák összevonására, de sok esetben – mint a példádban is – nem tudja helyesen kezelni.Átlátható marad a táblázatod, ha ügyesen adsz feltételes formázást. Az A3 cellától lefelé kell kijelölnöd az A oszlopban kitöltött tartományt, miután megszüntetted a cellák összevonását.
Az egyik képlet a formátumban =A3=A2, itt a karakter színét kell beállítanod a háttér színére, a feltett kép szerint fehérre.
A másik képlet =A3<>A2, ennél egy felső szegélyt kell beállítanod..
A B:C tartomány legyen kívül-belül szegélyezve. Az A oszlop hátterét fehérre állítva a cellarácsok sem zavarják a képet, de a beállításoknál is megszüntetheted a cellarácsok megjelenítését.
Ilyen lesz:
[ Szerkesztve ]
Programozó: hibás programok megírására és kijavítására kiképzett szakember. Többet ésszel, mint ész nélkül.
-
slashing
senior tag
válasz Delila_1 #21753 üzenetére
Köszi, ment egy privát.
A kérdésem másik felére találtam egy megoldást. Adott cellába csak adott dátumot vagy karakter stb.... lehessen megadni:
Adatok/érvényesítés
Itt a megengedve résznél lehet kiválasztani hogy mit akarunk. Az egyéninél lehet képlettel is dolgozni, nagyon jó. Lehet megadni hibaüzenet is ha rosszul írják be az adatot ill. automatikus üzenetet ha ráállnak a cellára.
-
Zola007
veterán
válasz Delila_1 #21746 üzenetére
a példában C10= 500
tehát minden A10-ben lévő adatot össze kellene valahogy adni és megszorozni B10-elpl:
A10= 10, 15, 20, 25, 30
B10= 5
C10= A10*B10Mʏ ᴘʜɪʟᴏsᴏᴘʜʏ ɪs: Iᴛ’s ɴᴏɴᴇ ᴏғ ᴍʏ ʙᴜsɪɴᴇss ᴡʜᴀᴛ ᴘᴇᴏᴘʟᴇ sᴀʏ ᴏғ ᴍᴇ ᴀɴᴅ ᴛʜɪɴᴋ ᴏғ ᴍᴇ. I ᴀᴍ ᴡʜᴀᴛ I ᴀᴍ ᴀɴᴅ I ᴅᴏ ᴡʜᴀᴛ I ᴅᴏ. I ᴇxᴘᴇᴄᴛ ɴᴏᴛʜɪɴɢ ᴀɴᴅ ᴀᴄᴄᴇᴘᴛ ᴇᴠᴇʀʏᴛʜɪɴɢ. Aɴᴅ ɪᴛ ᴍᴀᴋᴇs ʟɪғᴇ sᴏ ᴍᴜᴄʜ ᴇᴀsɪᴇʀ. - Sɪʀ Aɴᴛʜᴏɴʏ Hᴏᴘᴋɪɴs
-
Delila_1
veterán
válasz slashing #21754 üzenetére
Feltöltöttem a fájlt ide. Mese a fájlban.
Programozó: hibás programok megírására és kijavítására kiképzett szakember. Többet ésszel, mint ész nélkül.
-
JoDy_28
csendes tag
válasz föccer #21751 üzenetére
Ez az e szam hatvanyaivail terne vissza, ahol x a hatvanykitevo.
Tudom, hogy alapbol benne van az excelben csak gyakorlasnak szantam, de egyedul nem boldogultam vele, most mar tudom, hogy miert.
Koszonom a valaszod! :-)“Ne várj, a legjobb alkalom soha nem fog elérkezni. Kezdj hozzá ott, ahol éppen most vagy, és használj bármilyen eszközt, ami csak a kezedbe kerül, hiszen a legjobb szerszámokat útközben úgyis meg fogod találni.”
-
Delila_1
veterán
válasz JoDy_28 #21758 üzenetére
Az =KITEVŐ(1) függvény adja az e-t. Az =KITEVŐ(2) az e_négyzetet.
Az =GYÖK(A1/KITEVŐ(1)) kimenete az A1 hatványkitevőjét adja, ha a cella az e valahányadik hatványa.Programozó: hibás programok megírására és kijavítására kiképzett szakember. Többet ésszel, mint ész nélkül.
-
Delila_1
veterán
válasz Zola007 #21755 üzenetére
Írtam hozzá egy felhasználói függvényt.
Function Osszegszer(osszeg As String, szorzo)
kk = Split(osszeg, ", ")
For i = 0 To UBound(kk)
osszeadando = osszeadando + kk(i) * 1
Next
szorzat = osszeadando * szorzo
Osszegszer = szorzat
End FunctionA makrót bemásolod a füzetedbe egy új modulba (a VB szerkesztőben).
A példád szerint a füzetben így adod meg: =Osszegszer(A10;B10)A zárójelben az első paraméter annak a cellának a címe, amiben a számok vannak vesszővel és szóközzel elválasztva, a második a szorzót tartalmazó cella címe.
-
Zola007
veterán
-
marchello1
csendes tag
Sziasztok,
Rosszul töltöttem fel a múltkor
Itt az új file: [link]A gondom az, hogy a május kivételével, minden hónap egymásba csúszik. Erre esetleg valakinek ötlete van, hogyan lehetne megoldani?
Előre is köszi
-
Delila_1
veterán
válasz marchello1 #21765 üzenetére
Az A4:A33 tartomány feltételes formázásának a képlete
=HÓNAP(A4)>HÓNAP(A$3), ehhez fehér karakterszínt rendelj, és add meg a többi oszlopra is. Fontos a $ jel a hármas előtt!
-
akyyy
senior tag
lehetséges valahogy megcsinálni egy excel táblázatot úgy, hogy egyes cellák adatait monjduk egy google formból olvasna be?
ugye van ez a google kérdőíves form. amit bárki kitölthet. ennek eredményeit olvasná be nekem az excel, folyamatos frissítésel mikor megnyitom stb.
-
vigyori78
őstag
Sziasztok.
Azt hogyan tudnám letiltani egy táblázatban / közös / ,hogy a cella sarkát megfogva ne lehessen húzni,másolni.
Köszi.Illetve olyat lehet,hogy egy cellára kattintva ne jelenjen meg a jobb egér művelet vagy csak a másolás ne jelenjen meg?
-
Delila_1
veterán
válasz marchello1 #21770 üzenetére
Szívesen.
-
Delila_1
veterán
válasz slashing #21771 üzenetére
Volt egy bibije, kijavítottam.
Bizonyos esetekben a szerszámok közül az érvényesítés csak az utoljára kiválasztottat adta.Programozó: hibás programok megírására és kijavítására kiképzett szakember. Többet ésszel, mint ész nélkül.
-
slashing
senior tag
Delila_1
A névkezelőben van egy olyan hogy Kigyűjtés, érték nincs megadva, hivatkozásnak =Kritikus!$j$1 van definiálva és a hatóköre is kritikus.
Nekem ebbe a cellába egy másik adat lesz/van, nem is vettem észre semmilyen hibát a működésben, elképzelhető hogy ez csak bent maradt véletlenül vagy van tényleges funkciója is? A szerszám makróban van egy J1-es hivatkozás de az biztos hogy a segédtáblára vonatkozik.
-
Mittu88
senior tag
Sziasztok!
Ebben a fájlban kellene VBA kódbeli segítség. A feladat, hogy ha valaki változtat valamely cella tartalmán a Munka1 lapon, akkor a Munka3 lap ugyanazon cellájának a tartalmát valahova lementse az excel úgy, hogy a fájl bezárásakor e-mailben xy emailcímre továbbítsa a változásokat úgy, hogy a módosított cellához tartozó nevet(ugyanazon sor 1-es cella) és napot(ugyanazon oszlop 1-es és 2-es cella) is tartalmazza, ne csak azt, hogy mire módosította (esetleg miről módosította is, de ez opcionális).
Itt a jelenlegi fájl:
http://data.hu/get/7735295/szabadsagterv_management.xlsmNagyon meg vagyok akadva és minden segítség jól jönne. Előre is köszönöm szépen
[ Szerkesztve ]
-
Attas
aktív tag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni tőletek! Egy olyan makróra lenne szükségem, ami egy "sorsolás" nevű gomb megnyomására, 4 nevet véletlen szerűen beszámoz 1-4 ig. Vagy fordítva is jó, hogy van A2; B2; C2; D2 cella és egy klikkre véletlen szerűen beírja ide a 4, előre definiált nevet. Előre is köszönöm a segedelmet!!!"Az élet olyan mint az ásás. Néha pár gyökér feltart, de annak jól odacsapsz és mehetsz tovább!"
-
dellfanboy
őstag
az normális, hogy az fkeres nálam nem működik
van egy ilyen táblám:id árú
1 a
2 b
2 b
1 a
1 a
1 a
1 a
1 a
2 b
2 b
3 c
5 d
4 tpróbáltam pivotba kiforgadtni de mivel az árú szöveg ezért nem tudtam.
és mivel ha fkeressel rákeresek 1-re nem ad értéket csak megszámolja hány 1-es id mellé van...
egy olyat szeretnék látni hogy
id árú
1 a
2 b
3 c(ja és persze az id nem 1 számjegyű hanem 10, és az árú oszlop mint szöveg 30 karaktert tartalmazhat..)
eladó dolgok:mondd az árát és vidd http://hardverapro.hu/tag/dellfanboy#aprohirdetesei
-
Mittu88
senior tag
-
Mittu88
senior tag
válasz Mittu88 #21782 üzenetére
Egy ilyennel nagyjából meg lehet, de hogy klikkelésre dobja a sorrendet, azt nem tudom hogy lehet makró nélkül. Ez perpill. akármilyen cellamódosítás hatására újragenerálja a véletlen számokat, kivéve, ha ki van véve excelből az automatikus újraszámolás (99,9%-nál nincs kivéve).
-
bagira82
csendes tag
Sziasztok!
Excel makró írásban szeretném a segítségeteket kérni.
Négy integer típusú változóban lévő egész számokat szeretnék kördiagramban ábrázolni.
Mivel nem vagyok excel expert, ezért makró rögzítéssel próbáltam elindulni, hogy mégis milyen parancsok kellenek (ezt láthatjátok lentébb)A kérdésem pedig az lenne, hogy hogyan tudok az ActiveChart.SeriesCollection(1).Values függvény után változókat megadni, ha egyáltalán meg lehet ezt így oldani. Ha van más ötlet, azt is szívesen veszem .
ActiveSheet.Shapes.AddChart.Select
ActiveChart.ChartType = xl3DPieExploded
ActiveChart.SeriesCollection.NewSeries
ActiveChart.SeriesCollection(1).Name = "='Munka5'!$B$1"
ActiveChart.SeriesCollection(1).Values = "='Munka5'!$B$2:$B$7" 'itt szeretnék változókban tárolt számokat megadni
ActiveChart.SeriesCollection(1).XValues = "='Munka5'!$A$2:$A$7" ' itt pedig tengelyfeliratotkat szeretnék szövegesen megdani
ActiveChart.SeriesCollection(1).Select
ActiveChart.SeriesCollection(1).ApplyDataLabelsKöszi szépen előre is!
Üdv
Jani -
Attas
aktív tag
Szia!
Köszönöm a válaszod! Én is csak a VÉL függvényt találtam véletlen szám generálásra, de bármely cella módosítása esetén újraszámol.
Inkább kellene egy megbízható makró mely egy klikkre lefut... meg amúgy is lesz makró a projektben."Az élet olyan mint az ásás. Néha pár gyökér feltart, de annak jól odacsapsz és mehetsz tovább!"
-
Delila_1
veterán
válasz bagira82 #21784 üzenetére
Sub diagram()
ertekek = Array(103, 405, 349, 532)
tengely = Array("Anna", "Teri", "Emil", "Ida")
With ActiveChart
.ChartType = xl3DPieExploded
.SeriesCollection.NewSeries
With .SeriesCollection(1)
.Name = "='Munka5'!$B$1"
.Values = ertekek
.XValues = tengely
.ApplyDataLabels
End With
End With
End SubProgramozó: hibás programok megírására és kijavítására kiképzett szakember. Többet ésszel, mint ész nélkül.
-
bagira82
csendes tag
-
Delila_1
veterán
válasz bagira82 #21788 üzenetére
Sub diagram()
a = "Anna": b = "Józsi": c = "Emil": d = "Tamás"
aa = 100: bb = 120: cc = 140: dd = 200
tengely = Array(a, b, c, d)
ertekek = Array(aa, bb, cc, dd)
With ActiveChart
.ChartType = xl3DPieExploded
.SeriesCollection.NewSeries
With .SeriesCollection(1)
.Name = "='Munka5'!$B$1"
.Values = ertekek
.XValues = tengely
.ApplyDataLabels
End With
End With
End SubProgramozó: hibás programok megírására és kijavítására kiképzett szakember. Többet ésszel, mint ész nélkül.
-
Attas
aktív tag
Üdv! Elakadtam.. Nagyon. 2 feladatban kellene segítség.
1: Van egy munka1 lap aminek N10; N11 ;N12; N13 cellájában nevek vannak : Géza, Peti, Feri, Csaba,
Az, hogy melyik név melyik cellába kerül, minden alkalommal más és más. Rendszertelen. A mellettük lévő cellákba (M10; M11; M12; M13) alkalmanként számok kerülnek. Egy olyan makrót szeretnék, ami ezen számokat a lefutásakor, hozzá adja a munka2 lap található ugyan ezen nevek melletti cellájához. De itt a nevek sorrendje nem változhat, és ezen értékekhez mindig hozzáadja a makró lefutása az munka1 lapon említett számokat a nevekhez párosítva.opsz... a másikat megoldottam...
Köszönöm előre is
"Az élet olyan mint az ásás. Néha pár gyökér feltart, de annak jól odacsapsz és mehetsz tovább!"
-
Mittu88
senior tag
-
Delila_1
veterán
Sub Valami()
Dim sor As Integer, sor1, WS2 As Worksheet, WF As WorksheetFunction
Set WS2 = Worksheets("Munka2")
Set WF = Application.WorksheetFunction
Sheets("Munka1").Select
For sor = 10 To 13
sor1 = 0
On Error Resume Next
sor1 = WF.Match(Cells(sor, "N"), WS2.Columns("N"), 0)
WS2.Cells(sor1, "O") = WS2.Cells(sor1, "O") + Cells(sor, "O")
Next
-
Attas
aktív tag
Szia! Még egy kis help kellene. Olyan makró kellene ami a munkafüzetben a sorsolás és összesítő nevü lapokon kívül minden más lapot kitöröl. a törlésre kerülő lapok száma változó, de a nevük a hónapok nevei. legjobb esetben 12 lapról van szó. Megoldható lenne? Vagy ha ezen lapok nevei így kezdődn, hogy 1 Január; 2 Február..stb akkor ez működne?
Private Sub CommandButton1_Click()
start_sheets = 1
Sheets(start_sheets).Select
Application.DisplayAlerts = False
For i = start_sheets To Sheets.Count
ActiveSheet.Delete
Next i
Application.DisplayAlerts = True
End SubDe szebb lenne, ha nem kellene számozni a hónapokat.
Köszönöm előre is!!!
"Az élet olyan mint az ásás. Néha pár gyökér feltart, de annak jól odacsapsz és mehetsz tovább!"
-
Delila_1
veterán
Kevés változtatással:
Sub Laptorles()
Dim lap As Integer
Application.DisplayAlerts = False
For lap = Sheets.Count To 1 Step -1
If Sheets(lap).Name <> "sorsolás" And Sheets(lap).Name <> "összesítő" Then
Sheets(lap).Delete
End If
Next
Application.DisplayAlerts = True
End SubFor-Next ciklusban a törléseket célszerű a tartomány végétől az elejéig végrehajtani. Ez főként sorok, oszlopok törlésére vonatkozik.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Gumi és felni topik
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Black Friday november 29. / Cyber Monday december 2.
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Call of Duty: Black Ops 6
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
- PlayStation 5
- Vírusirtó topic
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs