- hcl: Kelj fel komám, ne aludjál
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- eBay-es kütyük kis pénzért
- 04ahgy: A múlt, a jelen, a jövő.
- A lány, aki átformálta az életem 2
- GoodSpeed: AOMEI Backupper Professional Edition: Lifetime Subscription
- kreténtehén: Gazdit keresünk
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
-
LOGOUT
A Microsoft Excel topic célja segítséget kérni és nyújtani Excellel kapcsolatos problémákra.
Kérdés felvetése előtt olvasd el, ha még nem tetted.
Új hozzászólás Aktív témák
-
botond187
csendes tag
válasz
Delila_1 #22872 üzenetére
Szia,
tanácsodat megfogadva, kialakult a végleges verzió.
Nagyjából maradt ugyanaz, csak hogy mit, hogy olvasson ki, az tisztázódott.
Tehát, azt szeretném elérni, hogy a B oszlop ki legyen töltve.(6 cikkszámmal "I" jellel elválasztva)Az xls fájlból jól lehet látni amit feltettem: IDE
A cikkszám így áll össze: főkategória - alkategória - 2.alkategória - sorszám (3 jegy)
Tehát 4 részből áll.
Ha nincs mondjuk 2.alkategória, akkor ott "00" szám áll.A-oszlopban vannak a cikkszámok.
B-oszlopba kellene tenni a találatokat.
D-oszlopban lenne a lépcsőköz.Csoportok:
E-oszlop kiolvasás alsó határa
F-oszlop kiolvasás felső határaG-oszlop kiolvasás alsó határa
H-oszlop kiolvasás felső határaI-oszlop kiolvasás alsó határa
J-oszlop kiolvasás felső határaK-oszlop kiolvasás alsó határa
L-oszlop kiolvasás felső határaM-oszlop kiolvasás alsó határa
N-oszlop kiolvasás felső határaO-oszlop kiolvasás alsó határa
P-oszlop kiolvasás felső határaB oszlopba úgy szedje össze az eredményt, hogy A oszlop bármely eleme ha beleesik D oszlop egymás alatti értékébe (D2-D3, D3-D4 D4-D5 stb stb), akkor az E-F, G-H, I-J, K-L, M-N, O-P csoportok oszlopaiba eső cikkszámot/okat adja ki eredményül.
Ha több találat is lenne csoporton belül, véletlenszerűen válasszon ki 1-et.
Kis csavar, ha ez is megoldható: ha nincs olyan feltétel, hogy mind a 6 csoportból tudjon választani 1-1 cikkszámot, akkor, a meglévőből válasszon ki annyit, hogy elérje a 6 cikkszámot.
Tehát a cél, hogy a B-oszlopba 6 cikkszám kerüljön.Remélem érthető
Köszönöm a segítséget előre is
-
Fferi50
Topikgazda
Szia!
Kérdés:
Az egyes táblázatok között van üres sor, vagy a fejléc (A csoport, B csoport) választja el egymástól őket?
Hova szeretnéd az eredményt tenni?Egyébként a darabüres függvény használható az üres cellák megszámolására, vagy a darabhatöbb függvény, ha feltétel szerinti üreset keresel.
Egy minta sem ártana.... Mert amit itt leírtál, az nem mutatja a munkalapon való elhelyezkedést.
Üdv.
-
ncp
csendes tag
Sziasztok!
2010-es Excelben szeretném megoldani a következő problémát:
Egy munkafüzeten számos azonos méretű, több csoportra bontott táblázat helyezkedik el egymás alatt. Az azonos csoportok nem egymást követik. A lenti példa alapján azt szeretném megtudni, hogy a munkafüzeten található A, és B táblázatokban összesen hány darab nem üres cella van az egyes sorokban.
Tehát az eredmény valahogy így nézne ki:A - csoport
---------------------------------------------Munkafüzet-----------------------------------------
A - csoport
marcyman
aktív tag
Sziasztok!
A következő probléma lépett fel a munkahelyemen:
Ha jól emlékszem 2012-es vagy 2013-as Office csomag van a gépen. (Sajnos nem néztem meg, de tuti valamelyik új.)
Amikor excel táblázatban a kurzor billentyűkkel ("nyilakkal) lépkedünk a cellák között és üres cellába próbálunk új adatot beírni, akkor néha "letilt", nem engedi azt. Tehát általában működik, de néha így "bekattan" és olyankor egérhez kell nyúlni, kattintani kétszer hogy működjön.
Ezt nem egy bizonyos dokumentumnál csinálja, hanem az összesnél.
Valami beállítási probléma lehet? Windows 7 fut a gépen.
-
Fferi50
Topikgazda
válasz
Thrawnad #23091 üzenetére
Szia!
Nem tudom, Ora milyen változónak lett definiálva.
Valószínűleg azért kapsz ilyen üzenetet, mert nincs a keresett értéknek megfelelő eredmény és így egy hiba értéket ad vissza a Vlookup, amit csak variant tipusu változó tud megenni.Ezért inkább másként szoktuk a problémát megkerülni:
dim talalt as variant
on error resume next
talalt=Application.WorksheetFunction.VLookup(Kod, Sheets("Adatok").Range("E14:ei34"), 16, False)
if err=0 then
volt találat
else
nem volt találat
endif
on error goto 0vagy
dim talalt as variant
talalt=Application.VLookup(Kod, Sheets("Adatok").Range("E14:ei34"), 16, False)
if iserror(talalt) then
nincs találat
else
van találat
endifA dim talalt önmagában is elég, mert az variant tipusu változót deklarál, csak azért írtam oda a típust, hogy jobban feltűnjön.
Üdv.
-
slashing
senior tag
válasz
slashing #23089 üzenetére
jah meg most jut eszembe hogy ezt már használtam makróban is ott meg így néz ki
Range("D11").Select
ActiveCell.FormulaR1C1 = _
"=MID(CELL(""filename"",R[-1]C),SEARCH(""["",CELL(""filename"",R[-1]C))+1,SEARCH(""]"",CELL(""filename"",R[-1]C))-SEARCH(""["",CELL(""filename"",R[-1]C))-1)" -
-
samfishR
senior tag
Sziasztok!
Hogy lehetne olyat, hogy egy cellába csak az adott file nevét írassam ki? Az =CELLA("filenév") nem jó, mert kiírja az egész elérési utat, az pedig nem kellene nekem. Van erre lehetőség? Köszönöm előre is!!
-
Fferi50
Topikgazda
válasz
the radish #23083 üzenetére
Szia!
Az index és a hol.van függvényt próbáld meg:
=Hol.van("*darab";2:2;0) megmondja azt az oszlopot, amelyben a darab(számok) vannak listázva, ha a fejléc a 2.sorban van. Természetesen ha másik sorban van a fejléc, akkor annak a számát kell odaírni.Ha a fejléc másik munkalapon/másik munkafüzetben van, akkor a teljes hivatkozást be kell írnod a sor elé:
=Hol.van("*darab";Munka2!2:2;0), vagy = hol.van"*darab"; '[file name.xlsx]Munka2'!2:2;0)
Ezután az Index függvénnyel megtudod kapni a tényleges értéket:
=index(Munka2!A2:I200; 3;hol.van("*darab";munka2!2:2;0)) képlettel megkapod a 3.sorban levő értét a darab fejlécet tartalmazó oszlopból.
Ezáltal nem kell pontosan tudnod, hogy a fejlécben melyik oszlop tartalmazza a darab szöveget.
A sorokat pedig természetesen folyamatosan növelned kell, erre jó például a sor függvény, amit ha paraméter nélkül írsz be, akkor az adott cella sorát tartalmazza:
Tehát, ha az 5. sorban van az adat és az 5 sorba teszed a képleted, akkor a fenti képletben az ;3; helyett beírhatod a ;sor(); képletet.
Ha másik táblára váltasz és ott újra a 3. sortól kezdődnek az értékek, akkor az addig teleírt sorok számát ki kell vonnod:
Pl. 15. sorban végződött az előző tábla, akkor a 16.sorba jön a következő tábla adata:
A képletben kicseréled a munkalap nevét, a sor() helyett pedig beírod, hogy sor()-13, mert ez adja ki a 3. sor számát, ahol a forrástáblában kezdődik az adat.
Ezt a képletet is lehúzhatod addig, amíg üressé nem válik a cella értéke (0-át nem ad vissza).
Majd névváltás, sorváltás és lehet tovább lehúzni a képletet.Remélem elég érthető volt.
Üdv.
-
Fferi50
Topikgazda
Szia!
Van egy dolog, amire még oda kell figyelni: Ha nem választanak, akkor nem fog a mentésed lefutni.
Ezért ezt a részt egy kicsit módosítani kell:With fd
.InitialFileName = Range("gyariszam") & "_jegyzokonyv"
.FilterIndex = 2 'xlsm, azaz makróbarát munkafüzetként
---------
.Show
.Execute
----------
helyett
if show=-1 then
.execute
else
msgbox "Nem választottál, a mentés nem történt meg!",vbinformation
endif
End WithHa mindenképpen kell, hogy legyen mentés, akkor figyelned kell, hogy megtörtént-e. Amennyiben nem, úgy meg kell ismételtetni.
Üdv.
-
Wyll
őstag
válasz
Fferi50 #23024 üzenetére
Szia!
Először is, nem vagyok vba guru, egyáltalán nem tanultam vba programozást
Ennek ellenére azt hiszem sikerült összehozni:Sub sajatmentes()
Dim fd As FileDialog
Set fd = Application.FileDialog(msoFileDialogSaveAs)
With fd
.InitialFileName = Range("gyariszam") & "_jegyzokonyv"
.FilterIndex = 2 'xlsm, azaz makróbarát munkafüzetként
.Show
.Execute
End With
Set fd = Nothing
End SubHogy tetszik?
Szerinted is jó és megfelelő az eredeti célra? -
the radish
senior tag
Sziasztok!
Excel 2003-ban szeretnék az alábbi művelet elvégzésére egy makrót, ha lehet.
Adott két (a valóságban sokkal több) különböző formátumú, de végeredményben azonos tartalmú táblázat.
Szeretném azokat az adatokat kimásolni egy másik munkafüzetbe, melyek a "minta", "demo", "darab", "time" feliratok alatt található.
Sajnos munkafüzetek oszlopainak a sorrendje, valamint a fenti szövegeket tartalmazó cella szavak előtti része is változik. Szóval nem megoldás ugyanazon oszlop másolása, mert az közel sem biztos, hogy holnap is jó lesz.
Van erre valamilyen megoldás?Ellőre is köszönöm!
-
Thrawnad
senior tag
válasz
Fferi50 #23079 üzenetére
Kód Név Létszám létszám kezdő idő stb
I Debrecen Pálya 3 3 7:00 19:00 19:00 7:00
ID Debrecen Start 1 1 7:00 19:00 19:00 7:00
ÖP Őrparancsnok 1 1 7:00 19:00 19:00 7:00
N1 Nyiregyháza Pálya 1 1 1 5:15 19:15 19:15 6:45
N2 Nyiregyháza Pálya 2 0 2 8:15 20:15 20:15 8:45
NS Nyíregyháza Start 18:15 6:30
MU Munkaügy 8:00 16:00
K Kamera 1 1 6:00 18:00 18:00 6:00
T Trakció 1 1 6:00 18:00 18:00 6:00
G Gépészet 1 1 6:00 18:00 18:00 6:00
M Mobil 2 2 7:00 19:00 19:00 7:00
Ni Nyiregy KJKI 1 1 7:00 19:00 19:00 7:00 -
Fferi50
Topikgazda
válasz
Thrawnad #23078 üzenetére
Szia!
Bocsi, most látom, hogy a "programkód" vezérlés egy kissé átvert.
Az első sor így néz ki: set talalt=
A többi része jó.Az mindegy, hogy hol van a kód és hol van a táblád, mert a kódban lehet direktben hivatkozni a keresés helyére, lást munka1.range("A1:A50'), vagy sheets("Munkalapnév").range("A1:A50").find
De ha egy kis mintát felteszel, még pontosabb lehet még többet tudunk mondani.
Pld. működik az is, ha a cellába először a képletet írod be, majd utána átalakítod értékké.
Üdv.
-
Fferi50
Topikgazda
válasz
Thrawnad #23073 üzenetére
Szia!
A worksheetfunction.vlookup-on kívül a VBA -ban a Range.find metodust is használhatod(ez kb. ugyanaz minta Crtl+F a munkalapon):
Cset talalt = munka1.range("A1:B50").find(what:=keresem,lookin:=xlvalues,lookat:=xlwhole)
if not talalt is nothing then
megtalálta
else
nemtalálta
endif
[/][/M]
Viszont az időkeresés az külön figyelmet kíván és ki kell többször próbálni, mert az excel a dátumot, időt számként tárolja.
Üdv. -
lappy
őstag
válasz
Thrawnad #23073 üzenetére
Sub FINDSAL()
On Error GoTo MyErrorHandler:
Dim E_name As String
E_name = InputBox("Enter the Employee Name :")
If Len(E_name) > 0 Then
Sal = Application.WorksheetFunction.VLookup(E_name, Sheet1.Range("B3:D13"), 3, False)
MsgBox "Salary is : $ " & Sal
Else
MsgBox ("You entered an invalid value")
End If
Exit Sub
MyErrorHandler:
If Err.Number = 1004 Then
MsgBox "Employee Not Present in the table."
End If
End Sub -
Thrawnad
senior tag
Hali!
Excel 2013 - 2010 esek vannak.
Kérdés: VBA-ban van olyan mint az Fkeres?
Konkrétan egy munkakódhoz tartozó kezdési időpontot kell megkeresnem, csak a táblába nem írhatom be a keresést, ott értéknek kell lennie.
Thrawnad -
*Frenszisz*
újonc
Sziasztok!
Az automatikus kitöltéssel vagyok bajban.
Pl: beírom a következőt:
A1 cellába: =B1+C1
A2 cellába: =B3+C3Azt szeretném elérni hogy az A3 cellába =B5+C5 szerepeljen tehát kettesével léptesse tovább, próbáltam hogy kijelölöm a két cellát majd jobb alsó sarokban keresztel lehúzom, de úgy nem sikerül.
-
slashing
senior tag
szerintem felesleges belerakni az italik true-t mivel az megmarad ha eltávolítod a félkövérséget
-
bteebi
veterán
válasz
Fferi50 #23065 üzenetére
Köszi a segítséget!
Szemre jónak tűnik-tűnt, viszont valamiért ez is hibát dob: Method 'Italic' of object 'Font' failed. El se tudom képzelni, hogy miért
. Próbáltam úgy is, hogy .Font.FontStyle = Italic, de arra meg azt írja, hogy Method 'Italic' of object 'Font' failed. Vajon mitől lehet?
-
Fferi50
Topikgazda
válasz
bteebi #23064 üzenetére
Szia!
Próbáld így:
dim ws as worksheet,frm as formatcondition,afrm as formatcondition
for each ws in activeworkbook.worksheets
for each frm in ws.usedrange.formatconditions
for each afrm in frm.appliesto.formatconditions
frm.font.bold=false
frm.font.italic=true
next
next
nextEz végigmegy az összes feltételes formázáson és beállítja a font tulajdonságokat.
Üdv.
-
bteebi
veterán
Sziasztok!
Van egy munkafüzet vagy 20 lappal, és majdnem az összes lapján van feltételes formázás. A formázási szabályon szeretnék változtatni, hogy a félkövér dőlt helyett csak dőlt legyen a font. Egyelőre eddig jutottam:
Dim ws As Worksheet
For Each ws In ActiveWorkbook.Worksheets
Columns("A:Z").Select
With Selection.FormatConditions(1).Font
.Bold = False
.Italic = True
End With
Selection.FormatConditions(1).StopIfTrue = True
NextEzt a hibaüzenetet kapom: Method 'Italic' of object 'Font' failed. Olyan munkalap is van, hogy több formázási szabály is van. Ezeket - ha jól vettem ki más bejegyzésekből - a FormatConditions.Count segítségével elvileg ciklusba lehetne szedni. Megpróbáltam, de azt írja, hogy Object required:
For i = 1 To FormatConditions.Count
With Selection.FormatConditions(i).Font
.Bold = False
.Italic = True
End With
Selection.FormatConditions(i).StopIfTrue = True
Next iVan valami ötletetek? Előre is köszönöm a segítséget!
-
Xenon86
újonc
Kedves Fórumozók!
Szeretnék segítséget kérni egy makróhoz. A feladathoz mellékeltem egy kis képecskét is. 2007-es Excelem van. Tehát a feladat, amelyhez a makró kell, a következő lenne:
Az adathalmazban (például B2: F22) számolja meg, hogy a megadott számhármasokból (például a H2:J2, aztán H3:J3 és így tovább) hány darab van? És a darabszámot írja ki a megfelelő számhármas melletti mezőbe?
A segítséget előre is köszönöm!
-
sziasztok!
ha van 3 subrutinom (fájl megnyitása, feldolgozás, mentés) és mindegyikben szeretném használni ugyanazt a változót (egy string), ugyanazzal a tartalommal, aminek az első sub-ban adok értéket, akkor azt hogyan, hol kell deklarálnom?
köszönöm!
-
lappy
őstag
-
Fferi50
Topikgazda
válasz
#02644736 #23056 üzenetére
Szia!
Elárulnád, hogy milyen Excel verziód van?
Csinálsz egy oszlopot mindkét munkalapra, ahova összefűzöd a keresni kívánt oszlop értékeit. Ezután ezt az értéket keresed fkeres függvénnyel ha a keresőoszlop az első a második munkalapon, vagy index és hol.van függvény kombinációval, ha a keresőoszlop nem az első a második munkalapon.
Üdv.
-
törölt tag
Sziasztok!
Olyanban kérném a segítségeteket, hogy hogyan lehet egyszerre két értéket kerestetni, és az ahhoz tartozó értéket visszaadatni
Példa.
A munka1 fülön A1 értéke 20, B1 értéke 1, a munka kettő fülön van egy 3 oszlopos táblázatom, ahol az első oszlopban valahol szerepel a 20, de nem csak egy helyen, ezért kell megkeresni még a mellette lévő oszlopban, hogy melyik 20 érték mellett áll az 1 (az első fül B1 értéke), és a kapott táblázat sor 3. oszlopából kellene nekem az érték a munka 1 C1 cellába.Ezt hogyan lehet kivitelezni?
-
tgumis
tag
hol tudom beállítani hogy automatikusan frissítse az adatokat ,miután a hivatkozott cellákban módosítom az adatokat.
-
-
slashing
senior tag
Táblázattá formázott táblázatnál ha a lapvédelem aktív és van zárolt cella a táblázatban akkor nem fog dinamikusan bővülni a táblázat. A következő kóddal el ez kiküszöbölhető:
Munkalaphoz rendelt makró.
Hátha valakinek kelleni fog még:Private Sub Worksheet_SelectionChange(ByVal Target As range)
If IsNull(Target.Locked) Then
Munka1.Protect , True, True, True, True
ElseIf Target.Locked Then
Munka1.Protect , True, True, True, True
Else
Munka1.Unprotect
End If
End Sub -
csferke
senior tag
válasz
Delila_1 #23047 üzenetére
Delila köszi a gyors reagálást.
Ez eddig OK de szeretném picit pontosítani.
A diagramok egymás alatt (eddig OK) jelennek meg de mindig a G oszlopban kell, hogy legyen a bal széle.Az adatok bevitelénél nem szükséges a diagramok mozgatása. Csak akkor kell mozogniuk le/fel amikor görgetem a munkalapot le/fel és ekkor a diagramok mindig láthatóak legyenek.
Alapállásban a diagramok G1:T26, G27:T53 vannak. Amikor nyomok pl. 2x PageDown-t akkor pl. a G90:T116, G117:T143 tartományban legyenek a diagramok.
Tehát ha bármilyen módom (egér/billentyűk) mozgatom le/fel a munkalapot akkor a diagramok mindig a látható tartományban legyenek a G oszloptól kezdődően jobbra. -
Delila_1
veterán
válasz
csferke #23046 üzenetére
A lapodhoz kell rendelned a makrót.
Mikor a lapon ráállsz egy cellára, a két diagram "mellé ugrik".Private Sub Worksheet_SelectionChange(ByVal Target As Range)
With ActiveSheet.Shapes("Diagram 1")
.Top = ActiveWindow.ActiveCell.Top
.Left = ActiveWindow.ActiveCell.Left + ActiveCell.Width
End With
With ActiveSheet.Shapes("Diagram 2")
.Top = ActiveWindow.ActiveCell.Top + ActiveSheet.Shapes("Diagram 1").Height + 5
.Left = ActiveWindow.ActiveCell.Left + ActiveCell.Width
End With
End SubLehet, hogy másképp hívják a diagramjaidat, ennek megfelelően írd át a makróban a "Diagram 1", és
"Diagram 2" szövegrészeket. -
csferke
senior tag
Sziasztok!
Egy lapon az A-D oszlopba viszek be adatokat. Ezekből az adatokból van két diagram (egymás alatt) a D oszloptól jobbra.
Lehetséges-e (hogyan), hogy a két diagram automatikusan mozogjon amikor az A-D oszlopba új adatokat viszek be vagy csak amikor görgetem le-fel a munkalapot? Azt szeretném, hogy mindig láthatóak legyenek a diagramok függetlenül, hogy a munkafüzet mely sorai látszanak.
köszi
-
tgumis
tag
válasz
Delila_1 #23044 üzenetére
Teljesen igazad van.
Az a helyzet hogy nem azt szeretném hogy megold helyettem hanem hogy megtanuljam. Màr így is sokat tanultam tőled és nem akarlak fàrasztani csak azt hittem pikk pakk ràjövök hogy a makródban mi miért van. De küldöm az email címedre hogy mit szeretnék. -
Delila_1
veterán
válasz
tgumis #23043 üzenetére
Sosem értem, hogy a pontos feladat leírása helyett miért példálóztok.
Ha konkrétan megírnád, melyik az összefűzött cella, felsorolnád az összefűzendő cellák címét, és azt, hogy azok közül a harmadik a dátum, az ötödik pedig a kiszámított összeg, személyre szabott makrót kapnál.
Így viszont a makró tanulmányozásával valószínűleg tanulsz, és az is hasznos dolog.
-
Delila_1
veterán
-
slashing
senior tag
válasz
Fferi50 #23040 üzenetére
Egyébként találtam egy bugot ami miatt rengeteget szívtam és lehet 10-ed ennyi időbe telik megcsinálni ezt az egészet.
Lapelrendezés nézetben nem a cellába rakja az okjektumot hanem mellé míg normál nézetben vagy oldaltörések megjelenítése nézetben a cellába rakja én meg persze Lapelrendezés nézetet használtam
-
Delila_1
veterán
válasz
tgumis #23036 üzenetére
Rossz hír, hogy a képlettel beírt szöveget nem lehet részenként formázni, csak azt, ahova a képlettel összehozott szöveget értékként beilleszted. Erre alkalmazhatsz egy kis makrót, ami az A11-ben összefűzött szöveget az A13-ba illeszti be. Ebből a makróból indíthatod a formázást.
Sub Beilleszt()
Range("A11").Copy
Range("A13").PasteSpecial xlPasteValues
Forma
End SubSub Forma()
Dim start As Integer, hossz As Integer, szin As Integer, felk As Boolean
Dim meret As Integer
With Cells(13, 1).Characters.Font
.Name = "Arial"
.ColorIndex = 0
.Size = 10
.Bold = False
End With
start = 1: hossz = Len(Range("A1")): meret = 18: szin = 3: felk = True: GoSub Szinez
start = start + hossz + 1: hossz = Len(Range("A2")) + 1 + Len(Range("A3")) + Len(Range("A4"))
meret = 14: szin = 0: felk = True: GoSub Szinez
Exit Sub
Szinez:
With Cells(13, 1).Characters(start:=start, Length:=hossz).Font
.ColorIndex = szin
.Size = meret
.Bold = felk
End With
Return
End SubAzt azért megnézném, ahogy a lapát nyelével felásol egy területet.
-
tgumis
tag
Egyszer úgy használom hogy:
Csatolva:.............valami...............valami................valami
Szóval a pontokon kívül minden. A "valami"-k az mindegyik egy külön cellából vett érték.
És van egy màsik eset ahol egy nagyobb szövegbe kerül beillesztésre ugyanezen cellák értéke. Azért van erre szükség mert egy sablonos szövegbe cserélődnek az értékek és ki kell legyenek emelve összegek és dátumok. -
slashing
senior tag
válasz
Fferi50 #23033 üzenetére
Működik a meghívás
de az objektum elveszti a kijelölést a beillesztés után így nem fut le a második makró.
ha berakok egy ilyet: Range("target").Select
akkor kijelölide akkor meg hibát ír erre a sorra,pedig kijelöli :/run-time error 1004
method 'range' of object' worksheet failed..szerk.: mégsem jelöli ki
szerk2: az az érdekes ha menüsorról szúrok be akkor az objektum lesz az aktív de mivel én cella duplakattintással indítom a folyamatot így az a cella lesz az aktív miután berakta az objektumot így nincs min lefusson a méretezés...
-
Fferi50
Topikgazda
válasz
slashing #23031 üzenetére
Szia!
Ide tedd be a másik makró hívását, így:If Not Intersect(Target, Range("H7,H12,H17,H22,H27,H32,H37,H42,H47,H52,N7,N12,N17,N22,N27,N32,N37,N42,N47,N52,T7,T12,T17,T22,T27,T32,T37,T42,T47,T52,Z7,Z12,Z17,Z22,Z27,Z32,Z37,Z42,Z47,Z52,AF7,AF17,AF22,AF27,AF32,AF37,AF42,AF47,AF52")) Is Nothing Then
Application.Dialogs(xlDialogInsertObject).Show
alakzatMeretezes
End IfRemélem, jó helyre gondoltam.
Üdv.
-
slashing
senior tag
Lehet munkafüzethez rendelt makróban makrót meghívni?
nevezetesen van egy ilyen makróm a füzeten:
Private Sub Worksheet_BeforeDoubleClick(ByVal Target As Range, Cancel As Boolean)
If Not Intersect(Target, Range("H7,H12,H17,H22,H27,H32,H37,H42,H47,H52,N7,N12,N17,N22,N27,N32,N37,N42,N47,N52,T7,T12,T17,T22,T27,T32,T37,T42,T47,T52,Z7,Z12,Z17,Z22,Z27,Z32,Z37,Z42,Z47,Z52,AF7,AF17,AF22,AF27,AF32,AF37,AF42,AF47,AF52")) Is Nothing Then
Application.Dialogs(xlDialogInsertObject).Show
End If
End SubAmi a cellákon duplakattintásra előhívja az objektum berakást ahol én fájlból berakom ikonként.
Majd van egy ilyen makró
Sub alakzatMeretezes()
Dim shp As ShapeRange
Set shp = Selection.ShapeRange
shp.Width = 42
shp.Height = 42
End SubAmi a kijelölt alakzatot a megadott méretre alakítja nekem. Az lenne a legkényelmesebb ha lefutna ez a makró is miután bekerült a fájl a füzetbe.
ezt össze lehet párosítani?
-
tgumis
tag
-
mégse
-
Fferi50
Topikgazda
Szia!
Nézd meg a Filedialog objektumhoz tartozó helpet az excel VBA -ban.
Többfunkciós és többféle alapértelmezést is adhatsz neki.
De ne feledd, ha a felhasználóra bízod a mentés nevének megadását, akkor nem lehetsz biztos abban, hogy nem változtatja meg azt....
Szerintem sokkal jobb, ha magad adod meg a nevet és mented a filet. Szóval én nem dobnék fel dialog ablakot.Ha nem akarod, hogy a fájlmentés miatt megváltozzon az eredeti fájlod neve, akkor használd a
workbook.savecopyas filename formátEkkor nem változik meg a használt fájlod állapota.
Üdv.
-
Wyll
őstag
Sziasztok!
Azt szeretném megcsinálni Excel 2010-ben, hogy ha
- a munkafüzet nincs még elmentve, vagy
- el van már mentve, de a mentés máskéntre kattint a júzer
(tehát magyarul amikor felugrik a mentésablak),akkor ajánljon fel egy általam meghatározott filenevet a mentéshez, ami nem más, mint egy adott cella tartalma+egy énáltalan megadott string ("_jegyzőkönyv"), és kiterjesztésnek pedig a már meglévő .xlsm (makróbarát munkafüzet) kiterjesztés.
Próbálgattam már makrót írni rá innen-onnan összeollózott forrásokból, és erre jutottam:
Sub mentesmaskent2()
' mentesmaskent2 Makró
ActiveWorkbook.SaveAs Filename:=Range("gyariszam") & "_jegyzőkönyv" & ".xlsm"
End SubEz ugyebár nem dob fel mentés ablakot, csak megcsinálja.
Kérdésem, hogy
- ez így korrekt-e, vagy a működőképessége ellenére mindenképpen lenne hozzá javítási javaslatotok?
- meg lehet-e úgy csinálni, hogy egy mentés ablakba írja be előre magától a kért filenevet?Gyakorlatilag egy alapértelmezett mentési nevet kéne megadni. Már ha van ilyen..
-
Fferi50
Topikgazda
válasz
mr.nagy #23018 üzenetére
Szia!
Ennek érdekében az adott munkalap change eseményéhez kell makrót írnod:
Private Sub Worksheet_Change(ByVal Target As Range)
application.enableevents=false
if target.column=4 then target.formula="=Clean(""" & target.value & """)"
application.enableevents=true
end subÜdv.
-
mr.nagy
tag
Sziasztok!
Olyat lehet e csinálni, hogy ha mondjuk a D oszlopban valamely cellát kitöltik, akkor automatikusan ezt a beírt éréket alapul véve cserélje ki a cella tartalmát egy függvényre ami tartalmazza a beírt értéket is. Példa: A D23 cellába beírja, hogy "kutya" és ez kicserélődik erre =TISZTÍT("kutya")
-
dynamicrossh
tag
Üdv!
Excel 2003 esetén mitől lehet hogy erőforrás problémákra nem akar egyszerre két táblát megnyitni? Csak javítás után amikor is rosszul jeleníti meg a másodjára megnyitott táblát? -
lappy
őstag
válasz
alfa20 #23013 üzenetére
szia!
ezt próbáld ki -
alfa20
senior tag
sziasztok,
olyat hogy tudok készíteni, hogy egy cellába (pl: B2) csak számot lehessen megadni?
-
slashing
senior tag
-
mdk01
addikt
Valaki legyen szíves segíteni hogyan van az parancs mikor több cella értékét szeretnénk egy cellába berakni?
Valami ilyesmi: " & cellanév "Köszönöm előre is
-
Pikkolo^^
addikt
Van az X excel file-m aminek bizonyos adatait hivatkozással az Y-ba másoltam át. Az a gondom, hogy az Y file-ban nem tudok keresni semmire sem, mert a hivatkozások miatt egyet sem talál meg. Ezt hogyan lehetne kiküszöbölni?
Új hozzászólás Aktív témák
- Apple iPhone 16e 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- MacBook felváráslás!! MacBook, MacBook Air, MacBook Pro
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- REFURBISHED és ÚJ - HP USB-C Dock G5 docking station (5TW10AA) - 3x4K felbontás, 144Hz képfrissítés
- Jogtiszta Microsoft Windows / Office / Stb.
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: FOTC
Város: Budapest