- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- aquark: Jó platformer játékokat keresek!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- MasterDeeJay: Gigabyte GA-B350M-D2 - AM4 lap 2016-ból amikor még nem volt Ryzen!
- Amazon Kindle JailBreak
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- pusszycat: JEYI - okos, színes, interaktív, ssd külső ház.
- gerner1
- eBay-es kütyük kis pénzért
-
LOGOUT
A Microsoft Excel topic célja segítséget kérni és nyújtani Excellel kapcsolatos problémákra.
Kérdés felvetése előtt olvasd el, ha még nem tetted.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Delila_1
veterán
válasz
madrol #22397 üzenetére
Már nincs előttem a füzeted, de úgy emlékszem, A2-ben kezdődtek a cikkszámok (vagy mik).
Ez elé akarsz tenni olyan sorszámot, ami az azonos cikkszámoknál megegyezik? Ha igen, szúrj be egy oszlopot az A elé. A2-be írj egy 1-est. Az A3 képlete (ezt kell majd másolnod) =HA(B3=B2;A2;A2+1)
-
madrol
csendes tag
Valaki erre tud megoldást:?
-
Outlander
addikt
Sziasztok!
Segítséget szeretnék.
Excel 2010
500 sor , 12 oszlop,... egy egyszerű céges be/ki lépés táblázat.
Oszloponként(ember) kellene egy olyan függvény, h melyik érkezési dátum szerepel legtöbbször.
Tehát, ha mondjuk valaki 8 elött érkezik.... 1-10 percekkel... akkor kihozza azt h 500-ból mondjuk 320 alkalommal 7:87 kor érkezik.
Érthető lett? Remélem van ilyen, mert nincs kedvem strigulázgatni ...
köszi.
-
slashing
senior tag
válasz
Delila_1 #22392 üzenetére
A helyette függvény nem lesz jó de baromi jól lehet vele szöveget cseréni vagy éppen törölni ha "" ennyit adunk meg neki illetve egymásba ágyazva egy fix elejű és végű szöveg változó közepét kiíratni is nagyon egyszerű vele.
de mára ennyi elég volt ebből tegnap is eleget agyaltam rajta, működik, egyszer kell csak belőni csak ne kelljen többet hozzányúlni mert fél év múlva elég lesz megérteni is mi volt ez
-
slashing
senior tag
Sziasztok
egy kis fejtörő az alábbi szövegből oszlop1 szertném látni képlettel az oszlop2-öt
OSZLOP1
B1401122/1
B1401122/10
B1401122/100
B1401122/1-10
B1401122/10-15
B1401122/100-150
B1401122/1;10
B1401122/10;15
B1401122/100;150OSZLOP2
B1401122/1
B1401122/10
B1401122/100
B1401122/1
B1401122/10
B1401122/100
B1401122/1
B1401122/10
B1401122/100szóval a lényeg hogy a / jel utáni első szám végéig szeretném látni a szöveget. Van egy működő képletem de ez valami nagyon ocsmány és ezt még egy fkeres fügyvénybe is kéne raknom szóval hátha itt van valakinek valami jobb ötlete.
Az én megoldásom:
=HA(KÖZÉP(A1;11;1)=";";BAL(A1;10);HA(KÖZÉP(A1;11;1)="-";BAL(A1;10);HA(KÖZÉP(A1;12;1)="-";BAL(A1;11);HA(KÖZÉP(A1;12;1)=";";BAL(A1;11);HA(KÖZÉP(A1;13;1)="-";BAL(A1;12);HA(KÖZÉP(A1;13;1)=";";BAL(A1;12);HA(KÖZÉP(A1;11;1)="";BAL(A1;10);HA(KÖZÉP(A1;12;1)="";BAL(A1;11);HA(KÖZÉP(A1;13;1)="";BAL(A1;12))))))))))ami kb. úgy működik hogy minden variációra van egy "HA" adott karakterszámnál adott karaktert találsz(; -) akkor írd ki az adott karakter -1-ig lévő szöveget...
-
-
botond187
csendes tag
válasz
Delila_1 #22377 üzenetére
Makró nélkül is sikerült végül. Irányított beillesztéssel.
Szerk.:
"Ezután belementem a programba, ott importálás, és a kódok helyett a képletet másolta/importálta be."
Ezt a mondatot nem értem.Úgy értettem, hogy utolsó lépésként a programon belül (egy önálló program) próbáltam beimportálni azt az xls fájlt, amiben a kódot létrehoztam.
Úgyhogy végül sikerült, köszi a segítséget.
-
gyu84
tag
válasz
Delila_1 #22381 üzenetére
Annyi volna még, hogy önmagát és bemásolja, átveszi az adatokat a 20 lapról + az összesítőt is amit csinált, bemásolja még 1x. Most vettem csak észre, ahogy görgettem le, de szerencsére bemásolta a fejléc szöveget és kitöröltem. Esetleg ha van erre még valami megoldás akkor azt megköszönöm
-
gyu84
tag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni makró témakörben.
Adott egy munkafüzet kb 20-25 (változó) munkalappal, az egyes munkalapok felépítése ugyan az, 6 oszlop, ebből 3 képletezett.
Ennek a 20-25 lapnak a tartalmát kellene egy lapra másolni egymás alá, úgy, hogy eltérő számú sor van mindegyikben, ami havonta változik.
Találtam erre egy makrót, ami át is másolja, viszont fontos lenne, hogy értékként másolja át, mert a képletezett oszlopokban így nem azt látom ami az egyes munkalapokon van.
Erről lenne szó:Public Sub copy()
Dim ws As Worksheet, _
LR1 As Long, _
LR2 As Long
Application.ScreenUpdating = False
For Each ws In ActiveWorkbook.Worksheets
If ws.Name <> "Junius" Then
LR1 = Sheets("Június").Range("A" & Rows.Count).End(xlUp).Row + 1
LR2 = ws.Range("A" & Rows.Count).End(xlUp).Row
ws.Range("A5:H" & LR2).copy Destination:=Sheets("Június").Range("A" & LR1)
End If
Next ws
Application.ScreenUpdating = True
End Sub
Próbáltam a beszúrni több helyre is az alábbit PasteSpecial Paste:=xlPasteValues
de hibát dobott mindig. Már feladtamAki ért hozzá, kérem szerkessze már át úgy, hogy értékként másolja egymás alá a lapok tartalmát. Nekem egy teljesen más megoldás is megfelel, a végeredmény lenne a lényeg.
Köszönöm előre is! -
Delila_1
veterán
válasz
botond187 #22373 üzenetére
Makróval:
Sub Nyolc()
Range("B2:B101") = "=CHAR(RANDBETWEEN(65,90)) & CHAR(RANDBETWEEN(65,90))& RANDBETWEEN(10000,99999) & CHAR(RANDBETWEEN(65,90))"
End SubA függvények angol nyelvű változatát könnyen megtudhatod.
1. Beírod a magyar függvényt, és ellenőrzöd, hogy működik-e.
2. Lapfülön jobb klikk, Beszúrás, Nemzetközi makrólap
3. A kapott, Makró1 nevű lapra átmásolod a magyar képlet(ek)et tartalmazó cellá(ka)t, ezen a lapon angolul jelennek meg, ezeket kell alkalmaznod a makróban.Szerk.:
"Ezután belementem a programba, ott importálás, és a kódok helyett a képletet másolta/importálta be."
Ezt a mondatot nem értem. -
bepken
veterán
Private Sub Worksheet_Change(ByVal Target As Range)
If Target.Row = Range("link").Row And _
Target.Column = Range("link").Column Then
'link = InputBox("másold be a linket")
Dim IE As New InternetExplorer
IE.Visible = False
IE.navigate Range("link").Value
Do
DoEvents
Loop Until IE.readyState = READYSTATE_COMPLETE
Dim Doc As HTMLDocument
Set Doc = IE.document
Dim sTD As String
std1 = Trim(Doc.getElementsByTagName("td")(5).innerText)
std2 = Trim(Doc.getElementsByTagName("td")(7).innerText)
std3 = Trim(Doc.getElementsByTagName("td")(8).innerText)
std4 = Trim(Doc.getElementsByTagName("td")(9).innerText)
std5 = Trim(Doc.getElementsByTagName("td")(11).innerText)
std6 = Trim(Doc.getElementsByTagName("td")(12).innerText)
std7 = Trim(Doc.getElementsByTagName("td")(13).innerText)
std8 = Trim(Doc.getElementsByTagName("p")(1).innerText)
IE.Quit
Dim CurrentRow
CurrentRow = ActiveCell.Row
Cells(CurrentRow, 1).Value = std1
Cells(CurrentRow, 2).Value = std2
Cells(CurrentRow, 3).Value = std3
Cells(CurrentRow, 4).Value = std4
Cells(CurrentRow, 5).Value = std5
Cells(CurrentRow, 6).Value = std6
Cells(CurrentRow, 7).Value = std7
Cells(CurrentRow, 8).Value = std8
End If
End Subjelenleg itt tartok, az OLX hirdetésekkel tesztelgetem. a tutorial videók alapján valahogy nem akart kijönni az a használati mód, amire nekem szükségem van, szóval ez elég csúnyácska, lassúcska...de legalább "múkodj"
-
botond187
csendes tag
válasz
Delila_1 #22372 üzenetére
Ezt írtad te:
=KARAKTER(RANDBETWEEN(65;90)) & KARAKTER(RANDBETWEEN(65;90))& RANDBETWEEN(10000;99999) & KARAKTER(RANDBETWEEN(65;90))randbetween -t átírtam : véletlen.között -re
Gondolom neked angol nyelvű.
Fejlécben leentereztem, de így is a képletet importálja be.
Így csináltam:
1. B2 cellára ráálltam
2. Beírtam ezt: =KARAKTER(VÉLETLEN.KÖZÖTT(65;90)) & KARAKTER(VÉLETLEN.KÖZÖTT(65;90))& VÉLETLEN.KÖZÖTT(10000;99999) & KARAKTER(VÉLETLEN.KÖZÖTT(65;90))
Ekkor létrehozott egy 8 jegyű kódot ugye3. Lehúztam ahány sornyi kell nekem
Minden sorban véletlen kódok vannak4. Mentés
Ezután belementem a programba, ott importálás, és a kódok helyett a képletet másolta/importálta be.
-
Delila_1
veterán
válasz
Brutis #22358 üzenetére
Azt mondod, hogy a teljes lapokat kell bemásolni. Akkor nem számít az egyes lapokon elfoglalt terület mérete..
3 makrót írtam, e Talloz-zal indíts, ez hívja a Megnyitas-t, az meg a Masolas-t.
A Masolas makróban írd át a Proba.xls-t a saját gyűjtő fájlod nevére.Sub Talloz()
Dim FD, utvonal As String
Set FD = Application.FileDialog(4)
With FD
.AllowMultiSelect = False
.Show
If .SelectedItems.Count = 0 Then
utvonal = ""
Else
utvonal = .SelectedItems(1)
End If
End With
utvonal = utvonal & "\"
Megnyitas utvonal
End SubSub Megnyitas(utvonal)
Dim FN As String
ChDir utvonal
FN = Dir(utvonal & "*.xls", vbNormal)
Do
If FN <> "." And FN <> ".." Then
Workbooks.Open Filename:=utvonal & FN
Masolas FN
End If
FN = Dir()
Loop Until FN = ""
End SubSub Masolas(FN)
Dim lap As Integer, ucso As Integer
ucso = Workbooks("Proba.xls").Sheets.Count '****
For lap = 1 To Sheets.Count
Sheets(lap).Select
ActiveSheet.Copy After:=Workbooks("Proba.xls").Sheets(ucso) '****
ucso = ucso + 1
ActiveWindow.ActivatePrevious
Next
ActiveWindow.Close False
End Sub -
Hoorus
őstag
Sziasztok!
Abban tudna segíteni valaki, hogy ha ki akarom vonni mondjuk B oszlopból az A oszlop értékét, akkor az eredményt tartalmazó C oszlopban, azokba a cellákba, ahol az eredmény negatív lenne, ne a negatív szám, hanem "0" kerüljön? Fontos, hogy "0" kerüljön a negatívok helyére, mivel a "C" eredményoszlop pozitív számai szummázva lesznek.
Én Ha függvénnyel próbálkoztam, de nem nagyon akar össze jönni sajnos..
Köszönöm a segítséget!
Üdv, Hoorus
-
bepken
veterán
Getting data from HTML source in VBA (excel) - ezt az okosságot találtam, ami jó alapja volna annak, amit már régóta meg szeretnék valósítani:
tehát az egyik mezőben megadom az URL-t, majd egy gombot megnyomva ez eltárolná a nekem szükséges adatokat a megfelelő oszlop megfelelő mezőjébe
a gond ott kezdődik, hogy én már ott elakadtam, hogy a fent említett kódot működésre bírjam
-
Brutis
újonc
válasz
Delila_1 #22346 üzenetére
Helló!
Mindig másik könyvtárba mentett adatokat kell másolni.
Így az elérési út is változik, azért van ez a "tallózásos" megoldás.
De a formátuma mindig *xls és egyformák a táblázatok is.A táblázatokban szereplő adatokat és képleteket is másolni kell.
Most annyit módosult a dolog, hogy a mappából beolvasott munkafüzetek munkalapjait kell átmásolni és nem kell egy lapra összehozni a megadott cellák tartalmát.
Hanem az egyforma nevű fülecskék felülírják egymást.' Haverom tanácsára, hiába csak a megadott range kell azt javasolta növeljem meg mert lehet hogy valaki még ír alá megjegyzést így most ("A1:z80") az új terület.
Előre is köszönöm a segítséget!
-
pirit28
csendes tag
Jóó napot az uraknak ill hölgyeknek.
Ismét egy kis segítség kellene, számomra jelenleg megoldhatatlan feladattal állok szemben.Van egy táblázatom
az A oszlopban nevekkel a B oszlopban a nevek mellet értékekkel.
Az értékeket szeretném valahogyan rangsorolni, és az értékek alapján meghatározni hogy az az érték melyik kategóriába esik.
Így kezdtem el: count-al összeszámoltam hogy hány név van.
RANK függvénnyel rangsoroltam ,hogy a nevek melletti értékek a többiekhez képest hanyadik helyen állnak,
majd LOOKUP függvénnyel próbáltam meghatározni,hogy a listában szereplők legnagyobb értékűek 10%-a legyen pl A jelölésű.A 20%-a pedig B jelőlésű.és így tovább
És igen itt akadtam el.A listám 40 neves jelenleg, azt szeretném ,hogy a 10%-a tehát 4 ember legyen A jelölésű
20%-a további 8 ember legyen B jelölésű és így tovább.Lehet ,hogy rossz irányból kezdtem el ?
És van egy egyszerűbb megoldás is ?
Na erre lennék kíváncsi.
A válaszokat előre is köszönöm. -
Delila_1
veterán
válasz
botond187 #22353 üzenetére
A lenti képlet 2 betűből, egy 5 jegyű számból, és ismét 1 betűből álló véletlen karakterláncot hoz létre.
=KARAKTER(RANDBETWEEN(65;90)) & KARAKTER(RANDBETWEEN(65;90))& RANDBETWEEN(10000;99999) & KARAKTER(RANDBETWEEN(65;90))
A 2003-as verzióban is lehet alkalmazni a randbetween függvényt, csak be kell kapcsolni hozzá az Analysis ToolPak nevű bővítményt.
-
Delila_1
veterán
válasz
madrol #22349 üzenetére
Az export lap A2 cellája most ='KÉP KÉSZÍTŐ'!Q2
Mi lenne, ha a végére fűznél valamit, pl. ='KÉP KÉSZÍTŐ'!Q2&"_"& SOR()-1
Akkor nem lenne 2 egyforma ID. A sor() függvény az aktuális sor számát adja.A képkészítő Q oszlopában nem kell a lapra hivatkoznod, hiszen a saját lap celláiból veszi az értékeket. Elég a =HELYETTE(D2;"_";"")&F2 képlet.
-
botond187
csendes tag
-
madrol
csendes tag
válasz
Delila_1 #22348 üzenetére
Bocsi, hogy csak most reagálok, de elfogyott itthon az internet...
Itt az egész xls, nincs benne semmi hadititok
Annyi a lényeg, hogy az export lapon az első oszlopba kellene beszámozni a termékeket, aztán kiexportálom csv-be.
Azért van így megoldva, hogy csak az első lapon kelljen cserélgetnem a tartalmat, és tudjak exportálni.
A második lap az egy kellékes, ott elég sok függvény van együtt...Előre is köszönök szépen minden értékes információt
-
Delila_1
veterán
válasz
Brutis #22345 üzenetére
Szükség van az Application.FileDialog-ra, Nem mindig azonos könyvtárból hívod be a fájlokat? Mi a könyvtár útvonala?
Minden füzet összes lapjáról az A1:L43 tartományt kell bemásolnod? Vannak a másolandóban képletek? Azokkal együtt kell másolni, vagy az értéküket?
A gyűjtő füzetben az egyes tartományok egymás alá kerüljenek? Egy előző hsz-ben azt írtad, hogy a munkalapok nevei az A oszlopban legyenek. Ebből az következik, hogy a bemásolt tartományok a B-ben kezdődjenek.
Ha a sok kérdésre válaszolsz, holnap összehozom, feltéve, hogy valaki közben meg nem oldja.
-
Brutis
újonc
válasz
Brutis #22340 üzenetére
Ennyire jutottam , de még mindig hibás.
És sajnos nem boldogulok vele
Sub talloz()'mappa ki tallózása
With Application.FileDialog(msoFileDialogFolderPicker)
If .Show = -1 ThenFile_name = .SelectedItems(1)
End If
End WithCall main(File_name)
End Sub
Sub main(File_name)
'ForReading Megnyitás csak olvasásra 1
'ForWriting 'Megnyitás csak írásra 2
'ForAppending Megnyitás, hogy a fájl végére való íráshoz 8Set fso = CreateObject("Scripting.FileSystemObject")
Set Könyvtár = fso.GetFolder(File_name)
Set Fájlok = Könyvtár.FilesSet munka = Workbooks()
'a mappában lévő fájlok bejárása
For Each Fájl In Fájlok
'akt beállítás és megnyitás
Set akt = Workbooks.Open(fileName:=Fájl)munka.Worksheets.Add.Name = akt.Worksheets(i).Name
For i = 1 To munka.Worksheets.Countakt.Name ("Aktuális")
akt.Worksheets(i).Range("A1:L43").Copy Destination:=munka.Worksheets().Rows(1).Columns("a")
'For i = 1 To munka.Worksheets.Count
'akt.name a munkafüzet neve akt.worksheets(i).name munkalap neve
Next i
'akt. bezárásakt.Close
Next Fájl
'Call vege
End Sub
-
gaben86
csendes tag
-
Brutis
újonc
Más szemszögből és újult erővel.
Egyszerűsödött a feladat:Adott mappából beolvassuk a fájlokat:
End If
End With'Call main(File_name)
End Sub
és ezután szeretném én azt a segítséget kérni ,hogy
egy olyan for ciklus kellene amivel a beolvasott fájlokból az összes munkafüzet munkalapját át tudjam másolni abba a munkafüzetbe amiből meghívtam a makrót. -
Louro
őstag
Sziasztok!
Az előző timeline-os kérdésem most implementálnám az egyik táblámba, de ott elhasaltam, hogy a dátumokat egy formátumra hoznám. (Az ok: Rengeteg forrás van
)
Ha a dátumot konkatenálva rakom össze (concatenate(year(A1);".";month(A1);".";day(A1)) ), akkor a dátum formátuma március 1-e esetén: 2014.3.1 . Ha a timeline vízszintes tengelyén dátumokat rakok be, akkor a formátum mindig 2014.03.01 lesz. A megjelenítést át tudnám állítani, hogy 2014.3.1-et írjon, de a mögöttes tartalom 2014.03.01 . Próbáltam azt is, hogy a dátumokat is konkatenálom ugyanígy. Akkor talán egyforma lesz, de akkor egy olyan extrém esetbe bonyolódtam, hogy a 2014.3.2 > 2014.3.10 . Olyan, mintha nem dátumként kezelné.Esetleg javaslat, ötlet? Most még a TEXT függvénnyel megnézem, de kis reményt látok.
-
Delila_1
veterán
válasz
gaben86 #22336 üzenetére
Private Sub Workbook_BeforeClose(Cancel As Boolean)
If Application.UserName <> "gaben86" Then
If Cells(1, 1).Value = "" Then
MsgBox ("Kilépés elott az A1 cellát ki kell tölteni.")
Cancel = True
End If
End If
End SubA gaben86 helyett a saját felhasználói nevedet írd be.
-
gaben86
csendes tag
Sziasztok!
Segítségeteket szeretném kérni, hogy lehet azt megoldani, az alábbi auto load makró esetén:
MsgBox ("Kilépés elõtt az A1 cellát ki kell tölteni.")
Cancel = True
End If
End Subhogy én üresen tudjam bezárni az adott munkafüzetet, anélkül hogy a hivatkozott cellát ki kellene töltenem, viszont akinek elküldöm kitöltésre, annak kötelező legyen az adott cella kitöltése.
Előre is köszönöm!
Gaben
-
Brutis
újonc
Sziasztok!
Nekem olyan problémám lenne, hogy ndb *.xls fájlt kellene beolvasnom egy mappából, a fájlokban szereplő munkalapokon(ezek változóak 2-20 között) táblázatoknak meghatározott részeit kellene átmásolni egy nagy táblázatba úgy ,hogy a munkalapok nevei az A oszlopba kerüljenek a meghatározott adatok pedig ugyanabba a sorba , szintén az előre lefixált helyükre.
Ha valakinek van ötlete azt nagy örömmel fogadom.
A segítséget előre is köszönömA beolvasást eddig kétféleképpen próbáltam de nem igazán kristályosodott még ki.
End If
End With' Call main(File_name)
End Sub
2. próbálkozás:
Sub megnyitás() ' tallózás
Dim fileName As String
fileName = Application.GetOpenFilename("Comma Separated Values (*.xls),*.xls")
If fileName <> "False" Then
Workbooks.Open fileName, Format:=2
End If
End Sub -
madrol
csendes tag
válasz
madrol #22332 üzenetére
igazából lehet, hogy valaki tudna jobb tippet adni arra, amivel szenvedek.
Termék ID-t kellene létrehoznom, cikkszám alapján.
Minden termékből több sor van, és valahogy be kellene számoznom őket.Igazából már a cikkszám verzióról kezdek letenni, mert valamiért most a 350 termékből csak 160-at importált be a webshop, valószínűleg nem tetszik neki hogy túl hosszúak a számok.
Ha lerövidítem, akkor meg egyezések lehetnek, és na mind1...Valaki tud arra megoldást ajánlani, hogy be sorszámozzam úgy a táblázatot, hogy több sorszám is megegyezik?
Köszi előre is
MaDRoL
-
madrol
csendes tag
válasz
Delila_1 #22331 üzenetére
ez nekem valamiért hibát dob, gondolom azért, mert amit tisztítani kell adat az egy másik munkalapról átvett adat.
De a másik makró így is kitisztította, igaz a laptop elkezdett emelkedni az asztalon, a klímát 14 fokra kellett kapcsolni, de megcsinálta. Naponta egyszer kibírja
-
Delila_1
veterán
válasz
madrol #22330 üzenetére
Azzal csak annyi a baj, hogy bent maradnak a képletek (erőmű), hacsak nem írod felül őket egy irányított beillesztéssel.
Azért megírtam a makrót, az A oszlopban lévő vegyes adatokat írja felül. 16000 sorral 1 mp alatt végez.Sub CsakSzam()
Dim sor As Long, usor As Long, b As Integer
Dim adat As String, szoveg As String
Application.ScreenUpdating = False
usor = Range("A" & Rows.Count).End(xlUp).Row
For sor = 1 To usor
szoveg = ""
adat = Cells(sor, "A")
For b = 1 To Len(adat)
If Mid(adat, b, 1) Like "[0-9]" Then _
szoveg = szoveg & Mid(adat, b, 1)
Next
Cells(sor, "A") = szoveg * 1 '*****************
Next
Application.ScreenUpdating = True
End SubA csillaggal jelzett sort Cells(sor, "B") = szoveg * 1-re átírva a B oszlopba írja a kigyomlált részt.
-
Delila_1
veterán
válasz
madrol #22328 üzenetére
A 2013-as Excel a Lappy által belinkelt oldal szerint alapból ad megoldást.
Ha alacsonyabb verziót használsz, alkalmazhatod az idézett oldal makróját, vagy ha megadod, hogy melyik oszlopban, honnan kezdve vannak az adataid, én is megírhatom a makrót, ami függvények nélkül írja be az eredményt (hova? esetleg a vegyesen használt számok és betűk eredeti helyére?).
-
Delila_1
veterán
válasz
madrol #22322 üzenetére
Írtam rá egy függvényt, a neve CsakSzam.
Ha az adatod az A1 cellában van, akkor az =csakszam(A1) függvény megoldja a problémádat.
Function CsakSzam(adat As String)
Dim b As Integer
For b = 1 To Len(adat)
If Mid(adat, b, 1) Like "[0-9]" Then _
CsakSzam = CsakSzam & Mid(adat, b, 1)
Next
CsakSzam = CsakSzam * 1
End Function -
madrol
csendes tag
-
madrol
csendes tag
Sziasztok! Egy kis segítséget szeretnék kérni.
Milyen függvénnyel tudom megoldani azt, hogy egy cella tartalma betű és szám meg kötőjel, vegyesen, és csak szám legyen?PL:
14805301FR
202590-8100023
33S13730110tehát össze vissza.
Köszi előre is!
MaDRoL -
Apollo17hu
őstag
válasz
DasBoot #22310 üzenetére
De válaszolok, nehogy legközelebb is miattam puffogj. A "Magyarul?" nálam meg sem közelíti a normális kategóriát.
Légy szíves? Vagy: megtennéd, hogy magyarul is leírod? Számos lehetőség van, én úgy válaszoltam, ahogy a kérdésed feltetted.Azon meg konkrétan beszarok, hogy még arra is vetted a fáradságot - ahelyett, hogy ideiglenesen angolra állítottad volna az Excel-ed -, hogy privát üzenetben személyeskedj.
-
gaben86
csendes tag
Private Sub Workbook_BeforeSave(ByVal SaveAsUI As Boolean, Cancel As Boolean)
MsgBox ("Mentés elott az A1 cellát ki kell tölteni.")
Cancel = True
End If
End Sub
Cancel = True
End If
End Sub -
gaben86
csendes tag
Ez csak természetes
2 variáció van, vagy mentés előtt reklamál, vagy a munkafüzet bezárása előtt:Private Sub Workbook_BeforeSave(ByVal SaveAsUI As Boolean, Cancel As Boolean)
MsgBox ("Mentés elott az A1 cellát ki kell tölteni.")
Cancel = True
End If
End SubPrivate Sub Workbook_BeforeClose(Cancel As Boolean)
Cancel = True
End If
End SubHa esetleg abban tudnál(tok) még segíteni, hogy lehet azt beállítani, hogy nekem ne kelljen kitölteni, üresen el tudjam menteni?
Mert a makró használatával nekem is előírja a cellák kitöltését. -
gaben86
csendes tag
lappy
Így remekül működik, thx.
-
gaben86
csendes tag
Sziasztok!
Segítségeteket szeretném kérni.
Excellel szerkesztett kérdőívben vannak bármilyen értékkel kitölthető cellák és legördülő választéklistát tartalmazó cellák.
A kitöltők számára szeretném kötelezően kitöltendővé tenni a cellákat.
A bármilyen értékkel tölthető cellák esetében egy régebbi fórumban találtam egy makrót ami nagyon jól működik, viszont a legördülő választéklistás cellák esetében ez nem működik.A kérdésem az lenne, hogy a legördülő választéklistát tartalmazó cellák kötelezővé tételére létezik valami megoldás?
Előre is köszönöm!
Üdv.
Gaben -
slashing
senior tag
-
DasBoot
aktív tag
válasz
Apollo17hu #22309 üzenetére
Akkor nem kell válaszolni. Pffff. Gondolom, hogy egy normális kérdésre, nem ez a felelet. Szóismétlés. Erre a hozzászólásra nem szükséges válaszolni.
-
DasBoot
aktív tag
válasz
Apollo17hu #22307 üzenetére
Magyarul?
-
DasBoot
aktív tag
Sziasztok! Szeretném megjeleníteni a "Fejlesztőeszközök" szalagot. Az Active-X vezérlőkre volna szükségem. Hogyan tudom ezt megtenni? Köszönöm a válaszokat. Üdv.: Yoe
-
bepken
veterán
szűréskor hogyan tudok a leggyorsabban intervallumra keresni? (pl.: adott oszlopban 100 és 150 között értékre)
-
Delila_1
veterán
válasz
Apollo17hu #22302 üzenetére
A képletekre nyilván szükséged van. Azt teheted meg, hogy azokat a képleteket, amik már megadták az eredményt, felülírod az értékükkel (másolás, irányított beillesztés). Csak néhány utolsó sorban maradjanak meg a képletek, hogy az adatsorok bővülésekor legyen mit másolni.
-
Apollo17hu
őstag
-
Delila_1
veterán
válasz
Apollo17hu #22300 üzenetére
Képek, rajzelemek?
Egy új füzetbe minden lapnak csak azt a részét másold át, amelyik adatokat tartalmaz, és úgy nézd meg a méretet.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Megérkeztek a Xiaomi 15T sorozatának telefonjai Magyarországra
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Kerékpárosok, bringások ide!
- PlayStation 5
- Borotva, szakállnyíró, szakállvágó topic
- Macska topik
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- További aktív témák...
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- AKCIÓ! Jogtiszta Windows - Office & Vírusirtó licencek- Azonnal - Számlával - Garanciával - Nint.hu
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- Eredeti - Choice - Bundle - Steam kulcsok beszerzése. Írj kérés PM-et!
- Külföldi csomagszállítás Packeta csomagpontokon keresztül!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Surface Laptop 4 i7-1185G7 16GB 256GB
- HIBÁTLAN iPhone 12 Pro Max 256GB Gold -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3106, 100% Akkumulátor
- iPhone XR 64GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3115
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest