Új hozzászólás Aktív témák

• vioo

csendes tag

Kedves ExcelGuruk! :)

Segítségeteket szeretném kérni a következő problémámra: hogyan lehet megoldani egy másolás során, hogy az relatív legyen, vagyis minden következő beillesztés eggyel több legyen az előzőnél?
    Konkrétan: vagy egy 56 munkalapos excel fájlom. Az első, Havi leolvasás fülön az U oszlopban 30-tól 84-ig azok a számok, melyeket az összes többi munkalap (L22, L23, L24, .... L55) M33-as cellájába szeretném átmásolni úgy, hogy az
    L22 munkalap M33-ba a Havi leolvasás fül U30-as összegét, az
    L23 munkalap M33-ba az U31, a
    L24 munkalap M33-ba az U32... és így tovább, az utolsó, vagyis
    L79 munkalap M33-ba az U84 cella tartalma.

Tkp. azt szeretném, hogy az L22 lap M33-ba beírom, hogy ='Havi leolvasás'!U30 és a következő lapon, az L23 M33 cellájába bemásolom ugyanezt a képletet, de már U31 legyen és így tovább.
    Azt nem írhatom, hogy =('Havi leolvasás'!U30)+1, mert azt az U30 cella értékéhez adja hozzá és nem a képlethez.
    Eddig azt csináltam, hogy a fenti képletet bemásoltam az összes lap M33 cellájába, majd manuálisan javítottam minden egyes lapon az U30-at 31-re, 32-re, stb., de ez így nagyon hosszadalmas, ráadásul sokszor van rá szükség. Biztosan van rá okos megoldás, esetleg függvény; netán lehet variálni valamit a S1O1 formátummal?

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés