Hirdetés
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- mefistofeles: Az elhízás nem akaratgyengeség!
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- sziku69: Szólánc.
- GoodSpeed: Daikin FTXF35E / RXF35F Sensira 3,3 kW Inverteres klíma - a Sztori
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Valami ilyesmire gondoltam. Komplett alsó része elég összetett, csavar helyekkel. Nem igazán férne el benne a venti, csak egy 10cm-es. Az egész kütyü 6cm magas, és kb. a felénél van az alaplap. Nem mondom, hogy lehetetlen, csak ennyit nem akartam vele foglalkozni.
Valami ilyen egyszerű kis szerkezetre gondoltam. A fekete keretbe pont belepasszolna a Chuwi, akkor minden levegőt belefújna a venti. Megvolt a stressz teszt, 78 fokig ment, utána gondolom throttlingol kicsit, mert visszesik a hőfok ciklikusan.
Kb. mint egy laptop hűtőpad. Jobban szétnézve Alin van hasonló megoldás.
-
-
-
nem rossz ötlet! Ez az alfa verzió nem elég stabil. Kábelkötegelővel elég gagyin nézne ki, kéne egy keret, amibe a Chuwi beleül, és a ventihez is rögzül, meg 4db láb a ventinek. Ez elvileg 4-8 db csavar alátétekkel, attól függ. Körberagasztottam szigetelővel, így az összes levegőt beletolja. Igénytelen és nem tartós, de hatékony
Nyomatom végtelenítve a Ciao Albertót 4k-ban. Kb. ez lesz a legnagyobb terhelés, meg a youtube.Játszok a fordulatszámmal, simán 40 fokon tartja 40%-on. Kikaptam belőle a gyári ventit. Végül is így a perforált alján ami most a teteje befújja, a lamellákon meg kimegy, mint a gyári hűtéssel. Rá lehetne faragni egy szép nagy proci hűtőt, mondjuk a Ninja3-at, csak hülyén nézne ki, nem teljesen sík a felület sajnos.
Most csak 22 fok van, nyáron 34 fokban azért lesz minimális hangja, vagy kell egy jobb venti.
De még lehet játszani az energiagazdálkodással, levenni a max proci használatot... Most megy a turbó is, az eléggé fel tudná melegíteni. De ha a max csak 99%, akkor már nincs turbó. Eléggé eltértünk az eredeti témától, bocs Kenand!Néztem átalakítót, de akkor valahol meg kell fúrni a kábelnek, nem akartam ennyire drasztikus lenni. Bár magamat ismerve a legtöbb hardver addig marad, amíg működik, ennek se nagyon lesz 2. gazdája.
-
válasz
Victoryus
üzenetére
Van itthon nekem pwm mini gpu 4 pin to normál 4 pin átalakítóm, még a Mii 8 gpu moddongnál kellett, alin lehet venni
Ha már az R 9 nano Mi8 modding szóba került sikerült az R9 minit kipróbálnom, mint eGPU az Auboxxal USB 4en
Nem ideális mert régi, pci3 16x, nagyobbat esik a sávszélesség jobb lenne egy pci4es vga de ez volt a polcon félrerakva kicsit jobb lenne ha az R9 kimenetén menne ki a kép
-
-
Megjött az usb-s venti kábel, meg a 8cm-es venti. Az is elbír vele, de ez a 12cm-es fractal simán 36.8 fokon tartja film nézés közben. Ennyi kellett volna a boldogsághoz gyárilag 
Igazából kéne egy mini - normál adapter, akkor még szabályozhatná is akár.
Az a poén, hogy most benne van a saját ventilátora is, az 42 fok alatt nem megy.
Van még egy venti csatlakozó benne, azt még nem próbáltam mennyire szabályozható. Basszus, simán hangtalan, csak csúnya így, igaz a tv mögött nem látszik. Ha árulnának hozzá valami extra kiegészítőt 10-12cm ventihez simán megrendelném párezerért, ennyit megért volna. -
Semmi gond, olyan típus vagyok aki mindig keresi magában a hibát, aztán ha kell javít szóval hátha mem volt elég egyértelmű
A megoldást is azért írtam be utólag a legelejére is, hátha valaki nem akarja végigolvasni a hibakeresést és szélmalom harcot a kínakkal, csak a megoldás érdekli... -
-
-
-
Elején meg lehetne említeni, hogy ez egy Chuwi minigépről szól, hirtelen dokkolónak néztem

-
Így igen, ebből a szempontból dzsunka.
Most így visszagondolva a régi tabbal is volt valami gubanc, nem volt könnyű leszedni róla az androidot, a windows meg telipakolta a frissítésekkel a tárhelyét, és onnantól fel sem tudta telepíteni, ha meg letötölte, akkor kezdte előlről.
Az Ubox-szal is szívtam, mert nem az a wifi kártya volt benne, amihez fent volt a driver. HP oldaláról vagy a Lenovo-tól sikerült végül leszedni. Az ő nézőpontjukból megint a user a hülye, minek akar teljesen szűz Windowst, ők teljesen működőképesen küldték.Én komolyan nem értem, miért nem tudtak egy halk hűtést beletenni. Simán elférne egy 8cm-es venti a házában, de nagyobb laptop venti is, erre beletesznek egy teljesen átlagos méretet. Nekik is igazuk van, nyilván ez a legolcsóbb és megbízható, és én vagyok az a töredék felhasználó, aki hangtalan gépet akar, mert a háló/nappaliban van a tv mögött a gép. Tényleg nem hangos, de engem zavar.
Ithon nem árulnak mini fan - normál fan adaptert, legalábbis én nem találtam, vagy usb-s venti csatlakozót, azt is Aliról kellett rendelni. De megoldom
Szeretem az ilyen kihívásokat. A CMF se jobb, mint gyártó, a Watch pro-val nem jutottam dűlőre, hiába írtam én is meg mások is nekik. Ott is volt hibajegy, meg visszajelzés. Aztán kijött egy új app, és semmi változás. Igaz az utóbbi időben nem néztem, mert vettem másik órát.. Bicajhoz jó lenne ha írna kilométeres bontást, és max sebességet ahogy minden más app. Ők is ár/értékben jók, az az óra 11e forint volt gps-szel, szép, vízálló, jó az akku idő. Csak ezt nem írták a tesztekben, hogy ilyet pont nem tud.
-
Sajna pont azért dsunka, mert ugyan jó aron ad, de sokszor problémás és nincs, vagy nagyon minimális a support, ha probléma van vele
Aubox Intel is mutatja, tudják hogy hibás biossal árulják, felgasználó 70%+a úgysem jön rá
Hiába írtam nekik leráztak csak azután foglalkoztak velem miután Gemini tanácsára feltettem hiba feltáró videót
Azóta azzal bombáznak vegyem le -
Én elégedett vagyok a Chuwi-val. Nem mondanám dzsunka cégnek. Jelenleg 2db tab meg egy Chuwi Uboxom van. Korábban is volt 2db tabom, android+windows kombós.
Az asszonyé most is ok, az enyám ko. , mert a puffadó aksi szétnyomta, és alkohollal akartam feloldani a ragasztót, de az is 6 éves múlt. Működik csak foltos a kijelző.
Őszintén szólva ár/érték arányban brutál jók akciósan. Mikor a tabletet vettem, akkor kb. fél áron volt, mint a hasonló de márkás. Az Ubox is 75e körül ment, márkás ugyanolyan meg 110e körül. Ha jól tudom a Chuwi hivatalos Intel és Microsoft partner.
Egyetlen egy hibája van az Uboxnak, hogy nem passzív hűtésű. Rendeltem hozzá 8cm-es ventit, és csendben lesz... Kipróbáltam úgy, hogy a ventit kiszedtem belőle, rátettem egy laptop hűtőre, és simán 50 fok alatt maradt. Jó lenne ha néma lenne, mert a HpT630-as néha kicsit már lassú 1440-ben is.
A Chuwi hűtési szabályait nem tudtam úgy belőni a biosában, hogy halk legyen. Lekapcsolja a hűtést 38 foknál, 42 körül meg be, hiába állítom 50-60 fokra a limitet. Sajnos nem hajlandó állandó lassú fordulaton járatni a gyári ventit.
Ennyi pénzért htpc-t vagy kisméretű mini pc-t hááát 1-2 kínai gyártón kívűl senki nem árul. Ok, van hardveraprón használt laptop 10.gen intel kb. ennyiért néha, néha kevesebbért, de mióta elszabadultak az ssd és ram árak azóta nehéz összehasonlítani, mert mostmár a Chuwi is 120e+ körül megy. -
válasz
Kisgépkezelő
üzenetére
Hat igen, ócska kínaival....de valamit majd ingyen kaptam 10 éve ....Obook helyett mert reklamáltam kaptam egy másikat ugyan n olyan rossz volt

Kíváncsi típus vagyok, megnéztem aztán általában tovább ajándékoztam, gond szokott lenni hogy átlag felhasznaló nem boldogult a hibáikkal -
Egy Lenovo M9x tiny sajna gen 7-8 procival ennyi, gen 13-mal 4-500 ezer Ft, tény egész más minőség.....
-
válasz
Kisgépkezelő
üzenetére
Sajna az olcsó kínai többször problémás, félkész dolgokat árulnak és nincs támogatás, de lehet az embernek szerencséje
Onda Obookot nem lehetett überelni hülyeségben .Márkás kínai már jobb, (One plus Xiaomi, Lenovo) de támogatás ott sem tökéletes (Lenovo talán az IBM örökség miatt, más kategória)
-
Kisgépkezelő
senior tag
Chuwit ha ingyen adnák se szívesen fogadék el. Olcsók, szépek, egész jól össze is vannak rakva, de kb. találomra válogatják össze beléjük az alkatrészeket.
Egy régi használt Intel Atomos Win8 tablettel szívtam meg. Ugyanazon a néven árultak 8 különböző érintőkijelző, touchpad, bluetooth és wifi kombójával szerelt gépet. Sorozatszám alapján kellett kikutatni, hogy akkor melyik driverek is kellenének hozzá, de azok se voltak jók. Valami 4-5 próbálkozás után legalább egy recovery imaget sikerült találnom, amivel látszólag minden működött... egy pár hónapig.
Sikerült egymás mellé tenniük mindenféle jelölés nélkül egy micro usb-t ami csak töltésre szolgált és egy type C-t ami csak adatátvitelre. Ha rosszat dugsz bele elpukkan egy dióda az alaplapon és többet nem kapcsol be. Tovább nem részletezem.
-
-
Vannak meglepik az Alin is, csak neves dolog kell
Pl Googe Pixel 9a 80 000FT-tal olcsóbb volt, mint itthon, él a garancia
One Plus Tab 2 és 3 szintén mutatja, hogy garis , lekérdezhetőIlyen dzunka cégekkel mint a CHUWI lehet gond,
De tény túl értékeset nem szabad venni....32GB RAM+1 TB SSD lassan annyi, mint az Aubox volt novemberben, de tény problémás
-
En pont ezert a szivasfaktorert nem vennek semmi esetre sem gepet Ali es tarsairol. Ilyenkor muszaly valami EU-s elado, aki EU-s platformon ad el,hogy vedve legyel. Pl porszivot vettem, ami Alin kb 30%-al olcsobb lett volna. Amazonrol megrendeltem (nemetben elek), hasznaltam par napig a porszivot es vacak volt (nem szivott). Visszakuldtem.Az elado nem akarta visszafizetni, de bevontam az Amazont es a postazas arat is visszakaptam. Na ezt csinald meg az Alin.
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Elektromos autók - motorok
- BestBuy ruhás topik
- Tápos kibeszélő offtopik
- CPU léghűtés kibeszélő
- Stabilan induló BIOS-t kaptak a nem induló Socket AM5-ös ASRock alaplapok
- Revolut
- Melyik tápegységet vegyem?
- Samsung kuponkunyeráló
- Milyen notebookot vegyek?
- További aktív témák...
- Apple iPhone 12 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Pro 256GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4409
- Samsung Galaxy S24 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 14 Pro Max 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Eladó egy Huawei GT3 okos óra Dobozzal tőltővel
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Nyomatom végtelenítve a Ciao Albertót 4k-ban. Kb. ez lesz a legnagyobb terhelés, meg a youtube.
Megjött az usb-s venti kábel, meg a 8cm-es venti. Az is elbír vele, de ez a 12cm-es fractal simán 36.8 fokon tartja film nézés közben. Ennyi kellett volna a boldogsághoz gyárilag