Hirdetés

2024. május 2., csütörtök

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  TV & Audió  »  HTPC (házimozi PC) topik (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2019-07-08 10:28:34

LOGOUT.hu

Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#4951) dezs520 válasza band1103 (#4939) üzenetére


dezs520
senior tag

Vicces dolgokat írogatsz te nekem(de legalább írtál)Nem igazán értem,hogy mire írtad hogy a keresőt használtad...ha visszaolvastál volna,akkor látnád,hogy ezen már túl vagyok,sőőőt még a "gugli a te barátod "on is(van aki eszt írta)tehát már mindenen túl vagyok,és legvégső estben fordultam hozzátok,és azért legvégső,és nem legelső,mert némeik emberke 1-2 1gyszerű kérdésre olyan bunkón tud válaszolni,mintha Ő szarta volna a Spanyol...és mindez azért mert a nevem alatt az látható ami.
Az összeggel is tisztába voltam meik milyen árban van,mint már írtam az ártol független véleményt szerettem volna,és egy teszt számomra nem elég,szerintem te is jobban örülsz 1-2 felhasználó saját szavainak...
A teszt szerint az Intel jobban szerepelt,és lehet drágább,de a hozzá való procibol(Core 2 Duo) származó plussz,majd kárpótol.
Köszönöm a segítséget ;)

(#4952) misirulez válasza dezs520 (#4938) üzenetére


misirulez
senior tag

Szia!
Nekem Gigabyte féle ma78gm s2h van, nem tudom jól írtam-e.
Ez az amit ph különösen ajánlottnak hozott ki.
Mivel a benne lévő int. vga hardveresn támogatja a HD filmeket így processzornak a leggyengébb 45W-ot fogyasztó amd-t választottam.
Ezért szerintem neked nem féltétlenül kell core2duo, drága is sokat fogyaszt sok hőt termel...felesleges...

Ezen is megtalálható minden létező kimenet, ami számít > HDMI, dig.opt. hang az erősítő felé, stb.

(#4953) dezs520 válasza misirulez (#4952) üzenetére


dezs520
senior tag

Szia,ugy 2-hónapja voltam 1 kisebb Pc boltban,ott kérdeztem a te féle lapod,ami 1épként számomra is 1nagy lehetőség(tulajdonképp ez a két lap között vacilálok)nem volt nekik,és csodálkozott hogy minek nekem az a lap,hiszen az csak egy "AMD"...
"-miért nem építed Intel köré."
Tudom hogy ha valaki szavára nem szabad adni az az eladó(vannak kivételek)Akkor kicsit szöget ütött a fejembe és most hogy megláttam ezt az uj lapot...
De logikus amit mondassz,bár kicsit maximalista vagyok,és félek hogy ha 1 kicsit is besszaggat 1080 alatt,akkor foghatom a fejem,bár amint írtátok ilyentől nem kell félnem :K

(#4955) bikmakk válasza dezs520 (#4953) üzenetére


bikmakk
tag

Beszaggatni egyik egyik friss konfig sem fog, ettől ne félj.
Egyébként abban igaza lehetett az eladónak (mert 2-3 hónapja még nem volt a boltokban ez a chipset), hogy ha csak a processzorkat vennénk alapul, a tesztek szerint az Intelek jobban HD lejátszásban.
Egyébként még annyit hozzátennék, hogy még nem mondtad el, hogy a film nézés mellett még mire használnád a lapot? A jellemző programok igényei alapján is könnyebb lenne választanod, ha már megengedheted magadnak, hogy ne a pénz alapján dönts.

Amúgy a lentebbi hozzászólásodban a "mi van a neved alatt" részben az (újonc)-ra gondolsz? Ez tulajdonképpen semmit sem jelent, nézd meg én mikor regisztráltam, és mégis csak (lelkes újonc) vagyok :) Az hogy az ember nem fórumozásra használja a PH!-t, nem azt jelenti, hogy kevésbé hozzáértő, nem hinném hogy bárki is ez alapján ítélne meg.

~ ASUS P5N7A-VM ~ Intel Core2Duo E7300 ~ 2x2GB Geil Value DDR2 800Mhz ~ WD Caviar Green 1TB/32MB ~ LG GGC-H20LRB ~ Leadtek WinFast TV2000 XP Expert ~ Thermaltake LanBox Lite ~ Silverstone NightJar 300W Fanless ~

(#4956) band1103 válasza dezs520 (#4951) üzenetére


band1103
őstag

Én igazán szolid voltam. Többen vannak akik nálam intenzívebben kommunikálnak. Így felkapni a vizet? :)
Frankón eldöntötted hogy mit gondolok. Nem a valóság számít hanem az hogy TE mit Hiszel rólam, ok. Ez is egy vélemény ezért tisztelni kell.
Ami a témát illeti a következő a véleményem. Ha HTPC-be kell akkor engem nem érdek hogy játékban hogy domborít a lap ezért a 2 közül inkább a 780G. Miért is érdekeljen. Egy HTPC-nek nem profilja a játék.
Lássuk hát azokat a tényeket amik valóban számítanak egy htpc-ben kiemelve:

GeForce 9400: AMD 780G
Üresjárat: 53W..........................41W
HD play átlag 75W...........................60W

1-0 ennek az AMD-nek. Árakat már írtam és véleményalkotásom fontos része ha nagy a különbség ezért hát:
2-0 ennek az AMD-nek.

Ha teszel bele egy 5050e-s procit (45W) Vagy egy X2 5000+ -at alul fesszelve akkor nincs az a jó nevelt 1080p-s videó ami megfogná. És a közeljövőben sem lesz!
Tehát kizárólag erre a 2 lapra vonatkoztatva sokkal olcsóbban megkapod ugyanazt a HTPC teljesítményt AMD-be, sőt fogyasztással (tehát zajviszonnyal) is jobban jársz vele.
1. De ha neked mindig is az intel kellett akkor fölösleges volt felvetned a kérdést.
2. Ha nem számít a pénz és kell egy kis plusz teljesítmény játékra akkor az már nem htpc-t hanem kicsivel több, tehát ismét fölösleges volt pont ebben a topikban feltenned ezt a kérdést.
Ennyi. Írtad hogy szívesen olvasol véleményt, gondoltam leírom az enyémet konkrétabban.

bikmakk: Ez egy tipikus általánosítás. Mivel közelebről nem ismerem az intel cpu-kat ezért kérlek áruld el hogy melyik cpu-val veszi fel a versenyt egy x2 5000+-es.

[ Szerkesztve ]

"A bölény királyul néz ki: tisztára mint egy rasta tehén !" # * Have a Nice Death!* ...powered by vérpistike... #

(#4957) band1103 válasza Enszuke (#4954) üzenetére


band1103
őstag

Felhívom a figyelmedet hogy most konkrétan erről a 2 lapról van szó. Ebben az intel lapban is van IGP. Egy másik (noigp) AMD lapban is megbirkózna a HD-vel egy 5050e izomból.

"A bölény királyul néz ki: tisztára mint egy rasta tehén !" # * Have a Nice Death!* ...powered by vérpistike... #

(#4959) wassermann válasza Enszuke (#4958) üzenetére


wassermann
addikt

Csak eppen igp nelkul 2-3x annyit fogyaszt az AMD a 1080p-hez, mnt az intel

Ez nem teljesen igaz, mert a Cool&Quiet-tel simán beállítható bármilyen AMD procinál, hogy csak akkor "pörögjön föl", ha kell a teljesítmény. Teljesen automatikusan beállítható, hogy 60% terhelés alatt elmegy pl. 1GHz-en 30W-al (pl DivX vagy MPEG2 lejátszás), 60%-os terhelés fölött névleges frekin pedig 45W-al. A felhasználó ebből semmit nem vesz észre!

(#4961) wassermann válasza Enszuke (#4960) üzenetére


wassermann
addikt

Ez eléggé AMD ellenes FLAME-nek tűnik - Nem kéne!

A power management-ről annyit, hogy a hardverek már sok-sok éve tudják, csak a Microsoft korábban nem oldotta meg rendesen.

Egyébként azért vetettem csak fel, mert ha az MPC HC szerint az IGP esetleg nem boldogul, automatikusan átterhel a CPU-ra. De ha ez nem következik be, mert megfelelően van H264-be kódolva a film akkor a Cool@Quiet-tel tök jól vissza lesz fogva a gép fogyasztása.

[ Szerkesztve ]

(#4962) dezs520 válasza band1103 (#4956) üzenetére


dezs520
senior tag

Ne haragudj,nem személyre szabott volt a mondani valóm,de sajna ez nagy általánosságban így működik,és valóban,a nevem alatti besorolásra gondoltam!
Én nem tartozom semeik táborhoz,mégis kicsit az Intel felé húzok(tudom kicsit ellentmondásos)erősebb,stabilabbnak gondolom.
A gép természetesen nem játékra kell,de mint mondtam nem szeretném kicentizni az erő háztartást.
És ne gondold,hogy "hiába pofásztunk ennek a kis fa..nak,hiába járattuk a pof..."mert igazán hasznos dolgokat,érveket vonultattatok fel,amiket nagyon köszönök :)
És még 1× elnézést a kirohanásomért...

(#4963) mexel válasza band1103 (#4937) üzenetére


mexel
veterán

Szia! Látom 4550-et használ HD tartalmakhoz. Én eddig Nvidia 8800-at használtam erre, és azt olvastam mindenhol, hogy az ati UVD2.2-je fejlettebb, több mindent lejátszik, nem annyira ragaszkodik a "szabvány"-hoz. Vettem egy 4350-et, és sajnos rosszak a tapasztalataim. Talán kevesebb filmet tud hardveresen lejátszani (dxva) és a prociterhelés is nagyobb ugyanazon filmeknél. Kell valamit még telepíteni az ati-hoz, vagy a driverében van az avivo? A control centerben megjelenik az avivo, és sok filmet játszik is hardveresen. Az ati "ennyit" tud? Akkor jelenleg jobbnak tűnik az nvidia, de még tesztelem. Bosszús vagyok mert azért vettem ezt a kártyát, hogy jobb legyen filmre mint a 8800gt.

(#4965) wassermann válasza Enszuke (#4964) üzenetére


wassermann
addikt

Csak kicsit támadó AMD ellenes Flame-nek éreztem...

... viszont érdekes, hogy én leginkább ugyancsak felvételre / tömörítésre használom a gépem és a Duron > XP > Barton > A64 > A64X2 utat végigjárva nem voltak meglepő fagyásos gondjaim ( ha csak épp nem én okoztam őket túlhajtással, alul hajtással ).

Egyébként az AMD-kben is sok Vcore/freqCore lépcső van, egészen finoman is tud a CPU lépegetni csak erre nem a Windows saját progiját kell használni.

(#4966) mexel


mexel
veterán

Lehet hogy a fogyasztás téma is egy másik topik, az intel-amd csata pedig szerintem sok másik topik lehet akár.

(#4967) band1103 válasza mexel (#4963) üzenetére


band1103
őstag

Hát kezdem ott hogy ugye nekem 4550-esem van de filmnézésre pont azt kéne tudnia egy 4350-esnek mint a 4550-esnek. Fontos dolgok:
1. Driver: Az ati honlapjáról 3 csomagot töltöttem le: 8-12_xp32_dd_3-1 (csak driver) + 8-12_xp32-64_ccc_lang2_3-2 (a catalyst magyarul) + 8-12_xp32-64_wdm_3-3 (WDM driver)

2. Megfelelő op. rendszer alatt megfelelő codec és player beállítások. Én a Media Player Classic -ot ajánlom annak pedig a Home Cinema verzióját mert saját beépített codecjei miatt nem igényel (még a felíratok miatt sem) külső codec-eket.

A nem megfelelő codec-ek okozhatják azt hogy a player nem tudja igénybe venni a DxVA-at és ezért vagy nem vagy rosszul játsza le a filmet.

dezs520: Szóra sem érdemes :R !

"A bölény királyul néz ki: tisztára mint egy rasta tehén !" # * Have a Nice Death!* ...powered by vérpistike... #

(#4968) band1103 válasza Enszuke (#4958) üzenetére


band1103
őstag

"Vagyis az amd-t CSAK igp-vel erdemes hasznalni."

Ez így van :R De! Ez annyira nagy baj egy HTPC-ben? Egy a lényeg: dezs520 által felsorolt 2 lehetőségből választva olcsóbb HTPC-t lehet építeni AMD-ből. Ha ehhez igp kell akkor mi van? :U És még marad tartalék ereje egy 5050e-nél mert csak akkor lenne kicentizve ha egy 4450e-s lenne. Egy 5050e messze állna a kicentizéstől. Bőven sok egy HTPC-be.

"A bölény királyul néz ki: tisztára mint egy rasta tehén !" # * Have a Nice Death!* ...powered by vérpistike... #

(#4970) radi8tor válasza mexel (#4963) üzenetére


radi8tor
MODERÁTOR

Osztom band... véleményét! Nekem is EAH4350-em van és gond nélkül lejátszik minden HD tartalmat 1-3%-os CPU terhelés mellett.

Csináltam egy jó kis leírást egy HD topicban, kövesd a lépéseit ahhoz hogy lejátsza jól a karid a HD filmeket. (felirat nélkül). Feliratoshoz Media Player Classic kell továbbra is.

⭐ Stella

(#4972) radi8tor válasza Enszuke (#4971) üzenetére


radi8tor
MODERÁTOR

Szerintem ezt csak a távirányító programjában lehet konfigolni.

⭐ Stella

(#4974) radi8tor válasza Enszuke (#4973) üzenetére


radi8tor
MODERÁTOR

Akkor részemről megáll itt a tudomány :)
Valszeg a registry-ben van ez letárolva (hogy milyen gombra mit indítson)

⭐ Stella

(#4975) band1103 válasza Enszuke (#4969) üzenetére


band1103
őstag

Tehát felhívom újfent a figyelmedet hogy nem általánosságokról beszélünk hanem 2 konkrét lapról, amik ami közül kellett választani. Márpedig amikor rákerestem az árakra az jött ki hogy az a bizonyos inteles lap amit a kolléga akar az bizony kb 10 ezreskével többe kerül.
Tehát mégiscsak olcsóbban kijön az AMD-ből.
Hány alkalom van 100-ból hogy az ember egyszerre nézzen egy nem DxVA-as filmet + tömörítsen DVD-be + vegyen fel (lehetőleg time-shift) a tunerjéről? :U :U
Biztos van olyan alkalom de teljesen elenyésző számban.

radi8tor1: Nekem minden registry átírás nélkül megy. Csak codec nélküli rendszer kell hozzá. Ha már egyszer valamilyen codec teleszemetelte a rendszert akkor elképzelhető hogy szükség lesz rá.

[ Szerkesztve ]

"A bölény királyul néz ki: tisztára mint egy rasta tehén !" # * Have a Nice Death!* ...powered by vérpistike... #

(#4977) mexel válasza band1103 (#4967) üzenetére


mexel
veterán

+ radi8tor1-nek is válasz :)
Mindent úgy csináltam ahogy kell, én is MPCHC-t használok + Haali Media Splittert. Mielőtt ezt a kártyát megvettem, (4350) a 8800gt-m szinte mindent vitt, kivéve 1-2 dolgot, és ott 1-3%-on ment a cpu 720p-s filmnél, 1080p-nél pedig szerintem 10% alatt. Az ati oldaláról én is leszedtem minden drivert ami kell, azt hiszem azokat amiket te is írtál (a legújabbakat), ennek ellenér van egy-két film amit az ati nem visz dxva módban, hanem a coreavc indul el (ha letiltom akkor nem is megy a film), ugyanazokat a filmeket az nvidia viszont csont nélkül hardveresen(dxva) módban vitte. Hiába próbálgatok bármit állítani (nem mintha sok mindent lehetne), sajnos a prociterhelés sem megy le olyan alacsonyra, és nem is visz mindent, ahogy sok ati-s írta sajnos. Azt hittem, hogy ez a kártya még azokat a filmeket (és mpeg2-t) is viszi, ami az nvidiának nem tettszett. Úgy néz ki tévedtem. Most keresek majd egy 8400-es nvidiát és kipróbálom azt is.
A kártyámon 256mb ram van, az számíthat valamit? Szándékosan nem vettem 512-est.

(#4978) mexel válasza radi8tor (#4970) üzenetére


mexel
veterán

A MPCVideoDec.ax-et miért kell regisztrálnom? Így nem a core avc-t tölti be hanem ezt a MPCHC. Azoknál a filmeknél amit eddig sem vitt, ott most is kiírja, hogy "not using DXVA"
Elvileg minden jól van beállítva, már párszor átrágtam magam ezen a témán, valószínűleg ennyit "tud" az UVD 2.

(#4979) Whito


Whito
csendes tag

Srácok 2 kérdésem van:

1) Létezik olyan digitalizáló vagy tuner kártya, amely RGB komponens bemenettel rendelkezik (tehát 3 különálló RCA-n mint bemenetek digitalizál)? Esetleg még HW encoding-ot is tud? Esetleg megbírkózik 720+p felbontással?

2) MPHC-val nézek filmet és feliratot beállítok hozzá. Sok esetben tapasztalom, hogy a felirat elkezd "elcsúszni". Egyre jobban ahogy a film halad. Fél óránként kb. 10-12 sec-t elcsúszik a kép és a felirat. Ez mitől van? Nem jó framerattel játszom vissza a filmet? Valamikor jók a feliratok valamikor csúsznak. Hogyan érdemes a legegyszerűbben korrigálni a problémát?

(#4980) bikmakk


bikmakk
tag

Sziasztok!

.ts kiterjesztésű filmet (1080p, VC-1) mivel célszerű lejátszani? MPC-HC-vel próbáltam, de az nem viszi egyáltalán. PowerDVD8 lejátsza, de kissé akadozik. Nem a teljesítménnyel van a baj, mert nem izzad meg tőle a proci. Azt sem hinném, hogy ha optikai tárolón lenne az bármit változtatna a dolgon. Esetleg valami más ajánlott program?

Illetve aki szintén használja/ta ezt a progit (PowerDVD8), annak nem volt problémája a DXVA-val? Mert hiába kapcsolom be, a következő alkalommal ha belépek a beállításokba újra ki van véve belőle a pipa. MPC-HC-vel nincs ilyen gondom, tehát nem a hardverrel van a baj.

[ Szerkesztve ]

~ ASUS P5N7A-VM ~ Intel Core2Duo E7300 ~ 2x2GB Geil Value DDR2 800Mhz ~ WD Caviar Green 1TB/32MB ~ LG GGC-H20LRB ~ Leadtek WinFast TV2000 XP Expert ~ Thermaltake LanBox Lite ~ Silverstone NightJar 300W Fanless ~

(#4981) radi8tor válasza mexel (#4978) üzenetére


radi8tor
MODERÁTOR

Itt nem az UVD2 hibáját kéne ecsetelgetni, hanem annak a HD filmnek, amit rosszul kódoltak be és nem viszi a VGA, csak CPU tud vele megbírkózni.
Sok helyen téma ez, hogy a bénább release csapatok rossz beállítással készítik a HD filmeket, aztán sok embernél szaggat.
Mivel azt írtad egy-két ilyen film van itt inkább ez lesz a hiba, nem a VGA kártyában kell keresni.
Mint mondtam nekem is 4350 van 512 rammal és nem szaggatott még 1 db mkv film sem (Intel C2D E4400 van alatta)

[ Szerkesztve ]

⭐ Stella

(#4982) Fori23 válasza mexel (#4977) üzenetére


Fori23
őstag

Ha NV, akkor inkább ezt a GW 9400-at fontolgatnám. Passzív, HDMI + DVI + VGA kimenet van rajta. 8-asok még nem tudják hardveresen a VC1-et.

"mert ugye ritkán lát az ember egy futó gépben lángoló vinyót"-wnix

(#4983) zhagyma válasza bikmakk (#4980) üzenetére


zhagyma
őstag

Az én tapasztalatom szerint az MPC-HC nem minden ts streammel boldogul. Ezért stream filternek a Haali-t használom és eddig nem volt vele bajom (ezért nem is kerestem a hiba okát). Ha gondolod próbáld meg.

1. MPC-HC options -> internal filters -> MPEG PS/TS/PVA pipa ki.
2. Haali Media Splitter install.
3. Próba.

A PowerDVD8-t próbáltam, de üzemszerűen nem használtam. Viszont a vele szállított H264 és VC1 kódek használható MPC-HC alatt is. Ott beállítva a DXVA-t a kódek dialógus ablakán keresztül megmarad a beállítás.

[ Szerkesztve ]

(#4984) bikmakk válasza band1103 (#4956) üzenetére


bikmakk
tag

Pl. itt lehet erről olvasgatni, bármelyik filmmel kapcsolatos tesztet nézve mindnek kéklik a teteje, a HD vonatkozásúaknak különösen. Persze az ár-érték arány más (ott nyilván inkább az AMD felé billenne a mérleg), de én csak a teljesítményről beszéltem.

~ ASUS P5N7A-VM ~ Intel Core2Duo E7300 ~ 2x2GB Geil Value DDR2 800Mhz ~ WD Caviar Green 1TB/32MB ~ LG GGC-H20LRB ~ Leadtek WinFast TV2000 XP Expert ~ Thermaltake LanBox Lite ~ Silverstone NightJar 300W Fanless ~

(#4985) bikmakk


bikmakk
tag

Próbáltam úgy is, hogy az MPC-HC használja a PowerDVD VC-1 kodekjét, de úgy sem játszotta le, mondjuk nagyon nem erőlködtem vele, de akkor délután majd kipróbálom ezeket. :R

~ ASUS P5N7A-VM ~ Intel Core2Duo E7300 ~ 2x2GB Geil Value DDR2 800Mhz ~ WD Caviar Green 1TB/32MB ~ LG GGC-H20LRB ~ Leadtek WinFast TV2000 XP Expert ~ Thermaltake LanBox Lite ~ Silverstone NightJar 300W Fanless ~

(#4987) band1103 válasza bikmakk (#4984) üzenetére


band1103
őstag

Na és itt jön az örök téma hogy minek mi a párja :U . Nem lehet almát a körtével összehasonlítani csak a súly és ára alapján. Az amd-nek is és az intelnek is teljesen eltér a felépítése ezért nem lehet és ezt a nemet hangsúlyozom, tehát nem lehet csak simán a mhz-ekkel összehasonlítani őket mert annyira különböznek felépítésben. Ettől kezdve mit jelent az hogy jobban megbirkózik? Ha a te logikádat nézzük akkor az is igaz hogy az amd jobb benne mert van olyan intel ami lassabb a témában. Ezt így nem lehet nézni :( ! A kisemberek(>10 év) szokták leegyszerűsíteni ennyire a dolgokat mert nem értik a lényeget.

Nézzük objektívan. ebben a listában pl.: az x2 5000+-os fölött min. 15 hellyel nincs egyetlen egy kék sem! Ennyi! Miért fontos ez? Mivel felépítésük miatt nem lehet mhz-ben összehasonlítani a sebességüket ezért nem marad más csak hogy mennyibe kerül.
x2 5000+ min.14.000
a legelső gyorsabb E7200 24.000

Mivel nem vagyok otthon intelben és csak a te linkedre meg az árgépre hagyatkozhatom ezért téged meg Enszuket kérem arra hogy keressetek olyan intel cput ami jobb HD ban az amd x2 5000+- osnál és egy árban van vele vagy olcsóbb, vagy csak kicsivel (15%) drágább de drasztikusan jobb HD filmekben! Csak ezzel bizonyíthatod be hogy "jobb" az intel HD-ban, mert bármikor találok neked olyan intelt ami "rosszabb" HD-ban mint egy szabadon kiszemelt AMD. :U :U

[ Szerkesztve ]

"A bölény királyul néz ki: tisztára mint egy rasta tehén !" # * Have a Nice Death!* ...powered by vérpistike... #

(#4989) bikmakk válasza band1103 (#4987) üzenetére


bikmakk
tag

Na ne mondd már, hogy Te abból azt olvastad le, hogy az AMD-k teljesítménye jobb :U

Ez most pont nem volt jó összehasonlítás, mert olyan mintha azt mondtad volna, hogy a Balaton azért mélyebb mint a Bajkál tó, mert tetszőleges mélységbe mutatva mindig tudsz a Bajkál tavon olyan mélységet mondani ami közelebb van a vízfelszínhez. :D Sarkítva: bármilyen AMD-t választok mindre azt mondod hogy Pentium I és már nyertél is :D De fordítva már nem működne a dolog: ha én mondok egy tetszőleges Intelt nem mindnél tudsz mondani jobb AMD-t és és ha pedig Te mondasz egy AMD-t akkor bármelyiknél lehet jobb Intelt mutatni. Ebből a szempotból legalábbis. (És ha valamit mindkét irányba igazolok az már a matematikában is bizonyításnak számít :P )

Plusz egy szóval sem mondtam hogy az Intel jobb lenne, csak azt, hogy ha félretesszük az árat ás a MHzeket és csak azt nézzük %-ban melyik processzor van kevésbé kihasználva HD lejátszás közben, akkor Intel a válasz. Ebben jobb, nem abszolut jobb. Ki-ki a saját igényei szerint választ, az egyéb célok alapján, teljesen mindenre kiterjedően nem is lehetne jobb gyártót választani, az egyik ebben jobb, a másik abban, itt most azért írtam a HD lejátszásról mert ez egy HTPC-s topik.

Egyébként pedig ki mondta hogy elmúltam 10 éves :))

~ ASUS P5N7A-VM ~ Intel Core2Duo E7300 ~ 2x2GB Geil Value DDR2 800Mhz ~ WD Caviar Green 1TB/32MB ~ LG GGC-H20LRB ~ Leadtek WinFast TV2000 XP Expert ~ Thermaltake LanBox Lite ~ Silverstone NightJar 300W Fanless ~

(#4990) zhagyma


zhagyma
őstag

Na így is lehet egy rendszert [hangtalanul hűteni]. Mindössze adoptálni kell HTPC-re.

(#4991) band1103 válasza Enszuke (#4988) üzenetére


band1103
őstag

Teljesen igazad van de már unom a következő dolgot hajtogatni, és úgy érzem nem vágod hogy ez az eszmecsere 2 konkrét lapról szól az elejétől fogva. Nem egy tetszőleges intel lapról hanem egy konkrét intel lapról mert a srácnak az teszik az 780G mellett és kész. Ha csak az a 2 lap van a lehetőségek közül akkor jobb a 780G mert vele sokkal olcsóbb ugyanaz a teljesítményt mint az a kiszemelt inteles lappal.

bikmakk: Na ne mondd már, hogy Te a hsz-emböl azt olvastad le, hogy én azt olvastam le :U . Pont erről beszéltem hogy úgy nem lehet összehasonlítani ahogy te fogalmaztál.
"...ha félretesszük az árat ás a MHzeket és csak azt nézzük %-ban melyik processzor van kevésbé kihasználva HD lejátszás közben, akkor Intel a válasz..." Ja :U egy i7-es pont HTPC cpu :W .
De ráadásul nem is ezt mondtad és nem emiatt írtam, hanem azért mert te azt írtad hogy "...az Intelek jobban HD lejátszásban..." Tehát ezen mondat szerint egy P III-as is intel tehát jobban kéne játszania HD-t mint egy x4-es AMD-nek csak mert az nem intel. Tudom hogy nem így gondoltad de valójában ezt mondtad. Sőt! valójában nem is azt akartad mondani hanem azt hogy vannak Intelek amik jobbak HD lejátszásban... Nem ugyan azt jelenti a kettő és ez ellen lázadtam fel! Remélem érthető voltam.

[ Szerkesztve ]

"A bölény királyul néz ki: tisztára mint egy rasta tehén !" # * Have a Nice Death!* ...powered by vérpistike... #

(#4993) band1103 válasza Enszuke (#4992) üzenetére


band1103
őstag

Felhasználni :Y ? Mire? Egy eldöntendő kérdést vetett fel a srác 2 lapról. Persze lehet azt tanácsolni hogy egyiket se ezért vagy azért és akkor neked van igazad de az már egy másik eset. Olyan érzésem van hogy én vagyok a te közellenséged csak mert nem átallottam dönteni 2 lap közül ahelyett hogy mindkettőről lebeszéltem volna úgy mint te. Béke van! Just Easy!!!

"A bölény királyul néz ki: tisztára mint egy rasta tehén !" # * Have a Nice Death!* ...powered by vérpistike... #

(#4995) bikmakk válasza band1103 (#4991) üzenetére


bikmakk
tag

Na jó, azt aláírom, hogy nem definiáltam pontosan melyik processzorok(ok)ra gondolok, és persze, hogy nem terjeszthető ki minden processzorra. De azért szerintem ha ilyesmiről beszélünk logikus, hogy az épp aktuálisakról, mert a régieknél már oly mindegy, melyik szaggat be jobban :DDD Másrészt tulajdonképpen mindegy, hogy 3% vagy 13% a processzor terhelése. Annyira amúgy sem célszerű kicentizni a rendszert (hacsak nem kényszerít rá valami), hogy hú, ez még 93%-os terheléssel fogja vinni, mert lehet hogy az aktuális konfigurációval az inkább 103% lesz... (Nem is tudom minek oktatom itt a népet, aki új, az úgysem fog visszaolvasni :((( )

De ha valaki a hozzászólásom alapján P3-s HTPC-t épít 1080p-s filmekhez az meg is érdemli tulajdonképpen, nem azért mert gonosz vagyok, hanem mert aki már ennyire nem ért hozzá, az jobb ha inkább kulcsrakész megoldást vesz, már csak a saját biztonsága érdekében is :)

~ ASUS P5N7A-VM ~ Intel Core2Duo E7300 ~ 2x2GB Geil Value DDR2 800Mhz ~ WD Caviar Green 1TB/32MB ~ LG GGC-H20LRB ~ Leadtek WinFast TV2000 XP Expert ~ Thermaltake LanBox Lite ~ Silverstone NightJar 300W Fanless ~

(#4996) band1103 válasza bikmakk (#4995) üzenetére


band1103
őstag

Hát mondom én hogy nem direkt csináltad :DD :R . De nem véletlenül tettem szóvá. Nem egy olyan emberrel találkoztam életembe aki képes lenne P3-as htpc-t építeni ha elolvassa a hsz-edet. Ha nem személyesen találkoztam volna azokkal a számtech-analfabétákkal akkor el sem hiszem hogy vannak ilyenek. De azért nem bántón mondom és tisztelem őket mert jó emberek és szaktekintélyek a saját szakmájukban.

"A bölény királyul néz ki: tisztára mint egy rasta tehén !" # * Have a Nice Death!* ...powered by vérpistike... #

(#4997) mexel válasza radi8tor (#4981) üzenetére


mexel
veterán

Nem az uvd hibájáról beszélek, csak sokan azt mondták hogy pontosan olyan filmeket is visz ami nem "szabvány" kódolású. Ennek ellenére egyelőre azt látom, hogy az Nvidia az új driverrel több filmet játszik. (ugyanazokkal a tesztfilmekkel próbálom mind a 2 kártyát ugyanolyan beállítások mellett ugyanabban a gépben)
Kár hogy teljesen pontos leírást nem találok arról, hogy melyik gyártó mit támogat pontosan. Mpeg2-t mindkettő írja, de nekem egyiknél sem megy 100%-osan. Atinál egyáltalán, Nvidia kb 50%-ban.

(#4998) mexel válasza Fori23 (#4982) üzenetére


mexel
veterán

Klassz a kártya, csak nekem 256mb-os kellene és low profile-os. Azt hol találtad, hogy a 9-es sorozat többet tud a purevideo terén?

(#4999) Fori23 válasza mexel (#4998) üzenetére


Fori23
őstag

Oké, nem tudtam. 512MB-ra valóban nincs szükség, de ha egyszer rajta van :))
Itt alul is van róla szó [link] Legyen: a 8-as csak "részlegesen" támogatja.

"mert ugye ritkán lát az ember egy futó gépben lángoló vinyót"-wnix

(#5000) band1103 válasza mexel (#4997) üzenetére


band1103
őstag

Szeretem a karimat tesztelgetni filmek terén. Légyszi írd már ide be azoknak a filmeknek a filenevét amikkel tesztelsz és légyszi írd mellé hogy melyiket nem vitte az ati. Letölteném és kipróbálnám.

[ Szerkesztve ]

"A bölény királyul néz ki: tisztára mint egy rasta tehén !" # * Have a Nice Death!* ...powered by vérpistike... #

Útvonal

Fórumok  »  TV & Audió  »  HTPC (házimozi PC) topik (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.