Hirdetés

2024. május 2., csütörtök

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  TV & Audió  »  HTPC (házimozi PC) topik (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2019-07-08 10:28:34

LOGOUT.hu

Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#4901) funkygee


funkygee
aktív tag

Ezekkel a pici Allin Atomos lapokkal lehetne egyszerű kis htpc-t csinálni valami multimédiás egyszerű linux disztribúcióval , ami elvinné a HD filmeket esetleg? Hdd sem kéne bele, csak esetleg memóriakártyáról indulna a rendszer és mondjuk pendrive-ról a film. :F

(#4902) bikmakk válasza Enszuke (#4899) üzenetére


bikmakk
tag

Ja, így igazad van, akkor nem szóltam :)

~ ASUS P5N7A-VM ~ Intel Core2Duo E7300 ~ 2x2GB Geil Value DDR2 800Mhz ~ WD Caviar Green 1TB/32MB ~ LG GGC-H20LRB ~ Leadtek WinFast TV2000 XP Expert ~ Thermaltake LanBox Lite ~ Silverstone NightJar 300W Fanless ~

(#4903) bikmakk válasza band1103 (#4897) üzenetére


bikmakk
tag

A D-SUB tudtommal bírja a magasabb felbontásokat is gond nélkül, ez a csatlakozótól és a kábel minőségétől függ. És a mi LG-nken pl. van D-SUB is :P Bár az "csak" HD-ready. És mintha valaki pár hozzászólással lejjebb mintha említést tett volna arról hogy nem mindenkinek van sok pénze, és van aki csak részletre tud tv-t venni ;]

Szóval ez a lap nyilván nem azoknak van akik zsebből megvesznek egy Full-HD tv-t (ez már nem célzás), hanem akik spórolni akarnak, és valljuk be egy szép képű HD-ready tv-re sem mondható jóindulattal sem, hogy nem kerül sokba. (Egyébként nyilván van némi különbség, de nekem nem érne meg 100+ ezret hogy Full-HD legyen, de ez már nem ide tartozik.) A saját topikjában azt írja az úriember, hogy ugyan néha felment 90%-ra is a proci terhelése, de vitte a Full-HD filmeket is rendesen.

Tehát HD-readyre bőven elég ez a lap, plusz abba az egy PCI slotba esetleg bele lehet tenni egy tvtunert, vagy ha nem kielégítő az az audio ami rajta van, akkor egy hangkártyát.

Kevés pénzből ilyen pici PC-t építhet az ember, csak ne várjon tőle utána túl sokat :)

[ Szerkesztve ]

~ ASUS P5N7A-VM ~ Intel Core2Duo E7300 ~ 2x2GB Geil Value DDR2 800Mhz ~ WD Caviar Green 1TB/32MB ~ LG GGC-H20LRB ~ Leadtek WinFast TV2000 XP Expert ~ Thermaltake LanBox Lite ~ Silverstone NightJar 300W Fanless ~

(#4904) band1103 válasza bikmakk (#4903) üzenetére


band1103
őstag

Persze. Egyetértek hogy kispénzű, ahogy mondtad épphogy HDready rendszernek elég és akinek csak ennyi pénze van annak nem lesz olyan TV-je amin kijönne a d-sub DVI közti képminőségbeli különbség. Merthogy van! Nem is kicsi! Azt én is tudom hogy a d-sub is tud magasabb felbontást de arról meg te is tudsz hogy nem ugyanolyan minőségben! De persze teszkó gazdaságos félHD tv-n a különbség tényleg nem annyira szembetűnő.
Na de ez a platform nem csak az ára miatt csábít hanem a hihetetlen kicsi fogyasztása miatt is amiből egyenesen ered a ultrahalk HTPC építésének lehetősége. Miért hisszük azt hogy ezt csak a kispénzűeknek jár? Csak egy nyavalyás HDMI kimenetet kellene rávarázsolni a lapra és nem lenne semmi bajom.
Tudom tudom hogy mit is mondtam de azért beláthatod hogy ha már hitelre adom a fejem(kamatmentesen akciós) akkor már nem fogok valami ts gazdaságosat venni :)) .

[ Szerkesztve ]

"A bölény királyul néz ki: tisztára mint egy rasta tehén !" # * Have a Nice Death!* ...powered by vérpistike... #

(#4905) dezs520


dezs520
senior tag

Sziasztok,kérdezném tőletek,hogy a GIGABYTE GA-E7AUM-DS2H laprol miért nem esik szó(keresőbe 4 találat volt)
Annyira nem jó?vagy még drága?vagy jó,de annyira nem amennyivel drágább a konkurens
No1 lapnál (GIGABYTE GA-MA78GM-S2H)
A nemrég közzétett teszben,véleményem szerint jól szerepelt.
Tehát érdemes e köré építeni a rendszert?
A válaszokat előre is köszönöm!!!

(#4906) balkoger válasza band1103 (#4892) üzenetére


balkoger
tag

band1103=Igen igazad van volt egy kis elírás, de olyan rég láttam a dobozát :DDD
Van rajta D-SUB monitorcsati, meg s-video, Én egy 32" Samsungon és egy 40" Sony-n próbáltam ki, tökéletes volt a kép is full hd-s felbontásban is ( a Sony full hd-s)!!!!!!

bikkmakk= Lecseréltem én is a bordát (az északi híd) egy zalman-ra és megtámogattam egy 8 cm-es hűtővel, mert a 4cm az hangos volt. Beraktam egy Modecom feel 202-es mini itx házba, szinte hangtalanul működik!

tothl #4895= van rajta alaplapi spdif csatlakozó én is ezzel kergetem ki a dts hangokat :D

funkygee #4901 Nem kell hozzá linux distro, mert win alatt is fut rajta a full HD-s film is !!!! Egyébként én kipróbáltam az ubuntu 8.10-et, de szívtam a core avc -vel , pen-ről is tökéletesen fut, csak a gyors pen is lassúnak tűnik akkor inkább laptop hdd.

band1103 #4904= A d-sub-on tökéletes minőségben "kijön" a kép a FULL HD-s (nem tesco gazdaságos) TV-én is. Ezt egy Sony Bravia 40" 4500-as 100hz lcd tv-vel próbáltam 1920x1080-as felbontásban amit nem nevezhetnénk gagyi kategóriának.

Nem akarok senkit meggyőzni azzal, hogy ilyen lapot vegyen, a szándékom csak az lenne, hogy senki se gondolja azt, hogy egy 3ghz procival, meg egy nagy videokártyával lehet csak htpc-t készíteni!
Természetesen a hdmi kivezetés nekem is hiányozna, ha a tévémen nem lenne d-sub, de akinek a tv-jén van és nem akar játszani, szereti a csendet és nem mindegy a fogyasztás annak lehet ez a lap alternatíva!

(#4907) Alex91 válasza balkoger (#4906) üzenetére


Alex91
félisten

Mondhatjatok, hogy jo HTPC-nek, de valojaban nem igazan erre lett teremtve. (Az en Philips TV-mre mondjuk nem kotned ki D-Sub-on, mert nincs rajta VGA csati...)

[ Szerkesztve ]

Dicsõséges nagyurak, hát Hogy vagytok? Viszket-e ugy egy kicsit a Nyakatok? Uj divatu nyakravaló Készül most Számotokra... nem cifra, de Jó szoros.

(#4908) balkoger


balkoger
tag

Jelenlegi konfigom is (GIGABYTE GA-MA78GM-S2H) ilyen lap köré épül (olvasható az adatlapomnál) és teljesen meg vagyok vele elégedve, még a fogyasztása is jó volt (65w idle, 95w teljes terhelésnél) ezt úgy értem el, hogy visszavettem 1.6ghz-re a procit és az alaplapi vga-t használtam.
Az lenne jó, ha a hibryd crossfire nem csak 3400-as hd kártyával lenne használható, hanem fullos videókártyákkal is és kikapcsolná a nagy vga-t, ha csak 2D-t használsz.
Akkor meglenne a htpc és játékgép egyben kevés fogyasztással.

(#4910) balkoger válasza Enszuke (#4909) üzenetére


balkoger
tag

Tényleg nem akarok kötözködni, de jelenleg a hybrid power a 780-as csipszeten azt tudja, hogyha alaplapi videokártyára rákötöd a monitort, akkor a pcie-es csatolón lévő 3400-as kártyát bekapcsolja, hogy segítse 3D-s megjelenítésben, de csak 3400-as kártyával amivel játékhoz még mindíg kevés.

(#4911) balkoger válasza Enszuke (#4909) üzenetére


balkoger
tag

ja és még annyi, hogy az a 15w az inkább 30w és az is úgy, hogy a proci teljesítményét levettem 1,6 ghz-re, ha visszaraktam 2,6ghz-re akkor már 72-75w volt az idle tehát akkor az atomhoz képest már majdnem 40w a különbség, hát én ezért vettem meg az atomos lapot.
Tudom, hogy valakinek nem számít az a 40w, mert engem sem vág földhöz, de a tudat, hogy 40w-al ketyereg egy gép a háttérben amivel letöltesz, szerverként használsz és még htpc-nek is jó az azért elég jó érzés, ja és mondjuk nekem slim dvd íróval együtt megvolt 60 ezerbe.
A vista meg nem érdekel, mert lehet, hogy nem fut vele (én nem próbáltam vele), de az xp, még mindíg elég, sok embernek, ha valaki meg szeretne újabbat az majd vált a win 7 -esre, az állítólag kevesebb erőforrással is beéri majd.

[ Szerkesztve ]

(#4912) Magnat válasza balkoger (#4910) üzenetére


Magnat
veterán

Nem kevered a hyrid powert a hybrid crossfire-rel?

[ Szerkesztve ]

̿' ̿'\̵͇̿̿\з=(◕_◕)=ε/̵͇̿̿/'̿'̿ ̿

(#4913) Magnat


Magnat
veterán

A #4888 második felére senki?

̿' ̿'\̵͇̿̿\з=(◕_◕)=ε/̵͇̿̿/'̿'̿ ̿

(#4914) beencee válasza balkoger (#4906) üzenetére


beencee
senior tag

Melyik az a Sony TV, amely d-sub bemeneten nagyobb felbontást tud, mint 1366 x 768?

(#4915) Magnat válasza beencee (#4914) üzenetére


Magnat
veterán

Jah, ezt pont akartam kérdezni, h tudja vki, miért tudnak általában csak 1366x768-at (vagy 1280x720at) max a tv-k vga-n?

̿' ̿'\̵͇̿̿\з=(◕_◕)=ε/̵͇̿̿/'̿'̿ ̿

(#4916) balkoger válasza beencee (#4914) üzenetére


balkoger
tag

Jó kérdés, meg fogom nézni Anyukámnál a gépet, mert a Samsung-on ekkora felbontással próbáltam én is.

(#4917) beencee válasza balkoger (#4916) üzenetére


beencee
senior tag

A #4906-ben Sony-t (is) írtál és "full hd-s felbontás"-t...

Magnat
Nem tudom, de ez a tény, ráadásul könnyebb is kezelni a HDMI-t, akár közvetlenül van a forrás (HTPC, BD lejátszó, HD STB, stb.) a TV-re kötve, akár erősítőn keresztül, így aztán számomra tulajdonképpen mindegy is.

[ Szerkesztve ]

(#4918) Magnat válasza beencee (#4917) üzenetére


Magnat
veterán

Persze könnyebb, inkább csak kíváncsiságból érdekelne, h mi az oka... illetve ha a tv-n szűkében vagy a hdmi-nek, akkor lehet ez érdekes.

[ Szerkesztve ]

̿' ̿'\̵͇̿̿\з=(◕_◕)=ε/̵͇̿̿/'̿'̿ ̿

(#4919) balkoger válasza beencee (#4917) üzenetére


balkoger
tag

így van Sony-val is kipróbáltam, csak az időm volt kevés amikor leteszteltem a cuccot és megmondom őszintén amikor bekapcsolt a szerkezet bios-nál kiírta a tv sarkában, hogy 800x 600-as felbontás, a win xp logósnál pedig 1024x768-at, a bejelentkezéskor meg olyan gyorsan váltott nagyobb felbontásra, hogy nem tudom az értékét és nem ellenőriztem le, hogy most mekkora is valójában. Indítottam 2 féle (720-as és 1080-as) filmet, megnéztem mennyire terheli a procit illetve az MPC státusz sávját, majd kapcsoltam le a gépet, mert Anyukámnak kezdődött a sorozata :DDD .
De a másik topikban is megígértem meglesz a Sony-s teszt is képekkel alátámasztva, úgy ahogy a Samsung-gal is megcsináltam.

[ Szerkesztve ]

(#4920) balkoger


balkoger
tag

Amúgy [itt]egy Powerstrip-es leírás is a d-subon hogyan lehet 1080p-s videojelet "kisájtolni" :DD

(#4921) Magnat válasza balkoger (#4920) üzenetére


Magnat
veterán

Ok, de általában nem a kisajtolással van a gond, hanem azzal, h a tv nem kezeli ezt a felbontást vga-n...

̿' ̿'\̵͇̿̿\з=(◕_◕)=ε/̵͇̿̿/'̿'̿ ̿

(#4923) balkoger válasza Enszuke (#4922) üzenetére


balkoger
tag

Intelest tényleg nem mértem, csak a saját konfigomról tudok beszélni ebben igazad van, de azért megmutathatnád a méréseidet intel fronton, szerintem mindenki örülne neki :DD

(#4925) balkoger válasza Enszuke (#4924) üzenetére


balkoger
tag

Ja máris megnézem

(#4926) balkoger válasza Enszuke (#4924) üzenetére


balkoger
tag

:R Elnézést a tudatlanságomért :D
Legközelebb csak ki fogok próbálni egy inteles konfigot is.Egyébként a 65w-os fogyasztásomat nem nevezném problémának ez is elfogadható érték nem? Ráadásul nem egy 45w TDP-s procival értem el hanem egy 65w TDP-s Black Edition-nel.

(#4928) PSasa


PSasa
tag

Sziasztok,
Az aláírásban szereplő gépet használom "htpc"-nek. Alaplap itt. Fényképek, házi videók, néha filmek. Az eddigi dvd-s és divx igényeket normálisan kielégítette az integrált vga, de most beszereztünk egy HD-s kamerát és ennek a felvételeit nem tudom visszanézni vele. Azóta próbálgattam pár videót és úgy látom, hogy a hd720p viszi simán, de az 1080-as videók megakadnak. Kérdés, hogy szerintetek elég-e egy HD4550 (Gigabyte vagy ASUS) videó kártyával bővíteni a rendszert. Visszaolvasva azt látom, hogy a HD4xxx sorozat rendelkezik teljes HD gyorsítással. Esetleg egy 4350 is elég? Inkább a kisebb fogyasztású érdekelne, mert nem játszom a géppel. Jelenleg DVI-n keresztül használom és arra gondoltam, hogy egy ilyen videókártyával már HDMI-t használnék.

[ Szerkesztve ]

(#4930) dezs520


dezs520
senior tag

Sziasztok,a 4905 kérdésre ha megtennétek hogy le reagáljátok.
Annyira nem értek hozzá,épp ezért fordultam hozzátok...

(#4931) Magnat válasza dezs520 (#4930) üzenetére


Magnat
veterán

Sztem hamarabb kapsz választ, ha:
-beírod, mi a különbség a két lap között, h ne nekünk kelljen megkeresni, ha te már úgyis nézted
-beírod, mennyi az árukban a difi, h ne nekünk kelljen megkeresni, ha te már úgyis nézted

Én legalábbis a magam részéről egy lusta disznó vagyok :K

̿' ̿'\̵͇̿̿\з=(◕_◕)=ε/̵͇̿̿/'̿'̿ ̿

(#4932) dezs520 válasza Magnat (#4931) üzenetére


dezs520
senior tag

Ha tudnám,hogy mi a külömbség a két lap közt,akkor nem kérdeznémígy csak két linket tudok nektek adni...
Ez az első versenyző.:http://www.argep.hu/main.asp?suche=Gigabyte+GA-MA78GM-S2H&x=36&y=10
Ez pedig a másik.:http://www.argep.hu/main.asp?suche=Gigabyte+E7AUM-DS2H&x=41&y=11
Remélem jók a linkek,az ár az 1értelmű,de ha azt nem vesszük figyelembe,vagy 1általán érdemes elindulni N'vidia fele?

(#4933) Magnat válasza dezs520 (#4932) üzenetére


Magnat
veterán

Jah, most nézem, a másik deszka Intel 9400 platform ... akkor első körben azt köll eldönteni, h az amd vagy intel közül nincs-e alanyi jogon kizárva vmelyik? Mert ha igen, akkor máris meg van oldva a dilemma.

̿' ̿'\̵͇̿̿\з=(◕_◕)=ε/̵͇̿̿/'̿'̿ ̿

(#4934) bikmakk válasza dezs520 (#4932) üzenetére


bikmakk
tag

Valószínűleg azért nem mondtunk róla véleményt, mert még senkinek sincs itt ilyen lapja :)

Nekem az Asus-os kistestvére van (P5N7A-VM), azzal tökéletesen meg vagyok elégedve. h264 kódolású filmek 2-5%-os prociterheléssel futnak, x264-et nem mindet viszi, de amit igen azt hasonlóan jól. Más HD tartalmat egyenlőre nem volt módom kipróbálni. Fogyasztási, pontosabb proci-terhetéses értékek is lesznek hamarosan (kb. 2-3 hét). A gyári chipsethűtőt cseréltem le, mert minden fórumon azzal ijesztgetik az embereket, hogy túlmelegszik, bár nálam ebből eredő probléma nem volt, meleg volt ugyan de stabil. (Hozzáteszem, én a processzort is szinte passzívan hűtöm, szóval az enyém sem kapott több levegőt mint másé, sőt.)

A Gigabyte GA-E7AUM-DS2H-ról még sehol sem olvastam rosszat, sem tesztben, sem tulajdonosok véleményében, az biztos, hogy az nem melegszik a gyári hűtőjével. Ha Intel vonalon szeretnél elindulni, és hardveres gyorsítást szeretnél kisebb fogyasztás mellett, akkor válaszd ezt a lapot, ha pár ezerrel kevesebbet szeretnél költeni akkor meg az enyémet. Többnyire a közel hasonló teljesítmény mellett alacsonyabb ár miatt szoktak az emberek az AMD felé húzni.

Az AMD-s lapokról meg bőven találsz a fórumban információt, mit játszik le és hogy, mekkora terheléssel, milyen fogyasztás mellett, tényleg mindent amire csak kíváncsi lehetsz, olvass vissza. Hogy azon a konkrét lapon mi van, az úgyis látszik a leírásán is, az "amiről nem tudod mi az, arra nem lehet szükséged" elvet követve könnyen tudsz közülük választani. Egyértelműen senki sem fogja tudni megmondani, hogy melyik a jobb, mert senkinek nincs mindkettőből otthon :)

~ ASUS P5N7A-VM ~ Intel Core2Duo E7300 ~ 2x2GB Geil Value DDR2 800Mhz ~ WD Caviar Green 1TB/32MB ~ LG GGC-H20LRB ~ Leadtek WinFast TV2000 XP Expert ~ Thermaltake LanBox Lite ~ Silverstone NightJar 300W Fanless ~

(#4935) PSasa válasza Enszuke (#4929) üzenetére


PSasa
tag

A HD4550 kijön 12k-ból, az alaplap + proc csere meg....

(#4936) Iginotus


Iginotus
őstag

Joreggelt tanácsokat és tippeket kérnék. Szülöknek vettem egy gyöngyszemet FS annyira megtetszett a dolog hogy gondoltam öszeteszek otthonra magamnaak is egyet. Célom hogykicsi legyen hordozhato, meg hogy belemennyen a jelenlegi configom egy két db-ja (nevemre katintva láthatod a configot.)
Szoval a kérdés, azt látam hogy az asusunak jo árban vannak olyan dobozai amibe belemegy a 2 optika, nekem ez fontos lenne. egész jol is néznek ki a kicsi házikok. Shuttle-t és néztem , de vagy csak egy optika megy bele vagy egysem, vagy piszok drága. Tudtuk esetleg az asuson kivül 2 nagyhellyel megáldott htpc vagy egyszerüen csak mATX házat?
Lehet aluminium is hogy könnyü legyen.
A cél nem kifejezetten a htpc jelleg, tehát nem kell távirányito nem kell vezeték nélküli billentyüzet még csa tvtuner sem lesz benne. A lényeg hogy kicsi legyen hordozhato, és erös.
Segitséget elöre is köszönöm.
És még valami ezekhez cpu hütö nincs gyárilag azt akkor mé vadászni kell rá valami laposat? :)

Plug and Pray... :)

(#4937) band1103 válasza PSasa (#4935) üzenetére


band1103
őstag

Nekem egy Sapphire 4550-esem van és HD tartalmakat illetően teljesen meg vagyok vele elégedve pedig gyenge a procim. Tehát elég lesz neked az a kártya de ha még olcsóbban ki akarsz jönni akkor már egy HD4350-es is elég lesz.
Hűtések: (ha fontos hogy halk legyen)
Az asusnak csak a 4350-ese passzív a gigabytenak viszont a 4550ese a halk. A sapphirenak pedig mindkettőből van már passzív hűtésű karija is de TV-out van rajta nem pedig HDMI mint az első 2 gyártónál.

Enszuke: Talán azért mert olcsóbban kijön. És most légyszi ne gyere azzal hogy "majd megtérül a fogyasztáson" . Megtérülő dolgokat nem szokott olyan ember venni aki fillérre pontosan számolja ki hogy mire költhet mire nem.

"A bölény királyul néz ki: tisztára mint egy rasta tehén !" # * Have a Nice Death!* ...powered by vérpistike... #

(#4938) dezs520


dezs520
senior tag

Köszönöm a hozzászolásokat.
Elvileg nem igazán tudok külömbségekröl beszélni,lévén hogy nem értek hozzá,de valóban úgy látom,hogy kicsit várnom kell valami normális tesztre.
A GIGABYTE GA-E7AUM-DS2H mellett az szól elsősorban,hogy Core2 Duo támogatott,és a létező összes csatlakozó megtalálható a hátulján,elvileg a gyártásánál is kifejezetten a HTPC építőknek kedveztek,és e szerint tervezték meg a lapot(a kevés tesztböl ami van ez jött le számomra)

(#4939) band1103 válasza dezs520 (#4938) üzenetére


band1103
őstag

De miért várnál :U ? Ez a teszt nem elég jó? Van benne 780G meg E7AUM-DS2H-is . Ja, a keresőt használtam :W !
Továbbá a E7AUM-DS2H 33-38 kiló míg a GA-MA78GM-S2H 18-23 ezreske de ha a lap legfejlettebb változatát választanád a GA-MA78GM-US2H-t akkor is csak 20-25ezerbe fájna neked. Ezek után nem lehet kérdés :N . Ha van akkor tedd fel és válaszolunk :DDD .

[ Szerkesztve ]

"A bölény királyul néz ki: tisztára mint egy rasta tehén !" # * Have a Nice Death!* ...powered by vérpistike... #

(#4941) PSasa válasza Enszuke (#4940) üzenetére


PSasa
tag

Ez sem rossz ötlet, csak hát max heti 10-12 órát megy ez a gép. Így már kb 10x-es lesz a megtérüélsi idő. Nincs is időm 24/7 filmet nézni :)) Meg, meg is unnám.
Közben egy kölcsön kapott HD3850-el kipróbálva szépen muzsikálnak a hd felvételeim, HDMI-n keresztül. (Közben DVI-n miért nincs kép ?? lehet, ha kihúzom a HDMI-t és újra indítom akkor lesz? Na, majd kipróbálom) Itt már csak egy probléma van, hogy ha 1920x1080-ban használom akkor a pc-s alaklmazások betűi olvashatatlanok!! Win megjelenésben ugyan átállítottam a betű méreteket, de az alkalmazások belső menüire ez nincs hatással pl: MPCHC file open után olyan apró betűs menüt kapok, hogy elolvashatatlan. Mondjuk 720-ban minden okés. Ja, mindez egy 42"-os HD ready Panán nézve, aminek a panelja 1024-es, ha jól tudom.

(#4942) bikmakk válasza dezs520 (#4938) üzenetére


bikmakk
tag

Ha tudsz angolul, akkor ezen a fórumon jó sok véleményt elolvashatsz, és ha feltételezzük hogy vannak olyanok is, akik nem hozzáértésből esetleg hülyeséget írtak, a nagy számú hozzászólások miatt még akkor is lesz egy átfogó, biztos képed a lapról mire végigolvasod.

~ ASUS P5N7A-VM ~ Intel Core2Duo E7300 ~ 2x2GB Geil Value DDR2 800Mhz ~ WD Caviar Green 1TB/32MB ~ LG GGC-H20LRB ~ Leadtek WinFast TV2000 XP Expert ~ Thermaltake LanBox Lite ~ Silverstone NightJar 300W Fanless ~

(#4943) qqwerty válasza Bigya (#200) üzenetére


qqwerty
tag

A 200-as linked nem működik :(

Telefonszám az adatlapomon!

(#4944) qqwerty válasza dezs520 (#4938) üzenetére


qqwerty
tag

A google a barátod :)

Telefonszám az adatlapomon!

(#4945) rgqjx válasza qqwerty (#4943) üzenetére


rgqjx
aktív tag

Az egy 2005. novemberi hozzászólás..

(#4946) bikmakk válasza Iginotus (#4936) üzenetére


bikmakk
tag

A bareboneokat mondjuk nem ismerem, de házra esetleg tudok tippet adni. Az olyan típusú házak mint az enyém (lásd aláírásomban) pont arra lettek kitalálva, hogy "kicsi legyen hordozható, és erős." Közös jellemzőjük általában hogy mATX lapot fogadnak, de teljes magasságú és hosszúságú bővítőkártyák is beleférnek (pont emiatt többnyire két optikai egység befogadására is képesek), valamint mivel "mutogatni is való" találni köztük nagyon szépeket. Párnak még füle is van, hogy könnyű legyen hordozni :D

A teljesség igénye nélkül felsorolok párat, ha rájuk keresel úgyis meglátod hogy tetszenek-e egyáltalán, ezeket mind árulták itthon is amikor én vettem a házam (2008 dec.).
Thermaltake LanBox series
Aspire X-Qpack és X-Qpack2
AeroCool M40
Lian Li PC V300 és V350

~ ASUS P5N7A-VM ~ Intel Core2Duo E7300 ~ 2x2GB Geil Value DDR2 800Mhz ~ WD Caviar Green 1TB/32MB ~ LG GGC-H20LRB ~ Leadtek WinFast TV2000 XP Expert ~ Thermaltake LanBox Lite ~ Silverstone NightJar 300W Fanless ~

(#4947) band1103 válasza Enszuke (#4940) üzenetére


band1103
őstag

Tökéletesen egyetértünk általánosságokban :R ! Viszont ha valakinek nincs sok pénze az hiába is gondolgatja a dolgokat attól még nem lesz több pénze hogy a jövőre tervezzen. A geotermikus fűtés is megtérül idővel egy családi háznál na de hány családnak van Magyarországon pénze arra hogy nekifogjon kiépíteni? A te logikáddal akkor egy vidéki szakmunkás családnak kéne a legjobban hogy kiépítse az új házának a geotermikus fűtést. Szerinted elő tudnák teremteni a rávalót? Én erről beszélek.
Meg arról hogy valójában mennyi időbe telik valóban jó áron eladnia a konfigot és mennyi időbe telik leszaladni a sarki fűszereshez egy 4550-es kariért.

[ Szerkesztve ]

"A bölény királyul néz ki: tisztára mint egy rasta tehén !" # * Have a Nice Death!* ...powered by vérpistike... #

(#4948) band1103 válasza PSasa (#4941) üzenetére


band1103
őstag

Manapság a VGA gyártóknál az a divat hogy csak 1 kimeneti csatornát építenek ki az újabb olcsó karikon a digitális oldalon. Tehát a HDMI és a DVI csati is ugyanazt a digitális csatornát használja ezért vagy csak az egyik kimenet ad képet vagy csak a másik. Sajnos kezd ez a trend lenni az analógra is ezért az újabb olcsó karikon elképzelhető hogy vagy csak a d-sub vagy csak a s-video fog menni.

[ Szerkesztve ]

"A bölény királyul néz ki: tisztára mint egy rasta tehén !" # * Have a Nice Death!* ...powered by vérpistike... #

(#4950) Iginotus válasza bikmakk (#4946) üzenetére


Iginotus
őstag

Köszönöm a segitséget, a Lian-Li nagyon bejön 30k elég boros érte viszont :) Pláne hogy az asus, lappal együtt is olcsobb :)

Plug and Pray... :)

Útvonal

Fórumok  »  TV & Audió  »  HTPC (házimozi PC) topik (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.