Hirdetés

2024. május 2., csütörtök

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  TV & Audió  »  HTPC (házimozi PC) topik (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2019-07-08 10:28:34

LOGOUT.hu

Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#4601) band1103 válasza Alex91 (#4600) üzenetére


band1103
őstag

méret: Mindegy. Wi-fi-vel el kell dugni bárhová ahol nincs szemelőt. sebesseg: Ha van hálózati sebesség akkor mindegy. Nem vele futtatjuk a filmeket hanem róla. Viszont a fogyasztás és konfigolás odab@szhat neki :R .

thoger: Nem szabad ezt elhinni. Ramok mérete ok de a cpu sebessége?

[ Szerkesztve ]

"A bölény királyul néz ki: tisztára mint egy rasta tehén !" # * Have a Nice Death!* ...powered by vérpistike... #

(#4602) kojak007 válasza Alex91 (#4596) üzenetére


kojak007
tag

huuhhh szóval NAS...ezt a kifejezést most hallom először tőletek... ;)

utána néztem és ha jól értem akkor nekem kell először is egy

1. HDD egység ami a NAS a sok vinyónak

ez pl. milyen sztetek?

[link]

vagy a Synology jobb?

[link]

2. kell a médialejátszó egység ami lenne a tv alatt és arra kattintgatok a távirányítóval?
ez a kütyü kapcsolatba tud lépni a NAS.szal és onnan tölti be a filmeket? vagy kell közé valami hálózati csatoló is?

melyik a jobb DVICO vagy a POpcorn?melyik tud több formátumot kezelni? melyiknek jobb a menüje(kezelhezőség)

ha jól látom nem olyanok mint pl. a vistás media center designban... :(

jól érzem, h ezt akkor nem úszom meg 200k körül Hddkel együtt?

mi az ami fontos ennél a rendszernél figyelni? mi alapján dönt az ember? MHZ? RAM? olvasási sebességnél mi az ami elegendő egy DVD, vagy MKV-s blu-ray film esetében, h ne szagasson? (lehet hogy butákat kérdezek? :DDD

de ehhez akkor úgymond nem is kell számítógép oprendszerrel (WIN) stb??

(#4603) Alex91 válasza kojak007 (#4602) üzenetére


Alex91
félisten

A Lacie nem NAS. Az egy 4 lemeezs kulso HDD.

Lehetosegeid:

Epitesz magad egy PC-t, ahogy eloszor gondoltad. De ha nagy tarhelyet akarsz bele, akkor jo nagy haz kell, zajos lesz a TV mellett. Es meg kell talalnia megfelelo szoftveres feluletet is. De teny, hogy ezt konnyebb lesz barmikor az igenyekhez alakitani.

NAS-os megoldas. Veszel egy kesz NAS-t (azt mondjak, hogy a 90k-s 4 lemezes Synology is boven megtesz). Ha hosszu tavon gondolkozol, akkor inkabb egy kicsit dragabbat, ha kesobb masra is szeretned hasznalni. De akar osszerakhatsz egy PC-t, ami NAS-kent uzemel. Aztan ezt halozaton osszekotod a lejatszoval. Ez szinten lehet egy PC, vagy a Popcorn. (Jelenleg ez a halozat kepes lejatszok kozul a legjobb ar/teljesitmeny viszonyu. NAS melett HDD se kell bele, teljesen passziv hutesu, hangtalan lesz.) Hatranya, hogy kevesbe rugalmas.

Aztan vehetsz egy ilyet is: WD TV . Ami ugy 30k korul van. Ez elvileg ugyanazt tudja(tudhatja) lejatszas teren, mint a Popcorn, csak halozat nincs benne, ezt NAS-hoz nem lehet kotni. Ehhez egy USB-s HDD-t kotsz, es az azon levo filmeket tudja lejatszani. Ez jelenleg a legkoltseghatekonyabb, de ennek is a rugalmatlansag a rakfeneje, es kicsit kenyelmetlen lehet a hasznalata. De egy ilyennel megtamogatva: Drobo, mar eleg nagy, egyszeruen bovitheto hattertar allna rendelkezesre...

Dicsõséges nagyurak, hát Hogy vagytok? Viszket-e ugy egy kicsit a Nyakatok? Uj divatu nyakravaló Készül most Számotokra... nem cifra, de Jó szoros.

(#4604) Magnat válasza kojak007 (#4602) üzenetére


Magnat
veterán

Szia,

azért első körben abba is gondolj bele, h az 1000db dvd-d tárolására már most nem lenne elég 4x1TB kapacitás ... persze megteheted, h mondjuk csak a filmek felét tolod fel, de idővel akkor is ki fox fogyni a helyből.

Mellesleg én annyi pénzért, amennyibe ezek a NAS-ok kerülnek, inkább építenék egy gépet magam, persze ennyire nem lenne designos, de olcsóbb lenne és jó lenne másra is ... 1300 eur a 4TB-os változat abból, ami linkeltél, ami barátok között is 340k huf ... ennek a feléért vagy kicsit többért meg egy f@sza@ gépet össze lehet rakni 4 1 terrás vincsivel (ami persze neked kevés lenne)

̿' ̿'\̵͇̿̿\з=(◕_◕)=ε/̵͇̿̿/'̿'̿ ̿

(#4605) zsolt320i válasza Yso (#4560) üzenetére


zsolt320i
senior tag

helló,

kösz a tippet, nekem is tetszik ez a ház, de nem találom sehol, hol lehetne megvenni?

(#4606) tcsoka válasza band1103 (#4591) üzenetére


tcsoka
csendes tag

Koszi a gyors valaszt. Szoval erdemes lenne bovitenem. Sajnos ugyis epp gondban vagyok, mert ehhez a konfighoz egy atx-es asus lapom van, es nezegettem millio hazat, de sajnos olyanba ami beleferne a tv allvanyba a tobbi kutyu melle, nos akkora haz csak mikro atx-es lapot enne meg. Szoval most nem tudom mit csinaljak, a gaz hogy itt van egy komplett konfig ingyen es nem igazan szeretnek most arra is kolteni. Vennek valami kis silverstone hazat es kesz, de sajna most az alaplap kozbeszolt. Szoval oszinten szolva nem tudom mit tegyek. A gaz hogy van a sst-nek egy kisebb haza ami benyeli a nagy atx lapot, de abban csak 1 vinyonak van hely, asszem az lc04-es haz ez. Ez most talan eleg is lenne, de kesobb szeretnem fejleszteni esetleg es akkor meg kukazhatom a hazat.

(#4607) band1103 válasza Magnat (#4604) üzenetére


band1103
őstag

Igen. Valami hasonlót mondtam én is csak nem biztos hogy érthető voltam. Amikor fileservert mondtam akkor nem egy agyonkonfigurált valódi servert értettem hanem csak 1 pc-t ami Wi-Fi vagy vezetékes hálóval lenne összekötve a HTPC-vel, amin csak adattárolás lenne. Egy jó nagy ház, eldugva egy másik szobába benne csomó HDD-vel. Ez bármikor könnyedén és olcsóbban lenne bővíthető. A konfigurálás meg csak abból állna hogy kialakítson egy win. hálózatot a 2 gép között.

"A bölény királyul néz ki: tisztára mint egy rasta tehén !" # * Have a Nice Death!* ...powered by vérpistike... #

(#4608) Alex91 válasza band1103 (#4607) üzenetére


Alex91
félisten

Lehet, de akkor lesz egy relative nagy haz. Ha kis fogyasztast is szeretne, meg gigabit LAN-t, akkor egy Atomos lappal, gagyi hazzal kijon 30-35k-bol a gep HDD-nelkul, de ebbe nem tesz csak 2 HDD-t. (Tudom, Win-t ugyse venne, de az is min. 20k. FreeNAS ingye lenne, es jo is, inkabb ez ra.)

Dicsõséges nagyurak, hát Hogy vagytok? Viszket-e ugy egy kicsit a Nyakatok? Uj divatu nyakravaló Készül most Számotokra... nem cifra, de Jó szoros.

(#4610) Magnat válasza Enszuke (#4609) üzenetére


Magnat
veterán

1. Szó nem volt róla, h hd-re akarja cserélni, a meglévő filmjeit akarja felmásolni, h ne kelljen a dvd-k között keresgélni, + az új filmeket már nyilván hd-ben töltögetné.
2. Mivel dvd-n úgyis megvan neki mind (nyilván nem dobja ki a lemezeket felmásolás után), így nem akkora gáz, ha vmelyik vincsi kifingik.
3. Minek járatni a gépet, ha nem néz filmet? Be lehet röffenteni a htpc-vel 1 időben, ha meg FreeNAS mellett dönt, az valszeg egy pillanat alatt be is butul.

PS: 1ébként én is azzal kezdtem, h a 4x1TB már most kicsi lenne neki, vagy minimum határeset.

[ Szerkesztve ]

̿' ̿'\̵͇̿̿\з=(◕_◕)=ε/̵͇̿̿/'̿'̿ ̿

(#4611) band1103 válasza Enszuke (#4609) üzenetére


band1103
őstag

A lemez meg sérülhet a kezelés közben ... ez már DVD vs HDD flame. Nincs erre egy külön topik :DDD ?
Elvileg hubbal lehetne több usb-s hdd-t is a géphez kötni, de még nem próbáltam. Viszont a kényelem mindig sokba kerül. Márpedig kicsit kényelmetlen lenne a külön kikapcsolható usb-s hdd-ket katalógizálni hogy tud melyiken mi van hogy csak azt kapcsold be amelyiken a megnézni kívánt film van. Ráadásul a relatív nagy helyigény miatt gond lenne a usb kábel kötött hossza miatti elhelyezés. A legkényelmesebb egy nagy wi-fi-s pc lenne 10 hdd-vel beállítva a spájzba (hideg is lenne meg nem is lenne szem előtt). De persze sokba lenne az áramszámla a vinyók miatt de a kényelmet meg kell fizetni. Nade minden évben egyre nagyobbak a vinyók!!!

[ Szerkesztve ]

"A bölény királyul néz ki: tisztára mint egy rasta tehén !" # * Have a Nice Death!* ...powered by vérpistike... #

(#4612) Magnat válasza band1103 (#4611) üzenetére


Magnat
veterán

Mivel a 3.5-ös rackek saját táposak, így nem hiszem, h gond lenne egy hubbal összehozni őket, de mivel a mostani deszkákon általábn van 8-12 usb is gyakran, így még elvileg az sem kell hozzá. Keresgélni meg nem kell, bekapcsolja mind a 4et, amikor filmet néz, a hang meg a rackek ill a kábelek elhelyezése lehet inkább probléma ... még össze is lehet mountolni 1 drive alá a 4 vinyót.

̿' ̿'\̵͇̿̿\з=(◕_◕)=ε/̵͇̿̿/'̿'̿ ̿

(#4613) band1103 válasza Magnat (#4612) üzenetére


band1103
őstag

Félre értettél. Nem az a probléma hogy azt kapcsolja be amin a film van . Én is tudom hogy külön táposak használtam már nem egyszer nem egyet. Hanem kényelmetlen ki-be kapcsolgatni őket, és ha csak 1-et akar bekapcsolni akkor sem tudja melyiket kellene ha nem katalogizálja a hdd-k tartalmát.
De szvsz 4 vinyó nem lesz elég neki. Mondjuk 5-6 vinyó kellene és nagyon lehet hogy később lesznek HD filmjei is. Az egyenként való be-ki kapcsolgatást meg ki lehet küszöbölni azzal hogy kikapcsolós elosztóra dugja mind. Így az elosztó kapcsolójával kapcsolhatja ki-be mindet egyszerre. De ez messze van a biztonságostól :DDD

[ Szerkesztve ]

"A bölény királyul néz ki: tisztára mint egy rasta tehén !" # * Have a Nice Death!* ...powered by vérpistike... #

(#4614) Magnat válasza band1103 (#4613) üzenetére


Magnat
veterán

Igen, ez még jó alternatíva lehet. Bár még mindig ott a zaj és az elhelyezés kérdése, de semmiképpen sem mondanám kivitelezhetetlennek.

̿' ̿'\̵͇̿̿\з=(◕_◕)=ε/̵͇̿̿/'̿'̿ ̿

(#4615) wassermann


wassermann
addikt

Tudom, hogy nagyon macerás dolog ennyi DVD konvertálása, de egyszerűen már tárolni nem érdemes DVD (MPEG2) formátumban, akár van NAS, akár nincs.
Az MPEG2 egy több mint 10 éves technológia, ami nagy helyet igényel. MOV-ba áttömörítve, lesz egy ismert, szabványos formátumú H264-es fájl, ami az eredetinek csak a 25%-a.

[ Szerkesztve ]

(#4616) band1103 válasza wassermann (#4615) üzenetére


band1103
őstag

De lehet hogy kell neki az illúzió amit a DVD-menü, jelenetek menü, hang-felírat menü biztosít. Tudom hogy konténerbe ezeket is bele lehet zsúfolni de az nem ugyanaz a "fílíng" mint a gyári menük.

[ Szerkesztve ]

"A bölény királyul néz ki: tisztára mint egy rasta tehén !" # * Have a Nice Death!* ...powered by vérpistike... #

(#4617) beencee válasza kojak007 (#4590) üzenetére


beencee
senior tag

Ez egy érdekes probléma, sok hozzászólást is generált, én biztosan egy home-server-rel oldanám meg a problémát...

De ez egy valóban létező probléma, nem csak egy elméleti? A 1000db-os gyűjteményből hányat néztél meg többször is? Ha volt ilyen, akkor milyen időközönként? Amit nem néztél meg mondjuk két éve, azt meg fogod nézni valaha is? (Én azt gondolom, hogy elég nagy filmrajongó vagyok, sok filmet nézek, de nem hiszem, hogy fel tudnék 1000 filmet sorolni, amelyek számomra érdemesek a gyűjtésre, amit pedig igen, azt pedig nyilván megveszem - időtállóbb - gyári nyomásban, legfeljebb megvan többféle formátumban. Ráadásul, amit többször megnézek, azokhoz hozzátartozik a rituálé, hogy berakjam a lejátszóba... Olyan ez mint zenénél: mp3, netes rádió - kocsi, egész házas háttérzene, cd - zenehallgatás, bakelit lp - elmélyült zenehallgatás, élvezkedés)

(#4618) kojak007 válasza band1103 (#4616) üzenetére


kojak007
tag

huhh srácok döbbenten állok az aktív segítőkészségetek előtt!!! :R :R :R

egy bajom van csak, hogy a felénél elvesztettem a fonalat... :DDD

leszűkítve a szélesedő nyitott kérdéseket...

ha jól látom két megoldás van, ami három

1. Média lejátszó + szerver gép/vagy NAS

2. pici HTPC (nem kell több vinyós) + szerver gép/vagy NAS

3. WD TV + USB HDD

szóval a szerver/NAS gépnek az eltávolítása megoldható lenne sztem. Persze attól függ, hogy az arhívált Blu-Ray és DVD filmek nézéséhez elég a Wi-fi hálózati kapocs vagy patch kábellel kell összeköttetésbe lennie a média lejátszóval?

kérdéseim:

1. Alex91 a "4603"-as írásodban azt írtad, h ha az erősebbet veszem akkor tovább jó lesz és másra is használható...mire gondoltál, h másra? játékra? vagy h más formátumot arhíválok rajta? mit lehet még csinálni a NAS-szal?

2. Ez a WD TV szimpi. kicsi és designos. Semmi köztes perifériával nem lehet hálózati kommunikációra bírni a kis dögöt egy szerver géppel? Ez tudná olvasni a Blu-ray/HD formátumot is (MKV) és az ISO-s DVD formátumot is? több ilyen USB-s HDD dobozt nem lehet rákötni bővítés céljából?

3. BUTA kérdés következik: egy valamit nem értek: a HDD-n ott figyelnek mondjuk az ISO-ba betömörített DVD-k, vagy MKV-s HD filmek. Egy ilyen média lejátszó hogyan tudja ezt illabereknádakerek beolvasni és játszani? ez egyszer egy mountolást jelent betöltést és lejátszást... és mind ezt hálózaton? és honnan tudja hogy mi hol van? elóször be kell importálni a saját filmkatalogizáló adatbázisába?

4. még valami ugye ezekbe a WD TV-Popcorn-DVICO ezeknek saját (úgymond beégetett) oprendszerük/kezelőfelületük van. Ezek gondolom sokkal rugalmatlanabbak mint egy HTPC. Viszont gyorsabbak is? gondolom itt nincs boot idő stb...

Én valami olyanra gondoltam, h bekapcsolom a TV-t, meg a front gépet (ami jelenesetben egy média lejátszó) és pikk pakk egy menüben találom magam, ahol távkapcsoló segítségével bemegyek a film adatbázisba, szűrhetek akár (mint egy nokia teló telefonkönyvébe mondjuk) vagy rákereshetek egy filmcímre. rábökök egy OK-val a filmre és megy a moviezás.

A DVD-nek sztem egy nagy előnye van....nem is a menü illúziója, hanem az, h ha akarom berakom a magyar hangot, de ha akarom nyomom eredeti angolllal, vagy némettel vagy orosszal, feliratot váltok..stb...

Ezt a HDD kapcsolgatós szitut nem igazán láttam át...de sztem első körben a villanyszámlával ne foglalkozzunk...

Viszont valami windowsos gépre amúgy szükség lesz passzívként, h rátölsem a dolgokat a HDd-re, módosítgassam a dolgokat....

Azt is hagyjuk ki hogy van a HDDnél is adat vesztési kockázat...ez tény...ezt én is számítsába vettem...ez valóban egy nagy kockázat...mert nagyot lehet bukni egyszerre...de a DVD-k meg szépen lassan de biztosan elkopnak... :(

Még mindíg nem vágom h mit kéne választani az én esetemben... látom nem olyan egyszerű ez a dolog... lehet, h túl nagy fába vágtam a fejszém? :(

(#4619) Alex91 válasza kojak007 (#4618) üzenetére


Alex91
félisten

1. A NAS-sal pl. lehet torrentezni, FTP-zni, WEB servert uzemeltetni, web-es feluletu fotoalbumot hasznalni, iTunes server, webkameras megfigyelest stb. A NAS altalaban 24 oraban uzemel, es igy fontos a fogyasztas is. Az olcsobb is tudja mindezt, csak ugye lassabb... Mind a halozati eleresben, mind a futtathato alkalmazasok teren. Vegulis ez is egy szamitogep, ha ugy vesszuk. A NAS-t elerheted a szamitogepedrol is, akar tobbrol is. Vagy lehet halozatos mp3 lejatszot is rakotni.

2. Ez pont mkv-kra van. Most ISO-t nem biztos, hogy jelenleg tud. De TS-t azt hiszem lejatszik. (Bar elvileg csak firmware kerdes lenne az ISO is.) Ket USB csatija van, ket HDD-t igy szo nelkul megbir. Most, hogy USB-HUB-bal egyszerre tobbet is, azt nem tudom.

3. Mint egy halozati meghajtot eri el a NAS-t. Tehat, ugyanaz lenyegeben, mint a szgep kozvetlen wincsijerol oldanad meg a beolvasast, csak itt athuzza a halon.

4. Azert itt is van egy kis boot ido azt hiszem. De nagyjabol ugy mukodik, ahogy elkepzeled...

Valasztani nem konnyu :). A legolcsobb, a WD TV-s lenne, de ez meg nem igazan kiforrott dolog. De ugy nez ki, hogy WD erosen tamogatja. Az uj Firmware-be is sok uj dolog kerult, es hibakat is javitottak. Azt hiszem 30k-s ara barati, de ehhez jonnek meg a HDD-k. 1 TB-os kulso USB-s ugy 30k korul kihozhato.

NAS+Popcorn kombinacio nem olcso. Popcorn mar regebb ota piacon van. Vannak vele gondok, es nem eleg rugalmas. De jelenleg egy eleg jo valasztas. A 70k-s ara soknak tunik, de ha megnezel egy normalis HTPC arat taviranyitoval, meg bele a gepet, hat az se lesz olcsobb, sot! Esetleg csak a Popcorn+bele HDD ismerkedesnek jo, ez 1 TB-al 100k-bol megvan, de ugye ez nem bovitheto (de USB-s HDD-t ere is lehet kulon dugni!) A NAS arakat mar lattad. Otthoni server is HDD nelkul talan olcsobban kihozhato valamivel.

NAS/server+HTPC: a HTPC rugalmasabb, de tobb macera szerintem, es olcso se lesz...

[ Szerkesztve ]

Dicsõséges nagyurak, hát Hogy vagytok? Viszket-e ugy egy kicsit a Nyakatok? Uj divatu nyakravaló Készül most Számotokra... nem cifra, de Jó szoros.

(#4620) Magnat válasza kojak007 (#4618) üzenetére


Magnat
veterán

Szia,

csak általánosságban pár dolog, ezek 1 része saját tapasztalat, egy részét csak olvastam vagy hallottam:
-g-s wifi tuti nem elég hd source átviteléhez (kódolva legalábbis) n-est nem próbáltam, de majd vki mindjárt jól megmondja azt is.
-az mkv az nem blueray formátum, a rokonság össz-vissz annyi köztük, h általában mkv containerbe hd filmeket szoktak pakolni és a blueray is hd ... de tök más tészta a kettő. (na jó, még annyi, h a hd filmek egy része blueray rip)
-az mkv mint írtam, egy container, tehát ugyanúgy lehet benne több hangsáv ill felirat, mint a dvd lemezeiden, szal ez ne legyen probléma (1ébként aviban is)
-ha mégis a htpc mellett döntesz, akkor sem kell aggódni a gyors indítás miatt, több ismerősöm használja úgy a htpc-jét, h csak el van altatva, és távirányítóval egy pillanat alatt fel lehet éleszteni, tehát nem kell kivárni egy full rebootot (kimértük teljesítménymérővel, 2-3 wattot eszik egy pc elaltatva, szal nyugodtan úgy lehet hagyni, nem fog pörögni a villanyóra)
-úgy van ahogy te is sejted, az ilyen médialejátszók mindig rugalmatlanabbak, mint egy pc és a kodekek is nehezebben viselik az apró változásokat ... lehet, h pc-n frissíteni sem kell a kodeket és viszi az újabb filmeket, közben meg egy ilyen kütyü már kiakad, ekkor lehet várni a frissítésre
-csak olyan média lejátszót vegyél meg, amit lehetőség szerint ki tudtál próbálni és mindent elolvastál róla a neten, mert mindig vannak dolog, amik csak így derülnek ki ... pl kollegám megvett egy playert, amia leírások és fórumok alapján mindent visz, ami végül is igaz, de időnként akad egy pillantásra a lejátszás ... most várhat a frissítésre és addig benyeli a békát
-azt írod, h egy windowsos gép mindenképpen kell, ezexerint nincsen most asztali géped vagy notid, amin meg tudod csinálni a töltést/módosítást? Mert akkor sztem a htpc lenne neked a javallott, h már úgyis kell egy wines gép ... és akkor legalább van egy letöltő géped is mindjárt, ami (ideális esetben) halk és keveset fogyaszt (pl ha a lentebb tárgyalt usb rackeket passzintod hozzá, akkor éjszakára azokat le lehet kapcsolni, töltéshez elég a belső vincsi)

Hirtelen ennyi ...

[ Szerkesztve ]

̿' ̿'\̵͇̿̿\з=(◕_◕)=ε/̵͇̿̿/'̿'̿ ̿

(#4621) kojak007 válasza Alex91 (#4619) üzenetére


kojak007
tag

jobban beleástam magam a DVICO, Popcorn, WD gyártói weboldalába

látom most már ezek lejátszók, film, zene, kép esetén.
És egy alap file browser szerű menü van ahol lépegethetünk a HDD-kben és megnyitjuk a fileokat.

Ezek szerint itt szűrni keresni filmekre nem lehet? Gondolom ilyen borítós böngészés meg sem oldható? mint pl. az ipodban van (csak design példa)?

persze ezek már csak a kezelhetőség, design részében dobnak...

az látszik, h a WD a legjobb árban, de gondolom a popcorn a sokkal több ismert formátumok miatt több...ha jól látom a DVICO egyszerűen csak drágább a popcornnál és semmivel sem tud többet? jól látom ezt vagy az utóbbi többet tud? pl. popcorn A-110 VS. Dvico TViX HD M-7000A?

huhh..néha egy picit tisztul, aztán megint előugrik egy elágazás...

(#4622) kojak007 válasza Magnat (#4620) üzenetére


kojak007
tag

Szia,

igen igen...tudom rosszúl fogalmaztam...azért gondolkodok ISO-ban meg MKV-ben mert ez a kettő számomra alegfontosabb formátunm....mivel ahonnan töltök ott ISO-s DVD-k vannak és MKV-s Blu-ray ill HDDVD rippek. Ezért ezek nekem bőven elegendők...visszatérve egy régebbi íráshoz...25Gb-os eredeti blu-rayeket véletlenül sem HDD-re szeretnék fölpakolni...itt minden esetben 4,7Gb-os DVD-ről vagy asszem max 2x ekkora 1080p-s MKV-król lenne szó...

arra viszont nem igazán hiszem h valaha is időm lenne átkonvertálni a DVD-imet MKV-re, meg stb...még a letöltött dolgokat kiírni is ritkán van időm...többek között ezért is ugrott be egy olyan ötlet, h maradjon az anyag a gépen és onnan vegyem elő a filmeket.
Ahonnan töltök ott jelenleg kb 4000 DVD és kb 400 HD film van úgyhogy ha a tervezett rendszer megépül akkor is vszínű h inkább letöltöm újra a sok sok filmet mintsem el kezdjek másolgatni lemezről HDD-re..aztán meg ISO-ba, vagy MKV be konvertálni...akkor tuti megutálnám még az életet is... :Y

gondolom egy HTPC, mégha 1-2 HDD-s is akkor is vszínű többet kóstál mint egy 70k-s média lejátszó...bár ha nem sokkal többe akkor gondolom rugalmassága és sotfware frissíthetősége miatt jobb megoldás lehet... mondjuk egy SSD-s rendszer vinyós verzióba a bootolás sem lenne túl sok...egyre jobban tetszene a HTPC, (pláne az alvó funkciós dolog is tetszik) de azért kérdeznék TŐLETEK egy párat még ezzel kapcsolatban ha nem baj...

HA HTPC, akkor

1. a gép bekapcsolását be lehet úgy állítani, h egyből a front end program fusson, ergo nem a WIN főablakot látni ahol még el kell indítani egy programot? pl. Media Center?

2. Mi a legjobb front end progi jelenleg, ami ugyan azt tudja mint a média lejátszók?
3. Esetleg van olyan progi is ami már szűrni esetleg előugró kereső ablakkal rákeresni tud filmekre? mondjuk egy pörgetős filmborítós grafikai designal? (vagy inkább verjem ki a fejemből az ilyen és ehhez hasonló igényeket, mert ezek még csak az én fejemben léteznek nem a valóságban?)
4. a ház kiválasztás kérdése, a rendszer HDD-is, de gondolom a legjobb megoldás, ha nem akarom csak az oprendszernek meg a progiknak az SSD, de mi lenne az optimális minden más az én esetembe? gondolok hűtés alaplap, proci, stb?

bár a HTPC-vel csak a média lejátszót váltottuk ki, még mindíg szükség van a tároló szerver/NAS dologra és a sok sok HDD-re...bár egy naagy server gép szimpibbnek tűnik egy kis fogyasztású rendszerrel, mert abba bele tudok pakolni akár 10 HDD-t is... (most nézegettem a nagyobb házakat és ott pl. így van hogy pl. 7Xexternal 5,25, ... ugye ezeket a helyeket is lehet használni belső HDD-knek? bocsi a hülye kérdésekért laikus lennék... :B

nem. Van notim is és otthoni PC-m is...nem is igazán tudom miért kérdeztem azt...talán mert már késő van?!?!? :DD

akkor ezek szerint a WIFI nem jó, csak a kábeles kapcsolat...értem...

sztetek egy erkélyen egy mittomén szigetelt (hungarocell, stb) dobozban kint pihenhet a szerver gép? vagy ahhoz a szigetelés kevés? és fagy para lenne??? csak gondolkozom, hol lehetne a csúnya és hangos gép elpaterolva...

Axel, Magnat! Ti ilyen helyen is dolgoztok? ilyen kütyüket árultok? vagy csak hobbi érdeklődési körből vagytok a téma bölcsei?

[ Szerkesztve ]

(#4623) Yahhher válasza kojak007 (#4622) üzenetére


Yahhher
aktív tag

Szia.

Amire tudok, megpróbálok neked válaszolni.

1. Indulhat a gépet egyből front end-el. Sima ügy.

2. Passz, de szeretik pl.: xbmc-t, ez ingyenes is.

3. Ha jól tudom, akkor van, azt hiszem a wd tv is tud thumnail-eket, bár egyenlőre macerásan.

4. Ezt nem nagyon értem :-) De a ház pénztárca függő eléggé.

Az 5.25-ös helyekre is tudsz vinyót rakni ha akarsz.
Nem tudom milyen erkélyed van, de sztem ne oda rakd a gépet, az időjárás viszontagságai nem tesznek neki jót. Pára pl.
Saját véleményem is az, hogy htpc-ben gondolkodj. Az a legrugalmasabb megoldás, ha esetleg jönne egy újabb formátum a jövőben, akkor a célgépek ( wd tv, popcrn, stb.) nem biztos hogy megbirkóznak majd a feladattal. A pc-nél nagyobb az esély erre. Könnyen bővíthető háttértárral, és nagyon sok más mindenre használhatod esetleg.

Üdv.

(#4624) beencee válasza kojak007 (#4622) üzenetére


beencee
senior tag

Azért a lényeges (és egyszerű) kérdésre még nem válaszoltál, tehát, hogy mennyire életszerű probléma ez és mennyire fogod használni, ha megvalósul...

A rugalmas és jövőálló megoldás sztem nyilván a home-server - htpc páros. A servert bárhol elhelyezheted (nyilván ne az erkélyre a csapódó eső, stb. miatt), nálam pl. a garázsban van.
A kérdéseid:

1. Nyilván igen, minden front-end közösségben ez egy gyakori kérdés.
2-3. Ez meg milyen kérdés? Melyik a legjobb autó, meg tudod válaszolni? Kinek melyik, melyikkel dolgozott már, melyik felel meg legjobban az igényeinek, gépének, op-rendszerének, stb. Ezeket végig kell nézned és ezek után dönteni. Én Meedio front-end párti vagyok, ha megnézed pl. ezt, talán látszik, hogy ez is jó lehet számodra. De az "is" fontos, mert nyilván más front-end is tudja ezt. Nyilván olyan kell neked, amely adatbázisban tartja a filmadatokat, jó iMDb importtal rendelkezik, jól szűrőzhető, stb.
4. A htpc az én felfogásom szerint egy intelligens media player, vagy set-top box, tárolásra nem azt kell használni, hanem egy home-servert, ennek megfelelően alakítanám (és alakítottam magamnál) a konfigokat.

(#4625) Alex91 válasza kojak007 (#4621) üzenetére


Alex91
félisten

Erre a boritosra is van megoldas: AppleTV :).

De ez igazan igy itthon semmire se jo...

Bar meg lehet oldani MacOS szinten is: PLEX
Egy Mini-vel IMHO eleg jo HTPC-t lehet kesziteni. Bar itt is kicsit a kompatibilitassal lehetnek gondok.

PC-re frontendet itt szoktak kibeszelni: [link]

Az otthoni szervert nem hiszem, hogy erkelyen lehetne tartani :). Jo elgondolas, csak a bovites lehet gond, es mondjuk egy hazban jo sokk HDD termeli a hot, nagyobb hutes, zaj stb. Normalis RAID vezerlok se olcsok, es ha ujra kell a RAID tomboket szervezni, akkor hova mented a rajta levo adatokat? Az "ipari" Store rendszereket meg aranyarban merik.
Egy jo megoldas a DROBO, amit mar linkeltem, egy DroboShare-el halozatra is kotheto 2 db. Ebben menet kozben cserelheto a HDD, magatol ujraepiti a tombot. Jo, ez se olcso...

Dicsõséges nagyurak, hát Hogy vagytok? Viszket-e ugy egy kicsit a Nyakatok? Uj divatu nyakravaló Készül most Számotokra... nem cifra, de Jó szoros.

(#4626) kojak007 válasza beencee (#4624) üzenetére


kojak007
tag

jujj Szia Beencee,

a Te előző írásodat most olvastam el..nem tom hogyan de átugrottam azt...

nos ez egy valós szitu... nem csak elméleti. Sok filmem van és sajna az idő múlásával egyre több lemezem szaggat a lejtászóban meg megáll...sőt már fel sem ismeri a lemezt... ezért fogalmazódott meg bennem a kérdés, h már van e más a nap alatt...és így rátaláltam erre a fórumra. Gyakran előveszem a régi filmeket is és a nem annyira régi filmeket is és az újakat is. Bár még nem igazán csináltam olyan statisztikát, h az összesből mennyi amit többször is előveszek... lehet h egyszer majd megcsinálom...mert akkor tuti lehetne faragni 1-200 filmet...

Nekem ezzel a rendszerrel az lenne a célom, h egy hatalmas adatbázisból bármikor ki tudjam választani a kívánt filmet... nemtom nekem nem annyira fontos a DVD lemez behelyezős feeling, bár megértem, h sok mindennek megvan a maga kis szeánsza... :)
Viszont annál inkább fontosabb az hogy a közeljövőben készülő nappali hifi bútor alsó 9 fiókja esetleg ne a kb 1000 DVD ből álljon, és a jövőben ne a DVD-k foglalják el a kégli nagy részét, hanem esetleg egy lényegesen kisebb helyen...Ez is egy fontos szempont volt, hogy ugyan az kisebb helyet foglalna el...bár ezt lehet h kihagytam az elején... :DDD

A 4. pontban azt akartam kommunikálni, bár ez nem nagyon jött össze... tuti már késő volt..hogy a házat hagyjuk mert azt kiválasztom meg a rendszer HDD-t is...de biztos van olyan konkrét a jelenlegi kornak megfelelő konfig az én feladatom ellátására, h egy távoli géppel kommunikálva onnan HD, DVD filmeket lejátszva szaggatás mentesen, halkan.
Gondolom ez nem érzelmi és szubjektív dolog mint a BMW vs. AUDI kérdés...
tuti van erre valami ötletetek, hogy mittom én a prociban az ATOM XY bőven megteszi még 3 év múlva is ha az feladat konstans ..vagy az nem elég tegyél bele egy 60 magos procit mert az kell... itt a lényeges és számomra fekete juk kérdés a CPU+ALAPLAP+VGA kártya a kérdés. Nem akarok fölöslegesen erőset/drágát sem, de túl alul mértezni sem...

Én laikusként a szerver gépre nem egy olyan komoly szerverre gondoltam, hanem egy mezei alapgépre, amit kinevezünk szervernek és telepakoljuk HDD-kel...ami utp-n adja az árut a HTPC-nek...

AXEL: értem, és látom is hogy jó megoldás ez a DROBO, de az nagyon drága, mert még megtölteni azt HDD-kel...még 100 k min... Nem lehet ezt összehozni egy mezei pc házban egy egyszerű konfiggal? (talán nem kell 60k-s alaplap, QUAD CPU, és SLI-be kötött 100k-s VGA)
Pl. a jelenlegi gépemet ki lehetne nevezni szervernek?
Ház: thermaltake SHARK (5.25" Drive Bay 5db+Ext. 3.5" Drive Bay 2db, Int. 3.5" Drive Bay 5db =akkor ebbe talán be lehet pakolni 10db HDD-t, és akkor benne marad egy blu-ray író, meg mondjuk a régi DVD íróm.
ALAPLAP: ASUS A8N SLI Deluxe,
VGA: ASUS 7800 GTX
CPU: asszem AMD 3500+ még egymagos aszzem

esetleg, de csak ha érdemes, vagy ha szükséges az alaplapot meg a procit lecserélném egy kis fogyasztású ATOM rendszerre? de a ház, VGA, az felhasználható lehetne?

és akkor csinálnék egy pici designos HTPC-t, ami csatlakozna a másik géphez, amibe még belepakolnék pár HDD-t és így talán kijönnék 200-250k körül???
hm? mi a vélemény? vagy ez így nem működőképes? :(

[ Szerkesztve ]

(#4627) thoger válasza band1103 (#4601) üzenetére


thoger
csendes tag

De akkor mégis mi szükséges hozzá?

(#4628) Alex91


Alex91
félisten

Xtreme X38HD

Egy ujabb versenyzo :)! Igaz, ebben 8623-as chip van...

[ Szerkesztve ]

Dicsõséges nagyurak, hát Hogy vagytok? Viszket-e ugy egy kicsit a Nyakatok? Uj divatu nyakravaló Készül most Számotokra... nem cifra, de Jó szoros.

(#4629) kojak007 válasza beencee (#4624) üzenetére


kojak007
tag

huhhh ez a MEEDIO nagyon komolyan néz ki. Pont ilyenre gondoltam... ha ebben keresni is lehet akkor ez tuti jó lenne... de a PLEX is kísértetiesen hasonlít hozzá, sőt látom rengeteg plugin van a meedio hoz, akár ilyen Apple IPOD style is...WOW...

Segítsetek hol lehet esetleg egy körképet kapni a jelenleg létező front end softverek terén...van ezekről egy egységes lista? mit pl. frontend.lap.hu :DDD, vagy egy összehasonlító teszt?
de lehet h ezt nem ide kell írni??? akkor bocsesz...

(#4630) beencee válasza kojak007 (#4626) üzenetére


beencee
senior tag

Home-servernél számomra a legfontosabb a minél biztonságosabb 7/24-es működés a minél kisebb fogyasztással párosulva. Az én megoldásomról egy összefoglaló itt (ebben van link az "anyatopikra" is). Amikor ezt építettem, az Atom egy pajzán gondolat sem volt, de a megoldás bevált és azóta is működik, jelenleg nincs okom a cserére.
A jelenlegi géped nyilván jó és nyilván dobd ki belőle a videokártyát és tegyél bele egy minél kevesebbet fogyasztót. (akár egy régi PCI-ost). Egy jó RAID vezérlő meggondolandó, nálam azt itt a PH!-n vett Promise FastTrak S150 SX4 például nagyon bejött, illetve a táppal-szünetmentessel kapcsolatos megjegyzéseimet is fontosnak tartom (főleg persze akkor, ha te is 7/24-es működésben gondolkozol).
A htpc-re ha visszaolvasol egy picit találsz javaslatokat akár Intel, akár AMD vonalon is.

(#4631) Alex91 válasza kojak007 (#4626) üzenetére


Alex91
félisten

A szervernel nem a konfiggal van baj, hanem az egyszeru bovithetoseggel. Mig a DROBO-ban barmikor (meg ugyis, hogy kozben hasznalod, mondjuk filmet jatszol le) lehet HDD-t cserelni, ami barmekkora meretu lehet. A sajat keszitesu eseten meg ez nem megy. Egy RAID5-os tomb eseten egybol 3 HDD-vel kell inditani, es ugyan tehetsz hozza egy 4.-ket, de ennek is ugyanakkoranak kell lennie meretben, mint a tobbinek. Szoval most mondjuk egybol kellene venni 3 db 1 TB-os HDD-t, hogy utana esetleg tehess melle egy 4.-ket. Nem tudom, hogy ertheto vagyok-e? Es mondjuk egy jobb RAID vezerlo se olcso...
Mondjuk lehet ugyis, hogy minden HDD-t kulon megosztasz. Ez a legegyszerubb, de adatbiztonsag nulla! Lehet tukrozni, de akkor dupla adatkapacitas kell. Aztan ugye van a RAID5, ami 1 HDD kieseset tuleli, valamivel biztonsagosabb, es gazdasagosabb.
Mondjuk indulasnak hasznalhatod a jelenlegi gepedet is, egy nagyobb HDD-vel, megosztod, aztan, ha nonek az igenyek, akkor majd dontesz merre tovabb...

HTPC-nek meg majd ajanlanak itt masok konfigot, de IMHO 100k korul lesz egy normalis...

Dicsõséges nagyurak, hát Hogy vagytok? Viszket-e ugy egy kicsit a Nyakatok? Uj divatu nyakravaló Készül most Számotokra... nem cifra, de Jó szoros.

(#4632) Yahhher válasza Alex91 (#4631) üzenetére


Yahhher
aktív tag

"HTPC-nek meg majd ajanlanak itt masok konfigot, de IMHO 100k korul lesz egy normalis..."

Gyakorlatilag igen. 60-70 egy alapgép. És akkor még a kényelmi dolgok, távirányító, halk hűtés, esetleg egy jobb ház...

(#4633) Trava válasza kojak007 (#4629) üzenetére


Trava
tag

Csak,, hogy megnehezítsem a döntésedet a popcornhoz is elérhetőek különböző front endek, amiket jukeboxnak hívnak.
Itt egy bemutató oldal, hogyan működik, az egérrel bírod irányítani: [popcorn jukebox]
Vehetsz még popcorn alaplapot is, amire ráköthetsz dvd olvasót, hdd-ket illetve Wifi kártyát is rakhatsz bele.

Nekem van itthon htpc, nas, popcorn és csak azt tudom mondani, hogy a legkényelmesebb a popcorn kezelése.

(#4634) Magnat válasza kojak007 (#4622) üzenetére


Magnat
veterán

Szia,

"vszínű h inkább letöltöm újra a sok sok filmet mintsem el kezdjek másolgatni lemezről HDD-re..aztán meg ISO-ba, vagy MKV be konvertálni...akkor tuti megutálnám még az életet is..." - azért sztem egy dvd-t betolni iso-ba jóval kevesebb idő, mint letölteni a 4.7 gigás imaget, bármekkora sávszélességed is legyen ... főleg, ha már "backup" lemezre van kiírva, ahol ugyi másolásvédelem sincs, akkor az már csak 1 mozdulat.

A htpc annyival drágább egy sima pc-nél, amennyivel a ház drágább, mint egy sima pc-s ház + a távirányító modul ... viszont ebbe nem kell erős vga. Ha nem fázol az Amd-től, akkor sztem ideális konfig lehet htpc-be a 780G platform, nekem ez van, pont a tesztben szereplő deszka és proci ráadásul. Jó, mert:
-óccsó
-keveset fogyaszt, lévén a 4850e már 45nm-es csíxélességű, de mégis egy 2magos cpu, amiben van egy kis kraft
-a proci bírja a 1080p dekódolást
-nem kell hozzá külön vga, mert van rajta integrált, ráadásul a vga maga is tud hardveresen hd dekódot, ilyet sem az intel, sem az nvidia integrált megoldásai sem tudnak (illetve lehet, h azóta az nvidia már tud)

Itt van pl egy házikó, én nagyon agyalok rajta, h lecserélem a mostanit, lévén, h ezt a fajta távirányító modult nem lehet külön kapni most és a vfd meg 5.25-ös helyre megy be, ami nekem nincsn szabad, így ez a ház megoldana minden gondot ... 95 eur-ból itthon van és kb ennek a fele lenne egy ilyen Imon modul külön ... szal nem rossz vétel, persze a kinézete kinek mennyire jön be.

(1ébként nem nevezném magam szagértőnek a témában, akkor kezdtem magam kiművelni, amikor én is elkezdtem ezen a projekten agyalni, h htpc ... de kösz a kérdést :-))

̿' ̿'\̵͇̿̿\з=(◕_◕)=ε/̵͇̿̿/'̿'̿ ̿

(#4635) Magnat válasza Magnat (#4634) üzenetére


Magnat
veterán

Bocs, rosszul emlékeztem, 65nm-es a csíxélessége, a tdp-vel kevertem, az 45 watt, szal így is kedvező a fogyasztása.

̿' ̿'\̵͇̿̿\з=(◕_◕)=ε/̵͇̿̿/'̿'̿ ̿

(#4636) Magnat válasza beencee (#4630) üzenetére


Magnat
veterán

A te homeserver megoldásod baromi komplexnek tűnik, szívesen megnézném 1szer...

̿' ̿'\̵͇̿̿\з=(◕_◕)=ε/̵͇̿̿/'̿'̿ ̿

(#4637) wassermann válasza kojak007 (#4629) üzenetére


wassermann
addikt

Nem tudom mennyire sürgős ez az 1000 DVD -s dolog, de remélhetőleg január elején megérkezik a WD HD TV-m amit Hammon-nál rendeltem. Tudok majd írni róla tapasztalatot.

[ Szerkesztve ]

(#4639) wassermann válasza Enszuke (#4638) üzenetére


wassermann
addikt

Szerintem a homeserver nem igényel erős vasat. A csupán 5W-ot fogyasztó Linksys NSLU2 is ki tud szolgálni 4-5 gépet. Ebben az esetben inkább az 1000 DVD a sok.

Én is belekezdtem már a DivX-es filmeim vinyóra pakolásába, hát már a felmásolás is jó kis munka, pedig csak kirak berak, egérrel áthúz ...

(#4640) Alex91 válasza wassermann (#4639) üzenetére


Alex91
félisten

Linksys NSLU2 is ki tud szolgálni 4-5 gépet.

Divx-el :DD!

Dicsõséges nagyurak, hát Hogy vagytok? Viszket-e ugy egy kicsit a Nyakatok? Uj divatu nyakravaló Készül most Számotokra... nem cifra, de Jó szoros.

(#4642) Sera26


Sera26
aktív tag

Hello!

Használ valaki ilyen tunerkártyát a HTPC-jében:

[link]

Esetleg valami tapasztalat?
Kissé elakadtam a tunerkártya kiválasztásánál :D

(#4643) wassermann válasza Enszuke (#4641) üzenetére


wassermann
addikt

A hálózati multimedia fájlszerverekbe nem kell semmilyen komoly video kártya. Ezek legtöbbször olyan kisfogyasztású Linux-os gépek, amiken csak pici programok futnak.
Ezek a programok a többi gép parancsait és kéréseit teljesítik: lejátszanak, előre hátra tekernek, ugranak a filmben, ha kell de a dekódolás, megjelenítés már a hálózat túlsó végén a kliens oldal dolga.

[ Szerkesztve ]

(#4644) kojak007 válasza wassermann (#4637) üzenetére


kojak007
tag

szia Wasserman,

abszolút nem határidős projekt. Most egyenlőre még csak a szikra lobbant fel...még sok sok tervezgetés és számolgatás fogja megelőzni a kivitelezést. És nem hajt a tatár sem, sztem reálisan tél közepe végére lehet esedékes a dolog, mire összeáll minden...

De nagyon érdekelne a véleményed észrevételed, minden ami a WD-vel kapcsolatos

köszi előre is ha megírod nekem :R

(#4646) tcsoka


tcsoka
csendes tag

Van egy HP notim gyarilag telepitett angol Win XP MCE Editionnal es kaptam hozza a HP-tol egy fullos taviranyitot a laptopba beepitett vevovel. Kerdesem lenne hozzatok, hogy szerintetek ha megepitene a htpc-met tudnam-e valahogy ezt a taviranyitot hasznalni vagy mi kellene hozza hogy mukodjon, mert a notihoz ugysem hasznalom.

(#4647) tcsoka válasza Magnat (#4634) üzenetére


tcsoka
csendes tag

Szia Magnat!
Csak erdeklodnek toled hogy mi a velemenyed a gepedrol, mert most en is gondolkozok hogy megse a meglevo konfigbol csinalok gepet hanem uj cuccokbol es en is pont ezt a parositast neztem ki csak asus lapot ugyanezzel a chipsettel es procival. Tenyleg szepen viszi a fullhd-s filmeket? Esetleg probaltal rajta jatekokat hogy mennek e rajta normalisan? Igazabol nem vagyok nagy jatekos, szoval nem a legujabbakra gondolok, de esetleg egy 2-3 eves jatek elkocog rajta?

(#4648) kojak007 válasza Magnat (#4634) üzenetére


kojak007
tag

hola Magnat,

huhh ez a deszka nagyon állat, lassan kezd összeállni a tervezett rendszer egyik fele a HTPC, mert vszínű, hogy ez lesz, több okból kifolyólag is, rugalmasabb softver támogatás, plusz !!!2 megjelenítős mód!!! ezt mindjárt magyarázom is...

A linkelt ház nekem nem igazán tetszik...dehát ez szubjektív dolog, két faszányosabb házat találtam perpill...

Elképzelés

1. HÁZ:
A. ORIGEN S10V
[link]

bár ez nagyon drága de profi is és benne van már az infra vevő egység is

B. FOXCONN DH045
[link]

ez sokkal szimpibb árban és desihnban is ütős a lakkfekete style, de ebbe milyen IR távirányítós egység mehet bele? ahogy látom 1 db külső 5,25-ös van az mondjuk a Blu-ray írónak menne, és van egy 3,5-es külső, amibe lehetne kártyaolvasót tenni...akkor valamellikről le kellene mondani a távirányítás miatt?

2. ALAPLAP:

A. ASUS M3A78 PRO
[link]

B. GIGABYTE GA-MA78GPM-DS2H
[link]

Nagy különbséget nem látni a kettő között... melyik gyártót ajánlod?

3. CPU

NA ezt nem vágom milyen proci kell ahhoz, hogy gond nélkül bírja a munkát? Gondolom phenom, de mekkora? nem tudok ezek közül választani [link]

4. PLUSZ VGA!!! a két monitoros rendszerhez!!! :K
a tesztben írták, h ha rápakolunk egy ugyan olyan ati-t akkor több monitorra i tudja tolni a képet. gondoltam egy olyanra hogy egy touchscreenes monitorral, amit a dohányzó asztal lapjába beleépítenék egy amolyan felnyíló megoldással onnan lehetne a MEEDIO ban keresgélni, stb. lehet h bevállalnék plusz 70k-t ezért, mondjuk ez kérdőjelesen. mondjuk egy ilyennel [link] .
Mi a vélemény? működhetne?

Ha jól értettem a cikkből valamelyik ATI 3450-et kell választani. Most nekem melyik kell HDMI-s vagy HDTV-s? :DDD

5. aztán egy HDD az talán bármilyen lehet vagy nem? esetleg itt kell valamit figyelembe venni a választásnál?

6. WIN Vista, de milyen? home? ultra? 32bit? 64bit?

7. Front end softver MEEDIO ez mennyibe fáj és hogyan lehet megszerezni?

8. 9. blu-ray író olvasó esetleg és egy memória kártya olvasó

10. esetleg egy WIFI kártya

11. és a RAM ezt majdnem elfelejtettem...mennyi kell sztetek 2-4 GB? esetleg több? milyen típust ajánlotok ilyen gépbe?
oszt lehet h meg is volnék??? legalább is a HTPC-vel?

[ Szerkesztve ]

(#4649) PeterPH válasza kojak007 (#4648) üzenetére


PeterPH
senior tag

Az alaplap is tud több monitort kezelni ezért nem kell bele mégegy VGA.

(#4650) kojak007 válasza Magnat (#4634) üzenetére


kojak007
tag

A konvertálásra csak reagálva...

lehet hogy maga konvertálás mint művelet az gyorsabb, de ott kell ülni a gép előtt, a tölétés esetében meg el lehet menni szépen pénzt keresni, hogy megvehessem a következő 1TB-s HDD-met... :DDD utána már csak egy csoportos kicsomagolás mappákba rendezés és kész is...

Útvonal

Fórumok  »  TV & Audió  »  HTPC (házimozi PC) topik (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.